نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 34092
پاسخ‌هاي عليرضا افشار به سوالات ببيندگان الف
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۲۲:۴۰
علیرضا افشار از دانشجويان فعال پيرو خط امام (ره) که در تسخير لانه جاسوسي شرکت داشته است، پس از تاخیر به دلیل ماموریت‌های کاری، با عذرخواهی از بینندگان سایت به 13 سوال پاسخ‌ داده‌ است.
زندگی‌نامه مهمان ویژه الف:عليرضا افشار متولد سال 1330 است.

وي ديپلم خود را از مدرسه‌ علوي مشهد دريافت كرد و به‌واسطه فعاليت‌هاي سياسي توسط ساواك دستگير و 4 ماه زندان بود. افشار یکی از دانشجويان فعال پيرو خط امام (ره) بود که در تسخير لانه جاسوسي شرکت داشته است.

وي فارغ التحصيل دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه صنعتي شريف است كه از سال 58 تا 61 عضو شوراي مركزي جهاد سازندگي بود.

هم‌چنين مسئوليت جانشيني و رياست ستاد مركزي و سخنگويي سپاه در ايام دفاع مقدس ( 61 تا 67 ) و فرمانده نيروي مقاومت بسيج (68 تا 76) را بر عهده داشت و از سال 76 تا 79 رئيس دانشگاه امام حسين شد.

افشار معاون فرهنگي ستادكل و رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس در سال‌هاي 79 تا 83 بود و معاونت فرهنگي و امور مجلس ستاد كل نيروهاي مسلح از 83 تاكنون را نيز بر عهده داشته است.

عليرضا افشار به دنبال كناره‌گيري سيدمجتبي ثمره هاشمي از معاونت سياسي وزارت كشور، مسئوليت اين معاونت را رسماً از 4 شهريور 86 برعهده گرفت و اخیرا از این منصب کنار رفت.

  نکته: لطفا در هر بار ارسال یک سوال ارسال کنید.لطفا سوالات خود را ابتدا یک بار نوشته و پس از پاک‌نویس ارسال کنید.    
 
سوال 1 - فربد
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۴۹:۵۹
با سلام
آيا اگر باز هم همان شرايط زمان تسخير پيش بيايد، با علم به تمام مسائل پيش رو، اين امر را به نفع مصالح نظام ميبينيد يا خير؟ لطفا صادقانه پاسخ دهيد
)1( (89285)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۰۳:۵۵
1با توجه به آثار و عواقب مثبت آن جواب شما مثبت است. (91357)
 
سوال 2 - امیر
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۰:۳۳
با سلام
به نظر شما اشغال سفارت امریکا چه اندازه به منافع ملت ایران ضرر وارد کرد .من فکر می کنم این عمل باعث خشم دولت امریکا و حمایت بی چون چرا امریکا در جنگ تحمیلی از عراق شد .و شروع پایین اوردن مقام و منزلت ایرانیها در بین کشورهای دنیا شد .هم راستی ها ( امثال شما ) و هم چپی ها ( امثال خانم ابتکار) با هم متحد شده بودید چه عاملی در ان زمان باعث چنین اتحادی بین دو گروه فکری و سیاسی متضاد شده بود .به نظر من راستی ها که به سیاست خارجی اهمیتی نمیدهند و در توهمات خود بسر می برند اماچرا اصلاح طلبان که ادعای این رادارند که منزلت ایران را میخواند در جهان به جایگاه عالی برسانند با شما متحد بودند . ایا آنها می خواهند پل هایی را که خود خراب کردند را اصلاح کنند .( همه گروهای اصلاح طلب از رابطه با امریکا حمایت میکنند )

با تشکر
امیدوارم از نظرات من که جز نسل جوان هستم و در آن زمان نبودم و دنبال جواب سوالات خود و هم نسلانم هستم ناراحت نشده باشید و صادقانه جوابم را بدهید .
)2( (89289)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۰۴:۳۲
در مقاومت و مقابله با زورگویی و تجاوز ممکن است خسارتهایی بدنبال داشته باشد که تحمل آنها برای استقلال و تامین منافع دراز مدتشان ضرورت دارد. در اوایل انقلاب جریانات راست و چپ مورد نظر شما در یک جبهه بنام خط امام حضور داشته در مقابل لیبرالها و جریان بنی صدر خطر امامی ما همه ضد امپریالیسم بودند. (91358)
 
سوال 4 -
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۳:۴۲
با سلام و احترام
و سپاس از زحمات تان در سه دهه گذشته به خصوص در دفاع مقدس
لطفا این Case کوتاه را پاسخ دهید.
دانشجویان دانشگاه های یک کشور فرضی تشخیص داده اند که سفارت کشوری عملکردش دقیقا با عملکرد سفارت امریکا در سال 58 ایران برابر شده است و قصد دارند اقدامی عملی در این زمینه انجام دهند. با توجه به تجارب به دست امده از اشغال سفارت امریکا در ایران - تجارب دیپلماتیک - تجربه دفاع مقدس و مسوولیت های مهم جناب عالی چه پیشنهادی به دانشجویان ان کشور فرضی می کنید.
سایر شرایط را مانند سال 58 ایران و واکنش های جهانی سه دهه گذشته فرض کنید
سربلند و پیروز و سلامت در همه عرصه های خدمت در کشور باشید- انشالله
)4( (89327)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۰۵:۴۸
در برابر تجاوز نباید سکوت کرد اگر تذکرات و موضع‌گیری‌ها و نمایش خشم مردم بی تاثیر بود و توطئه ها از آن سفارتخانه ادامه داشت شما چه راهی جلوی پای آن ملت می گذارید؟ (91360)
 
سوال 3 - حسین
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۴:۱۴
جناب سردار افشار
با سلام
به نظر جنابعالی آیا مرزهای اصولگرایی در اواخردولت نهم شکننده نشده؟ و اگر شده، به کدام سمت گرایش پیدا کرده؟ پراگماتیسم سیاسی یا مسئله دیگری هست؟
باتشکر
حسین
)3( (89295)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۰۵:۰۷
اختلاف میان گروههای اصولگرایی تا آنجا که بر سر پایبندی به ارزشها و کنار زدن ناخالصی هاست مطلوب است و در جایی که به قدرت طلبی کشیده شود نامطلوب به نظر می رسد تلفیقی از این دو رویکرد وجود دارد. هر چند بحمدالله جریان خدمت به مردم با تلاش رییس جمهور و حمایت مقام معظم رهبری در حوزه اصولگرایی موفق تر است. (91359)
 
سوال 5 - رضا
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۴:۲۹
اگر الان در سوریه یا ونزوِیلا انقلاب بشه و سفارت ایران تسخیر بشه و کارکنان سفارت گروگان گرفته بشن شما چه حالی خواهید داشت ؟ و چه راه حلی پیشنهاد میکنید؟
)5( (89331)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۱۰:۱۸
اگر سفارت ما لانه توطئه و تجاوز بود و بجای احترام به انقلاب مردم آن کشور با دخالت در امور داخلی به حمایت مالی و تجهیزاتی از ضد انقلابیون پرداخت و ملتشان را به خاک و خون کشید در مقابل اقدام آنها نمی توان اعتراض کرد. (91361)
 
سوال 6 - امين
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۵:۰۶
خدمت سردار افشار سلام عرض مي كنم.
سوال من اين است :
با توجه به اينكه تصرف سفارت آمريكا ( به تعبيري ) يا تسخير لانه ي جاسوسي (به تعبير ديگر) علنا حمله به يك سفارت خارجي محسوب ميشود و طبق عرف بين الملل سفارت ها جزء خاك كشور خود و تابع مقررات آن مي باشند آيا به بهانه ي استرداد شاه مخلوع و دستيابي به اطلاعات محرمانه ي بر اندازانه حمله به سفارت به صورت عقلاني قابل توجيه است يا صرفا اين شور انقلابي بوده كه شما را به حركت واداشته؟

البته اين ابهام براي من نسل سومي هميشه بوده و قصد زير سوال بردن ندارم ! اين فقط يك سوال است.
ممنون از حسن توجه جنابعالي
)6( (89333)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۱۰:۵۵
همانطور که سفارتخانه جزو خاک کشور مربوط تلقی می شود مقررات بین المللی هم وجود دارد که کشورها هم نمی تواند سفارتخانه خود را کانون توطئه ها و دخالت در امور داخلی کشورها قرار دهند تسخیر لانه جاسوسی بخاطر استرداد شاه ملعون نبود بلکه جلوگیری از فعالیت مرکز هدایت جریانهای برانداز بود که امری است هم عقلانی و هم انقلابی. (91362)
 
سوال 7 - جهان آراء
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۵:۴۴
سلام علیکم لطفاً بطور صریح دلیل کنار رفتن از معاونت سیاسی کشور را بیا ن کنید. نظر خود رادر رابطه با مساله کردان بیان کنید.
)7( (89339)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۱۱:۴۵
در حدی که امکان داشت در رسانه ها منعکس شد (هر دو مطلب) و تکرار آنها را هم ضروری نمی دانم. (91363)
 
سوال 8 - جواد
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۶:۲۳
به نظر شما آيا اخراج كاركنان سفارت آمريكا بهتر از گروگانگيري نبود؟ آيا با اخراج كاركنان سفارت به جاي گروگانگيري از آسيب به وجهه انقلاب اسلامي در جهان جلوگيري نمي شد؟ يعني با اخراج هم مي تونستيم پيام انقلاب رو به جهان صادر كنيم و مرهم كوچكي باشيم بر ملتهاي ستمديده و همچنين جواب محكمي به سياستهاي استعماري و ظالمانه ايالات متحده نسبت به كشور در دهه هاي اخير و هم از طرفي از لطمه اي كه به وجهه انقلاب اسلامي حداقل در جوامع غربي وارد شد جلوگيري كنيم؟
)8( (89372)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۲۲:۰۲
اخراج جاسوس‌ها و توطئه‌گران دستاوردهای گروگانگیری را نداشت. زیرا آمریکا را تحت فشار خواسته‌های به‌حق جمهوری اسلامی (تحویل شاه ملعون و استرداد سرمایه های بلوکه شده ایران در بانکهای آمریکا و ... ) قرار نمی داد. ضمناً تسخیر لانه جاسوسی موجب تخریب و جبهه جمهوری اسلامی نشد. شما وجهه جمهوری اسلامی را به آنچه غربیها و دولتمردانشان می‌گویند محدود نکنید. (91366)
 
سوال 9 - رحيم
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۶:۴۶
سلام جناب افشار
بي تعارف عرض مي كنم كه ارادت خاصي به شما دارم.
ولي در مورد برگزاري انتخابات مجلس تهران فكر مي كنم مشكلات وجود داشته كه به نظرم نظارت كاملي تز طرف شما انجام نگرفته.
عدم انتخاب اشخاصي مانند محمد خوش چهره و برخي چهره هاي اصولگراي خوشنام ديگر،شبهه اي در ذهن من به وجود آورده لطفا توضيح دهيد.
)9( (89387)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۲۶:۲۰
از لطف حضرتعالی متشکرم نظارت و سلامت انتخابات در تهران بالاتر از سایر شهرهاست. زیرا بعضی از مسایل که مربوط به تعصبات قومی و بعضاً خرید و فروش رای که بصورت محدود و کم‌تاثیر در بعضی نقاط کشور وجود داشت در تهران وجود نداشت. فکر می‌کنم علت رای نیاوردن بعضی از افراد از جمله فرد مورد نظر شما قرار نداشتن در لیست بود . در تهران کلان شهرها مردم بیشتر به لسیت‌ها رای می‌دهند چون امکان بررسی و شناخت یکایک کاندیداها برای آنها وجود ندارد و مجبوراً به جریانات سیاسی اعتماد کنند. (91369)
 
سوال 10 - سینا
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۷:۱۳
با توجه به فرمایشات امام که نظامیان نباید وارد سیاست شوند یا اگر می خواهند وارد سیاست شوند باید از سمت نظامی خود کناره گیری کنند اما این موارد در مورد شما و بسیاری از استانداران فعلی و ... مصداق پیدا نمی کند.چرا؟
)10( (89390)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۲۸:۱۳
در این رابطه بارها اصلاع رسانی شده است. اولاً منظور حضرت امام و آنچه که در قوانین آمده است ممنوعیت ورود نظامیان به احزاب سیاسی و جناح بندیهاست. ثانیاً برابر قانون نظامیانی که مامور به بخش کشوری می شوند تابع قوانین کشوری هستند نه قوانین نیروهای مسلح. ضمناً مناسب سیاسی جزو احزاب و گروههای سیاسی نیستند. (91370)
 
حسين
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۷:۱۶:۱۲
چطور مي شود در دولت حزبي تحت هر عنوني كه حزب خود را به نامد فعاليت كرد و به احزاب مخالف دولت نگاه حزبي نداشت؟ (91401)
 
سوال 11 - نصرت
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۸:۰۹
1. آیا رد صلاحیت های مجلس هشتم که جنابعالی در آن نقش داشتید را هنوز منصفانه می دانید و تا کی ما باید شاهد این گونه بی قانونیها در کشور باشیم؟
2. شما که خود را طرفدار انقلاب و از دانشجویان پیرو خط امام می دانید چرا همرزوان سابق خویش را رد صلاحیت کردید؟ مانند میردامادی و ...
3. شما اصلا" به دمکراسی و رای مردم اعتقاد دارید؟
)11( (89393)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۳۱:۴۵
معاونت سیاسی نقشی در بررسی صلاحیتها ندارد و تنها دریافت کننده نتایج استعلامات داوطلبان از مراجع چارگانه و ارسال آنها برای بخش‌های اجراییاست.
به نظر اینجانب کسانیکه به نتایج انتخابات احترام نمی گذارند به دمکراسی و رای مردم بی اعتقاد هستند. (91371)
 
سوال 12 -
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۸:۳۵
آقاي (سردار) افشار
با عرض سلام و خسته نباشيد.
از زندگينامه اي كه ارائه كرده ايد اين گونه استتباط مي شود كه شما در جريان تسخير لانه جاسوسي دانشجو نبوده ايد ( 28 سال سن داشته و در جهاد سازندگي مشغول بوده ايد) سئوال اين است كه چرا اين قدر اصرار وجود دارد عنوان شود كه تسخير لانه جاسوسي كار دانشجويان بوده است ؟ (حتي شما هم خود را در آن دوره دانشجو معرفي مي كنيد )
)12( (89418)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۳۴:۰۳
بله، اینجانب در زمان تسخیر لانه جاسوسی دانشجو بودم اصراری در کار نیست واقعاً تمام افراد شرکت کننده در تسخیر لانه جاسوسی دانشجوی دانشگاههای تهران بودند و اما پاسخ جنابعالی این است که مدتی را توسط ساواک دستگیر و در زندان بسر بردم. بعد از پیروزی انقلاب هم که دانشگاهها با موضوع انقلاب فرهنگی روبرو و تعطیل شدند بنده در تیرماه سال 61 با گذراندن چند واحد باقیمانده دانشنامه کارشناسی مهندسی مکانیک را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کردم. (91372)
 
سوال 13 - جویا
۱۳۸۷-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۹:۰۱
سلام
با توجه به شرایط امروز آیا نباید بعضی سیاستها تغییر کند؟
البته مسلم است که در نظام ما اشتباه کردیم یا درست نبود وجود ندارد و کسی هم توقع ندارد از مسولان درباره ماجرای سفارت آمریکا چنین چیزی بشنود ولی آیا پس از سی سال ادامه دادن همان روند درست است.آیا درست است با همان روش و با همان شعارها صحبت کرد .یعنی هیچ چیز عوض نشده که الان باز هم در روز تسخیر سفارت آمریکا مراسم خاصی می گیریم و مثلا از بین بردن اسناد توسط کارمندان آن سفارت را محکوم می کنیم. اگر این اتفاق برای سفارت هر کشور دیگری رخ می داد آن کشور چه میکرد.
)13( (89423)
 
علیرضا افشار
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۵:۳۶:۳۱
آیا زورگویی و سلطه طلبی آمریکا تغییر کرده و توطئه‌ها و خسارتهای آن کاهش یافته؟ یا بر عکس توسعه هم یافته است و به لشکرکشی و اشغال سرزمینها و دوران توحش برگشته است.
آخر وقتی هزاران انسان بی‌گناه بدست نیروهای آمریکایی به خاک و خون کشیده می شوند به نظر شما باید سکوت کرد؟! و از حداقل کار که محکوم نمودن آمریکاست هم خودداری کنیم؟! (91376)
 
حسين
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۷:۱۹:۲۱
چرا در مورد تجاوز هاي روسيه و سركوب تبتيان چين يا سركوب كشميري ها توسط هند سكوت جايز است؟ (91402)
 
محسن
۱۳۸۷-۰۸-۱۸ ۲۰:۵۵:۵۰
اقاي افشار چي شد كه در نظام صاحب قدرت شديد و دوستان شما كه نقش مهمتري در ان دوران داشتند حتي از انها حرفي نيست؟اگر اقداماتي كه احمدي نژاد انجام داد ديگران انجام مي دادند چه مي شد؟اي كاش به ديني كه به واسطه ان هر اقدامي را توجيح مي كنيد بيشتر اعتقاد مي داشتيد. (90825)
 
علی
۱۳۸۷-۰۸-۱۹ ۱۱:۳۴:۱۳
سلام
آیا فکر نمی کنید اشغال سفارت آمریکا ناشی از احساسات کنترل نشده عده ای از جوانان و دانشجویان که بدون دستور هیچ مرجع قانونی وخردمند ان زمان صورت گرفت وعملا هیچ نتیجه ای برای پیشرفت انقلاب وکشور نداشت بلکه پیامدهای بعدی آن نظیر جنگ تحمیلی وتحریمها وعواقب آن که تا نسلها بعد ادامه دارد ناشی از کینه ایست که امریکا از اشغال سفارت به دل گرفته است. (90991)
 
سعید
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۰۹:۴۳:۰۲
مواضع ایران در سالهای قبل اینطور بود که ما با مردم آمریکا مشکل نداریم بلکه با دولت آمریکا مشکل داریم و مردم در تظاهراتها شعار مرگ بر آمریکا سر میدادند
اما حالا وضعیت فرق کرده و رئیس جمهور ایران پیام تبریک به کاخ سفید میفرستد
دو سئوال دارم :
1- آیا باز هم در تظاهراتها باید مرگ بر آمریکا گفت ؟
2- آیا تسخیر سفارت آمریکا به مرور زمان عملی ناپسند خواهد شد ؟ (91269)
 
ايراني
۱۳۸۷-۰۸-۲۰ ۱۷:۲۲:۳۹
آقاي افشار، چه شد كه نسل جوان بعد از 30 سال اشغال سفارت آمريكا، مخصوصا دانشجوبان شريف كه پس از انقلاب در دانشگاهي كه شما فارغ التحصيل شدين، با حجمي گسترده به آمريكا مهاجرت مي كنند كه اخيرا هم مجلس رييس اين دانشگاه را براي توضيحات احضار كرده؟ فرق جوان قبل انقلاب مثل شما با جوان بعد انقلاب در دانشگاه شريف چيست؟ (91404)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.