نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 350327
نقدی بر مستند بی بی سی با نام مدافعان اسد
علی سرزعیم، 14 اردیبهشت 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۰
اخیرا تلویزیون بی بی سی مستندی با نام مدافعان اسد پخش کرد که در آن موضوع اصلی نقش نیروهای افغان در مقابله نیروهای مخالفین دولت سوریه بود.

چیزی که قابل انکار نیست آنست که تعداد زیادی از افغان ها در قالب لشکر فاطمیون در سوریه حضور دارند و در کنار نیروهای ایرانی، پاکستانی و عراقی با معارضان چندملیتی مخالف دولت حاکم مقابله می‌کنند. این مستند از خلال چند نفر افغان که ادعا می‌کنند سابقه حضور در سوریه را داشته‌اند شکل گرفته است.

پیامی که این مستند می‌خواهد منتقل کند این است که حکومت ایران معادله‌ای را ایجاد کرده که افغان های مقیم در کشور ایران، ناگزیر از انتخاب حضور در جبهه سوریه شوند. از این دید این مستند، این معادله به این صورت است که شرایط اقامت قانونی و عزت‌مندانه از افغان های مقیم ایران دریغ می‌شود و در مقابل وعده‌های سخاوتمندانه‌ای برای حضور آنها در سوریه داده می‌شود. افغان ها که در شرایط موجود افغانستان امکان زندگی ندارند و در عین حال تداوم وضعیت نامطلوب در ایران را چندان ارزشمند قلمداد نمی‌کنند با سودای کسب مواهب مادی وعده داده شده توسط یگان‌های نظامی به نبرد سوریه جذب می‌شوند و خیلی از آنها نیز با کشته‌شدن در درگیریها نهایتاً از کسب وعده‌ها باز می‌مانند. بی بی سی می‌خواهد غیرمستقیم این پیام را منتقل کند که حضور در نبرد سوریه یک بیزنس پر ریسک است که پیش روی افغانها گذارده شده است و این بیزنس پرریسک در مقایسه با شرایط نامطلوبی که آنها در ایران دارد بسیاری را اغوا کرده است. به عبارت دیگر این مستند می‌خواهد چنان وانمود کند که در میان افغانها انگیزه مذهبی برای حضور در سوریه یا وجود ندارد و یا اگر وجود هم داشته باشد ناچیز است و در حاشیه انگیزه مادی است.

پیش از نقد باید به یک مقدمه اشاره کرد و آن مقدمه این است که به ندرت پیش می‌آید یک دیدگاه صددرصد غلط باشد. دیدگاه‌ها برای اینکه بتوانند هوادار بیابند باید بخشی ولو کوچک از واقعیت و حقیقت را در بر داشته باشند و بعد حول آن مقدار از حقیقت، دیدگاه‌های ناحق خود را شاخ و برگ دهند. آن بخش از حقیقت که در این مستند وجود داشت این بود که ما ایرانی‌ها نه قانون مناسبی برای مواجهه با مهاجرین قانونی و غیرقانونی داریم و نه به لحاظ فرهنگی مردم ما یادگرفته‌اند که با مهاجرین خارجی رفتار مطابق با اصول انسانی و قانونی و شریعت اسلامی داشته باشند. به همین دلیل هم در سطح قانون و هم در سطح فرهنگ با خلاء جدی مواجه هستیم و این امر صعوبت و دشواریهای زیادی برای افغانهای مقیم ایران ایجاد کرده و شاید بسیاری از ما این رنجها بی‌اطلاع باشیم. یکی از این موارد تحصیل کودکان افغان است و این مشکل تا آنجا بالا گرفت که بالاخره رهبری در سال قبل شخصاً به مسئله تحصیل دانش آموزان افغان ورود کرد و دستور داده شد که هیچ کودک افغان از تحصیل جا نماند. نهادهای رسمی ما قبل از این مداخله نتوانسته بودند مسئله تحصیل کودکان افغان را از منظر شرعی و انسانی حل و فصل کنند و شکر خدا ورود رهبری به این موضوع موجب حل مسئله و خشنودی همه کسانی شد که دغدغه حل مهاجران افغان را دارند. واقعیت دوم این است که اگر کسی به سوریه برود و آنجا بجنگد حقوق می گیرد. این امر نه قابل انکار است و نه چیزی است که از آن خجالت کشید. به عکس اگر نیروهایی را به صرف عقیده مذهبی به نبردی برد ولی از آنها حمایت مالی نکرد محل سوال است و مصداق سوءاستفاده خواهد داشت. اینکه دستمزد پرداختی برای حاضرین در نبرد سوریه چقدر است و کم و کیف آن چگونه است، بر نگارنده آشکار نیست اما روشن است که این دستمزد نباید ناچیز باشد چرا که ریسک و صعوبت این کار چنان زیاد است که با دستمزدهای بالا نیز توجیه اقتصادی نمی‌یابد چه رسد به دستمزدهای کم.

دو مغالطه مستند بی بی سی وجود داشت.

مغالطه اول در آنجا بود که می‌گوید چون به رزمندگان سوریه حقوق پرداخت می‌شود پس انگیزه معنوی در کار نیست! این حرف مثل این می‌ماند که کسی بگوید چون در حسینیه و مساجد شام داده می‌شود پس انگیزه افراد از شرکت در مراسم عزاداری شام خوردن است! برای همه ایرانیان روشن است که کمتر کسی برای شام به حسینیه می‌رود و انگیزه اصلی بهره‌مندی از معنویت موجود در این مراسم است. البته همه دست اندرکاران یک حسینیه می‌دانند که حسینیه بدون شام نیز کم رونق است ولی معنای آن این نیست که شام انگیزه اصلی است و معنویت خواهی انگیزه فرعی!!! بلکه مسئله برعکس است. انگیزه اصلی معنویت‌خواهی است و انگیزه مکمل، انگیزه‌های مادی! در قضایای حضور لشکر فاطمیون متشکل از برادران افغان نیز انگیزه اصلی، انگیزه‌های دینی است و بر همه افراد منصف کاملاً روشن و آشکار است که دستمزدهای پرداختی نمی‌تواند هیچ کس را متقاعد کند که جان خود را در دست بگیرد و در مقابل موجودات درنده‌ای چون داعش و جبهه النصره قرار دهد. آنچه انگیزه اصلی است آن چیزی است که بی بی سی نمی‌خواهد آن را به رسمیت شناسد و به آن اشاره کند و برای همین صرفاً به انگیزه‌های جانبی و حاشیه‌ای یعنی دستمزد و وعده‌هایی که بابت حضور در سوریه یا شهادت در این مسیر داده شده می‌پردازد. فراموش نکنیم که یک راه مغالطه، اصل نشان دادن امور فرعی و فرع نشان دادن امور اصلی است و این دقیقاً کاری است که این مستند انجام داده است.

مغالطه دوم مربوط به نام مستند است. نام این مستند مدافعان اسد گذاشته شده تو گویی کسانی که به سوریه می‌روند فدایی شخص اسد یا حزب بعث سوریه هستند. واقعیت امر این نیست ولی تهیه‌کنندگان این برنامه نمی‌خواهند به این واقعیت تن دهند. کسانی که به سوریه می‌روند و در مقابل مخالفین حکومت سوریه می‌جنگند انگیزه مذهبی و سیاسی دارند. انگیزه آنها یا مقابله با تکفیریهایی است که اگر مجال یابند شیعیان را قتل عام می‌کنند یا کسانی است که اگر حاکم شوند به دستور دولتهای منطقه سیاست خاورمیانه آمریکا و اسرائیل را پیاده خواهند کرد. کسانی که داوطلبانه به سوریه می‌روند فدایی بشار اسد نیستند ولی می‌دانند که ثمره جانفشانی آنها به کاسه بشار اسد ریخته می‌شود. حتی بسیاری از آنها مخالف سلطه چند دهه حزب بعث سوریه هستند ولی یک نکته را به خوبی فهمیده‌اند و آن نکته این است که جرم اساسی بشار اسد از دید غربی‌ها حاکمیت تک حزبی حزب بعث سوریه نیست بلکه همراهی حکومت سوریه با جریان مقاومت در برابر اسرائیل است.

آنها به خوبی می‌دانند که اگر حاکمیت سوریه در مقابل جریان مقاومت قرار می‌گرفت نه تنها در کانون عداوت غرب و کشورهای منطقه قرار نمی‌گرفت بلکه احتمالاً هر جنایتی هم که می‌کرد نادیده گرفته می‌شد کما اینکه هم اکنون کسی کاری ندارد که در کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن به لحاظ سیاسی و حقوق بشر چه می‌گذارد. بنابراین آنها نه برای دفاع از بشار اسد بلکه برای دفاع از حرم و مقابله با اسرائیل است که در میدان نبرد حضور دارند. تردیدی نیست که جای تاسف است که مسلمانان به جای اینکه در مقابل اسرائیل متحد شوند در بازی گرفتار شده‌اند که در مقابل هم صف آرایی کرده‌اند و امیدواریم روند اوضاع به سمتی رود که این مسلمان کشی متوقف شود. سرلشکر همدانی در یکی از مصاحبه‌های خود عنوان کرده بود که رهبری به ایشان گفته بود که سعی کنید پیروزیها با حداقل تلفات به دشمن باشد زیرا هدف بالا بردن تلفات در میان کسانی که انگیزه‌های دینی و اسلامی ولی جهت گیری غلط دارند نیست!

حتی اگر خوشبینانه تصور کنیم که تهیه کنندگان این مستند سوء نیت نداشته‌اند اما گرفتار تصور غلط و استدلالهای نادرست شده اند یک سکانس این مستند قابل چشم‌پوشی نیست و آن مربوط به صحنه‌ای است که نشان می‌دهد مخالفان اعلام کرده‌اند حاضرند ۴ نفر از اسرای افغان را مبادله کنند اما این مستند بدون ذکر درخواست مورد ادعای آنها در قبال این آزادی به این امر بسنده کرده که سپاه این پیشنهاد مبادله را رد کرده است. چنین طرحی موضوعی صرفاً با این انگیزه است که بگوید مسئولان امر دغدغه‌ای نسبت به اسرای افغان ندارند و از افغانها استفاده ابزاری می‌کنند. اگر این مستند می‌خواست جانب انصاف را نگه دارد باید می‌گفت که مخالفان چه تقاضاهای گزافی در قبال آزادی این چهار نفر داشتند و آیا هیچ عقل سلیم دیگری حاضر می‌شد چنین مبادله ای را بپذیرد؟ آیا این عدم مبادله صرفا مربوط به اسرای افغان بوده است؟ متاسفانه هم اینک دو یا سه ایرانی و چند نفر از حزب الله نیز در دستان مخالفان سوریه اسیر هستند و اینکه آنها تا کنون مبادله نشده‌اند به این معنی نیست که مسئولان امر دغدغه‌ای نسبت به آنها ندارند بلکه شرایط قابل قبول برای یک سازش جهت مبادله فراهم نشده است و هرگاه مثل سابق چنین شرایطی فراهم شود حتما این مبادله صورت خواهد گرفت. عدم مبادله این افراد نیز نشان می‌دهد که تبعیضی میان رزمندگان وجود نداشته و این مستند ناحق و ناروا و مغرضانه سعی کرده تا نژادپرستی و تبعیض نژادی را به مسئولان نظامی امر منتسب کند.

شاید نباید از بی بی سی انتظار داشت در قبال مخالفان انصاف را رعایت کند ولی از همین مستند نیز می‌توان درسی آموخت. پیامی که ضروری است از این مستند بگیریم آنست که باید اصلاح قوانین و رویه‌های موجود در کشور در قبال مهاجران افغان را جدی بگیریم تا نه تنها شرط برادری و انسانیت را در قبال ملتی که قرن‌ها همسایه ما بوده و خواهد بود ادا کنیم بلکه بهانه به دست کسانی ندهیم که بخواهند با مغالطه و سفسطه، ایثارها، شهادت طلبی‌ها و جان فشانی های مجاهدین افغان را وارونه جلوه دهند. به باور من در جهانی زندگی می‌کنیم که تقاضای انصاف از دیگران تقاضایی خیالبافانه است ولی ما نباید اقدامی کنیم که بهانه به دست دیگران دهد تا مجالی برای مانور و تبلیغات علیه ما پیدا کنند.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۳۸:۲۱
ای بابا . بی بی سی و بقیه دوستان توو سوریه کم اوردن، حالا روو اوردن به تفرقه انداختن بین شیعیان و حالا نژاد ها. به شماها چ ربطی داره که افغانها می روند. تا دیروز به خاطر تحریک افغانی ها علیه ایران ی جور دیگه حرف می زدن حالا اینجور
مقاله خوبی بود. تشکر از الف منصف به خاطر چاپ مطلب مستدل (3682292) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۹:۴۱:۲۴
عزیزان توجه داشته باشید شیرمردان فاطمی در درگیریهای ارتش و نیروهای مردمی سوریه با معارضین سوری حضور نداشته و به مبارزه با حیوانات تکفیری داعش مشغول جهاد می باشند. شادی اروح طیبه تمامی عزیزانی که در دفاع از حریم حرم مطهر خاندان نبوت و امامت که در معرض تهاجم حیوانات تکفیری داعش قرار گرفت مردانه ایستادند و جان به جان آفرین سپردند صلوات (3683182) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۲۲:۳۰:۰۱
ان شا الله با تایید قانون جدیدی که مجلس تصویب نموده پاداش زحماتشان را این برادران افغانی خواهند گرفت و اگر شهید شوند میتوانند خانواده آن ها تابعیت ایران را بگیرند (3683482) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۷:۲۷:۴۲
بی بی سی و بقیه ی دوستان؟؟؟؟!!!
اینها دشمن قسم خورده ی مسلمانان و به خصوص شیعیان هستند (3684961) (alef-3)
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۵۲:۲۶
بی بی سی بنگاه دروغ پراکنی و تفرقه افکن و پیش گام در سیاستهای استعماری ملکه پیر. (3682340) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۳:۵۹:۱۹
مهاجران افعان در ایران در زمان جنگ تحمیلی هم در کنار ما ایرانی ها جنگیده‌اند و شهید داده‌اند. به نظرم این بار اشکال کار آنجاست که ظاهراً افغانهایی که در سوریه می‌جنگند خیلی بیشتر از ایرانی‌هاست. در شرایطی که داوطلب ایرانی برای نبرد در سوریه کم هم نیست نباید اوضاع طوری مدیریت میشد که گویی ایران دارد از جان افغانها برای پیشبر اهداف خودش استفاده میکند و به جای ایرانی ها افغانی ها را به جنگ میفرستند. (3682356) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۴:۱۰:۴۲
فرض بگیریم حرف آنها درست باشد آیا ارتش آمریکا نیروهای مکزیکی و کلمبیایی و... را همینگونه جذب نمیکند یا سعودیها پاکستانیها و دیگر ملیتها را اینگونه جذب نمیکنند در واقع ایران فقط از روی دست آنها کپی کرده (3682385) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۴:۱۰:۵۵
در مورد دو مغالطه که نوشتید، به نظرم پیام این نبود که مدافع اسد هستند یا پول میگیرند و ...،بیشتر نمایش ناچاری و اجبار اینها از فقر بود کمااینکه اون چهار اسیر هم می گفتند از سر فقر و ناچاری آمدند.
کلا با دید و قضاوت قبلی نباید به این فیلم نگاه کرد، من قوانین بد کشور رو در قبال افغانی ها دیدم، طرف می گفت من اهل کرمانم شوهرم شیرازی و اینجا به دنیا آمدیم، افغانستان نمی شناسیم، گفتند باید بری سوریه، مجبور شدیم از ایران ارج شویم، یا اون بچه که میگفت من بچه بودم فکر می کردم ایرانی هستم وقتی رفتم مدرسه متوجه شدم افغانی هستم.
ای کاش نقدهاتون همیشه بدون داوری در مورد رسانه بود (3682386) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۶:۴۵:۵۲
باید درقبال افغانها چی کنیم ؟! سه میلیون افغان داریم .درجایی که خودمون هم بامشکل روبرو هستیم وفقط این سه میلیون نیستن اگه شرایط رابرای این افغانها اسان بگیریم فردا تمام بیست میلیون افغانی درافغانستان به ایران میاین انوقت چه کنیم ؟! فضایی که برادرنمیشه نظرداد. حتی فردا همین دانش اموزان افغان که به مدارس فرستادیم فرداکارمیخواهن اانوقت چکارکنیم ؟ (3682800) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۵:۴۴:۱۴
امریکا هم پنجاه میلیون مهاجر داره 5 میلیون هم ایرانی داره چکار کرده؟؟ (3684787) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۹:۵۶:۳۹
ملاک قرار دادن حرفهای چند اسیر داعش یا پناهنده به بدتر از داعش که این حرفها می تواند آسایش بیشتری برایشان فراهم کند دست پختی است که فقط از مطبخ بی بی سی فارسی (‌و نه حتی نسخه عربی و انگلیسی) بیرون می آید . مقایسه بین نوع رفتار حرفه ای بی بی سی عربی و انگلیسی با بی بی سی فارسی نوعی توهین به مخاطبان فارس و افغان القا می کند. در دو نسخه بی بی سی انگلیسی و عربی نوعی بی طرفی حرفه ای مشاهده می شود که متاسفانه در بی بی سی فارسی رنگ باخته است تا جاییکه بخصوص یعد از سال 88 به بوق طیفی از مردم بیشتر شبیه شده است تا بنگاه خبرپراکنی (3684054) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۸:۱۷:۰۲
خود انگلیس در قبال آوارگان سوری چطور عمل کرده است؟؟؟ (3685044) (alef-3)
 
منتقد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۴:۱۵:۳۷
مغالطه بی بی سی درست اینان شیطنت میکنند شما که سایت الف هستید ووبه دنبال واقعیت هستید ومیخواهیدشفاف سازی شیعی انجام بدهید لطف کنید یک گزارش بسیارجامع وواقع نگر از شرایط حضور میلیونی جوانان بی تجربه وکم سن وسال افغانی وخانواده ها وخانواده های شهدای آنها که کاملا دردسترس شما هم هست بدون کوچکترین مزاحمتی بروید وتهیه گزارش کنید وباشفافیت تمام برای بنندگان نتان ارائه کنید_منتظریم (3682401) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۴:۱۷:۲۵
من کاملا به بی بی سی حق میدم.هر رسانه ای دنبال منافع کشور خودشه و نفع انگلستان توی سقوط اسد هست.واقعا از بی طرفی نویسنده ممنون که کاملا دو طرفه نقد کرده و طبق معمول نقد یک جانبه و بی معنی ارائه نشده (3682406) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۴:۲۱:۱۸
متن متین منطقی و جالبی بود .از نویسنده محترم متشکریم (3682418) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۴:۲۱:۳۰
خیلی وقته بی بی سی نمیبینم
اخبارش جهت دار هست
بفکر تجزیه کشور های منطقه هست این رسانه دولتی انگلیس
مدافعان حرم هم تیغی شدن در چشم اینها
شما هم بعنوان رسانه مردم ایران مستندی درست کنید از دخالت های دولت انگلیس در تشکیل القاعده برای مقابله با شوروی سابق در جنگ افغانستان (3682422) (alef-13)
 
نوری
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۴:۳۸:۴۸
من این مستند رو دیدم و اتفاقا خیلیم تاثیرگذاربود. اول می خوام ازتون تشکر کنم که برخلاف رویه صدا و سیما، حداقل داشتن مخاطب این رسانه ها و تاثیرگذاریشون رو کتمان نمی کنین و سعی می کنین نقاط تاریک و اشتباهش رو برای مردم روشن کنین. این خودش قابل تقدیره. اما اینکه می گویید پول نمی تونه دلیل و انگیزه کافی باشه رو اصلا قبول ندارم. شما باید ببینین چه گزینه های دیگه ای پیش پای این افراده. نه تنها برادران افغان بلکه بسیار آدم های دیگه هم هستن که اگر بدونن که کشته شدنشون موجب رفاه و آرامش خونوادشون میشه حاضرن ریسک حضور تو جنگ رو قبول کنن. همونطور که بعضا افرادی وجود دارن که حاضرن با گرفتن پول برای خانوادشون، حکم قصاص دیگران رو به عهده بگیرن.ولی نقدتون در مورد اون مبادله کاملا درسته و مستند روشن نکرد که مبادله با چه شرط و شروطی بوده. (3682483) (alef-13)
 
حسین قمی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۰۰:۰۴:۴۷
عزیزم من که برای ماهی 2000000 تو ماه نمیدم جایی که سرمو میبرن شما رو نمیدونم.کی میره بخاطر 2000000 (3685457) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۵:۱۵:۴۷
جناب سرزعیم. به گمانم اولین بار است که مطلبی از شما می خوانم اما به استناد همین تک مطلبی که خوانده ام عرض می کنم که معلوم است شما انسان عاقل و فهمیده ای هستید. مهم ترین موضوعی که با آن موافقم، صد در صد رد نکردن هر ایده است. (3682594) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۵:۵۹:۵۳
پانصد سال با سیاست تفرقه بنداز و حکومت کنبر دنیا حاکم ماندن و همه شون چرچیلی اند برا خودشون (3682684) (alef-13)
 
ali
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۱۸:۳۱:۰۳
خیلی دوست دارم روزی نابودی وحشی های غربی رو به چشم ببینم (3683017) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۴ ۲۰:۲۴:۲۴
این شبکه ی خائن بی بی سی همواره بر خلاف منافع کشور ایران و مردم ما رفتار کرده است. تاریخ هم نشان میدهد که انگلیس یکی از مکارترین دشمنان ما بوده است حالا اینکه افرادی از ایران رفته اند و حاضر شده اند خود و هویت ملی شان را در مقابل نوکری پیر استعمار بفروشند و علنا جاسوس این کشور دشمن شوند و در قالب مجری یا برنامه ریز این بنگاه خبر پراکنی بدنام خدمت کنند مایه ی خجالت و آبروریزی است. (3683251) (alef-13)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۰:۰۳:۲۹
ببینین اگه فکر کنیم هر کسی که رفته سوریه خالصا و مخلصا برای اهل البیت بوده شاید کمی اغراق باشه اما فقط میدونم خیلی از افرادی که رفتم اصلا به فکر پول نبودن من خودم خیلی از دوستام یا رفتن یا میخواستن برن در حالی که از لحاظ مالی هم تامین بودن پس بهتره همه رو با یه عینک نبینیم (3683634) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۵:۱۱:۳۶
یه سوال برای نوشتن این مقاله چقدر تحقیق شده؟ یعنی چقدر برسی شده که مستند بی بی سی با واقعیت تطبیق داره یا نه؟ چون این مطلب ربطی به تحقیق و برسی نداره بیشتر یک مقاله ی تحلیلیه و خب در مطلب تحلیلی ممکنه من هم بگم فلانی دروغ میگه... ولی معلوم نیست با واقعیت چقدر نزدیک باشه حرفم و کسی هم نمی تونه ایرادی بگیره چون تحقیق انجام نشده. حرف من اینه که ضعف شما اینه که فکر می کنید تحلیل رو می تونید در برابر یه مستند بگذارید. مستندی در این موضوع ساخته شده امار و ارقام میتونه ثابت کنه حقیقت داره یا نه به همین راحتی به جای تحلیل که معلوم تهش مبارزه رسانه ای یک زره خرج میشد و برسی دقیق و علمی می شد راحت میشد مستند بی بی سی رو زیر سوال برد. البته این کار خرج داره و گاهی ممکنه حقیقت با اون خواسته سیاسی ما یکی نباشه و هزاران موضوع دیگه ولی روش درست تریه تا این که یک مقاله تحلیلی بنویسید و بگید اره همش دروغ بی بی سی... تفاوت کار شما با بی بی سی همین که ضعف در تحقیق دارید. (3683806) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۰۸:۱۹:۲۲
نویسنده از ضعف فرهنگی و قانونی ایرانیها در قبال مهجران افغان صحبت میکنه،انگار یادش رفته کودک مهاجر به اروپا که غرق شده یادش رفته اروپاییها به بعضی مهاجران جنگ زده با کتک و گلوله جواب می ده ،همچنین یادش رفته چندین ساله ایران میزبان برادران جنگ زده افغانه،آیا آماره مهاجران افغان به ایران رو میدونه؟اصلا کدوم کشور اینقدر مهاجرپذیره و تا حد ایران محاسبه سود و زیان این کار رو نمیکنه؟بابا دست خوش شما که خودتونم گول بی بی سی رو خوردید!!!! (3683876) (alef-13)
 
امیرحسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۱۲:۵۷:۴۱
با سلام
واقعا جالب و منصفانه نوشته شده بود. کاش همه کسانی که دست به قلم هستند یکم انصاف داشته باشند. ذایقه سیاسی من با شما فرق میکنه اما واقعا لذت بردم مرسی (3684427) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۶ ۱۰:۲۲:۵۳
یک عده از جان خود می گذرند و در راه خدا جانفشانی می کنند بطوریکه خداوند در قرآن مجید می گوید خیال نکنید که آنها مرده اند بلکه زنده اند و نزد من روزی میخورند یعنی این چنین مقام بالائی دارند آنوقت یک عده دیگر که کنار نشسته اند تنها این مساله را مهم می دانند که آیا حقوقی دریافت کرده اند یا نه! حداقل دل بازماندگان و خانواده شهدا را نشکنید. مگر ارتشیان عزیز و سپاهیان قدرتمند در 8 سال دفاع مقدس حقوق حقه خود را دریافت نمی کردند؟ این بحثهای بیفایده از طرف کسانیکه دخالتی در دفاع مقدس نداشتند نیز زده می شد. اگر امروز از اسلام و مقاومت در عراق و سوریه دفاع نشود فردا در ایران می بایست بفکر دفاع از خانه و خانواده مان باشیم. (3685696) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.