نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 411068
ظهور ترامپ - شروع عصر تغییر پیمان ها
بخش تعاملی الف - رضا فریدیان
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۵۴


با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات سراسری در آمریکا این روزها فضای رسانه ها مملو از نتایج نظرسنجی ها و پیش بینی ها در مورد انتخابات پیش رو و همچنین اظهارات کاندیدا های اصلی دو حزب جریان اصلی است.

صرف نظر از تیترهای روزنامه ای دیده ها و شنیده ها حکایت از پیروزی قریب الوقوع کاندیدای حزب جمهوری خواه آقای دونالد ترامپ در انتخابات پیش رو دارد. هر چند وی در واقع جمهوری خواه نیست و در نگاهی کلان تر حتی سیاست مدار به مفهوم عرفی آن نیز نمی باشد و صرفا از کانال حزب جمهوری خواه برای رسیدن به کاخ سفید استفاده می کند. در واقع وی مانند یک فرد شورشی است که با درایتی عمیق و بینشی قابل توجه که حکایت از ذهن قدرتمند او دارد ابعاد و لایه های قدرت را شناخته و توانسته بر جریانات اصلی قدرت در آمریکا فایق آید. هر چند که پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا از حدود شش ماه قبل و حتی قبل تر از آن قابل پیش بینی بود. (بنا بر دلایلی که شرح آن از حوصله این مقاله خارج است.)

در ابتدا لازم است شرایط امریکا در هنگام به قدرت رسیدن دونالد ترامپ را با هم مرور کنیم. امریکای امروز بر خلاف امریکای پنجاه سال پیش دیگر یک قدرت غیر قابل دستیابی که در اوج قدرت برجهان حکومت می کرد نیست. در بسیاری از جهات امریکا به هدفی قابل دسترس تبدیل شده است و از بسیاری جهات نیز برخی کشور ها خود را به امریکا رسانده اند. چین که زمانی کشوری غرق در بدهی و فقر و فساد بود چنان از نظر اقتصادی نیرو گرفته که نفس های تولید را در بسیاری از کشور های جهان از جمله در امریکا به شماره انداخته است. چینی ها توانسته اند از نظر تولید ناخالص  داخلی امریکا را پشت سر بگذراند و احتمالا هند نیز در سال های نزدیک آینده همین کار را خواهد کرد. برخی از کشور ها برنامه ریزی کرده اند تا در عرض بیست سال آینده از نظر توسعه به امریکا برسند و حتی از آن جلو بزنند!

قدرت ارتش آمریکا که زمانی کابوس هر دشمنی بود امروزه حتی توانایی تغییر در کشورهای فقیر را نیز ندارد. شکست آمریکا در عراق و متحد صهیونیستی آن ها در لبنان حکایت از پایان ارتش کابوس وار آمریکا دارد. خانواده های زیادی از مشکلات اقتصادی در امریکا رنج می برند. فساد خاصی که در غرب و امریکا جاری است سر باز کرده و دیگر حرفی در پستو خانه ها و به شکل مخفی نیست. امریکا دیگر آن امپراطوری جذاب نیم قرن پیش نیست (یعنی در زمان جوانی ترامپ).

امروزه اگر شما به شهر های بزرگ امریکا سفر کنید احتمالا چیز خاصی شما را متعجب نخواهد کرد. همه چیز در نیویورک لس آنجلس شیکاگو سان فرانسیسکو و ....کمابیش شبیه تهران است. بر خلاف پنجاه سال پیش که احتمالا اگر کسی از شهری در ایران یا خاورمیانه به امریکا می رفت با پدیده های بی شماری روبه رو می شد که نمونه اش را هرگز در شهر و کشور خودش ندیده بود!

در این شرایط ترامپ با شعار خاص ((دوباره آمریکا را عالی کن)) به رقابت های انتخاباتی قدم گذاشته است. هدف وی ایجاد تغییراتی اساسی در سیستم کشورداری و همچنین در روابط خارجی امریکا است.

او قصد دارد معاهدات اساسی که امریکا با آنها ساخته شده را دچار تغییر کند تا شکوه سابق را به امریکا بازگرداند. از معاهدات اقتصادی با چین و هند گرفته تا معاهدات امنیتی با اروپا ژاپن کره جنوبی و مکزیک ...  

ترامپ معتقد است تجارت آزاد که زمانی تماما به نفع آمریکا بود و آن را به همه توصیه می کردند! با ظهور پدیده هایی مثل چین و هند دیگر نباید مثل سابق ادامه پیدا کند. معاهدات نظامی که زمانی حکایت از نفوذ آمریکا در اروپا و شرق آسیا و خاورمیانه داشت برای آمریکا فایده ای ندارد و تماما هزینه زاست. یا باید هزینه زایی آن پایان یابد یا به کلی محو شود! حتی پیمان ناتو که روزگاری نشانی از امپراتوری آمریکا بود امروزه باید تغییر کند یا به طور کلی متلاشی شود. پیمان های محیط زیستی که غربی ها با ریاکاری خاصی وجود آن را ضروری می دانستند چون برای امریکا هزینه ساز است به زودی به گنجه تاریخ فرستاده خواهند شد. امریکا از هیچ متحدی حمایت نخواهد کرد نه اروپایی نه ژاپن نه کره نه عربستان و نه هیچ کس... مگر اینکه آن ها هزینه آن را بپردازند!

پس ظهور ترامپ یعنی شروع عصر تغییر پیمان ها.

هر پیمانی اعم از اقتصادی سیاسی نظامی امنیتی محیط زیستی و فرهنگی باید به نفع امریکا تغییر کند. پس باید با پیروزی ترامپ منتظر خبرهای پر تنشی از شروع مذاکرات حساس بین امریکا و همه دنیا باشیم. فکر کنم همه متوجه شدید که چرا همه دنیا نسبت به پیروزی ترامپ نگران است.
۱۳۹۳/۰۲/۰۹ ۰۹:۰۹
 
 
کلمات کلیدی : رضا فریدیان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۶:۰۵
خدا بهمون رحم کنه (4008361) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۳۰ ۲۱:۳۱:۰۹
خدا بهمون رحم کرد که اختیار قدرت دفاعی مان را به مذاکره نسپردیم (4024155) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.