نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 385527
علم الهدی، روحانی/ مساله کنسرت نیست!
دکتر امیر محبیان، 6 شهریور95
تاریخ انتشار : شنبه ۶ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۹
رئيس جمهور محترم درقبال آن چه که جنجال هاي پيرامون سخنان امام جمعه محترم مشهد در مورد برگزاري کنسرت موسيقي بدليل حواشي غير اخلاقي آن ناميده شده؛مواضعي را اتخاذ کرده و حتي وزير ارشاد کابينه خود را مورد انتقاد در ملأ عام قرار دادند. در اين راستا؛لازم است ابتدا مسئله را مرور و در باب سخنان جناب رئيس جمهور و نيز فضاي ايجاد شده، تحليل مناسب براي واقعيت يابي صورت گيرد.

آغاز ماجرا آيت الله علم الهدي در نماز جمعه ۲۲ مرداد ماه سال جاري نسبت به برگزاري کنسرت ها در مشهد موضع اتخاذ کرده و اظهار داشت:«در همه دنيا، يک شهر مقدس به‌عنوان شهر زيارت، شرايط قداست خودش را دارد و همه افراد، همه جريان‌ها، هويت قداست آن شهر را حفظ مي‌کنند، اين شهر هم شهر زيارت است و قداست دارد، مشهدي هم که در اين شهر زندگي مي‌کند، چه جوان، چه پير، چه دختر و چه پسر، بداند که در شهر زيارت و شهر امام رضا زندگي مي‌کند.»

با اين مقدمه ايشان به موضوع برگزاري کنسرت در مشهد پرداخت و گفت: « کسي که در شهر زيارت و امام رضا زندگي مي‌کند بايد اين شرايط را بپذيرد، ديگر سر لغو يك کنسرت ما نبايد چانه‌زني با برخي مسئولان بر سر کوته‌فکري‌شان داشته باشيم؛ مگر در اين مملکت شما شبکه تلويزيوني قرآن نداريد؟ موسيقي حلال و حرام هرچه هست به‌جاي خود محفوظ، هرکس پيرو مرجعش هست، مگر شبکه قرآن در اين تلويزيون نيست؟ مگر همه شبکه‌هاي تلويزيون موسيقي ندارد؟ چرا شبکه قرآن موسيقي ندارد؟

مي‌گويند کنار قرآن نمي‌شود تار زد، اين خلاف قداست قران است، کنار گنبد امام رضا نمي‌شود کنسرت برگزار شود، اين خلاف حيثيت و هويت اين شهر است، تو کنسرت مي‌خواهي، مشهدي نباش، برو يک شهر ديگر زندگي کن؛ اگر يک آدمي مي‌خواهد در يک شهري زندگي کند، در عياشي‌هايش آزاد باشد، در عمليات فرهنگي‌اش آزاد باشد، در تفريح و خوش‌گذراني‌اش آزاد باشد، چرا يک شهر زيارتي را انتخاب کرده؟ اين شهر را انتخاب کرده که زوار اين شهر را بچاپد و همين‌جا عياشي کند؟»

آنچه که مشخص بود؛اتخاذ مواضع صريح در برابر رفتارهايي بود که قداست حريم امام رضا(ع) را مخدوش مي کند.کنسرت به عنوان مصداق اين حرکت ذکر شده است.
به‌زودي موجي از مخالفت از يک سو و موجي از موافقت از سوي ديگر برخاست.
استدلال هاي موافقان منطبق با منطق امام جمعه مشهد و استدلال هاي مخالفان عمدتا به شرح زير بود:
۱.گروهي معتقد بودند که مگر همه مشکلات مشهد منجمله حاشيه نشيني و فقر تمام شده که امام جمعه فقط کنسرت ها را هدف گرفته است.
۲.گروهي لحن تند امام جمعه را مورد نقد قرار مي دادند و معتقد بودند بهتر بود با لحن بهتري اين سخنان را بيان داشت.
۳.گروهي معتقد بودند که اين ساز جدا زدن نوعي پديد آوري نظام ملوک الطوايفي در کشور است.
۴. گروهي معتقد بودند در حالي که نظام موسيقي را مجاز
مي داند؛چرا در مشهد امام جمعه بيرق مخالفت برپا کرده است؟
۵ گروهي بر اين باور بودند که مردم مشهد نبايد به‌دليل در جوار امام رضا(ع) بودن محروم از تفريحات باشند؟

وزارت ارشاد؛يک گام به عقب در برابر تقدس به‌دنبال بالا گرفتن اين جنجال ها که به يار کشي دو طرف انجاميد؛ناگهان وزارت ارشاد که متولي و مدعي کنسرت ها بود؛عقب نشيني کرد و سخنگوي ارشاد در توجيه آن گفت:
«نظر وزير ارشاد درباره برگزارنشدن کنسرت ها در مشهد به دليل حرمت بارگاه امام رضا و حفظ حريم معنوي آن بزرگوار است."
نوبخت سخنگوي دولت هم تاکيد کرد: « تا آنجايي که اطلاع دارم دکتر جنتي فقط روي بحث شهر مشهد عقب‌نشيني کردند. به هر تقدير در شهر مشهد حرم مقدس امام هشتم شيعيان قرار دارد. حتما وزير ارشاد حرف‌هايي که زده‌اند بنا بر ملاحظات بود. ولي اين قابل تسري به همه شهرهاي ديگر نيست.»

اما مسئله به اينجا خاتمه نيافت و در پي ادامه بحث ها، ناگهان حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني که در جمع پزشکان سخن مي‌گفت، در واکنش به لغو کنسرت‌ها از موضع وزير ارشاد درباره عدم برگزاري کنسرت در مشهد انتقاد کرد و گفت “وزير بايد تابع قانون باشد.” روحاني نسبت به حاشيه هاي پيش آمده بر سر برگزاري کنسرت در مشهد واکنش نشان داد و گفت: «يک جا مي‌خواهد کنسرتي برگزار شود مجلس قانون گذاري شکل مي‌گيرد در حالي که ما مجلس شوراي اسلامي داريم و هرکسي که صبح بيدار مي‌شود و يک تريبون پيدا مي‌کند نمي‌تواند قانون گذاري کند، و وزير نبايد نيز تبعيت کند چرا که وزير بايد تابع قانون باشد. هيچ وزيري در برابر هيچ فشاري نبايد کوتاه بيايد و عقب نشيني کند.»

نکاتي چند در کشف واقعيت:
۱. آيا مخالفت امام جمعه مشهد با کنسرت ها ؛مخالفت با خود کنسرت هاست يا حواشي غير اخلاقي آن؟

آيت الله علم الهدي در خطبه دوم نماز عيد فطر در مورخ ۱۶ تير امسال به اين سوال پاسخ گفته است: «کنسرت حاشيه‌اي دارد که آن حاشيه ابتذال آفرين و ابتذال گستراست؛ اين‌که عده‌اي فرياد مي‌کشند، کف و سوت مي‌زنند و اظهار هيجان مي‌کنند، اين هيجان‌هاي گناه‌آلود شکلي از گناه و غضب خداست که در زندگي اجتماعي ما بروز کرده است.»

پس هدف کنسرت نيست؛بلکه حاشيه هاي کنسرت مورد اعتراض است. چنانچه حتي در مورد ورزش هم همين را مي گويد:
« ورزش، جريان مقدسي است، حتي ورزش قهرماني مقدس است چون مشوق نسل جوان براي سلامتي، ورزش و حفظ صحت است اما اگر قرار شد در کنار اجراي برنامه ورزش قهرماني، عده‌اي دختر و پسر کنار هم جمع شوند، يک عده دختر و زن هيجان پيدا کنند، کف بزنند، سوت بکشند و به هوا بپرند، مي‌شود ابتذال و ابتذال مظهر گناه است.»

ايشان حتي در ديدار با فرمانده نيروي انتظامي صريحتر مي گويد:
« بحث ما، موضوع موسيقي و کنسرت نيست بلکه بحث حواشي به وجود آمده در کنسرت است.»

۲.آيا اعتراض به حواشي کنسرت به معناي اعتراض ايشان به اصل موسيقي است؟

پاسخ آيت الله علم الهدي:
« مسئله کنسرت يک موضوع است و بحث مجوزي که صادر مي‌شود موضوع ديگر، موسيقي به ما ارتباط ندارد چون در آن تخصص نداريم اما حرف ما، حواشي امنيتي آن است.»
در سال ۹۴ ايشان در ديدار با مسئولان سازمان بسيج هنرمندان گفت:
« بسياري بنده را به عنوان فردي مخالف صد در صد موسيقي مي دانند در حالي که مباني فقهي بنده نسبت به بسياري از مراجع بازتر است و هيچ شخصي به مباني فقهي که بنده عرض مي کنم دقت و توجه نمي کند» وي حتي گام را جلوتر نهاده و با تاکيد بر اينکه در موسيقي بايد مولد باشيم نه مقلد، و نيز با بيان اينکه عده اي موسيقي ايراني را درست و موسيقي خارجي را باطل مي دانند، ادامه داد:« اين مسئله صحيح نيست چرا که در برخي موارد موسيقي خارجي از بسياري از موسيقي هاي داخلي مان بهتر است»
لذا بسياري از اعتراضات با پيش فرض ذهني بوده است که با سوابق امر و گفته هاي امام جمعه همخواني ندارد.

۳.آيا اين مباحث امري جديد است ؟ يا مسئول مستقيم لغو کنسرت ها امام جمعه است يا نهاد ديگري؟

آيت الله علم الهدي در سال ۹۲ به اين پرسش پاسخ گفته است:
«من نگفتم اجراي کنسرت در مشهد حرام است .... مشهد حرم امام رضا (عليه السلام) است .... مجوز اجراي هر برنامه فرهنگي در حرم امام رضا (عليه السلام) بايد در شان اين محل باشد .... مجوز اجراي کنسرت به عهده شوراي فرهنگ عمومي است و من در اين شورا هيچ کاره ام .... مسئولين جرات ندارند بگويد تصويب نشد ، مي گويند امام جمعه نگذاشت !!»

بنا بر اين مشخص شد که مسئله حواشي کنسرت بوده است ونه خودکنسرت و يا نفي موسيقي؛فرد امام جمعه هم بيان کننده يک خواست بوده است که سه سال پيش توسط شوراي فرهنگ عمومي تصويب شده است که بدلايلي چون بروز پاره اي از رفتارهاي غير اخلاقي در بعضي از کنسرت ها مجددا و با غلظت بيشتري مطرح شده است.

۴.اما در پاسخ به اين که آيا مشهد مسئله ديگري ندارد؛قطعا همگان مي پذيريند که براي حل يک مسئله لزومي ندارد که همه مسائل حل شده باشندو زيرا با اين منطق چنانچه به حل مسائل شهري بپردازيم گفته خواهد شد چرا به مسائل فرهنگي نمي پردازيد و قس عليهذا.بنا براين همه مسائل بايد در دستور کار رسيدگي باشد؛بويژه مشکلات اشتغال و اقتصادي ولي اين به معناي ناديده انگاري مسائل فرهنگي نيست.

۵.گروهي به لحن امام جمعه مشهد نقد کرده بودند؛که نگارنده هم انتقاداتي را در اين باب دارد ولي اين مسئله اي سليقه اي و بخشي از آن به خصلت خطابي بودن منابر بر گشته و ناظر به محتوا نيست.

ارزيابي سخنان رئيس جمهور

در باب سخنان رئيس جمهور محترم نکاتي قابل ذکر است:
۱.ايشان فرموده اند: « يک جا مي‌خواهد کنسرتي برگزار شود مجلس قانون گذاري شکل مي‌گيرد در حالي که ما مجلس شوراي اسلامي داريم و هرکسي که صبح بيدار مي‌شود و يک تريبون پيدا مي‌کند نمي‌تواند قانون گذاري کند»
مسلما رئيس جمهور محترم از باب طنز فرموده اند «مجلس قانون گذاري شکل مي‌گيرد» زيرا در عالم واقع مجلس قانون‌گذاري براي لغو کنسرت ها شکل نگرفته است؛اگر منظور ايشان"شوراي فرهنگ عمومي» است که در سال ۹۲ مصوبه مذکور را داشته است؛طبعا شوراي فرهنگ عمومي مجلس قانون‌گذاري نيست و رئيس جمهور محترم به عنوان يک حقوقدان اين را نيک مي دانند؛ ايشان در همان سخنراني بدرستي فرموده اند:
« افتخار ما اين است که کشورمان کشور قانون است و امام (ره) بارها بر اينکه حکومت اسلام و جمهوري اسلامي حکومت قانون است تاکيد کردند چرا که اگر قانون زير پا رود سنگ روي سنگ بند نمي شود.» اين سخن کاملا درست است؛
اما قانون در نهادهاي قانوني تبلور پيدا مي کند. اگر ايشان حکم بر اين دارند که مصوبات شوراي فرهنگ عمومي و شوراي تامين و امثالهم ضمانت اجرا و اساسا ارزش تبعيت ندارند؛رسما اعلام کنند. به گمان من اين سخنان رئيس جمهور محترم که از يک سو بايد قانون را رعايت کرد و از سوي ديگر، نهادهاي قانوني را نبايد تبعيت کرد؛کاملا متناقض است و از حقوقداني چون ايشان ناپذيرفتني! زيرا اگر نهادهاي قانوني را نفي نماييم؛ قطعا در آن زمان «سنگ روي سنگ بند نمي شود».

۲.دکتر روحاني فرموده اند: «وزير بايد تابع قانون باشد. هيچ وزيري دربرابر هيچ فشاري نبايد کوتاه بيايد و عقب نشيني کند.»
بخش اول سخن ايشان کاملا درست است و وزير بايد تابع ترين فرد در برابر قانون باشد اما در مورد بخش دوم که فرموده اند:« هيچ وزيري در برابر هيچ فشاري نبايد کوتاه بيايد و عقب نشيني کند.»سئوالاتي مطرح است؛که اميدوارم پاسخي براي آنها بيابيم:

الف: آيا جناب رئيس جمهور معتقدند در برابر«هيچ فشاري نبايد کوتاه آمد» يا در برابر« بعضي فشارها» مي توان کوتاه آمد؟مثلا آيا در حوزه سياست خارجي هم قائلند که بايد در برابر فشارها ايستاد و حتي نبايد مذاکره کرد؟
يا در آنجا مي توان در برابر فشارها عقب نشيني کرد و آن را حتي «برد» دانست؟يا در برابر افکار عمومي مومنين و معتقدين بايد ايستادگي کرد و در برابر افکار عمومي با گرايش سکولار بايد فشار پذير شد؟به نظر مي رسد رئيس جمهور محترم در باب «تعريف فشار» و يا «عامل فشار» براي وزراي محترم دولت خويش بايد کمي شفاف تر سخن بگويند تا آنها بدانند مي توان در برابر اهل منبر و مومنين ،آرمان خواهان و انقلابيون ايستاد ولي ايستادگي در برابر جريانات عرفي قبيح است!

ب: در سخنان رئيس جمهور محترم؛ايستادگي در برابر فشار(البته فشار طيفي خاص)ارزش شمرده شده است؛البته ترديدي نيست که ايستادگي در برابر باطل ارزش است ولي نه هر نوع ايستادگي! آيا ايستادگي در برابر حق هم ارزش است؟ قطعا خير واين ايستادگي در حکم لجاجت است.اگر وزير ارشاد شما با دريافت اطلاعاتي مبني بر وضعيت بعضي کنسرت ها بر حسب باور ديني اش عقب نشيني کرد؛بايد تنبيه شود يا تشويق؟

اما در نهايت:
جناب دکتر روحاني؛از نگاه مثبت نگارنده به عقلانيت و اعتدال که با آن شعار برکرسي رياست جلوس نموده ايد؛آگاهيد؛اما شنيدن نکاتي دوستانه از سوي يک خيرخواه شماشايد مفيد باشد:

۱. جناب حجت الاسلام و المسلمين روحاني ؛ ايفاي هر نقشي شرايطي دارد؛ازيک روحاني آن‌هم رئيس جمهور نظام ديني پذيرفته نيست نقشي را پذيرا شود که با ماهيت او در تناقض است.آيا مي توان روحاني رسما بي دين داشت؟مسلما متناقض خواهد بود.يک روحاني البته با ادبيات مناسب بايد از دين و ارزش هاي ديني دفاع کند؛اين هم شغل اوست و هم هويت او که بر مبناي آن لباس دفاع از دين را پوشيده است.از يک روحاني پسنديده نيست نقشي را ايفا کرده و تصويري از خود ايجاد کند که او را در برابر باورهاي ديني مردم قرار دهد.

مردم ما بدرستي باوري از محوريت ائمه اطهار در هويت خويش دارند؛براي آنها قداستي قائلند که حتما شما نيز بر اين باوريد؛قداست يعني پذيرش حريمي الهي و جايگاهي متفاوت براي يک شخص يا محل يا حتي يک برگ کاغذ که آيه اي برآن نوشته شده است.آيا شما اجازه مي دهيد که در کنار جايي که شما نشسته ايد هر عملي خلاف شان شما انجام گيرد؟مسلما خير! پس آيا حداقل‌ نبايد تا اين حد براي محيطي مقدس از منظر دين حريم قايل بود؟

۲.شما به نقد سخنان آيت الله علم الهدي پرداخته و ناظر به آن نکاتي را فرموده ايد؛اين حق شما و حق هر انساني است که سخنان را با حق بسنجد و نه حق را با افراد؛اما لازمه درايت و انصاف آن نيست که بررسي مناسبي در اين راستا صورت گرفته و سپس در تريبون اين گونه موضع اتخاذ کنيد؟شما براي که خود را در برابر که قرار داده ايد؟آيا مشاوران شما با ارزيابي دقيق حضرتعالي را آماده اين موضع گيري کرده اند؟

۳.بعضي مي گويند رئيس جمهور با استفاده از اين سخنان مي خواهند در آستانه انتخابات رياست جمهوري، روي موجي سوار شوند که ضعف هاي اقتصادي و ... را بپوشاند! من ترجيح مي دهم نسبت به شما اينطور بدبين نباشم؛اما آيا اين موج سواري هاي مقطعي همان پوپوليسمي نيست که آن را مذمت مي کرديد؟

جناب رئيس جمهور؛ به عنوان دوست پيشنهادي به شما دارم؛پوپوليسم عنصري از مردم فريبي را درون خود دارد؛بسوي آن نرويدولي اگر خواستيد نه به عنوان پوپوليسم بلکه مردم گرايي، روي موج مردمي حرکت کنيد؛در يک جامعه ديني با مردم دين گرا همراه شويد بويژه چون روحاني نيز هستيد؛ حداقل در برابر موج ديني نايستيد.ضمن آن که قطعا مي گويم آرايي که محصول بازي هاي اينچنيني است؛بي برکت خواهد بود و يا کسي را به قدرت نمي رساند ويا اگر هم برساندعاقبت خيري را براي او رقم نخواهد زد.

۴.حضرتعالي در سال ۹۲ در جمع دانشجويان دانشگاه شريف فرموده بوديد:«آمريکايي‌ها کدخداي ده هستند، با کدخدا بستن راحت‌تر است» هرچند شديدا معتقدم يک روحاني بايد با خدا ببندد نه با کدخدا؛ هر که با خدا بست؛نگران هيچ کدخدايي نخواهد بود ولي چون چنين باوري داريد ناصحانه مي گويم:اين ملک خدايي دارد و کدخدايي؛کدخداي اين ملک امامان پاکي هستند که عمري را با رهنمودهاي آنان طي کرده ايم ؛با اين کدخدايان ببنديد و از حريمشان دفاع کنيد.
 
کلمات کلیدی : لغو کنسرت+موسیقی+علم الهدی+روحانی
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۳۷:۳۰
"مجوز اجراي کنسرت به عهده شوراي فرهنگ عمومي است و من در اين شورا هيچ کاره ام .... مسئولين جرات ندارند بگويد تصويب نشد ، مي گويند امام جمعه نگذاشت !! " اگر ایشون کاره ای نیست پس چطور اول مجوز میدن بعد جلوی اجرای کنسرتو میگیرن؟ اون آقایی که مسئوله و مجوز میده چرا صداش در نمیاد؟ متاسفم برای افرادی که به خاطر پست و مقام در برابر بی قانونی گردن کج میکنن و صداشون در نمیاد. (3905931) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۴۳:۳۶
مقاله تضاد دارد
جایی گفته نباید همه چی حل شده باشد تا امام جمعه بخواهد به کنسرت بپردازد و بعد وقتی بحث جناح دولت می رسد میگوید هیچ وزیری نباید کوتاه بیاید گفته وزیر خارجه کوتاه آمده است. وزیر امور خارجه به فرض بسیار محال اگر هم کوتاه آمده باشد به قول خودتان نباید همه ی مسایل حل شده باشد تا به یک موضوع پرداخت. (3906139) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۴۷:۳۸
کنسرت آقای ناظری حواشی غیر اخلاقی داشت؟ فقط چون آخرش مردم با دست خواننده رو تشویق می کنند؟یعنی دست زدن حرام است؟مگر موقع مولودی مردم دست و کف نمی زنند؟دست با دست فرق دارد؟گاهی کمی تفکر موجب بهبود عملکرد مغز خواهد شد. (3906148) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۳:۴۶:۵۰
آقای روحانی در اغلب مسائل ، پا را فراتر از قابلیت و ظرفیت خود بیرون نهاده .

در این مورد بخصوص هم برای تبلیغات زود هنگام و به هاشیه راندن نجوم و حرام و رانت و برادر و باند ، سوژه ی مناسبی را انتخاب نکرده اند !! (3906315) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۵:۳۹:۱۳
ما مشهدی های کنسرت دوست باید اخراج بشبم؟؟؟
مسله چیست (3906643) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۴۹:۳۹
می گویند حواشی کنسرت ها.. مگر یک موسیقی سنتی که بیشتر آهنگ های آن آرام و ملایم است و از اشعار مفاخر کشورمان می باشد چه حواشی می تواند داشته باشد که آن را بهانه کرده است.
بر فرض محال هم ایشان راست بگوید، فوتبال هم حواشی بسیاری دارد پس چرا آن را به این بهانه ها تعطیل نمی کنند.
(3905970) (alef-2)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۳:۵۹:۵۰
در فوتبال فقط مردها هستن ولی کنسرتها مختلظ یرکزار میشه حتی کنسرتهای سنتی هم پر از حواشیه، نوع پوشش، برداشتن حجاب و... (3906342) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۶:۲۲:۵۲
بعبارت بهتر چرا فوتبال را در مشهد تعطیل نمی کنند؟ (3906732) (alef-13)
 
محمد
France
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۱:۴۹:۵۴
متاسفانه بیشتر این مسایل از روزی شروع شد که رییس جمهور در مسءله برجام به همه مخالفان بد بیراه گفت و حزب مخالفش را با اینجور حرفها تحریک کرد. و حالا هم که معایب برجام رو شده بر عصبانیت ایشان افزوده شده و این عصبانیت در سخنرانیهای ایشان تجلی پیدا کرده. (3905972) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۴۰:۳۰
اگر دولت راست می گوید می خواهد برای مردم تفریحات بیاورد. چرا در تمام شهرها موجهای آبی احداث نمی کند . چرا در تمام شهرهای کشور دریاچه چیتگر احداث نمی کند. اگه فرهنگ و اعتقادات مردم را نشانه نرفته اند پس چرا فقط باید مشهد و قم باید امکانات تفریحی و موجهای آبی و دریاچه مصنوعی داشته باشد .ولی سیستان وبلوچستان و کرمانشاه و آبادان و اهواز و .... از این تفریحات نیاز ندارن . چرا فقط گیر دادن به کنسرت.چرا باید فقط پدیده شاندیز در مشهد الرضا باشه . مگه نه اینکه مردم دیگه فقط به عشق امام رضا نخوان برن مشهد . یکبار بخاطر شاندیز و موجهای آبی دوست داشته باشن برن مشهد. (3906127) (alef-13)
 
امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۷:۳۶:۳۳
نه دریاچه و نه استخر موج ابی و نه کنسرت را دولت تامین مالی نمیکند.اینها همه مربوط به بخش خصوصی است.دولت باید پاسدار قانون باشد و از هرج و مرج این و ان جلوگیری کند. (3906878) (alef-13)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۱۰:۳۹

اگر حكومت اسلامي است و موسيقي مجوز داده شده يعني اشكال شرعي و قانوني ندارد .
هر كاري شوق و هيجان خودش را دارد . حتي در حضور روساي جمهور و ديگر مسئولان عده اي زيادي شادي ميكنند و كف ميزنند و صوت
چطور شد بايد بخاطر اين ديدار مسئولان با مردم لغو شود
اگر در حكومت اسلامي موسيقي مجوز دار در كردستان ايراد شرعي ندارد قطعا" در مشهد هم ندارد
(3906381) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۰۶:۲۲
اگر اعتراض ایشان به "حواشی" کنسرت است نه به خود "کنسرت"، خوب این حواشی باید کنترل شود. لغو کنسرت که راه چاره نیست.
ضمن اینکه حواشی مورد نظر در هر جای دیگری هم ممکن است رخ دهد، مثلا در سینماها، در پارکها، در رستوران ها و فست فودها، در تفرجگاه های خارج از شهر. (3906022) (alef-2)
 
امید زینعلی
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۰:۵۰
امام جمعه در هیچ جا نهاد نظارتی یا قانون گذاری نیست که فتوایی صادر کند و به موجب آن مجوز کنسرت یا لغو کنسرت بدهد.
موضوع دیگر این است که آیا کنسرت در صحن حرم برگزار شده که اینچنین خون ایشان به جوش امده؟ آیا در سالیان قبل چنین چیزی وجود نداشته که کنسرتی در شهر مشهد برگزار شود؟ آیا آن زمان امام جمعه شهر خواب تشریف داشتند و حالا به یکباره از خواب چند ساله برخاسته اند؟
تصور کنید در هر شهر امام جمعه از کاری خوشش نیاید آیا می تواند از تریبون دستور لغو یا عدم انجام کاری را دهد؟ اگر چنین است(اشاره به دیگر امامان جمعه در شهر های رامسر، شیراز و ...) پس کلا قوه مجریه و مقننه و قضاییه دیگر چیست؟ امامان جمعه با هم جمع شوند و هر زمان لازم دانستند چیزی از تریبون بگویند. دیگر چه نیازی به قانون هست؟ (3906034) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۱:۵۱
حالا حق و باطل یه بحثه ادب گفتار هم یه بحث


عیاشی یعنی چه؟؟؟ (3906039) (alef-2)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۷:۳۹
آیابا لغو کنسرت مشکلات کشور حل میشود؟
اصولا موسیقی بدون کنسرت معنی پیدا میکند؟ مثل فیلم بدون سینما؟ تئاتر بدون تماشاخانه؟
تصمیمات امام جمعه مشهد صرفا محدود به کنسرت نیست، ایشان هتل سازی و ایجاد امکانات تفریحی و رفاهی در مشهد را هم هدف گرفته اند. آیا مشهد بصرف اینکه شهر زیارتی است باید فاقد امکانات مدرن رفاهی باشد؟ اصولا مردم در نقاط زیارتی باید فقط زیارت کنند و عزادار باشند و هیچ نیازی هم به تفریح و استراحت ندارند؟
آیا میتوان جمعی از مردم را تصور کرد که در مراسمی شاد باشند و هیچگونه عکس العملی نشان ندهند؟ آیا سوت زدن و کف زدن ایرادی دارد؟
بالاتر از آن آیا امام جمعه مشهد و همفکران ایشان اصولا اعتقادی به شادی و نشاط و تفریح مردم دارند؟
الان مساله کنسرت است، از کجا معلوم فردا محدودیت جدیدی را مطرح نکنند؟ اصولا خواسته های ایشان و امثال ایشان انتهایی هم دارد؟
آیا میتوان به صرف وجود حاشیه، کل یک موضوع را منتفی کرد؟ آیا ورزش در استادیومها حاشیه ندارد؟ آیا پارکها و تفرجگاهها بدون حاشیه است؟ آیا سینماها بدون حاشیه است؟ سواحل دریا چطور؟ رستورانها؟ کافی شاپها؟ جشنها؟ جشنواره ها؟ حتی راهپیمایی ها؟ همه را تعطیل کنند چون حاشیه وجود دارد؟
موسیقی هنر والا و انسانی و یکی ازارکان هویت فرهنگی هر کشور است. محل بروز و ظهور آن هم کنسرتها هستند. چرا به این هنر اصیل حمله میشود؟
آیا فکر نمی کنیم که با محدود کردن مردم و جوانان در حال ایجاد بیشتر افسردگی در آنها هستیم؟
برای توجیه مخالفت با دولت می گویند چرا دولت به امور مهم مثل تورم و رکود و بیکاری و آب و نان مردم نمی پردازد؟ آیا از خودتان پرسیده ایدشما که هر روز یک حاشیه و جنجال برای دولت درست می کنید، بفکر آب و نان مردم هستید؟ آیا با این کارها بیشتر وقت دولت را نمی گیرید و اجازه نمی دهید که به امور مهمتر برسد؟
آیا از مردم نظرسنجی کرده اید که چند درصد موافق و چند درصد مخالف کنسرت و موسیقی هستند؟ (3906051) (alef-2)
 
مودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۷:۵۶
خب خدا رو شکر که یک نفر پیدا شد و فارغ از هیاهو و جنجال و شانتاژ به موضع گیری های آیت الله علم الهدی و نیز حواشی و واکنش های مربوط به آن پرداخت....
عاجزانه خواهش میکنم اگر به دلیل تعصبات جناحی و عاطفی دوست ندارید منطق را بپذیرید حداقل آزاده باشید و دوباره شروع به تهمت و توهین نکنید. البته هر کس جوابی متقن و متین و مستدل به این نوشته دارد بسم الله ..... کما اینکه همچنان که نویسنده این مطلب هم گفته حداقل میتوان به ادبیات و نحوه ی بیان آیت الله علم الهدی انتقاد داشت.... (3906054) (alef-2)
 
امین
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۱۹:۲۳
"اما قانون در نهادهاي قانوني تبلور پيدا مي کند. اگر ايشان حکم بر اين دارند که مصوبات شوراي فرهنگ عمومي و شوراي تامين و امثالهم ضمانت اجرا و اساسا ارزش تبعيت ندارند؛رسما اعلام کنند. به گمان من اين سخنان رئيس جمهور محترم که از يک سو بايد قانون را رعايت کرد و از سوي ديگر، نهادهاي قانوني را نبايد تبعيت کرد؛کاملا متناقض است و از حقوقداني چون ايشان ناپذيرفتني! زيرا اگر نهادهاي قانوني را نفي نماييم؛ قطعا در آن زمان «سنگ روي سنگ بند نمي شود»." نگارنده فراموش کرده اند که نهادهای قانونی مجری هستند نه وضع کننده قانون. این پارگزاف که در گیومه نقل قول کردم به شدت سهل انگارانه از این حقیقت عبور کرده. لطفا اصلاح بفرمایید. (3906057) (alef-2)
 
ک.م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۳۲:۳۱
سلام.باور بفرمایید بسیاری از مجالس سینه زنی و مداحی تاثیر منفی بسیار بیشتری بر اعتقادات مردم و دین نسبت به کنسرت ها و محافل ادبی و فرهنگی دارد.همچنین در مشهد اتفاقاتی می افتد که نه تنها چهره دینی ما که وجه ملی ما را هم خدشه دار کرده است و به چشم آقایان نمی آید.به جز اینها باید این مطلب را هم درنظر گرفت که یک طیف خاص حق ندارند برای کل جامعه تصمیم بگیرند و سلیقه شخصی خودشان را به عنوان قانون من دراوردی به جامعه القا کنند.این تحرکات اخیر مصداق بارز ولنگاری سیاسی است که حتی شخص دوم مملکت هم از تیغ بی رحم آن در امان نیست. (3906092) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۳۸:۴۷
کاملا یکطرفه و مغرضانه، نه وقت دارم به تک تک ایرادات مغرضانه نویسنده جواب بدم، ولی دو نکته رو یادآوری میکنم:
اول: من در اون دیدار رئیس جمهور با دانشجوها بودم، رئیس جمهور نگفت آمریکا کدخدا ده است، سوال یه دانشجو این بود که در جریان مذاکرات هسته ای،بهتر است با آمریکا مذاکره کنیم یا پنج کشور اروپايي؟ روحانی هم جواب داد بهتره سراغ کدخداشون بريم. هیچ حرفی زده نشد که به معنی این باشه که آمریکا کدخدا جهانه!
دوم: نویسنده میگه مشکل با حواشی کنسرت هست...بسیار خوب قبول...لطفا جنابعالی و امام جمعه محترم مشهد راجع به سایر حواشی به مراتب بدتری که هر روز در جامعه رخ میده هم نظر بدید! همون طور که میدانید بسیاری از کسانی که به سینما میرن یا به پارک ها ميرن حواشی رو رعایت نمیکنن و رفتار و پوشش مناسبی ندارن(به مراتب بدتر از کنسرت ها)، طبق استدلال شما، بهتر نیست سینما ها،پارک ها، فروشگاه ها و....رو هم تعطیل کنيم!!؟!
نکته آخر....جناب اعلم الهدی زمان دولت قبل چرا سکوت کرده بودن در برابر این حواشي!؟ (3906120) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۳۸:۵۲
سوژه خوبیه واسه سرگرم کردن مردم (3906122) (alef-2)
 
حقیقت جو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۲:۵۵:۱۴
اقای امام جمعه محترم
دین و دینداری را بگونه ای غیر قابل تحمل برای مردم و بخصوص جوانان نسل اینده در نیاورید
بگذارید دین مانعی برای تفریحات سالم مردم نباشد تا جوان ما مجبور به انتخاب یکی از ایندو نشود
وگرنه معلوم نیست کدام را انتخاب کند (3906171) (alef-13)
 
nashenas
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۳:۰۰:۵۰
آقای امام جمعه اگر به قانون اعتراض دارند چرا از تریبون عمومی استفاده میکنند ایا این کشور قانونی جهت اعتراض ندارد که حتی ایشان هم جهت رفع نقص یک قانون از تریبون عمومی استفاده میکند؟ آیا ایشان مصداق بارز همه در برابر قانون برابرند ولی گروهی در برابری اولا ترند نیستند ؟ ایشان چه علاقه به ایجاد جنجال دارند ؟ در ضمن ریس جمهور نفر دوم این کشور هست و مجری قانون اساسی , میشود طبق قانون جایگاه امام جمعه را در امر قانون گذاری یا اجرای امور طبق قانون روشن کنید ؟ آیا رفتار ایشان مصداق بارز هرج و مرج در کشور نیست ؟ فضای فرهنگی مشهد با ایجاد مگا مال ها مخدوش نمیشود ؟ (3906184) (alef-13)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۳:۱۳:۱۶
مردم مومن مشهد پشتیبان امام جمعه شجاع و ولایی خود هستند و اجازه نمیدهند برای رضایت اقلیت در ادامه حرمت شکنی ها به حرمت حریم امام رئوف (ع) هم دهن کجی کنند.
این اقلیت بحمدلله در سفرهای مستمرشان به کشورهای دور و نزدیک از کنسرتهای متنوع و باب میلشان بهره مند هستند به دردهای مهم تر مردم بپردازید لطفا
درد مردم کنسرت نیست
و مردم اقلیتی نیستند که نمیدانند پولشان را کجا خرج کنند و دنبال محل هزینه کردی چون کنسرت می گردند
خودشان در ویلاها و باغاتشان شب تا صبح کنسرت دارند و بهم مشغولند
این بهانه ها برای فرافکنی از پرداختن به درد مردم نخ نماشده است (3906225) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۳:۲۰:۲۶
کنسرت موسیقی آنهم موسیقی سنتی و حواشی بعدش و عیاشی !!!؟؟؟ جناب دکتر محبیان دیگه بدتر شد که. چه حواشی؟؟ والا ما کنسرت خواننده های پاپ میریم صاف میریم صاف برمیگردیم. با این حرفها آدم فکر میکنه آلیسه در سرزمین عجایب. (3906242) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۳:۴۰:۱۶
اگر مسئله حرمت حرم است چرا در نیشابور مجوز نمی‌دهند؟ (3906295) (alef-2)
 
کریم
Germany
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۰۰:۱۰
چطور رادیو و تلویزیون در مشهد موسیقی پخش می کنند؟ (3906343) (alef-2)
 
گلشن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۰۲:۱۹
بحث کنسرت لزوم یا عدم لزوم آن مطرح نیست . مخالفت اقای علم الهدی 4 مشکل دارد:1_این کار در حوزه اختیار ایشان نیست. 2_طرح این گونه مسائل حاشیه ای شائبه مخالفت جناحی و تخریب دولت را تقویت میکند .3_بابک زنجانی وشرکا فراموش می شوند!!!!!! 4_ادبیات ایشان اصلا جالب نیست و باعث فاصله گرفتن جوانان از دین میشود (3906348) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۱۸:۲۰
شما به سخنان سال 92 حضرت آقای علم الهدی استناد کرده اید
مهم اینست که همزمان با فعالیت توپخانه های ضد دولت مواضع ایشان نیز به نسبت سخت تر شده است (3906407) (alef-2)
 
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۴:۴۳:۳۴
به نظرم.انتقاد شما به جناب روحانی درمورد مقاومت در برابر فشار و موضع گیربهای خاص که به مذاق یک قشر خوش می آید و به مذاق قشری نه ،
خیلی متین و به جا بود.
دستتان درد نکند (3906461) (alef-2)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۵:۰۳
من یک مشهدی هستم و مشهد یک شهر چند میلیونی است چطور شما برای خودتان این حق را قائل هستیداز طرف چند میلیون نفر صحبت کنیداز عده ایی زیاد بخواهید شهر را ترک کنند(استالین وار)؟ شما چگونه این حق را برای خود قائل باشید که اکثر مردمی که موسیقی را دوست دارند و از ان لذت می برند عیاش خطاب کنید و انان را جیب بر زوار خطاب کنید؟
اگر حاشیه این کنسرت ها برای شما مهم است چرا نیروی انتظامی قانونا با افرادی که رعایت نمی کنند برخورد نمی کند؟ مگر در رعایت حجاب همین معظل وجود ندارد و نیروی انتظامی برخورد نمی کند؟
شما هشت سال تمام با سیستم پوپولیزم حاکم بر دولت سر کردید و از پوپولیسم انتقاد نکردید و حالا از اقای دکتر روحانی می خواهید از پوپولیزم حذر کند؟
خداوند از گناهان همه ما بگذرد (3906659) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۵:۴۶:۰۶
تقاضای رعایت قانون اینهمه آسمان و ریسمان بافتن ندارد.لطف کنید طرحی آقای کریمی قدوسی ببرند مجلس درخصوص خاص بودن مسائل فرهنگی خراسان رضوی.اگر رای آورد قانون است و لازم الاجرا.
اینکه هرکس بر اساس سلیقه و برداشت خود قانون وضع کند که سنگ روی سنگ بند نمی شود (3906662) (alef-13)
 
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۶:۳۱:۰۱
نگارنده مقاله فوق بسیار زیرانکه خواستی به نوعی سخنان امام جمعه محترم را توجیح کند و در خیلی از موارد در خصوص آقای روحانی خواسته با مغلته فشار خارجی و موارد نا مرتبط ایشان را محکوم کنند اما چیزی که مشخص است این است که امام جمعه محترم با اعمال فشار فراقانونی جلوی کنسرتها را گرفته و مابقی داستان است که در این مقاله درج شده است . چنان از حاشیه کنسرتها و سایر موارد گفته میشود که انگار ملت اینجا را اروپا فرض کرده اند چهار تا دست و تشویق هم که نباشه که کنسرت را باید مجلس ختم فرض نمود (3906749) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۷:۰۰:۳۷
"اگر يک آدمي مي‌خواهد ... در عياشي‌هايش آزاد باشد، در عمليات فرهنگي‌اش آزاد باشد، در تفريح و خوش‌گذراني‌اش آزاد باشد، چرا يک شهر زيارتي را انتخاب کرده؟"

يعني در شهرهاي ديگر مي شود اينکارها را کرد؟ يعني در شهرهاي ديگر عياشي آزاد است؟! (3906797) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۷:۲۴:۴۶
نویسنده محترم اگر مجوز داشته قانونی بوده که آیت الله نمی تواند جلوی قانون به ایستد البته می توانند منتقد و معترض باشند
درست است مسائل باید هرکدام جدا حل شود اما آیا کف و سوت یک عده ای در جریان یک کنسرت مهمنر است یا هزران فساد که در آن شهر می شود
نویسنده محترم شما سیاسی فکر می کنید نه فرهنگی و بستن سیاست خارجی به مسائل داخلی هم از این نگاه شماست در ضمن در مسائل خارجی هم اگر گوتاه آمدنی هم بوده مطابق با قانون و طی مراحل قانونی بوده نه خودسرانه ضمن اینکه مجلس و شوری عالی امنیت ملی تصویب نموده قطعا مورد تایید نظام هم بود بهتر است
نویسنده محترم توجه نمایید که فقط بحث کنسرت نیسنپت اگر این رویه شود منبعد هر کس خواست بر اساس نظر ورای حود و یا خدای نکرده منافع خود جلوی قانون می ایستد
استدلات شما برای غیر قانونی جلوه دادن سخنان آقای رئیس جمهور مغلطه می باشد و درست نیست (3906852) (alef-13)
 
مخ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۷:۳۳:۰۰
یعنی حرم امامزاده صالح حرمت نداره...شاه عبدالعظیم چطور؟...مشهدیا عروسی میگیرن جیغ و سوت نزنن یا میخوان بزنن برن بیرون مشهد (3906865) (alef-13)
 
صمصام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۷:۵۴:۰۹
در خصوص سریال لغو کنسرتها ذکر چند نکته جهت اطلاع جناب محبیان ضروری است

اولا:
با وجود اظهار نظرهای مختلف مخالفین کنسرتها از جمله جناب آیت الله علم الهدی اما هنوز مشخص نیست دلیل مشخص مسئله دار بودن کنسرت چیست ؟؟؟؟
ایشان در جایی میگویند موسیقی به ما مربوط نیست و اظهار نظر نمیکنیم بلکه مشکل ما حواشی کنسرت هاست و مشخصا این سوت وکف زدن و هیجان جوانها در داخل کنسرتها گناه الود است خب کنسرت که سخنرانی نیست که همه حضار سکوت کنند و هیچ حرکتی نکنند!! .. فضای کنسرت موسیقی ماهیتا" ابراز شور وهیجان است اگر هیجان انرا بگیریم ارزشی ندارد و آیا میتوان مدعی وجود حدیث آیه و روایتی شد که شور وهیجان ذاتا گناه آلود وحرام است ؟؟؟
دوما :
مخالفین کنسرت با وجود ادعای وجود موسیقی لهوی وغیر لهوی اما نتوانسته اند ملاک مشخص ومستدلی برای وجود این دو ارائه کنند و به همین دلیل راحت ترین و بی دردسرترین راه یعنی پاک کردن صورت مسئله را انتخاب میکنند
سوما :
برخی دوستان مخالف کنسرت با استناد به فتوای مقام معظم رهبری معتقدند موسیقی کلا محل اشکال است چون هر چیزی که ترویچ موسیقی را نشان دهد مشکل دارد و باید جلوی ان گرفته شود .و میگویند در گذشته موسیقی ها غیر لهوی بود و مشکل نداشت اما امروز غالب موسیقی ها لهوی است و چون نمیتوانیم موسیقی لهوی وغیر لهوی را از همدیگر تشخیص دهیم پس باید جلوی ان گرفته شود !!!!
چهارم :
عبارت" کنسرت میخواهی از مشهد برو"در واقع نوعی اعلام خودمختاری است یعنی اینکه مشهد قوانین خاص خود را دارد و من قانون گذارم !!!!!!

نتیجه گیری اینکه :

معلوم نیست موضع مخالفین موسیقی چیست ؟؟و دلایل مخالفتشان کدام است و نمیتوان تا ابد خلق خدا را از یک امر حلال محروم کرد و این سریال قطعا از یک جا پاره خواهد شد (3906921) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۷:۵۷:۳۰
ما مجبوریم یک مرکز قانونگذاری داشته باشیم و همه موظف هستند به قوانین تصویب شده احترام بگذارند اگر بنا باشد هرکسی برای خود تفسیر و قرائت های های مختلفی داشته باشد سنگ روی سنگ بند نخواهد شد. (3906933) (alef-13)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۱۸:۱۲:۳۱
با پاک کردن صورت مسعله چیزی عوض نمی شود ایا اسلام قانونی برای بهتر وحلال برگزار شدن اینطور مراسمات ندارد . غیر ممکن است که نداشته باشد اگر نمی توانید درست وحلال بر گزار کنید به گردن خدا یا امام رضا علیه السلام نینازید مثلامی شود در دو سالن جدا از هم بر گزار کرد اقایان بزرگوار دنبال راهکار مناسب باشید نه فرار از واقعیت ها (3906968) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۲۲:۱۲:۵۵
آقای علم الهدی می گویند کسانی که میخواهند کنسرت بروند چرا مشهد را انتخاب کرده اند! انگار به ما گفتن شما برین نیویورک، ما گفتیم نه ما میرم مشهد!!! (3907336) (alef-13)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۲۲:۳۵:۲۰
درود بر ایت الله علم الهدی
خدا حفظش کنه (3907377) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۶ ۲۳:۰۶:۰۴
بمن هيچ نفهميدم چرا امام جمعه بايد اينقدر قدرت داشته باشه
مگه استاندار و فرماندار نبيست (3907403) (alef-13)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۷ ۰۰:۳۵:۱۴
مقاله جناب آقای محبیان پاسخ همه انتقادهای مطرح شده نسبت به آقای علم الهدی را دادند، پاسخ هایی منطقی و مستند و منصفانه، حالا تکرار همان انتقادات نشان می دهد که یا این مقاله با دقت خوانده نشده، یا منتقدین با آقای علم الهدی مشکل دارند و مساله کنسرت بهانه است، (3907492) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۰ ۱۳:۱۸:۵۲
جناب مساله حرمت به قانون است. دخالت حضرات ائمه جمعه در همه امور خلاف قانون است. (3912829) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.