توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252461
سیستم خورشیدی منازل و یک واقعیت
بخش تعاملی الف - مهرشاد منصوری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۷

بنده مطالبی در همین سایت الف در مورد اعداد و ارقام مربوط به سلول خورشیدی منتشر کردم ولی با این حال لازم دیدم مطلب دیگری را در مورد بحث وام ۴۵ میلیون ریالی سیستم خورشیدی ۱۰۰۰ وات خانگی مطرح کنم.

همگی ما در بحث یارانه ها دیدیم که اکثریت قریب به اتفاق مردم از گرفتن یارانه ۴۵۰۰۰ تومانی انصراف ندادند و حتی کسانی که مثل بنده به دلایل وطن دوستانه انصراف دادند بعضا از اینکار خود پشیمان شدند و اکثر هموطنان مرفه نیز حسب مثل قدیمی "یک مو از خرس کندن غنیمته" یا "کاچی بعض هیچی" و مثل های دیگر به این انصراف تن ندادند تا همگی به این نتیجه مهم برسند که در مسائل مملکتی به جای وجدان عمومی باید بر کارشناسی و قانون تکیه زد تا به مقصود رسید.

حال برمی گردیم به موضوع اصلی این نوشته یعنی سیستم برق خانگی خورشیدی ۱۰۰۰ واتی با وام ۴.۵ میلیونی که ۴.۵ میلیون هم برای صاحبخانه هزینه دارد.

یک سیستم ۱۰۰۰ واتی خورشیدی در شهرهایی مثل تهران و اصفهان توان متوسط سالانه ای حدود ۱۴۰ وات تولید می کند (۰.۱۴ کیلووات) و اگر این عدد را در ۲۴ ساعت و ۳۰ روز ماه ضرب کنیم به عدد ۱۰۰ کیلووات ساعت در ماه می رسیم که هزینه قبضی با این مقدار مصرف، زیر ۴۰۰۰ تومن خواهد بود.

از طرفی سود ماهینه ۴.۵ میلیون تومن با فرض سود ۲۰ درصد برابر با ۷۵ هزار تومان خواهد بود و البته اصل پول هم بر خلاف سیستم خورشیدی همواره در دسترس خواهد بود و ضمنا نگهداری و تمیز کردن پنل ها و خطر خرابی هم در کار نیست!

اکنون سوال این هست که چطور از مردمی که در قضیه یارانه تفکر خود را نشان دادند انتظار داریم که ماهی ۷۰۰۰۰ تومان ضرر بکنند تا شاید مثلا کمی هوای شهرشان تمیز تر بشود؟

جالبتر اینکه حتی قیمت خرید برق توسط وزارت نیرو کمی بیش از نصف این ۷۵۰۰۰ تومن یعنی ۴۴۰۰۰ تومان هست که اینهم فقط در صورتی اتفاق می افتد که کلا برقی مصرف نشود و خانه خالی از سکنه باشد که البته در اینجا مالیات احتمالی خانه خالی را هم نباید فراموش کنیم!

حتی در اکثر شهرهای کشورهای مرفه دنیا که قیمت انرژی چندیدن برابر بیشتر و سود بانکی چندین برابر کمتر هست این سیستم ها آنچنان مورد استفبال قرار نمی گیرند و این را هم فراموش نکنیم که اگاهی عمومی و احساس مسوولیت مردم این کشورها به خصوص در مساله محیط زیست، به مراتب از مردم کشور عزیز ما بالاتر هست.

در اخر به نظر بنده چنین طرح هایی باید به صورت پایلوت و در مناطق کم جمعیت و کم مصرف تر و بدون دریافت هزینه از مصرف کننده انجام شوند تا به مرور و با گران شدن تدریجی برق و سایر حامل های انرژی و همزمان کم شدن تورم و درنتیجه سود بانکی بتوان به استفاده وسیع این سیستم در شهرهای بزرگ امیدوار بود.
 
کلمات کلیدی : مهرشاد منصوری