نظر منتشر شده
۱۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 248420
درباره جوابیه های زیباکلام و مطهری به آیت الله حائری؛
آداب میخانه
داریوش سجادی، 19 آبان 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۸
عطف به نامه ارسالی آیت الله حائری شیرازی به آقای علی مطهری در مورد شهرآشوبی های ۸۸ و متعاقب پاسخ مطهری و ایضاً واکنش دکتر زیباکلام به نامه «آیت الله» مغلطه ای در نامه های این دو مشهود شد که واکاوی آن خالی از بهره نیست.

اولاً این که آقای مطهری در بخشی از نامه خود خطاب به آیت الله حائری مرقوم داشته اند:
«مطلب همان است که جنابعالی می فرمایید یعنی دعوت مردم به راه پیمایی آرام در ایران با عقل اجتماعی سازگار نیست، با این تفاوت که شما می گویید علت آن این است که مردم رشد کافی اجتماعی پیدا نکرده اند و من می گویم علت این است که برخی مسئولان تحلیل درستی از جامعه ایران ندارند و از قوت و استحکام نظام جمهوری اسلامی بی خبرند؛ لذا هر اعتراض مدنی را نقشه ای برای براندازی نظام می دانند»

چنین برداشتی از ماجرای ۸۸ اگر مغلطه نباشد قطعاً می توان آن را تجاهل العارف جناب مطهری دانست.
ثانیاً این بخش از نامه دکتر زیبا کلام دائر بر آنکه:
«این انتقاد جنابعالی (حائری) که معترضین می‌بایستی به نهاد رسمی برگزارکننده انتخابات مراجعه می‌کردند هم با توجه به تمایل و جانبداری آشکار شورای محترم نگهبان از یک طرف منازعه و بیطرف نبودن این نهاد توقع‌تان خیلی واقع‌بینانه و منصفانه نمی‌باشد.»

این فراز از نامه زیباکلام نیز قبل از استدلال نوعی مغلطه محسوب می شود.

در خصوص اظهارات جناب مطهری (قابل قبول و قابل قیاس دانستن تظاهرات خیابانی در تهران ۸۸ با مشابه آن در پاریس و لندن) شخصاً نگاه آیت الله حائری را قابل وثوق می دانم و خوشبختانه برخلاف آیت الله حائری که اینک و بعد از پنج سال این بداهت را کتابت کردند اینجانب تنها کسی بودم و با قاطعیت تکرار می کنم «تنها کسی بودم» که درست در فردای انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یعنی در مورخه بیست و سوم خرداد ۸۸ که هنوز نه میتینگ شادمانی حامیان احمدی نژاد و آگراندیسمان معوج از «خس و خاشاک» احمدی نژاد اتفاق افتاده بود و نه تظاهرات ۲۵ و ۲۷ خرداد معترضین به نتیجه انتخابات برگزار شده بود مانند امروز آیت الله حائری صریحاً در مقاله «امام آسوده نخواب» نوشتم:

بُغض متراکم شهروندان مدعی تقلب در ایران این فرصت نامیمون را در فضای سیاسی ایران مهیا کرده تا هرآئینه با بروز گسترده اعتراض های خیابانی، فضای رادیکالیزه در اختیار حرامیان قرار گیرد تا با سرکوب خونین آشوب هائی محتمل، حداقل های دستآوردهای دمکراتیک در ایران نیز با سیاست مشت آهنین به اضمحلال کشیده شود ... نامزدهای مدعی تقلب در انتخابات بمنظور خیابانی نشدن اعتراض های مردمی می توانند با تکیه بر سنت سیاسی ـ مذهبی بست نشینی که میراثی موثر و ارزشمند از دوران مشروطیت است ضمن مدیریت اعتراض های مردمی و پرهیز از خشونت خیابانی فرصت شیطنت را از حرامیانی که مترصد بر هم زدن نظم اجتماعی در جامعه اند را گرفته و متقابلاً با ابزاری بهداشتی حکونت را مُجاب به تامین خواسته های خود کنند.

پیش تر هم و بارها متذکر شده ام که آن عاقبت اندیشی نه ناشی از آی کیوی بالای اینجانب بود و نه ناشی از برخورداری از جامی جهان بین و هر ابجد خوان دنیای سیاست و آشنا با فضای سیاسی ایران بخوبی می دانست حرامیان زخم خورده از ناحیه انقلاب اسلامی تا آن اندازه برخوردار از رذالت و کینه از تمامیت نظام بودند تا در تظاهرات خیابانی فضا را بسمت اغتشاش برده و گسل خشونت در ایران را فعال کنند که کردند.

لذا وقتی یک روزنامه نگار سیاسی نویس یک لاقبا هزاران کیلومتر دورتر از ایران می توانست چنین واقعیتی را بوضوح ببیند که «میخانه اگر ساقی صاحب هنری داشت ـ می خوردن و مستی ره و رسم دگری داشت» به همین اعتبار بر رهبران معترضین که از پایوران و استخوان خرد کرده های دنیای سیاست در ایران بودند فهم و توقع این بداهت عریان بصورت اولی می بایست مبرهن تر می بود!

اما مغلطه مستور در احتجاج آقای مطهری آنجاست که تعمداً یا سهواً از دیدن یک واقعیت عریان غفلت می ورزند و آن این که حکومت مطابق همان اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی (آزادی تجمعات) کوچکترین تعرض و برخوردی با تظاهرات اعتراضی ۲۵ و ۲۷ خرداد در تهران نکرد و معترضین در کمال آرامش و آسایش و آزادی و بدون دخالت نیروهای انتظامی تظاهرات خود را برگزار کردند و اگر هم جای گله ای باشد این حکومت است که می تواند گله کند چرا علی رغم تحمل حکومت، تظاهر کنندگان نتوانستند خویشتنداری کرده یا لااقل نتوانستند مانع از شیطنت حرامیان در حاشیه تظاهرات ۲۵ خرداد و حمله به مقر بسیج در حاشیه میدان آزادی شوند!؟

علی ایحال و مطابق میل جناب مطهری حکومت در مواجهه با تظاهرات ۲۵ و ۲۷ خرداد کمترین تعرضی به معترضین نکرد و تنها بعد از خطبه های ۲۹ خرداد رهبری و تصریح ایشان به پایان دادن به لشکرکشی خیابانی و پی گیری دعاوی از مکانیسم های قانونی بود که متاسفانه لایه هائی از معترضین بر طبل لشکرکشی خیابانی کوبیدند و ایران را بمدت ۸ ماه مبتلا به یک بحران امنیتی کردند.

اکنون و با توجه به آنکه آقای مطهری بارها متذکر این نکته شده اند که در صورت اختلاف نظرش با رهبری به اعتبار تقیدشان به اصل ولایت فقیه نظر ایشان را مطابق قانون «ارجح» می دانند و با توجه به آنکه همان قانون اساسی که جناب مطهری مدام اصل ۲۷ آن را برای توجیه شهرآشوبی های ۸۸ مطرح می کنند در اصل ۱۱۰ و ۱۱۱ از همان قانون اساسی نیز شئون و حقوق و صلاحیت های ولی فقیه متذکر شده اینک جای این پرسش خواهد بود که چرا جناب مطهری در فهم ماجرای ۸۸ مبتلا به ثقل سامعه و غمض عین از این فراز از قانون اساسی می شوند؟

بیرون از داوری پیرامون ادعای تقلب، رهبری ایران بعد از دو تظاهرات بدون تعرض حکومت به معترضین در مقام بالاترین مقام حکومت و از موضع شانیت قانونی امر به پایان لشکرکشی خیابانی و پی گیری دعاوی از مسیرهای قانونی دادند.

اکنون این بر عهده جناب مطهری است تا بفرمایند مطابق اعلام تقیدشان به قانون اساسی و ایضاً رهبری نظام چرا و برخلاف توقع بجای آنکه معترف به غیر قانونی بودن اعتراض های خیابانی بعد از فرمان بالاترین مقام قانونی مملکت در نماز جمعه ۲۹ خرداد باشند، چشم خود را بر قانون ستیزی آشکار معترضین طی ۸ ماه بعد می بندند!؟

در مورد آن بخش از اظهارات دکتر زیباکلام که ناظر بر فقد بی طرفی شورای نگهبان است نیز می توان به این واقعیت اذعان داشت که مطابق ابراز حمایت علنی برخی از اعضا شورای نگهبان از نامزدی محمود احمدی نژاد در ۸۸ فرمایش ایشان مسموع است و برخی از اعضای شورای نگهبان در ۸۸ بی حزمانه جانبداری خود از احمدی نژاد را کتمان نکردند که قطعاً امر شایسته و قابل قبولی نیست اما در این میان یک ظرافت مرد رندانه نیز مشهود است و آن این که این همان شورای نگهبانی بود که پیش تر انتخابات دوم خرداد ۷۶ را برگزار کرد که نتیجه اش «حجت الاسلام خاتمی» شد. و طرفه آنکه در همان انتخابات ۷۶ نیز مطابق سال ۸۸ برخی از اعضای شورای نگهبان اصراری در پنهان نگاه داشتن حمایت از نامزد مورد وثوق خود (حجت الاسلام ناطق نوری) در مقابل جناب خاتمی نداشتند. لیکن مشاهده شد علی رغم اقبال برخی از اعضای شورای نگهبان این محمد خاتمی بود که پیروز انتخابات شد!
نکته مرد رندانه این ماجرا آنجاست که نمی توان از یک واقعیت ثابت دو نتیجه متفاوت گرفت!

این کمال مرد رندی است که علی رغم محرز بودن حمایت برخی از اعضای شورای نگهبان از نامزد رقیب، وقتی جبهه مقابل نتیجه انتخابات را «ببرد» بگویند:
اتفاقاً یکی از دلائل پیروزی نامزد «ما» مشخص شدن حمایت شورای نگهبان از نامزد رقیب بود که منجر به آن شد تا بدنه ماکزیممی مردم در مقام دهان کجی به شورای نگهبانی که بی طرفی خود را لحاظ نکرده به نامزد مورد ادبار «شورا» رای دهند و وقتی در تجربه مشابه این بار نتیجه انتخابات را «واگذار کنند» این بار حمایت برخی از اعضای شورای نگهبان از نامزد رقیب را دال بر تقلب در انتخابات بدانند!

مع الذالک با توجه به دغدغه میمون آقای مطهری و ایضاً آقای زیباکلام جهت مرتفع شدن حصر رهبران معترضین ۸۸ مشارالیهما و ایضاً حکومت موظفند بیرون از این مغلطه ها تفطن به یک واقعیت داشته باشند که رهبران معترضین در آن شهرآشوبی ها به اقتفای عدم متابعت از ساز و کار قانونی جهت حل مشکل، من حیث المجموع متهم اند. اما ماهیت اتهام ایشان از جنس تقصیر بود و نه تعمد! بدین معنا که هم جناب کروبی و هم جناب موسوی بیرون از مجامله فرزندان انقلاب محسوب می شدند و می شوند که متاسفانه علی رغم برخورداری از دوسیه ای قابل افتخار از خدمات غیر قابل کتمان طی سنوات گذشته در ماجرای ۸۸ «بازی خورده» مرتکب اشتباهاتی شدند که هر چند از نظر قانونی مقصر محسوب می شوند اما در این قصر فاقد عنصر عمد بودند.

علی رغم این و متاسفانه کشدار شدن حصر ایشان قبل از اصرار حکومت ناظر بر جهد مدعیانی است که به اسم تلاش برای شکستن حصر عملاً بر تداوم آن حصر تعمد می ورزند.

مصداقاً تداوم «حصر» قرینه ماجرای قصاص «ریحانه جباری» است که طی آن همه مخالفان جمهوری اسلامی به اعتبار کراهت خود از تمامیت جمهوری اسلامی و کراهت از همه منسوبان به جمهوری اسلامی و ایضاً با اتکای نفرت خود از همه منسوبان به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، از سابقه اطلاعاتی مقتول (مرتضی سربندی) بهره برده و با تجمیع در کمپین بخشش «ریحانه» تعمداً با ساختن فضای عاطفی نامنعطف آنچنان احساسات خانواده مقتول را جریحه دار کردند که عملاً ایشان در بخشش قاتل بی انگیزه شدند! و بدینوسیله حرامیان با بسترسازی نامحسوس جهت اعدام ریحانه بدون توجه به مناسبات عاطفی طرفین صرفاً در جستجوی تشفی خاطر کینه های عمیق خود از نظام موفق شدند تا با بر دار شدن ریحانه از توفیق چرب تر کردن کمپین نقض حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی برخوردار شوند!

در ماجرای حصر هم متاسفانه بخش غالبی از مدعیان شکستن حصر بیرون از انگیزه های خیرخواهانه، نامحرمان و ناموجه هانی هستند که با تظاهر به دلبستگی به آقایان موسوی و کروبی و با انگیزه ضدیت با نظام، مرد رندانه می کوشند با تجمیع صوری در کمپین شکستن حصر، آزادی محصورین را در برآورد نظام مبدل به امتیاز و باج گیری خود از حکومت تصویر سازی کنند تا بدینوسیله اولاً حکومت را مُجاب به ادامه حصر کنند و در ادامه بتوانند برخلاف ظاهر خیر اندیشانه شان «حصر» را مبدل به زخمی مانا و مستدام و ناسور جهت تداوم بهره گیری های ناصواب خود کنند.
به این اعتبار شایسته است افرادی مانند مطهری و زیبا کلام ضمن احتراز از بازی کردن و بازی خوردن در این زمین نامیمون چنانچه برخوردار از حسن نیت در برداشتن حصراند، مرجح آن است با لحاظ حزم اندیش و واقع بینی سیاسی اهتمام خود را قبل از شکستن حصر آقایان موسوی و کروبی معطوف به شکستن جوی کنند که آزادی ایشان را مبدل به باج خواهی از نظام کرده است!
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۲۸:۴۲
ماجرای فتنه 88 مرده است.

بهتر است مرده را نبش قبر نکرد. (2478196) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۵:۲۴
آقای رئیس‌جمهور سران فتنه را با حر مقایسه کرده بودند. در حالی که اولا حر متوجه اشتباه و خطای خویش شد و توبه کرد آن هم توبه‌ای که با خون او در تاریخ ماندگار گردید. ثانیا با توبه حر جنایت‌های اشرار مثل شمر،‌ ابن‌زیاد و عمرسعد فراموش نشد. بنابراین در چنین مقایسه‌ای هیچ‌وجه تشابهی دیده نمی‌شود. (2479018) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۵:۳۹
شرم بر سران فتنه، کاش آنها نیز مانند مرادشان اوباما حداقل این قدر عقل داشتند که به شکست انتخاباتی خود اعتراف کنند و از مردم پوزش بخواهند. (2479020) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۶:۱۶
اینکه مدعیان اصلاح‌طلبی از علنی شدن دادگاه یکی از سران فتنه بسیار وحشت زده شده‌اند بیانگر صحت اتهامات وارده بر این متهم است. (2479022) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۷:۳۷
عفو و بخشش سران فتنه به هر نحو ممنوع و نابخشودنی است مگر اینکه از ساحت باری‌تعالی، امام زمان(عج) و حضرت آقا و ملت عزیز ایران عذرخواهی کنند و توبه نمایند. (2479026) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۰۱:۳۱
سران فتنه اگرسرکی می‌کشند برای کسب قدرت است، این چه ربطی به حضرت «حر» دارد که تشنه شهادت بود؟ آیا واقعاً سران فتنه حاضرند مثل حر توبه کرده و بعد در راه اسلام ناب و ولایت جانفشانی کنند؟ (2479040) (alef-17)
 
نجابت
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۰۱:۴۲
به نظرم فراز پایانی و تشبیه در خواست رفع حصر از موسوی و کروبی به درخواست عفو ریحانه جباری کاملا دقیق و درست است؛ یعنی آنهایی که بر طبل رفع حصر می کوبند خواسته یا نا خواسته برای ادامه حصر تلاش می کنند (2479041) (alef-17)
 
اشرف
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۰۲:۵۲:۱۹
و آنهایی که مدام برطبل اینکه آنها باید توبه کنند هم مقصرند (2480408) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۲۵:۵۰
این نظر شماست من با جناب اقای مطهری وزیبا کلام موافقم (2479105) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۰:۵۰
اگر به قول شما غائله 88مرده پس این همه بحث و نظر برای چیست؟
آقای سجادی!
1-در سال 76بسیاری از صنوق های رای باطل شد و در نهایت آن کسی پیروز شد که مردم انتظار داشتند!
2-در سال 88هیچ کس مردم معترض را قانع نکرد و تنها با تهدید و ارعاب و دستور مردم منزوی و نا امید شدند و به خانه هایشان رفتند!
3-ساقی میخانه کس دیگری بود نه معترضین به نتیجه ی انتخابات!
4-وظیفه امنیت تظاهرات ها و راهپیمایی ها به عهده ی حاکمیت است نه معترضین!
5-تا کنون به هیچ یک از تخلف های آن انتخابات رسیدگی نشده است،آنه تقسیم سهام در شب انتخابات،توزیع سیب زمینی،جواب های کذایی نامه های مردم!اعلام عجیب و غریب نتایج انتخابات!جشن پیروزی پیش از تایید شورای نگهبان!
6-ما مدعی هستیم که بهترین حکومت را داریم،مدعی عدالت علی(ع)،چرا باید چشممان به بیرون مرزها باشد که آنها چه میخواهند ما خلاف آن را انجام دهیم!؟مگر دین ما در مورد قصاص و گذشت و محاکمه و عدالت اینگونه سفارش می کند؟اگر امروز رسانه های غربی بیایند و از خوبی های رهبر ما بگویند ما باید به این خوبی ها شک کنیم؟اگر وزیری لایق استیضاح باشد و بعد رسانه های بیگانه از استیضاح استقبال کردند،مجلس نشینان باید وظیفه ی خود را وانهند!؟
اگر خوانندگان الف را عوام بدانیم،باید اعتراف کرد که بسیاری از این عوام سالها جلوتر از برخی خواص از جمله جنابعالی هستند! (2479120) (alef-13)
 
امیررضا
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۵:۱۸:۰۰
در پاسخ به معلم:
1- آقایان مدعی تقلب در انتخابات نپذیرفتند که صندوقها حتی با حضور نمایندگانشان دوباره بازبینی شود و فقط و فقط ابطال کل انتخابات یا بیرون آمدن نام خویش را خواستند
2 - در سال 88 در کنار معترضین به نتیجه انتخابات افرادی از منافقین و ضد انقلابهایی که اصلا رای نداده بودند حضور داشتند که دست به خرابکاری زدند و جو را کاملا خراب کردند و اگر معترضین عادی و مردم معمولی قانع نمی شدند آشوبها به مناطق دیگر تسری پیدا می کرد و با هیچ زور و قدرتی از بین نمی رفت.
3 -
4 - وظیفه امنیت تظاهرات با حاکمیت بود که با آشوب گران مقابله شد و شما ادعا می کنید از ارعاب و تهدید استفاده شد تا معترضین به خانه برگردند در حالی که با معترضین برخورد نشد با آشوب گران برخورد شد.
5 - اگر بنا به رسیدگی به تخلف های انتخابات باشد که باید با کسانی برخورد شود که دستور به کف خیابان رفتن را دادند و کسانی که بلافاصله بعد از رای گیری با رسانه های خارجی مصاحبه کردند و خود را پیروز انتخابات اعلام کردند و به جای سرسپردن به قانون مبنی بر شمارش مجدد آرا با حضور نمایندگان موردوثوق خویش بر طبل ابطال انتخابات کوبیدند و ....
6 - در این باب هم همان تجاهل العارف است پس با عرض پوزش خودتان را به نادانی نزنید لطفا (2481646) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۱:۰۴:۰۹
مشکل اصلی این بود که حمایت علنی بعضی از اعضای شورای نگهبان از یک کاندیدا شانیت این شورا برای برسی شکایات بعد از انتخابات 88 را از بین برده بود بر خلاف انتخابات 76 که اصولا شکایتی از انتخابات انجام نگرفت پس شورای نگهبان باید حواسش جمع باشد که اگر حمایت علنی از یک کاندیدا بکند دیگر نمیتواند در مقام قضاوت نسبت به شکایات قرار بگیرد. (2479899) (alef-13)
 
مهمان
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۰۷:۴۰:۳۲
داریوش سجادی همون کسیه که کیهان بهش میگیه اصلاح طلب. الان معلوم شد بهش گفتن چند صباحی ژست اصلاح طلبی بگیره بعد بتونن ازش بهره تبلیغی ببرن. (2480483) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۳۰:۰۲
بسیار خوب تحلیل کرده و مطالب را خوب گفته است امیدوارم آقایان یک مقداری فهم و بصیرت خودشان را بال ببرند تا شیر فهم شود البته بعض ها کلا خودشان را بخواب زدهاند وبراحتی بیدار نخواهند شد. (2478205) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۳۵:۳۷
هر سه نامه نامه های مودبانه ای بودند و حال اینکه نگارنده این جوابیه از سر عصبانیت و بغض این مطلب را نوشته...متاسفانه هواداران یک جریان خاص وقتی عصبانی میشوند و به تنگنا و بن بست میرسند شروع به فحاشی میکنند.. (2478228) (alef-17)
 
سرفراز
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۸:۴۶
آخه من موندم اگه مطهری و زیباکلام مغلطه کردن پس این جناب آقا چکار کرده؟ (2478944) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۱:۱۹:۱۰
خودش هم نفهمیده چی گفته (2479935) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۴:۵۷
کجا متن بی ادبانه است ؟ این مغلطه شماست که جای جواب منطقی با برچسب زدن به نگارنده می خوای از جواب دادن فرار کنی . (2479131) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۱:۳۴:۲۱
----

سجادی اصلاح طلب بوده و مشاور کروبی بود . (2479968) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۳۹:۲۷
مطهري در مورد آزاديهاي اجتماعي و نوع پوشش مردم و حريم خصوصي متاسفانه در راه افراط گام بر ميدارد كه نشاندهنده افكار متناقض اوست. اما در مساله به اصطلاح فتنه 88 كاملا حق با اوست (2478241) (alef-17)
 
غریبه
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۷:۲۰:۵۰
ه این نظر هم می گویند مصادره به مطلوب (2479410) (alef-10)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۸-۲۲ ۰۰:۴۸:۳۸
بسیار عالی ودقیق نقد کردیدونفاق این مدعیان دروغین رو آشکار
قلمتان مستدام (2484280) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۴۲:۵۸
حق بامطهری وزیباکلام هست. قل الحق ولوکان مرا حق رابگوهرچندتلخ باشد (2478250) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۱:۵۳:۳۶
آقای سجادی:
شما خودتان حاضرید درخواست تجدید نظر(مثلا درباره یک پرونده و اختلاف بین شما و یک شخص حقیقی دیگر)را پیش قاضی ای ببرید که قاضی پرونده شما بود؟
به نظر من استدلال شما منطقی نیست خصوصا در پاسخ به گفته های آقای زیبا کلام. (2478295) (alef-17)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۷:۵۷
حرفتون کاملاً بی منطقه؟ اولاً که اگر قضاوتی هم شده بود در اون سال، توسط مردم شده بود که بین کاندیداها قضاوت کرده بودن و رأی داده بودن. دوماً اصلاً فتنه گران اصلاً به جایی شکایت نکردند که بخواهند دوباره شکایت خود را مطرح کنند. آنها صرفاً به آشوب و بلوا دعوت کردند. حتی بعد از دعوت رهبر معظم انقلاب به پیگیری روالهای قانونی. (2478939) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۱۲:۲۴
آقای نویسنده کشور قانون داره و بر اساس قانون میشه کسی رو محاکمه و مجازات کرد ونه به دلیل لجبازی با دشمنان داخلی یا خارجی مگه این حق شخصی که شما با حق قصاص اولیای دم مقایسش کردین. و اگه یه زمانی شورای نگهبان حداقل وظیفشو درست رو انجام داده یعنی دیگه هیچ وفت امکان نداره که خلاف قانون عمل کنه. (2478364) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۴۵:۱۰
درود بر مطهری وزیبا کلام (2478496) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۱۳:۴۷
میشه در مورد این جمله توضیح بدید که چرا :" چنین برداشتی از ماجرای ۸۸ اگر مغلطه نباشد قطعاً می توان آن را تجاهل العارف جناب مطهری دانست."؟؟؟؟؟؟


به نظر من به عنوان یک شهروند عادی سخنان آقای مطهری و زیبا کلام کاملا منطقی بود.

چرا به جای قبول بعضی از مشکلات 5 سال است که تلاش می کنید مردم را قانع کنید. فکر نمی کنید اگر حرفتان درست بود مردم تا به حال قانع می شدند؟ این همه تکرار مکررات خود نشان دهنده این است که خودتان هم به حرفی که میزنید باور ندارید. (2478368) (alef-10)
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۳۵:۰۴
فقط قصد توجیه موضوع است!!!!!!!!!
والا یک محاکمه ساده و عقوبت خطاکاران و بدنبال ان ارامش مردم از نظر اجرای عدالت (2478460) (alef-17)
 
يه نفر
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۳۸:۵۷
معلومه اصلا استدلال ها رو نخوندي ، توصيه مي كنم دوباره هر 3 تا نامه و ايضا همين مقاله رو دوباره بخون ، ضمنا عوام الناس خيلي دوست دارند روي نظرشون بشدت پافشاري كنن و اين دليلي بر قانع شدن و يا نشدن مردم ندارد ، ضمن اينكه اقرار به اشتباه براي نامزد رياست جمهوري خيلي سخت است ميرحسين و شيخ مهدي پيش خود گفتند كه ما ديگر رييس جمهمور نمي شيم بگذار حد اقل ناممان ولو به دروغ براي مردم بعنوان قهرمان باقي بماند و اما كدام مردم ؟ (2478476) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۱:۴۳
استدلالها در واقع نظر شخصی بودن و هیچ منطقی پشتشون نبود. (2478596) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۲:۲۴
برای نویسنده ی مطلب متاسفم! (2478600) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۳:۰۰
من نمیدونم چرا شما نمیخواین از خواب خرگوشی خود بیدار شین عزیزان واقعیت اینست که 90درصد مردم با آقایان مطهری و زیباکلام موافق هستند شما هم دیگه دست از این آسمان ریسمان بافتن بردارین و با واقعیات جامعه کنار بیایین. (2478604) (alef-17)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۴۰:۲۷
ببخشید این آمارو از کجا در آوردید؟
مردم فقط کامنت گذارای تو اینترنت نیستند. مردم تو جامعه هستند که نظرشون دقیقاً بر خلاف نظر شما و آقایان مطهری و زیباکلام هست.
البته من میگم غالب و نمیدونم چند درصدشون. (2478951) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۶:۲۹:۲۲
اگر الف منتشر کنه...!
این آمار 90 درصدی را از کجا آورده اید؟؟
ابتدا باید واژه "مردم" از "عوام" جدا شود-"مردم" فکر می کنند مطالعه می کنند (کتب درسی و ادعیه مورد نظر نیست)مشورت می کنند و در نهایت عمل می کنند. "عوام" اگر فکر کنند قطعا مطالعه نمی کنند مشورت می کنند در نهایت جو زده می شوند و کار خودشان را می کنند (با احساس تصمیم می گیرند و با منطق سعی در توجیه دارند). هیچ ارتباطی به اصلاح طلب و اصولگرا و چپ و راست و غیره نداره.
واژه "مردم" و "عوام" در سوالات ذیل برای اجتناب از توهین ناخواسته استفاده نمی شود:
بیشتر جمعیت روستاها به چه کسی رای دادند و چرا؟
بیشتر جمعیت شهرهای کوچک به چه کسی رای دادند و چرا؟
بیشتر جمعیت شهرهای بزرگ چه کسی را انتخاب کردند و چرا؟
دغذغه ساکنین روستاها چیست؟دغدغه و اولویت ساکنین مثلا تهران چیست؟

روستایی در پی حداقل ها است: آب - کود - حمایت از کشاورزی و باغداری - تضمین قیمت خرید محصول - مراکز بهداشتی مستقر و راههای مواصلاتی ایمن و استاندارد.

آیا "گشت ارشاد" برای یک روستایی دغدغه است یا طرح جمع آوری ماهواره؟؟؟

اولویت ها که متفاوت باشد انتخاب ها نیز مختلف است...

هر کس که نداند و نداند که نداند مصداق عوام است امروز از مناظره تلویزیونی فلان کاندیدا با رقیب خوشش می آید و خرسند از افشاگری صورت گرفته (کسی به قطار ایستاده سنگ نمی زند..) فردا که هدفمندی رایانه شد و دخلش با خرجش نخوره با نظر آقایان مطهری و زیبا کلام موافق میشه!!!

موقعی که با طرف صحبت می کنی میگه: "اگه می دونستم روحانی میخواد یارانه ها را برداره بهش رای نمی دادم" این طرز فکر یک لیسانسیه کشور است که مصداق "عوام" است و درک نمی کند صرفنظر از منتخب مردم ادامه این شرایط ممکن نیست.
این همه صحبت از ایثار و غیره نمودند چقدر از جمعیت حاضر به انصراف از درخواست یارانه گردید؟؟؟؟
اگه 90 درصد مورد ادعای شما این عده هستند که بجز درصد با فحوای کلام شما موافقت دارم . هر چند یک درصد افراد متفکر و عاقبت اندیش بهتر از 90 درصد امثال تحصیلکرده فوق الذکر (2479276) (alef-13)
 
امیدوار
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۷:۰۰:۴۹
لطفابفزمائیدشما این 90 در صد را ازکجا اوردید/زیرا در اوج انتخابات و نتیجه ان تمام جناح ها اعم از مدعیان اصلاجات و و امثالهم و طر فداران انها فقط وفقط وفقط چند صد هزار بیشتر از اصول گرایان رای اوردند (2479365) (alef-10)
 
شهروند درجه ي 2
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۲۶:۰۹
تعداد مثبتها نشان ميده 90 در صد درسته . به تعداد كم مثبتهاي خودت نگاه كني ميفهمي (2480084) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۳:۰۹
باشه آقا، هیچ کس هیچی نمیفهمه جز شما نویسنده ی محترم و همفکراتون، بقیه ی مردم هم قوه ی درک و استدلال ندارن! بس کنید دیگه!!! (2478606) (alef-17)
 
بهلول
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۱۴:۰۵
خدا خیرتان دهد که توانستید خوب وبا ادله کافی جواب اقایان را بدهید تاجوانان ما فکر نکنند که بعضی از این اقایان فخر اسلام ایران هستند (2478371) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۱۸:۳۲
كاش چون علي مطهري ،به اندازه انگشتان دست داشتيم. (2478389) (alef-10)
 
رحمتی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۱:۰۳
آقای الف یه چیزی بنویسید و یه راهی برید که 4 نفر که تا حالا به سایتتون سر میزدند باز هم بیان سر بزنند.
4 نفر کارشناس زبده استخدام کنید که یه کم با توده مردم همراه باشند. (2478397) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۷:۵۲
توده 9 دی دیگه . بزرگترین راهپیمایی تاریخ ایران (2479139) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۲:۴۵:۳۵
گزارش شهرداري كه حاكي از تجمع 3 ميليون نفري در 25 خرداد فقط تو تهران بود اونم به صورت كاملا خودجوش و بدون حضور وسايل اياب ذهاب و صرف آبميوه صلواتي. الف اگه بيطرفي!!! اينو ديگه منتشر كن. (2481220) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۴:۳۶:۰۸
اولا 9 دی همه مردم آمدند چه معترضین به انتخابات و چه آنها که قانع شده بودند و هم آنها که قانع نشده بودند.
ثانیا پیام 9 دی وحدت برای سرکوب دشمنان ایران و اسلام بود نه اینکه عملکرد شورای نگهبان یا دولت را در انتخابات تایید کند که اصلا قابل دفاع نبود.
این بزرگان که مکاتبه کرده اند از زعمای قوم هستند و اکثریت مرم یا همان توده مردم حداقل یکی از اینان را قبول دارد مانده ام این نویسنده این وسط با چه استدلالی خود را محق به اظهار نظر دانسته است؟ (2481567) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۳:۰۳
در مورد این جمله نویسنده:
"تظاهر کنندگان نتوانستند خویشتنداری کرده یا لااقل نتوانستند مانع از شیطنت حرامیان در حاشیه تظاهرات ۲۵ خرداد و حمله به مقر بسیج در حاشیه میدان آزادی شوند!؟"

باید گفت مگر تظاهر کنندگان باید امنیت تظاهرات را تامین کنند!؟ با کدام اختیارات و ابزار؟ این وظیفه نیرو های های انتظامی، نظامی و امنیتی است که تامین امنیت بکنند تا مردم بتوانند حرفشان و اعتراض شان را بیان کنند. مگر امنیت دیگر تظاهرات مثل 22 بهمن و روز قدس فقط به عهده مردم است و نیروهای انتظامی و امتیتی میروند می خوابند!؟ (2478405) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۵:۱۱
آقاي داريوش سجادي شما هم كه مغلطه كردي اگر در انتخابات سال 76 شوراي نگهبان از آقاي ناطق حمايت كرد و اصلاح طلبان در آن مورد اعتراضي نكردند به اين دليل بود كه بعد از انتخابات نيازي به داوري شوراي نگهبان در انتخابات نبود چون اعتراض قابل توجهي هم به نتيجه انتخابات نبود ولي در سال 88 ماجرا اينگونه نبود و هر عقل سليمي مي دانست به جهت حمايت يكسويه و پر حجم شوراي نگهبان از احمدي نژاد اصولا نمي شد به بيطرفي اين شورا براي داوري در نتيجه انتخابات اعتماد كرد . (2478413) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۶:۴۵
من به شما پیشنهاد میکنم در نوشتار خودتون بیشتر از کلمات فارسی استفاده کنید ؛ این مقاله شما تقریبا به زبان عربی نوشته شده (2478418) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۲:۴۸
طرف فكر كرده هر چي لغت قلمبه به كار ببره كلاس كارش ميره بالا، از هر ده تا كلمه ٣-٤ تاش فقط لفاظي هاي بيمورد بوده. مثلا خواسته بگه دايره لغاتم گسترده است!! آفتابه لگن هفت دست ، شام و ناهار هيچي! نصف وقتي كه واسه انتخاب اين لغتها گذاشتي صرف فكر كردن به متن و مفهومش ميكردي الان وضعت اين نبود! (2479126) (alef-13)
 
بیسواد
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۸:۰۷:۴۷
به عنوان یک ایرانی از شما و همه سیاسیون وتحلیلگران در خواستی دارم وان اینکه بیانات ونوشته های خودر را به زبان ساده وبا واژگان فارسی به مردم عرضه کنید تا برای همه قابل درک باشد
در کجای این مملکت شما در محاوه های متداول جمله (مغلطه مستور در احتجاج ) را
شنیده اید که در این مقاله بکار برده اید (2479524) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۷:۱۸
يك از مغلطهايى اين دو نفر اعلام بي طرفى شوراى نگهبان و اين اتهام خيلي سنگين به أعضا محترم و متدين و مؤمن و فقيه شورا ًى وارد كردن و دومى مغلطهايى ادعا قطع كردن موبايل ها و سيستم تلفنى در كل و مناطق تهران شهريتان ها بزرك و ادعا كردن كه صدا و سيما عكسى يا فيلمى از تظاهرات ٢٥ خرداد نشان نداد و اجازه جواب دادن به توهين شدگان احمدى نژاد نداد و اين دروغ محض است چون همه ميدانند كه هم شوراي نگهبان هم مخابرات و هم صدا و سيما با كمال صداقت و بى طرف وظائف موكوله را انجام دادن ولي ديدن اين حركت ها انقلابى چشم بصيرت مي خواهد كه اين دو نفر و من نوعى نداريم و كوريم با تشكر (2478423) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۵۳:۲۰
موبایل شما انتن میداد و اس ام اس میفرستادی؟ (2478790) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۲:۱۱
توهین به اعضای محترم شورای نگهبان چیه برادر من؟ عضو شورای نگهبان در میتینگ سیاسی احمدی نژاد چند روز مونده به انتخابات حاضر شد و سخنرانی هم کرد! (2479008) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۶:۳۲
آقا بذار يه ده سال بگذره بعد دروغ بباف به اين عظمت! ما كه يادمونه تا چند وقت اس ام اس و اينترنت كلا تعطيل بود! من موندم وقتي كه چيزيو كه همه به عينه ديدن و لمس كردن بعد از ٤-٥ سال اينطور منكر ميشن، اتفاقات ٣٠ سال قبل يا صد سال يا هزار سال پيشي كه تعريف ميكنن چقدرش راسته و چقدرش دروغه؟! (2479133) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۷:۴۳
یک سوال دارم؛ حرامیان یعنی دقیقا چه کسانی؟ چه ادبیات عجیب و غریبی دارید (2478426) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۸:۴۱
با چه توجیهی سرپیچی از نظر صریح و اشکار رهبری در مورد پیگیری اعتراض از مسر قانونی تقصیر است نه تعمد؟ (2478431) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۲۰:۱۷
اصرار بر حق مردم بر همه چیز مقدم است! (2478646) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۳۳:۳۸
استفاده از حروف قلمبه سلمبه جدیدا راهی برای منطقی جلوه دادن نظرات شده؟! اونجایی که میفرمایید به نظرتون مغلطه اتقاف افتاده، دلیل رو هم بفرمایید!
من خواننده هیج مغلطه ای در صحبتهای اون دو بزرگوار ندیدم (2478450) (alef-17)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۴۳:۵۰
من قبلا هم بارها و نوشته ها و مقالات آقای سجادی را خوانده ام، ویژگی آقای سجادی آنجاست(ایشان مشاور اقای کروبی در انتخابات هشتادو هشت بوده اند) که به هیچ عنوان ،وابستگی به جناح مقابل اصلاحات از هر نوع آن معتدل و .... نمی چسبد تا مانند سایر افرادیکه در این خصوص اظهار نظر میکنند بلافاصله با یک برچسب حزبی و جناحی تندرو و افراطی و .... اجازه طرح حرف و بحث را به وی ندهند. با خواندن این مطلب به منطقی و صحیح بودن آن میتوان پی برد و استدلالاتی که آقای سجادی آورده است را نمیتوان به هیچ عنوان ندیده گرفت. حالا از همه مخاطبان و دوستان محترمی که قصد ارایه جوابیه مخالف دارند خواهش میکنم استدلالات خود را در رد بیاورند و حاشیه نروند و مسائل دیگر را با این موضوع بی جهت خلط نکنند
دوستان محترم بخش اعظم کامنتها و نظراتی که در خصوص فتنه 88 گذاشته میشود به جای پرداختن به اصل موضوع آن به اتفاقات نابهنجاری که در دوره 4 ساله آقای احمدی نژاد افتاد می پردازند و آن را دلیل بر درستی حدس و ظن خود در تقلب میدانند ؛این یک قیاس کاملا اشتباه است مگر هر کس که از صندوق آرا اکثریت گرفت مصون از خطاست که اشتباهات بعدی را دلیل بر اشتباهی و تقلبی پیروز شدن او بدانیم ؟؟!!!
استدلال بسیار مطرح دیگر هم جانبداری بعضی اعضای شورای نگهبان از احمدی نژاد است که آن هم دلیل خوبی در رد تاثیر گذاری آن بر نتیجه انتخابات ارایه شد. ایضا اینکه اگر استدلال ها به اتفاقات قبل از انتخابات برسد به راحتی میتوان در مقابل اینگونه نتیجه گرفت که وقتی طرفداران یک نامزد از چهار یا پنج ماه قبل از انتخابات مرتب از احتمال تقلب در انتخابات میگویند و حتی کمیته صیانت از آرا راه می اندازند پس در نظر داشته اند که فضای ذهنی و روانی جامعه را به گونه ای آماده طرح موضوع تقلب نمایند تا به محض اطلاع از عدم پیروزی نامزد مورد حمایت شان ادعای تقلب کرده و انتخابات را یا باطل کنند و یا فرد پیروز و نظام برگزار کننده انتخابات را با چالش جدی مواجه کنند. (2478491) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۲۵:۴۸
آقای سجادی یه وقتی مشاور آقای کروبی بودند ولی همیشه ملاک حال افراد هست.
در مورد دوم هم استدلالات را از تعداد کامنت های غیر قابل نمایش می توان فهمید. (2479104) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۵۰:۲۵
الف خواهش میکنم ایندفعه کامنت بنده را چاپ کن
دوست عزیز درموردکمیته صیانت باید عرض کنم وقتی مسئولان رده بالای فلان نهادچهار یا پنج ماه قبل ازانتخابات میگویندما انتخابات را مهندسی می کنیم یا میگوینداینها{احزاب اصلاح طلب) قصد پیروزی دارند...اونوقت بادرنظر گرفتن امکانات
رقیب تشکیل کمیته جهت حفظ حقوق مردم توجیهی نداشت؟
درمورد نامه آقای سجادی گیرم که مشاور کروبی بوده الان خود خاتمی هم که هزارتا آسمان و ریسمان ببافه متاسفانه جمع کثیری باز قانع نمیشوندبه دلایل بسیار متقنی که وجوددارد.
درموردپرداختن به اصل موضوع که فرمودیدبنده یک سئوال دارم اگر یک فروشنده ای به یک جنس خود انقدر افزودنی اضافه نماید که ماهیت اصلی آن جنس ازبین برود آیا تخلف است یا تقلب؟
حرف بسیار است ........ (2479178) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۱:۴۶:۲۹
همه اين مطالب براى اينست كه يك كسى را كه هيچ كسى نميشناسدش ميخواهند مطرحش بكنند حالا بهترين راهش اينه كه بياد به مطهرى بد بگه تا معروف بشه كه اگر گفتن اين اقا كيه نشانى بدن اين ان اقائى است كه حال مطهرى را گرفت وان جواب دندان شكن را داد وگرنه اين كه مقاله نبود كه هيج ملاقه هم نبود ولى مغلطه بود انهم از نوع كثيفش ، لااقل ازاده باشيد . (2479994) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۴۳:۵۵
این که فقط بگوییم مغلطه مغلطه دلیل نمی شود. مدعای نویسنده مبنی بر مغلطه بودن دلیل میخواد. یکی از مهمترین پیش فرض های نویسنده و هم فکران وی، ساختن لولویی به نام دشمن برای جامعه است که انقدر این پیش فرض توهمی تکرار شده که خود نیز آن را واقعیت پنداشته اند. آیااین دشمن به این اندازه حاک شده که باعث شده ما و شما از هر واقعیت و حقیقیتی چشم پوشی کنیم؟ این همان تصور نابجایی است که جناب آقای دکتر مطهری اصرار بر یادآوری و توجه به آن را دارد که متاسفانه نویسنده اصلا بدان توجه نمی کند. به زبان صریح و اشکار از نویسنده باید پرسید که ایا شما مجموعه نظام را انقدر در مقابل این دشمن ضعیف می دانید که حتی حاضرید حقایق را کتمان کنید تا از ناحیه دشمن گزند نبیند؟ (2478492) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۴۷:۵۷
همه مغلطه كرده اند الا جنابعالي (2478503) (alef-17)
 
ستاره
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۲:۳۳
اگر قبل یا بعد از خواندن نوشتارهایی از این دست در جستجوی گذشته نویسنده و جایگاه اجتماعی و تحصیلات او باشید زیان نمی کنید. (2478925) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۵۵:۲۴
از اين نوع ادبيات سرشار از كلمات قلمبه سلمبه عربي بيزارم . بيزارم بخاطر اينكه مخاطبين همه حقوقدان و فقه خوانده نيستند كه معاني اين كلمات را بدانند .بايد به زبان رسانه نوشت وگرنه من جز اينكه متوجه شدم مخالف نظر زيباكلام و مطهري حرف زده چيز ديگري نمي فهمم و به چند دليل با كليت نوشته ايشان موافق نيستم چون اهرم هاي قانوني و اطلاع رساني و نظامي و انتظامي و بخصوص نظارتي همه و همه در اختيار و يا حداقل متمايل به رقيب بود و اين موضوع اكثريت جامعه باسواد و دانشگاهي و فرهيخته و قشر متوسط به بالاي جامعه (كه بدرستي ادامه رياست جمهوري احمدي نژاد را مخرب و خطرناك مي دانستند)را عصباني كرده بود و گرنه خواجه حافظ شيرازي هم مي داند كه با توزيع پول به عنوان سود سهام عدالت و سيب زميني و ... روستاييان عزيز و زحمتكش و اقشار آسيب پذير جامعه اكثريت طرفدار احمدي نژاد بودند.
كافي است رفتارهاي صداو سيما و مجريان و زمان بندي هاي كذايي(احمدي نژاد 20 دقيقه و موسوي يك دقيقه) را مرور كنيد تا حال و روز معترضين را دريابيد. (2478528) (alef-17)
 
شاهرخ
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۲:۵۵:۵۴
با اونکه نقد دلسوزانه ای بود ولی دونکته جدا و جدا قابل تامل و بازنگری فکری هست واول اینکه نص صریح چه عرف چه شرع و یا عقل، بی طرفی مقام قضاوت هستش و همه قوانین قضائی جهته چنین امری و اکیدی می باشد که مبادا قاضی از قبل بی طرف نباشد!!!!!!!!!!!!
در هر صورت قضاوت قضاوت است و نگارنده عزیز حتما به یاد دارند در دوره انتخابات 76 شورای نگبهان در مسند قضاوت از شکایت قرار نگرفت و وظیفه استصوابی خود را انجام داد و بس!!!!!!!!
که کما اینکه اگر در آن دوران 76شائبه ای در میان رقبا بوجود می آمد حقا بی طرفی شورای نگهبان در قضاوت باز هم تبدیل به همان قاعله 88 می شد و این حقا وظیفه قانون گذاران است که این نقیصه بزرگ که اصلا قضاوت جهت دار شورای نگهبان از لحاظ عرف و شرع و عقل از سوی احدی قابل پذیرش است که اگه هست وای بحاله قانون گذار و اگر نیست رفع نقص نمایند به قول معروف قاضی که مدعی باشد زن طلاق است.................
نکته دوم اینه اگه قوه قضائیه قرار باشد به دلیل کین خواهی دیگران کسی که در بند است حکمش را سنگین تر کند و یا رعفت از خود نشان ندهد گناه آن که در بند است و از عالم و آدم بی خبر است چیست !!!!!!!!!!؟؟؟؟؟ آیا اگر شیطنت و سیاست و کین خواهی باعث سخت گیری بیشتر بر زندانی و اسیر گردد آیا واقعا حق الناس بر آن زندانی رعایت شده و یا به نوعی ظلم به اسیر و یا در بند نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگه ریحانه جباری بی خبر از عالم خارج بخاطر لج و لج بازی قوه قضائیه با معاندین امکان رعفت را از او صلب کنن آیا عدالت علوی در حق شخص اسیر رعایت شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2478529) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۰۰:۲۵
به نظر من در انتخابات 88 توسط وزارت کشور تقلب صورت گرفت زیرا وزارت کشور در دست آقای احمدی نژاد بود و مردم هم از سلامت انتخابات قانع نشدند. و این مسئله مانند آتش زیر خاکستر در ذهن مردم باقیمانده و حل نشده است. ولی در شرایط فعلی که تمام منطقه نا امن است و مذاکرات هسته ای در حال انجام است بحث در مورد انتخابات 88 اطلا به صلاح مملکت نمیباشد. (2478549) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۵:۲۲
جمله اول ودوم این کامنت را قبول دارم. بقیه اش را نه. (2479067) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۶:۲۳:۲۷
با نظر شما موافقم ولی در مورد حل منصفانه این موضوع نیز ریش سفیدان قوم باید فکری کنند. (2479255) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۰۵:۴۳
آقای نگارنده محترم شما یا به سهو یا به عمد استنباط خود را در مورد وقایع 88 نوشته اید برای شما ارزشمند و محترم است اما این باید بدانید که مردم خود دارای شعور سیاسی بالا وقدرت تجزیه وتحلیل هستند انچه را باید استنباط کنند ،می کنند سالهای پس از دوره اصلاحات اغلب تریبونها خبر مردن اصلاحات را در بوق می کردند عقل سلیم این را می گوید وقتی چیزی موضوعی از بین رفت دیگر بهانه ای برای جولان دادن حول و حوش معدوم باقی نمی ماند افکار عمومی باید قضاوت کند که می کنند زمانی افکار عمومی قانع می شود که مستند به منطق و عقل باشد چرا که موضوع از جمله مسائل تقلیدی نیست بلکه از موضوعات سیاسی اجتماعی است باید آثار ادعاها نمود عینی داشته باشد تا مورد پذیرش قرار گیرد (2478563) (alef-17)
 
حیدر
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۰۶:۲۴
واقعا ما طرفداران روحانی هم از دست اقای زیبا کلام خسته شدیم ابروی دکتر روحانی را هم برده اگر ما نخواهیم زیبا کلام از دکتر حمایت کنه به کی باید بگیم یکی از دلایل کم شدن محبوبیت دکتر روحانی همین اقای زیبا کلام وحرف هایش هست (2478566) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۰۶:۵۸
شما نماینده چند نفری؟
از طرف خودت حرف بزن بابا جان! (2479051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۹:۵۸
دروغگو دشمن خداست. شما به جلیلی رای دادید. (2479083) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۱۵:۱۶
زیبا کلام حق دارد اظهار نظر کند چه در تایید کارهای روحانی و چه در رد کارها و سیاست های او . زیبا کلام یک استاد دانشگاه و صاحب دیدگاه سیاسی و اقتصادی است .هر جا صلاح بداند .چیزی را رد ویا تایید می کند .شما هم نمی توانید حق طرفداری و مخالفت را از او بگیری . (2480058) (alef-13)
 
موسی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۰۷:۰۷
موسوی و کروبی مهره سوخته هستند...مهره های جدید رو کنید... (2478569) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۰۸:۵۵
کلا هر کی مخالف شما باشه آدم بدیه (2478579) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۰:۵۱
عزیز دل! اصلا همه حرفهای شما درست! محاکمه کنید! ببینیم شما راست می گید یا ما! اگه محاکمه کنید معلوم می شه تقصیر بوده یا تعمد! ببخشید برادر عزیز محاکمه نکردن هیچ و تأکید می کنم هیچ دلیلی نداره! در غیبت کسی که متهمه هر حرفی می شه زد! اگه شما بالا برید و پائین بیاید یه عده توی این مملکت معتقدند که تقلب شده! هرکی می خواد بگه تقلب نشده اما حقیقت اینه که یه عده نمی پذیرند و حتی اگه حصر بشکنه هم چیزی حل نمی شه! فقط با محاکمه علنی و عادلانه است که افرادی مثل من قانع می شن و قائله 88 خاتمه می یابد! در غیر اینصورت این مسأله هیچ وقت حل نمی شه و همیشه هم در خاطره تاریخ خواهد ماند! و به عنوان لکه ننگی در تاریخ ایران خواهد بود (2478587) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۱:۲۱
من فقط مي دانم كه صدهزار بار ديگه كه راجع به اين موضوع بحث شود نظر مردم تغيير نمي كنه نه كسي اقناع مي شه و نه اينكه دردي دوا مي شه ولي آقاي سجادي(نويسنده متن فوق ) هم بدانند مردم خيلي آگاه تر آن هستند كه شما تصور مي كنيد منتها شما نمي خواهيد مردم را چنانكه هستند ببينيد بلكه مايليد آنچنان كه ميل شماست بيانديشند و رفتار كنند . (2478593) (alef-17)
 
سید صادق
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۳:۱۹
آقای مطهری یک آدم معروف است. آقای زیباکلام هم یک آدم معروف است. یک اسمی بنام «داریوش سجادی» که معلوم نیست اساسا واقعی است یا مستعار، و چه صبغه و سابقه‌ای دارد، یک اسم مجهول الهویه، جواب دو آدم معروف را داده. می‌شود معرفی کنید آقای داریوش سجادی کیست و در کجاها و چند سال و چه کاری کرده است؟ واقعا بی انصافی است اگر این فرد را معرفی نکنید. (2478608) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۲۹:۳۵
معرفی نمی خواد برادر من . گوگل که هست.بگرد متوجه میشی. (2478918) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۳:۳۶
خوشبختانه سطح درک شعور عموم جامعه در حدی هست که سست بودن این دست از تحلیلها رو به راحتی درک کنه، تحلیل این آقا واقعا در حد انتشار بود؟ سایت وزین الف لطفا رعایت حال بازدیدکنندگان رو بکنید (2478609) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۳:۵۱
آقا دمت گرم تو از همون روز اول میدونستی، واقعا کارت درسته (2478610) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۵:۵۵
آقای سجادی عزیز مثل اینکه جنابعالی در آن زمان در ایران نبودید و ماموران چماق به دست را در 25 و 27 خرداد در خیابان ندیدید!!! در همان دو روز هم با مردم برخورد شد عزیزم، شما ندیدید.... (2478617) (alef-17)
 
فضول
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۲۸:۲۳
جناب داریوش سجادی شما چرا به ایران بر نمی گردی؟ (2478914) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۶:۱۷
استدلالهای شما کامل وکافی بود.
کسی که دنبال جواب باشد، قانع میشود...
ممنون (2478618) (alef-17)
 
امین
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۱۷:۳۹
بدون شک راجع به این مطلب فقط یک واِژه میتوان بکار برد
مغلطه (2478628) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۲۲:۰۹
بری بالا بیای پایین آخرش ما قبول نداریم احمدی نژاد سالم انتخابات را برده (2478658) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۲۵:۱۸
اگر حضور مردم در خیابان را ناشی از دعوت این آقایان میدانید غیر مستقیم برای ایشان اعتباری بزرگ قائل شده که چنین قدرتی در بسیج مردم دارند (2478669) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۲۷:۱۳
آقای سجادی

بعید به نظر می زسد که اهل فن واستدلال با شما دوست عزیز هم نظر باشند

،کمی بیشتر درباره موضوع تامل وتفکر کنید. (2478680) (alef-17)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۲۷:۲۸
سرپیچی از فرمان رهبری حتما جرم است .
اما آیا بعد از اعلام رهبری درنماز جمعه باز هم این آقایان مردم را به خیابان ها فرا می خواندند ؟
این که مردم به خیابان می آمدند یک بحث است این که آیا اینها مردم را به خیابان می کشاندند یک بحث دیگر .
حتی برای 25 بهمن هم که می خواستند مردم را به یک اجتماع بعد از سرنگونی حسنی مبارک دعوت کنند از وزارت کشور درخواست مجوز کردند که مجوزش صادر نشد و بعد از آن هم که حصر شدند.
موسوی در آن مدت 17 بیانیه داد . بفرمایید در کدام بیانیه اش دعوت به حضور مردم در خیابان کرد؟ (2478683) (alef-17)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۳:۵۹:۱۴
ایجاد شبهه تقلب با در نظر گرفتن اختلاف یازده میلیون رای نفر پیروز انتخابات با نفر دوم آنهم با روش کسب آرا در ایران که امکان هرگونه تقلب جدی را غیر ممکن می سازد نه تنها تقصیر نیست بلکه تعمد آنهم از نوع خاص آن می باشد. آقایان زیبا کلام و مطهری چرا چشم خود را بر این واقعیت بسته اند که اصولاً ایجاد شبهه تقلب به منظور ایجاد تفرقه و باز کردن دهان یاوه گویان خارجی بر عملکرد ملتی بود که در انتخابات حماسه آفریده بودند. (2478817) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۰۰:۴۸
اگر حرف هایتان سند و مدرک درست و حسابی دارد رو کنید تا من عامی بی سواد هم بصیرت پیدا کنم وگرنه با حدس و گمان و اشتباه نمی توان کسی را متهم به فتنه گری کرد (2478824) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۳۴:۲۸
فارغ از محتوا، فقط اگر ادبیات این مطلب را با نامه مطهری و زیباکلام مقایسه کنید می توانید بگویید کدامیک حرفشان درست تر است. (2478930) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۴۳:۲۹
حق با دكتر مطهري و زيباكلام است چون متعصبانه حرف نمي زنند بلكه آن چه از نظر آنها به واقعيت نزديكتر است بيان مي كنند بدون اينكه از كسي يا چيزي هراس داشته باشند چه بسا خيلي از مسئولين با آنها هم نظر باشند اما موقعيت و رودبايستي ها اجازه عرض اندام به آنها نمي دهد . بنده نماينده مردم نيستم ولي در جمع سه هزار نفري كار مي كنم و به جرات اذعان مي كنم در بين اين سه هزار نفر نظر خواهي كنيد بي شك افكار و تمايل آنها به نظر جناب مطهري نزديكتر باشد و از مسئولين ظاهر نما و گاها" بي تخصص مخصوصا" تندروها اصلا" دل خوشي ندارند . (2478971) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۴:۵۷:۴۰
به نظر من سطح شناخت - شناخت مبتنی بر حق و حقیقت - دکتر مطهری آنقدر بالاست که کسانی را مثل نویسنده ی این مقاله یارای درک عمق سخنان ایشان نیست. از خدا میخواهم به این نویسنده ی محترم نعمت هدایت در راستای معرفت و بینشی عمیقتر عطا فرماید.

درود بر مطهری.....
جانم فدای حقیقت.... (2479028) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۴:۳۲
متن و استدلالات نویسنده حاوی اشکالات اساسی و مغالطات آشکاریست مطمئنم هیچ کس را راضی نکرده به جز خود نویسنده -برادر شما از ایران دور بودی و کاملن پرت از موضوع استدلالت هم بر این قسم است موفق باشی (2479065) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۱۷:۱۸
خب این همه مغلطه گفتید بفرمایید چه نوع مغلطه ای! تا ما هم روشن بشیم!!! (2479073) (alef-13)
 
ذکیه افسریان
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۲۹:۲۰
بنده نظرم این است که نویسنده محترم با بکار بردن کلمات ثقیل سعی در نشان دادن سواد خود دارد .برادر محترم جناب آقای سجادی!عموم مردم این مقاله را می خوانند.باید طیف خوانندگان در نظر گرفته شوند.با تشکر (2479111) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۲۹:۴۱
اتش فتنه 88 را اقای احمدی نژاد روشن کرد که با عملکرد غلط گروه مقابل را تحریک کرد ومتاسفانه خواص نظام دراین رابطه سکوت کردند (2479113) (alef-13)
 
siamak
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۳۹:۰۴
آقای داریوش سجادی پس از مدتها دوباره افاضات کلامی فرمودند!
تبلور معنی واقعی کلمه در گفتار و کردار و محل اقامت و تیپ ظاهری و... در ایشان متبلور بوده و هست. (2479144) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۴۸:۱۹
حرف آقای مطهری و آقای زیبا کلام درسته
چرا به طرف مقابل اجازه حرف زدن دده نمیشه. اگر سال 88 به آقایان موسوی و کروبی اجازه صحبت داده میشد ولو اینکه حرفشون منطقی و درست هم نباشه کار به اون اتفاقات نمی کشید. بند هم قصد دفاع از کسی را ندارم اما درست نیست شخصی را بدون این که حرفی بزند محکوم و محصور کنیم (2479172) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۵۳:۵۵
نویسنده گرامی!
شما می فرمایید چون شورای نگهبان انتخابات دوره خاتمی را برگزار کرده و خاتمی برنده شده پس منطقی نیست که نسبت به تخلف یا تقلب آن ها در انتخاباتی پس از یک دهه شبهه یا اطمینان وجود داشته باشد. همین شما ها و همین شوارای نگهبان هستید که بارها به نقل قول معروف «حال فردی افراد است» متوسل می شوید برای نادیده گرفتن گذشته افراد! یک آدم متخلف و متقلب که از شکم مادر متخلف یا متقلب به دنیا نیامده است!
شما می فرمایید سران معترضین باید می رفتند در جایی متحصن می شدند! من به خاطر دارم که سایت های همسوی شما خبر می زدند که فلان آیت الله می خواست برود در حرم امام متحصن شود ولی جلوی او با قدرت گرفته شد و به او هشدار داده شد که چنین کاری نکند وگرنه ما کاری با آیت الله بودنش نداریم! شما فرضتان این است که مردم به دنبال سران راه افتاده اند! نه عزیز دل برادر! آن ها که به خیابان ها ریختند مردم بودند! و آن مردم نمی روند تحصن کنند در مسجد! کسانی که به خانه های مردم در مجتمع مسکونی سبحان، اگر نامش را فراموش نکرده باشم، و کوی دانشگاه حمله کردند، تحصن در مسجد را سرشان می شود! مردم به خوبی به یاد دارند که معرتضینی که از حمله نیروهای بسیج و سپاه و گارد ویژه به خانه های مردم پناه می بردند، در خانه هم مورد هجوم قرار می گرفتند! مردم به یاد دارند که نیروهای امنیتی چطور شیشه های ماشین های مردم را می شکستند!
اگر جرأت دارید یک نظر سنجی اینترنتی راه بیندازید و نظر مردم را جویا شوید! (2479185) (alef-13)
 
جهانبخش
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۵:۵۶:۰۶
من از مسئول محترم سايت الف خواهش ميكنم در خصوص اين مقاله و نظرات متفاوت كاربران ميز گردي تشكيل دهند تا معلوم شود بالاخره منظور مقاله نويس محترم چيست؟اگر جه خيلي از دوستان فرهيخته جواب هاي در خور هم داده اند اما بنظرم كفايت نميكند.آدمي كه در جستجوي حقيقت و براي بيان حقيقت قلم بدست ميگيرد قبل از هر چيز بايد آرام باشد و معتدل!كسي كه در جاي جاي نوشته اش به عينه بغض و كينه از آن مي بارد چه توقعي دارد كه خوانندگان فاضل اين سايت به ايشان دست مريزاد بگويند؟همانطوري كه دوستان اشاره كرده اند اين چه نثري است كه بايد براي هر سطرش به فرهنگ لغات مراجعه كرد؟آيا دوباره عربي نوشتن از نوع مقاله حاضر!!نشانه ي سواد و دانش محسوب ميشود؟آيا نميشود با زبانساده و همه فهم ،مفاهيم را به مخاطب انتقال داد؟بسياري از يادداشتهائي كه دوستان مينويسند و شما هم منتشر ميكنيدبا وجود اينكه ممكن است خيلي هم به لحاظ مضمون ساده نباشند اما چون به زبان ساده مينويسند خواننده هم ميفهمد و هم لذت ميبرد .اين هنري است كه مقاله نويس بايد به آن توجه كند. (2479188) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۴:۰۲
علاقه به قدرت با شما چه کرده است ! (2479354) (alef-10)
 
فارض
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۶:۵۷:۱۰
يعنى جنابعالى خبر ندارى هر مجازاتى بايد در قانون پيش بينى شده باشه؟ سى و پنج ساله از انقلاب گذشته پس كى بايد حكومت رفتارش قانونى باشه؟ مگه ميشه به بهانه سوء استفاده دشمن قانون رو تعطيل كرد؟ (2479359) (alef-10)
 
ریز بین
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۷:۱۴:۲۷
انصافا به این میگن حرف حساب. خداوکیلی اگه کسی غرض و مرض نداشته باشه باید این نوشته ی آقای الف را تایید کنه . ممنون (2479397) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۰:۳۲:۲۱
90% به بالا مردم غرض مرض دارن؟90% مردم نمی فهمند و شما اقلیت می فهمید آره؟ (2479840) (alef-13)
 
حسین تویسرکانی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۷:۳۸:۵۳
جناب سجادی عزیز طبق اعتراف صریح خودتان در جانبداری شورای نگهبان در سال 76 . اگر این جانبداری تذکر داده میشد و این رفتار نابهنجار از جانب شورای نگهبان بر طرف میشد فضای جامعه اینقدر الوده نبود و بواقع فتنه یعنی همین فضای الوده ما دل در گرو شخصی نداریم بلکه دلبسته نظامی هستیم که الگو گرفته از امامان معصوم مان است که بعد از 1400سال هیچ کس نتواند در عدالت و رفتار اخلاقی انان زره ای شک و تردید بخود راه دهد . تا چنین رفتاری موجب پیشرفت کشورمان باشد تا نام اسلام بمانند الگو در جهان بدرخشد . برادرم نه اینکه دلیل بیاورید چون قبلا شورای نگهبان رفتار ناموجه داشته و تحمل دیده باید دوباره تحمل نمود (2479453) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۷:۵۳:۲۹
البته کاملا بعید می دونم که این نوشته سانسور نشه ولی اگه از زیر دست مدیر سایت در رفت، باید اشاره کنم که انتظار نویسنده مبنی بر این که معرتضانی که با دست خالی و بدون خشونت به خیابان رفته بودند امنیت تظاهرات خود را تامین کنند انتظار غریبی است و با منطق سارش ندارد. تامین امنیت به عهده نیروهای نظامی و انتظامی و امثالهم است و نه مردم. توصیه مقام رهبری در بیست و نه خرداد هم به قول شخص نویسنده توصیه بود و نه امر. حق قانونی افراد مندرج در قانون اساسی با توصیه از ایشان گرفته نمی شود و مقام رهبری هم در هیچ سخنرانی و مطلبی خود را فرا تر از قانون قرار نداده اند. ملاک در هر مقطع و زمانی قانون است. به همین سادگی. (2479485) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۸:۵۳:۴۸
نویسنده مطلب خودرا درجایگاه داوری قرارداده است واز یک اتهام بمنزله یک جرم سخن گفته است که حتی درصورتیکه بپذیریم فتنه ای رخ داده اما پذیرش وقوع جرمی از سوی شخص منظور نیاز به اثبات دریک محکمه صالحه رادارد اما جالب است که نویسنده اصولا به منطق نوشتن مستدل وسخن گفتن حکیمانه آشنا نیست هردو عزیزی که نامه نگاری کرده اند (حائری ومطهری )از ایراد اتهام به طرفین مبارزه سیاسی 88خودداری کرده است طهری خواسته درمحکمه ای هردوطرف حاضر شوند واز عمل کردخود دفاع کنند بالاخره یکی از طرفین درمسند حکومت بوده است وباید پاسخ گوی عملکرد خود باشد ودیگری هم که درمعرض اتهام است اما اگر کسی متهمی را بدون حکم قاضی عادل مجرم بداند قطعا از عدالت ساقط است ودیگری (حائری )هم فقط برداشت مطهری از قضایا را تحلیل کرده است ونظر خودرا اعلام کرده حال چرا نویسنده مطلب سراغ صحرای کربلا رفته است نا مشخص است وبدون هیچ سمت ودلیلی هم به دفاع از عملکرد نا میمون برخی از اعضای شورای نگهبان که باید موجب اعتماد مردم به نظام شوند دفاع کرده است کامنت هائی که مردم مگذارند نشانگر این است مردم ما مردمی آگاه اند وهمین امر هم نویسنده وگردانندگان الف را ناگزیر به نوشتن ونشر این مطالب کرده است کسانیکه از ناآگاهی وفریب خوردگی اصلاح طلبان سخن میگویند دلیلی ندارند درین میدان وارد شوند بگذارند این گروه درجهل مرکب بمانند اکثر قزیب به اتفاق مردم ایران که نهم دی را تولید کردندکه طرفدار آنان هستند پس به قول سعدی بط را زتوفان چه باک ؟واگر امر به معروفشان آنچه مشخص است اثر ندارد چرا کار لغو میکنند ؟درضمن نویسنده بداند اگر اتهامی متوجه کسی میکند متهم باید امکان پاسخ گوئی داشته باشد واگر جزاین باشد آیا موجب ضمان نمیشود؟مقامات قضائی که اند عدالت را درین زمینه از حود نشان داده اند پس بهتر است دیگران خود را آلوده نکنند ملت ایران بیدار است! (2479605) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۹:۰۳:۱۹
قبل از هر چیز از سایت الف بخاطر نشر هر چهار نامه(نامه حضرت آیت الله حائری و آقایان مطهری، زیبا کلام و سجادی) و انتشار بدون سانسور نظرات مردم در ذیل هر چهار نامه مذکور بسیار بسیار تشکر و قدر دانی می کنم همچنین از این چهار بزرگوار نیز بخاطر آنکه به دغدغه مردم اهمیت داده اند و هر یک تلاش کرده اند از نگاه خود به تبیین موضوع بپردازند تا بلکه دغدغه و نگرانی مردم کاهش یابد که نشانگر آن است که این بزرگواران برای مردم حرمت و احترام قائلند و در نوشتن نامه ها و نشر نظرات و دیدگاههای خود نیز ادب و متانت کامل بخرج داده اند کمال تشکر و قدر دانی را دارم، اما بعد:
جناب آقای سجادی، باور بفرمایید سه بار با دقت تمام نامه جناب عالی را مطالعه کردم متأسفانه یاید بگویم شما خود دچار مغلطه شده اید و با مصادره به مطلوب در صدد اثبات ادعای خود بر آمده اید بخاطر جلوگیری از اطاله کلام فقط به یک نمونه اشاره می کنم در بخشی از اظهارات خود فرموده اید «نمی توان از یک واقعیت ثابت دو نتیجه متفاوت گرفت» با این استدلال در صدد اثبات این ادعا برآمده اید که همانگونه که شورای نگهبان در انتخابات سال 76 بی طرف بود در انتخابات سال 88 نیز بی طرف بود!!! ظاهراً خود را به تغافل زده اید و قیاس مع الفارق کرده اید و توجه ندارید که:
اولاً- در انتخابات سال 76 اصلاح طلبان نیز در قدرت نقشی داشتند و به اصطلاح قدرت یک دست نبود بنابراین تخلف کار ساده ای نبود، کما اینکه در سال 84 نیز زمزمه ای مبنی بر تقلب بگوش رسید اما مردم باور نکردند و عکس العملی نشان ندادند زیرا مجری انتخابات در واقع حزب مخالف کاندیدای پذیرفته شده بود.
ثانیاً- اگر چه در سال 76 نیز یک یا دو نفر از اعضای شورای نگهبان طرفدار یکی از کاندیداها بودند اما از یک طرف بصورت علنی طرفداری خود را اعلام نکرده بودند و در حالی که در سال 88 به طرفداری از یکی از کاندیداها سخنرانی تبلیغاتی راه اندختند و مهمتر آنکه حداقل یکی از اعضای شورای نگهبان عضو هیئت دولت نیز بود! از طرف دیگر اعضای شورای نگهبان در سال 76 بطور ضمنی طرفدار یکی از کاندیداها بود اما با کاندیدای مخالف نیز بصورت علنی مخالفتی نکرده بود ولی در سال 88 کاملاً آشکارا به مخالفت با کاندیدای مخالف بر آمدند!
ثالثاً- در سال 76 هیچیک از کاندیداها مجری انتخابات نبود اما در سال 88 مجری انتخابات یکی از کاندیداها بود، نگویید که مجری وزارت کشور بود نه کاندیدای ریاست جمهوری! چرا که همگان می دانند وزرای آقای احمدی نژاد چشم و گوش بسته فقط به اجرای دستورات او می پرداختند و هیئت دولت یعنی شخص آقای احمدی نژاد!
رابعاً- همانگونه که در نظرات برخی از دوستان آمده بود در سال 76 هیچیک از کاندیداها شکایت و اعتراضی ننمود و لذا شورای نگهبان نیز در مقام قضاوت قرار نگرفت و گر نه یقین بدانید اگر در سال 76 نیز شورای نگهبان در مقام قضاوت قرار می گرفت کسی نظر شورا را قبول نمی کرد و وقایعی همچون سال 88 رخ می داد، نفرمایید اعضای شورای نگهبان دارای ملکه عدالت هستند که این سخنان را دیگر کسی باور ندارد.
بنابراین ملاحظه می فرمایید که حضرت عالی به مغلطه مبتلا شده اید سایر بخشهای فرمایشان شما نیز چنین است لیکن به جهت اطاله کلام و ... مجال تبیین آنها و پاسخگویی به جنابتان فراهم نیست البته به نظر می رسد جناب عالی خود را به تجاهل زده اید و یقینا جاهل به مسئله نیستید و بی شک اهل نظرید و لذا همین اندازه کفایت می کند چرا که گفته اند:«تلقین و درس اهل نظر یک اشارت است» (2479625) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۰۱:۰۹:۲۴
به خاطر شک به قاضی عدالت او را زیر سوال میبرید ؟ چه کسی هست که ادعا کند به هیچ طرف دعوا تمایلی ندارد ؟ صرف بروز تمایل شخصی یک فرد که نمیشود او را از عدالت سقط کرد

شما سندی دارید که ادعایتان را ثابت کند که قاضی رای خلاف حق داده ؟ تا زمانی که قانون مرجع پیگیری را شورای نگهبان تعیین کرده چه دلیلی برای عدم تمکین به قانون هست ، وقتی دلیلی دال بر یک طرفانه رای دادن قاضی وجود ندارد (2480363) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۵:۱۲:۳۸
مطابق متون شرعي و حقوقي قاضيي كه به يكي از طرفين دعوا ابراز تمايل كرده باشد صلاحيت قضاوت در آن خصوص را ندارد (2481639) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۱۹:۵۷:۳۳
آقای سجادی دقیق و منصفانه نوشتند هر چند باید انتظار نداشت که افرادی که در این سایت مدتها فرصت منفی زدن پیدا کرده اند تایئدشان کنند ولی عموم مردم با ایشان در همه مطالب مطروحه شان موافقند و صحت این هم، حضور میلیونی مردم در روزهای حمایت از ارزشها هست خواه شب پره اعمی نبیند.
اما وقتی انسانها وسوسه می شوند ،زمانی هست که دل به شیطان داده اند و حرف خیر خواهان را نمی بینند و نه می شنوند بنابر این گمان نمی رود که حرفهای شما تغییری در زیباکلام و مطهری بدهد چون این مسائل چیزی نست که آدم با انصاف قبولش نداشته باشد ولی این آقایان با دو انگیزه متفاوت قبولش نخواهند کرد که هردو انگیزه الهی نیست
مگر مطهری خودش نمی داند که فصل الخطاب امور در کشور ما کجاست ؟ولی باز ادامه می دهد
ولی زیبا کلام فقط از روی اینکه خودش را بین بزرگان ببیند و بگذارد تا ببینندش پا نشسته وارد شده است(هرچند درمورد شعر زدگی در کشورمان و عدم پیشرفت واقعی حرفهایی دارد ولی نه از روی واقع بینی است بلکه از روی منفی بینی و ناقص و ناتوان بودن مردم کشور چنین عقیده دارد نه اینکه معتقد باشد سوئئ مدیرتها این ناتوانی ها را به ارمغان آورده او اساسا منکر ((ما می توانیم ))هست)
او که ذاتا ستایشگر هر چی بیگانه است و بوی بیگانگی می دهد هست و نیازی به نگران شدن از جانب او نیست
ولی مطهری حبف است بهتر است قدر خود را بداند تا دیر نشده (هر چند زیاد امیدوار به برگشتش نیسیم ،چون خدا نکند انسان به سراشیبی بیفتد آنوقت سرعت زیاد گولش می زند وفکر می کند در حال پپشرقتی زور هنگام است) (2479742) (alef-13)
 
عمرانی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۰:۱۲:۲۲
کاش خویشتنداری می کردیم تا نظام خودش مسأله را حل کند. البته دشمن می خواهد پای مردم را وسط بکشد و محصورین هم بدشان نمی آید. این ها اگر دلسوز نظام بودند می آمدند و می گفتند هر بچه عاقلی می فهمد که ۱۰ ملیون رای قابل تقلب نیست. اصرار محصورین بر ادعای خود دلیل بر تعمد و بی عقلی است. متاسفانه هر وقت کسی یا کسانی به رده های بالای نظام دست می یابند، توهم برشان می دارد که ما گنج مخفی بودیم و مردم ما را یافتند !!! نه خیر مردم آنان را برای خدمت به خودشان می خواهند اگر نخواستند باید خوشحال باشند که زحمت از دوششان برداشته شده است. حالا چرا نظام را به چالش می کشند؟ مثل آقایان محصورین مثل بلعم باعوراست که عمری عبادت خدا کرد ,و لی چون بقایای دنیا طلبی در او بود , در آزمایش آخر به جبهه ی باطل پیوست . خدا ما را از شر نفس حفظ کند. آزمایش و مصیبت های خدا برای خارج کردن دنیا طلبی از دلمان است تا لیاقت همه ی نعمات آخرت را بدست آوریم. (2479787) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۰:۱۲:۳۴
اميدوارم سايت الف منتشرنمايد
بسم الله الرحمن الرحيم
آداب انتقاد، آداب درويشي!
اگرميخانه داراي آداب و رسوم است،دراين کشور از ديرباز انتقادهم داراي آداب و رسوم ميباشد.وباتوهين وفحاشي نمي توان ايجاد حق براي خودنمود
کليه نامه هاي طرفين و اظهارنظرمردم فهيم وبافرهنگ رامطالعه نمودم.ازاينکه حضرتعالي هم بجاي فتنه ازکلمه شهرآشوب استفاده کرديد وآقايان کروبي و ميرحسين موسوي را هنوز فرزندان انقلاب اسلامي ميدانيد صميمانه تشکر ميکنم.
هرچندتخلفات متعدد يک طرف از کانديدها قبل ازانتخابات مورد کارشناسي قرار نگرفته است،بخصوص هنوز معلوم نيست هزينه هاي سرسام آور آقاي احمدي نژادتوسط چه کساني و از کدام محل پرداخت شده است .
لکن درمورد پيروي از فرمان رهبرفرزانه انقلاب خلاصه عرض ميکنم ايشان فرموده اند هرکس خلاف نظر اينجانب سخن گفت ،مهر ضدولايت فقيه براو نزنيد. البته پيروان واقعي نظام و اصل ولايت فقيه کساني هستندکه در حمايت از ايشان و نظام هزينه کرده و خسارت ديده اند والا هرکس ادعاي درويشي نمايد که دوريش نيست. درويشي هم آدابي دارد!
اما در مورد مقاله شما،آنجاکه ميفرماييدتأييدبعضي از اعضاشوراي نگهبان نميتواند ازيک واقعيت ثابت دونتيجه گرفت،صحيح نيست چون در اين مسئله مشکل اخذ نتيجه نيست بلکه موضوع اين است که شکايت يک طرف دعوا به جائي ارجاع ميشود که قبلا طرفداري خود رااز يک طرف ديگر ماجرا ابراز داشته وعلنا اعلام کرده است واين اقدام باعقل اجتماعي و رعايت بي طرفي مغايرت دارد.
ازاينکه تداوم حصر را قرينه ماجراي قصاص قتل شمرده ايد ،واقعا متاسفم.
فرض کنيم همه مخالفين نظام، درکمپين خود بااجراي قصاص و عدالت مخالفت کنند آيا اين استدلال صحيح است که بگوييم چون اجراي اين اصول موجب بهره گيري آنان ميشودپس مابايد اجراي عدالت راتعطيل کنيم؟
مشکل اينجاست که همفکران شما نمي خواهند موضوع حصر خاتمه يابد چون بعضا از ادامه آن سود ميبرند. (2479789) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۰:۴۸:۴۷
جناب سجادی ظاهرا حضرتعالی درخواب اصحاب کهف تشریف داشته اید یا در انتظار پستی نشسته اید (2479871) (alef-13)
 
سیدعباس
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۱:۱۳:۲۵
مطهری , انسانی زیبا کلام می باشند (2479919) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۱:۳۹:۴۷
الف جان داریم به انتخابات مجلس نزدیک میشم و دوباره دارید بازار فتنه را گرم می کنید . به همین خاطر است که جناب مطهری به شماها لقب کاسب فتنه می دهد؟ (2479979) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۰۳:۳۱
سلام الف جان !باید از شما بابت اینکه این نظرات مخالف با شما رو منتشر میکنید تشکر کرد، و ایضا امیدوارم با جمع بندی این نظرات متوجه خیلی مسایل شده باشید،امیدوارم؛باتشکر. (2480041) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۱۲:۴۱
جناب آقاي توكلي
باسلام و احترام و تشكر از انتشار همه نظرات
با تازه كردن اين زخم كهنه چه هدفي داري؟
خودت بهتر از ما نظر اكثريت ملت را مي داني البته خيلي سخت هم نيست انتخابات سال گذشته خود آشكار كننده خيلي از موضوعات است. پس شما دنبال چه هستيد آيا تصور مي كنيد با تكرار يك ادعا مي توانيد آن را به باور مردم برسانيد؟؟ اگراينطور است سخت در اشتباه هستيد. (2480055) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۲۸:۲۳
به خیابان آمدن معترضان در بعد از اعلام نتایج کاملا خودجوش بود آقای موسوی آنان را به خیابانها دعوت نکرد. این را همه حتی خودتان هم خوب می دانید. (2480090) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۲۹:۳۴
نتیجه انتخابات 92 ثابت کرد که اکثریت مردم ایران حق را به کدام طرف می دهند. (2480094) (alef-13)
 
داریوش
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۳۰:۰۵
من به شخصه سال 88 طرفدار اقای احمدی نزاد بودم به ایشونم رای دادم ولی کاملا مشخصه که تو هر مذهب و مرام و تفکری اینکه یه عده رو بدونه اینکه بهشون اجازه ی دفاع کردن بدن محکوم کنن ظلمه ظلم...حالا هی بشینید برا خودتون تحلیل و تفسیر بنویسید...مردم می فهمند... (2480096) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۲:۳۲:۱۶
شما هم كه رويه كيهاني ها را در پيش گرفته ايد و از هر وسيله اي براي رسيدن به هدف استفاده مي كنيد
شما مگر سجادي ها را قبول داريد كه ادله اورا چاپ مي كنيد. يا ساير نظرات قبلي مشاراليه را هم قابل ذكر مي دانيد تا برايتان ارسال كنم.
كفكيرتان مگر به ته ديگ خورده
است؟ (2480100) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۳:۰۲:۲۷
ازنویسنده ی خوش ذوق این مقاله ی مستدل ومتقن تشکرمیکنم.
انصافاچگونه باید به شورای نگهبانی که سالهای76 و92 بیشتراعضایش با کاندیدای پیروز موافق نبودند،اتهام جانبداری زد؟
واقعا اگر آقایان مطهری وزیباکلام مسئول حل وفصل موضوع در ایام انتخابات 88 بودندچه میکردند؟شایدبگویند:
1-بعد از مناظره کذائی احمدی نژاد را ردصلاحیت میکردند؟!آنوقت تکلیف حامیان بیشمار او چه میشد؟آیا نظام متهم نمیشد که چون احمدی نژادپته ی برخی از آقایان را ریخت روی آب اوراحذف کردند؟
2-انتخابات را باطل میکردندچون معتقدند تخلف شده است.
آنوقت این بدعت را چگونه در سالهای بعدمدیریت می کردند!
اصولا چگونه می توانستند موسوی وکروبی را که به هیچ چیز جز ابطال انتخابات قانع نبودند،قانع کنند!به نظرشما بعد ازآن این قدرت طلبی وشمشیرکشی بعد از آن بین کروبی وموسوی رخ نمی داد؟!
واقعاای کاش این بزرگواران منصفانه نظریه پردازی کنند.
انتخابات 88تمرین دموکراسی بودکه اصلاح طلبانِ انحصارطلب از هرحیث شکست خوردند وراهی جز توبه وعذرخواهی ندارند. (2480156) (alef-13)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۸-۱۹ ۲۳:۱۹:۳۶
این از عجایب روزگاره که دو تا از متفکرین و متدیینین و روشنفکران جامعه ما در بهترین روش ممکن با رعایت اصول وارد یک بحث و روشنگری بسیار مهمی در کشور شده اند و این چه لزومی داره یک شخص دیگری که در جامعه نه جایگاه و نه ربطی به این بحث ها داشته باشه وارد شده و این عزیزان را مورد توهین قرار میدهد. (2480184) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۰۱:۱۲:۴۰
بعید میدونم کسی از حقوقدان ها عنصر عمد را در رفتار آقایان پیر سیاست و با دامنه زمانی طولانی در اصرار بر رفتار مفقود ببیند وآن را تقصیر جلوه دهد. (2480367) (alef-13)
 
میرزایی
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۰۱:۲۲:۵۳
احسنت واقعا تحلیل جامع منصفانه ای بود. (2480377) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۲:۳۸:۵۲
مشکل 88 ریشه در تخلفات پی در پی و بیشمار یکسال قبل از انتخابات توسط احمی نژاد و دوستانشان بود که از امکانات بیت المال دست و دلبازانه خرج محبوبیت و مقبولیت خویش می کردند ایا اگراین تخلفات توسط هر گروهی دیگر انجام می شد مجلس سکوت می کرد ایا شورای نگهبان همچنین شخصی را تائید صلاحیت می کرد متاسفانه تبعیض یک سال قبل از انتخابات شروع شده بود وریشه همه بدبینیها از گذشته آب می خورد که متاسفانه با مدیریت غلط هر دو جناح با یک جرقه تبدیل به آتش شد واگر تنبیهی لازم است برای هر دو طرف معارضه که مقصر هستند واجب می باشد. آیا احمدی نژاد کمتر از موسوی مقصر بود آیا شورای نگهبان مطهر بود و... چند میلیون انسان که همچنان دلچرکین از سال 88 هستند ایا از برخوردها قانع شده اند برای قضاوت در خصوص سال 88 هنوز خیلی زود است قضاوت را به تاریخ بسپاریم (2481191) (alef-13)
 
س-ب
۱۳۹۳-۰۸-۲۰ ۱۶:۰۳:۳۷
من از کار داریوش سجادی در حیرتم. زبان سرخ سر سبز می دهد بر باد. (2481730) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۵ ۱۳:۲۳:۰۴
تاريخ را همانطور كه برداشت كرده اند نوشته اند (2491466) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.