توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 405687
در سینما و تئاتر چه خبر است؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۴۰
انتشار فراخوان هجدهمین جشنواره‌ی نمایش‌های آیینی و سنتی، تخفیف ویژه‌ی یک نمایش برای دانشجویان، تئاتری‌ها در اداره تئاتر و... از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.فراخوان هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی برای برگزاری در شهریور ماه 1396 منتشر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی،کانون نمایش‌های آیینی وسنتی وانجمن هنرهای نمایشی ایران باحمایت اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی را به منظور اشاعه زمینه‌های مناسب پژوهشی در بررسی ریشه‌های نمایش ایرانی و نمایش‌های سنتی سایر ملل، حفظ و ثبت میراث کهن نمایشی ایران زمین و بهره بردن از این دستاوردها برای بنیان تئاتر، در شهریور ماه 1396 برگزار می‌کنند.

جشنواره هجدهم در 10 بخش تخصصی نمایشهای تخت حوضی (بخش ویژه استاد علی نصیریان)، مجالس شبیه‌خوانی(یادواره استاد هاشم فیاض) ، نمایشهای عروسکی سنتی(یادواره استاد کاکا محمد شیرازی)، مرور نمایش‌های آیینی ـ سنتی اجرا شده در سال‌های 1394 تا 1396، بخش نقالی وروایت های ملی (یادواره مرشد ولی الله ترابی)، معرکه ها، آیین‌ها و بازی‌های نمایشی، جوانه های نمایش ایرانی، بخش نمایش های سنتی ملل(آسیا در نگاه نمایش های سنتی)، پنجمین سمینار بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی (ویژه شبیه خوانی ونقالی) و چهارمین دوره جایزه ویژه دکتر جلال ستاری برگزار خواهد شد.

ستاد برگزاری هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی بخش ویژه نمایش‌های تخت حوضی این دوره از جشنواره را به نمایش‌های ملهم از قصص مندرج در "مرزبان نامه"،  "جوامع الحکایات"، "چهل طوطی" و "سندبادنامه" اختصاص داده است.

در فراخوان آمده است ، جشنواره هجدهم بخش رقابتی جوانه های نمایش ایرانی را با هدف حفظ و ترویج نمونه­های اصیل نمایش­های آیینی و سنتی ، شناساندن گونه­های مختلف نمایش ایرانی به نسل کودک و نوجوان و کمک به پشتوانه سازی این هنر مردمی، در رده سنی کودکان و نوجوانان برگزار خواهد کرد.

این بخش جشنواره پذیرای آثار کودکان و نوجوانان در گونه­ها و رشته های نقل وروایتگری کودکان ونوجوانان، شبیه خوانی توسط گروه هایی متشکل از کودکان ونوجوانان علاقمند (تحت نظارت اساتید این عرصه ) ، قصه گویی و نقالی با موضوعات ملهم از فرهنگ وادبیات عامیانه ایران ویژه مخاطبان کودک، تکه کاری «سیاه بازی» قطعات کوتاه نمایش تخت حوضی و سیاه بازی پذیرفته می شوند.

در این فراخوان جدول زمانبندی هر بخش و شرایط حضور و توضیح موضوع و اهداف هر بخش به تفکیک درج شده که علاقه مندان می توانند با مطالعه فراخوان و تکمیل و ارسال فرم مندرج در فراخوان و مدارک مورد نیاز به دبیرخانه دائمیجشنواره ها متقاضی حضور در این جشنواره باشند.

نشانی پستی خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، جنب تالار وحدت، اداره کل هنرهای نمایشی، دبیرخانه دائمی جشنواره‌ها برای ارسال مدارک و تلفن و نمابر: 66710702 و 5-66705101 داخلی 319 و  پست الکترونیکیd_jashnvareha@yahoo.com  کد پستی: 1133914934 برای ارتباط با دبیرخانه اعلام شده است.

تخفیف ویژه نمایش "که" برای دانشجویان تمامی رشته‌ها

بلیت نمایش "که" کاری از گروه "دادا" با طراحی و کارگردانی شایان فیروزی با تخفیف ویژه به دانشجویان ارائه خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی گروه، این نمایش که از 29 مهرماه در تماشاخانه پندار به صحنه رفته است، در طول اجراهای خود با تخفیف ویژه میزبان دانشجویان تمامی رشته ها خواهد بود.

گفتنی است این نمایش که پیش تر در خردادماه سال جاری در تماشاخانه پندار به صحنه رفته بود، دور دوم اجراهای خود را در شرایظی از سر گرفته که در هر اجرا بدلیل شیوه ی خاص اجرایی میزبان فقط 18 تماشاگر است.

"که" کلاژی از ادبیات روز جهان است که  با دست مایه قرار دادن تئاتر پست مدرن، ساختار شکنی می کند و با پرداخت به زندگی انسان امروز، تلنگری جنون آمیز به مخاطب می زند و او را وادار به اندیشیدن می کند.

در این اثر نمایشی امیرنیما الهی، حسام الدین حسنی، زینب دلنواز نژاد، زهره رمضانی، محمد زنجانی، حسین ضیائیان، مرضیه سلیمی فرد، سنا میرجعفری، سعید نادری، سراج نعمتی و امید نمازی شیرازی  به ایفای نقش می پردازند.

نمایش "که" از 29 مهر تا 14 آبان ماه  هر روز به جز شنبه ها ساعت 19:00 در تماشاخانه پندار به نشانی خیابان انقلاب، خیابان نجات اللهی (ویلا)، بعد از خیابان فلاحپور، پلاک 69 به صحنه می رود و علاقمندان می توانند جهت خرید اینترنتی بلیت از طریق سایت تیوال به نشانی  www.tiwall.com اقدام و یا به منظور رزرو تلفنی با شماره های 09196787032 و09374069982 تماس حاصل کنند.

پایان تراژیک سه‌گانه نوید فرح مرزی

نوید فرح مرزی مدرس دانشگاه و چهره‌پرداز تئاتر، تلویزیون و سینما پس از ماه صفر اپیزود پایانی سه‌گانه‌اش را  بانام «امشب، ساعت هفت. آخر» روی صحنه می‌برد.

به گزارش روابط عمومی نمایش، طراح و کارگردان «خانه دلقک کجاست؟» و «کارت دعوتی برای افتتاحیه من» در توضیح این خبر گفت: «امشب، ساعت هفت. آخر» نمایشی متفاوت و تراژیک است که فقط یک‌شب در تنها تماشاخانه استاندارد غرب تهران (همای سعادت)روی صحنه می‌رود و خودش مهمانانش را انتخاب می‌کند و برای آن‌ها کارت دعوت می‌فرستد.

وی افزود: فقط کسانی به این نمایش دعوت می‌شوند که دو نمایش قبلی «خانه دلقک کجاست؟» و «کارت دعوتی برای افتتاحیه من» را تماشا کرده‌اند  و در اپیزود سوم قرار است با اتفاقات متفاوت‌تری مواجه شوند.

فرح مرزی گفت: بازی امیر طهرانی و ماهان ابراهیم پور در این نمایش قطعی است و  گروه تمریناتش را پس عاشورا و تاسوعا حسینی در تماشاخانه «همای سعادت» آغاز کرده و در تلاشیم نمایشی را روی صحنه ببریم که به رنج انسان بودن می‌پردازد.

این مدرس دانشگاه درباره انتخاب «همای سعادت» برای اجرای سه‌گانه‌اش گفت: سکونتم در غرب تهران در انتخاب این تماشاخانه مؤثر بود اما باید بگویم همیشه به این‌که چرا اکثر سالن‌های تئاتر در مرکز شهر متمرکز هستند و ساکنین مناطق غربی و شرقی تهران نباید در منطقه خودشان شاهد روی صحنه رفتن یک نمایش باشند، اندیشیده‌ام.

وی ادامه داد: جدا از علاقه‌ام به روی صحنه بردن اثری درجایی غیر از مرکز شهر باید بگویم که با توجه به دوره‌های آموزشی گریم که پیش از این در تماشاخانه همای سعادت برگزار کرده‌ام، فرم سالن این تماشاخانه را که بلک باکسی مربع شکل است می‌پسندم و کاملاً با نوع طراحی صحنه نمایش من هماهنگ است.

فرح مرزی گفت: تماشاخانه همای سعادت از فضایی به‌شدت فرهنگی برخوردار است و دغدغه دوری از مرکز شهر با ورود به سالن و دیدن فضای داخلی آن کاملاً مرتفع می‌شود، به‌هرحال ما تا زمانی که دغدغه روی صحنه بردن یک اثر را داریم، هر جا این امکان فراهم شود آستین بالا خواهیم زد.

نمایش سه‌گانه نوید فرح مرزی با «خانه دلقک کجاست؟» آغاز شد، با «کارت دعوتی برای افتتاحیه من» ادامه پیدا کرد و قرار است با «امشب، ساعت هفت. آخر»  تمام شود.

«امشب، ساعت هفت. آخر» عناصر خاصی از اجراهای پیشین را به هم پیوند می‌دهد و می‌کوشد مخاطبانش را به اندیشیدن ترغیب کند.

حضور پررنگ چهره‌های شناخته شده‌ی تئاتر در پلاتوهای اداره تئاتر

این روزها گروه‌های شناخته شده‌ی تئاتری؛ بیش از پیش پلاتوهای اداره تئاتر را برای تمرینات خود برگزیده‌اند.

این‌روزها چهره‌هایی همچون عزت الله مهرآوران ؛ رضا صابری؛بهروز بقایی ؛ حسین فرخی ؛خسرو بامداد ؛ منوچهر علیپور ؛ چیستا یثربی ؛ جلال تجنگی ؛ احمد مایل ؛ محسن سلیمانی ؛ شیوا خسرو مهر ؛ حسن اسدی ؛ کاوه مهدوی ؛ فرید یوسف پور؛ نادیا فرجی ؛ مرجان قمری ؛ محسن افشار و ... از جمله هنرمندانی هستند که به همراه گروه اجرایی خود برای حضور در جشنواره های تئاتری پیش رو  و اجراهای عموم در تالارهایی چون مجموعه تئاترشهر؛ تماشاخانه سنگلج ؛ تماشاخانه های خصوصی و ... در پلاتوهای این مجموعه مشغول به تمرین هستند.

اداره تئاتر به عنوان شاخص ترین محل برای تمرین و آماده سازی نمایش‌هایی که در طول سال توسط هنرمندان در جشنواره ها و سالن های نمایشی به روی صحنه می روند شناخته می شود ومدیریت و همکاران  آن تلاش دارند  تا با فراهم آوردن فضا و امکاناتی مناسب نقشی موثر در به ثمر رساندن آثار نمایشی هنرمندان ایفا کنند.

خانه نمایش نیز تا 7 آبان ماه با 3 اثر نمایشی " این عروسک " به کارگردانی عزت الله مهرآوران (درقالب اجرای محیطی) – " آن سیب سرخ " به کارگردانی شهاب راحله و " آخه اینجا نزدیکتره به خدا " به کارگردانی حامد هوشیاری هرروز در ساعت‌های 17 –  18 و  19:30 پذیرای علاقه‌مندان است.  

معرفی هیات داوران نخستین همایش بین المللی فیلم کوتاه

اعضای هیات داوران و کمیته علمی نخستین همایش بین المللی «فیلم کوتاه؛ گذشته، حال، آینده» معرفی شدند.

احمد ضابطی جهرمی، علیرضا قاسم خان، روح الله حسینی و شهاب اسفندیاری اعضای هیات داوران و کمیته علمی نخستین همایش بین المللی «فیلم کوتاه؛ گذشته، حال، آینده» را تشکیل می‌دهند.

سعید توکلیان معاون آموزشی انجمن سینمای جوانان ایران و فرید فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر سی و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران در فرایند داوری مشارکت دارند.

نخستین همایش بین المللی  فیلم کوتاه با عنوان «فیلم کوتاه؛ گذشته، حال، آینده» 18 و 19 آبان در حاشیه سی و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزار می‌شود.
 
کلمات کلیدی : سینما+تئاتر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.