نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 198769
به دنبال اعتدال در ماجراي راستگو
بخش تعاملی الف - محسن مهاجر
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۲۲

ماجراي راي الهه راستگو عضو اصلاح طلب شوراي شهر تهران به قاليباف و حاشيه هاي دامنه دار آن، بيبش از هر چيز بار ديگر عدم وجود اعتدال در نزد جناح هاي سياسي و رسانه ها را به رخ مي كشد.

در بادي امر، مسلم است كه الهه راستگو به عنوان عضوي از اعضاي شوراي شهر تهران، يكي از منتخبان اهالي پايتخت است و به همان اندازه كه آقايان اصلاح طلب و اصولگراي شورا حق اظهارنظر، رأي و عمل به تشخيص خويش را دارند او نيز مجاز و مختار است. و دربادي امر هيچ كس نمي تواند به دلايل حزبي و جناحي او را از اعمال راي اش منصرف سازد. اما مسئله آنست كه بدانيم نسبت او با اصلاح طلبان و ليست انتخاباتي شان و نيز اصولگرايان و راي او به كانديداي آنها چيست؟

اگر بخواهيم به دور از حب و بغض هاي بي مورد و فرصت يابي براي وزن كشي هاي سياسي و يا انتقام كشي و يا پوزخند زدن به حريف به دليل كيش و مات شدنش به اين ماجرا بپردازيم در اين ماجرا چند وجه قابل تصور است و هر وجه ناظر بر يكي از طيف هاي سياسي:

وجه اول ناظر بر اصولگرايان؛

الهه راستگو عضو احزاب اصلاح طلب است. وقتي فردي عضو حزبي مي شود مرامنامه، اصول و مباني سياسي آنها را مي پذيرد مگر آنكه نقش نفوذي را ايفا كند كه اين هم از نظر اخلاقي شديداً مذموم است. در چنين وضعيتي است كه او كانديداي انتخابات مي شود آنهم نه به عنوان يك فرد مستقل بلكه كاملاً بعنوان يك فرد حزبي و با حمايت اصلاح طلبان و با قرار گرفتن در ليست آنها. مي توان احتمال بالايي داد كه او اگر در ليست اصلاح طلبان قرار نمي گرفت از بخت رأي آوري چنداني برخوردار نبود. توجه كنيم كه راستگو در انتخابات در ليست اصولگرايان قرار نمي گيرد با آنكه اصولگرايان هم چندين ليست داشتند. تا اينجا، همه چيز حكايت از تعلق فكري او به اصلاح طلبان و نيز تعهدش به آنها دارد. اصلاح طلبان هم مسلماً مثل همه سياسيون با اعضاي ليست شان بر سر اهم مسائل بعد از انتخابات – كه تبلورش انتخاب شهردار است – بسته اند و توافق كرده اند. مسلم است كه اگر قبل از انتخابات، الهه راستگو اعلام مي كرد كه الزاماً به فرد مورد توافق اصلاح طلبان براي شهرداري رأي نمي دهد و تعهدي ندارد آنها او را در ليست خود قرار نمي دادند.

در اين وجه ماجرا، حتي اگر ادعاهاي اصلاح طلبان و محسن هاشمي را كه مي گويد راستگو به او قول رأي داده بود نپذيريم، باز هم رفتار راستگو نبايد مورد حمايت اصولگرايان باشد. چرا؟ به دليل آنكه مشكل اصلي سياست در سالهاي گذشته به فراموشي رفتن اخلاق بود. آيا اصولگرايان مي پسندند كه فردي بر خلاف تعهدات خود، و با زير پا نهادن اخلاق سياسي، ولو به نفع اصولگرايان، اقدامي انجام دهد؟ اگر امروز از رفتار سياسي الهه راستگو حمايت شود از بي اخلاقي و عمل نكردن به قول و تعهد حمايت شده است. ممكن است بگوئيم او اگر هم تعهدي داده بعد متوجه غلط بودن آن شده، و اين يعني آنكه به افراد اجازه مي دهيم با وزش بادها بچرخند آنهم در شرايطي كه برخي از تندروهاي طيف اصولگرا، كوچكترين حركت و موضع خلاف نظر خود توسط برخي از بزرگان جريان اصولگرايي را هم بازي در زمين دشمن و فتنه و ... مي انگارند. لبخند رضايت زدن به يك رفتار سياسي كه احتمال بدقولي و عمل نكردن به تعهد در آن هست، ولو به نفع ما هم تمام شده باشد كار پسنديده اي نيست. پس حداقل الزام اخلاقي اصولگرايان بايد آن باشد كه پيرامون اين احتمال تحقيق كرده و در صورت صحت، آنرا تقبيح كنند يا حداقل اينقدر رجز حمايت نخوانند. هدف وسيله را توجيه نمي كند.

وجه دوم ناظر بر اصلاح طلبان؛

شهرداري تهران يك پست سياسي نيست بلكه يك نهاد خدماتي است كه قرار است زندگي را براي همه مردم تهران در اين شهر پرمشكل تسهيل كند. جريانات اصلاح طلب در دوره دولت قبل، بخصوص اعضاي اصلاح طلب شوراي شهر سوم، از جمله حاميان قاليباف در مقابل مشكل تراشي هاي دولت وقت بودند. اين حمايت ها اگر چه به خاطر مسائل سياسي بود اما مسلماً توان مديريتي قاليباف هم اثر فراواني داشت. همه معترفند كه قاليباف در تهران خوب عمل كرده است و توانسته عليرغم همه مشكلات، تهران را احياء كند. قاليباف فرد معتدلي است و نشانه برجسته اين اعتدال، استفاده از محسن هاشمي در مترو عليرغم مخالفت هاي وقت بود. در انتخابات اخير رياست جمهوري هم، قاليباف به دليل آنكه به نزديكي با اصلاح طلبان شهره بود تلاش فراواني به خرج داد تا اصولگرايان تندرو را با اتخاذ مواضع صريح كمي آرام كند. همه اينها نشان مي دهد كه انتخاب او و انتخاب نشدن محسن هاشمي براي شهرداري، آخر دنيا نبود. اصلاح طلبان پس از يك دوره فترت به دليل رفتارهاي افراطيون اصلاح طلب در وقايع ۸۸ ، به لطف دولت يازدهم مي توانند به بازسازي تشكيلاتي و حضور دوباره در صحنه قدرت رسمي اميدوار باشند. حتي اگر بپذيريم كه راستگو بر خلاف تعهدش عمل كرده است رفتارهاي تند احزاب و رسانه هاي اصلاح طلب به او بازگشت اين جريانات به افراطي گري است. آيا در دوراني كه دولت اعتدال با حمايت اصلاح طلبان بر سر كار آمده است اين جريانات خود راه افراط را در پيش گرفته اند؟ برخوردهاي تند و شبه پادگاني با راستگو – آنهم در شرايطي كه در كشور حزب به آن معنايي كه اعضاي آن متعهد به تمام تصميمات كادر مركزي باشند – نداريم و اخراج هاي سلسله وار او از جريانات اصلاح طلب، پيام روشن و اميدبخشي به طرفداران آنها مخابره نمي كند و خاطره تلخ رفتارهاي افراطي مطبوعات و برخي سياسيون اصلاح طلب در دوران اصلاحات را به خاطره ها باز مي گرداند؛ رفتارهايي كه باعث رويگرداني جامعه براي مدت ۸ سال از اين جريان شد. آيا اصلاح طلبان درس هاي اين سالها را فراموش كرده اند؟
 
کلمات کلیدی : محسن مهاجر
 
hamid
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۳۲:۵۹
با تشکر از تحلیل منطقی ومطابق با اصول اعتقادی .ولی ذکر این نکته لازم است که اگر ایشان حتی بعد راه یابی به شورای شهر رسما اعلام میکرد من انتخاب اقای قایباف را بهتر از اقای هاشمی میدانم کسی متعرض ایشان نمی شد.ولی سخنرانی جهت حمایت از انتخاب اقای هاشمی .تبلیغ ظاهری برای رای اوری ایشان .قول به اقای محسن هاشمی .به برخی از اعضای شورای شهر .قول به دبیرکل حزب اسلامی کار.واعلام خواندن هفتاد سوره توحید برای رای اوری اقای هاشمی.ایا ایشان وامدار کسی نباشد .ولی تعریف این اعمال با این تصمیم چیست.قطعا انتخاب سایر اعضای محترم شورای معید دیدگاه و نظر شایسته انان میباشد. (1643751) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۳۶:۵۹
چند نکته:
1) اصلاح طلبان حاضر شورای شهر تهران، کل جامعه سیاسی اصلاح طلب نیستند.
2) کسی متعرض به این نیست که چرا خانم راستگو به قالیباف رأی داده است. اعتراض به این است که ایشان در جلسه داخلی اصلاح طلبان از رقیب حمایت کرده و بعد در زمان رأی گیری به حامیان نارو زده است. این کار ایشان زشت و ناپسند است.
من خودم شخصا از انتخاب آقای قالیباف خیلی خوشحال هستم، چون ایشان واقعا مدیر لایقی است، ولی نارو زدن خانم راستگو هیچ توجیهی ندارد.
و اما سخن آخر با اصلاح طلبان! مواظب باشید بازی نخورید، این احتمال را بدهید که از سوی حزب رقیب عواملی در بین شما حاضر شده اند که هر از چند گاهی با چنین رفتارهایی بخواهند مجددا چهره شما را مخدوش سازند. من خودم تفکرات اصولگرایی دارم، ولی همیشه قایل به رقابت منصفانه بوده ام و از حرکات موذیانه به شدت بیزارم. (1644314) (alef-6)
 
اكبر
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۵:۴۵:۴۸
مقاله بسيار خوب بود. فرمايش شما هم بسيار درست است.
اصلاح طلبان مسئله را تمام كنند. در عين حال كه كارشان درست است ولي پيش مردم عادي قابل دفاع نيست.
مردم ما هنوز حزب و اساسنامه و مرامنامه و كار تشكيلاتي و حزبي را درك نمي كنند.
ببينيد در همين سايت كه اغلب آنها از نخبگان جامعه هستند دركي از كار حزبي ندارند. چطوري مي شود اين را براي جامعه تدوين كرد؟
بازي نخوريد.
نرمهاي جامعه را نگه داريد. و گرنه باز يك احمدي ... پيدا مي شود كه با فحش دادن به شما راي جمع كند. و دوباره روز از نوع.... (1644657) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۱۷:۱۸
سوال اول: عده ای از ما حمایت کرده اند و ما به واسطه حمایت آنها به مقام رسیده ایم. آیا اکنون باید مطیع آنها باشیم؟
پاسخ: حضرت علی (ع) هنگام بیعت مردم فرمودند اگر با من بیعت کنید طبق خواست شما عمل نخواهم کرد و براساس حق حکم خواهم راند. یعنی نحوه یا پشتوانه به قدرت رسیدن من مجوزی برای پا نهادن بر حق نیست. هر کس برای انجام هر کاری باید "حجت شرعی" داشته باشد و در روز جزا سیاست حزبی را بعنوان حجت شرعی از ما نخواهند پذیرفت.
سوال دوم: بنده گفته ام می خواهم به آقای هاشمی رأی دهم. اصلاً قسم هم خورده ام. نذر هم کرده ام. اصلاح طلب هم هستم. دروغی هم نگفته ام و همه مواضع اصلاح طلبانه ام و نیز قسمهایم تماماً صادقانه بوده است. ولی وقت رای گیری دلم گواهی می دهد که دیگری شایسته تر است. یعنی بینی و بین الله می بینم به نفع مملکت و مردم است که امور دست شخص دیگری باشد. الان تکلیف من چیست؟
پاسخ: من باید کاری را انجام دهم که خدا از من راضی باشد و فردای قیامت که نه حزبی هست نه اصلاح طلبی نه اصولگرایی ، بتوانم پاسخگوی عمل خودم باشم. البته اگر قسم خورده ام ، کفاره بر گردنم خواهد بود ولی هیچ قسمی حجت شرعی برای انجام عمل نادرست نیست.
سوال: حالا حزب باید چه کار کند. اگر قرار است بنده ثبات فکری نداشته باشم و ظرف مدت 10 دقیقه رای مثبت من به ممتنع و 10 دقیقه بعد به رای منفی تغییر کند آیا حزب نباید مرا اخراج کند و بگوید تو برای عملکرد حزبی مناسب نیستی و بهتر است دفعه بعد مستقل شرکت کنی؟
پاسخ: خیر! نیازی به اخراج نیست. این مسائل در تمام دنیا رخ می دهد (به ویژه در آمریکا بین اعضاء دو حزب مشهور) و حزب کسی را از این بابت اخراج نمی کند ولی قاعدتاً در انتخابات بعدی وی را کاندیدا نخواهد کرد. زیرا عکس العمل تند ، از منطق و خردورزی فاصله می گیرد، انسجام گروهی را بر هم می زند و از این رو است که مدیریت بحران همواره به افراد خونسرد و منطقی واگذار می شود. فراموش نکنیم شهردار برای 4 سال انتخاب می شود ولی رییس شورا هر سال باید انتخاب شود. با این رفتار و رای ناپلئونی آقای مسجد جامعی (که با رای مثبت خانم راستگو ممکن شد) بعید می دانم بعد از این حوادث و رفتارهای تند و بچگانه ، ایشان بتواند در این پست باقی بماند. (البته خانم راستگو اقدام خود را صد در صد اصلاح طلبانه می داند و معتقد است مطابق مرامنامه حزب عمل کرده است نه سلیقه افراد)
یا علی (1644450) (alef-6)
 
ali
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۵۳:۳۷
با قسمت دوم و سوم تقریبا موافقم.البته خانم راستگو اگر قولی داده و بعد از چند دقیقه دلش گواهی دیگری داده ، بعد از عمل به گواهی دلش باید عذر خواهی کند و خود استعفا دهد از حزب نه اینکه با اعتماد به نفس تمام بگوید اشتباهی نکردم.

اما قسمت اول نا مربوط است.کسی که فقط با داشتن عنوان حزبی رای اورده و نه شناخت شخصی ، یا باید مطابق منافع حزب عمل کند یا استعفا دهد. (1644544) (alef-10)
 
نوید
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۲۱:۱۰
خب وقتی پای رای گیری بخوای تازه به حرف دلت گوش کنی و خوای زیر همه ی حرفات بزنی اون زمان باید منتتظر عواقبش هم باشی. (1644733) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۵۲:۴۴
از حق گفتن و دفاع کردن کاری بسیار یسندیده است اصلا کسی متعرض نظر راستگو نشده است بلکه متعرض خلاف تعهدات و مرامنامه رفتار کردن اوست اخراج ایشان از حزب حکم اعدام نیست طبیعی ست کسی که مرامنامه را قبول ندارد دیگر در حزب جایی ندارد شما دارید خیلی شلوغش می کنید .
ان بینی و بین الله همان لحظه عارض شد ؟ و نشان حق طلبی گردید ؟

اگر برای این منصب اقای قالیباف مناسب تر بوده چرا یس علیه ایشان قبل و بعد از انتخابات و تا لحظه رایگیری موضع گرفتند و اگر مناسب نبوده و نیست چرا به ایشان رای داده اند .

رفتار خانم راستگو هیچ توجیهی از هر بعدی که بنگرید ندارد و اصلا حق طلبی در مورد ایشان تصور کاملا باطلی ست فقط و فقط می توان نفوذی بودن در بین اصلاح طلبان و یا معامله سیاسی را متصور بود ولا غیر. (1644981) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۸:۰۳:۱۰
دوست عزیز امام علی عضو حزبی نبود آن امام انسانی مستقل (از دیدگاه امروزی)بود یا اگر هم بود مرامنامه، اصول و مباني سياسي آن زمانرا ( که خود یکی از واضعان آن بود )قبول داشت به آن عمل می کرد (1645007) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۰:۳۶:۱۱
کسانیکه از کیسه کسی دیگر برای خود خرج میکند مدیون اوست وخانم راستگو به جای اینکه از دهها هزار نفری که به وی رای دادند تا وارد شورا شود عذرخواهی کند می گوید من به ندای وجدانم پاسخ دادم،
وجدانت یعنی منافع شخصی خود یا منافع گروه و حزبی که از جیب آن برای خود خرج کرده اید الهه راستگو به عنوان نامزد اصلاح طلبان وارد شورا شده و وامدار کسانی است که به او رای دادند
اصلاح طلبان کاملا رویه درستی را نسبت به راستگو پیش گرفته اند، اصلاح طلبان باید وی را از جمع خود کنار بگذارند (1643755) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۴۱:۴۸
متاسفانه تا بوده اصلاح طلبان چنین تندرو بوده اندواین را قضایای بی شماری که در خلال سال های 76تا88 نشان میدهد من به عنوان یک ایرانی اصلاح طلبان را یک گروه قدرت طلب ضد دین و انقلاب میدانم که جای هیچ دفاعی ندارند در ضمن نماینده اطلاح طلبان عارف بود که از ترس اینکه رای نیاورند او را مجبور به کناره گیری کردندوروحانی عضو جامعه روحانیت و اعتدال طلب میباشد (1643921) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۴۶:۱۳
آقا یا خانم محترم، شما از کجا میدونید اکثریت کسانی که به ایشان رای دادند موافق شهرداری آقای محسن هاشمی بودند؟ (1643937) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۳۲:۲۶
آقا یا خانم محترم شماهم بدانید که آن اکثریتی که به ایشان رای دادند در واقع به اصلاح طلبان رای دادند نه به ایشان (1644057) (alef-6)
 
خدمت
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۳۷:۳۷
اخراج از سازو کارها و احزاب اصلاح طلبی به معنای پایان خدمت و یا عدم شایستگی خانم راستگو در فعالیت اجتماعی دیگر نمی باشد و صرفا به معنای ظهور نشانه هایی از بلوغ در تحزب و کار گروهی در اصلاحطلب ها و شفافیت در فضای سیاسی با توجه به تجربه تلخ گذشته است. الف برای تنویر افکار عمومی چاپ فرمایید. (1644077) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۳:۰۵:۲۰
ساده س . ایشون 140 هزار رای آوردن . افراد حاضر در لیست اصلاح طلبان حول محوریت شهرداری آقای هاشمی 105 هزار رای آوردن . ایشون 40 هزار رای از خودش داشته که با اون میشده نفر 95 تا 100 انتخابات کنار پروین احمدی نژاد . اوکی؟ (1644181) (alef-6)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۱:۴۱:۳۹
در انتخابات شوراي شهر بيشتر مسئله اسم و رسم خود فرد است كه باعث مي شود راي داشته باشد يا نداشته باشد. بسياري از اصلاح طلبان راي نياوردند. اينها از كيسه چه كسي خرج كردند.؟
كسي كه راي آورده وظيفه دارد از منافع كل مردم تهران حمايت كند. خانم راستگو اين كار را انجام داد. وقتي قرار است دو نفر شهردار شود. كسي كه از طرف كل مردم تهران راي خود را براي شهردار تهران مي اندازد بايد منافع شهر تهران را در نظر داشته باشد. اگر خانم راستگو اين كار را انجام نمي داد. او منافع كل مردم تهران را فداي منافع گروه كوچكي مي كرد. اين كار يك بار در شواري اول شهر تهران انجام شد. ملك مدني چهار سال شهردار بود هيچ كاري انجام نداد. آيا شوراي اول تهران كار خوبي انجام داد.؟ قطعا نه . اين كار باعث شد اصلاح طلبان براي دو دوره اصلا راي نياورند. و از صحنه اجرايي حذف شوند. اگر خانم راستگو هم به قاليباف راي نمي داد براي هميشه اصلاح طلبان از شوراي شهر حذف مي شدند. ولي با اين كارش هميشه در شوراي شهر باقي مي ماند. (1643918) (alef-10)
 
امير حسين سلطان/تهران
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۱۰:۰۹
با سلام - دو يا سه سطر پاياني مطلب قابل تامل و بررسي است: بايد ديد آيا رويگرداني جامعه براي مدت هشت سال از جريان اصلاحات در كل به نفع جامعه شد يا نشد؟! اگر شد پس چگونه مي توان اقبال مردم به نامزد مورد تاييد جناب آقاي خاتمي رئيس جمهور دوران اصلاحات را توجيه نمود؟! و اگر برغم نگارنده محترم مطلب اين رويگرداني به نفع جامعه نشده است پس بايد بپذيريم كه نميتوان همه اشتباهات يا خطاها را به حساب جريان اصلاحات نوشت و خيلي ساده از تحليل و كنكاش ريزه كاري هاي مسائل مبتلابه جامعه شانه خالي كرد!!! با ضرس قاطع اظهار مي دارم درست برخلاف نظر و ديدگاه نگارنده عزيز سايت "الف" بايد پذيرفت كه امكان اشتباه و خطا از سوي هر كس و هر گروه جمعيتي بوده هست و خواهد بود.مسلما رويگرداني جامعه به مدت هشت سال از جريان اصلاحات گرچه با دلايلي همراه بوده است وليكن در كل يك رويكرد احساسي و كاملا مطالعه نشده به ابعاد مختلف مترتب بر آن در برهه اي از تاريخ اين كشور بوقوع پيوسته است.احساسي برخورد كردن مردم تهران در دومين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا و عدم اقبال جريان اصلاحات از سوي شهروندان تهراني بدون توجه به ابعاد و اعماق سير حوادث بعدي آن ميتواند مستقلا مورد بحث و كنكاش قرار بگيرد كه آيا فرضا آن رويكرد بخردانه بوده است و يا نابخردانه؟! بنابراين با روا داشتن ايراد و اتهام به جريان اصلاحات و اصلاح طلبي نميتوان همه آنچه در طي 16 سال گذشته از دوم خرداد 76 تا 24 خرداد 92 رخداده است را به طور كاملا يكسويه به جريان اصلاحات نسبت داد و نقش ساير گروهها و جناح ها و گرايش ها و قدرت طلبه ها و انحصار طلبي ها را به يكباره ناديده گرفت.والسلام عليكم و رحمت الله و بركاته. (1643990) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۱۶:۳۳
اخراج مجازات مناسبی برای کسی است که انسجام یک حزب رو به چالش کشیده.ربطی به افراطی گری نداره. (1644005) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۲۰:۴۸
چطور محسن هاشمی میتواند بگوید من 14 رای داشتم و دنبال موافقت اصولگرایان بودم (تلویحا دنبال تطمیع ایشان بودم) و این مساله هیچ بدی ندارد ولی اگر یک نفر به واقعیت طرف قشر کارگر را گرفته باشد باید متهم شود؟؟؟؟ و بگوییم رایمان را پس بدهید؟/ پس برخی نمایندگان مجلس باید بخاطر رای وزیر نفت کنار بروند و کلا کشور پادگان بشود!! (1644023) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۳۵:۵۹
هفت سطر پايان مطلب كاملا نادرست و غير واقعي است (1644068) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۲:۴۳:۰۳
نویسنده این نقد باید بیشتر به اصول حزبی و تشکیلاتی فکر کند. کسی که با لیستی وارد می شود و مسلما برای وارد شدن به آن لیست تعهدات اخلاقی داده است باید پایبند به تعهداتش باشد. اگر خانم راستگو مستقل وارد شده بود هیچ کس به ایشون انتقادی نداشت. نویسنده محترم اگر کاری خارج از چارچوب اخلاق انجام شده است ان کار خانم راستگو بوده است و نه کار اصلاح طلبان. من به ایشون رای دادم فقط و فقط به خاطر حضورشون در لیست اصلاح طلبان. از نطر من ایشون به رای من خیانت کرده اند قواعد بازی حزبی را رعایت نکرده اند. (1644103) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۲۲:۳۳
من كه بر اساس ليست اصلاح طلبان به راستگو ( دروغگو ) راي دادم چطوري مي تونم رايمو پس بگيرم و اونو از شوراي شهر بيارم بيرون . اين خيانت باعث ميشه كه مردم ديگه به احزاب و گروههاي سياسي اعتماد نكنن و اين بي اعتمادي ريشه حضور فعال مردم در امور سياسي و مملكتي رو مي خشكونه (1644474) (alef-6)
 
خلیل مهاجر
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۴:۳۳:۲۵
آپارتمان من در یک خیابان- کوچه مسکونی منشعب از یک خیابان اصلی در تهران قرار دارد. امروز در این خیابان صد-دویست متری یک طرفه بیش از ده رستوران، دو تالار برگزاری مراسم و جشنها، دو اداره پنج طبقه دولتی با ارباب رجوع فراوان، دو پاساژ خرید، دو ساختمان هفت -هشت طبقه اداری قدیمی، یک ساختمان اداری پنج طبقه تازه احداث شده و دوتای دیگر درحال ساخت و یک عمارت سفارتخانه وجود دارد. علیرغم تمام اینها این خیابان هیچ مسیری برای پیاده رو ندارد. در سرتا سر این خیابان -کوچه دو سطل زباله وجود دارد که تمامی ساکنین باید از آن استفاده کنند که با توجه به وجود بیش از ده رستوران در آن آشغالها در ساعت چهار بعد از ظهر دورتا دور آن دو سطل را اشغال کرده و رایحه نامطبوع فضولات و فضای غیر بهداشتی را ایجاد میکند. از سوی دیگر همهه ارباب رجوع از ساعات اولیه صبح و پارک دوبله و خدمه موتور سوار و رانندگان قانون گریز دست به بوق ارامش ساکنین این منطقه را در روز در این دو سه سال اخیر از بین برده است. شبها نیز صدای جابجایی تیرآهن و جرثقیل که با پروانه شهرداری مشغول به کار هستند خواب را از چشم مردم میرباید. فاصله محل کار من تا خانه در یک ترافیک معقول شهری در ماشینی با سرعت 25 کیلومتر در ساعت حدود 10 دقیقه است که در خوش شانس ترین حالت حدود نیم ساعت به طول می انجامد. پرده های سفید خانه حداقل باید هر دو ماه یکبار به دلیل غبار شهری و دوده باید به خشکشویی برود. از این گذشته بهتر بود تا نام این خیابان- کوچه را "پاتوق گربه ها" میگذاشتند چرا که فضولات حاصل از کباب و پیتزا و همبرگر پخش شده در خیابان این رستورانها مجالی برای موش گیری این حیوانات نمیگذارد. درب ورودی ساختمان ما و دیگران به غیر از دولتی ها با برچسبهای ماندگار لوله باز کنهای متفاوت پوشیده است. رفتگران از پانزدهم هر ماه به کرات زنگ منزل رابرای طلب پول به صدا در می آورند. تو گویی که شهرداری تهران و یا شهرداری منطقه ما با مقوله ابتدایی تفکیک منطقه مسکونی و اداری-تجاری، ضوابط حفظ بهداشت عمومی واحدهای تجاری، نسبت ترافیک با عرض خیابان، حقوق افراد پیاده و محافظت ساکنین از مزاحمتهای صوتی و ازدحام، و اجرای قانون احترام به حریم شخصی بیگانه است.

این شرایط تاسف بار هم حاصل مدیریت اصلاح طلبان است و هم اصولگرایان. هیچکدام از ائتلافات سیاسی گوناگون شورای شهر بر هیچکدام از معضلات فوق که من و بخش اعظم تهرانی ها هر روز تجربه میکنیم انگشت نگذاشته و حساسیت ملموسی در این موارد نشان ندادند. پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر به دلیل گرایش عمومی جامعه در انتخابات ریاست جمهوری حاصل شد و نه به صورت قائم به ذات. اینکه خانم راستگو به چه کسی چه قولی داده و وجدانش چگونه وی را مجاب کرده، برای من تهران نشین علی السویه است. اما به عنوان یک شهروند با گرایش اصلاح طلبی معتقدم که اخراج وی دردی را برای گرایش سیاسی ما حل نمیکند. بلکه صرفا از بار پاسخگویی شهردار به مجموعه اصلاح طلبان که موفق به کسب بخشی از آرایشان گشته میکاهد و به افزایش قدرت تعامل اصلاح طلبان در شورای شهر نمی افزاید. (1644502) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۲۹:۰۶
دمت گرم
شهردارو شهرداری باید به فکر توانمندیهای مدیریت شهری باشد نه اصلاح و اصول و .و..... (1644916) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۶:۰۴:۰۴
اتفاقا حزب کار اعلام کرد که دلیل اخراجش عدم احترام به اخلاق بوده نه رای به قالیباف.
و ضمنا دیگه که اصول گرایان ثابت کرده اند که هدف وسیله را توجیه می کند (1644694) (alef-10)
 
کم سواد پایین شهری
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۰۵:۳۶
سلام خدمت الف . مطالب زیادی در باره ی خانم راستگو از هر دو طرف زده شده است .در این میان چن مطلب هم من بیان میکنم امیدوارم با اخلاق رسانه ای که از شما دیده ام انرا منعکس کنید
1_جبهه ی اصول گرا با پرداختن به انتقاد اصلاح طلبان از خانم راستگو ، اصلاح طلبان را به سیاسی کاری متهم میکنند . در حالی که بر هر انسان نکته سنجی واضح است که در این بین و راه انداختن هیا هو این اصول گرایان هستند که سیاسی کاری میکنند وگرنه این اتفاق یک موضوع درون خزبی بیشتر نیست
2_خانم راستگو و اصول گرایان مدعی هستند که ایشان به تشخیص شخصی خود و بخاطر منافع مردم تهران به اصلح بودن اقای قالیباف پی برده است ، حال فقط یک سوال خیلی مهم مطرح است که تابحال کسی مطرح نکرده است :
نتیجه ی رای گیری در مرتبه ی اول پانزده به پانزده مساویست و در دور دوم شانزده به چهارده به نفع قالیباف (اصولگرایان ) میباشد . نتیجه اینکه یکی از اصلاح طلبان رای خود را برگردانده است و با این احتمال نزدیک به یقین که ان یک نفر خانم راستگو میباشد باید از ایشان پرسید که در این فاصله چند دقیقه بین دو رای گیری چه اتفاقی افتاد که شما به تشخیصی رسیدید که قبلا نرسیده بود ید ؟ایا قول و قراری رخ نداده است و این اتفاق بینی وبین ا... بخاطر منافع مردم است ؟
3_صدا وسیما در ایجاد تنش حاصل از این اتفاق بسیار مشکوک و یک طرفه اقدام کرد . باید پرسید که ایا برای صدا وسیما پرداختن به اتفاقات درون حزبی فارغ از درستی یا نادرستی موضوع در مورد همه ی احزاب برای شما جالب توجه است ؟
4_اصلاح طلبان اگر میخواهند در رقابت سیاسی با اصول گرایان موفق باشند نباید در اینچنین دامهایی بیافتند که متهم به سیاسی کاری شوند انها میتوانستند موضوع انتقاد و اخراج خانم راستگو را که یک موضوع درون حزبی میباشد خارج از شورای شهر و در جلسات داخلی حزب و پس از کمی گذر زمان انجام میدادند . (1644849) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۷:۱۶:۱۶
بهتر است خانم راستگو با شهامت از مردم تهران عذر خواهی کندو گرنه در پست فعلیش صلاحیتی ندارد. (1644883) (alef-6)
 
کم صواد
۱۳۹۲-۰۶-۲۴ ۱۸:۰۶:۴۲
اقوام جهان به اخلاق زنده اند/ قومی که گشت فاقد اخلاق مُردنیست (1645013) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۲۵ ۲۳:۱۳:۵۲
کار ایشان درست نبوده واخراج ایشان از حزب کار کاملا درست است (1647802) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.