نظر منتشر شده
۵۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239123
آمارهای عجیب و غریب از ضعف نظارت بر شبکه بانکی
بخش داخلی الف، 3 شهریور 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۳
رییس کل بانک مرکزی در مواجهه با آمارهای عجیب و غریب از ضعف نظارت بر شبکه بانکی کشور، مقداری از ضعف ها را به عملکرد گذشته نسبت داد و برای بقیه هم قول ترمیم داد.

به گزارش تسنیم، ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی با حضور در برنامه "پایش" اقدامات یک ساله کل بانک مرکزی را تشریح کرد. وی گفت : در حال حاضر پیش بینی رشد اقتصادی تا حدودی ممکن شده است.
وی گفت : یکی از کارهای عجیب دولت دهم، برداشت شبانه از بانک‌ها بود که در آخرین روز از سال و شبانه دولت تصمیم گرفت دست در جیب بانک‌ها کند. اکنون مانده‌ایم که با این اقدام چه کنیم. آیا آن را جزء بدهکاری دولت قرار دهیم که تبعات خود را دارد. بنا داریم به روشی آن را جبران کنیم. این موضوع به معنی عدم تخلف بانک‌ها نیست بلکه موضوع تخلف به طور جداگانه بررسی می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال مجری برنامه که پرسیده اقدامات مهم یک ساله اخیر چه بوده است گفت: زمانی که دولت یازدهم کار خود را شروع کرد با التهاب بازار، نوسانات شدید نرخ ارز و ابهام ارتباط فعالین اقتصادی با بانک ها روبرو بود. اولین اقدام مهم صورت گرفته این بود که ابهامات بخشنامه های بانک مرکزی به ویژه بخشنامه های ارزی و تناقض هایی که در بخشنامه ها وجود داشت را با یک بخشنامه ارزی در آذرماه سال گذشته تا حدودی برطرف کردیم. با اجرای این بخشنامه جدید رابطه فعالین اقتصادی با بانک ها و به تبع رابطه بانک ها با بانک مرکزی شفاف شد.
سیف گفت: دومین اقدام موثر طی یک سال اخیر ایجاد ثبات در بازار ارز بود. در حقیقت تولید، اشتغال و صادرات به ثبات در ارز نیازمند است و نوسانات بازار ارز به این سه مقوله ضربه می زند. خوشبختانه در حال حاضر یک بازار با ثبات در زمینه ارز داریم. در مقایسه با یک سال قبل قیمت متوسط نرخ ارز ۶ درصد کاهش و نوسانات قیمت ارز را نیز ۷۰ درصد کاهش یافت. بنابراین با این وضعیت فعالین اقتصادی می توانند وضعیت اقتصادی را پیش بینی کنند. برای پیشرفت در اقتصاد و فعالیت بهتر و بیشتر فعالین اقتصادی نیاز به تصمیمات بلند مدت داریم و این تصمیمات در صورتی اخذ می شود که بتوان وضعیت اقتصادی را پیش بینی کرد.

در ادامه آمارهایی از ضعف نظارتی بانک مرکزی پخش شد که واکنش رییس بانک مرکزی را در پی داشت.










* تمرکز تسهیلات نظام بانکی در بخش تکلیفی موجب نارضایتی بخش خصوصی
رئیس بانک مرکزی گفت: با انضباطی که در فعالیت های پولی و مالی کشور به وجود آمده است توانستیم به این ثبات دست پیدا کنیم. یکی از مشکلاتی بانکی که باعث شده نظام بانکی نتواند خودش را با پیشرفت تکنولوژی روز بانکداری تطبیق دهد این است که اکثر بانک های موجود دولتی هستند.عموما از زمان پس از انقلاب از نظام بانکی کشور انتظار داشتند که در جهت حمایت از تولید نهایت ظرفیت و تلاش خود را برای اعطای تسهیلات به کار بگیرد.یکی از دلایل نارضایتی که بخش خصوصی و فعالین اقتصادی از نظام بانکی دارند این است که ظرفیت های اعطای تسهیلات نظام بانکی در بخش های تکلیفی و یا دولتی و امثال آن متمرکز شده است.
سیف گفت: بخش خصوصی ما نیاز به یک نظام بانکی دارد که از آنها حمایت کامل را به عمل آورد و متاسفانه نظام بانکی ما نتوانسته خودش را با سیستم روز بانکداری تطبیق دهد. آن چیزی که بانک ها را مجبور می کند سرمایه مورد نیاز خود را تامین کنند یک سری از استانداردهای حاکمیت شرکتی است.

*لزوم پایداری بانک و مقاومت در برابر نوسانات اقتصادی
رئیس بانک مرکزی افزود: در حال حاضر قوی ترین مقررات در ارتباط با استانداردهای حاکمیت شرکتی در نظام بانکی دنیا دیده شده و عمدتا به دلیل هدف گیری بانک مرکزی هر کشور در جهت حمایت از سرمایه های مردم خودش را نشان می دهد. طبق این قوانین بانک باید پایدار بوده و حجم سرمایه و میزان قدرت پایدار خود را برای مقابله با خطرات و نوسانات اقتصاد بالا ببرد تا این نوسانات نتواند به بانک لطمه بزند.
وی گفت: یکی از استانداردهای حاکمیت شرکتی در بانک های کفایت سرمایه است. در گذشته نظام بانکی کشور تحت اجبار به رعایت کفایت سرمایه نبوده چون بانک های اصلی ما دولتی بودند و دولت منابع را تامین نمی کرد لذا بانک های خصوصی نیز زیر این چتر مصون ماندند. در صورتی که اکنون به شدت در حال تلاش هستیم و در بسته خروج از رکود به تقویت سرمایه بانک ها کمک می کنیم.

وی افزود: حجم اقتصاد کشور نسبت به ۲۰ سال گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است به همین علت پایه سرمایه بانک ها باید افزایش پیدا کند. در بسته سیاستی خروج از رکود پیش بینی شده است تا بانک هایی که خارج از موارد قابل قبول بانک مرکزی عمل می کنند طی سه سال باید مازاد دارایی خود را با اوراق مشارکت به بازار عرضه کنند.وی با اشاره به اینکه وقتی در سیستم بانکی تنوع زیاد شود ریسک سرمایه گذاری کاهش پیدا می کند گفت: بعضی از بانک ها در برخی زمینه ها متخلف هستند ولی برخی دیگر از بانک ها اصرار دارند تا در چارچوب قوانین و به صورت مجاز حرکت کنند.

*جریمه بانکی که حقوق ذینفعان را رعایت نکند
این عضو دولت یازدهم گفت : یکی از اقداماتی که پیش بینی شده این است که بانک ها موظفند ظرف مدت پنج سال عدول خود را از دارایی های مجاز به ۳۰ درصد بازگردانند.اشکالی که در گذشته و در بانک مرکزی وجود داشت این بود که در یک سال درصد دارایی های بانک را بر مبنای ۷۰ درصد گذاشته و بعد دوباره آن را به ۳۰ درصد کاهش داد و این کار در مدت زمان کوتاه امکان پذیر نبود چون بازار سرمایه کشش محدود دارد.
وی تصریح کرد : نظام بانکی یک نهادی است که ذینفعان فراوانی از جمله سهامداران، سپرده گذاران و گیرندگان تسهیلات دارد بنابراین نهاد بانکی باید بتواند به طور مستقل حقوق این ذینفعان را رعایت کند.اگر سهامدار تبدیل به گیرنده تسهیلات شد یک تضاد منافع به وجود می آید و ممکن است این تضاد منافع باعث تضعیف منابع نیز بشود. لذا بانک مرکزی یکی از رسالت هایش این است که بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کرده و حقوق ذینفعان نسبت به خودش را رعایت کند و اگر بانکی این کار را انجام ندهد جریمه می شود.

*هیچ سرمایه گذاری نمی تواند برای نیاز خودش بانک تاسیس کند
سیف گفت : یک نسبت برای اشخاص مرتبط داریم که از گروه های شاخص این اشخاص سهامداران هستند و طبق این نسبت محدودیت بیشتری در زمینه دریافت تسهیلات برای سهامدارانی که درصد سهمشان از یک حد خاص بالاتر بود نسبت به افراد عادی اعمال می شود.یک لیست مشخص از سهامداران بانک ها داریم که در ارتباط با تمامی فعالیت های این افراد بانک ها به ما جواب می دهند. هیچ سرمایه گذاری نمی تواند به دلیل حجم نیازش یک بانک را برای خود تاسیس کند.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد : سپرده گذاران باید اطمینان داشته باشند که مدیریت بانک نه بر اساس اعمال نظر سهامداران بلکه بر اساس اصول کارشناسی تسهیلات می دهد. یکی از دقت نظرهایی که باید بانک مرکزی انجام دهد دقت در آمار و تحلیل بانک ها است.اخیرا یک ارتباط بین بانک مرکزی و حسابرسان بانک ها برقرار کردیم و طبق آن تسهیلات ارائه شده به شرکت های هر بانک به درستی ثبت می شود. در آماری که بانک مرکزی برای عملکرد درست یا غلط بانک ها ارائه می دهد این گزارش حسابرسی مستقل مبنا قرار می گیرد. حسابرسان با جهت دهی های بانک مرکزی مکلف می شوند تا از دورزدن بخشنامه های بانک مرکزی توسط بانک های زیرمجموعه جلوگیری کند. حسابرس مستقل وظیفه دارد تا مانع از صورت سازی بانک ها شود.

*عدم کارشناسی طرح های زود بازده در سنوات گذشته
او گفت : در حال حاضر شرایط را به گونه فراهم کردیم که هیچ گونه عدول از ضوابط و پوشاندن خلاف ها در سطح مالی انجام نشود. برای اولین بار اعلام کردیم که مجمع هیچ بانکی تشکیل نشود مگر اینکه حسابرس تقسیم سود مشاع بین سپرده گذار و بانک را بر مبنای فرمول بانک مرکزی تایید کند و این گونه کنترل و نظارت در گذشته وجود نداشت.سودهایی که به سپرده گذاران ارائه می شود علی الحساب است. در عمل هر سودی حاصل می شود مشاع است و باید میان مجموعه سپرده گذار و منابع بانک تقسیم شود. در حقیقت اولویت تخصیص سود با سپرده گذاران است و بانک نیز باید دو و نیم درصد را به صورت کارمزد برداشت کند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت ریسک حدود یک تا دو سال است که وارد نظام بانکی کشور شده و هنوز به خوبی عمل نمی کند گفت: تسهیلاتی که بانک ها پرداخت می کنند طبق قانون باید در سررسید وصول شود ولی در برخی مواقع گیرنده تسهیلات به دلایل مختلفی مانند نوسانات شدید نرخ ارز که تولید را با مشکل مواجه کرد توان پرداخت در سررسید را ندارد.تسهیلاتی که بدون مبانی کارشناسی به دلیل تبصرهای تکلیفی پرداخت شده نتواسته در سررسید بازگردانده شوند به عنوان مثال اصلا هیچ کار کارشناسی بر طرح های زودبازدهی که در گذشته داشتیم انجام نشد.

*لزوم اصلاح تفکر وجود فساد در پرونده های معوق شده
سیف افزود : باور اولیه ای که در گذشته فکر می کردند هر پرونده ای معوق شده حتما یک فساد دارد را باید اصلاح کنیم. در شرایط فعلی که بر خروج از رکود تمرکز داریم باید بنگاه های اقتصادی را احیا کنیم البته درصورتی که بانک مرکزی با بررسی های کارشناسی تایید کند که این بنگاه می تواند با تزریق سرمایه به تولید بازگشته و همچنین در زمان سررسید می تواند بدهی خودش را پرداخت کند. متاسفانه در گذشته مکانیزم های کنترلی بانک مرکزی در زمینه ارائه مجوز بانک ضعیف بوده است اما در حال حاضر هیچ گونه برنامه ای برای ارائه مجوز بانک جدید نداریم و تمرکز اصلی ما بر اصلاح و سامان دهی بانک های فعلی است. بازار بورس می تواند برای تمرکز سهام داری بانک و اصلاح آنها با ما همکاری داشته باشد.
رئیس بانک مرکزی گفت: در بسیاری از کشورها این اعتقاد وجود دارد که با سهامداران خرد نمی توان بانک را اداره کرد و دلیلشان این است که وقتی بانک مرکزی بخواهد ضرورتی را اجرا کند در بالاترین اختیارات و در مجمع بانک متمرکز می شود ولی وقتی که سهام داران خرد بانک را مدیریت کنند نمی توانند ضرورت را اجرا کنند و در آن صورت بانک دچار بحران می شود ولی اگر سهامداران در مجمع باشند سیاست ها را اعمال کرده و باید در ارتباط با فعالیت های مجمع پاسخگو باشند. در حال حاضر تمرکز سهام داری مخفی شده است و بانک مرکزی نمی تواند مسئول مشخص را احضار کند. برخی از بانک های دولتی زیان ده هستند و چون قیمت تمام شده تسهیلاتشان با بازده تسهیلات تطبیق نداشته یک روند منفی دارند.

*بانک ملی تحت فشار است
این عضو دولت یازدهم گفت : بانک ملی تحت فشار است چون حجم بالای تسهیلات تکلیفی را برعهده داشته و رقم مطالبات لاوصولی اش نیز بالا رفته که به همین دلیل به صورت ویژه با وزیر اقتصاد صحبت کردیم تا تعدادی از بانک های دولتی را از نظر صورت مالی احیای جدی کنیم و بانک ملی نیز در لیست این بانک ها قرار دارد. در حقیقت بانک های دولتی همه زیان ده هستند.
در ارتباط با قانون عملیات بانکداری بدون ربا تمامی موارد این قانون در کشور اجرا می شود و بانک ها در حال حاضر مابعدالتفاوت نرخ سود را پرداخت می کنند.اعتقاد من این است که به جای بانکداری اسلامی نام بانکداری بدون ربا را مطرح کنیم. در حال حاضر اثری از ربا در دستورالعمل های بانک مرکزی وجود نداشته و در حال تنظیم نقشه راه هستیم تا از مسیر بانکداری بدون ربا به سمت بانکداری اسلامی حرکت کنیم.
سیف گفت: نرخ سود تسهیلات ارتباطی به بانکداری اسلامی یا بانکداری بدون ربا ندارد و این درست نیست که بانک های اروپایی را در بدون اینکه شرایط تورم یکسانی داشته باشند با بانک های ایرانی مقایسه کنیم. ما باید تلاش کنیم تا تورم را کنترل کرده و همچنین اجازه بدهیم که ویژگی های برتر بانکداری بدون ربا خودش را نشان دهد.

*افزایش وام مسکن تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای زوج های جوان
وی در واکنش به این حرف که هدف بانک مرکزی در ارتباط با افزایش سپرده های صرافی ها تعطیلی صرافی های خرد و تقویت نقش بانک ها در بازار ارز است گفت: بانک ها در بازار ارز آزاد فعال نیستند و در گذشته شهرهای کوچک بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و شهرهای بزرگ نیز بین یک تا دو میلیارد تومان بود که اخیرا با یک تجدید نظر در تصمیمات بانک مرکزی این ارقام را در شهرهای کوچک به ۵ میلیارد تومان و در شهرهای بزرگ به ۲۰ میلیارد تومان افزایش دادیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا در ارتباط با افزایش وام مسکن مصوبه دولت اجرایی نمی شود گفت: سقف وام غیر از مسکن مهر که ۲۰ میلیون تومان بود را به ۳۵ میلیون تومان افزایش دادیم که این افزایش برای زوج های جوان تا سقف ۵۰ میلیون تومان است. متاسفانه یکی از بدترین روش های تامین مالی که برای مسکن مهر انجام شد در نظر گرفتن پول پرقدرت بانک که تورم زا نیز هست بود و طبق این روش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پایه پولی مبلغ ۴۳ هزار میلیارد تومان آن متعلق به مسکن مهر بود و این رقم اثر شدید تورمی دارد.
خوشبختانه با همراهی وزیر مسکن تصمیم گرفته شد تا آثار تورمی را از طرح مسکن مهر حذف کرده و تامین مالی این طرح از درون خود طرح انجام شود. در بخش مسکن و بسته سیاست پولی جای خریدهای سنگین ملک توسط بانک ها خالی بود.

*ایجاد سرعت زیاد در پرداخت های قرض الحسنه
وی در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی در سال گذشته مانع کاهش نرخ ارز شد گفت: آن کاهش اصلا خوب نبود و در صورت تحقق به واحدهای تولیدی و صادرات لطمه می زد و خوشبختانه نتیجه این جلوگیری نیز ثبات فعلی حاکم در بازار است.
رشد نقدینگی در سال گذشته ۲۹/۱ (بیست و نه و یک دهم) درصد بود که سه درصد از آن به موسسات جدید تعلق داشت.
وی در ارتباط با عدم نامگذاری ائمه بر بانک ها گفت: حتما این بخشنامه را که نباید نام ائمه بر بانک ها گذاشته شود اجرا می کنیم و هیچ گونه حمایت غیر اصولی در این زمینه وجود ندارد و در صورتی که موفق نشدیم قطعا به دخالت افراد ارتباط ندارد بلکه خودمان کوتاهی کرده ایم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا دولت در برخی مواقع باید مابعدالتفاوت وام های قرض الحسنه را پرداخت کند گفت: یکی از برتری ها و ویژگی های بانکداری بدون ربا ایجاد شرایط برای پرداخت وام قرض الحسنه است که طبیعتا پرداخت قرض الحسنه در حد تجهیز منابع صورت می گیرد. خوشبختانه اخیرا سرعت زیادی در پرداخت های قرض الحسنه ایجاد کردیم و امیدوار هستیم تا طول زمان انتظار کاهش پیدا کند.

*جریمه دیرکرد حرام اما ضروری برای مکانیزم انضباط مالی
ما نیاز به بازسازی پولی در زمینه اسکناس داریم و هدفمان این است که در سال ۹۵ به تورم تک رقمی و به نوعی ثبات اقتصادی دست پیدا کنیم و در آن زمان می توانیم برای حذف تعداد صفر و یا حجم اسکناس ها تصمیم بگیریم.
در بحث بانکداری جدید الکترونیک و سیستم های نوین بانکداری یک ایده جدید را تحت عنوان کیف پول الکترونیکی مطرح می کنیم که این کیف به معنای شهر بدون اسکناس رایج کشور است و به صورت پایلوت در کیش اجرا می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بانک های تجارت، ملت و صادرات خصوص هستند گفت: این بانک ها فرم خصوصی را به خود گرفته اند و به تدریج با واگذاری سهام خلوص خصوصی شدن را می گیرند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا وقتی مراجع جریمه دیر کرد را حرام کردند ولی هنوز بانک ها این مبلغ را دریافت می کنند گفت: جریمه حرام است ولی چیزی که اکنون در بانک ها اجرا می شود بر اساس مصوبه شورای نگهبان است و ضرورت وجود مکانیزم انضباط مالی باعث اجرای این طرح می شود چه بسا اگر این طرح اجرا نشود تسهیلات دریافتی یکبار مصرف تلقی شوند.

*رشوه موریانه وار اقتصاد کشور را نابود می کند
وی در پاسخ به سوالات متعدد بینندگان در ارتباط با نرخ دلار گفت: در رابطه با ارزش دلار بانک مرکزی فقط نوسانات شدید قیمتی دلار را در بازار کنترل می کند ولی آنچه مسلم است قیمت دلار باید با واقعیت های اقتصادی تغییر کند اما این تغییر باید در یک بازار آرام و با ثبات صورت بگیرد.
تولید کننده، صادر کننده و اشتغالزایی به بازار با ثبات نیاز دارد. در آینده رشد اقتصادی خوبی داشته و تورم نیز کنترل می شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مبارزه با رشوه در نظام بانکی گفت: از تمامی مردم می خواهم تا با همت جمعی خود در کنار ما با این نوع فساد مقابله کنند چرا که فساد مالی (رشوه) مخرب بوده و موریانه وار اقتصاد کشور را نابود می کند. مردم هر گونه اطلاعات و اخباری در این زمینه دارند از طریق سایت بانک مرکزی به ما انعکاس دهند و ما نیز بدون اینکه برای آنها مشکلی ایجاد شود نسبت به گزارشات اقدامات لازم را بعمل می آوریم.
حجم نقدینگی ۶۱۵ هزار میلیارد تومان است که از مبلغ تقریبا ۱۴۰ هزار میلیارد تومان می تواند به پرداخت تسهیلات اختصاص یابد. اگر بانکی منابعی را داشته باشد راه صحیح این است که آن منابع را برای تسهیلات پرداخت کند.

*قدرت ۲۸۰ هزار میلیاردی پرداخت تسهیلات نظام بانکی در سال جاری
قدرت اعطای تسهیلات در نظام بانکی سال جاری در ابتدا ۲۴۰ هزار میلیارد تومان بود که بعد از بررسی های فراوان این قدرت را به ۲۸۰ هزار میلیارد تومان افزایش دادیم.
وی در ارتباط با زمان تک نرخی شدن دلار گفت: یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت یازدهم کنترل و کاهش تورم است.
مردم باید بدانند ه تورم به معنای افزایش قیمت است و کاهش تورم یعنی اینکه روند افزایش قیمت کاهش پیدا می کند و تورم تک رقمی موجب تولید جدید می شود.
در حال حاضر آمادگی تک نرخی شدن دلار در کشور با وجود ثبات در بازار ارز هست اما باید از نظر تثبیت در شرایط روابط بین المللی نیز مطمئن شویم که اگر این اطمینان حاصل شد به فاصله ۶ ماه می توانیم نرخ را انتخاب کرده و اقتصادمان را به سمت یک بازار با ثبات حرکت دهیم.

*بخش مسکن راکد است
وی در پاسخ به این سوال که مبنای قیمت ارز آزاد چیست گفت: تعادل عرضه و تقاضا مبنای قیمت ارز آزاد است. تعادل اقتصاد در هر زمان بستگی به نرخ ارز داشته و بانک مرکزی تنها این نرخ ارز را به تعادل و ثبات می رساند.
وی در جواب به این سوال که دلایل تشکیل صندوق سرمایه برای خرید مسکن چیست گفت: بخش مسکن در حال حاضر راکد است و تولیدی در این زمینه صورت نمی گیرد. ما نیاز داریم که طبقه متوسط جامعه بتواند برای مسکن خود برنامه ریزی کند.
فرمول صندوق های پس انداز مسکن اول برای تشویق به پس انداز و دوم برای ایجاد امکان تسهیلات در زمینه مسکن اثر گذار است. مسکن یکی از بخش های پیشران اقتصاد است و برای خروج از رکود حتما باید این تحرک ایجاد شود.
وی در پاسخ به این سوال که برای برداشت های غیر قانونی از بانک چه کاری انجام می دهید گفت: متاسفانه برای برداشت شبانه از بانک در سنوات گذشته هیچ منطقی وجود ندارد. اگر بخواهیم از بانک ها برداشت کنیم باید دولت را بدهکار کنیم و بدهکار کردن دولت نیاز به دلیل داشته و باید در مجلس مطرح شود.
سیف در پاسخ به این سوال که چرا گشایش اعتبار اسنادی با ۳۰ درصد رعایت نمی شود گفت: در گذشته بانک ها الزام شده بودند تا هر کسی بخواهد از این گشایش استفاده کند باید ۱۰۰ درصد پول را پرداخت کرده و ۳۰ درصد نیز برای تضمین آوردن جواز سبز گمرکی ارائه دهد اما در حال حاضر این ۱۰۰ درصد پرداختی را به ۳۰ درصد کاهش دادیم ولی بانک ملزم به ریسک برای مشتریانی که آنها را نمی شناسد نیست. در حقیقت ما این التزام با را به ۳۰ درصد کاهش دادیم اما اجرای آن به صورت اختیاری به بانک واگذار شده است.
وی در واکنش به این حرف که در برزیل وقتی صبح تقاضای وام ارائه شود تا ظهر همان روز پول به حساب متقاضی واریز می شود ولی در ایران این گونه نیست گفت: در ایران نیز این کار برای برخی از تولید کننده های خوش حساب انجام می شود.
ولی اله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: همواره از نظام بانکی انتظار بوده که از تولید حمایت کند و فعالان بانک‌های خصوصی گلایه دارند که تحت فشار بخش‌های دولتی و تکلیفی قرار گرفته‌اند.
ولی اله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی شب گذشته با حضور در برنامه "پایش" اقدامات یک ساله کل بانک مرکزی را تشریح کرد.گفت : یکی از مشکلات بانکداری در ایران که نتوانسته خود را با مدل‌های روز تطبیق دهد، دولتی بودن بانک‌ها است. همواره از نظام بانکی انتظار بوده که از تولید حمایت کند و فعالان بانک‌های خصوصی گلایه دارند که تحت فشار بخش‌های دولتی و تکلیفی قرار گرفته‌اند.
در پایان مرتضی حیدری مجری برنامه از رئیس کل بانک مرکزی خواست تا احساس و نظرش را در مورد کلماتی بیان کند ، وی گفت :
مرکز مبادلات ارزی: جایی که می تواند عرضه و تقاضای ارز را به صورت مناسب با هم مواجهه بدهد و با رعایت نوبت نیاز متقاضیان ارز را تامین کند.
گیتی پسند: یک موسسه ای است که خارج از ضوابط بانک مرکزی منابعی را از مردم جمع آوری کرد اما شنیده های من می گوید که جای دوری نبرده و الآن متوجه اشتباه خودشان شدند و سعی دارند آن را حل کنند و امیدواریم که این مشکل را حل کرده و برطرف کنند.
پیمان پولی دوجانبه: یک کار بسیار مثبت است و چیز جدیدی نیست و بانک مرکزی این کار را در گذشته انجام داده است و اکنون هم انجام می دهد.یک شخصی مصاحبه ای کرده بود و بعضی از مصاحبه این امر را تلقی می کردند که یک کار جدید است و بانک مرکزی دارد از آن غفلت می کند در صورتی که این گونه نیست و هیچ غفلتی نشده و کار در حال انجام است. الان با روسیه این کار را انجام می دهیم. در گذشته کشورهای بلوک شرق این قرارداد را با بانک مرکزی ایران داشتند.
تاجر پول: بیشتر به یاد پول شویی می افتم.
تولید ملی: یک فعالیتی است که اقتدار اقتصادی کشور را می سازد و لذا همه باید تلاش کنیم از افزایش آن حمایت کنیم.
محمود رضا خاوری: همکار سابقی که در مسیر غلطی گام برداشت و کار بسیار بدتری هم انجام داد که گذاشت و رفت و من مطمئنم که حتما باید پاسخگو باشد و یک زمانی باید در مرجع قضایی کشور کارهایش بررسی شود.
عبدالناصر همتی: جانشین حقیر در بانک ملی است و واقعیت این است که یکی از مدیران موفق ماست و تلاش داره میکنه و مشکلات بانک ملی کم نیست و با تمام امکان سعی می کند آنجا را یک بانک منضبط کند و انضباط را به بانک برگرداند. واقعه سه هزار میلیارد تومان لطمه بزرگی به بانک های ما زد یکی از بانک هایی که لطمه خورد بانک ملی بود و برگرداندن شرایط عادی کمی سخت است و الحمداله وی داره تلاش می کنه که این کار را انجام دهد.
علی طیب نیا: همکار خیلی خوب من در دولت و واقعا یکی از ویژگی های مثبت تیم اقتصادی دولت است.
محمود بهمنی: همکار سابق من در بانک ملی و سلف من در بانک مرکزی. تلاش هایی کرده ولی شرایط دوره قبل به گونه ای بوده که نمی توانسته از آن به خوبی نتیجه بگیرد.
احمد توکلی: یکی از نمایندگان دلسوز و متدین ولی منطق هایی را که باهاش مطرح می شود ذهنش را خیلی دیر عوض می کند من ارادت دارم به تدین ایشان ولی از ایشان انتظار دارم توضیحات را گوش کنند و وقتی که این توضیحات قانع کننده هستند آنها را بپذیرد.
مسعود مدلل : یک تاجر وارد کننده کالای اساسی در کشور است. ایشان در گذشته روششان این بود که کشتی ها را در اسکله می آوردند و آنجا تامین ارز می شد و بر همان اساس در اوایل دولت یازدهم وضع شد بدون اینکه هیچ وجهی به آن پرداخت شود هنوزم پرداخت نشده می دانید این ۶۵۰ میلیون یورویی که رانت گفته می شود در حالی که نه ماه از آن گذشته و قرار شد چهار ماهه تسویه شود هنوز تسویه نشده است چون نوع ارزی که می خواسته در آن زمان نبوده و هنوز هم منتظر آن بوده هنوز مهیا نشده و ارز مبادله ای که آن زمان به وی می دادند و ۲۴۵۰ تومان بود الان شده ۲۶۵۰ تومان ولی هنوزم پولش رو نگرفته و در آینده که قرار است با قیمت خاصی بگیرد ریسکی است که خودش پذیرفته است.
ستار عبدالی: با افخمی رئیس کل بانک صنعت معدن و تجارت صحبت کردم و خواهش کردم پرونده را از ابتدا ریشه یابی کنند چون نمونه ای است از رفتار نظام بانکی است و نتیجه اش اعلام می شود.
حمید پورمحمدی: آدمی است که بسیار متدین و زحمت کش و از مدیران خیلی خوب بانک مرکزی است. در زمان هایی ابهاماتی ایجاد شد ولی بعد شفاف سازی شد و معلوم شد که نقش بسیار مثبتی در سامان دهی بازار پولی در زمان خودش داشته است. اما این نقش مثبت خیلی بیان نشده است.
بابک زنجانی: یک انسانی است که نمی توانسته اینقدر پیچیده و به تنهایی عمل کند و واقعا تعجب می کنم که دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در اختیار ایشان بدون هیچ تجربه ای و چطور به این آدمی اعتماد شده و این امکانات در اختیارش قرار داده شده و چطور به راحتی همه را گول زده است. با قاطعیت مرجع قضایی را داره پیگیری می کند. به ما گفته بودن که داره پول رو می فرسته به خارج از کشور ولی ما را تحت فشار قرار دادند تا تایید کنیم این پول وصول شده است.
ایشون اصلا در بانک مرکزی نبوده است و این حرف خیلی عجیبی است.
جمشید بسم اله: زمان آقای احمدی نژاد در بازار ارز فروشی روی چهار پایه می رفت و نرخ ارز اعلام می کرد و می گفتن این به جای بانک مرکزی نرخ ارز را اعلام می کرد.
فاضل خداداد: همان داستان ۱۲۳ میلیارد بانک صادرات است که یکی از پرونده های بزرگ در آن زمان بود که منابع بانک صادرات برگشت و بانک صادرات هیچ گونه خسارتی را متحمل نشد.
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۹:۲۰
وحشتناک بود. (2339067) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۶:۰۳
بنظر من ولی جالب بود بخصوص این قسمتش (( وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مبارزه با رشوه در نظام بانکی گفت: از تمامی مردم می خواهم تا با همت جمعی خود در کنار ما با این نوع فساد مقابله کنند ))

من هرگز باور نمی کنم! فساد سیستماتیک نه تنها بانکها بلکه در بدنه اجرایی سازمانهای اقتصادی هم شدیدا رسوخ کرده.

نتیجه نظرسنجی رو چرا منتشر نکردند در این خبر؟ 64درصد نارضایتی از عملکرد بانک مرکزی داشتند. (2339245) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۱۹:۴۴
کام مردم با مصاحبه‌های متعدد آقای رئیس‌جمهور و تکرار مکرر این جمله که دولت تورم را کاهش داده شیرین نمی‌شود. این آمارها در سبد زندگی مردم مشاهده نمی‌شود. برعکس آنچه مردم می‌بینند این است که قیمت‌ها هر روز بالاتر می‌رود. (2340387) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۲۹:۱۲
سیاست های اقتصادی دولت پس از یک سال تجربه‌اندوزی نیازمند چه اصلاحاتی است؟ نقطه شروع این تغییر و اصلاح از کجا باید باشد؟
دولت فعلی را مانند هر دولت دیگری می‌شود نقد کرد اما دولت هم باید آمادگی شنیدن نقد را داشته باشد و حجاب‌های شنیدن نقد را بردارد. (2340404) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۱:۵۲
چرا دولت بانکها و موسسات مالی را در 4-5 بانک بزرگ تجمیع نمی کند؟

چرا مجوز تاسیس بانک به نهادهای قدرتمند چون نیروی انتظامی، نهاد نظامی ، بساز و بفروشها و وزارت خانه ها داده است؟ چطور می توان یک بانک متعلق به نهاد نظامی را کنترل کرد؟

چرا این کشور باید این همه بانک داشته باشد؟ که همه یک نرخ سود می دهند و می گیرند و با سرمایه گذاری در بخشهای سرمایه ای و غیر مولد تیشه به ریشه اقتصاد این کشور می زنند؟ مزیت بانک X بر بانک Y چیست؟

آیا این بانکداری اسلامی است ؟ (2339416) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۸:۰۲
مگر یکی از انتقادات به دولت قبل این نبود که چرا سهم تولید پرداخت نشد؟ الان ماه ششم سال شروع شد یعنی کم کم نیمه سال می رسد . در این مدت ریالی از سهم تولید حاصل از درآمد هدفمندی به بخش تولید پرداخت نشده. چرا؟ (2339469) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۹:۳۵
بله
دلیلش سازو کاری است که دوستان در دولت قبل ایجاد کردند شما وقتی که یک فرایندی را ایجاد کنید و سهم بیشتری به بخش دیگر بدهید در اینده برای اینکه جریان را تغییر بدهید گیر و موانع بسیار خواهید داشت یعنی نمیتوانید دیگر به سادگی جریان نقدی یک بخش را کم کنید همین پولی که به ملت پرداخت میشود اگر قطع شود و به تولید داده شود دوستان بسیاری اعتراض خواهند کرد و...ضمنا دولت در حال حاضر با مشکلات مالی فراوانی رو برو است و خزانه جارو شده تحویل دولت گردید. (2339515) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۰:۱۱:۴۳
من از صنعت اطلاعی ندارم اما در کشاورزی تا سند نداریم چگونه کشاورز نما را از کشاورز جدا کنند ؟لذا به نام تولید به کام کشاورز نما ها یا راخت تر بگوییم وابستگان به جهاد کشاورزی وبانک کشاورزی می شود (2340030) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۷:۴۰
وزیر صنعت دیشب اعلام کرد که دولت یارانه برای تخصیص به تولید لبنیات ندارد. در حالیکه قرار بود 300 میلیارد تومان به این امر در سال 93 اختصاص داده شود. ایشان گفتند که بزودی لبنیات 15 درصد دیگر گران خواهد شد.
دست دولت تدبیر و امید درد نکند. بعد از یک سال از عمر این دولت، هیچگونه تغییری در سیاست گذاری های مالی و سرمایه ای و تولیدی و کلا" اقتصادی شاهد نیستیم. این دولت راه دولت احمدی نژاد را طی می کند. (2339489) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۵۷:۵۲
همین آقای وزیر (آقای نعمت زاده) دیروز در مصاحبه اشان فرمودند که داستان روغن پالم سیاسی است و آمریکا به خاطر تولید روغن سویا و رقابت با کشورهای تولید کننده روغن پالم در شرق آسیا، مصرف آن را مضر و خطرناک اعلام کرده است!!
ایشان توضیح ندادند که آیا قاطی کردن روغن با لبنیات بدون آگاهی مصرف کنندگان جرم است یا نه؟

واقعا" طرفداران روحانی به این وزیر با این بینش، چه امیدی دارند؟ (2340355) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۲۰:۱۱
در این پنج ماهی که از سال گذشته، لبنیات دو مرتبه گران شده و متاسفانه هیچ مسئولی پاسخگو نیست. اعتراض هم که می‌کنیم می‌گویند پیام انتخاباتی ریاست‌جمهوری را درک نکرده‌اید. (2340389) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۱۰:۲۲
سیف باید عوض بشه چون آدم ضعیف و فاقد سواد اقتصادیه (2339951) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۱:۳۶:۲۹
اگر سواد به ازبر کردن جزوات است خیلی ها باید عوض بشن (2340559) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۴۹:۲۱
مشكل بزرگ مملكت ما بازرسي ها ونظارت هاست كه امر عادي وساده شده .در تمام نهادها بازرسي ها امر خيلي معمولي شده .بايد اراده اي شود براي تغيير رويكرد نظارت ها .وقاطعانه (2339110) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۰:۰۴
فعلاً که میبینی تورم را به خوبی کنترل کرده و از پس بازار ارز هم براومده! اون محمود بهمنی که مدیریت بازرگانی خونده بود و در زمان تصدی بر بانک مرکزی شب عید از حساب بانکها به صورت غیرقانونی برداشت کرد تا دولت یارانه بپردازه مثلاً چه گلی به سر کشور زد؟
( جالبه که در مجلس آب از آب تکون نخورد و کسی هم دلواپس نشد!) (2339217) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۰۸:۱۴
پولی که بانکها از جیب مردم برداشت کرده بودند قسمتی رو برداشت
بانکها مجازند از بیت المال بالا بکشند شبانه؟ اما حق بانک مرکزی رو نپردازند؟ (2339949) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۸:۳۴:۴۴
به قیمت رکود اقتصادی. خسته نباشند. وقتی از رکود خارج شدیم و دوباره تورم شد انوقت به شما می گوییم. (2340731) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۰:۴۸
آهان. راست میگی. رئیس قبلی بانک مرکزی خیلی خفن بود. (2339255) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۱۴:۰۰
رییس کل بانک مرکزی در مواجهه با آمارهای عجیب و غریب از ضعف نظارت بر شبکه بانکی کشور، مقداری از ضعف ها را به عملکرد گذشته نسبت داد و برای بقیه هم قول ترمیم داد.
اگر به اینها بگند یه جمله بسازکه توش احمدی نژاد و گذشته نباشه مطمئن باشید نمی تونند
هرجا کم میارند میگندتقصیر دولت قبل بود این سیاست این دولت هست تنها افتخارشون اینکه بگند رشد قیمتها 15 درصد کم شده و از 40 درصد پارسال رسیده به 25 درصد
افتخارمی کنند قیمتها 25درصد رشد داشته در صورتیکه اونم دروغ میگند تورم25 دصد نیست 40 درصده یعنی رشد قیمت ثابت مونده پارسال هم 40 درصد بودامسال هم 40 درصده (2339200) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۴:۰۱:۲۷
من کاری به حرف های کارگزاران این دولت ندارم اما به یک نکته اعتقاد دارم اگر فسادی بوده است باید مشخص شود و عوامل آن مجازات شوند و گرنه مفسدین در این دولت هم کار خود را خواهندکرد (2340607) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۱۶:۲۴
بابک زنجانی چند سال دارد که در دولت هاشمی و دولت خاتمی جایزه گرفت و در دولت احمدی نژاد دستگیر شد. (2339205) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۵۹:۴۰
مرد مومن، ب ز در دولت احمدی نژاد پر و بال گرفت و در دولت روحانی دستگیر شد. (2339572) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۰۳:۰۸
چرا جک میگی ؟ بابک در دولت احمدی نژاد نفت می فروخت ... یادت ؟ (2339578) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۴۷:۲۶
بله جایزه گرفت ولی در دولت احمدی نژاد تریلیون نر شد (2339924) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۵۰:۰۰
بانکها حاضر نیستند در کار تولیدی سرمایه گذاری کنند و باعث این هرج مرج شده اند اگر هم فشاری بهشون وارد بشه با روشهای مافیای ضرر به جامعه میزنند بقول معروف شدن چوب 2 سر نجس (2339928) (alef-3)
 
سید
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۵:۰۸
دیگه نیازی به تحریم نداریم تا وقتی که ازداخل تیشه به ریشه میزنند. (2339243) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۷:۰۱
الان باز یک عده کتوهم پایداری چی میان کامنت میزارن بابک زنجانی راننده نوربخش بوده با کامیون دلار میبرده تو بازار آب میکرده!! (2339269) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۳۸:۴۲
اینکه بابک زنجانی چجوری رشد کرده رو من نمی دونم
اما اینکه مسئولین کارهایی که به نفع شان باشد را تکذیب کنند و بگویند مدرکی نیست را خیلی عادی می دونم که سابقه هم دارد. ( راننده نور بخش) باز هم میگم در مورد صحت اطلاعات هیچ سندی نیست اما اینکه مسئولین بانک مرکزی که تکذیب میکنند حرفهای بابک ز را اصلا قابل قبول نیست
بعدشم مگر بانک مرکزی قابلیت خاصی در بازار ارز داره که تزریق آن توسط واسطه ها قابل پذیرش نیست همین الان هم از طریق بانک ها بخشی را دارند انجام می دهند. کلا مسئولین بانک مرکزی چه در دولت قبل و چه در دولت قبل تر و چه در دولت قبل تر تر اصلا کار خاصی برای ساماندهی بازار پول های خارجی و نظارت آنلاین به آن انجام ندادند . (البته سامانه پرتال ارزی در دولت قبل راه اندازی شده که خیلی جای صلاح داره و هنوز جوابگوی ایجاد قابلیت نظارت آنلاین بانک مرکزی نیست)

به نظرم خیلی بعید نیست که رشد بابک زنجانی اینگونه باشد. (2339787) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۸:۱۳
آیا از ایشان پرسیدید در حالی که داشت قیمت ارز پایین می آمد چرا جلوی آن را گرفتند؟!! (2339274) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۴:۴۱
بله پرسیدند . جواب هم داد . (2339507) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۳۳:۳۸
جلوشو نگرفتند عزیزم تثبیت شد در 3000 (2339522) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۲:۵۱
حالا همه مملکت درست شده فقط مانده بانکها ! با این حرف ها فقط چند تا شرکت بانکی تعطیل بشه یک عده ای هم بیکار می شوند توجه کنید بسیاری از شرکت های بیمه لیزینگ معدنی و ... زیر مجوعه بانکها هستند و اگر نباشند تعداد زیادی بیکار خواهند شد بانکها باید اشتغال زایی کنند کار بانک در تمام دنیا همینه نه وام دادم به یک عده ای خاص ! (2339338) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۳:۵۰
بانکها باید از حالت نظامی خارج شوند، 4 بانک نظامی داریم !!! (2339340) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۷:۰۲
بانکی که سرمایه های مردم را می گیرد چرا باید 90 درصد تسهیلاتش را به چند مشتری بزرگ داده باشد تا اکنون ورشکسته شود؟؟؟ (2339408) (alef-3)
 
بانکدار
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۸:۵۴
یک هشدار به دولت وبانک مرکزی عامل اصلی رکود در کشور پرداخت سود روزشمار 22درصد به بالا توسط سیستم بانکی (رقابت ناسالم شبکه بانکی ) می باشد . جهت رونق کسب وکار باید سود روز شمار بین 6تا 7 درصد تعیین و سود بلند مدت 1تا 5 سال بین 15 تا 20تعین گردد .و بسات تمام طرح های من دراوردی (دور زدن قانون ) برچیده شود و سپرده 3ماه ،6 ماه،نه ماهه با ماندگاری و غیره وجود نداشته باشد .قول می دهم به عنوان یک بانکدار و مدرس دانشگاه در مباحث اقتصادی کمتر از 3ماه کسبو کار چنان رونقی بگیرد که هیچ کس انتظار ان را نداشته باشد .و از طرفی موسسات و بانکهای که عامل ترویج ربا، ورشکسته شدن پیمانکاران خصوصی ،الودگی محیط زیست می باشند .به سمت کیفیت خدمات ،تکریم ارباب رجوع گام بردارند و با بانک های دیگر رقابت کنند.((شرط ان برخورد قاطع دولت ، بانک مرکزی ، قوه قضائیه با موسسات متخلف می باشد اگر چه انها وابسته به قدرت هستند)) (2339411) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۴۴:۳۷
خوب شد که یک گذشته ای هست تا بشود به دلیل آن کم کاری و سهل انگاری های امروز را به پایش زد. (2339424) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۴:۵۱
حیدری با تمام بی شرمی می گه زنجانی در این سه چهار سال امده رو کار فک می کنه مردم نمی فمم! پس اون جایزه هایی که در دولت هاشمی و خاتمی بهش دادن واسه حفظ قرآن بوده؟ (2339462) (alef-3)
 
باران
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۲:۰۱
به حیدری چه مربوطه؟حیدری رئیس داره.حیدری کارمندی بیش نیست. (2339500) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۰۵:۱۱
عمو مثل اینکه یادت رفته زنجانی زمان احمدی نژاد مامور فروش نفت شده بود ! (2339584) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۴۸:۴۹
جایزه با دزدی چند میلیارد دلاری که ببری ومعلوم نشه کجا رفته خیلـــــــــــــــــلی فرقشه ! (2339677) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۴:۴۱
خود این آقا یکی از بزرگترین مشکلات پولی و بانکی کشوره !
بعد این می خواد مشکل حل کنه ؟ (2339483) (alef-3)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۵۳:۳۲
آقای سیف با توجه به تجربیاتی که در طول سالیان متمادی در این کار کسب نموده اند تا بحال عالی کار کرده اند، آقایون فکر میکنید میشه تمام مشکلات کشور رو یه شبه حل کرد.!یادمون نرفته در دوره پیش مملکت چجوری اداره میشد و قیمت ارز رو جمشید بسم اله تعیین می کرد،اینقدر سیاه نمایی نکنیم و نیمه خالی لیوان رو نگاه نکنیم.... (2339557) (alef-3)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۳۴:۲۰
از بسته خروج مسکن از رکود مشخصه چقد دارن کار میکنن!!!پایش دوران محمود رو با دوران حاج حسن مقایسه کنید،باز حاج حسن بگه چرا صدا و سیما خدمات دولت رو نشون نمیده (2339641) (alef-3)
 
رضا دوستدار
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۴۵:۳۳
اقای رییس خسته نباشید.لطفا پاسخ دهید که چرا کسانی که در صندوق پس انداز مسکن بانک مسکن برای وام بیست میلیونی سپرده گذاری کرده اند اکنون برای گرفتن بقیه مبلغ وام تا سی و پنج میلیون باید حساب دیگری گویا به نام ممتاز افتتاح نمایند در حالیکه باید بتوانند از طریق افزایش سرمایه در حساب صندوق خود با میانگین جدید از افزایش وام استفاده نمایند. (2339670) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۵۶:۲۸
سیف قبلا رییس بانک صادرات بود که اختلاس بزرگ در زمان ایشان صورت پذیرفت !!! (2339696) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۰۲:۰۹
تا حالا چند تا فاتحه برای دولت یازدهم خوندم!!!!!!! اولینش زمانی بود که آقای سیف اعلام کرد اگر دلار بخواد پایین بیاد هم اجازه نمیدیم. همون جا فاتحه این دولت رو خوندم. (2339821) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۱:۱۵
درحقیقت این سیستم شبکه ربا خواری برای گسترش ربا در جامعه و آوردن پول آلوده به ربا بر سر سفره مردم است وگرنه طبق آماری که خود مسئولین انتشار می دهند این بانکها هیچ کدام از وظایف اصلی خود را انجام نداده اند

قبلا هم نوشته بودم که در همه جای دنیا با ورود بحران اقتصادی بانکها متضرر یا ورشکسته می شوند در حالی که در کشور ما در این دو سه سال اخیر نه بانکی ضرر کرد و نه ورشکسته شد
که میتوان نتیجه گرفت که یا واقعا بحران اقتصادی وجود نداشته و اینکه این به اصطلاح بانکها واقعا بانک نیستند (2339854) (alef-3)
 
راستگو
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۵:۰۵
لطفا به این آقا زنگ بزنید و ازشون بپرسید چرا هیاتهای نظارتی بانک مرکزی که چند سالی بود در استانها دایر شده بود را دارند منحل میکنند. ایشان به غلط میگه نه هیاتها منحل نشده در حالی که بخش بسیار بزرگی از آنها را جمع کردند و بقیه هم در حال جمع کردن و بازگشت عوامل نظارت به تهران هستند. مشخص نیست چرا ایشان نمیخواد در سطح کشور بر بانکها نظارتی باشه.
این یک موضوع مهمه. خواهش میکنم به عنوان یک موضوع که قطعا پیامدهای خیلی بدی خواهد داشت از ایشان سوال بفرمایید و یک گزارش تهیه کنید.
ممنون (2339865) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۴۰:۳۴
پس بفرمایید هنوز هم آمار های گزارش شده توسط ریس جمهور در این شش سفر استانی هم براساس همین آمارهای عجیب وغریب است (2339986) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۰:۲۷:۱۷
هیچ سرمایه گذاری نمیتواند برای نیاز خودش بانک تاسیس کند.اگر این جمله صحیح باشد پس چرا موسسه اعتماد ایرانیان توسط سرمایه گذاران پدیده راه اندازی شدو بعد سود سپردههای بلند مدت توسط این موسسه و بانک قوامین بالا کشیده شد.توجیه نکنید که موسسه با بانک فرق دارد؟ (2340048) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۴۴:۵۷
انتخاب سیف برای بانک مرکزی اشتباه محض بود.... (2340420) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۰:۰۲:۱۳
اين رييس كل بدرد نميخوره يك رييس كل با عرضه كه هدفش افزايش ارزش پول تنها كشور شيعه جهان كه چهارمين دارنده نفت جهان و دومين دارنده گاز جهان و جزء ١٠ كشور اول دارنده منابع طبيعى جهان است ، باشد . يعنى دلار را برساند اقلا به هزار تومان . (2340446) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۶:۱۹:۱۵
آمارهاى خوبى بود حيف كه در هشت سال احمدى نژاد به اين افراد اجازه حساب كشى از دولتمردان اقتصادى را نمى دادند! (2340628) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۸:۰۹:۵۹
ای بابا این خانه از پایه خراب است (2340697) (alef-10)
 
اصغر
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۱۲:۴۸:۳۹
اقای سیف عزیز بانک قوامین 900شعبه دارد که از این 900شعبه 9نفرش بانکی نیستند بین بانکها با عدالت برخورد کنید چون شما با مدیر عامل بانک آینده مشکل داری باید گیر به مجوزش بدی تا شرط بگذاری شعب از 650شعبه به 165 شعبه برسد اخه مسئول خوب یعنی شما نمیدانید که ضرر این را مردم قشر ضعیف میبرند که باعث تعدیل 3000نیرو میشه که با این تعدیل اگر هر نفر به طور میانگین خرج 4 نفر بدهد 12000نفر اسیب میبینند بابا یه کمی به خودتان بیایید و اگر میخواین کاری انجام بدین با عدالت انجام بدین نه اینکه هر کس.....بدهد کارش نداشته باشین بخدا خیلی........ (2346525) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.