نظر منتشر شده
۳۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 264189
مذاکرات پرفراز و نشیب در شهر "فراز و نشیب"
بخش خارجی الف، 28 اسفند 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۸
به گزارش تسنیم، ماراتن مذاکرات هسته‌ای ایران در شهر لوزان سوئیس، چهارمین روز خود را هم سپری کرد و امروز وارد پنجمین روز خودش شده است. مذاکره کنندگان که دور قبل در شهر ژنو با هم چانه‌زنی کرده بودند، این بار در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال شرقی ژنو گرد هم آمدند تا گره از کار بگشایند.

شاید نقطه مشترک جغرافیایی دو دور اخیر مذاکرات این بود که هر دو شهر محل برگزاری مذاکرات، یعنی ژنو و لوزان، مشرف به یک دریاچه به نام دریاچه ژنو بودند؛ دریاچه‌ای که پیاده‌روی در حاشیه آن برای خود حاشیه‌هایی داشته است. فشرده و جدی بودن مذاکرات این بار تا به حدی بود که وزیر خارجه آمریکا را وادار به دوچرخه‌سواری کرد. ظریف هم بخاطر اینکه از حاشیه‌ در امان باشد، از این شهر فاصله گرفت و برای به پیش راندن مذاکرات به بروکسل رفت تا با همتایان اروپایی خود و به میزبانی خانم فدریکا موگرینی گپ و گفتی داشته باشد.

برگردیم به لوزان؛ این دور از مذاکرات هسته‌ای هم مانند دورهای مهم قبلی با فراز و نشیب‌هایی در شهر "پرفراز و نشیب" لوزان مواجه بوده است. لوزان بر روی سه تپه ساخته شده و به شهر «فراز و نشیب» معروف است.

پس از پایان روز اول و تقریبا روز دوم مذاکرات، اظهار نظرهایی که به ویژه توسط مقامات ناشناس غربی در رسانه‌های آن طرفی منعکس شد، حکایت از کندی و سختی مذاکرات داشت، اما به تدریج هوا آفتابی‌تر شد و فضای مذاکرات گرم‌تر.

آقای علی اکبر صالحی که مقام آمریکایی در جلسه توجیهی با خبرنگاران او را فردی خیلی حرفه‌ای در موضوعات فنی توصیف می‌کند، روز سه‌شنبه در اظهار نظری که بازتاب وسیعی در رسانه‌ها داشت میزان پیشرفت در موضوعات فنی را ۹۰ درصد عنوان کرد و گفت که یک موضوع باقی مانده، که آن هم قرار بود همان شب حل و فصل شود.

فضا تا به جایی پیش رفت که حتی گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه وزرای خارجه اروپایی هم رهسپار شهر دانشجویی سوئیس شوند، در رسانه‌ها چرخید.

لوزان به علت داشتن دانشگاه‌های زیاد به شهر دانشجویی نیز ملقب است. دانشگاه لوزان و دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان دو دانشگاه مطرح این شهر و از معتبرترین دانشگاه‌های دنیا هستند.

رویترز در خبری نوشت که وزرای خارجه اروپا اواخر هفته جاری به لوزان خواهند رفت، هر چند گزارش به روز شده این خبرگزاری عنوان کرد که سایر وزرای خارجه در صورت پیشرفت به مذاکرات در حال جریان خواهند پیوست.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید سه شنبه شب احتمال موفقیت در مذاکرات هسته‌ای را ۵۰ به ۵۰ دانست. این اظهارات در شرایطی بود که ظاهرا روز سه‌شنبه "روز خوب فنی" مذاکرات بوده است. در ادامه، کار در روز چهارشنبه هم با دیدارهای وزرای خارجه ایران و آمریکا به همراه معاونان و هر از گاهی آقایان صالحی و مونیز برگزار شد، ادامه یافت. البته لوزان در روز چهارم میزبانی مذاکرات، مهمانان جدیدی هم داشت که سایر مذاکره کنندگان ۱+۵ بودند. با حضور آنها دیدارهای دوجانبه و چندجانبه بیشتری از جنس‌های مختلف هم برگزار شدند.

اما شمار جلسات دوجانبه، سه‌جانبه و چندجانبه به حدی است که هر از گاهی خبرنگاران هم حساب کار از دستشان در می‌رود که جلسه مزبور چندمین جلسه آن روز، یا این دور مذاکرات است. تردید خبرنگاران زمانی بیشتر می‌شود که جلسه برای استراحت یا مشورت داخلی برای مدت کوتاهی متوقف می شود تا دوباره از سرگرفته شود. در این مجال، اختلاف روایت‌ها پیش می‌آید، چون بعضی‌ها آن را در چرتکه‌شان دو جلسه و بعضی‌ها هم یک جلسه با استراحت حساب می‌کنند.

اما جدای از تعداد دقیق جلسات، آنچه که در داخل اتاق مذاکرات اتفاق می‌افتد، مهمتر به نظر می‌رسد. با احتمال پیشرفت در مذاکرات فنی یا دست کم قابل حل بودن موضوعات فنی، وقتی کار به مرحله سیاسی می‌رسد شیب سربالایی در مذاکرات برای طرفین تندتر می‌شود. مذاکره‌کنندگان هم با مذاکرات فشرده و طاقت‌فرسای خود باید این شیب را تا حدی ملایم‌تر کنند که سایر وزرای خارجه ۱+۵ را هم برای آمدن به محل مذاکرات ترغیب کند؛ چرا که شاید پاهای آنها تاب شیب تند را ندارد.

آقای ظریف روز گذشته آمدن سایر وزرای خارجه به مذاکرات را در صورت نیاز ممکن دانست ولی گفت که برای این دور، آمدن آنها بعید است.

این اظهار نظر وزیر امور خارجه ایران شاید از نیاز به زمان و جلسات مذاکراتی بیشتر مذاکره‌کنندگان فعلی، به جای نیاز به حضور وزرای خارجه دیگر حکایت داشته باشد. یعنی در موضوعات سیاسی پیشرفت‌ها کندتر صورت می‌گیرد و لازمه روان‌تر کردن آن، به قول آقای ظریف "اراده سیاسی" طرف مقابل است.

در ارزیابی شرایط مذاکرات، خانم مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست هفتگی خود با خبرنگاران روز گذشته گفت که "بخش زیادی از مسایل فنی حل شده و بحث درباره تحریم‌ها ادامه دارد."

سید عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایرانی مذاکرات را اینگونه ارزیابی کرد: مباحث بعضاً به‌شکل خوبی پیش می‌رود و برخی راه حلها هم روشن‌تر شده و در برخی موارد هنوز به کار بیشتر نیاز است.

آقای عراقچی در واکنش به ارزیابی‌ها درباره میزان پیشرفت در مذاکرات گفت: درصدهایی که عنوان می‌شود یا حرفهایی که گفته می‌شود هیچ کدام ملاک نیست و فقط می‌توانم بگویم با توجه به فضایی که وجود دارد نظرات تغییر می‌کند.

در سایه این اظهار نظرهای مقامات ایرانی و خارجی، همچنان بازار حدس و گمان‌ها درباره نتیجه این دور از مذاکرات داغ است.

از اواخر شب گذشته منابع از احتمال تمدید مذاکرات تا روز یکشنبه خبر می‌دهند. ادامه مذاکرات طی چند روز آینده منوط به میزان پیشرفت طی امروز و فردا خواهد بود. در صورت پیشرفت مطلوب و نیاز به تدوین متن توافق، انتظار می‌رود تیم مذاکره کننده ایرانی، روزهای آغازین سال نو را در محل مذاکرات هسته‌ای سپری کند.

اما نیکلا ریوییر، مذاکره کننده فرانسوی امروز گفت: ما از توافق فاصله داریم. طرفین تا کنون به پیشرفت جدی دست نیافته‌اند.

به گفته این دیپلمات اروپایی، طرفهای مذاکره بار دیگر موضوع تمدید مهلت تعیین شده برای دستیابی به چارچوب توافق را مد نظر قرار داده‌اند.

یک دیپلمات اروپایی دیگر هم به فرانس ۲۴ گفت که ایران و ۱+۵ اختلاف زیادی درباره موضوع تحقیق و توسعه دارند.

به نظر می‌رسد که موضوع تحقیق و توسعه تنها موضوع مورد اختلاف ایران و ۱+۵ در این دور از مذاکرات نیست.

دیپلمات اروپایی می‌گوید: ما بر بروی لغو سریع تحریم‌های اروپا و آمریکا به توافق رسیدیم اما لغو تحریم‌های سازمان ملل به سالها زمان نیاز است و به گزارشات آژانس به شورای امنیت بستگی دارد.

ظریف امروز پس از دیدار با همتای آمریکایی خود گفت: گفت‌وگوها به شدت پیچیده است و ما به مراحل پایانی مذاکراتی رسیده‌ایم... هنوز کمی با این که بگوییم به فهم مشترک رسیدیم فاصله داریم و کار زیادی داریم.

وی گفت: تا زمانی که لازم باشد (در مذاکرات لوزان) می‌مانیم.

با این وجود، احتمال دیگری که در رسانه‌ها مطرح شده، این است که مذاکره‌کنندگان پس از بازگشت به پایتخت‌هایشان در اواخر هفته جاری، مجددا هفته بعد چمدان‌های خود احتمالا در یکی از شهرهای سوئیس ببندند. هر چقدر که این دور از مذاکرات حساس و مهم به نظر می‌رسد، دور بعد مهمتر و حساس‌تر خواهد بود، چون به ضرب‌الاجل پایان ماه مارس نزدیک‌تر می‌شود.

جان کلام اینکه، مذاکرات هسته‌ای با وجود پیشرفت‌های قابل ملاحظه هنوز موضوعات و تصمیم‌گیری‌های سختی را پیش رو دارد. اگر عمده موضوعات فنی حل شده باشد، به این مفهوم است که ایران تا آنجایی که می شده، در مذاکرات راه آمده و همکاری کرده است. الان نوبت طرف مقابل است تا در موضوعات فنی همکاری کرده و همچنین تکلیفش را با تحریم‌های پیر و فرتوتش مشخص کند. باید منتظر ماند و دید که آیا غرب در این دور یا دور بعدی، از تحریم‌هایی که به خود دلبسته‌ و وابسته‌اش کرده‌اند، کوتاه خواهد آمد یا همچنان با دنده چپ عازم مذاکرات خواهد شد.

انتهای پیام/.
به اشتراک بگذارید
افسران
اخبار مرتبط

خبر مذاکرات هسته‌ای در لوزان احتمالا تا یکشنبه ادامه خواهد یافت ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری تسنیم در وب منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد

کلید را به سمت راست بکشید
 
علي
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۷:۲۱:۵۹
ضمن عرض خسته نباشيد وخداقوت به مذاكره كنندگان عزيز كشورمان فقط يك سوال ازيك طرف إعلام ميشود به پايان مذاكرات نزديكيم از يك طرف گفته ميشود كار زياد مانده واز طرفي مذاكره كنندگان ديگر كشورها اين عقيده را ندارن مثلا همين يك ساعت پيش مذاكره كننده فرانسه اعلام كرد كار خاصي هنوز رخ نداره وصحبت ازتمديد مذاكرات كرد بخدا مردم ايران نامحرم نيستن كه خيلي حرفهارو از زبان ديگران بشنوند بقول قديميا باهمه اره باماهم اره (2758171) (alef-11)
 
Alireza.Mg
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۷:۲۸:۳۹
ایشالا که عیدی امسالمون رو ظریف با خبر خوشش بده و دیگه راحت شیم از این اخبار مربوط به مذاکرات (ه)خسته ای. (2758179) (alef-11)
 
majid
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۷:۳۰:۱۱
محال! (2758184) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۷:۵۰:۳۸
در سیستم سیاسی و حقوقی حاکم در دنیای غرب و حتی شرق ، قاضی حرف آخر را می‌زند، و تنها قاضی دیگر میتواند با دلیل و مدرک، نظر و حکم قاضی قبلی‌ را تغییر دهد . در شورای امنیت هم همین است، درست است که شورای امنیت میتواند و باید با صدور قطعنامه دیگر، قطعنامه‌های قبلی‌ را باطل کند، ولی‌ چیزی که ایران و آقای ظریف به دنبال آن هستند ، در واقع به لغو قطعنامه‌های دیگر نمی‌‌انجامد ، بلکه آنها را تکمیل و مشروط می‌کند... مانند نظر قاضی دوم که در شرائط ایجاد حکم تغییر و یا حتی آن را با جزییات تکمیل مینماید نه اینکه حکم به بسته شدن پرونده و کیس بدهد... آقای جهانگیر زده و ظریف فرمودند، به هر حال باید به نتیجه برسیم... همین یعنی‌ خالی‌ نشان دادن دست ایران در برابر ۵+۱ و حیاتی بودن توافق برای ادامه تدبیر دولت امید!!!... حتی اگر کشور را برای دهها سال متعهد نمایید!!!!... انتظار دارید آنها کوتاه بیایند و امتیاز هم به دهند!!!! (2758206) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۰:۱۷:۱۳
1ـ یکسری مخالف هر توافقی هستند و انتقادها و یا بهتر بگوییم حمله‌هایشان مشخصا به هر توافقیه که بخواهد انجام بشه. البته اقلیتی بسیار کم هستند که پایگاه اجتمایی خیلی کمی دارند. امّا...

2ـ یکسری هم هستند که موافق توافق هستند و میخواهند این پرونده بسته بشه و فشارها کمتر بشه؛ که خود این گروه چهار دسته هستند:

الف ـ یکسری دوستان معتقد هستند که توافقی نمیشه (نه اینکه نخواهند). این دوستان تغییر ناگهانی سیاستهای هر دو طرف در دقیقه ۱ + ۹۰ را در دهه اخیر دیدند و بدگمان هستند، و شاید هم حق با آنهاست!

ب ـ طرفداران رویه دولت. این گروه اکثریت جامعه را تشکیل میدهند که با اعتماد کامل به دولت، معتقدند با در نظر گرفتن شرایط، دولت تا جای ممکن به منافع ملی خدشه ای وارد نمیکنه و با تیم بسیار باهوش، منطقی و با تجربه‌ای که در خدمت گرفته بالاخره نتیجه‌ای قابل دفاع از توافق احتمالی خواهد گرفت.

پ ـ مخالفان رویه دولت. اینها آدمهای دلسوزی هستند که به بعضی مواد توافق نامه اشکال دارند و میگن اینجاش کجه و یا اونجاش کمه! در نهایت اینها به دولت کاری ندارند و فرقی براشون نمیکنه چه دولتی سر کاره و فقط منافع ملی را در نظر دارند. متاسفانه تعداد اینها هم خیلی خیلی کمه. با این حال این دوستان کمتر اتفاق افتاده جایگزین منطقی و یا بهتری پیشنهاد کنند و فقط اشکال میگیرند.

ت ـ مخالفان دولت. این گروه پُر سر و صدا که متاسفانه تعداد کمی نیستند (هر چند در اقلیت هستند) اینها هیچ حرفی برای گفتن ندارند و بقولی هم خر میخواند و هر خرما را! مهمترین نگرانی ایندسته این هست که جناح مخالف آنها این حرکت را به اسم خودش به ثبت برسونه، از نظر جناحی امتیازی کسب کنند. تمام تخریب ها و بهانه‌گیریها هم برای همینه!

حالا گروها و شخصیت‌ها و نهادها را چگونه تو این پنج دسته تقسیم کنیم و "قدرت" در کدوم گروه بیشتره بماند!! (نظر خودم را خودسانسوری میکنم که احتمال چاپ بیشتر بشه) (2758771) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۹:۳۱:۴۰
ماشاءالله

این همه هوش رو از کجا آوردی ؟؟؟؟

برای خودت می بری و میدوزی

این همه آمارو از کجا آوردی؟؟؟؟

نشستید داخل خونه و برای خودتون تحلیل و تفسیر می کنید

اگر در توافق اولیه ، این آقایون بند رو آب نداده بودند الان ناچار نبودند

یکسال دیگه مذاکره کنند

اگر کسی مخالفه ، چون میبینه این دولت تمام آبروی خودشو روی این پرونده

گذاشته و بهر طریقی می خواد اونو به سرانجام برسونه

و اگر نبود اعتراض دلسوزان نظام معلوم نبود سر این پرونده چی می اومد

مثل ده سال گذشته که همه سایت های هسته ای رو تعطیل کردند و رفتند پی

کار خودشون

و اگر نبود زحمات بچه های هسته ای ما ،که غنی سازی رو به 20 درصد رسوندند

معلوم نبود این آقای ظریف سر چه چیزی می خواست چونه بزنه

البته ما آقای ظریف رو دوست داریم و برای موفقیتشون دعا می کنیم که انشاالله با دست پر برگردند (2758973) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۷:۵۱:۱۳
از نظر آمریکا و فرانسه ، تصمیم گیری سخت سیاسی از سوی ایران در ....سطح، باید از همان جنس تصمیم گیری ا.... باشد، به عبارت دیگر ایران باید در بالاترین ... تعهد خود را در تغییر سیاست در مساله هسته‌ای و البته بحرانهای خاورمیانه، مستقیم اعلام کند (2758207) (alef-11)
 
عدالت
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۸:۰۹:۱۹
تا آنجا که من یاد می دهم همیشه ته مذاکرات سازش بوده است
مذاکرات از 2 دو حالت خارج نیست
1- توافق نمی شود
2- توافق می شود که در این حالت با سه حالت دیگر بر می خوریم
الف : یا بیش از آنچه در NPT مشخص شده به ما امتیاز می دهند ( بعید به نظر می رسد این مورد اتفاق بیفتد)
ب: یا معادل آنچه در NPT مشخص شده است به ما می دهند که در این صورت برای چه مذاکره کردیم
ج: یا کمتر از آنچه در NPT مشخص شده به ما می دهند که در ان صورت بازی برد - برد معنا ندارد (2758226) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۲۲:۲۳:۱۱
شاید گزینه 1 از همه بهتر باشد (2758642) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۸:۲۲:۱۰
زنده باد دکتر ظریف (2758250) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۲۲:۲۰:۲۱
میز مذاکره باید ترک شود تا ملت ضررنکند (2758636) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۶:۵۰:۵۶
ملت؟!!!! الان کره شمالی برد کرذه؟؟؟؟ (2758923) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۱۱:۰۷:۳۱
چرا هر وقت بحث منطقی می شود دوستان یاد کره شمالی می افتند. باور کنید از این مذاکرات چیزی جز ادامه تحریم ها با بهانه تمدید مذاکرات پیش نمی آید مگر آن که ایران کوتاه بیاید و همه چیزش را بدهد که در آن صورت هم طرف مقابل خواسته های بیشتری را مطرح می کند (2759064) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۸:۵۱:۲۳
عدو شود سبب خیر ، اگر خدا خواهد، بنابرین امیدوارم حداقل نفوذ اسرائیل و روسیه، اجازه نده این توافق سر بگیره...البته ناها دنبال اهداف خود هستند ولی‌ یکی‌ از دلائل اینکه این توافق بسیار برای ایران خطرناک است و تاریخ در باره آن بسیاری بد خواهد گفت، این است که درست برنامه ریزی کردند که در اوج تعطیلات نوروز که ایران تعطیل است، پای این توافق از سوی ایران امضا بشه... زنهار! (2758291) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۲۲:۲۱:۲۷
اگر می خواهیم که عزت داشته باشیم و زیر یوغ نرویم باید توافق نکنیم مگر اینکه نظر این ارجحیت به خواسته های بیش از حد انها داشته باشد (2758638) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۰:۲۴:۳۵
ای ناقلا، خوب دستشون را خوندی!!!!
آقای ظریف لطفا توجه کنید زودتر از ۱۴ فروردین چیزی را قبول نکنید! مملکت کرکره‌هاش تا سیزده پائینه! (2758777) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۸:۵۷:۱۹
امريكا و كلا غرب كه اصلا قابل اعتماد نيست اما ما هم از تخاصم با انها سودي عايدمان نمي شود پس بهتره نه دشمن باشيم و نه خيلي پسرخاله (2758300) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۹:۱۶:۵۰
یعنی واقعا نمی تونید درست کپی کنید . اخه اون اخریا متن چیه . (2758322) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۱۹:۱۷:۲۵
انشاالله اقای ظریف بتوانند جلوی خدعه های امریکایی بایستد . (2758323) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۲۳:۱۵:۰۲
شتر در خواب بیند پنبه دانه (2758715) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۲۲:۴۸:۲۲
کلمه تمدید مذاکرات حال شما را به هم نمی زند؟ (2758674) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۸ ۲۳:۴۲:۳۰
توافقی که زمزمه هاش داره میاد هزار بار از ژنو ننگین تر است (2758746) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۶:۵۲:۴۹
تو خوبی ! ملت دارن زیر بار مشکلات له می شن! یک عده بی درد شکم سیر هنوز دنبال انشا خوندن هستند! ننگین قطعنامه های شورای امنیته که در عین بی کفایتی مسولین وقت ایران یکی پس از دیگری بر علیه ایران امضا شدند! (2758924) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۸:۰۱:۰۱
خدا خودش از این توافق به حرمت این ایام و حضرت زهرا اگر به زیان ملت ایران و عزت و سربلندی این ملت نجیب می باشد جلوگیری نماید و مکر دشمن را به خودش برگرداند خدایا ظهور مهدی فاطمه را برسان آمین یارب العالمین (2758939) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۰:۲۴:۱۱
کپی پیست می فرمائید آخر پیام را هم کپی می کنید ؟! (2758776) (alef-11)
 
مودی
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۰:۵۸:۲۱
یادم می آید در دور قبلی مذاکرات ظریف و روحانی هر دو گفتند ایران به اندازه ای که امکان داشته کوتاه امده است و اکنون نوبت طرف مقابل است که به تعهدات خود عمل کند...ولی باز هم صحیت از راه امدن و کوتاه امدن ایران است .... یک چیز را مطمئنم ؛ توافق میشود چون دولتی که هیچ کار و برنامه و هدفی غیر از مذاکرات را برای خود تعریف نکرده است چاره ای جز توافق ندارد بخصوص که در یکسال و نیم گذشته در صحنه عمل و واقعیت دولت روحانی هیچ چیزی ارایه نکرده است که بتواند خود را امیدوار به صندوقهای رای دور بعدی ریاست جمهوری داشته باشد بنا براین در اینجا دیگر منافع ملی و آینده کشور از اولویت اول د ولت خارج شده و ارایه یک توافق به ملت ایران با بوق کرنای فراوان (البته خالی از فایده برای ایران ) در اولویت دولت قرار گرفته است ... قرار است دوباره رییس جمهور در جلوی پله های پاستور ظاهر شود و با اعتمادبه نفس بگوید دیوار تحریم ها ترک برداشت و شکست اما در عمل چه خواهد شد خدا میداند...... (2758825) (alef-11)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۲:۵۰:۲۲
چه سنگی اون کسی تحریم ها رو کاغذ پاره خونده انداخته تو چاه باتوجه به اینکه همه قبول دارن سریع باید رفع بشه بازم چند سال زمان میبره ، (2758892) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۰۶:۱۱:۳۷
ما می خواهیم یک قرارداد ترکمانچای ببندیم همه چیز بدهیم تا انها از ما حمایت کنند کاری فتحل میرزاشاه کرد کلا تسلیم شد تزار قول که حکومت قاجارها تضمین کند بعد از این قرارداد بود دختران ایرانی را به ترکمن ها می فروختن و گوسفند برای کباب می گرفتند و ظل السلطان دل کسی که در مرکز شکایتش کرده بود دراورد تا ببیند این چه دلی است که اینقدر شجاعت دارد همه می گویند اتحادیه اروپا و امریکا در ضعیف ترین حالت اقتصادی خودشان هستند حمله نظامی هم که فعلا تا 3 سال اینده ایران را تهدید نمی کند همه دنیا هم می خواهند ایران از انها جنس بنجول بخره تا بیکاریشون کاهش پیدا کنه پس تسلیم معنی ندارد الان انها هستند که بیشتر به توافق نیازمند هستند فرانسه و انگلیس دیگر ان قدرتهای 34 سال قیب نیستند که هر چی که داشتند تقدیم صدام بکند تا 23 هزار شهید در خوزستان داشته باشیم و همه مراکز اقتصادی و کشتیها را بمباران کنند ایام فاطیمه هم است این فیلم مستند موشک باران بمباران و موشک اگزوسه را نشان بدهید ما زخم خورده ایم به مدت 400 سال تاریخ ما زخم الود است همین .............می گفت که ما بچه اینجا نیستیم ما ترک همدانی هستیم اسم مستعار.... غذا نداشتیم همه روستا دچار قحطی بودیم فرار کردیم به تهران و شمال و یعد زن بیوه ای در شمال را به من دادند و همه فامیلها از روستا فرار کردند این اقا کتاب قرانی داشت که اسم اجدادشان در ان ذکر شده کشور قحطی غذا بود الان هم نفت نباشد یه 20 میلیون دچار بی غذایی می شوند الان تنها دوره تاریخی است رهبران ایران دلسوز ایران هستند و می خواهند ایران را به قله های افتخار برسانند البته بشرطی که ترسوها و البته کسانی که منافع خود را بالاتر از منافع ملت می دانند بگذارند افتخار ملت را خرج رای گیری و انتخابات نکنید ما قول ندادیم پرونده انرژی هسته ای را ببندیمک و به طور کامل تسلیم شویم (2758912) (alef-11)
 
ناراضی
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۱۰:۴۸:۴۴
به امید شکست انشالله (2759036) (alef-3)
 
باور
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۱۱:۰۶:۵۲
ﺍﻳﻦ ﻣﻠﺖ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺧﺎﺭﺟﻰ ﻫﺎ ﺧﻮﺭﺩ و ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﺩﺍﺧﻠﻰ ﻫﺎ ﻭﺍﻗﻌﺎ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺟﻪ ﻛﺮﺩﻳﻢ. (2759063) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۱۱:۱۸:۰۵
هیچ وقت نگیم چه خواهد شد... خب وقتی بشه آدم می بینه دیگه! ببینید آقا هم که صحبت می کنن کلیات رو میگن... میگن خوش بین نیستم یا میگن طرف مقابل اهل خدعه هست. به نظرم یه مقدار جناب ظریف و تیمش کلان نگری رو کنار گذاشتن و به شدت درگیر "مذاکره" شدن. حوادث خیلی بزرگی در سطح دنیا و اصلا در همسایگی ما در حال رخ دادنه که واقعا حس میکنم پتانسیل بسیار بالایی برای افزایش قدرت و اقتدار ما و اتحاد مسلمین میتونه داشته باشه که ایشون به عنوان وزیر خارجه ازش تا حدی غافل شده (2759087) (alef-3)
 
زهرا
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۱۵:۴۸:۳۱
اگر هيچ توافقي هم نشه دولت تدبير و اميد دور بعد راي مياره.
گرچه من مطمينم نهايتا تا اخر خرداد،جشن ملي برپا ميشه..
ببينيد کي گفتم (2759612) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۱۸:۰۰:۳۳
این غربی ها بچشم ادم های عقب مانده و ابله بما نگاه می کنند.لذا هرگز با انها به هیچ نتیجه ای نمی رسیم (2759867) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.