نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 292683
جزئیات ساخت سدهای نسل جدید
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۰۰
یک مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه طرح استفاده از فناوری نانو برای جلوگیری از تبخیر میلیاردی ذخایر آب سدها در دست مطالعه قرار دارد، گفت: بررسی امکان ساخت سدهای زیرزمینی آغاز شد.

به گزارش مهر، یک مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه طرح استفاده از فناوری نانو برای جلوگیری از تبخیر میلیاردی ذخایر آب سدها در دست مطالعه قرار دارد، گفت: بررسی امکان ساخت سدهای زیرزمینی آغاز شد.

محمدرضا رضازاده با بیان اینکه طرح گسترش پوشش های نانو که در سطح دریاچه سدها در حال مطالعه است، به شرط تغییر ندادن کیفیت آب محقق خواهد شد، گفت: نانو به کمک دریاچه سدهای کشور می آید.

این مقام مسئول در وزارت نیرو اظهارداشت: تبخیر از سطح دریاچه سدهای کشور به حدود ۳ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است که با استفاده از فناوری نانو کاهش خواهد می یابد. وی تصریح کرد: نتیجه این مطالعات تا یک سال آینده مشخص می شود.

وی همچنین ساخت سدهای زیرزمینی را نیز مانع تبخیر آب در دریاچه ها دانست و گفت: ساخت سد کوه دشت در حال مطالعه است. رضازاده قسمت های شرقی و شمال غرب کشور را دارای ظرفیت احداث این نوع سد اعلام کرد و افزود: تفاوت جنس لایه های مختلف زیرزمینی و جنس زمین تعیین کننده امکان احداث این نوع سد است.

رضازاده با اشاره به اینکه ساخت این سدها بدون نیاز به صرف هزینه های سنگین برای احداث کانال امکانپذیر است، تصریح کرد: در نقاطی که امکان احداث این سد فراهم شود با حفر یک چاه آن منطقه تبدیل به یک نقطه بهره برداری می شود.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: در کشور ما که بارش در زمان مناسب با نیاز مصرف اتفاق نمی افتد، می توان سیلاب ها را با تغذیه مصنوعی به سفره های آب زیرزمینی منتقل و در آنجا نگهداری کرد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به اینکه امکان بهره برداری از این سدها در حجم های خیلی بزرگ امکانپذیر نیست، افزود: پس از حفاری، دیواره هایی در زمین ایجاد می شود و آب درحال جریان را در زمین حبس می کنیم که این روش حفظ سفره های آب زیرزمینی را بدون تبخیر آن محقق می کند.
 
کلمات کلیدی : سد
 
پیمان
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۲۱:۴۲:۲۶
خدایا شکرت که یه مسئول چنین حرفی میزنه
سالها بود با خودم فکر میکردم این همه تبخیر از سطح دریاچه و سد چرا؟
چرا چاه زده نمیشه و این آب به زیر زمین فرستاده نمیشه تا بعد بشه استفاده کرد.
میشه در حال فرستادن آب به زیر زمین برق گرفت و بعدا از همین برق برای بالا کشیدن آب استفاده کرد (البته بازده 100% نیست اما بهتر از هیچی است).
من از تمامی مردم خواهش میکنم هر جا تونستند این متد رو تبلیغ کنند و در موردش صحبت کنند تا بلکه سرعت بیشتری این امر در مملکت پیدا کنه. (3161594) (alef-11)