نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270920
خواسته های اعراب از اوباما در کمپ دیوید
بخش خارجی الف، 24 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۲:۰۹
نشست باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا با مقامات شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در حالی از دیروز در کاخ سفید آغاز شد و از امروز در کمپ دیوید ادامه می یابد که هر دو طرف نارضایتی خود را از مواضع یکدیگر نشان داده اند.

اوباما تصمیم برای برگزاری اجلاس سران کمپ دیوید را ماه گذشته و دقیقا روزی اعلام کرد که ۱+۵ به چارچوب توافق نهایی با ایران دست یافت. این نشست از روز چهارشنبه با دیدار خصوصی ولیعهد و نایب ولیعهد عربستان با اوباما در کاخ سفید آغاز و با ضیافت شام اوباما با حضور بقیه شرکت کنندگان ادامه یافت. نشست روز پنج شنبه در کمپ دیوید با گفت وگو در مورد محورهای از پیش تعیین شده ادامه می یابد. مقامات آمریکایی می گویند هدف از این نشست تحکیم روابط راهبردی پنجاه ساله آمریکا و کشورهای عربی است.

دعوت اوباما از سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای شرکت در نشستی در کمپ دیوید امیدهای زیادی در میان سران این کشورها پدید آورد اما کاخ سفید انتظارات از این نشست را کاهش داد. غیبت چهار تن از سران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست کاخ سفید و کمپ دیوید می تواند انعکاسی از نگرانی و ناخرسندي اين كشورها از سياست هاي آمريكا باشد.

پادشاهان عربستان سعودی و بحرین به طور غیرمنتظره ای به امریکا اطلاع دادند روسای این کشورها در اجلاس شرکت نخواهند کرد. دلیل رسمی آن مشغولیت فوق العاده پادشاهان اعلام شده است.

اظهارات اخیر باراک اوباما در مصاحبه با نیویورک تایمز، مبنی بر این که متحدان امریکا، نظیر عربستان سعودی باید بیشتر نگران تهدیدهای داخلی خود باشند تا خارجی، نیز مورد پسند دولت های عربی واقع نشده است. اما اختلاف اصلی ریاض و واشنگتن در مورد ایران و سوریه است. كشورهاي عربي خواهان اين هستند كه بشار اسد از راه حل دیپلماتیک برای جنگ داخلی این کشور كنار گذاشته شود و به همه تروريست ها از جمله جبهه النصره وابسته به القاعده کمک مالی و تسلیحاتی شود. به نظر می رسد اعراب در این نشست از اوباما خواهند خواست موضعی قاطعانه در برابر سوريه داشته باشد و برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه تلاش کند. آمریکا در سال ۲۰۱۳ از اقدام نظامی علیه سوريه در آخرین لحظه اجتناب کرد.

همچنين آن ها احتمالا خواهند خواست كه آمريكا از عمليات نظامي ائتلاف كشورهاي عربي در راستاي كنار گذاشتن زيدي ها از قدرت در يمن و بازگرداندن عبدربه منصور حمايت بيشتري به عمل آورد.

از سوي ديگر عربستان خود را برای امضای توافق هسته ای غربي ها با ایران آماده می کند، در حالي كه نگرانی این کشور این است که ایران موقعیت راهبردی جدیدی بعد از توافق به دست آورد. در اين مورد عربستان از آمریکا نه فقط وعده و تضمین می خواهد بلکه یک اقدام واقعی را طلب می کند.

پیشنهاد رياض و ديگر كشورهاي عربي، ايجاد یک پیمان دفاعی میان آمریکا و کشورهای منطقه خلیج فارس است. مقام های بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس پیش بینی کرده اند تشکیل یک ائتلاف متقابل دفاعی مشابه پیمان ناتو، هرگز امکان پذیر نیست اما با این حال آنان خواستار آنند که آمریکا وعده های محکم تر و مشخص تری به آنها بسپارد.

اما به نظر مي رسد آمریکا هنوز در مقابل پذیرش این پیشنهادات تردید دارد. دولت اوباما از بابت تعهدی قانونی که این کشور را به جنگ دیگری در خاورمیانه بکشاند، هراس دارد. در عوض مقامات آمریکایی می گویند اوباما در قالب یک بیانیه مشترک یا حتی اعلامی کم اهمیت تر بر تعهد واشنگتن برای برگزاری رزمایش مشترک، تسهیل فروش تسلیحات به کشورهای عربی یا مشارکت در توسعه سامانه دفاع موشک بالستیک، تاکید می کند.

عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان نیز در این زمینه اظهار داشت: من با این موضوع که تعهد سپردن آمریکا حتما به صورت مکتوب باشد مشکل ندارم. ما ایمان داریم که تعهد لفظی آمریکا هم خود گویاست.

آمریکا انتظار دارد دولت های کشورهای عربی در عوض انتقادات خود را از توافق هسته ای با ایران متوقف کنند.

گفتني است كمپ ديويد نه فقط اقامتگاه تفریحی ریاست جمهوری آمریکا، بلکه مکانی ویژه و مهم براي اعراب و يادآور خاطرات گذشته است.

در این استراحتگاه بود که مصر از اردوگاه کشورهای عربی خارج شد( امضاي پیمان کمپ دیوید که توسط انور سادات و مناخیم بگین، در سال ۱۹۷۸، اين پیمان منجر به صلح میان مصر و اسرائیل شد. انور سادات بعد از اين پيمان و با به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي، ترور شد) و نیز فلسطینی ها به واگذاری امتیازهایی کشیده شدند که حتی به طرح ایجاد یک کشور نيز براي آن ها منجر نشد. شواهد حاکی از این نیست كه اين بار شانس موفقیت تجربه سوم کشورهای عربی بیشتر از دو تجربه قبلی باشد به خصوص این که با غیبت برخی سران کشورهای عربی نیز همراه شده است.
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۹:۰۳:۰۶
از سوي ديگر عربستان خود را برای امضای توافق هسته ای غربي ها با ایران آماده می کند، در حالي كه نگرانی این کشور این است که ایران موقعیت راهبردی جدیدی بعد از توافق به دست آورد. در اين مورد عربستان از آمریکا نه فقط وعده و تضمین می خواهد بلکه یک اقدام واقعی را طلب می کند.

اگر این توافق بد هست چرا دشمنان ما از اون میترسند ؟؟؟ (2888938) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۹:۱۱:۳۰
چرا همه با وجود كشتار يمنيها توسط سعوديها باز اىران را محكوم مى كنند بازى روسها چيست راى ممتنه روسها در سازمان ملل چه معنى دارد روسها وذيانه چه اهدافي را دنبال مى كنند (2888949) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۶:۳۹:۰۹
آمریکا رو هم بگو اصلا به خوبی اشاره کن چه غلط هایی میکنه ...روسیه ایدئولوژیش مفعته حالا با اون باید از در سیاست وارد شد اما آمریکا که خودش به یمن حمله کرده.... (2889760) (alef-13)
 
هم وطن
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۲۲:۵۰:۱۷
گفتی روسها ،این قزاق ها جایی نمی خوابن که آب زیرشون بره همه دنبال منافغ خودشونن حداقلش اینه که بعد از پیام معمار کبیرانقلاب به گورباچوف و فرو پاشی شوروی این متلبو گرفتن ایران داره ابرقدرت منطقه و آسیا و حتی جهان داره میشه پس منفعتش فعلا" اقتضا می کنه که با پا پس بزنه و با دست پیش (2890128) (alef-13)
 
هم وطن
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۲۲:۵۵:۱۱
اگه این اعراب شعور داشتن کار جهان اسلام به این جا با یک میلیارد و کلی جمعت مسلمون نمی کشید.
فقط کافی بود یک کشور عین مملکت خودمون الان تو این زمان و مکان بود. هیهات........... (2890131) (alef-13)
 
امیدوار
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۹:۱۴:۱۲
سلام
اعراب از سال 56 دخالت در امور سیاسی وداخلی کشورمان را شروع کردند و در جنگ 8 ساله صدام عروسک آنان بود و تمام مخارج جنگ را هم همین شیوخ منطقه تامین می نمودند حالا بعد از 40 سال که پول نفت را خرج تفریح وسرگرمی خود کرده اند تحمل این را ندارند که ایران با پشتوانه نیروهای جوان و بنیه علمی و اقتدار نظامی مورد اذعان و توجه همه کشورها از جمله آمریکا روسیه و اتحادیه اروپا باشد آنها در فکر این هستند که مذاکرات را به هر ترفندی به شکست بکشانند و ایران هراسی را در همه جا مطرح نمایند ولی پیش بینی من این است که با توجه به رهبری مقتدر وهوشمندانه ایران اسلامی کشورمان بزودی جایگاه واقعی خود را در منطقه و جهان با وجود همه این کارشکنی ها و مخالفتها بدست خواهد آورد ساختار سیاسی عربستان از درون تهی و دچار فساد و چندگانگی است که حتی آمریکا هم از آنان دل کنده و آینده خوبی در انتظارشان نیست به امید پیروزی کشورمان در همه عرصه های سیاسی اجتماعی واقتصادی (2888951) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۰۹:۳۰:۴۵
فایننشال تایمز در گزارشی با عنوان «کشورهای عربی همانقدر از یک ایران دارای پول می‌ترسند که از یک ایران دارای بمب» می‌نویسد: آن‌ها شاهد بوده‌اند که تهران تقریبا بدون هیچ پولی چقدر توانا بوده و آن‌ها چقدر ناتوان مانده‌اند. (2888964) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۱:۱۰:۳۲
کثیف تر از این اعراب وجود نداره . حتی روی اسرائیل رو سفید کردند (2889146) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۶:۱۱:۴۹
اعراب کشور خودمان یکی از شریف ترین و سختی کشیده ترین افراد در زمان جنگ بودن و خودشان به چشم دیدن که صدام که دائیه دار حکومت بر اعراب بود چه بر سر این همشهری های عرب ایران اورد (2889722) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۶:۴۱:۳۵
جمع نکن..... ما شیخ نمر رو داریم حزب الله رو داریم سید ملک بدر الدین (که شیعه مهدی عج ) هستش رو داریم .... جمع نبند ....اینها خودشون در حاله جهاد اند (2889766) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۰۱:۱۳:۰۹
هر چه می کشیم در منطقه از عرب ها و ترک هاست. (2890288) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۲:۳۶:۲۶
خدا این جوجه کشورهای عرب حاشیه خلیج همیشه فارس مثل بچه کوچولوها همیشه خودشونو میندازن تو دامن یه بزرگتر چون از خودشون چیزی ندارن بدبختا تا کی چشم به حمایت غربیها واسه حکومت دو روزه کثیفتون داشته باشید (2889360) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۲:۵۴:۱۳
این قسمت سخنان وزیر خارجه سعودی را چند بار بحوانید‏‏ ‏↳‏

< ما ایمان داریم که تعهد لفظی آمریکا هم خود گویاست.>

چه اعتمادی به کدخدا داره یکی نیست بگه احمق هرجا خطر بوده آمریکا خودشو کنار کشیده مانند دفاع از اوکراین یا لغو فرمان حمله به سوریه.

 (2889412) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۶:۴۸:۰۸
شما اگر دلت برای سعودی می سوزد و معتقدید که امریکا کمکشان نمی کند، برایشان نامه بنویس! (2889777) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۷:۴۰:۵۱
متاسفانه ایالات متحده بازی کثیفی رو شروع کرده. چه کسی باور می کند شیوخ حوزه خلیج فارس استقلال سیاسی داشته باشن؟ چه کسی می تواند باور کند رئیس جمهور آمریکا انقدر بدبخت شده که پادشاهان عربی حضور در جلسه را تحریم می کنند؟ یعنی واقعا داریم مشاهده می کنیم شیوخ عربی به آمریکا فشار میآرن؟! برای آمریکا خط و نشان می کشن؟!


ولی واقعیت اینکه برنامه آمریکا این هست مدام اعراب رو تهدبد به کناره گیری از خاورمیانه و تعامل سیاسی و هسته ای و . . . با ایران کند. اگر شما برنامه بلند مدت آمریکا رو ببینید خواهید دانست دعوت ایران به ائتلاف ضد داعش ، بزرگ کردن نقش ایران در عراق و یمن و برجسته کردن قدرت هسته ای ایران و . . . فقط جهت (( ایران هراسی به اعراب )) است.


عملا شما بهره برداری متعدد رو توی همین زمان کوتاه می بینید:

1- عملا هیچ پادشاه عربی یادش نمیآد اسرائیل 200 کلاهک اتمی دارد که اراده کند . . . .

2- به جرات میتوان گفت اعراب بیشتر از هر زمان دیگه ای در این 60-70 سال اخیر به اسرائیل نزدیک شده اند آن هم به دلیل احساس خطر کردن از ایران. در یک مورد آن موضع حماس رو در مقابل یمن ببینید . . . .

3- فروش تسلیحاتی عجیب و غریب فقط برای همین یک سال اخیر. نمونه اش خرید 7 میلیارد دلاری قطر برای جنگنده رافائل . . . .

4- درگیر کردن مداوم ایران با کشورهای مسلمان عرب اطراف خود. (2889851) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۲۱:۲۷:۵۸
هیج منافاتی بین تجهیز تسلیحاتی کشورهای عربی توسط امریکا و خلع سلاح تکنولوزیک ایران وجود ندارد زمانیکه سیاسیون کشورهای خارجی ذجار فقدان اطلاعات و ابهام اطلاعاتی امکانات ایران بودند جرات و قدرت مانور انها و همجنین کشورهای منطقه بسیار کمدو محتاتانه بود اما اکنون که جوانب زیادی از اطلاعات کشور به لطف بعضی سیاسیون رو شده است شاهد جنگ و دندان نشان دادنهای اطراف هستیم جالبتر اینکه هنوز عبرت گرفته نشده است (2891145) (alef-13)
 
باقری
۱۳۹۴-۰۲-۲۷ ۰۷:۳۹:۳۱
آهای دوستان دلسوز اینقدر عرب عرب نکنین و روی موج اختلافات قومی و مذهبی ساخته شده توسط آمریکا سوار نشویم اینکه با دیگران اختلاف نظر و عقیده داریم بد نیست که مایه ی تعالی است ولی تا حدی که سبب تفرقه نشود چرا که تفرقه عامل شکست است اعراب همسایه های ما هستند هم میهنان ما هستند هم کیشان ما هستند اگر انگی به انها وارد شود مارا هم متاثر می کند بقول ما ایرانی ها اگه گوشت هم را بخوریم استخوان هم را دور نمی اندازیم اعراب عزیز ما هستند و بادر مان ما با انها پدر کشتگی نداریم که مایه ی دشمنی باشد ما در سیاستهای سیاستگذارانمان قدری باهم زاویه داریم و امید واریم این اختلاف سیاسی بین مردم تسری پیدا نکند که دشمن ما فرا منطقه ای است دشمن شناس باشیم و هوشیار به امید روزی که به کمک بیاندیشیم نه به کتک (2892696) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.