نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 407621
اختلاس‌های خاکستری 1200 میلیاردی در شبکه بانکی
بخش اقتصادی الف، 7 آبان 95
تاریخ انتشار : جمعه ۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۵
برای چندمین بار در چند روز اخیر، دادستانی از ماجرای اختلاس‌های بانکی پرده برداشته و زوایای تازه‌ای از این پرونده‌ها را رونمایی کرده است، ارقام هنگفتی که روایت آن بین بانک‌ها و مراجع قضایی گاها متفاوت بوده و جریان را مبهم می‌کند.

 به گزارش ایسنا،در هفته‌ای که گذشت پرونده اختلاس بانک‌ها و متهمان مالی آن بارها از سوی مراجع قضایی مطرح و در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت. زمانی که دولت آبادی-دادستان تهران- از ماجرای متهمان مرتبط با بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان سخن گفت و به پرونده امیرمنصور آریا، بابک زنجانی، برادران روزچنگ، بانک تجارت کرمان، بانک دی و تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج اشاره داشت و در ادامه محسنی اژه‌ای – سخنگوی دستگاه قضا- نیز اخبار کامل‌تری درباره بازداشت متهمان این پرونده‌ها ارائه کرد. اخیرا نیز دادستان کل کشور به جریان اختلاس دو بانک بزرگ اشاره داشته و توضیحاتی درباره آن ارائه کرده است.

گرچه شبکه بانکی در کمتر مواقعی دیده شده که حاضر به ارائه توضیح در مورد ماجرای مالی که برای آن پیش می‌آید باشد؛ اما به هر حال دستگاه قضایی گاها اطلاعاتی منتشر می‌کند و مخاطبان شبکه بانکی تا حدودی در جریان آنچه در چنین پرونده‌های سیستم بانکی می گذرد، قرار می‌گیرند.  با این حال همواره وضعیت اختلاس‌ها و سوء استفاده‌های مالی بانک‌ها چندان شفاف نیست و با ابهاماتی همراه است.

 در این رابطه می‌توان به پرونده اختلاس حدود ۸۰۰ میلیارد تومانی بانک ملی اشاره کرد که به تازگی دادستان کل کشور درباره آن اظهاراتی داشته است. منتظری، از مجموع اختلاس ۱۲۰۰ میلیاردی دو بانک ملی و ملت سخن گفته و به صراحت اعلام کرده که پول‌ها از بین رفته است.

وی در توضیحات خود عنوان کرده که از مجموع ۱۲۰۰ میلیارد تومان اختلاس صورت گرفته، در بانک ملی 800 میلیارد تومان بوده که ۳۰۰ میلیارد آن برگشته است. در بانک ملت هم ۳۰۰ میلیارد بوده که از مجموع ۱۲۰ میلیارد تومان برگشته و بخشی از آن در خارج از کشور از طریق پلیس اینترپل شناسایی و توقیف شده و ما به دنبال متهم اصلی هستیم.

گرچه دادستان جزئیاتی از ماجرای بانک ملی اعلام نکرده، اما موضوع مطرح شده از سوی وی به اختلاس ۸۶۰ میلیاردی بانک ملی در سال گذشته بر می گردد. هنگامی که  وزارت اقتصاد اعلام کرد با اقدام به موقع بانک ملی و همراهی سازمان اطلاعات استان تهران، باند بزرگی که قصد سوءاستفاده از حساب های بانک ملی را داشتند، کشف و دستگیر شدند.

روایت وزارت اقتصاد این بود که در تاریخ ۳۰ تیرماه  سال قبل گزارشی به مدیریت حراست بانک ملی رسیده که حاکی از قصد یک باند کلاهبردار با هدایت از خارج از کشور برای سوءاستفاده از حساب‌های بانک‌ها ازجمله بانک ملی بوده است. بر این اساس این موضوع بلافاصله از سوی حراست بانک ملی به سازمان اطلاعات استان تهران انعکاس و طی سه ماه با مدیریت بانک ملی و همکاری حراست، بازرسی بانک و سازمان اطلاعات استان تهران اقدامات و تماس‌های آنها مورد رصد قرارمی‌گیرد. درنهایت در اوایل آبان ماه سال گذشته یعنی زمانی که این باند قصد داشتند از طریق معاون یکی از شعب بانک ملی، مبالغ کلانی را به حساب چند صرافی جهت انتقال بعدی به حساب‌های دیگر واریز کنند، با توجه به تمهیدات قبلی بانک، تمام حساب‌ها مسدود و اعضای باند توسط سازمان اطلاعات تهران بازداشت شدند، در حالی که این گروه هیچ گونه اطلاعی از کنترل و نظارت بانک ملی و سازمان اطلاعات تهران نداشتند.

وزارت اقتصاد این را هم عنوان کرده بود که برای افراد عامل این سوءاستفاده و خانواده آنها ویزای شنگن جهت خروج از کشور اخذ شده بود و این افراد قصد داشتند با استفاده از تعطیلی ایام تاسوعا و عاشورا انتقال وجوه را تکمیل و از کشور خارج شوند.

اما در حالی از اعلام وزارت اقتصاد درباره این ماجرا این گونه بر می‌آمد که اختلاس ناکام مانده و با مسدود شدن حساب‌ها پولی جابجا نشده است که این اعلام با نظر اخیر دادستان کل چندان منطبق نبوده و تا حدی مبهم است، چرا که وی رسما می‌گوید در ماجرای اختلاس دو بانک ملی و ملت پول از بین رفته و این گونه توضیح می‌دهد که از حدود ۸۰۰ میلیارد تومان مربوط به بانک ملی فقط ۳۰۰ میلیارد برگشته و به عبارتی ۵۰۰ میلیارد دیگر در ابهام قرار دارد. این موضوعی است که وزارت اقتصاد و بانک ملی هیچ گاه در زمانی که از این ماجرا سخن گفتند به آن اشاره‌ای نداشته و گفته بودند که از این اختلاس و کلاهبرداری پیشگیری شده است. بنابر این اگر پیشگیری اتفاق افتاده، اکنون ماجرای ۸۰۰ میلیارد تومانی که رفته، ۳۰۰ میلیارد آن بازگشته و ۵۰۰ میلیارد تومانی که هنوز برنگشته است، چیست؟

به هر صورت نه تنها این پرونده مالی بانکی بلکه بسیاری دیگر که در خلال گزارش‌های قضایی و بازرسی منتشر می‌شود عمدتا بدون هیچ واکنش و توضیحی از سوی بانک‌ها و بانک مرکزی همراه بوده و در ابهام باقی می‌ماند که موجب هر گونه قضاوتی از سوی مخاطب شبکه بانکی می‌شود آنهم در زمانی که سهم بانک‌ها از اعتماد مردم چندان بالا نیست، حتی اگر همین جریان‌های مالی در سایر بخش‌ها نیز وجود داشته باشد همانطوری که دستگاه‌های نظارتی بارها به آنها هم اشاره داشته‌اند.
 
کلمات کلیدی : اختلاس+نظام بانکی+اختلاس در بانک ملی+اختلاس در بانک ملت
 
Canada
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۰:۵۵:۳۶
همیشه سوال برایم پیش میامد که ایران با این همه منابع باید چنین تحت فشار اقتصادی و نرخ رشد منفی‌ و پایین باشد. حالا متوجه میشوم چرا! قبلان میشندیم که می‌گویند دستگاه مدیریت دولتی در ایران اینقدر خراب است ولی‌ می‌گفتم سیاه نمایی میکنند و باور نمیکردم ولی‌ حالا باور می‌کنم... اگر در آمریکا و چین یک صدم این چنین اختلاس‌های شده بود، الان جزو فقیر‌ترین کشورهای جهان بودند! (3991842) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Australia
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۰:۵۹:۲۳
آقای روحانی واقعا الان روت میشه که بگی دولت قبل فلان کارو کرد و اختلاس کرد و هزار تا خطای دیگه؟
اگه بلد نیستی بزن کنار ملت یکی دیگه رو انتخاب کنن. شما هم به همین چهار سال قانع باش. مزه ریاست جمهوری رو هم چشیدی، مبارکت باشه... بذار مردم هم کمی مزه رفاه رو بچشن. بخدا اگع وقت ملت رو چهارسال دیگه اگه حروم کنی از خیلی از این پولا که در دولت شما به اختلاس رفته بیت المال تره... (3991847) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۱:۱۴:۰۷
فساد ۸۰۰۰ میلیاردی
فساد ۱۲۰۰ میلیاردی
فساد ۵۶۰۰۰ میلیاردی کرسنت
حقوق های نجومی
بابا ایولا تو ۳ سال اینقدر زحمت کشیدید ما راضی نبودیم

وای که اگه این دولت اگه ۸ ساله بشه به صغیر و کبیر رحم نمی کنه
الف سانسور نکن فک کن این مفاسد رو احمدی نژاد انجام داده (3991873) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۸:۰۵:۴۶
دوست عزیز اگر نمیدونی داستان کرسنت چیه، سرچ کن! چه ربطی به این دولت داره؟! (3992173) (alef-11)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۱:۳۵:۵۵
دیگه خبر اختلاس برامون کهنه و یکنواخت شده (3991901) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۱:۳۸:۰۱
رئیس بانک ملت که همه می دانند چطور یکهو رئیس شد... (3991903) (alef-13)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۱:۵۰:۲۴
انشاالله هر چه سريعتر
حكم اعدام صدها مختلس رو بدليل مفسد في الارض ميدهند
وگرنه اوضاع روز به روز بدتر مي شود

اگر اين افراد مفسد و ضدانقلاب نيستند ، پس به چه كساني ميشود اطلاق كرد (3991914) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۲:۲۵:۰۵
رکورد دولت بی تدبیر در اختلاسها (3991937) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۲:۲۹:۱۹
آقا شما رو به وجدانتان قسم آخر این چه وضعی است؟!!! چه بساطی است؟ !!! آخه اینقدر هم فساد مالی اقتصادی میشه تو یه کشوری؟ اگر چند تا از دانه درشتهای این اختلاس گران و مفسدان رو اعدام کنند دیگر هیچ کسی جرات نمیکند چنین غلطهایی بکند.
وقتی اکثر مردم مشکل معیشتی دارند و جوانان بیکار و از سن ازدواجشان گذشته است آنوقت تعدادی فاسد و از خدابیخبر پول هایی که در اختیارشان به امانت گذاشته شده است اینچنین چپاول کنند و به عیش و نوش و ثروت اندوزی بپردازند.
چرا اراده ای برای برحورد جدی و بیرحمانه با این کثیفان وجود ندارد؟
مگر کم هست جرم اینان از دزدی و قاچاق مواد مخدر؟
چرا اینقدر نرم و محتاتانه با اینان برخود میشود؟
مگر جز این است که اعتماد مردم روز به روز بخاطر شنیدن این مفاسد بیشمار کمتر و کمتر میشود به نظام؟
آبروی کشورمان در خارج هم بر باد رفته است از انتشار اینهمه فساد رنگارنگ و روزانه و مبالغ بسیار کلانی که مورد دستبرد و سو استفاده قرار میگیرند.
حبسهای طولانی برای مفسدان خرد و اعدام برای مفسدان بزرگ تنها راهکار است. (3991942) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۲:۲۹:۳۲
چرا تو بانک ملی انقدر اتلاس میشه مگه داریم مگه میشه همه جای دنیا دو هزار تومن بخوان بیشتر جابجا کنن از صد جا باید بازخواست بشن الان این چه وصعی (3991943) (alef-13)
 
مدیر بانک ملت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۲:۳۹:۰۷
در موضوع بانک ملت هیچ پولی از بین نرفته. فقط وام گیرنده در خارج از کشور است که خوشبختانه خانواده ایشان در تهران هستند و ممنوع الخروج هستند که امکان از بین رفتن پول به هیچ عنوان وجود ندارد (3991958) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۶:۳۵:۱۹
...مدیر جان. یا این اموال داخل کشوره که مصادره میشه. یا خارج کشوره که اقا دزده کیفش رو می بره. حالا شما خانواده و 7 جد و ابادش رو ممنوع الخروج کن.
به خدا ما رو گرفتین. خیلی جالبه چه طوری شما این چند صد میلیارد رو وام دادین؟؟؟؟ اداره ما حساباش در بانک ملت و حقوق ما هم از اونجا میاد بعد ما رو برا دو تومن تکرار می کنم دو تومن!!!!!! وام که تقریبا معادل 80 درصد حقوق من میشد فرستادن بانک. هم سفته بردیم هم ضامن بردیم هم فتوکپی جد و اباد بردیم. خجالت نمی کشین؟؟؟ .... (3992120) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۷:۰۷:۱۱
آقا یکی بیاد ببینه این وامها که بر نگشته رو چه کسانی گرفتن وخوردن وبر نگردوندن این اشخاص از کدام قشر وگروهند چه تفکری دارند وهدفشان چه بوده ؟! (3992133) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۲:۳۹:۵۳
فکر کنم در شاخص فساد مالی ، در دنیا اول ایم (3991961) (alef-13)
 
محمد رضا - ح
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۲:۴۳:۰۴
چرا کشور ما به این حال و روز افتاده !؟
آخه اینهمه فساد مالی باعث حیرت و شگفتی است (3991963) (alef-13)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۲۳:۰۷:۴۸
باسلام
مشكل اصلي وعمده دربانكها علي الخصوص بانكهايدولتي به ويژه بانك ملي انتصاب رابطه اي والبته معيار صرفا اطاعت مطلق ازمافوقها بوده بطوريكه تخصص وكارداني والبته تعهد ناديده گرفته ميشود وقطعا اين روند سو استفاده وتخلفات ادامه خواهدداشت (3991978) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۶:۴۷:۱۹
من کارمند بانکم این نظر را تایید میکنم تو بانک 1000نفر لیسانس و فوق لیسانس ودکتر زیر نظر یک دیپلم پارتی دار کار میکنه چرا ؟ (3992123) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۲:۳۷:۱۰
بنده با مدرک کارشناسی ارشد مدیریت و با 20 سال سابقه کاری باید زیر دست رییس شعبه ای کار کنم که مدرکش دیپلم است که آن را هم به زور بنیاد شهید گرفته و خودش و همه همکاران و مشتریان اعتراف دارند که جایگاهش اینجا نیست ولی چه فایده
با این کارها شوق و علاقه افراد شبیه به بنده را برای کار کردن و خدمت به وطن از بین می برند (3994794) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۲۲:۳۴:۴۸
دوست عزیز این مشکل مربوط به فقط بانکها نیست. همه ادارات و ارگانهای ایران رو شامل میشود (3994787) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۰:۱۲:۲۶
پولی که از ربا بدست می آید صرف اختلاس و باطل می گردد. (3992027) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۳:۳۹:۲۴
بی تدبیری موجب ناامیدی است. (3992105) (alef-3)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۸:۳۱:۳۵
سلام
معیار انتخاب در تمام سازمانهای دولتی و خصوصی درایران دقیقا رابطه ای است چون ما درکشور اصلا بخش خصوصی نداریم همه چیز دولتی است
من دانشگاه فنی مهندسی میشناسم که رئیسش دکترای فارسی است و وزیرعلوم هم براش حکم زده 3 سال @@@@@@@@@@@ (3992199) (alef-11)
 
علی کریمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۰۹:۰۸:۲۱
واقعا سخته که آدم قبول کنه مجموعه حاکمیت توان ریشه کن کردن فساد در کشور را تداشته باشه ، واقعا سخته . (3992254) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۳:۱۴:۱۰
متاسفانه کمتر از 15 درصد تعهد وتخصص برای انتصابات مدیران لازم است وبیشتر از 85 درصد روابط و اطاعت محض لازم است و در همه دولتها با اندکی تفاوت این موضوع حاکم است و اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل هم نمی شناسد و لازمه اصلاح آن اصلاح فرهنگ وبینش افراد از خود محوری و خودخواهی به دمکراسی واقعی و تفکر جمعی است که این نیز گردش آزاد اطلاعات وآزادی بیان و عقاید را می طلبد. (3992603) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۱۶:۵۷:۱۱
واقعا ديگه روتون ميشه صحبت از اختلاص كنيد والا اگه كشورهاي ديگه بود كل بدنه دولتش تا حال خودكشي كرده بودن. آخه مگه ته نداره اين بخور بخورها ماشالا به اين بيت المال پربركت
واقعال اگه درست برخورد مي شد كسي جرات اين كارها رو داشت
اسم خودمونو گذاشتيم مسلمان آخه مال مردم خوري تا چه حد تا چه حد از صبوري ملت سو استفاده تا چه حد به اسم بانكداري اسلامي و غيره با باورهاي ديني اين ملت بازي ميشه
پس چه زمان .... قراره جلو اين مفاسد رو بگيره (3992951) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۸ ۲۲:۳۲:۴۳
هر دم از این باغ بری میرسد!! (3993388) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۱۱:۴۶:۴۴
چرا در ایان دزد زیادست معلومه دیگه چونکه نفت هست (3993838) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.