نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 368463
بهت، خون و عبرت
بخش تعاملی الف - ميرزا سعدين داورپناه، 13 تیر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۴


براي من فهم مسائل منطقه متكي به معادلاتي است كه براي خود يافته و بافته ام. اين را در چنته دارم كه ملاحظه معدل «سه شاخص» اصلي مي تواند روابط ميان قدرتمندان منطقه و جايگاه مدعيان رهبري در موقعيت كنوني را توضيح دهد.

- غيرت (سلطه ستيزي)
- شريعت (اسلام خواهي)
- عربيت (مقبوليت در جامعه عرب)

واضح است كه هر «سه شاخص»، جلب پشتيباني افكار عمومي را آماج گرفته در حالي كه تهديدات امنيتي منطقه نيز متاثر از برانگيختن تحركات توده بروز يافته اند.

گروه هاي برجسته متجلي در ميدان نزاع خاورميانه هم هر كدام به سهم خود مبلغ همين «سه شاخص» بوده اند و با استفاده از اين ابزارهاي نهادين، ظهور خود را بر واقعيت تحميل مي كنند. داعش تنها يكي از اين گروه هاست كه بر غيرت و شريعت متمركز شده و فراتر از رقبا توفيق داشته تا مستقلا اقليمي تحت حاكميت خود سامان دهد.

تزلزل امنيتي در عراق و سوريه سبب شد حاكمان تركيه متاثر از ضرورت مهار تهديدات، هوس ورود به بازي رهبري خاورميانه را در سر بپرورانند. اين ورود به پشتوانه قطع پر هياهوي ارتباط ديپلماتيك تركيه و اسرائيل جدي به نظر مي رسيد و تقويت همكاري اردوغان با دول عربي طي مديريت دخالت در منازعات منطقه، توانست تركيه را در قامت يك بازيگر موثر به محاسبات وارد كند.

تركيه اگر چه عربي نبود اما در دوران اوجگيري اردوغان روابطش را با جامعه عربي مستحكم نشان داد (عربيت)، اختلاف با اسرائيل را ياداوري كرده و از طعنه زدن به غربيان غافل نبود(غيرت) و با تقويت هويت اسلامي حتي ارزش هاي سكولار خود را به چالش طلبيد(شريعت).

به هرحال اين داستان پر فراز و فرود همچنان ادامه دارد اما به نظر مي رسد كه آنچه شانس تركيه براي تبديل به يك مدعي جدي رهبري خاورميانه را كم مي كند، هنوز همان سرگرداني ميان اروپايي شدن يا اسلامي بودن است. همان كه نمره هاي «سه شاخص» كارنامه رهبري تركيه در معادلات خاورميانه را دچار نوسان هاي شديد مي كند. تركيه براي گزينش ميان هويت اسلامي يا هويت اروپايي، شجاعت و بضاعت ندارد و با باور "امكان سازگار شدن اسلام و اروپا"، هر دو را با هم مي خواهد. جفت راهنما را روشن كرده و در تعقيب تمايلاتش مارپيچ مي رود!

تاكنون تخمين نتيجه اين تقلاي حزب حاكم در پيچيدگي هاي تركيه، چنين تصوير ناروشني را به ذهن متبادر مي كند كه گويي حاكمان علي رغم رنجاندن جامعه مدني كشورشان، حتي نتوانسته اند نشان دهند كه قواعد بازي در سياست اسلامي را به خوبي مي فهمند. از اينجا مانده و از آنجا رانده هستند!

حمله تروريستي وحشتناك به فرودگاه استانبول شوكه كننده ترين حادثه اين روزها نبود. شگفتي عظيم تر وقتي اتفاق افتاد كه حاكمان متهم به اسلامگرايي تركيه، ايام ماه رمضان را براي اعلان عادي سازي روابط با اسرائيل برگزيدند. چيزي شبيه به باطل كردن تعمدي نماز در صف اول جماعت! در اين بازي، حتي كمي اشتباه در زمان شناسي، هزينه هاي بزرگ و ناعادلانه دارد. اسلامگرايان افراطي براي مجازات كردن بي طاقت و عجول اند، بي رحم و چابك اند، بي اعتنا به تلفات بي گناهان خود را دبير «درس عبرت» مي دانند.

تركيه حتي با احتساب ميزباني بيش از دو ميليون پناهجوي مسلمان رنجور، بايد حسابگر و محتاط تر از اين ها باشد.
 
کلمات کلیدی : ميرزا سعدين داورپناه
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۳ ۱۱:۲۸:۱۸
آمریکا، ژاپن، اروپا و.. به کنار... کارشناسان واقعی‌ و دلسوز کشور، با تمام وجود می‌دانند وقتی‌ حتی به استانبول، دبی، مالزی، تایلند، ویتنام و چین ...و حتی هند می روند، متوجه می شوند، که کشور چه اندازه با آنها فاصله گرفته و به صورت تصاعدی این فاصله دارد بیشتر می شود ولی‌ متاسفانه هیچ کس مسئولیت قبول نمی کند و همه به فکر بازی با واقعیت‌ها و نشان دادن عملکرد خوب از خود هستند. (3800101) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.