نظر منتشر شده
۶۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 413327
هر نفسی که فرو می‌رود؛ انذار مرگ است/ مسئولان پشت میز در مناطق خوش آب و هوای تهران
علی نبوی، 23 آبان 95
هم نفس شدن مسئولین مرتبط با حوزه‌ی محیط‌زیست در روزهای بحرانی آلودگی هوا؛ شاید حداقل بتواند درک نسبی از وضعیت بغرنج هوای کلان‌شهرها و شهرهای صنعتی را به آن ها بدهد تا لااقل در نطق‌های خود از آن تجربه بهره گیرند!
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۹

 
محیط کار یکی از عوامل مؤثر در کیفیت و اشراف در روند انجام فعالیت‌های کاری است؛ چرا که انجام آن فعالیت تحت تأثیر فضای کاری با شناخت نسبتاً بهتری صورت گرفته و بسیاری از نیازسنجی‌ها به‌صورت خودبه‌خود انجام می‌شود.

ارتباط تنگاتنگ میان محیط کار و نحوه‌ی ارائه خدمت از آن دسته مواردی است که باوجود نیاز مبرم کشور به رعایت استانداردهای آن؛ عموماً رعایت نشده و همواره از این ویژگی در بهبود بهره‌وری سود نمی‌بریم. این موضوع تنها منحصر به محیط کارهای فیزیکی و یا اداری نمی‌شود؛ اصل تصمیم‌گیری به‌عنوان یک فعالیت فکری هم نیازمند شرایط محیطی مطلوبی است که هم آرامش لازم برای اندیشیدن را داشته باشد و هم در فضای بیگانه با موضوع بحث و تصمیم‌گیری‌ها نباشد.

شاید یکی از شاخص‌ترین موارد از بیگانگی محیط کار با موضوعات کاری در فضای کار مسئولین دولتی باشد؛ که حضور در فضای نسبتاً قرنطینه آن موجب مشود تا درک صحیح و دقیقی از نیاز و دغدغه‌های روزمره‌ی جامعه صورت نگیرد و عمدی تصمیمات بر اساس گزارش و خبر مشاوران و نزدیکان مقامات انجام گیرد.

موضوع محیط‌زیست و آلودگی هوا از جمله مواردی است؛ که به دلیل عدم اشراف و تجربه نکردن عمده‌ی مسئولان مرتبط با این معضل؛ همواره مغفول مانده و اگر هم صحبت و نطقی در مورد آن صورت گرفته؛ بیشتر سوءاستفاده‌ی سیاسی بوده و چیزی که مغفول مانده موضوع حیاتی و اورژانسی آلودگی هوا است. موضوعات پر سروصدای این حوزه از جمله؛ خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه، تولید و واردات بنزین غیراستاندارد، ورود ریز گردها به کشور و آلودگی در مناطق غرب و جنوب غربی کشور؛ تنها بهانه‌ای برای تاختن احزاب، افراد و مسئولین به یکدیگر شده و زیر سؤال بردن فعالیت دولت‌های پیشین هم شاه‌بیت این جنجال‌ها بوده است.

یکی از علل استفاده ابزاری از این موضوع؛ ملموس و محسوس بودن آن در میان تمام افراد جامعه است. ازاین‌رو در طول این سال‌ها همواره هم‌اندیشی و سخنرانی‌های پرشور و انتقاد صریح افراد از متولیان امر را  نظاره گر بوده و هستیم؛ اما همین منتقدان در زمان تصدی خود بر سازمان‌های مرتبط با محیط‌زیست همه‌چیز را از یاد برده و تنها به جمع‌آوری کارنامه‌ای مبتنی بر مباحث نظری پرداخته‌اند و در عمل مردم تفاوتی را احساس ننموده‌اند.

در حوزه‌ی محیط‌زیست همواره اخبار و واکنش‌ها نسبت به آن پر بازدید و اصطلاحاً کلیک خور هستند؛ اما آنچه که در میان این پست‌های شیک و لایک خوردن‌های چند ده هزارتایی مغفول مانده اصل موضوع است.

با ورود به نیمه‌ی دوم سال همچون سال‌های پیش شاهد بروز آلودگی شدید هوا در تهران هستیم و همچنین شرایط وخیم هوا در شهرهای مرزی و به‌ویژه جنوبی کشور به‌واسطه‌ی ورود ریز گردها از عراق و عربستان هستیم. این موضوع سال‌هاست که مردم کشور را می‌آزارد و هر سال تنها چاره‌ای که برای آن اندیشیده می‌شود ایراد سخنرانی و نظرخواهی از کارشناسان امر و یا اجرای طرح‌های موقتی به‌ویژه در شهر تهران هستیم. طرح‌های اجراشده‌ی مذکور عمدتاً مانند انجام عملیات احیا برای بیماران است و تن بیمار و رنجور شهرهایی نظیر تهران، کرج، اراک، مشهد و ... سال‌هاست که به اغما می‌روند و به ضرب و زور طرح‌های اورژانسی مدیریت شهری به زندگی موقتی خود بر می‌گردند.

صحبت از تأثیر محیط کار بر فعالیت‌های کاری که در ابتدای یادداشت آورده شد؛ بدین منظور بود که شاید رعایت آن نکات بتواند تا حدی چاره این معضل باشد و یا حداقل درک درستی را هر چند برای چند ساعت در ذهن مسئولین امر به وجود آورد.

هم نفس شدن مسئولین مرتبط با حوزه‌ی محیط‌زیست در روزهای بحرانی آلودگی هوا؛ شاید حداقل بتواند درک نسبی از وضعیت بغرنج هوای کلان‌شهرها و شهرهای صنعتی را به آن ها بدهد تا لااقل در نطق‌های خود از آن تجربه بهره گیرند!

در همین راستا پیشنهاد می‌شود که مسئولین مؤثر و مرتبط در حل معضل موضوعی چون ریز گردها؛ دمی را در کار آن مردم باشند و احساس خفگی را از نزدیک تجربه نمایند و ببینند که در روزهای اضطراری آلودگی هوا؛ دیگر فرو رفتن نفس‌ها ممد حیات نیست و بر آمدنشان هم مفرح ذات نیست؛ نفسی که در گلو به گِل و دود می‌نشیند تنها بشارت مرگ می‌دهد.

نشستن پشت میز آن هم در مناطق خوش آب و هوای تهران حتی درکی از آلودگی هوای تهران به آنها نمی‌دهد؛ چه رسد به درک هوای غیرقابل تنفس خوزستان و دیگر شهرهای احاطه‌شده توسط ریز گردها.

ای کاش شرایطی رقم می‌خورد تا افراد مسئول در حل معضل آلودگی هوا؛ مجبور به فعالیت در شرایط غیر ایزوله در همان محیط باشند و تا حل نشدن بخشی از مشکلات، حق خروج از آن محدوده را نداشته باشند. شاید که این اضطرار و اجبار موجب خدمت رسانی از سوی آنان شود.
 
کلمات کلیدی : آلودگی هوا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۰۳:۲۱
تهران کل پاییز و زمستون باید طرح زوج و فرد باشد (4014072) (alef-6)
 
محمد
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۲:۰۷
اجراي طرح واجب زوج وفرد كه ديگر نه هزينه اي بردوش دولت ميگذاشت ونه به برجام ربط داشت ، تعداد تلفات الودگي هوا ازتلفات يك جنگ بيشتر شده،چگونه دولتي كه نميتواند الودگي هوا را كنترل كند شعار دولت زيست محيطي ميدهد؟! اگردولت طرح زوج وفرد را به عنوان تنها راه حل فوري عملي نكند مسلماً طرفداران خودرا از جمله من از دست خواهد داد. (4014154) (alef-6)
 
امين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۵۸:۰۵
دقيقاً دولتي كه نتونه الودگي هوا وسونامي سرطان رو كنترل كه هيچ كار مهمي رو نميتونه انجام بده، مردم دارن خفه ميشن كمترين حق يه موجود زنده تنفس هواي سالمه (4014385) (alef-13)
 
رشيدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۷:۱۹:۴۱
تنفس هواي سالم حق مسلم ماست، چرا اعضاي كميته اضطرار با اين تصميمات مسخره مردم را مضحكه ميكنند؟ چرا زوج وفرد نكردند؟ چرا مدارس را تعطيل نميكنند ؟ مگر مردم كور هستند واين الودگي وحشتناك رو نميبينند؟!!! (4014575) (alef-3)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۸:۵۶:۵۷
فقط یک راهکار بسیار سازنده و بسیار ثمر بخش برای "هم نفس شدن مسئولین مرتبط با حوزه‌ی محیط‌زیست در روزهای بحرانی آلودگی هوا" با مردم بینوا و بی پناه وجود داره و اونهم اینه :
در روزهائی که آلودگی به مرحلۀ هشدار میرسه و ممنوعیت تردد خودرو ها حتی از در پارکینگ خونه ها شروع میشه ، دامنۀ این ممنوعیت باید به خود مقامات تصمیم- گیرنده در مورد آلودگی ها هم تسری پیدا کنه ، یعنی اینکه خود اونها هم وادار شوند که خودروی پلاک قرمز و راننده !!!! را در پارکینگ خونه پارک کنند و با پیاده روی در خیابانها ، در اضطراب و سرگردانی عامۀ مردم برای یافتن وسایط نقلیۀ عمومی شریک و هم-درد شوند و تنها در اینصورته که بلافاصله یک راه حل عملی و فراگیر برای رفع این این مشکل لاینحل !!!! پیدا خواهند کرد ؛
وگرنه این چه صیغه ایست که در روز های ممنوعیت سراسری ، همۀ مسئولین و تصمیم-گیرندگان و حتی کامیون !!!! های بزرگ میکسر سیمان شهرداری تهران ضمن آنکه اجازۀ تردد در خیابانها را دارند ، در عین حال بدلیل خالی بودن خیابانها از اغیار !!!! در کمترین زمان ممکن هم به مقصد میرسند ؟!؟!؟!؟!؟ ؛ (4014737) (alef-6)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۰:۳۲:۱۰
یک چیز را هم می بینند و دم نمی زنند. البته مسئولین. هزاران تاکسی فرسوده که درست در مرکز شهر تردد دارند. هزاران تاکسی فرسوده و بدون معانیه. پژوه آردی های پژوه نمای افتضاح (4015198) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۷:۴۹:۳۶
مانند دوره احمدی نژاد فواره ها را روشن کنید و با هواپیمای سم پاش بر آسمان تهران آب بپاشید (4014625) (alef-3)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۰۵:۱۲
از همه بدتر تصميمات كميته اضطراره كه مثل جك ميمونه ، واقعا اينها كين تو اين جلسات؟!!! (4014404) (alef-6)
 
نيما
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۳:۰۷
استاندار تهران بايد به دليل اين فاجعه انساني جوابگو باشد. (4014156) (alef-6)
 
سعيد توابي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۰۸:۰۸
بايد ايشون طرح زوج وفرد رو اجرا ميكرد تا اخر سال، جون مردم كه بازيچه سياسي كاري ايشون نيست، بايد سريعاً اقاي روحاني كس ديگه اي رو كه بتونه اين وضع رو درست كنه بياره والا همه رو نااميد كرده . (4014412) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۵۳:۴۲
اونجوری خوش به حال بیمه ها میشه (4014209) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۲۲:۴۵:۴۶
مسئولین و شما مردم هردو مقصرید ما از دست شما دو گروه چکار کنیم؟
الف لطفا درج کنید حرف دلم را گفتم (4015073) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۸:۳۱:۲۶
به نظر من هوای تهران سال به سال بدتر می شود
دلیلش هم افزایش جمعیت و افزایش خودروها و ترافیک است که این موضوع به صورت تصاعدی آلاینده ها را رشد می دهد.
چاره کار هم خروج از این زندان خودساخته است؛ امکانات و دیگر موضوعات فقط بهانه است. بالاخره همه به این نتیجه خواهیم رسید. فقط امیدوارم دیر نشده باشد.
مگر در حدود 50 سال سال پیش مردم به خاطر امکانات شمال تهران به اینجا هجوم آوردند که ما به خاطر امکانات به این زندان و مرگ تدریجی چسبیده و دل بسته ایم؟!!!! (4015400) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۸:۳۴:۵۲
تو دیگه کی هستی ، میدونی که بسیاری از خانواده ها با یک خودرو چند خانواده تأمین معاش می کنند. این راه حل نیست که به مردم فشار بیاورند . برخی سیاست ها ی ساده مثل تعطیلی یک روزه همه ادارات و مدارس در دولت قبل بسیار تأثیر داشت زیرا بسیاری از این فرصت استفاده می کردند و از تهران خارج می شدند و هوا بهتر می شد . شما مثل اینکه از این بیکار الدوله ها هستی که تو خونه نشستی و نظریه می پرونی (4015406) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۱:۴۲
ولنجک نشین کجا خبر دارد از شوش و گمرک نشین ؟! (4014093) (alef-6)
 
قادر پاشایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۲:۲۳
منزل مسئولان رو باید منتقل کنند به آلوده ترین نقطه شهر تهران .
همگی در 1 مجتمع (4014155) (alef-6)
 
مبتکر طرح های مثمر ثمر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۶:۳۷
محل سکونت همه مسئولان رو باید منتقل کنند به آلوده ترین نقطه شهر تهران
همگی در 1 مجتمع 18 طبقه در طبقه 16 واحد بدون آسانسور و پارکینگ (4014165) (alef-6)
 
امیر دمیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۷:۲۴:۵۴
متاسفانه هوا بقدری آلوده هست که حتی در ولنجک هم نمیشه نفس کشید. ولی خوب باز هم هوا در آن منطقه به مراتب بهتر از محله ما است (17 شهریور و میدان قیام) (4015323) (alef-13)
 
شهروند تهرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۳:۵۹
هر نفسی که فرو میرود سرطان است . (4014098) (alef-3)
 
نجابت
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۳۶:۰۸
چگونه خانواده ها به دليل از دست دادن عزيزشان بر اثر ابتلا به سرطان ريه كه ماحصل اين وضعيت است ميتوانند مديران شهري ودولتي راببخشند؟مگر اجبار دررعايت طرح زوج وفرد از درب منازل كاري داشت كه مسوولين از انجام ان اينقدر عاجزند؟وفقط سعي ميكننذ وضعيت عادي ادامه يابد؟!!!!!!!!!! (4014163) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۵:۱۴
کی بازنشست میشم پاشم برم دهاتم .
خسته شدم از این تهران بی در و پیکر (4014101) (alef-6)
 
طلوعی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۲۶:۱۲
این حضرات بی خبر از درد مردم ؛ دارن سن بازنشستگی هم میبرن بالا .
(4014140) (alef-6)
 
محمد قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۵:۳۷
بنزین یورو 4 در داخل کشور جولان میده
چرا شکر نمیکنید؟؟ (4014102) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۷:۴۹
تمام امکانات را در تهران تمرکز داده اند .
اشتغال ؛ خدمات درمانی و .... برای همیمنه که مردم هجوم آوردن تهران (4014113) (alef-6)
 
پدر فرزند بیکار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۲۹:۱۷
یارو بدبخت با مدرک لیسانس یه پراید خریده 7 میلیون و از روستا اومده تهران مسافر کشی .
خدا باعث و بانی این کار رو نابود کنه (4014147) (alef-6)
 
زبوری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۸:۵۰
1 زلزله به قدرت 7 ریشتر میتواند نجات دهنده آلودگی هوای تهران باشد . (4014116) (alef-6)
 
amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۱۹:۰۱
من که بیخیالم
چه کسی تاالان درچه زمینه ای کاری کرده که مثبت باشه؟ اگرم کرده بد صداش در اودمه توش براشون پول بوده ، یعنی کار عام المنفعه تو ایران منا نداره. (4014117) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۹:۰۳
سرطان ناشی از آلودگی هوا ؛ بی خیال و با خیال نمیشناسه (4014199) (alef-6)
 
amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۱۶:۳۱
آقای عزیز
بیخیالن که کاربه اینجا رسیده
همین (4014277) (alef-6)
 
حسن زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۲۰:۵۵
اگه امکانات و شغل در سایر شهر ها باشد ؛ یارو دیوونه است پاشه بیاد تهران ؟!
مقصر آلودگی و نابسامانی موجود در شهر تهران فقط مسئولان هستند . (4014125) (alef-6)
 
محمدي
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۲۲:۴۰
مسلماًعملكرد بسيار ضعيف اين دولت درمساله كنترل الودگي هوا كه فقط سعي در عادي نشان دادن مساله داشته سبب سرخوردگي بسياري از طرفداران اين دولت از جمله من داشته است، اجراي محكم وبدون سياست زدگي طرح زوج وفرد از درب منازل كه ديگر نه بودجه اي ميخواست ونه به برجام ربط داشت، اين الودگي هوا امنيت روحي وسلامت جسمي جامعه را مختل نموده است. (4014131) (alef-6)
 
رحیم پور متولد رشت با سابقه حضور 11 ساله در تهران جهت پیدا کردن شغل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۲:۱۹
باید بگن هر کسی سابقه حضور کمتر از 10 سال در شهر تهران رو داره باید حداکثر ظرف 72 ساعت شهر تهران رو ترک کنه و الا یارانه اش رو قطع و 45 % مالیات بر ارزش افزوده به ازای هر روز حضور در تهران پرداخت کند .
شاید اینجوری تهران خلوت شود . (4014177) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۹:۱۲
لابد از سابقه حضورت 51 سال بود می گفتی هر کی کمتر از 50 سال سابقه داره برگرده (4014250) (alef-6)
 
رحیم پور متولد رشت ...........
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۳۳:۲۸
دقیقا همینطوره عزیزم !
چرا وقتی مدیران نجومی به فکر جیب خودشون هستن من به فکر خودم نباشم ؟ (4014316) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۳۹:۲۰
طبق قانون اساسی هر ایرانی هر کجا که بخوهد می تواند زندگی کند و هیچکس را نمیتوان خلاف میلش وادار به سکونت در منطقه ای دیگر کرد. شما اگر ناراحتی و اذیت میشی برگرد به شهر خودت ضمنا اگر دنبال شعل تهران رفتی بقیه هم به همون دلیل اونجا هستن اگر رشت کار گیر نمیاد بقیه شهرها هم وضع به همین منواله لذا استدلال و سخن شما باطله و اگر هم چنین چیزی بخواد عملی بشه خود حضرتعالی در اولویت خروج از تهران خواهی بود. نمیشه درامد نفت رو برد یجا خرج کرد و صنایع را یکجا متمرکز کرد بعد به بقیه گفت اینجا نیایید مال ما است. (4014497) (alef-6)
 
فرزند ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۲۳:۵۸
ما الان پنجاه ساله تهرانیم.
خواهشا اول شما بفرمایید (4014458) (alef-3)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۴۴:۵۶
مرگ خاموش
مسئولان مردم را مسخره و مضجکه کردند . برای معاینه فنی یک خودروی 5 سال ساخت کم مصرف خارجی بنده و امثال بنده را ساعتها وقت و انرژی انسان را میگیرند . جریمه زوج و فرد میکنند . آنوقت صدها کامیون ، خاور ، مینی بوش ، اتوبوس ، موتورسیکلت و ... قدیمی گازوِییل سوز در همین محدوده زوج و فرد و ترافیک و کل شهر تردد دارند . انگیزه این مشارکت اجتماعی را با رویت این ماشین های دودزا در سطح شهر نابوذ میکنند . با این کار دهن کنجی دربه بنده و امثال بنده میکنند .
علاوه بر آن صدها کارخانه و کوره پزخانه و کارخانه آسفالت و قیر و شن و ماسه هم مث دیو چهار طرف تهران را احاطه کرده اند . آیا خود مسئولان در این شهر زندگی نمی کنند ؟؟ الان بالای شهر هم کمتر از پایین شهر آلوده نیست .

(4014185) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۴۲:۱۳
اضافه کنید قطع درختان و نابودی باغات شمیران و همین خیابان ولیعصر را برای ساخت برجهای خلاف !!!!! (4014340) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۵۱:۵۴
تا اونجایی که میدونیم اکثر وزارت خانه ها و غیره!!! در مرکز شهر است. اگر به قول دوستمون خونشون ولنجک باشه که آلودگی تهران شبها به سمت شمال کشیده میشه حلا منظورتون از تیتر چیه!؟ (4014205) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۴:۵۴:۱۷
از آلودگی شدید این روزهای مشهد هم بنویسید
ایران فقط تهران نیست ( این یک مشکل قدیمی و نهادینه شده است متاسفانه که دردهای شهرستانها کمرنگ دیده میشود !!) (4014211) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۰۴:۳۶
مملکت پر از مشکلاته (4014239) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۱۱:۱۰
این الودگی براتون خوبه متوجه میشید در خوزستان و جنوب چه خبره به نظر من خیریتی توشه نفس بکشبید در این هوا که بسیار فواید برای بدن داره (4014258) (alef-6)
 
حمیدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۱۵:۴۴:۴۵
برای مدیران خوبه که بفهمن مردم خوزستان چجوری زندگی می کنن (4016076) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۴۰:۳۶
انقدر درختها را قطع کردند و برج ساختند و انقدر موتور و ماشین بی کیفیت تولید کردند که هرکاری هم کنند هوای تهران تمیز بشو نخواهد شد و هر روز هم بدتر خواهد شد.

خدایا خودت مفسدین را نابود بفرما، آمین. (4014334) (alef-13)
 
n.rooein
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۵:۴۹:۲۱
صحبتی که در ابتدای مطلب آورده بودید بسیار متین و درست بود مسئولین تا وقتی که این آلودگی ها رو حس نکنند درکی هم از آن ندارند
و اینکه شما خیلی سنجیده به این موضوع اشاره کردید فقط تهران مشکل آلودگی نداره و نقاط دیگه کشور به خصوص جنوب کشور با آلودگی ملموس هستند (4014362) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۲۰:۴۷
بیشتر این آلودگی هوا و صوتی وحشتناک مربوط به موتور سیکلت های غیر استاندارد هست(مخصوصا هوندا 125 و مشابه با صدای اگزوز هولناک) و هیچ کس هیچ رسیدگی نمیکنه (4014447) (alef-6)
 
معصومه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۳۴:۱۱
بی توجهی به دغدغه مردم كه شاخ ودم نداره، من حاضرم فرزندانم بي سواد باشن ولي تو اين هوا به مدرسه نرن. حداقل زوج وفرد ميكردن! (4014488) (alef-6)
 
كاظمي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۳۶:۰۹
چرا دولت ميگذاره اين مديران بي خرد در كميته شرايط اضطرار همچين تصميم هاي خنده داري بگيرن؟! (4014493) (alef-3)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۶:۵۹:۲۹
درتقاطع خ مطهری و قائم مقام که يکي از مبادی ورودی طرح ترافيک ميباشد از سالها قبل زير دوربين های کنترل طرح ترافيک يک نفر موتورسوار که پلاک خودش را با يک تکه زنجير استتار نموده است هر روز از ساعت 6 و نيم صبح تا 4 بعد از ظهر خودروهای فاقد مجوز ورود به منطقه طرح ترافيک را با دنبال کردن خودرو از پشت و جلوگيری از عکس برداری دوربين طرح ترافيک از پلاک خودرو فاقد مجوز روزانه اقلا 100 تا خودرو را با دريافت 3000 نا 15000 تومان از هر کدام وارد منطقه طرح ترافيک ميکند جالب اينکه درست در همان نقطه مامور سازمان ترافيک برای فروش آرم ترافيک نيز ایستاده بدون اينکه خودروئي از او مجوزی بخرد و او نيز هيچگونه اعتراضي به موتور سوار متخلف بکند.آنها با هم خانه به يکي هستند موتور سوار روزانه در حدود 200 الي 300 هزار تومان همانجا کاسبکاری ميکند موتور سوار خاطي سرقفلي اين تقاطع و خ جم را بخود اختصاص داده است آنوقت ما دم از وارونگي و آلودگي هوا ميزنيم باشد مسئولين بخود آيند انشالله. (4014544) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۷:۰۶:۱۹
همه پياده رو و سواره رو شهر تبديل شده به جولانگاه موتورهاي آلاينده، بي کيفيت و فرسوده چيني که هيچ قاعده و قانوني رو هم رعايت نميکنند. (4014558) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۷:۰۶:۴۷
توليد خودروهاي غير استاندار مربوط به سي يا چهل سال پيش اين هم نتيجه اش . (4014559) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۹:۰۰:۳۸
کجای تهران هوای سالم داره که میگی مسئولین اونجا هستند؟ چرا چرند پرند میگی؟ در حال حاضر همه جای تهران هوای آلوده داره مخصوصا مرکز تهران و بالای شهر. (4014744) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۹:۱۳:۵۰
ميگم اگر كسي تو اين هواي آلوده و پراز دود تنفس بكنه و قوت غالبش يعني همان غذاي اصلي اش هم برنج دودي باشه -- همين برنج هايي كه از هند و پاكستان و ديگر جاها مي آد و خدا عالمه كه چي باشه ، و دولت و دولت يان هم انگار ،نه انگار -- واقعاً ديگه چي ميشه !! ديگه زبونم لال ... حساب او بنده هاي خدا با كرام الكاتبينه!! (4014777) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۹:۳۲:۳۹
در زمان احمدی نژاد پول نفت را به وارادت بنزین اختصاص دادند وبنزین 80 تومانی را در خیابانها دودکردند این پول را میتوانستند برای خودروهاوموتور سیکلتهای برقی یا هایبرید هزینه کنند و متاسفانه نکردند (4014807) (alef-6)
 
ریرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۱۹:۳۲:۵۳
شهرداری تهران که غوغا کرده در درخت کشی و باغ کشی، همین طور بره جریمه تخلف برج بگیره پزش رو به عالم بده. بخش زیادی از آلودگی ها هم برای همین ساخت و سازهاست که ذرات معلق تولید می کنن. (4014809) (alef-6)
 
علی
Germany
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۲۱:۴۰:۴۳
هشت سال مسئولین شما پشت میز در مناطق خوب تهران نمی نشستند، آیا توانستند اندکی از آلودگی هوای تهران بکاهند و یا آلودگی را با بنزین پتروشیمی بیشتر کردند؟ (4014988) (alef-6)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۲۱:۴۶:۴۸

2/تصمیمات کمیته اضطرار غیر کارشناسی است
3/تولید وسایل نقلیه با تکنولوزی50 سال قبل
4/ تولید موتور سیکلت کاربراتوری
5/عدم امکان استفاده از دوچرخه
6/عدم هماهنگی در متولیان الودگی هوا (4014991) (alef-13)
 
Turkey
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۲۲:۲۸:۱۴
تخته کنید در این کارخونه های فرغون سازی را (4015050) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۳ ۲۳:۵۷:۳۴
هوای اهواز هم غیرقابل تنفسه به زور قرص نفس می کشیم (4015165) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۰:۰۸:۳۰
در مورد الودگی همیشه مسئولین را متهم و محکوم می کنیم البته تا حدودی همینطور هست ولی ایا ما مردم هیچ مسئولیت و درک وشعوری نباید داشته باشیم خیابانها پر از خودرو تک سرنشین است شاید خیلی ها از سر کار ببر می گردند و عده ای هم دور دور می زنند در هر کشور ازوپایی اگر چنین وضعی باشد کلا خودرو شخصی بیرون نمس اورند و از دوچرخه یا وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می کنند بخدا اگر چنین ترافیکی نباشد همین تعداد تاکسی و خودرو های مسافرکش قادر به جابجایی مردم خواهند بود چون مسیر ده دقیقه را عصر ها باید طی یک ساعت بروند عمر منابع زیر زمینی و هوای تنفس مان در هجوم بی مسئولیتی همشهری ها و بی اخلاقی عدم درک و خودخواهی خلاصه نفهمی خودمان بباد می رود چهار سال پیش عزیزمان را با سزطان ریه از دست دادیم در حالیکه در عمرش یک نخ سیگار هم نکشیده بود خدا می داند تنفس سم و هیذرو کربورهای نسوخته وسمی چه میزان عزیزان مان را در معرض خطر سرطان حمله قلبی قرار می دهند مردم متوجه نیستند شهردا ی به فکر دراوردن پول است مجوز می فروشه و لابد پول هم نیست که پروزه های حمل و نقل عمومی سرمایه گذاری بشود (4015176) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۰:۱۳:۴۷
برخی از جانبازان مشکوک به شیمیایی بودن نیز در همین شهر تهران ساکن هستند و قدرت مالی هم برای معاینه و تعیین درصد ندارند.چه برسد به نقاط ییلاقی رفتن. تست hrtc ریه که بسیار گران است که گاهی به خاطر اشتباه دستگاه یا تفسیر اشتباه یا اشتباه خود بیمار باید این تست دوباره تکرار شود که هم برای بیمار بخاطر اشعه مضر است و هم باید هزینه دوباره داد. کاش حداقل هزینه معاینات گرفته نمیشد تا این فشار علاوه بر بیماری بر اینان وارد نیاید. (4015184) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۵:۵۹:۴۷
لازم نیست توی سر وکله هم دیگر و مسولان بزنیم. در پاییز و زمستان در تمام دنیا و در شهرهای بزرگ همین خبر است. منشا مشکل مشخص است .تولید آلاینده و وارونگی هوا. بخش عمده تولید آلاینده از خودرو و موتور هاست.عمدتا شهرهای بزرگ است چون کار و امکانات در این شهرها متمرکز است. کار و امکانات در این شهرها متمرکز است چون ما زیاد کردن مناقع از طریق دلالی و کارهای واسطه ای را به سرمایه گذاری و تولید ترجیح داده ایم. حالا که امدیم شهر بزرگ و پول داریم هرکدام یک ماشین می اوریم بیرون. به ازای هر نفر 12 متر مربع خیابان را اشعال میکنیم. ترافیک می شود . دود تولید می کنیم . وقتمان تلف می شود پولی را که در می اوریم صرف هزینه های بیماری خود و فرزندانمان خواهیم کرد . چون فکر نمی کنیم. عقل که نیست جان در عذاب است.قطعا مسئولین نقش دارنذ اما نه مسئول محیط زیست و شهرداری بلکه کسانی که باید امکانات سرمایه گذار و کار و تولید را درشهرهای متوسط و کوچک ایجاد کنند.به علاوه باید به عقل حودمان هم برسد در طول پاییز و زمستان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنیم.از این همه دانش آموخته بیکار استفاده کنید. یک پروژه تعریف کنید زیر و بم کار را در بیاورند . طرح جامعی تهیه کنید و همه در آن مشارکت کنند تا مشکل حل شود. (4015279) (alef-13)
 
دشمن تک سرنشین
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۶:۵۷:۳۴
با سلام -امان از تک سر نشین؟امان از گاز تقریبا مجانی؟
امان از این سماور و اجاق های گازی که در مغازه که یک سره می سوزد برای یک استکان چای؟
یادمان نرود چند سال پیش بایستی کپسول گاز 11 کیلویی را دوش می گرفتیم می اوردیم سر کوچه تا ماشین گاز بیاد و کپسول گاز کوپنی بود ؟
اما حالا چی ؟
مردم ما به دو منبع لایزال انرژی وصل هستند ؟ بنزین .وگاز طبیعی اما فرهنگ مصرف از این ها رانداریم و می خواهیم خودمان ودیگران را خقه کنیم ؟
هر دالان و سوراخی را یک کنتور گاز داده اند تا حسابی مصرف کند ؟
دوتا کارخانه فرغون سازی داریم که مرتب به مردم ما فرغون بنزین سوز و ایضا تک سرنشین تحویل می دهند ؟
بعد هم اخرش می شود 30 تا 40 هزار تومان؟هزینه بنزین یا گاز
اما کسی نیست بپرسد برای مصرف هر لیتر بنزین ویا هر متر مکعب گاز چند متر مکعب اکسیژن مصرف می شود ؟
یا حق (4015303) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۰۶:۵۷:۴۶
با سلام -امان از تک سر نشین؟امان از گاز تقریبا مجانی؟
امان از این سماور و اجاق های گازی که در مغازه که یک سره می سوزد برای یک استکان چای؟
یادمان نرود چند سال پیش بایستی کپسول گاز 11 کیلویی را دوش می گرفتیم می اوردیم سر کوچه تا ماشین گاز بیاد و کپسول گاز کوپنی بود ؟
اما حالا چی ؟
مردم ما به دو منبع لایزال انرژی وصل هستند ؟ بنزین .وگاز طبیعی اما فرهنگ مصرف از این ها رانداریم و می خواهیم خودمان ودیگران را خقه کنیم ؟
هر دالان و سوراخی را یک کنتور گاز داده اند تا حسابی مصرف کند ؟
دوتا کارخانه فرغون سازی داریم که مرتب به مردم ما فرغون بنزین سوز و ایضا تک سرنشین تحویل می دهند ؟
بعد هم اخرش می شود 30 تا 40 هزار تومان؟هزینه بنزین یا گاز
اما کسی نیست بپرسد برای مصرف هر لیتر بنزین ویا هر متر مکعب گاز چند متر مکعب اکسیژن مصرف می شود ؟
یا حق (4015304) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۱۰:۱۳:۴۴
در شهري كه هزاران ميليارد مي‌توان صرف ساخت پل صدر كرد و پل طبيعت را احداث كرد، چرا تاكنون نتوانسته است، اتوبوس‌هاي دودزا یا موتورسیکلت‌های آلوده‌کننده را تغيير دهد؟ اگر امروز روي پل طبيعت بايستيم، در افق خود چه به سوي شمال و چه به سوي جنوب چه چيزي جز آلودگي و دود را خواهيم ديد؟ بعيد است كه ميدان ديد بيش از يك كيلومتر باشد، مگر نه اين‌كه احداث اين پل يا طرح‌هاي مشابه براي استفاده از طبيعت و هواي سالم و پاكيزه است، خب چرا بخشي از اين هزينه صرف اصلاح منابع آلوده‌كننده نمي‌شود؟ درواقع سياست تخصيص منابع موضوع مهم‌تري از اين است كه يك پل يا تونل يا يك طرح عمراني اجرا شود. مديريت شهري و درواقع كل مديريت سياسي جامعه بيش از آنكه به نمادهاي معرف عملکرد چون ساخت‌وساز پل، تونل، ساختمان و اتوبان نیاز داشته باشد كه حالت سخت‌افزاري دارند، بايد به وضعيت نرم‌افزاري كه همان تخصيص بهينه منابع است، بپردازد و آن را به رخ ديگران بكشد. (4015588) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۱۰:۳۰:۳۶
مديريت شهري توضيح دهد، چرا به جاي تكميل سريع مترو و اصلاح و تغيير اتوبوس‌هاي دودزا و موتورهاي آلوده‌کننده هوا و... بودجه شهر صرف امور ديگر شده و چرا معادن شن و ماسه از حالت تعطيلي درآمده‌اند و احتمالا ده‌ها مورد ديگر نيز مي‌توان به اين سياهه افزود. (4015609) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.