نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 405227
احتمال تنش در انتخابات آمریکا/ اگر ترامپ نتیجه را نپذیرد چه خواهد شد؟
بخش بین الملل الف، 1 آبان 95
تاریخ انتشار : شنبه ۱ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۸
دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه ممکن است در صورت شکست در انتخابات ریاست‌‎جمهوری آمریکا حاضر به پذیرفتن نتیجه نشود. او در آخرین مناظره تلویزیونی خود بعد از این‌که توسط کریس والاس، مجری مناظره، در این رابطه تحت فشار قرار گرفت حاضر به دادن پاسخ صریح نشد و گفت: وقتش که برسد می‌گویم.

نامزد جمهوری‌خواه انتخابات آمریکا، در اظهارات مکرر خود  عنوان کرده است رسانه‌ها و تشکیلات سیاسی آمریکا در  انتخابات علیه او دخل و تصرف خواهند کرد.

صحبت های ترامپ به اینجا هم ختم نشد، او نظام انتخاباتی آمریکا را زیر سوال برده و آن را فاسد و فریبکارانه توصیف کرد. هفته قبل نامزد جمهوریخواه در صفحه توئیتر شخصی خود نوشت: «اگر رسانه‌های فاسد و متعفن، منصفانه و درست اخبار مرا پوشش داده و معنای نادرستی به الفاظ و اظهارات من ندهند، به شما می‌گویم که من با اختلاف 20 درصدی هیلاری را شکست می‌دادم».

ترامپ اظهار داشت: بیش از 50 هیئت انتخاباتی در فیلادلفیا توسط دموکرات ها دزدیده شده است. من به شما تضمین می دهم که این اتفاق رخ داده است. به شما می گویم چطور اینکار را کرده اند. آن ها مردم را سوار اتوبوس می کنند و آن ها به جای افرادی که از این دنیا رفته اند هم رای می دهند و این کار را 4، 5 و 6 مرتبه تکرار می کنند.

اما ظاهراً این موضع تنها ترامپ نمی باشد و صحبت‌های نامزد جمهوریخواه انتخابات در مورد تقلب حزب دموکرات در انتخابات بر روی مردم آمریکا و هواداران حزب جمهوریخواه به شدت تاثیر گذاشته است.

براساس نظرسنجی انجام شده توسط رویترز/ ایپسوس که نتایج آن روز جمعه منتشر شد، در صورت پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تنها نیمی از جمهوری‌خواهان خواهند پذیرفت که هیلاری وارد کاخ سفید شود و  حدود ۷۰ درصد از جمهوری خواهان گفته اند که پیروزی احتمالی هیلاری به دلیل آراء غیر قانونی یا تقلب در انتخابات اتفاق خواهد افتاد. در مقابل از هر 10 دموکرات، هفت نفر اعلام کرده اند که با پیروزی دونالد ترامپ، به عنوان کاندیدای جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری موافقت خواهند کرد. بر اساس این نظرسنجی کمتر از ۵۰ درصد از رای دهندگان دموکرات این پیروزی را حاصل آراء غیر قانونی یا تقلب در انتخابات تلقی خواهند کرد.

کلین کانوی، رئیس تیم انتخاباتی آقای ترامپ، و رودی جولیانی، شهردار سابق نیو یورک که مشاور آقای ترامپ است، هر دو گفته‌اند که موضع نامزد مطبوعشان بی‌سابقه نیست. در این راستا جولیانی گفته است که انتقال آرام قدرت اگر چه مهم است، اما سلامت انتخابات هم به همان اندازه اهمیت دارد. به گفته او اگر فاصله آرا خیلی کم باشد، آن‌ها نتیجه را نخواهند پذیرفت. او این وضعیت را با سال 2000 مقایسه می کند که در جریان انتخابات های آن سال جورج بوش اگر چه در تعداد الکترال موفق به شکست نامزد دموکرات های شده بود و ال گور کار را به دادگاه کشاند.

آن موقع جدال تا دیوان عالی آمریکا هم پیش رفت و قضات این دیوان دستور به توقف بازشماری دادند. این ایالت در نهایت به حساب آقای بوش گذاشته شد و او به این ترتیب پیروز انتخابات شد. ال گور هنگام پذیرش شکست در سخنرانی خود گفت: به خاطر حفظ وحدتمان به عنوان یک ملت و استحکام نظام دموکراتیکمان، شکست را می‌پذیرم.

در صورت نپذیرفتن نتیجه انتخابات چه اتفاقی رخ می دهد
نپذیرفتن شکست توسط ترامپ ممکن است موجبات ایجاد شورش و زد و خورد در آمریکا گردد. همچنین اگر نتیجه خیلی نزدیک باشد، ترامپ هم مثل ال گور قانونا می تواند به نتیجه اعتراض کند و خواستار شمارش مجدد آرا شود. او اگر معتقد باشد که در انتخابات تقلب شده، می‌تواند از مقامات ایالت‌هایی که به نظرش در انتخابات دست برده‌اند شکایت کند.

ریک هیسن، یکی از اساتید برجسته حقوق آمریکایی در این باره توضیح می‌دهد: او می‌تواند شکایت کند اما اگر با اختلافی فاحش نتیجه این انتخابات را واگذار کند بعید به نظر می‌رسد که بتواند پرونده را به دادگاه بکشاند. هیسن خاطرنشان کرد که او بیشتر نگران اظهار نظرات ترامپ است که نفرت برانگیز و بی‌سابقه است و می‌تواند در صورت شکست جمهوری خواهان به خشونت در شب انتخابات منجر شود.

جیمز بوپ، یک وکیل قانون اساسی محافظه کار در این باره می‌گوید: صراحتاً براساس سیستم ما اذعان کردن یا نکردن بازنده انتخابات به شکست اصلا مطرح نیست و اهمیتی ندارد؛ نتیجه انتخابات قاطع و غیرقابل بازگشت است. اما اقدام ترامپ تلاشی با هدف برای مشروعیت زدایی از هر نتیجه یا تصمیمی است که خلاف خواسته وی صادر یا مطرح شود. اتفاقی که در دوران زندگی من در عرصه سیاسی آمریکا بی‌سابقه بوده است.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، هیلاری کلینتون، تقلب در انتخابات
 
على
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۲۰:۰۴:۲۲
آدم بايد منطقى باشه بسه ديگه مقامات آمريكا حالمان را بهم زدند (3983002) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۲۰:۰۶:۴۱
حامیان داعش و گسترش دهندگان خشونت اگر به جان هم بیافتند عجیب نیست. در هر حال دیر یا زود (3983003) (alef-13)
 
کرمی
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۲۰:۳۳:۳۳
ا ونا به قانون احترام میذارن . بعید میدونم اونجا تنش ایجاد شود
احتمال تنش اونجا 0 % است (3983030) (alef-13)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۲۰:۵۲:۰۵
اگه ترامپ نتیجه رو قبول نکنه طرفدارای ترامپ و کلینتون توی خیابون های امریکا صف بندی می کنن آخرش هم ترامپ حصر خانگی می شه. بعد طرفدارای ترامپ از کلینتون هر سال می خوان یه جوری ترامپ رو از حصر خانگی دربیاره و کلینتون هم هی وعده می ده ولی می بینه اختیار این کار رو نداره. بعد یه عده از طرفدارای کلینتون که به آزادی بیان اعتقاد دارن دیگه به کلینتون رای نمی دن. بقیه اش رو فعلا نمی تونم پیش بینی کنم. (3983058) (alef-13)
 
محمد قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۰۰:۲۷:۳۶
و اونجا به کسی که به بانک و پادگان حمله کنه نمیگن اغتشاشگر میگن تروریست همون جا حکم صادر می کنن و بعد ملت امریکا برای وحدت دوباره علیه تروریست ها راهپمایی برگزار می کنن. (3983327) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۱ ۲۲:۲۵:۳۳
به صورت خاصی داره میگه اگه رای نیاوردم بریزیت تو خیابانها. اما اونجا امریکاست بریزن تو خیابونها همه مصلحن جنگ داخلی میشه (3983201) (alef-13)
 
مهران
United States
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۰۶:۴۲:۵۷
هرگز چنین اتفاقی نمی افته اونا از خیلی از مسئولین ما وطن پرست ترند مطمئن باشید حتی واقعا تقلب هم بشه بازهم کشورشون رو یک سال به آشوب و آتش نمی کشند چه برسه به دروغ تقلب (3983445) (alef-13)
 
فاطما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۱۱:۴۴:۱۲
کشور امریکا و اروپا از این خبر ها نیست. مردم عاقل تر از آن هستند که بجان هم بیفتند. (3983786) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۱۳:۰۳:۱۲
نسخه" بریزید تو خیابونها" رو برای کشورهای جهان سوم می پیچند خودشون مطمئاً قانونی عمل می کنن (3983889) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.