نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280262
هندوانه‌ای که ۷۵۰ میلیارد تومان آب خورد
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۰
درحالی هزینه تولید یک لیتر آب زیر زمینی ۳۰۰ میلیون تومان و قیمت فروش آب هم لیتری ۱۰۰۰ تومان است، تولید یک هندوانه ۱۰ کیلویی در ایران بین ۲.۵ میلیون تا ۷۵۰ میلیارد تومان آب می خورد.


به گزارش تسنیم، حمیدرضا تشیعی معاون نظارت بر بهره برداری آبفای کشور پیشتر گفته بود: هزینه تولید هر لیتر آب در ثانیه ۳۰۰ میلیون تومان و هزینه تامین، انتقال، تصفیه و توزیع آن نیز ۹۰۰ میلیون تومان است.

همچنین رحیم میدانی معاون وزیر نیرو پیش از این گفته بود: بر اساس محاسبه صورت گرفته برای تامین یک لیتر در ثانیه آب زیرزمینی به ده میلیارد ریال سرمایه‌گذاری نیاز است.

همچنین طبق محاسبات انجام شده و اعلام کارشناسان و مسئولان، برای تولید هر کیلو هندوانه حداقل ۲۵۰ لیتر آب مصرف می شود که بر این اساس، یک هندوانه ۱۰ کیلویی اگر چنانچه بخواهد از آب زیرزمینی استفاده کند، ۲۵۰۰ لیتر آب مصرف می کند.

بنابراین محاسبات، اگر حداقل هزینه ۳۰۰ میلیون تومانی را برای تولید یک لیتر آب در نظر بگیریم، تولید یک هندوانه ۱۰ کیلویی با آب زیرزمینی حداقل ۷۵۰ میلیارد تومان خسارت به دنبال دارد.

از سوی دیگر، در کشور ما آب لیتری ۱۰۰۰ تومان قیمت دارد که بر این اساس هم تولید یک هندوانه ۱۰ کیلویی با حداقل ۲۵۰۰ لیتر آب مصرفی ۲.۵ میلیون تومان آب می خورد.

با این توصیفات به نظر می رسد، تولید و صادرات هندوانه با قیمت کیلویی زیر ۱۰۰۰ تومان اصلاً به صرفه نباشد.

مخالفت ۲ وزیر با تولید هندوانه

وزرای جهاد کشاورزی و نیرو با تولید و صادرات هندوانه به دلیلی محدودیت منابع آبی کشور و مصرف آب بالای این محصول مخالفت کردند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وزیر جهاد کشاورزی گفت: با کشت هندوانه، تولید و صادرات آن به علت محدودیت منابع آبی کشور مخالفم.
محمود حجتی افزود: البته اگر این محصول با شیوه های پیشرفته آبیاری کشت شود مقرون به صرفه است کما اینکه هم اکنون در برخی مزارع جنوب کشور از جمله جنوب فارس با این روش هندوانه کاشته می شود.
وی گفت: باید با کنترل و مدیریت عرضه و تقاضا در زمینه کاشت محصولات ، به گونه ای برنامه ریزی شود که محصولات پر آب بیش از اندازه تولید نشوند و به نوعی با این محدودیت شدید آبی ، صادرات آب نداشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: ترجیح می دهیم محصولاتی در کشور تولید شوند که دارای مزایای نسبی ، ارزش افزوده و کمترین نیاز به آب باشند.
به گفته کارشناسان برای تولید هر کیلوگرم هندوانه بیش از ۵۰۰ لیتر آب مصرف می شود.
همچنین وزیر نیرو گفت: واردات محصولات کشاورزی که تولید آن آب فراوانی می خواهد، بر تولید و صادرات آن مقرون به صرفه تر است.
حمید چیت چیان درحاشیه بهره برداری از شیوه جدید کشت ذرت علوفه ای که به همراه وزیر جهاد کشاورزی به شهرستان پیشوا سفر کرده بود گفت : در محاسبات اقتصادی مربوط به صادرات محصولات کشاورزی باید به مقوله به صرفه بودن آن حتما توجه کنیم زیرا با خروج این محصولات از کشور در واقع آب صادر می شود.
وی بابیان اینکه در دنیای امروز از اصطلاح آب مجازی برای اشاره به میزان آب موردنیاز درتولید انواع محصولات نهایی صنعتی ، زراعی و پتروشیمی استفاده می شود گفت : با وارد کردن برخی محصولات پر آب در واقع میزان زیادی آب وارد کشور می شود در اصل آب وارد نمی شود اما خود آن محصول در برگیرنده آب مجازی است که وارد می شود.
وزیر نیرو با تاکید بر بررسی دقیق و محاسبات علمی و کارشناسی شده در زمینه تولید و صادرات برخی محصولات کشاورزی افزود : حقیقتا صادرات هندوانه به علت اینکه برای تولیدش باید میزان زیادی آب مصرف شود عاقلانه و منطقی نیست.
چیت چیان گفت : در زمینه تولید و صادرات باید بر روی آن دسته از محصولات کشاورزی تمرکز کنیم که به آب کمی نیاز دارد.
 
کلمات کلیدی : کم آبی
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۲:۲۵:۰۶
شما مفهوم یک لیتر در ثانیه را با یک لیتر اشتباه گرفتید؟؟؟ (3012303) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۲:۴۰:۲۱
تولید هندوانه = غارت منابع آب زیر زمینی.
باید کشت هندوانه و صیفی جات کلا ممنوع شود و فقط در مناطق ساحلی مانند هرمزگان و خط ساحلی جنوب و با استفاده از آب دریا و آب شیرین کن های خورشیدی انجام شود تا صرفه اقتصادی داشته باشد. (3012335) (alef-11)
 
ابوذر
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۲:۵۶:۳۸
اینا همه چی رو با هم قاطی کردن! تولید یک لیتر آب اینهمه هزینه نداره. وقتی میگن تولید یک لیتر آب در ثانیه یعنی یه جریان مداوم آب تولید کنیم که در هر ثانیه یک لیتر آب خروجیش باشه. (3012375) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۳:۰۰:۴۵
منظور هزینه تولید یک لیتر آب در ثانیه است که معادل 86400لیتر درشبانه روز میباشد . ولذا هزینه هر لیتر اب حدود 3500 تومان است . (3012385) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۳:۰۸:۴۳
بی خیال دیگه. (3012426) (alef-3)
 
reza
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۳:۱۶:۲۵
والا هندوانه ای که دیگه تولید میشه همش خراب وسفیده حالا خوبه اب میخوره انقدر سفید میشه (3012449) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۳:۵۰:۳۸
هندوانه میوه فقرا است چون قدرت خرید میوه دیگر را ندارند (3012527) (alef-3)
 
نمکدون
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۳:۵۸:۴۷
خدا حافظ هندوانه! (3012540) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۱۶:۰۴
مگر آب را من وتو توليد مي كنيم كه اين همه حسابو كتاب داريد بقيه اقلام هم همين است شير آب نمي خواهد يك كيلو گوشت چي يك نان چي گندم را از كي مي خريد اروپا آمريكا برنج هندي چه چقدر آب مي خواهد و....جاهلانه حساب نكنيد تنها خوب است گفته شود از آب خوب استفاده كنيم هندوانه هم لازم است و...گرچه بهتر است صادرات آن را ممنوع كرد تا توليد به اندازه نياز داخل كشور باشد (3012590) (alef-3)
 
عرفان
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۳۸:۱۸
کمی عقل هم خوب است. آب هر قدر هم گران باشد لیتری 300 میلیون تومان که نیست. بعد هزینه هندوانه را تخمین زده اند بین 2.5 میلیون تا 750 میلیارد؟ یعنی 300هزار برابر؟ از شما بعید بود چنین مزخرفاتی را منتشر کنید. (3012639) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۵۳:۲۶
این امار و ارقام به نظر بسیار عجیب و غریب و غلط میباشد. (3012670) (alef-3)
 
مطهر
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۵:۲۸:۴۴
در متن آمده هزینه تولید 1 لیتر در ثانیه 300 میلیون. 1 لیتر در ثانیه یعنی حدود 2592000 لیتر در ماه.
هر هندوانه 500 لیتر آب می خورد.
شما چگونه لیتر در ثانیه با لیتر معادل گرفتید؟؟؟
بعدش هم نوشته شده است قیمت هر لیتر آب 1000 تومان است که می شود
500 1000 که می شود پانصد هزار تومان نه 750 میلیارد تومان
مشکل کار نگارنده این است که لیتر در ثانیه را با لیتر یکی گرفته است (3012764) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۶:۴۹:۰۸
.... مدیران ما تمامی ندارد. آخه کدام کشوری که با بحران خشکسالی روبرو است روی صادرات محصولات کشاورزی سرمایه گذاری میکند. اتفاقا برعکس باید باشد.
باید برویم در کشورهای جنوب شرق آسیا و مناطق حاصل خیز افریفا و امریکای جنوبی سرمایه گذاری کنیم و زمین ها را به صورت 20 یا 30 ساله اجاره کنیم و محصولات را به کشور وارد کنیم. اینطوری اول اینکه آبهای زیرزمینی گرانقدر خودمان را حفاظت و نگهداری کرده ایم. و 2 اینکه به جای خرید محصولات اشغال چینی در ازا صادارات نقت لااقل محصولات کشاورزی که خودمان تولید کرده ایم را وارد میکنیم.
نگران بیکاری کارگران ایرانی باغات هم نباشید. چون الان در جهرم یعنی قطب مرکبات کشور بالای دو سه هزار نفر کارگر افغانی مشغول به کار هستند که نهایتا به کشور خودشان برخواهند گشت. سود چاه های غیرمجاز و باغات غیرقانونی 50 هکتاری جهرم در جیب چند نفر معدود باغدار می رود و گرد و خاک خشکسالی ها به چشم من و شما
حماقت مدیران ما تمامی ندارد. (3012909) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۷:۱۳:۳۹
شماکه در حذف یارانه بسیار موفق عمل کرده اید درحذف خوردن هندوانه نیز موفق خواهید شد واز این به بعد به جای هندوانه خندوانه جایگزین خواهیم کرد چون به کار شما باید خندید فعلا حرف اول واخر را شما می زنید وکاری از دست ما بر نمی اید وما باید از کارهای شما رنج ببریم (3012951) (alef-3)
 
کارشناس ارشد مهندسی آب
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۷:۵۹:۴۱
یکی از مشکلات اساسی ما در مملکت ورود افراد غیر کارشناس در همه مسائل است . دوست گرامی لطفا بیشتر تحقیق کنید. یا نظر غیر کارشناسی ندید. باور کن نمیمیرید. (3013023) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۸:۵۳:۲۹
هر کیلو گوشت ادمی برای تولید 40 میلیون هزینه تولید دارد پس در نتیجه اقتصادی نیست و انرا وارد کنیم (3013108) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۲۰:۰۱:۳۱
ميفهميد چي داريد ميگيد؟ خودتون اين متن رو بخونيد ببينيد چيزي سر در مي آوريد . واقعا" تصميمات بر اساس اين بررسيها و گزارشات كارشناسي اتخاذ ميشود . البته همينطور است كه وضع اين كشور اينچنين است (3013202) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۴-۱۴ ۲۲:۵۶:۰۵
lمتاسفانه چنین اظهار نظرهایی ممکن است مردم را نسبت به اعداد و ارقامی هم که در موضوعات مختلف ذکر میگردد بی اعتماد نماید لطفا در انتشار چنین مطالبی دقت نمایید (3018241) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.