نظر منتشر شده
۲۷۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 193421
خانواده ايراني در خطر انقراض+ نمودار
سينا كلهر، 29 تیر 92
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۱
به ليست گونه هاي در خطر انقراض بايد بدون تعارف خانواده ايراني را هم اضافه كرد از آن جهت كه هم تعدادش در حال كاهش است و هم خود گونه اصيل در خطر نابودي قرار گرفته است. سير صعودي طلاق در كشور در حال جابجا كردن ركوردهاي جهاني است و طبق بر آوردهاي غير رسمي به رتبه چهارم جهان صعود كرده است. (هم پاي رشد علمي و فناوري) در پنج سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ آمار طلاق از ۹۴ هزار به ۱۴۳ هزار رسيده است و اين ارقام معناي جز خاموشي و مرگ خانواده هاي كه با هزار زحمت و اميد شكل گرفته بود ندارد.


برآورده ها از وضعيت طلاق در سال هاي آينده اميدوار كننده نيست و اميدي، حتي به توقف اين وضع در آينده نزديك نيست مگر آنكه كليدي!! براي اين ماجرا نيز وجود داشته باشد.

در همان حال كه به دليل زياد شدن طلاق از تعداد خانواده هاي ايراني كاسته مي شود، در فرايند تشكيل خانواده هاي جديد نيز اختلال ايجاد شده است. كاهش ازدواج سير شتاباني چون طلاق داشته و همراه با افزايش طلاق با كاهش ازدواج، خانواده ايراني از دو سو در فشار است. آنهايي كه هستند از بين مي روند و آنهايي كه بايد تشكيل مي شدند تا جايگزين خانواده هاي از هم فروپاشيده شوند، تشكيل نمي شوند. سير شتابان كاهش ازدواج نيز معنايي جز كاهش تعداد خانواده هاي تشكيل شده ندارد و اين البته علاوه بر بالا رفتن سن ازدواج و تشكيل دير هنگام خانواده هاست. نمودار زير، سير كاهشي تشكيل خانواده هاي ايراني را نشان مي دهد:


درصد رشد ميزان ازدواج از ۹۴/۳۳ درصد در سال ۱۳۸۰ به ۸۹/۱- درصد در سال ۱۳۹۰ رسيده است . منفي شدن درصد رشد در بازه زماني يك دهه نشاني از سير شتابان تغييرات در جايگاه خانواده ايراني است.

اگر با افزايش طلاق و كاهش ازدواج از تعداد خانواده هاي ايراني كاسته مي شود، خانواده هاي تشكيل شده از حيث تعداد اعضاء نيز دچار تغيير و تحول بنيادي شده است. حركت بعد خانوار ايراني از ۵ و ۶ نفره در دهه ۶۰ و اوايل هفتاد به ۲ و ۳ در اواخر دهه ۸۰ واوايل دهه ۹۰ هشدار ديگري براي موقعيت دشوار خانواده در ايران است.

كاهش ميزان رشد سالانه جمعيت و به خصوص ميزان باروري كلي به ازاي هر زن از ۷.۱ در سال ۶۵ به ۱.۶ در سال ۹۰ نشان تغيير جدي در تركيب و تعداد اعضاي خانواده هاي ايراني است.


همه مساله اين نيست كه تنها خانواده ها به دليل طلاق از هم فرو مي پاشند، يا به دليل عدم ازدواج تشكيل نمي شوند و يا به دليل كاهش ميزان باروري كوچك و كوچك تر مي شوند، بلكه علاوه بر همه اين ها، موقعيت هاي نقشي اعضاي خانواده به دليل تحولات اجتماعي به شدت تغيير كرده است. اشتغال زنان و افزايش روز افزون آن كه با استقبال نظام همراه بوده است، موقعيت هاي نقشي خانواده هاي ايراني را به شدت دگرگون كرده است.

روابط اعضاء با يكديگر، قدرت سرپرستي مرد در خانواده، ميزان همستگي عاطفي بين زوجين و... در نتيجه اشتغال زنان از شكل سنتي خود خارج شده و به دليل استقلال مالي و شغلي زنان اشكال جديدي به خود گرفته است. اكنون انتظارات زوجين در خانواده ايراني از يكديگر در حال دگرگوني است و گسترش هر چه بيشتر اشتغال زنان اين دگرگوني را بيشتر و بيشتر مي كند.

زنان اكنون فوتبال بازي مي كنند، در معادن كار مي كنند، راننده هستند و خلاصه هر جا مردان پاي گذاشتند ورود كرده و ثابت كرده اند كه بهتر از مردان اند!!( آنهايي كه ديده اند مي گويند) آنها وزير شدند و با تفسير جديدي كه از رجل سياسي مي شود عنقريب ريس جمهور نيز خواهند شد، خانه، خيابان، دولت و همه و همه را فتح خواهند كرد و براي نخستين بار در تاريخ، خانواده ايراني با رياست و ولايت زنان شكل خواهد گرفت ( هر چند در حال حاضر نيز در بسياري از خانواده ها شكل گرفته است) و از لحاظ شرعي نيز مساله به راحتي قابل حل است. وقتي مي شود تشنگي ماه رمضان را حل كرد حل ولايت زنان بر مردان دشوار نيست!! اما اگر ديگر خانوده اي از نوع ايراني اش باقي مانده باشد.

اكنون اگر دلتان براي پدري كه (بخوانيد مردي كه) وقتي به خانه مي آمد در چهره اش ابهت و قدرت بود و ناخواسته بايد پيش پايش بلند مي شدي، پدري كه وقتي محبت مي كرد از ته دل خوشحال بودي و ته دلت مي گفتي (پدر، پدر كه اين همه قدرت دارد مرا مي بوسد و در آغوش مي كشد) تنگ شده است مي توانيد اگر پدر بزرگ يا مادر بزرگ در قيد حيات داريد، پاي صحبت هايشان بنشينيد و از فدا كاري هاي آنها براي هم بشنويد، آنچه اكنون دارد افسانه و اساطير مي شود.( فداي هم شدن نه فداي هم كردن!)

چه بايد كرد؟
بايد با افتخار هر كسي در اين ماجرا نقش داشته است سرش را بالا بگيرد و فخر بفروشد كه عدالت جنسيتي را محقق كرده است. زنان را از زير يوغ ستم هزاران ساله مردان رهايي بخشيده و به آنها عزت و احترام و آزادي و حق تصميم گيري بر سرنوشت خودشان را داده است حالا اگر بهايش اين شده است كه خانواده ايراني كه ركن اصلي جامعه ايراني بوده از هم فرو مي پاشد و پناهگاهي كه افراد در سختي ها و بحران ها به آن پناه مي بردند خود سرچشمه بحران شده است مهم نيست، مهم اين است كه من و خود من (زن يا مرد) به حقم رسيده ام هر چه بادا باد. حتي اگر همه عزت و حرمت و موقعيت مردان لگد مال شده باشد، باشد.

اگر اين گونه است كه هست چرا بايد چنين كانوني را تشكيل داد؟ كجاي اين كانون گرم و پر محبت است كه بايد از آن استقبال كرد؟ حتي اگر به هر دليلي چنين كانوني تشكيل شد و تبديل به منشا بحران شد چرا بايد آن را حفظ كرد؟

چه خواهد شد؟
مردان روز به روز شبيه زنان خواهند شد همان طور كه زنان شبيه مردان شده اند و خانواده جديدي شكل خواهد گرفت شكل جهان سومي هماني كه در غرب وجود دارد و اندك اندك بر تعداد كساني كه از غير همجنس بيزارند افزوده خواهد شد،!! آن هنگام داشتن يك خانواده اصيل ايراني و ديدن يك پدر ايراني از نوع پدربزرگ ها مثل داشتن يك خانه با معماري و سبك زندگي ايراني –اسلامي است كه افراد حسرتش را خواهند خورد.
 
حسين
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۴۴:۱۰
به ياد مردان مرد كه نسلشان در حال انقراض است و شير زناني كه نسل آنها در حال انقراض است (1520140) (alef-2)
 
دکتر علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۶:۰۸
هر چند نمودار آمار طلاق واقعا نگران کننده است، نمودار رشد ازدواج هیچ چیز عجیبی ندارد. چون نمودار "رشد" است نه آمار کل ازدواج. معنیش اینه که ازدواج در سال 91 2 درصد از 90 کمتر بوده که با توجه به ازدواج اکثر متولدین پیک جمعیتی دهه 60 کاملا طبیعی است.
این نحوه انتشار آمار برای عوام گول زننده و نگران کننده است. دقت کنید. (1520339) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۳۰:۲۹
ما که متولد 59 هستیم هنوز ازدواج نکرددیم
چندین نفر رو هم میشناسم که بخاطر مشکلات مالی نمیتونن ازدواج کنن (1523433) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۴-۱۰-۱۴ ۱۲:۱۶:۳۱
حرف شما کاملا رد شده است....این کاهش یک دفعه ای اصلا طبیعی نیست زیرا تولید مثل هر سال اتفاق می افتد و افزایش سن نیز همینجور...درست است که کم فرزندی یکی از دلایل آن است اما از نظر بنده اینقدر تاثیر ندارد... (3439706) (alef-11)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۴۰:۲۸
همه این مشکلات از آنجا آغاز شد که معیارها و عرف جامعه بهم خورد و جامعه سنتی ما به جامعه به اصطلاح مدرن تبدیل شد.

قدیم زنها به امور خانه و تربیت فرزندان می پرداختند. اما امروز زنها کاملا فرق کرده اند و می خواهند به اصطلاح مستقل باشند. یعنی شغل خارج از خانه و درآمدی علاوه بر نفقه شوهر داشته باشند. این امر باعث بر هم خوردن تعادل بازار کار شده و عرصه را برای آقایان تنگ کرده است.

نتیجه آنکه مرد کار و یا درآمد کاقی ندارد که ازدواج کند و یا اینکه چرخ زندگی خانواده را بچرخاند. زن هم نه تمایل به ازدواج دارد و نه بدنیا آوردن فرزند.

باید سهمیه بندی دانشگاهها و بازار کار برای خانمها تشدید شده و خانمها ترغیب شوند چون سابق به امور خانه و تربیت فرزندان صالح بپردازند. (1520343) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۰۱:۴۲:۲۵
راه حل شگفت انگیزی است. اگر شرایط خانمها تغییر کرده ناشی از صرف خواسته نبوده است بلکه اقتضای شرایط زنان را به این سمت رهنمون شده است. آقایان کمی فکر کنند. اعمال قدرت مردانه و زیردست نگه داشتن زنان را به ویژه با تغییر قوانین خانواده تعدیل کنند، و نتایج را به مشاهده بنشینند. (1527754) (alef-13)
 
عادل
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۵۰:۱۴
با این اوضاع اسفبار و گرانی شدید و بیکاری و اعتیاد بالا و.... که مسئولین توان برطرف کردن نیازهای اولیه و رفع مشکلات فوق برای همین جمعیت را ندارند و فقط حرف و وعده تحویل مردم می دهند(سرکار گذاشتن) در تعجبم که اخیرا یکدفعه مردم را به ازدیاد جمعیت و داشتن فرزند بیشتر تشویق می کنند!! مسئولین و دولتمردان عزیز شما اول لطف کنید برای همین جمعیت حاضر شغل و مسکن معمولی فراهم کنید تا بتوانند ازدواج کنند سپس بگوئید بچه ها را زیاد کنند...! (1520368) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۲۰:۰۰:۴۹
پس چین که دنیا رو قیضه کرده به خاطر جمعیت کمش هست. (1523579) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۲۳:۵۲:۱۰
اکثر مردم چین را قشر فقیر تشکیل میده و هم اینکه اونجا کنترل جمعیت شدیدی اعمال میشه و سیاست تک فرزند و داشتن فقط یک فرزند اعمال میشه... دیگه نمی توانند که برای کاهش جمعیت دست به کشتار مردم بزنند! البته فقر و تنگدستی مردم برای زور گوئی و استثمار مردم برای برخی حاکمان مفید هم هست (1527622) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۰۰:۵۰:۴۸
یه عدهای دنبال قبضه کردن دنیان و یه عده دنبال رفاه همون تعدادی که وجود دارن. کشورهای مرفه جهان کشورهایی با جمعیت کم هستن که حق زندگی بهشون داده میشه. حق دارن به تعداد دلخواهشون بچه داشته باشن، موقع بیماری دولت به دادشون میرسه، گرسنگی توشون معنی نداره، سفر میکنن و ...شما واقعاً توی چین چنین چیزی میبینی؟
خواهش میکنم منتشرش کن الف... (1527692) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۳:۵۸
من متولد دهه 60 هستم . دهه انفجار جمعیت . تو مدرسه جا نبود . برای هر چیزی اذیت شدیم . برای ورود به دانشگاه کنکور سخت داشتیم بعد بیکاری و بعد سن بالای ازدواج . ایران که نمی تونه مدیریت کنه بهتره که جمعیتش کم بشه . من دلم نمی خواد بچم زجر بکشه . من دلم نمی خواد بچم بهم بگه چرا منو به این دنیا آوردید . الان خونه نداریم . همه درآمد ما میره برای اجاره . (1520516) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۷:۲۵
خدایا ...
پس مفهوم زندگی چی شده .... به کجا داریم میریم ..... اصلا" چرا باید زندگی کنیم ؟؟؟؟ (1520531) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۰۶:۳۵
از جمله علل طلاق میتوان به وضعیت اقتصادی، ازدواجهای که با روابط دوستانه صورت گرفته و شیوع فحشا و ... اشاره کرد.

هر چقدر روابط ناسالم دختر و پسر زیاد میشه امار طلاق هم بیشتر میشه. (1520730) (alef-10)
 
علی خردمند
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۱:۱۱
بزرگترین دلیل کمتر شدن ازدواج مسایل اقتصادی است.و بعد از مسائل معیشتی دومین دلیل به نظر من نداشتن امنیت روحی است (فشارهایی که از طرف حکومت به جامعه می آید و حکومت در هر زمینه زندگی فردی افراد دخالت می کند) .سومین دلیل کم شدن ازدواج هزینه های سرسام آو رازدواج است و چهارمین علل نبود ازدوج مهریه های بالا و قوانین قرون وسطیی راجع به آن است . و بلاخره آخرین دلیل کم شدن ازدواج به نظر بنده حقیر از بین رفتن سنتهای پسندیده اسلامی آن هم بدلیل افراط کاریهای بعضی دین بازان است. (1522671) (alef-6)
 
سيّد
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۷:۱۴:۲۵
ميگويند : دلى كه نديده پادشاه است!جوان مى بيند و مى خواهد! عصر ، عصر ديجيتال و ارتباطات و اطلاعات است. جوانها باحرص و ولع با اينترنت و دنياى خارج در ارتباط هستند. سيستم اسفناك وارد شدن به دانشگاه و محدوديتهاى آن ، آنها را مشتاق و حريص به وارد شدن به دانشگاه نموده است. عرضه صندلى كم در دانشگاه باعث تقاضا زياد و در نتيجه تبليغات روانى براى رقابت و وارد شدن جوانان به دانشگاها را ايجاد نمود. مدرك دانشگاهى كه قرار نبود حرف اول را بزند اولين مدرك مورد نياز براى اشتغال وحتى ازدواج شد! آنهايي كه توانستند در اين رقابت غير عادلانه موفق شوند ، وارد دانشگاه شدند و آنهايي كه مردود در اين رقابت شدند ، سرخرده ! به اين معنى كه جوان با معدل بسيار بالا مثل ١٨ و ١٩ فقط به دليل نبودن ظرفيت از وارد شدن به دانشگاه باز ميماندوسرخوردگى جوان يعنى يأس و در نتيجه فساد از هر نوعش ، فرهنگى اجتماعى ، اقتصادى، سياسى ودر نتيجه اخذ مدرك با عرض معذرت "اراذل و اوباشى"!آن جوان موفق در رقابت كنكور هم بعد از فراغت از تحصيل به همان نقطه اول ميرسد كه جوان مردود در كنكور چهار سال قبل بدان رسيده بود! ؟ توقع اين جوان فارغ التحصيل به دليل داشتن مدرك تحصيلى افزون ميگردد و به علت عدم وجود شغل سرخورده و مأيوس مى شود. مى بينيم كه همين جوانها با مسافركشى و كار در آژانس هاى تاكسى و يا كارهاى غير مفيد و در شأنشان روزگار ميگذرانند . حتماً به درد دلشان گوش نموده ايد. اين خود چه تبليغ بد و منفى براى نظام است خود قضاوت كنيد!؟ مهاجرت اينگونه جوانان به خارج از كشور و ازدواج با خارجى ها نيز به نوبه خود در دراز مدت باعث انقراض نسل ايرانى ميشود. اميد است دولت جديد به صورت عملى و نه فقط حرف به موضوع گزينش و كنكور دانشگاه ، وارد شده و اين غول كنكور و گزينش را كه باعث نگرانى و سلب آسايش خانواده ايرانى شده است را مغلوب و مسير كار و اشتغال را درجهت صحيح كه همان استفاده بهينه از صندلى دانشگاه و توجه به مشاغل بدون نياز به مدرك دانشگاهى و مورد نياز جامعه خصوصاً جوانان ،" تغيير" دهد. يا على (1523296) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۴-۱۰-۱۴ ۱۲:۱۹:۴۷
واقعا عالی بود... (3439724) (alef-11)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۵۲:۰۸
این مردان مرد که نمی توانند با هم زندگی کنند و تنها سر هم را می تراشند چه فایده ای دارند؟ (1521100) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۴۵:۵۳
مقاله با استفاده از یک سری داده ی درست به نتایج اشتباهی رسیده است. علت همه ی اینها اقتصادی است نه این چیزایی که شما نتیجه گرفتی. عجب مملکتی داریم کسانی که دنیا رو وارونه می بینند تریبون بدست شده و امیال خودشان را داد می زنند (1521225) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۲:۵۶:۲۳
این مملکت با این خشکسالیش و کم شدن آبهای سطحی و زیرسطحیش گنجایش یک دهم جمعیت فعلیشو نداره! باید جمعیت هرچه سریعتر کم بشه! (1521720) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۱:۵۴:۱۲
اینکه زنها مثل مردها شدن و برعکس ، خیلی بَده ولی سوال اینجاست که تعریف زن بودن، مرد بودن، چیه ، آیا همونیکه تو گزارش نوشته؛ مرد یاپدر انسانی است قدرتمند که میشه بهش تکیه کرد؟!! آیا این تعریف ناشی از ضعف تعریف کننده ونیاز به حامی داشتنش نیست؟ آیا راهی که زنها رفتن همین نیست که بگن ما حامی اینجوری نمیخوایم ما خودمون میتونیم از خودمون حمایت کنیم ما همراه زندگی میخوایم ، آیا روان ما هنوز اون کودکیه که دنبال بابای حامی میگرده؟ ( شکل دینی اش هم دنبال موعودی میگرده که بیاد و حقش رو از ظالمان تمام تاریخ بگیره ومثل پدر از این کودک مظلوم مستضعف حمایت کنه و هرچی اون، یعنی کودک خواست براش انجام بده، ونه اونچه که موعود تشخیص بده؟!!) از طرفی انسان تا همیشه تاریخ وابد نیازمند آفریده شده تا به دلیل همین نیازهاش روابط اجتماعی داشته باشه قران هم میگه شما را متفاوت آفریدیم تا با هم مرتبط شوید. ولی سوال اینجاست که پس چه باید کرد و چگونه باید بود؟
به نظرمن قبل از حل هر مسئله ای، باید صورت مسئله کاملا روشن بشه که نصف حل مسئله فهم صورت مسئله است ، من فکر میکنم زمانی که زنها از وضعیت تحت فشار بودنشون خسته شدن و شاید مردها هم از سرویس دادن به زنها ، فقط میخواستند از اون وضع نجات پیدا کنند در نتیجه راه افراط رو( یعنی بدون اینکه اصل و منبع درد رو پیدا کنند) پیش گرفتند و شد اونچه که الان هست ، مثل مسئولین کشور که وقتی به کمبود منابع و عدم توانایی مدیریت جمعیت میرسن فرمان کنترل جمعیت میدهندو وقتی کم میارن فرمان معکوس میدن گویی خم رنگرزی است.
به نظر من این مسئله یک مسئله روانشناسانه جامعه شناسانه و ریشه ای خودشناسانه داره.
باید ببینیم درد اصلی چیست؟ اقتدار مردانه کم داریم یا حامی وناجی؟ عشق کم داریم ویا خادم و سرویسکار ویژه؟
مشکل بیکاری داریم که با بیکار کردن زنها میخوایم مردها برن سر کار؟
یا کار مفید نداریم و روان زن ومرد را نشناخته ایم تا هرکس را به کار مناسبش راهنمایی کنیم؟ من فکر میکنم ما با مفهوم عزت نفس و اعتماد به نفس هنوز غریبه ایم به خاطر همین هنوز زنها برای پذیرش خودشون توسط خودشون ، توانایی وکارهای انجام شدشون رو با مردها مقایسه میکنند.
فکر میکنم باید به تعریف جدیدی از کانون گرم خانواده، حمایت و باهم بودن برسیم تا باز برای رهایی وفرار از وضع کنونی به وضع بدتری نرسیم.
نمیشه جلوی تغییر رو گرفت نمیشه هنوز دنبال خونه های بزرگی گشت که حوضی وسطش بود و چند نسل دورش جمع میشدن بود تا کانون گرم خانواده معنی پیدا کنه باید فکر کنیم چطور میشه تو این شرایط جدید ارتباط ، اینترنت، اس ام اس کافی شاپ و غیره کانون گرم و روابط صمیمانه و حمایتی رو تعریف کرد ، وگرنه اگر تا صد سال غصه و قصه گذشته رو تکرار کنیم اتفاقی که میافته اینه که نسل جدید راه خودش رو میره و وقتی به میانسالی رسید افسوس راه رفتش رو میخوره مثل ما. ولی اگر بتونیم ما که تقریبا خارج از گود جوونی هستیم به جای افسوس و تلاش در باز گرداندن الگوی قدیمی ، به فکر خلق و پیشنهاد الگوهای جدید باشیم می شه امیدوار بود.
شاید در خانواده های آینده باز هم زن و مرد کار کنند ولی کنار هم ، از هم خبردار هم باشند شاید تعداد دیگه هیچوقت زیادنشه و همون 2الی 3 تاباشه ولی به اندازه یک جمع به هم دیگه حال خوب وگرمای عاطفه بدهند، چون تعریف مرد از خودش فقط یک صندوق پول حامی نیست که وقتی زنش در امد داشته باشه اعتماد به نفسش رو از دست بده و وقتی پول زیاد داشت به دنبال زنهای بیشتری برای حمایت مالی بگرده و کانون گرم بشه اونچه که الان هست. شاید زن هم تعریف دیگه ای از خودش به عنوان مادر و همسر پیدا کنه، دیگه مادر فقط غصه خور و نگران هر لحظه بچه هاش و روابط پنهانی همسرش نباشه بلکه موجودی باشه با عزت نفس اعتماد به نفس ، عاشق به صورت حامی، مشاور، همراه و غمخوار ونه غصه خور خانواده اش. نه موجودی قربانی وآویزون که اونطرف بوم که می افته میشه خشم و غضبی که هیچ چیزی جلودارش نیست و حتی اقدام به قتل فرزند وهمسرش میکنه ، شاید تربیت بچه ها از زمانی که بچه بالیستی از تکالیف در برابر جامعه و والدین بزرگ میشدن تا حالا که با لیستی از توقعات و آرزوها (والبته حسرتهای خود پدر ومادر)که باید باید توسط والدین برآورده بشن ، و بچه ها نقش طلبکارانی را دارند که باید والدین را به خاطر گناه بزرگی که مرتکب شدن واونها رو به دنیا آوردن ، به مجازات ابدی برسونند( وطبیعتا در چنین شرایطی هیچ کجای این کانون، گرم نخواهد بود نه آغوش همسران ونه آغوش والدین برای فرزندان)به فرزندانی برسیم که گرچه یکی یا دوتا هستند ولی با لیستی از توانمندیها و آرزوهایی که میتوانند با کمک وهمراهی والدین محقق کنند بزرگ شوند .

سریال مادرانه که این شبها از شبکه 3 پخش میشه نکته جالبی رو نشون میده که بی ربط به این موضوع نیست اینکه چه طور پدرو مادری عاشق فرزندان ، پوست فرزندانشون رو میکنندو دریغ از ذره ای مهرومحبتی که به کام بچه ها برسه که یکی باید مهر رو از دایه اش بگیره یکی هم از پسر دروغگوی بدبختی مثل خودش.
دقت کنیم ، متوجه میشیم کسی که به خودش محبت نمیکنه کسی که عاشق خودش نیست و محبت نگرفته از پدرو مادرش رو میخواد از همسرو دیگران بگیره وبزور به بچه هاش بده چیزی جز بدبختی و ناکامی برای اونها نمی اره ، نتیجه اینکه تا خودمون رو دوست نداشته باشیم تا عاشق خودمون نباشیم نمیتونیم عشق بورزیم ، تا زن و مرد خودشون رو دوست نداشته باشند تا خودشون رو قبول نداشته باشند کانون گرمی وجود نخواهد داشت ، اگر به وضعیت مادر بزرگ و پدر بزرگامون هم دقت کنیم میبینم گرمی کانون اونها از خونه ها و رفت وامداشون نبود بلکه رفت وامداشون از گرمی کانون درونشون بود که به بقیه میرسید ، مادر بزرگ میدونست که مردها با همه غرغر و ضعفهاشون ، همسرشون رو دوست دارند میدونست خودش موجود دوست داشتنیه ، همون طور که مرد یعنی پدر بزرگ هم میدونست ، وقتی بچه اش رو دعوا میکنه تو اون اقتدار عشقش رو نثار میکنه ، نه اینکه بخواد با اقتدار به خودش ثابت کنه که هست و اعتبار داره.
نکته اصلی که باید گفت اینکه قدیما دختر و پسر ازدواج میکردند برای اینکه با خوشبخت کردن دیگری ، احساس قشنگ ارزشمند بودن رو به ظهور برسونند
ولی امروز دختر ها و پسرها ازدواج میکنند تا طرف مقابل خوشبختشون بکنه!!!!!

امید که بتونیم این احساس رو در قالبهای امروزی احیا کنیم (1524573) (alef-6)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۴۶:۲۹
براتون متاسفم با این تحلیلتون.
همه چیز این عالم خلق شده برای مردها فقط؟؟؟؟!!!!!!
درسته که هر کسی باید سر جای خودش باشد اما این ما مردها نیستیم که تعیین کنیم جایگاه زن ها کجاست. (1520143) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۱:۴۹
در فرهنگ ایرانی‌ اسلامی ما "همسر" جا افتاده و "همسر بودن" افتخار است و کسی‌ امروز به "همسر" خویش "ضعیفه" خطاب نمیکند آقای کلهر (1520331) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۳:۴۱
نگاه مردسالارانه (1520416) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۴:۴۴:۳۲
زنان هر جا رییس شدند فقط عقده هایشان را سر مردان خالی کردند.بدترین مدیران در کشور ما زنان هستند از وزیر بهداشتش بگیر تا رییس و مسول یک قسمت کوچک در یک اداره (1522076) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۱۶:۴۸
متاسفم برای تو !!!!!!!!!!!!!!!!! جامعه را امثال تو به لجن می کشند با این عقاید مسخره و پوچشون !!!!!!!!!!!!!!!!!! (1523193) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۰۱:۴۹:۱۱
شواهد این ادعا جیست؟ من بارها از مدیران بالادستی شنیده ام که مدیریت زنان را بسیار موثر دانسته اند. شاید نویسنده شخصا دچار مشکل شده و موضوع را تعمیم داده است! (1527762) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۰:۱۴
نمیدونم آقایون چرا اینقدر از حقوق خانوما حتی بیشتر ازخودشون دفاع میکنن؟
اصلا تمامش جوسازیه. ما تو این مملکت نهایت چیزی که داشتیم تو خانواده های سنتی مقداری بدرفتاری یا مردسالاری افراطی بود که حل میشد.
اما این حقوقی که مدعی شدم و با تبلیغات جماعت جوگیر جا افتاد و به نوعی فمنیسم بی پایه و پشتوانه تبدیل شد تماما وارداتی و بی ربط با مسایل و مشکلات داخلی بوده. ولی ب ه خاطر جذابیت و ظاهر جالب طرفدار پیدا کرد و مدعی شدن.
مادر بودن و کانون مهر در خانواده بودن ننگ نیست یا حقشون و خوردن نیست. این تفکرات به خاطر بیگانه بودن با آموزه های اسلامه.
بله... (1520538) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۴:۴۱:۴۷
"نهایت چیزی که داشتیم تو خانواده های سنتی مقداری بدرفتاری یا مردسالاری افراطی بود که حل میشد. "؟؟؟؟؟؟
شما بفرمایید حلش کنید . الان به زنان بدرفتاری نمی شه چند درصد مردان اطرافتون به همسرشون تعهد رفتاری و فکری دارن؟؟؟؟؟
چند درصد از زنان اطرافتون به همسرشون تعهد رفتاری و فکری دارن؟؟؟؟؟
مطمئنم که درصد زنان حداقل چندین برابر مردان است . این خشونت نیست ؟؟؟ این بدرفتاری نیست؟ نمی دونم شما هم اگر دختر داشتین به همین راحتی در ارتباط با مرد سالاری و بدرفتاری صحبت می کردید؟ مسلما نه .چرا فکر نمی کنید این زنان که اینقدر در مورد خشونت و بدرفتاری با آنها به سادگی برخورد می کنید همون مادر و خواهر و دختر شما هستند . (1522981) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۴-۱۰-۱۴ ۱۲:۲۴:۵۷
بله ... بدرفتاری کار بدرد نخور و زد دینی است (3439747) (alef-11)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۰۰:۴۵
اتفاقا تحلیل بسیار جالبی بود و واقعیت هم داره این چیزیه که دورو برمون داریم میبینیم
بعدشم ایشون نگفتن همه چیز خلق شده برای مردان !!!!!
در ضمن مقاله نگفته که مردها تعیین کنن. نگرانی کرده نسبت به این وضعیت (1521123) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۵۵:۲۱
ببین عزیزم جامعه باید یه رئیس داشته باشه ... خانواده هم یک جامعه است و تا بوده در جامعه مردها رئیس خانواده بودن حالا اگه شما میخوایی ساختار شکنی کنی یا به قول خودتون تابو شکنی نتیجه اش همین آماری میشه که جلوته ... باید بیایی تو اروپا زندگی کنی تا بفهمی آخر و عاقبت این رفتارها چی میشه اینجا بچه ها بعضا تا 10 20 30 سالگی یا حتی تا آخر عمر نمیفهمن پدرشون کیه !!! دخترهای 13-14 ساله ای که بچه دار میشن !!! زنهای شوهر داری که خیلی راحت به بهانه مستی با مردان غریبه همبستر میشن و هیچ کس نمیتونه بهشون معترض بشه !!! اینجا زنها تو کارواش کار میکنن مکانیکی نظافتچی و ... به خدا خجالت میکشم وقتی یه زن بخواد شیشه ماشینم رو تمیز کنه ...
ببین پسر جان اون چیزی که شماها بعنوان برابری و حقوق مساوی ازش حرف میزنین فقط یه سراب سراب ... احترام واقعی مال زن ایرانیه با وجود همه سخت گیریهایی که بهشون میشه ولی محترمن ... زن واقعی مادر من مادر تو که مردانه بچه هاش رو بزرگ کرد و به جامعه تحویل داد ... رنهایی مثل مهر انگیز کار که ادعای فمینیسم بودن میکنن زن نیستن بیمار هستن ... من و شما نباید گول بخوریم ... (1521506) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۴۹:۴۴
خوب شما تا حالا پاتو از ایران بیرون گذاشتی؟!
فکر میکنی کل اروپا امریکن پایه؟!
آخه برادر من شما که خبر نداری چرا اظهار نظر می کنی!!!
فکر میکنی الان داخل ایران دختر 14 ساله نیست که رابطه جنسی داشته باشه؟ (1523467) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۰:۰۴:۵۰
عمده دليل طلاق بي بند باري وهوسراني وخيانت مردان ايراني ميباشد (1521831) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۱۱:۲۴
واقعیت این مسئله بر میگرده به دید و منش و تربیت و رفتار خانواده ای که اول مرد و بعد زن از اون بیرون میان و یه خونواده جدید تشکیل میدن به طور کل تنها و فقط تنها مردها دخیل نیستن اما موضوع خوبیه این بحث جامعه داره به سمت این میره که اینجوری بشه خدا کمک کنه که نشه (1522613) (alef-6)
 
فری
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۲:۲۵:۰۴
آره !!
این مردها هستند که کنار خیابون می ایستند و ماشینها را انتخاب میکنند !!! (1524661) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۰۱:۵۸:۲۱
قطعا مردها کنار خیابان نمی ایستند اما مردها هستند که دختران را به کنار خیابان کشیده اند. نوع مطالبه ی مردان در رفتار زنان تاثیر می گذارد و به طور متقابل زنان نیز مردان را به خود ترغیب می کنند. در واقع هر دو جنس در مشکلاتی با آن مواجهیم سهیم هستند و البته حاکمیت با سیاست ها و غلط بینی ها و به تبع آن سیاست های نادرست به این روند دامن می زند. (1527765) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۲:۱۴:۰۹
درود بر شما علی جان، متاسفانه اکثر مردان دوست دارند زنها از لحاظ مالی وابسته به اونها باشند تا بر اونها سلطه کنند و اینطوری احساس قدرت می کنند ولی یک مرد واقعی با بالا بردن سطح شعور و سواد خودش می فهمه که زن هم مثل اون یک انسان هست با حقوق برابر و نباید به او از موضع بالا نگاه کرد، بیایید قبول کنیم که نصف جامعه زنها هستند و انهاشامل مادر، همسر خواهر و یا دختر ما هستند و اگر انها زندگی بانشاطی داشته باشند با هویت مستقل و اعتماد به نفس بالا قطعا در شادابی و تربیت صحیح نصف دیگر جامعه تاثیر خواهند گذاشت (1522018) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۶:۳۸
داداش گیر نیفتادی این جور حرف میزنی من بدبخت الان چند وقت دنبال زنم ولی غرور و توقعاتشان مثل تحصیلاتشون بالا رفته از من یکی که بر نمیاد تو میتونی برو بگیر (1523497) (alef-6)
 
sami
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۱:۵۶:۴۲
شما لابد شغلتو داری زنتو داری خونوادتو داری هیچ مشکلی هم نداری اما یکی مثل من که هر یک زن که داره میره سر کار بجاش جای یه مرد که سر÷رست خانوادست و همه از او انتظار دارند گرفته میشه. و اون مرد بیکار میمونه وقتی بیکار بود ازدواج هم نمیکنه چون پولی نداره یا اگرم ازدواج کنه طلاق میگیره. همون زنی که به جای یه مرد داره میره سر کار به همون زن بگو حقوقتو بده ببین چی جوابتو میده. میگه تو مردی از من زن چه توقعی داری تو وظیفه داری خرجی خونوادتو بدی. (1522579) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۴۷:۲۸
آمارها نشان از عملکرد گران قدر رجال سياسي ايران در 20 سال اخير را به خوبي نشان مي دهد.
از تمام مسئولين عزيز بسيار سپاسگذاريم. اجرتان با خدا (1520145) (alef-2)
 
متخصص تغذيه
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۰:۳۷
خانواده ايراني به دليل سوء تغذيه ناشي از گراني اقلام خوراكي مورد نياز در حال انقراض است . (1520148) (alef-2)
 
alli
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۲:۱۹
مهمترین علت نابودی خانواده ها وضعیت اخلاقی جامعه است. اخلاق در هشت سال گذشته ضربات جبران ناپذیری خورده. آمارها هم وخامت وضع خانواده ها را در این هشت سال تأیید میکنه. (1520286) (alef-6)
 
س
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۷:۴۰:۳۳
وضعيت اخلاقى جامعه از ١٦ سال پيش تغيير پيدا كرده. (1523349) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۴:۰۴
آفرین . الان میوه نمیشه خرید (1520418) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۱:۲۴:۰۱
این نویسنده فقط یکطرفه ماجرارو نگاه میکنه (1521968) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۰۰:۳۶:۱۱
شما هم در حال انقراضی؟! اگه در حال انقراضی بگو بیایم کمک (1525851) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۱:۲۳
خدايا خودت به داد اين مردم برس . (1520149) (alef-2)
 
همراه آخر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۲:۱۷
هيچ كس به فكر اين مردم نيست . (1520150) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۳:۲۶
نسل ايراني هم ، مانند نسل گوزن زرد ايراني در حال انقراض است . (1520152) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۴:۴۹
من که میرم تو برخی شهرها انقدر زاد و ولد بالاست که نمیدونم این گزارش ها رو باور کنم یا اون همه بچه تو یک خانواده رو ؟ (1520518) (alef-10)
 
فردوسی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۱:۰۵
رشد جمعیتی باید توام با حل مشکلات اقتصادی مردم باشد و مهمتر اینکه طوری برنامه ریزی شود که اقشار تحصیلکرده مملکت را که میتوانند فرزندان مفیدی را پرورش دهند تشویق به زاد و ولد کرد. ازدیاد افراد فقیر و بیسواد جز بدبختی نتیجه ای برای خودشان و بقیه مردم و کشور ندارد و یک راه اینکه سیاستهای تشویقی محدود به کارمندان و فرهنگیان و افراد با سواد باشد و چون اینها حتی در صورت حل مشکلات اقتصادی مملکت هیچوقت بیش از 2-3 بچه نخواهند آورد باید خانواده های بالای 3-4 نفر که اغلب قشر کم سواد هستند را نه فقط تشویق به زاد ولد نکرد بلکه از این نظر باید محدود هم شوند (1520913) (alef-6)
 
رهگذر
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۱:۱۶:۵۵
من که تو روستاها هم بیشتر از 3 بچه ندیدم......... (1521956) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۳:۳۹
پدرم وقتی سن الان من بود دو تا بچه داشت.ولی من هنوز با فوق لیسانس شغل هم ندارم چه رسد به زن و بچه (1520153) (alef-2)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۸:۰۷
جای اشتغال شما بانوان کار میکنند. (1520787) (alef-10)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۵:۵۱
من مثل شما مجردم .
زنایی که برای یک زندگی دوطرفه دامادو سر کیسه میکنن اصلا ارزششو ندارن که بخوای بهشون فکر کنی چه برسه بخوای ازشون بچه داشته باشی (این یک)
دوم اینکه
زنهایی رو میشناسم که با پارتی پدر و اینو اون شغلهای دولتی گرفتن اما پسرهایی که استعداد وتوانایی بیشتری دارن در به در دنبال کار وپادویین

فرهنگ مردم خیلی تغییر کرده (متاسفانه خیلی از افراد منفعت طلب شدن تا واقع بین) (1521180) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۴:۰۰
ببین عزیزم کل دنیا اینجوری شده هی ایران ایران نکن .... (1520154) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۵:۴۰
یک عده عزم کردن ایران رو بکنن پاکستان و هند که بخاطر رشد بالای جمعیت اکثرا فقیرند و سو تغذیه دارن . حالا چرا الله اعلم (1520524) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۴:۲۵
ما داريم به كدوم سمت پيش ميرويم ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1520155) (alef-2)
 
far
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۱۰:۰۱
داریم بسمت عقب میریم (1523179) (alef-6)
 
محمدرضا
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۵:۱۰
خبرای امروز خودت هستن الف:

"78 درصد ثبت‌نام كنندگان وام ازدواج نگرفته‌اند"
"شوك 50درصدي قيمت برنج با حذف ارز مرجع"
"زعفران طی سه روز، ۲۵۰هزار تومان گران شد!"
"قیمت انواع میوه در سطح شهر"

اینا فقط خبرای امروزت بود.

حالا بگو کدوم آدم عاقلی میره دنبال تشکل خانواده به سبک ایرانی-اسلامی؟ (1520157) (alef-2)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۸:۵۵
مشتی!
ازدواج چه به سبک ایرانی اسلامی با شه چه بودایی باید خرجی بدی
شما فقط یاد گرفتید هرچی میشه بگید مربوطه اسلامه (1520307) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۴۵:۵۰
این از اقتصادی خبرای سربازی رو هم بگو کلا برنامه اینه ما باید یه چند سالی دور خودمون بگردیم تا دهنمون بسته بشه یه چند سال تو دانشگاه یه چند سال تو خدمت یه چند سال دنبال کار یه چند سال تو دادگاه خانواده در آخر هم یه چند سال تو بهشت زهرا (1521493) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۲:۰۳:۴۵
ازدواجی که می خواد با وام ازدواج قرض و بدهی سربگیره الهی صد سیاه سر نگیره (1522014) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۲۲:۲۶
اصلا سبک ایرانی اسلامی نداریم
این چیزی که الان شاهدش هستیم سبک ایرانی خالصه اما به اسم اسلام چون از ب بسم الله هیچ شباهتی به اسلام واقعی نداره . (1523078) (alef-6)
 
رقیه
۱۳۹۳-۰۴-۱۹ ۱۶:۲۱:۵۴
حرفهای خیلی از شما درست و منطقی اما من می خوام راجع به قدرت بالاتری صحبت کنم من الان 27 سالمه مادرم هم سن من بود 6 تا بچه داشت و من ازدواج هم نکردم تحصیلات دارم رفاه مادی هم خداراشکر هست اما آرامش نیست انگیزه نیست ما اعتقادمون به خدا کم شده من هر کسی رو می بینم ازدواج کرده بچه دار هم شده وضع مالیش به برکت همون بچه بهتر شده ولی ما جوونها مسئولیت پذیر نیستیم توکل به خدا نداریم مگه منی که امکانات زیاد نداشتم مهندس نشدم چرا تلاشم بیشتر شد به هدفم رسیدم بچه های ما هم خودشون اگه با اراده تربیت بشن به همه چی دست پیدا می کنن
پس به جای غر زدن روی خودمون کار کنیم خدا میگه یه قدم تو بردار من 10 قدم به سمتت می یام در ضمن درسه گرونیه ولی من نشنیدم کسی از گرسنگی مرده باشه (2248070) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۶:۲۴
حداقل بزاری بچه هایی که الان به دمیا می آیند یه نفسی بکشن زمان ما که مدارس سه شبفته دانشگجاها پر کارم که... (1520163) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۶:۵۴
فکر کرديم اگر در يکي از روزهاي ماه رمضان روزه خود را کنار خانواده در يکي از پارک هاي شهر افطار بکنيم خوش بگذرد ولي متاسفانه بدحجابي و بي بند و باري بيداد مي کرد. باز هم با ناراحتي به خانه بازگشتيم. چرا هنجارشکنان بايد فضاي فرهنگي اماکن عمومي را اينگونه ناامن کنند؟ (1520164) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۳۶:۰۲
alan hame moshkelate jamehe hal shode bayad negarane hajab bod va inke shoma chetor va koja beheton khosh begzare (1520473) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۵:۱۸
اينطور كه شما تعريف كرديد
در حقيقت انگار شما حنجار شكن بودي! (1520559) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۱:۴۱
چه بسیار دختران و پسرانی که روزه می‌گیرند ولی نسبت به موضوع حجاب و عفاف بی‌توجه هستند. این حقیقت نشان می‌دهد که نسبت به فریضه مهم عفاف و حجاب کار درخور توجهی صورت نگرفته است. متولیان امور مسئول هستند و باید پاسخگو باشند. (1520751) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۱۷:۱۹
چه ربطی به موضوع داشت؟؟؟ از نظر شما احتمالا عامل گرونی ، کاهش ازدواج، افزایش طلاق، عامل تحریم ها همش به خاطر بدحجابیه و گرنه سیاستمداران ما بهترین های دنیا هستند که اشتباه نمی کنند. (1520598) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۱۷:۲۳
بی‌‌عفتی و بدحجابی در جامعه اسلامی به منزله رویش علف‌های هرزی است که مانعی برای شکوفایی و بالندگی اهداف و ارزشهای متعالی انسانی و اسلامی می‌باشد. (1520783) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۴۹:۴۰
الان اين چه ربطي به اين موضوع داشت؟!! (1520689) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۷:۵۰
چه مساله را راحت بررسی کردیدو همه ان را با ارتقا ی جایگاه زنان مرتبط دیدید.لازم است بگویم در این قحطی کار وشغل ان که بیشتر از همه اسیب دیده زن بوده.تنها 20% زنان کشور شاغلند. (1520170) (alef-2)
 
جوان 36 ساله تازه متاهل شده !
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۹:۳۲
بعد از گذشت 36 سال ( به دليل مشكلات مالي ) ، تازه امسال متاهل شدم.
گروني داره بيداد ميكنه !!!
4 ماه است تقاضاي وام ازدواج كرده ام . و از وام خبري نيست !!!
از متاهل شدن پشيمان شده ام .
با اين روندي كه مسئولين در پيش گرفته اند ، جمعيت ايران در 20 سال آينده به 15 ميليون نفر خواهد رسيد . (1520171) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۰۳:۵۸
15 میلیون تحصیلکرده و مرفه بهتر از 150 میلیون فقیر و بیچاره است ... (1521261) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۰:۱۱
چه آمار و ارقام وحشتناكي !!!! (1520173) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۱:۰۷
خداوند از سر باعث و بانيش نگذره . (1520178) (alef-2)
 
منتظر جواب مسئولان بي خيال
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۲:۴۲
من جوان 34 ساله تحصيلكرده بيكار نون خور پدرم ، چگونه بايد زن بگيرم ؟؟؟!!!! (1520183) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۴:۵۴
وطنم اي شكوه پا برجا ! (1520187) (alef-2)
 
لاكاني از رشت
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۷:۲۵
توي اقوام و نزديكان ما بيش از 4 پسر بالاي 30 سال مجرد و نزديك به 9 دختر بالاي 35 سال مجرد وجود دارد . (1520190) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۹:۲۹
"مهم اين است كه من و خود من (زن يا مرد) به حقم رسيده ام هر چه بادا باد. حتي اگر همه عزت و حرمت و موقعيت مردان لگد مال شده باشد، باشد."
ببخشید کدوم عزت و حرمت مرد با کار زنان پایمال می شود؟
مگر اینکه شما مثلا کمک در کار خانه را لگد مال شدن عزت و حرمت مرد بدانید . جالب است با اینهمه قوانین عصر حجری در رابطه با زنان از حضانت و حق طلاق و دیه و ...دست پیش را گرفته اید که پس نیفتید . (1520193) (alef-2)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۱۹:۱۳
وقتی که یک مرد سرکار میره یک خانواده شکل میگیره ولی وقتی یک زن یک فرصت شغلی را اشغال میکنه باعث تشکیل خانواده نمیشه فقط استقلال مالی پیدا میکنه. (1521161) (alef-10)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۵۴:۱۹
اوه اوه خوبه ادم یکم دورو برشو نگاه کنه ویه تحقیق کوچیکی بکنه
ابتدا .دیه الان برابره
دومن با مهریه های الان قضیه حق طلاق کاملا بی معنی شده و هردو طرف دارن
سومن ازدواج مجدد همسر هم با تعییدیه زن اول ویا دادگاه باید باشه که ازدواج مجددم ازبین رفته
چهارمن دقیقعا مقاله امثال شما رو مثال میزنه که چشم بسته فقط خودتونو میبینید
پنجما. از نظر شرعی درامد برای زندگی هم وظیفه مرده وحتی اگه زن هم شاغل باشه به خاطر همین قانون نمیاره توی خونه هزینه کنه میخرجه برای خودش
برعکس اروپا
ششمن .حالا به کی داره ظلم میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

کاش قوانین اروپایی بودن به نظرم تو اون حالت ظلم به مردا کمتر میشد
چون نه مهریه دارن نه نفقه دارن نه جهاز دارن نه سرویس طلا دارن نه ...هزارو یه رسم دیگه که پدر مردا رو دراوردن
هرچند اگه اروپایی هم میشد بازم خیلی از زنها مثل گروه های فمن که توی اروپا در حال اعتراض هستن بازم اعتراض میکردین (1521244) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۴:۳۴:۱۵
به شما دوست عزیز توصیه می کنم با همین به قول خودتون مهریه های بالا ، یه سر به دادگاهها بزنید لطفا تا ببینید چند درصد طلاقها به علت اعتیاد، خیانت و کتک زدن و فحاشی همین مردان مظلوم است . البته در این مملکت هر زنی که بدنبال حداقلی از حقوق خود باشد به او برچسب فمنیست می زنند . شما هم راحت باش . ولی امیدوارم هیچگاه گذر هیچ زنی به دادگاههای مملکتمان برای گرفتن حق حضانت فرزندش نرسد . آمین (1522964) (alef-6)
 
ali
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۸:۰۶:۲۶
در قوانین کشور ما
یا به مرد ظلم می شود (مثلا اجرا گذاشتن مهریه های سرسام اور ، ... )
یا به زن( نداشتن حق حضانت و حق طلاق و حق تصمیم گیری برای خود و حق ......) (1527183) (alef-13)
 
آرین
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۰۴:۱۱
مهریه رو یادت رفت! (1521573) (alef-10)
 
كارمند گمرگ
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۹:۳۹
بخشي از علل و عوامل مربوط به انقراض نسل ما نيز مربوط به اعمال تحريم ها بر عليه ماست . (1520194) (alef-2)
 
سید
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۳:۲۰
من یک کارمند به اصطلاح عالی رتبه هستم که با 9 سال سابقه کار و مدرک دکتری دریافتی حقوق معادل 1100000 تومان دارم.2 فرزند دارم دوست دارم تعداد فرزندانم 4 باشد اما جرات نمی کنم . ضمن شکر نعمات خداوند و توکل بر او . همین حالا از پس خرج خانواده به سختی بر می آیم حال شما قضاوت کنید می شود به جوانان گفت با حقوق کم و ناچیز ازدواج کنند و فرزندان زیاد هم داشته باشند. از سال گذشته پوشک بچه که 4600 تومان بوده به 10000 رسیده. تورم سایر اجناس و خانه و.... را هم محاسبه کنید .بسیاری از طلاقها هم به دلیل مشکلات اقتصادی و کاهش آستانه تحمل زوجها در برابر مشکلات است (1520199) (alef-2)
 
دوست آقا سید
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۳۸:۰۱
آقا سید عزیز همه را خوب اومدی اما بنظرت کارمند عالی رتبه، دکتر، 9 سال سابقه اما 1.1 میلیون حقوق ماهیانه بنظر کمی نامتجانس نیست؟ اگر نمی‌گفتی با سابقه، اگر نمی‌گفتی دکتر و از همه مهم‌تر نمی‌گفتی عالی رتبه خوب قابل هضم بود. مخلصیم (1520659) (alef-10)
 
سید
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۳۴:۳۰
اگر فیش حقوقی و حکم کارگزینی که پست بنده در اون قید شده رو ببینید حتما به صدق گفته اینجانب پی می برید.اگر نامتجانس نبود که این رو نمی گفتم.لطفا به ادارات دامپزشکی شهرتون سری بزنید تا ببینید یک دکتر دامپزشک با این سابقه چقدر دریافتی داره تازه شاهکارش زمانی مشخص می شود که بدانید دامپزشکان استخدام شده در 2 سال اخیر تقریبا نصف این مبلغ دریافت می نمایند.جهت اطلاع اینکه پست مدیریتی شهرستان فقط 100 هزار تومان حق مدیریت دارد در قانون خدمات کشوری. (1521330) (alef-10)
 
مطلع
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۰:۰۴:۳۵
سلام دوست عزیز آقا سید
بنده
دکتری دارم
8 سال سابقه کار مفید
حقوق ماهیانه ام
1.250 هستش
یکم فکر کن
تحقیق کن
بعد قشر تحصیلگرده جامعه رو به باد تمسخر بگیر (1521830) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۵۸:۱۷
بندههم باهمین شرایط اقای دکتر با 10 سال سابقه 1.2میلیون میگیرم (1522220) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۱:۰۹:۰۰
شما مثل اينكه از حقوق كارمندا خبر نداري. لابد كار آزاد داري. بخاطر همين مي گن كارمندان جزء اقشار آسيب پذيرن چون حقوقشون ثابت و نامتناسبه . (1522483) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۳۶:۱۹
به نظرم دكتراتو الكي گرفتي. دكتر كارمند!!؟؟ شايدم از اين سياسيها گرفتي. بنده هم دكتراي فني دارم 36 سالم هست و سالانه 80 تا درآمدم هست. (1521341) (alef-6)
 
م / ه
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۳:۲۱
من يك جوان 37 ساله با مدرك تحصيلي كارشناسي بهداشت محيط هستم كه به دليل نداشتن سرمايه و شغل ، بعيد ميدانم تا سن 45 سالگي بتوانم تشكيل خانواده دهم . (1520200) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۸:۴۶:۳۷
خوش به حالت! خوبه که... (1525320) (alef-10)
 
Farzan
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۴:۳۰
الان 5ساله دنبال کارم .دیگه شدم 30 ساله.البته بیکار هم نیستم.یه لقمه نونی در میارم از بازار ازاد. ولی تخصصم تو شهری که هستم شاید 10 نفرهم نداشته باشن ولی چه فایده که هر جا میرم قبلش چندتاخانوم از فک فامیلای آقایون قبلش غرق کردن.
اگه حق برابری میخوان خوب باید برن سربازی.
چطور ما نزدیک به 3سال الاف شدیم از بازار کار دور شدیم اونا خو هم از این لحاظ جلوترن هم این که ما بلد نسیتیم جلوی آقایون قرو فر بدیم تو فامیل که بلکه کاری جور شه واسمون.
بعد اوضاع جامعه میشه خروجیش من: حداقل 5 دوست خانوم دارم بالای 30 سال
خو چه میشه کرد . زیر 30 رو آمار نمیدم
خودشون اینجور میخوان.
ازدواج که حرفشو میزنم البته با اون که از لجاظ آمار از همه سالم تره: سریع کلی موارد به صف میشه که من یه نیگاه به خودم میکنم یه نگاه به اون بعد یه لبخند
بعد پشیمونی از حرفم
همین جوری راحتم پس.
آخرشم بچه بخوام که میخوام میرم یه خانوم موقت ازدواج میکنم واسم بچه بیاره بعد بزاره بره
اگه صدا سیمارو میدادن دستم چنان فرهنگ سازی میکردم که اوضاع جامعه از این باتلاق در بیاد.
چون خودم تو بطنشم. امسال من راه خروجو میدونن
نه اون آقازادهای تو صدا سیما. گاهی فکر میکنم اینا تو صدا سیما کار میکنن این همه امکانات دارن چطور نمیتونن 2تا برنامه مفید در بیارن.
میدونین من مطمعن هستم کارشون عمدی هستش. والا که یه مجموعه به این بزرگی یعنی همه کند ذهن هستن؟؟؟
البته جالب این آمارها آخرش میخوان ربط بدن به غربو جونای منحرف ایرانیو...
اصانم هیچ کس دیگه از سران جمهوری اسلامی مقصر نیستن (1520201) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۶:۵۷
آقاي محترم ما خانوم ها هم محدوديت هاي زيادي داشتيم و داريم و خواهيم داشت. چه در زمان تحصيل چه در سر كار رفتن و چه در جامعه
لطفا انقدر زشت هم در مورد خانوم ها فكر نكنيد كه همشون با ادا كار گير آوردند اين نشانه بدگماني شماست. كمي تلاش كنيد تا به هدفتون برسيد بقيه رو مقصر ندونيد (1520563) (alef-10)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۰۳:۲۹
درست میگه منم میشناسم
اگه برابری اجتماعی میخواین که دارین باید در برابر اون هم مثل مردا برای جامعه رایگان خدمت کنین اونم دوسال و خورده ایی (هرچند کلا مخالف سربازیم) (1521259) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۰۴:۵۳
در این 8 سال مدیرهای بخش دولتی به دلیل فرمانبری زیاد خانومها علاقه زیادی به کارکنان زن دارند.زیرا هر دستوری را به راحتی اجرا میکنند.
محدودیت های اولیه مدنظر شما بعد از استخدام درست میشه!! (1522241) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۰:۵۱:۵۴
اگز هم زنی با ادا کار گیر می‌آره باز هم مشکل مردهاست که این‌جوریه. چرا تقصیر زن‌ها می‌اندازید؟ خب جنبه داشته باشید. (1521911) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۱:۲۷:۱۰
در شهر من که بالاترین آمار بیکاری رو در کشور داره نه برای خانم ها کار هست نه برای آقایون پس از این نظر باهم دعوایی نداریم!!!!!!!!!!!!!!من و سه تا خواهرم....تمام دوستام.تمام دخترها و پسرای فامیل چه تحصیل کرده چه کم سواد همه بیکاریم.......ما به کی شکایت کنیم از این اوضاع!!!!!!!!!!!!!! (1521976) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۱۱:۵۵
1. شما فقط سربازی رو نبین! خیلی چیزها هست که اگه بگیم از این حرفت شرمنده میشی، اونجا که حرف از ارث و میزاث میشه میای بگی حقوق خانم و آقا باید برابر باشی، یا به روی مبارکت هم نمیاری!؟ خانم ها 9 ماه بارداری با شرایط سخت رو باید تحمل کنند و مسائل بعد از اون هم دیگه لازم به گفتن نیست! میخوای برای برابری حقوق زن و مرد مردها هم یه جورایی این درد رو تحمل کنند!؟ بازم بگم؟ هنوز با سربازی رفتن خانوما و توان اونها حرف داری؟؟؟ یا توجیه شدی؟ میترسم سربازی هم بریم باز صدات در بیاد که اینا بهترین شهرهای ایران میرند سربازی و پس من چی و ...
2. شما با این وضع آمارت و روابطط و کلا طرز فکرت راجع به دوستانتون و خانومها! اساسا مشکل اخلاقی داری... نگرانتم...
3. اگه مشکلات جامعه هم درست بشه، تا تو خودتو درست نکنی وضعیتت همینیه که الان هست... (1522250) (alef-6)
 
متاسف
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۵:۰۵
نمودار ازدواج رو ببينيد !
نمودار رشد ازدواج در سال 90 ، منفـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــي است !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1520203) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۱۳:۵۵
چيه رشد منفي تا حالا نديدي!!!!!!!؟

يعني اگر پارسال بوده فرضاً ده هزار تا ازدواج؛ امسال شده مثلا 9 هزار تا

اين هم يعني 10 درصد رشد منفي (1520589) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۵:۵۲
خدايا !!!
چه بر سر اين كشورم آمده است با اين همه سرمايه هاي خدادادي ؟؟؟!!!! (1520204) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۱:۵۶
چه سرمایه خدادادی؟ همه چیز مدیریت می خواد، اونوقت نویسنده این مقاله گفته از نصف منابع انسانی کشور استفاده نشه. (1521382) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۰۴:۱۵
کی گفته که اگه نقش عمده زن ها مادری و خانه داری باشه از نصف منابع انسانی کشور استفاده نشده؟


یعنی میخوای بگی زن های خانه دار بی استفاده ان؟


اصلا نقش مادری و تربیت فرزند و فرهنگسازی فوق العده شون رو در نظر گرفتی؟


همه ی این مسایل به کنار، میدونی خانم های خانه دار چقدر تو فرهنگ مصرفی خانواده ها -و به تبع اون جامعه- تاثیرگذار هستن؟ میدونی چقدر تو اقتصاد کشورمون موثرن؟ پس فکر کردی چه طور یه خونواده ی 12-10 نفره رو مدیریت میکردن؟ (1523166) (alef-6)
 
هادی .خورموج
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۶:۵۹
پیرامون امار طلاق هم سیاسی عمل کردی.چراامارقبل از84 نزدی.ایا از92 امارپایین میاد (1520209) (alef-2)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۷:۰۶
تشکر فراوان دارم از مسئولین محترم... (1520210) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۱۸:۵۸
مقصر جز دولت کی می تونه باشه ؟!
با این وضعیت اقتصادی من با مدرک لیسانس حقوقم 491000 تومان چطوری ازدواج کنم ؟ (1520213) (alef-2)
 
احمد آقا بقال
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۲:۳۷
وقتي قيمت يه آدامس به 2000 تومان رسيده !!! همون بهتر كه نسلمون منقرض شه . (1520217) (alef-2)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۱:۲۰
اگه اون 2000 تومن پول آدامس را بدی 10 روز روزنامه بخری دندونت کج در میاد ! خوب وقتشه بین انتخابهامون یه باز نگری کلی بکنیم ! (1520915) (alef-10)
 
بیکار
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۵۸:۵۶
مجبور نیستی آدامس 2000تومنی بخری.برو آدامس شیک بخر 200تومنه (1521820) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۱۴:۳۶
متاسفانه آدماي مثل شما كه هميشه با استفاده از محصولات ارزان و بي كيفيت لذت استفاده از محصولات با كيفيت رو به خودشون حروم ميكنند. ميان و به مردم خرده ميگيرندكه چرا از گراني ناراحتيد... (1522255) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۳:۵۰
ضمن احترام به نویسنده به خاطر گزارش خوب وی و نگرانی های به حقش ، باید گفت نتیجه گیری احساسی ایشان بیشتر به سفسطه می ماند.گرچه نهاد خانواده یک نهاد مقدس است و باید همه در تحکیم آن بکوشند، لیکن این نباید به معنای قربانی کردن زنان و دختران مان باشد.افسوسی که نگارنده به خاطر حذف پدر سالاری خورده است نگرانی واقعیش در مورد خانواده را زیر سوال میبرد.زنان در کشور ما حقوقی دارند که باید به آن حقوق برسند . گرچه در سایه جمهوری اسلامی به برخی از آن حقوق نظیر تحصیلات عالیه رسیده اند لیکن سایر حقوق نظیر برابری دیه،برابری ارث، حق طلاق،تک همسری،شراکت واقعی در داراییها در صورت عدم اشتغال به کار،قیمومیت، کار
و ...تا کنون به نتیجه نرسیده است و اگر بخواهیم خانواده را تحکیم کنیم باید با فرهنگ مردسالاری که آفت خانواده و دلیل عمده طلاق است مبارزه کنیم تا اینبار خانواده واقعی و بدون قربانی کردن یک جنس تشکیل شود. (1520219) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۳:۵۴
انشالله هیچ وقت به آرزوتون مورد برابری دیه ! برابری ارث! نخواهید رسید ترجیح میدم همینجوری منقرض شویم تا اینکه با تغییر احکام الهی با عقل ناقص خودمون موجبات هلاکت خودمونو فراهم کنیم (1520288) (alef-6)
 
یک زن
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۱۴:۰۳
متاسفم برای طرز فکر شما یعنی قوانین الهی خدای نکرده ضد زن هست؟خدا زن و مرد رو برابر افریده و برخی مسائل اسلامی طبق زمان و شرایط تغییر پذیره، اما چون تمام کسانی که دست اندر کار امور دینی هستند مردان می باشند بنابرین قوانین هم مردسالارانه می باشد (1523187) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۱:۱۳
بنده با نظر شما کاملا مخالفم زیرا از آن زمان که زنان به اصطلاح با حقوق خود آشنا شده اند آمار طلاق بالا رفته است. قبلا طلاق مثل حالا مانند نقل نبات نبود. در شهر های بزرگتر نیز زیادتر(به ازای هر 3 ازدواج یکی طلاق) است و به فاجعه نزدیکتر.
اینرا هم به شما بگویم: حق هر کس از مسولیتش نشات می گیرد. حق اشتغال برای مردان است زیرا مسولیت خرجی خانواده بر عهده آنان است. باز هم بگویم.
باید قبول کرد که زنان و مردان تفاوت هایی دارند و این تفاوتها دلیل تفوق یکی بر دیگری نمی شود. بلکه با تلفیق این تفاوتها هر دو تکمیلتر می شوند. (1520842) (alef-10)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۳۴:۵۶
من نظرمو بالا دادم اما لطفا قبل از نظر دادن حتما یه تحقیق بکنید. تا بقیه افرادو هم به اشتباه نندازید .

دوباره میگم
الان در کشور دیه برابره .
حق طلاق با مهریه هایی که الان گرفته میشه کاملا بی معنی شده
که یکی از دلایل بالای طلاق به خاطر همین مسئله است (خوب وبدیشو کار ندارم)
ازدواج مجدد با اجازه همسر قبلی ویا دادگاهه
شراکت !!!!! این شراکت متاسفانه در جامعه ما بد جا افتاده .شراکت زمانیه که زن هم در خرجی یک زندگی سهیم بوده باشه . درغیر اینصورت تقسیم اموالی صورت نمیگیره عزیز
کار در شرایطی که مردها باید خدمت بروند زنان به راحتی میتوانند در غیاب اونها شاغل بشن
قیومیت در اروپا هم دادگاه تعیین میکنه یا بسته به توافق دوطرف قبل ازدواج

برابری ارث !! زن اگه ازدواج کرده باشه از شوهرش بهش میرسه
نکنه میخوایی دارایی بیشتری از پدر زنت بهت برسه

حالا فرض بگیریم حرفای شما درست چرا در اروپا که این مسائل هست امار زادوولد منفیه

بعد از همه اینها اگه کشور اسلامیه باید اسلام به صورت کامل اجرا بشه تا تاثیرش در جامعه احساس بشه
نه اینکه سلایق وارد اسلام بشه که شده
بعدشم اگه قرار باشه قانونای اسلامی رو تبدیل به اروپایی بکنیم که دیگه نمیشه کشور اسلامی .

الان اتفاقا به جنس مرد داره ظلم میشه که اگه به قول شما اروپایی بشیم خداییش به مردا کمتر ظلم میشه. (1521333) (alef-6)
 
ali
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۸:۳۵:۳۸
محض اطلاع در قوانین:

1.دیه برابر نیست.حتی دیه ی عضو جنسی مرد دو برابر جان زن هست.

2.یک ایا همه مهریه سنگین دارند که از ان استفاده کنند؟ دو اگر یک مرد تمکن مالی داشت و مهریه را به صورت اقساطی پرداخت می کرد تکلیف چیست؟(که این مورد زیاد در دادگاه ها پیش امده) سه ایا مهریه سنگین ابزاری برای ظلم به مرد در بعضی موارد نیست؟ که در هر سه صورت به زن یا مرد ظلم شده و عدالتی برقرار نمی شود.

3.ایا لزوما پایین بودن نرخ طلاق نشان خوشبختی یک جامعست؟ در افغانستان خانواده هایی وجود دارد که زن روزی یک فصل کتک می خورد اما یاد گرفته با کفن سفید برگردد!!! افغانستان امار طلاق بسیار پایینی دارد.
پایین بودن نرخ طلاق زمانی نشان کمال جامعه است که خانواده ها بر مبنای علاقه و عدالت کنار هم باشند نه به زور فرهنگ غلط جامعه و یا هر زوری!

4.اگر در ابتدا شرط کنند بله اما در حالت عادی نیاز به اجازه همسر اول برای شرعی بودن ازدواج های بعدی نیست.

5.شراکت مربوط به اموالی است که مرد یا زن حین با هم بودن کسب کردند.فرض اینکه زن در خانه کار کند و مرد در بیرون و با کمک هم مالی بدست اورند ایا بعد از طلاق زن حقی از ان مال ندارد؟؟؟
شراکت بدین صورت عین عدالت است.

6. قیومیت توسط دادگاه در صورت عدم توافق است که نظر فرزند اصلی ترین عامل حکم است .

ایا اسلام برای پیاده شدن عدالت نیامدست؟کدام احکام اسلامیست؟ (1527230) (alef-13)
 
f
۱۳۹۲-۰۵-۰۲ ۱۳:۱۶:۵۳
بله. باید مهریه و نفقه حذف بشه و در مقابل تعهد تکمین به مرد از بین بره. دادن خرج زندگی به تنهایی وظیف مرد نیست. سربازی مردان هم ناعادلانه س. شکل منصفانه ش یا برای هر دو جنسه یا به شکل استخدام حرفه ای. من شاغلم و در حال جدا شدن از همسرم هستم، قصد دریافت مهریه ندارم و اموال رو هم نصف می کنیم. این روش به نظرم در دراز مدت برای حرفه ای شدن جامعه زنان اثربخشه و مردان رو از وضعیت فعلی خلاص می کنه. (1528478) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۴۳:۴۹
"لیکن سایر حقوق نظیر برابری دیه،برابری ارث، حق طلاق،تک همسری،شراکت واقعی در داراییها در صورت عدم اشتغال به کار،قیمومیت، کار
و ...تا کنون به نتیجه نرسیده است"

يعني شما دنبال اينا هستين!!؟؟
يعني نسل مردها رو هم منقرض خواهيم ديد؟ هم نفقه بدن هم ارث برابر ببرن!؟ هم برن سربازي؟ (1521362) (alef-10)
 
ناصر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۱۴:۵۳
محمد: گفته ای که باید برای زنان در صورت عدم اشتغال از دارایی مرد سهمی قایل شد انصاف بده اگر زن بودی با این قانونت صبح بلند میشدی بری سر کار؟ چرا قانون باید زن را تنبل بار بیاورد تا مفت خور شود؟ زن برای حقوق برابر با مرد باید شرایط و مسوولیتهای برابر نیز داشته باشد از جمله قدرت بدنی تصمیم گیری شجاعت سربازی دادن نفقه به خانواده مهریه به شوهر شرکت در جنگ احتمالی دویدن تا شب رفتن زیر بار قرض و وام لمس واقعی تورم از دست دادن کار به خاطر حضور مردان خوش تیپ تر و .... با این شرایط در 30 سالگی قیافه چنین زنی چطور خواهد بود؟ البته مرد هم نمیتواند زن باشد و حقوق زن را داشته باشد چون نمیتواند بچه به دنیا آورد هر کی باید در نقش خود و قایل به حقش متناسب با زحمتی که میکشد باشد با این تفاسیر شما مردان زد بودن را ترجیح میدهند کار نکن شریک نصف باش مهریه و کادو و طلا و ووووو (1521751) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۳:۵۲:۲۷
آقاجان من خودم ی خانومم ولی خداوکیلی الان درحال حاضر کجا مردسالاریه آخه؟تا جاییکه ما دیدیم وشنیدم،کلا همه چی ازبیخ وبن یا زن سالاریه یا فرزندسالاری!یکم انصافم خوب چیزیه بخدا (1521805) (alef-10)
 
زن=مرد
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۱:۵۴:۵۸
درود بر مردان مردی که ار حقوق اولیه زنان دفاع می کنند (1522007) (alef-10)
 
a
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۷:۱۱:۲۴
یعنی خدا شعور نداشته که زن یا مرد آفریده (1523287) (alef-6)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۴:۱۵
باسلام و احترام
تازمانی که وضع اقتصادی چنین باشد ، اوضاع چنین می باشد.. (1520220) (alef-2)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۴:۳۷
در مورد ازدواج درصد کمی از نظر نویسنده مقاله رو شامل میشه. امروز باید مرد هایی رو ببینیم که بیکار هستند و نمی توانند هزینه های خودشون را در بیاورند بعد بیان مسئولیت خانواده را به گردن بگیرند؟ تازه اگر سالم بمونند و به راه خلاف نیافتند
به این مسئولان بگید فکر نکنید در اون دنیا فقط باید به اعمال خودتون جواب بدید، .شما در گناه تمام افراد این مملک که ناشی از کارهای شما هست سهیم هستید (1520221) (alef-2)
 
شهروند
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۴:۴۰
پرده اول
جالبه بدانید امسال کنکور 60 درصد دخترها هستند
جالبه بعد از فارغ التحصیلی ای ن دختران 22- 23 ساله هستند جویای کار
بعد از دو سال یکجا مشغول شدند دو سال دیگر کار می کنند می شود 27 حلا وقته شوهر کردن است خوب چه شوهری پل بیشتر، کلاس بیشتر و... پیدا نمی شود و یا بشود بعد از عقد و عروسی شده سی سال
خام شاغله وقت بچه نگه داشتن نداره بارداری اول 30 34 ساله تا بچه رشد کنه می شود 40 سال پایان حوصله بچه داری می شه بچه کمتر

پرده دوم
زن شاغل حقوق کمتر و اگر متخصص باشه و پارتی داشته باشه حقوق بیشتر
زن شاغل قیافه بیشتر، استقلال بیشتر مالی، گشت دنیا پس از هشت سال
اگر یادش افتاد ازدواج بازهم بچه ی کمتر

پرده سوم
زن شاغل
ازدواج با مرد کم سوادتر، اختلاف سنی متفاوت، درآمد مرد کمتر، آغاز بگو و مگو
می شود طلاق بازهم بچه کمتر و بدتر از آن بچه بی سرپرست

پرده چهارم
جذب کارمند در بانک (خانمها) در ناجا ( خانم ها) در شهرداری ( خانم ها) در ادارات(خانمها)
نهادهای دولیت و خصوصی حق دارند چون مردان نان آور خانواده نیستند باید بروند سرکوچه شیشه ای شوند
پرده پنجم
فرهنگ بی بدیل تهاجم فرهنگی غرب با از بین بردن بنیان خانواده به هدفش خواهد رسید.
فکر کنید (1520222) (alef-10)
 
میر-د
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۷:۵۵
چه حرف بی مدرک و سندی؟! من در بانک کار میکنم به واسطه سیاستهای دولت 7 سال است ما خانماستخدام نداریم. چند ساله ورود به دانشگاهها سهمیه جنسیتی پیدا کرده ....اینا پاک کردن صورت مسئله است . واقعیتش مدرک دانشگاهی برای آقایان جذابیت نداره چون شغل مناسب پیدا نمیشه چون ایجاد کار نشده چون زیرساختهای اشتغال اسیب دیده چون کار در بازار ازاد و دلال بازی رونق گرفته و دلالی مدرک نمیخاد چون استاد دانشگاه بی ارج است چون علم اعتبار نداره چون هر مدرکی بخای بدون دانشگاه میریب میخری چون پول دراوردن مدرک لازم نداره چون از راه نیست از بیراهه است چون رانت هست چون اقتصاد شفاف نیست چون بازارهای موازی هست و زنان را در این بازارها راهی نیست . پس درس میخونن ..پس کارمند ممکنه بشن و اینا هیچکدوم دلیل نیست معلول است . معلول سو مدیریت و به کار گماردن افراد نالایق که شیفته قدرتن نه تشنه خدمت ...فقط و فقط (1520902) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۲۶:۴۳
جالبه بدانید که پسرها چون دیدند نان در درس خوندن نیست کمتر در کنکور شرکت کردند حدود سی و خورده ای درصد و در نتیجه فضا برا خانمها باز شد ضمنا میزان قبولی پسرها نسبت به اون درصدی که شرکت می کنند بیشتره یعنی اگه 36 درصد شرکت کنندگان پسر هستند مثلا 38 درصد پذیرفته شدگان نهایی را پسرها تشکیل می دهند (1521603) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۵:۲۷
آقا شما هم خیلی شلوغش کردین! بعضی صحبتهاتون رو قبول دارم ولی بیشترشو نه!
قبول دارم ابهت مردان کم شده منظورم ابهت مثبت است: مثل توانایی تصمیم گیری و مسئولیت پذیری و اقتدار مثبت و ثبات رفتار و تصمیم و آینده نگری و البته نجابت
قبول دارم کار زنان متاهل باعث میشه وقت کافی برای خانواده نداشته باشند. که با تعریف مشاغل پاره وقت(که متاسفانه در ایران بسیار محدود است) کاملا قابل حل است.

اما کمبود مردانگی در مردان ما به تربیت آنها در خانواده پدری و البته آموزش و پرورش و سایر دستگاههای مربوطه باز میگردد! نه کار کردن همسرانشون در بیرون منزل! اینکه زنان ایرانی با تحصیل و مطالعه و زحمت سعی کردن آگاهی و دانش و توانایی های خود را افزایش بدهند بسیار خوب است مشکل اینجاست که مردان ما برای بالا بردن توانایی های خود به اندازه زنانمان تلاش نمیکنند! یک مرد زمانی ابهت و اصطلاحا مردانگی خود را در خانواده میتواند به اثبات برساند که واقعا از توانایی ،آگاهی،مسئولیت پذیری و مهارت بالاتری در عمل نسبت به همسر خود برخوردار باشد نه فقط توانایی عضلانی بالاتر. دقیقا مانند آنچه در گذشته در ایران و سایر نقاط دنیا وجود داشت. مردانی که در خانواده برای همسران خود همه کس و همه چیز بودند (فیلمهای کلاسیک ). (1520225) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۱۹:۲۷
ای...آقا.حرف دل ما رو زدی (1520432) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۶:۲۱
همه اینها از برکات دولت بی تدبیر آقای احمدی نژاد می باشد . من 2 سال است که ازدواج کرده ام هم من و هم خانومم هر دو شاغل هستیم با توجه به اینکه هر کداممان 800هزار تومان درامد داریم ولی با توجه به هزینه های مختلف اعم از قسط و خورد و خوراک و ...تا آخر ماه پولی برایمان باقی نمیماند . حالا خود شما قضاوت کنید ما بخواهیم بچه دار شویم خانومم کارش را از دست خواهد داد و یک نفر دیگه به جمع ما اضافه شود هزینه ها چقدر بالا خواهد بود ؟ و من بد بخت از کجا باید بیارم که شکم زن و بچه ام را سیر کنم؟ مسئولینی که دم از زیاد کردن جمعیت میزنند فکر کنم اصلا توی این مملکت زندگی نمیکنند و سرشان چندین متر زیر برف میباشد. (1520226) (alef-2)
 
پارسا
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۱۴:۳۷
همه مشکلاتی که گفته شده درسته اماقبول کنید که توقعات نسل امروزهم بالارفته ومثل قدیم به اندازه درامدش خرج نمیکنه وهمان ابتدادوست داره تجملاتی زندگی کنه والا باقناعت میشودراحت ترزندگی کرد (1520301) (alef-10)
 
دوست پاسار
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۸:۰۵
عزیزم تو چند سالته که این جوری حرف می زنی؟ مثل اینکه دستت توی خرج نیست (1520936) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۰:۴۴:۵۸
البته نه نیازی به یخچال است و نه گاز .و در گرما هم نه کولر و نه غذا اینطور با قناعت هم بر استکبار پیروز می شویم!!! و هم راحت زندگی می کنیم چون معده خالیست شب هم خوب می خوابیم .بنزین هم ماهی یک لیتر.اصلا ایرانی باید تا ابد قناعت کند. (1521899) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۰:۰۷:۰۱
اقا ناشکر نباش وضع شما که خوبه قرار نیست ته برج یه چیزی هم بمونه براتون که البته محل زندگی هم مهمه اگه تو مناطق مرفه تهرانید معلومه کمه ولی با این مبلغ میشه دو تا بچه هم داشت (1521527) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۶:۵۷
بیشترین رشد جمعیتی مگه مال دهه 60 نیست؟! نمودار دهه 40 رو نشون میده (1520227) (alef-10)
 
ابوالفضل
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۹:۱۴
حسرت لازم نیست. خانواده هم یک نهاد اجتماعی است که همگام با جامعه متحول می شود.
هیچ کجای خلقت نوشته نشده که باید این شکل از خانواده تا ابد ادامه یابد. (1520232) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۲:۴۷
خیلی منطقی و واقعبینانه تحلیل کردید . کاش همه مثل شما فکر می کردند . (1520850) (alef-10)
 
بهروز
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۲۹:۳۹
واقعا نتیجه گیری نامعقول و غیرمنطقی کردید. از خوندن متن پشیمون شدم. (1520233) (alef-10)
 
خودم
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۰:۲۰
حالا هی توی بوق و کرنا کنید خانواده درغرب مفهومی ندارد وازبین رفته است ؟ چوب خداست یا بلی لیاقتی مسئولین؟ (1520236) (alef-6)
 
1982
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۵:۴۱
مشکلات اقتصادی باعث شده جوانان زیر بار ازدواج نرن
گرفتن مهریه و توقع بی مورد هر دو طرف در کاهش مهمه
نبود شغل گرانی مسکن معضلات زندگی مشترک را افزونتر کرده در اینجا باید دولت دخالت کرده تولید مسکن ارزان ایجاد اشتغال پایدار و فرهنگ سازی برای ازدواج و در نهایت نسلی با فرهنگتر و داناتر انشاله (1520249) (alef-10)
 
mohsen
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۷:۴۸
به لطف دولت مهرورز!!!!! بیکاری،گرانی،فقر و... آنقدر بالاست که کسی جرات ازدواج نداشته باشه!!باور کنید اگه شغل مناسب واسه جوان ها فراهم شود کسی از ازدواج فراری نیست. (1520251) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۳۹:۲۷
نوشتار دوست عزیزمان شبیه به رنجنامه یه مردیه که از دست زنان ستم زیادی کشیده است.
زنان مثل خونه و ماشین جزو دارایی مردان نیستند بلکه هویت و شخصیت دارند. اگر مواردی که در بالا ایشان ذکر کردن برایشان دردناک و عجیب است به خاطر غیرعادی بودن آنها نیست بلکه بخاطر نوع دید ایشان به زن است.
مردان امروزی( دهه شصت به بعد) به زنان به دید یک انسان مستقل مینگرند و برای تلاش آنها برای رسیدن به موفقیت و آرزوهایشان ارزش قایل هستند. در مورد بچه دار شدن اولین شاخصه را آینده آنها در نظر میگیرند و با تدبیر تصمیم میگیرند(کاری که والدین ما در دهه شصت نکردند و فاجعه جمعیتی حال حاضر را رقم زدند)
در مورد امار داده شده کافی است به تاریخ های آمارگیری ها نگاهی بیاندازید تا متوجه شوید علت این تغییر فاجعه آمیز در سیر صعودی طلاق و سیر نزولی ازدواج و موالید در طی کدام سال ها (بخوانید عملکرد و طرز فکر مسئولین امر) اتفاق افتاده است. (1520254) (alef-10)
 
رامین
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۵:۴۳
امیر جان مطمینم تو ازدواج نکردی که اینو نوشتی چون یه مرد وقتی میتونه زندگی کنه که جایگاهش که همان جایگاه مردونگیه حفظ بشه و زن هم جایگاه خودشو تو زندگی داشته باشه. بزرگترین کار یه زن تو زندگی جایگاه عاطفی و حمایت عاطفی همسر و فرزند هستش نه مثل یه مرد خشنن و قوی که متاسفنه الان اینطوری نیست. (1520397) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۴۲:۳۹
با حمایت عاطفی یک دوزار کف دست خانم قرار نمی گیره (1521360) (alef-10)
 
رامین
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۱۱:۰۱
چرا میگیره . اگه هر کسی وظیفه خودشو انجام بده تمام زندگی مرد متعلق به زنه (1523052) (alef-6)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۲:۴۴
من عاشق یک نفر هستم و آرزومه که بتونم باهاش ازدواج کنم.ولی وقتی می دونم بدبخت ترش می کنم و وضعیت زندگیش رو خراب می کنم،چرا باید به ازدواج فکر کنم؟؟؟
در نتیجه:
بــــــــــــــــــی خیال... (1520259) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۰:۵۰
متاسفانه یه دید اشتباه در جامعه
قرار نیست خوشبختی رو فقط یه طرف بیاره خوشبختی رو دوطرف باید به ارمغان بیارن اونم با تلاش و همکاری وگذشت .

دقیقا منم به حال شما افتادم و بیخیال شدم . اما میگذره .خدا بزرگه موقعیت های بهتر
اما خیلی از مشکلات هم نشات گرفته از خانواده ها وفرهنگ فعلیه (1521377) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۲:۴۵
خيلي نا اميدي چرا؟
لا يغير ما بقوم حتي يغيرو ما به انفسهم
وقتي اقتصاد اهميت نداره و مسائل مهمتري در اولويت باشه همينه كه هست
وقتي پول لازم داري مجبوري به زنان اجازه كار بدي،فرزند كمتر داشته باشي،مجبوري تو يه اپارتمان زندگي كني و بازم بچه كمتري داشته باشي،وقتي پول نداري مجبوري دير ازدواج كني وقتي خواسته هاي همسرت رو نتوني برآورده كني مجبوري طلاق بدي و بگيري و..... تحليلت اشتباهه ربط زيادي به برابري نداره (1520260) (alef-10)
 
منوچهر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۶:۵۶
به نظر من اگر یک مرد در آمد کافی برای تشکیل و اداره خانواده داشته باشد حتی اگر زنش هم سر کار برود و استقلال مالی داشته باشد هیچ گونه تاکید می کنم هیچ گونه مشکلی در این زمینه که تحلیل شده پیش نمی آید. یادمان نرود زنان بنده محبت هستند. (1520266) (alef-10)
 
دهقان زاده ای از پارس آباد مغان
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۶:۵۹
مگه انسانها هم منقرض میشوند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟



چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟





به چه دلیل؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1520267) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۴۹:۱۵
حالا اشکال ندارد که چند مقصر مهم را که نابهنجاریهای اجتماعی و مشکلات کمر شکن اقتصادی است کامل در تضعیف خانواده نادیده گرفته اید! لااقل یک مقایسه با کشورهایی میکردید که همین وضع جدید سالها پیش از ایران در آنها شروع شده و خانواده های چند فرزندی در آن از سوی مردم و دولت بخوبی حمایت میشوند، جاهایی مثل استرالیا، امریکا و بعضی کشورهای اروپایی و... (1520269) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۱:۳۱
نمودار رشد ازدواج رو در کنار نمودار رشد اقتصادی قرار بدین تا بفهمید اصل ماجرا کجاست! (1520271) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۶:۳۳
انتظار دارن بدون کار و درآمد صاحب فرزند بشم! (1520527) (alef-10)
 
کریم
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۱:۴۴
پس این ها نیازهای جنسی شون رو چطوری برطرف می کنند؟
همانطور که میدانیم نیاز جنسی نیازی است که به هر طریق باید برطرف شود و اگر امکان برطرف کردن از راه درستش نباشد مطمئنا از راه نادرست این نیاز رفع می شود؟ چه کسی ضرر خواهد کرد؟؟؟ (1520272) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۶:۲۴
بسیاری از موارد ذکر شده ناشی از فقر فرهنگی و مهمتر از آن فقر مالی و بی پولی است. ازدواج و تشکیل زندگی مانند ساخت خانه ای است برروی زمین محکم ساخته شده باشد.در غیر این صورت خراب خواهد شد.مستاجر بودن و هزینه بیمارستان -پزشک- فرزندان- مدرسه- غذا -مسافرت ...... هرکدام مانند یک زلزله خانه زندگی را خراب خواهد کرد. باید قبول کنیم جوان امروز راحت طللب است ویا در برابر سختیها کم تحمل است.و بسیاری از مردم ویا جوانان متوجه شده اند با تشکیل ازدواج و تشکیل خانواده وظیفه سنگینی را باید پذیرا شوندوکمتر کسی قادر به تحمل این بار است.
خود من در یک خانواده پر جمعیت و کم درامدزندگی کرده ام .سختیها ومشکلات راتحمل کرده ام .اما فر زندم اگر اتو ی لباسش خراب شود و ابگرم قطع شود .غوغا به پا می کند.نسل امروز را با زور نمی توان هدایت کرد امکانات می خواهد و برنامه ریزی صحیح و آموزش علمی توسط افراد متخصص . (1520277) (alef-10)
 
نسیم شمال
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۰۴:۰۳
با فرهنگ نمیشه اقتصاد و درست کرد اینم اقتصاده که همه چیزو می سازه حتی دین هم ممکنه در سایه عدم توجه کافی به مسائل اقتصادی کم کم از بین بره.مسئولان ما الان متوجه خطر هستن ولی کو عمل؟؟؟ مجلس قوانینی تصوسب می کند که حتی نمی شود بگوییم غیر مستقیم باعث افزایش جمعیت می شود به عنوان مثال با افزایش مرخصی زایمان . خیلی از جوونای این سرزمین مجردن و اصلان ازدواج نکردن؟؟مسئله این است .دولت ومجلس اگه بیکاری را درست و حسابی و بر اساس رفاه نسبی افراد تعریف کردند نه بر اساس فقرنسبی آنوقت تازه باید برایش برنامه ریزی کنند و در صدد رفع آن برآیند.نه اینکه در صدد رفع مسئولیت ها باشند .بلاخره این همه فارغ التحصیل بیکار یه واقعیته نه خیال (1520290) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۱:۰۶
وقتی روسیه اعلام میکنه که فرهنگ غربی بر روی آمار طلاق این کشور تأثیرگذار بوده، دلیل از بین رفتن خانواده ایرانی هم مشخص میشه. (1520310) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۳:۳۳
مگه همه ی این کسایی که طلاق میگیرن فقیر هستند که بحث مالی رو مطرح میکنید!؟
خیلی هاشون بری آمار بگیری درآمدهای بالایی دارند. (1520315) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۸:۲۰
عجب نقد ضعیف و عامیانه ای. کسانی که این مطالب رو مینویسن اصلا تو این جامعه زندگی نمی کنن. علت پایین اومدن آمار ازدواج مشکلات اقتصادیه که هر بچه مدرسه ای هم اینو میدونه. شرم آوره که شما مسئله به این مهمی رو نادیده میگیرید و تقصیر رو به گردن زنها یا مردها میندازید. (1520323) (alef-6)
 
nana
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۱:۵۱
تحلیلی که انجام دادید هیچ ربطی به کار زنان ندارد عامل اصلی کاهش ازدواج و طلاق را در وضع بد اقتصادی جستجو کنید . (1520332) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۳۳:۱۱
می دونید یکی از دلایلی که شما بهش اشاره نکردید چیه؟اینکه کسانی که تو این زمینه مسئولیت دارن تحلیلاشون مثل شماست و سعی می کنن بر اساس این تحلیلها راهکار ارائه بدن! (1520334) (alef-6)
 
مجتبی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۴۰:۴۵
اینها بیشترش تقصیر این به ظاهر روشنفکرای غرب زده فمینیست (که البته بیشترشون هم مرد هستن) هست که برای خود شیرینی و با نقشه یا بی نقشه، مرد رو بی کار می کنن و زن به جاش سر کار میارن. زمانی من پیمانکار یکی از ارگانها بودم، کار رو که تحویل گرفتم گفتن باید نیروی زن بگیری. گفتم آخه بابا مرد میشناسم که شرمنده زن و بچش شده از بی پولی، که با هزار جور استعداد کنار خونه مونده و سختشه که زنش نونش رو بده. و بیشتر از همه آتیش از این مرد هایی می گیرم که تو هر مجلسی میشینن فریاد حقوق زنان و برابری سر میدن. آخه ...... تو اگه راست میگی برو دنبال حق خودت خانومت هم اگر حقی داره بذار خودش بره دنبالش (1520344) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۴۱:۲۲
بر خلاف تحلیل شما
1-رشد ازدواج مربوط به رشد جمعیت دهه 60 بود که زیاد بود
2-رشد طلاق به دلیل رشد ازدواجهای قبل بود که هر چه ازدواج بیشتر احتمال طلاق هم بیشتر
3- وقتی میگوییم رشد ازدواج منفیه به این معنا نیست که اصلا ازدواجی صورت نمیگیره بلکه نسبت به سال قبل کمتره
4-جمعیت مناسب ایران با نبود اب و سایر منابع کمتر از 40 میلیون نفره کاناد ا با اون وسعت و منابعش 35 میلیون جمعیت داره اتفاقی براش هم نفتاده
لذا تحلیل شما به نظرم بیشتر ایجاد نگرانی برای تولید بچه است
من عرض می کنم اصلا نگران نباشید و به فکر بچه هم نباشید
ضمنا دهه 60 رشد جمعیت داشتید و پدر دهه 60 و50 را دراوردید الان حق اینهاست که دوران سالمندی ارومی داشته باند نه اینکه بشوند کارخانه تولید بچه و گرفتار بشوند
ده دقیقه استفاده از فسفرهای مغز باعث نمیشه که مغز بسوزه ادم یه کم فکر کنه گاهی بد نیست. (1520346) (alef-6)
 
رستم
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۴۵:۳۳
من یک فرزند دارم چند روز پیش یه اندوسکوپی ازش گرفتم 250000هزار تومان حقوقم ماهی 500000هزار تومان با این اوصاف بچه می خوام بزنم تو سرم (1520356) (alef-10)
 
تحلیل آبکی..
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۵۱:۰۶
واقعا برای این تحلیلتان متاسم! شما کلی نمودار و مدرک ارائه کردید که در آخر بگوئید مقصر زنان هستند! چون کار می کنند ؟ چون مستقلند ؟ چون دیگر به اجبار تن به ازدواج با یک مرد نمی دهند ؟
حیف است وقتی که برای خواندن این نوشته صرف کردم! به جای اینکه نوک پیکان نقدتان را به سمت سیاست های دولت (چه اقتصادی و چه فرهنگی) بگیرید، سعی در پاک کردن صورت مسئله دارید! مثل همیشه!
آخه یکی نیست بگه آدم حسابی..وقتی جوون بیکاره و سقف حقوقش پاسخگوی خرج خودش هم نیست! تشکیل خانواده کیلویی چنده ؟ این هم تقصیر زنان است ؟ بیکاری جوانان؟ گرانی و تورم روز افزون ؟
بعد هم که پای مرد سنتی را وسط کشیدید ! چه کسی دلش برای زورگویی ها و فرد محوری های مرد سنتی تنگ شده؟!چه کسی دلش برای پدری که جرات حرف زدن با او را نداشته تنگ شده؟ چه کسی دلش برای سیلی های مرد سنتی تنگ شده؟!
از الف هم گله دارم..چرا چنین تحلیل آبکی را درج نمودند! دیگر کیست که نداند مشکل ازدواج و فرزند آوری در تمام جوامع نسبت مستقیم با جیب و اقتصاد دارد..شاهد هم همان نمودارهای خودتان! (1520371) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۲:۵۴:۰۶
قدیما یک نفر کار می کرد 10 نفر می خوردن الان 10 نفر باید کار کنند تا یک نفر
بخوره، شما فکر می کنید ما زنها کشته مرده کار کردن بیرون هستیم؟ پول در آوردن شاید اولش مزه بده ولی مطمئنا بعد از چند سال مخصوصا اگه ازدواج کنیم و کارهای خونه هم بریزه سرمون ، از خدامونه که شرایطی پیش بیاد تا از کار بیرون راحت شیم. ولی نمیشه الان تمام حقوق من صرف قسطهامون میشه حقوق همسرم هم بزور کفاف خرجی ما را میده آرزوی یه مسافرت به شیراز یا اصفهان را داریم و تنها جایی که میریم شماله اونم چون خونه پدری داریم خیلی هم دلمون بگیره میریم مشهد اونم با کلی صرفه جویی و پس انداز . تا اطلاع ثانوی امکان بچه دار شدن نداریم (1520376) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۰:۴۷
من الان شش ماهه عقد کردم. دقیقا همین چیزی که شما میگید مشکل منه. همسر من حاضر نیست در کوچکترین موارد به حرف من گوش کنه و از همه چیز مهمتر براش کارش و درآمدشه. متاسفانه زنها میخوان مرد بشن و مردها نمیتونن اینو قبول کنن. حرف درسته الف (1520390) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۲:۱۹:۳۹
عدم تفاهم شما ربطی به شاغل بودن خانمت نداره. شاغل هم نبود اونطور که معلومه شما زوج سازگاری نیستید. وگرنه نه از جهت علمی و نه احساسی کار کردن و درامد داشتن زن ربطی به شاغل بودن یا نبودنش پیدا نمیکنه! (1522022) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۰۷:۵۱
میدونی مشکل اینه که الان خانمها بزرگترین وظیفه خودشونو کار کردن و پول درآوردن میدونن درست مثل مردها و اصلا معتقد به این که مهترین کار شاید واسشون پشتیبانی عاطفی از خانواده باشه ندارن. و این یعنی مشکل... (1523039) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۱:۴۷
وقتی آدم تو مملکت خودش نمی تونه یه سرپناه « اجاره » کنه و توش بشینه بره زن بگیره یا شوهر کنه که مشکلاتش چندبرابر بشه؟ حالا گیرم که با نون و ماست بشه زندگی کرد به سبک مسئولین (1520392) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۰۶:۲۵
تا همین چند دهه پیش که چه عرض کنم تا چند سال پیش که زنان باید در مزارع بیشتر از مردان کار می کردند و البته هیچ حق و حقوقی هم نداشتند که هنوز در برخی مناطق این ظلم دیده می شود و یا پای دار قالی عمر خودشان را می گذاشتند هیچ مردی نبود که دم از عدالت بزند اما حالا که درصد کمی از زنان کار می کنند در آمد دارند حالا یک عده کارشان شده شناسایی جایگاه اصیل مردان در خانواده و . . . می دانید تا وقتی این قدر بسته نگاه می کنید و توانایی حداقلی در دیدن دنیا از دید زنان را ندارید هیچ وقت نمی توانید تفسیری درست از شرایط داشته باشید و بفهمید چرا هر روز وضعیت نامطلوب تر از دیروز است (1520400) (alef-10)
 
یه نفر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۰:۰۱
راست گفتید واقعیت همین است . تا وقتی که زنان تا آخریت توانشان بدون اجر و مزد کار کنند هیچ حرفی نیست . کسی هم اعتراض نمی کند . حرف و حدیث ها وقتی شروع می شود که زنان توقع احترام و درک در مقابل توانایی و کارخود داشته باشند . مادر بزرگ و مادر و خاله های من در کنار کار خانه و بچه داری قالی ابریشم می بافتند .مادر و خاله های من با وجود درس خوان بودن تا ششم ابتدایی درس خواندند و تا زمان ازدواجشان از صبح تا شب قالی بافی کردند . پدر بزرگم آن قالی ها را می فروخت و با آن زمین می خرید . بعد از فوت پدر بزرگم دایی های من که تمام دوران کودکی را به بازی گذرانیده بودن و در دوران نوجوانی و جوانی به دبیرستان و دانشگاه رفته بودند 2 برابر خواهر ها ارث دریافت کردند . دردناکتر از آن مادر بزرگم بود که مقدار بسیار ناچیزی از ارثیه پدر بزرگم به او رسید . او که 20سال بعد از پدر بزرگم فوت کرد 20 سال آخر عمرش را با فقر و نداری سر کرد آن یک خشت خانه ای که در آن ساکن بود را هم در سالهای آخر عمرش می خواستند بفروشند تا خانه های خود را بزرگتر کنند ؟!!! از آن زندگی مشترک 40الی 50 ساله هیچ چیز به نام او نبود . هیچ چیز حتی اسباب و اساسیه منزلش نیز به نام او نبود . در حالی که پسر هایش از ارث پدر و بدون زحمت به نان و نوا رسیدند . نمی دانم این چه عدالتی است . حالا زنان این دوره بیرون از خانه کار می کنند حقوق مشخص می گیرند و بیمه دارند . البته تمامی درامد خود را صرف خانه و بچه ها می کنند . ولی مردان پرتوقع ایرانی که زحمت بی مزد مادرانشان به دهانشان مزه کرده است فکر می کنند مادرانشان بهتر بودند و زمانه بد شده است . (1520942) (alef-10)
 
منتظر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۲۵:۱۷
نويسنده محترم چند تا چيز رو بيخود و بيجهت با هم قاطي كرده و نتيجه ناصوابي گرفته!! يعني همون چها سال پيش با ميانگين هفت هشت نفر براي هر خانواده خوب بود؟؟ ميزان تحصيلات و به تبع اون درخواست كار زنان بالا رفته. جامعه و نظام بايد شرايط رو براي ورود زنان متخصص فراهم كنه نه اينكه بهشون بگه مدرك بگيريد و بشينيد توي خونه!!! (1520446) (alef-6)
 
....
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۲۸:۱۸
اين چه طرز تفكر ي هست؟ چرا انقدر زن ستيز؟ يعني زنان نبايد درس بخوانند نمبايد تحصيل كنند نبايد پست و مقام بگيرند تا كانون خانواده گرم بمونه و مردان هر روز پيشرفت كنند و زنان فقط نظاره گر باشند؟ اين چه تحليلي هست اون هم در زماني كه مرد و زن شانه به شانه هم كار مي كنند. اگر مرد ها قبول زحمت كنند و خودشون مسئول در امور منزل بدانند حل مسائل راحت تر مي شه. نويسنده محترم ناراحته كه چرا سيستم پدر سالاري گذشته برقرار نيست. (1520450) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۳۲:۰۳
تمام ايرانيها ( بيش از 90 درصد) بخاطر سوئ تغذيه و استرس بيكاري و چماق صاحبخانه در خطر انقراض و نابودي هستند (1520460) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۵۹:۳۸
دوست عزیز 90 درصد ایرانیها اگر مستاجر باشند به اون 10 درصد باقی مونده نفری چند تا خونه میرسه از بس احساسی و غیر منطقی استدلال میاریم صحیحترین و منطقی ترین نظرمون را هم کسی قبول نمیکند. (1520940) (alef-10)
 
یه نفر
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۳۷:۵۰
من فکر می کنم همه چیز به تربیت آدم ها بستگی دارند . .من خانواده هایی هایی را می شناسم که زن با وجود اینکه به خاطر کم بودن در آمد مرد مجبور به کار کردن در خارج خانه است به دلیل عدم همکاری مرد در امور جاری زندگی زیر بار مسئولیت دارد له می شود . مرد کلیه اوقات فراغت خود را استراحت می کند و زن کلیه اوقات فراغتش را در منزل کار می کند و به امور بچه ها رسیدگی می کند . می خواهم بگویم تربیت و انسانیت در ذات آدم است و اگر از کودکی آموزش داده شود بهبود هم می یابد . مردی که خرد شدن همسرش زیر بار مسئولیت را می بیند و فقط به راحتی و آسایش و ژست مرد سالارانه خودش فکر می کند جزو انسانها طبقه بندی نمی شود . خلاصه اینکه خیلی دلتان به حال مرد ها نسوزد مرد های ما نه آنقدر مردند که بار خرج و مخارج را به تنهایی به دوش بکشند و نه اینقدر انسانند که ژست مرد سالارانه را کنار بگذارند و در امور منزل و بچه مشارکت کنند . یایان ماه که می شود چشمشان به دست های خسته همسرشان است که مثلا اجاره خانه یا قسط ماشین را بدون دیر کرد بپردازد . با کمال پر رویی می پرسد . اجاره خانه را دادی ؟ حالا شام چی داریم بیار بخورم ؟؟؟؟؟؟؟؟!!! من زنهایی را می شناسم که کل حقوقشان را بابت اجاره خانه می دهند و وقتی می خواهند سالی یک بار برای مادرشان کادو ی روز مادر بخرند باید با التماس از مرد گدایی کنند !!! (1520476) (alef-10)
 
khakhs
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۴۰:۳۴
کل زندگی عده زیادی از جوانان تحت الشعاع منفعت طلبی عده ای قرار گرفته.واقعا چه طوری میخوان جواب بدن(اون دنیا)بیچاره جوانها فرق نمیکنه دختر یا پسر همه قربانیند.و هیچ امیدی هم نیست که حد اقل زمان پیری خوبی هم داشته باشیم.الان که خودمون جون داریم و از خروس خون تا بوق سگ میدوییم اینه وضعمون .فردا که پیر بشیم چی میشه!!!!!؟؟؟فکر کنم نویسنده این مقاله باید خودش رو به جای خانم هایی بزاره که به قول خودش توی معدن یا غیره دارند کار می کنند .آیا اونها راضیند؟انجام کارهایی که به هیچ وجه با خلقت زن جور در نمی یاد برای اونها چند برابر سخت تر از مردهاست .لطفا کوته نگری رو بزارید کنار (1520479) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۴۲:۲۰
متاسفم برای نویسنده در مورد نگاهش به زنان !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ی جوری حرف میزنی که زن یک شیء است نه یک انسان !!!!!!!!!!!

از شما می پرسم به عنوان یک مسلمان میدانید پیامبر اسلام قبل از رحلتشان قبل از اینکه حدیث معروف ثقلین را بیان کنند درباره احترام به زنان به مسلمانان سفارش می کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1520485) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۴۳:۵۷
این همه به فمنیست ها میدان دادن عاقیتش بهتر از این نیس. برادر من بعد هزار زحمت در 35 سالگی با یک خانم معلم ازدواج کرد. به دو ماه نکشید رفت مهریه اش رو گذاشت اجرا. دادگاه هم سهم الارث و ماشین برادرم رو که از مال دنیا فقط همون رو داشت توقیف کرده. الان یکساله سروکارش به دادگاه افتاده. تازه اگه قاضی لطف کنه و براش قسطی کنه باید حقوق ماهانه شو بده واسه قسط مهریه . اونم واسه زندگی که به 2 ماه نکشیده. یعنی خانم برادر من هم حقوق خودشو می گیره هم مال برادرم . آخه این کجاش عدله. کجاش.
من که چشمم ترسیده با اینکه الان 36 سالم شده اما نسبت به زنها بسیار بدبین شدم. (1520488) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۲۳:۱۶:۰۸
ما زن ها هم به مردان هیچ اعتمادی نداریم بنابراین مهریه سنگین می گذاریم !!!!!!!!!!!!!!!!!! (1523717) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۱:۳۳:۲۵
مي خواست مهر نكنه. اين كه حق زنه. چه زن هايي كه از حق مسلم خودشون دور موندن و مي مونند. آقايون محترم زن و مرد مساوي هستند بايد اين و بپذيريد (1524530) (alef-6)
 
مسعود
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۴۹:۳۹
تحلیل بسیار جانبدارانه و بی منطقی بود! برای پدیده های اجتماعی، نمی شه فقط از یک بعد نگاه کرد و به همین راحتی هم نسخه پیچید!
اینکه تمایلی به ازدواج نیست و خانواده در حال فروپاشی، بحث دردناکی است اما آیا راه حل آن، گرفتن چماق به دست و نشاندن زنان در پستوی خانه هاست؟!!! (1520506) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۵۹:۰۰
به نظرم دولت باید ازافرادی که تشکیل زندگی میدهند وصاحب خانواده وبچه دار میشوند درمراحل مختلف کمکهای ویژه انجام دهد مثلا درزمان ازدواج وضعیت شغلی و مسکن حل بکنه موقع بچه دار شدن خدماتی که یک بچه نیاز دارد دراختیار خا نواده قراربده اگر بچه ای اهل درس خواندن بود ویا اینکه در مرحله ای از زندگی می خواست هنری یا فن وحرفه ای یاد بگیره این امکان دراختیار اوقراربده ودر صورتی کسی بدون دلیل موجه طلاق بده یا اینکه طلاق بگیره وفر زند سالم به جامعه تحویل نده وسر بار جامعه باشه از خیلی حقوق محروم بشه (1520536) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۲:۴۰
بنام خدا
من با تحلیل نویسنده و تغییر رفتارهای اجتماعی درون خانواده و.. کار ندارم اما نمودار رشد جمعیت مثبته یعنی افزایش جمعیت ادامه خواهد داشت .میزان رشد جمعیت باید متوازن با امکانات باشه تا هموطنان از حداقل نیازهای اولیه برخوردار باشن.با توجه به وضع و امکانات موجود"مثبت بودن نرخ افزایش جمعیت" باید کنترل و به حداقل برسه و توازن برقرار بشه.نکتهای که باید مد نظر قرار بگیره چگونگی توزیع نرخ و رشد جمعیت دراقشار و طبقه های اجتماعی مختلف که با عث نگرانیه و توجه به روند مهاجرت هموطنانی با ضریب هوش بالا .که ....رو باعث میشه و برای جلوگیری از سوء تفاهم از گفتن مشکلهای حاصله صرف نظر میکنم (1520546) (alef-10)
 
شهروند ایرانی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۶:۲۰
یک سال و دو ماه از زمان درخواست وام ازدواجم گذشت.. حالا فقط ده ماه مونده تا خود به خود اسمم از لیست حذف بشه! وام ازدواج فقط تا دو سال بعد ازدواج تعلق میگیره!
راستی من کارمند قراردادی هستم و ماهی 800 حقوق میگیرم! ماهی چهارصد تومن اجاره میدم. 200 هزینه های جاری مثل آب و برق و گاز و تلفن و قبض موبایل خودم و همسر و شارژ ساختمون و بنزین ماشین و... مسافرت هم نمیرم! سینما و کافی شاپ و شام بیرون هم نمیرم... مهمونی هم نمیدم.. هر بار هم میرم مایحتاج خونه (سیب زمینی و پیاز و تخم مرغ و روغن) بگیرم میشه صد تومن!!
سرتون رو درد نیازم.. خیلی چیزا رو نگفتم که خودتون بهتر میدونید... آخر برج شرمنده همسرم هستم و دستم پیش دیگران درازه.. حالا هر کی (1520561) (alef-10)
 
یک زن شاغل
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۰۶:۴۷
آخه بابا جون، وقتی چرخ اقتصاد خانواده با تنها یک حقوق نمی گرده من زن ایرانی بشینم تو خونه خودمو باد بزنم؟! اونوقت با به قول شما عزت و حرمت شوهر، کدوم مدرسه بچه ی منو بدون شهریه های انچنانی ثبت نام می کنه؟! شما همتون نفستون از جای گرم بلند می شه. متاسفم برای نویسنده که اینقدر از واقعیت های جامعه دوره. (1520562) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۵:۲۹
بچه های ما یا خود ما که رفتیم مدرسه دولتی باسواد نشدیم کلی از وقت که باید صرف آموزش و رفع نیازهای احساسی فرزندانمان کنیم صرف این میشود که صاحب فلان مدرسه خصوصی جیبش پر پولتر شود به این امید که شاید کیفیت آموزش فرزندانمان حد اکثر 10 درصد بالاتر رود . خوب اگر به اندازه ارزش زمانی معادل شهریه خودمان وقت صرف کنیم فکر نمیکنید کیفیت آموزش 50 درصد بالاتر میرود.(کیفیت زندگی احساسی ، مهارتهای اجتماعی،احساس امنیت، و هزاران عامل دیگر راندیده میگیرم) (1520960) (alef-10)
 
زن شاغل
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۹:۴۱:۱۸
علی آقا، معلومه که بچه ی مدرسه ای نداری. من خودم مدرسه دولتی درس خوندم و با سواد شدم. ولی این روزها برای ثبت نام تو مدرسه دولتی باید یکی از این چند تا شرط رو داشته باشی:
1 طرح آدرس(که خدارو شکر خونه ی ما در طرح آدرس هیچ مدسه ای قرار نگرفته!)
2 خونواده شهدا، آزاده، جانباز،.....(که باز شامل حال ما نشده)
3 پارتی کلفت در اداره آموزش و پرورش(نداریم)
4 بشی خیر مدرسه ساز که چند برابر شهریه غیرانتفاعی رو ازت می گیرن(نداریم) (1524224) (alef-6)
 
سالار
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۱۱:۰۴
طبق بر آوردهاي غير رسمي به رتبه چهارم جهان صعود كرده است. (هم پاي رشد علمي و فناوري) این دوتا باید کنار هم باشند؟
خوب علم ودانش رو که تو دانشگاه تعلیم میدهند، اخلاق هم در جامعه. شما پیدا کنید پرتقال فروش را؟ (1520583) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۴:۴۵:۱۰
من یه خانم 27 ساله هستم که کارشناسی و ارشدم رو در بهترین دانشگاه ایران و در رشته مهندسی گفتم. کار هم ندارم و 2 ساله دنبال کار می گردم. دوست بنده هم همین شرایط رو دارند و امسال به دلیل اینکه دیگه توان زندگی نداشتند مجبور شدند جایی با حقوق 500 تومن ماهیانه شروع بع کار کنند. از 8 صبح تا 6 عصر. ما خانمیم. خواهشا توجه داشته باشید
درسته آمار شاغلین خانم شاید بالا رفته باشه. اما در چه مشاغلی؟
یکی دیگه از دوستان هم با مدرک ارشد از دانشگاه تربیت مدرس و 4 مقاله علمی پژوهشی 3 ساله دنبال کار می گرده. رشته مهندسی شیمی. آقایون که انقدر می گند کار برای خانوم ها زیاده برای ایشونم کار پیدا کنند.
سازمان انرژی اتمی، نفت، صنایع دفاع و غیره اصلا چند سال استخدام خانم ندارند. (1520678) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۲۴:۴۵
اصلا مشكل اصلي همينجاست كه خانم ها با هر دستمزدي حاضر به كار كردن هستند

اين با عث ميشه:

1- دستمزد همين خانم ها كمتر و كمتر بشه

2- آقاياني كه براشون صرف نداره در اين دستمزدها كار كنند، بيكار بمانند

و الا مشكل كار كردن خانم ها كه نيست

مشكل اينه كه به هر قيمتي حاضرند كار كنند (1520817) (alef-10)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۳:۰۴:۰۹
باریکلا .درست میگی
چون دنبال کارین که در حد خرج خودشون باشه .
اما مردا به (لطف فرهنگ این دوره زمانه) مجبورن هزارو یه دغدغه داشته باشن . (1522751) (alef-6)
 
سیما
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۷:۲۹
سلام من شما رابه یک مرکز زیبایی وآموزش ...معرفی میکنم سه سوته کار پیدا خواهی کرد (1520962) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۴۹:۰۸
توي مملکت ما به نظرم بهترين شغل براي خانوم ها دبيري يا تحصيل در رشته هاي مرتبط با وزارت بهداشت مثل پزشکي،دندانپزشکي،داروسازي،پرستاري و...است. (1521092) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۰:۳۶
بدبختی شما یکی دو تا نیست که خانم
حالا اومدی کار پیدا کردی
پولدار هم شدی
از کجا می خواهی شوهر پیدا کنی!
لابد می گی شوهر به چه درد می خوره!
حقم داری
همین انرژی اتمی آمار هست که 40% خانمهای شاغل در آنجا مجردند! چون دیگه انگیزه ای برای ازدواج ندارند! خونه بابا با رفاه زندگی می کنند و حقوقشون رو صرف خوشگذرونی خودشون می کنند.

مشکل جامعه ما درس خوندن، کار کردن زنان نیست
مشکل ما بی فرهنگیه
همین که زن می ره دانشگاه توقعاتشو می بره بالا
انگار وقتی وارد جامعه شد دیگه وظیفه زن بودنشو باید بزاره کنار
پول در بیاره و کیف کنه
خانواده و دین و کشور مهم نیست
هم باید دست در دست هم بدهند تا یکی لذت ببره
لذت بردن بد نیست
اما با الگوهای کنونی فقط شاهد از بین رفتن جامعه و فرهنگ ایرانی خواهیم شد
لابد اونم مهم نیست
فرهنگی که الان داره رشد می کنه لابد بهتره از فرهنگ جند هزار ساله! (1521165) (alef-6)
 
زهرا
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۵:۰۴:۲۱
منم دانشجوی دکتری مهندسی کامپیوتر تو بهترین دانشگاه کشورم، متاسفانه برای فیلد کاری تخصصی من فقط تو شرکت ایزایران و صنایع دفاع کار هست که جناب وزیر دستور دادن که خانم استخدام نکنن، بجاش کلی آقای دانشگاه آزادی و در حد معلومات عمومی پایین استخدام کردن و همه ی نیروهای خانم رو دارن تعدیل می کنن. (1522082) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۷:۱۹:۲۹
رشته های مهندسی برای خانم ها نون و آب نداره!ایشون اگه رفته بودن مثلا رشته بهیاری همین الان حقوقشون 1000000 بود! (1522123) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۴۰:۴۳
حق دارند خانم ها رو استخدام نکنند وقتی به یک سال ونیم مرخصی زایمان دارند و حق شیر دارند (1522182) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۲۰:۳۴
ایشان اگر جامعه شناسی می دانست تحلیل و هضم این مسائل برایش راحت تر می شد و دیگر آرزوی زندگی پدر و مادر بزرگش را نمی کرد! پدیده شهرنشینی منشا همه این موارد است! بسیاری از دست اندرکاران بجای اینکه این واقعیت را بپذیرند و بدنبال کاهش آسیب های آن باشند مانند ایشان در آرزوهایشان مانده اند و با روز و تبلیغات می خواهند به آنها دست بیابند (1520800) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۳۸:۳۲
با سلام علت اینکه آمار طلاق زیاد شده و آمار ازدواج رو به کاهش گذاشته است فاصله گرفتن از ایده ها , آموزه های دینی و احکام الهی است . امروز جامعه مثل قبل تعصب دینی و مذهبی ندارد و از کنار تعالیم الهی و امر و نهی های الهی بسادگی عبور میکنند . امروزه جوانان ما بجای اینکه به ازدواج رو بیاورند . جایگزینی ساده و کم خرج را در خیابان به سادگی جستجو و پیدا میکنند و خود را از طریق مناسبات و ارتباطات غیر اسلامی ارضا و خواسته خود را بدین طریق برآورده می نمایند لذا جوانان امروزی بفکر ازدواج با این همه مشکلات پیش رو و هفت خوان های آن ترجیح میدهد به دلیل افت عقیده , ایمان و تعصب مذهبی راه آسان را انتخاب نماید . این مشکل خطر و انقراض خانواده ایرانی ریشه در مسائل فرهنگی و مذهبی و اقتصادی دارد (1520868) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۰:۵۶
انقلاب اسلامى و حضور قدرتمند زنان مسلمان در بزرگترين رويداد سياسى ـ اجتماعى قرن بيستم، توجه جهانيان را به ايران اسلامى و رويكرد تازه زنان جلب كرد و در پى آن تلاشهاى زيركانه‏اى براى تغيير چنين نگرشى صورت گرفت، پس از ورود جريانهاى جديد به عرصه مباحث فرهنگى كشور، موضوع دفاع از حقوق زنان بويژه با ويژگيهاى غربى آن مطرح و برجسته شد و جريان جديدى به نام «فمينيسم» چهره نشان داد. بر اساس آموزه‏هاى فمينيسم، گروهى از زنان براى رسيدن به استقلال مطلق در برابر مردان و رسيدن به حقوقى مشابه و برابر با حقوق مردان، حركت جديدى را آغاز كردند و حتى در مواردى براى ايجاد سازگارى بين فرهنگ دينى و غربى، اين جنبشهاى وارداتى را، فمينيسم اسلامى! نام نهادند و تلاش براى توجيه مبانى و حقوق اسلامى بر پايه فرهنگ غربى را در دستور كار خود قرار دادند.
اما در نهايت، حاصل اين تلاشها موجب به وجود آمدن فاصله‏اى عميق بين زنان و مردان، تضعيف نهاد خانواده، بالا رفتن معنادار آمار طلاق، افزايش خشونت خانگى و... گرديده است. چنين نگرشى در زمينه مشاركت اجتماعى، زن را از هسته اجتماعى به پوسته آورده و نقش كليشه‏اى مردانه به وى داده است. در اینجا در صدد بازخوانى فمينيسم، بويژه فمينيسم به اصطلاح اسلامى و بررسى آسيبها و پيامدهاى چنين جنبشى با تكيه بر نگرشها و گرايشهاى مختلف فمينيستى در ايران و شاخصه‏هاى اصلى آن است.
ناگفته نماند كه حضور فيزيكى زن در بيرون از خانه با شعار آزادى و نياز كارخانه‏داران به آنها و حمايت نظرى پرزرق و برق از زنان، جنگى آشكار را بين زنان و مردان به وجود آورده است كه تا اعماق خانواده‏ها رسوخ كرده است. در پرتو اين آزادى و تساوى و مقررات حمايتى، زن فارغ از هرگونه مسؤوليت خانوادگى و هم پاى مردان در كارخانه‏ها، ساعات بسيارى از عمر خود را هدر داده است؛ اما در واقع آنچه كه ثمره زنان گرديده، محروم شدن از كرامت انسانى است. در اين راه، در كارخانه‏ها، بردگى ماشين و صاحبان ماشين، ارزشى بود كه زنان به جاى كرامت انسانى به آن دست يافتند. از توليدات دستى و خلاقيتهاى هنرى و به كارگيرى ذوق خويش محروم شده و به واژگونى نگرشى و ارزش دست يافتند.
شغل و درآمدهاى ناچيز، جانشين ارزشهاى معنوى گرديد. زنى كه تا پيش از تولد كارخانه‏ها، محور و ستون خانواده محسوب مى‏شد و خويش را منبع برآورده شدن نيازهاى معنوى خانواده مى‏ديد، در بازارهاى كار خود را غرق ديده و از چشمه جوشان مهر، عشق و ايثار به موجودى بى احساس، خسته و بى‏رمق تبديل شد. از مهر مادرى تهى گرديده و با همسر و فرزندان بيگانه شده، به جاى تكيه بر همسر، وابسته به كارخانه‏ها شد و براى كار بيشتر، نداشتن فرزند را حسنى بزرگ و گامى اساسى در راستاى آزادى كامل خود برشمرد.
خانه خوابگاهى شد كه اعضاى بيگانه با هم، خسته و بى‏نشاط در حد ضرورت در آن حاضر مى‏شوند. فرهنگ تجدد با مبانى و اصول خرد و كلان خود، زن را بدين گونه از قالب خويش خارج ساخت و در غفلتى مهيب او را به طرد غريزه مادرى دعوت كرد و زن به گمان خود، جاده پيروزى را پيمود و بتدريج به ابزار وحشتناك تبليغات تجارى تبديل گرديد و در اين عرصه بيش از همه «انسانيت» او لگد مال گرديد:
زن آزاد شده غربى، امروزه خود را همپاى مردان و شايد بالاتر از آنها مى‏داند و در نهايت آزادى، شغلهاى محترم دزدى، آدم‏كشى و سياست را نيز فراگرفته است
زنان البته آنچه كه از دست داده‏اند، قدرت فكرى مستقل، شخصيت كريم و جايگاه رفيع خانواده است:
«زن امروزى نمى‏داند كه اين آزادى نو، برايش مشكل پيچيده‏اى مانند دوران اسارت و بندگى به بار آورده است
آموزش حقوق به زنان از ابتدايى‏ترين پيشنهادهاى آنان به منظور آشنايى زنان با حقوق خود و استيفاى آن، بويژه در خانواده است؛ اما استيفاى حقوق از طريق آموزش حقوق زنان تا چه حد مؤثر بوده است؟ مگر نه اين كه اين آموزش زمينه تقابل را فراهم آورده و آشنا شدن زنان با حقوق خود، موجب بالا رفتن معنادار آمار طلاق، خشونت خانگى و اختلافات شده است كه خود نشان‏دهنده آن است كه در ارتقاى وضعيت چندان موفق نبوده‏ايم؛ در نتيجه بايد به شيوه‏اى دست يابيم كه ضمن استيفاى حقوق احتمالى زنان آرامش خانوادگى زن و شوهر و فرزندان خدشه‏دار نشود.
در زمينه مشاركت اجتماعى، نگاه فمنيستى به زن آن است كه وى را از هسته تحولات اجتماعى به پوسته آورده و نقشهاى كليشه‏اى مردانه به وى واگذار مى‏كند و نقشهاى مادرى و همسرى را كسالت‏آور و حقير جلوه مى‏دهد و در عوض نقشهايى مثل رانندگى كاميون، فروشندگى و تاكسى سرويس را به وى پيشنهاد مى‏كند و او را تشويق مى‏كند كه محيط خانه را به نفع موقعيت اجتماعى رها كند. البته حضور زن در اجتماع با محور قرار دادن خانواده و حفظ پويايى روابط خانوادگى از يك سو و حفظ احترام و امنيت زن در فعاليتى متناسب با شؤونات زنانه ديگر مى‏تواند مفيد باشد؛ اما نقطه ايده‏آل براى فمنيستها اين است كه زنان، مرزهاى جنسيتى را در نورديده و برابر در موازنه اجتماعى، حضور در مديريتها و مشاغل را پذيرا گردند و مرزهاى جنسيتى به هر شكل ممكن برداشته شود. روشن است بحث اختلاط، چگونگى روابط زن و مرد در جامعه و در محيط كار، امنيت اخلاقى و خرد نشدن زنانگى زن در زير چرخ ماشينها دغدغه اصلى آنان نيست
جان كلام اين كه، آنان مى‏خواهند زنان را در روابط حقوقى واجتماعى، خانوادگى و اقتصادى به گونه‏اى مشابه و بدون مرزهاى جنسيتى تعريف كنند و زنان آزادانه به هر آن چه متمايلند، دسترسى داشته باشند و از نظر ما چنين آرمانى نه صحيح است و نه دست يافتنى؛ صحيح نيست، چون بر معيارهاى عقلى و شرعى استوار نيست و چيزى كه بر اين معيار استوار نباشد، سعادت‏آور نخواهد بود. الگوى تشابه نيز دست‏يافتنى نيست، چون خداوند بر اساس حكمت خويش، زن و مرد را با تفاوتهايى خلق كرده و انتظارهاى متفاوتى از آنان دارد. چنانچه جارى كردن الگوهاى برابرى در بعضى كشورها آمار طلاق، روابط جنسى خارج از چارچوب ازدواج، خانواده‏هاى تك والد، تك زيستى انسانها و خشونتهاى خانوادگى و... را ايجاد كرده است.
نگاه ما ارزشمندى واقعى هر انسان به بهره‏مندى وى از قدرت و كمال و تقرب به خداوند است كه در اين جهت، تفاوتى بين زن و مرد نيست و ضرورتا هر دو دستيابى به تقرب را از يك مسير نمى‏پيمايند. برخى از امور براى مردان و بعضى براى زنان ارزشمند است؛ چنان كه تامين مخارج اقتصادى خانواده از وظايف مرد، تنظيم اقتصاد مصرفى از وظايف زنان، جهاد با نفس و مال در برابر دشمنان از راه‏هاى تقرب مرد و نقش‏آفرينى در تربيت نيروى سازنده و رزمنده از وظايف زنان شمرده شده است. فمنيستهاى اسلامى چون از زاويه نگاه غربى به مسائل و مشكلات زنان مى‏نگرند بسيارى از مشكلات مانند بحران جنسى با بالارفتن سن ازدواج، نگاه ابزارى به زن، شكاف نسلها، بالا رفتن آمار طلاق را جدى نمى‏گيرند.
به وضوح مى‏توان دريافت كه در مورد حضور اجتماعى و اشتغال و حتى روابط خانوادگى با توصيه‏هاى اين نظريه‏پردازان به نوعى تزلزل در بنيان خانواده دست يافته‏ايم و حتى كسانى كه خود را به مبانى دينى ملتزم نشان مى‏دهند رفته رفته به بحران تئوريك نزديك مى‏شوند و بايد ميان آموزه‏هاى دينى و الگوهاى تجددطلبى يكى را برگزينند؛ زيرا تفسيرهاى تاويل گونه از آيات و احكام دينى هميشه ممكن نخواهد بود و در نهايت به جدايى دين از حوزه امور اجتماعى و عرفى گرايى و ترديد در جهت كتاب و سنت خواهد انجاميد.
قدر مسلم، ترويج ديدگاه‏هاى فمنيستى با راه حلهاى غربى آن در جامعه ايران كه بستر و زمينه اين جريان‏سازى را نيز برخى از قوانين نارسا هموار كرده‏اند و همچنين، نبود تعريف مشخصى از حضور زن در عرصه‏هاى سياسى، اجتماعى، فكرى و عدم سازماندهى نيروى عظيم زنان در جامعه اسلام، تنها زنهاى جامعه را به سوى نوع ديگرى از ستم و از دست دادن حقوق آنها سوق مى‏دهد؛ زيرا غرب حتى نتوانسته به زنان جامعه خود امنيت و آرامش ببخشايد و به رغم شعارهاى پرزرق و برق جهان غرب، امروزه وضعيت زنان مغرب‏زمين اسف بار گزارش مى‏شود.
اصولاً در نظام سرمايه‏دارى جديد، زنان به دو دليل بايد در بيرون از خانواده اشتغال يابند: نخست، حفظ ماهيت مصرف كنندگى خانواده هسته‏اى است و دليل ديگر اين كه اشتغال زنان، ارزانتر و بى‏دردسرتر است، زيرا بسيارى از آنان براى باقى ماندن در كار، حاضر به قبول دستمزدهاى پايينتر از مردانند.
صنعتى شدن در اوايل، باعث تعارضهاى شديد ميان كارگران، به خصوص كارگران مرد و زن شد. زنان براى باقى ماندن در كار، حاضر به قبول دستمزدهاى پايينتر از مردان بودند.
در واقع نگاه سرمايه دارى جديد به زنان از آن رو كه زن هستند، نيست؛ چنان كه به مردان هم نگاه مردانه نمى‏كند. در چنين نظامى جنبه‏هاى زنانگى و مردانگى كنار گذاشته مى‏شود؛ بلكه پيشرفت و تداوم چرخه صنعت مهم است و هركدام نقش مطلوبترى ايفا كنند محبوبترند. در حقيقت، آنچه در جامعه صنعتى ديده مى‏شود مهندس، تكنسين، مدير، نقاش، هنرپيشه، فروشنده، دلال، كارگر و... است، نه مرد يا زن. تنها زمانى مسائل زنانه اهميت مى‏يابد كه چرخه صنعت با بحران مواجه شود!
زن اروپايى در غفلت تفكر و تمدن جديد، چنان به بند كشيده شد كه نتوانست درك كند عامل پيشرفتهاى اقتصادى يا سودآورى هرچه بيشتر صاحبان ثروتهاى انبوه گرديده است؛ بدون آن كه در آن سود سهيم باشد
ناگفته نماند كه حضور فيزيكى زن در بيرون از خانه با شعار آزادى و نياز كارخانه‏داران به آنها و حمايت نظرى پرزرق و برق از زنان، جنگى آشكار را بين زنان و مردان به وجود آورد كه تا اعماق خانواده‏ها رسوخ كرده است. در پرتو اين آزادى و تساوى و مقررات حمايتى، زن فارغ از هرگونه مسؤوليت خانوادگى و هم پاى مردان در كارخانه‏ها، ساعات بسيارى از عمر خود را هدر داده است؛ اما در واقع آنچه كه ثمره زنان گرديده، محروم شدن از كرامت انسانى است. در اين راه، در كارخانه‏ها، بردگى ماشين و صاحبان ماشين، ارزشى بود كه زنان به جاى كرامت انسانى به آن دست يافتند. از توليدات دستى و خلاقيتهاى هنرى و به كارگيرى ذوق خويش محروم شده و به واژگونى نگرشى و ارزش دست يافتند.
شغل و درآمدهاى ناچيز، جانشين ارزشهاى معنوى گرديد. زنى كه تا پيش از تولد كارخانه‏ها، محور و ستون خانواده محسوب مى‏شد و خويش را منبع برآورده شدن نيازهاى معنوى خانواده مى‏ديد، در بازارهاى كار خود را غرق ديده و از چشمه جوشان مهر، عشق و ايثار به موجودى بى احساس، خسته و بى‏رمق تبديل شد. از مهر مادرى تهى گرديده و با همسر و فرزندان بيگانه شده، به جاى تكيه بر همسر، وابسته به كارخانه‏ها شد و براى كار بيشتر، نداشتن فرزند را حسنى بزرگ و گامى اساسى در راستاى آزادى كامل خود برشمرد.
خانه خوابگاهى شد كه اعضاى بيگانه با هم، خسته و بى‏نشاط در حد ضرورت در آن حاضر مى‏شوند. فرهنگ تجدد با مبانى و اصول خرد و كلان خود، زن را بدين گونه از قالب خويش خارج ساخت و در غفلتى مهيب او را به طرد غريزه مادرى دعوت كرد و زن به گمان خود، جاده پيروزى را پيمود و بتدريج به ابزار وحشتناك تبليغات تجارى تبديل گرديد و در اين عرصه بيش از همه «انسانيت» او لگد مال گرديد:
«زن آزاد شده غربى، امروزه خود را همپاى مردان و شايد بالاتر از آنها مى‏داند و در نهايت آزادى، شغلهاى محترم دزدى، آدم‏كشى و سياست را نيز فراگرفته است
زنان البته آنچه كه از دست داده‏اند، قدرت فكرى مستقل، شخصيت كريم و جايگاه رفيع خانواده است:
«زن امروزى نمى‏داند كه اين آزادى نو، برايش مشكل پيچيده‏اى مانند دوران اسارت و بندگى به بار آورده است (1520874) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۸:۲۱
منم 30 سالم دیگه خجالت می کشم از بابام پول بگیرم (1520904) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۰:۱۰
همه اینا درست اخه روز بعد از ازدواج خانم خانما مهریه هزار سکشو میزاره اجرا مگه ملت دیوانن ازدواج کنن (1520943) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۶:۰۴
من فکر می کنم یه شناخت نسبی از زنها داشته باشم...یه زن تا بی مهری و بی صداقتی از شوهرش نبینه ...نمیره مهریه اش رو بذاره اجرا...و حتی حاضره با نون خالی هم بسازه...کارما از جای دیگه خرابه (1522687) (alef-6)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۳:۵۶:۲۰
اقای احمد در اشتباهی .زندگی هزارو یک پستی بلندی داره . هزارو یک مشکل میتونه بوجود بیاد که با وجود خانومای کم تحمل الان که با کوچکترین حرف بهشون بر میخوره .ریسک خیلی بزرگیه چنین مهریه هایی
بعداز همه اینها الا بالای 300 هزار زندانی به خاطر مهریه داریم اینا جدای ازاون تعدادین که دارن قسط میدن

بعداز همه اینها مهریه دادنیه اینجا ندی سر پل صراط زمانی که خانمت دید داره میره جهنم مطمئن باش تا قرون آخرشو ازت میگیره برادر (1522858) (alef-6)
 
در گذشته....
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۲:۵۷
از گذشته فقط آن به اصطلاح مرد سنتی یادت مانده جناب نویسنده ؟
در گذشته فرصت های شغلی بیشتری نبود ؟
در گذشته نسبت درآمد و مخارج به هم نزدیک تر نبود ؟
در گذشته قیمت مسکن و اجاره بها معقول تر نبود ؟
چرا تحلیلی به این بی محتوایی و سراسر توهین به زنان رو درج می کنی جناب آلف ؟
یعنی باعث و بانی تمام این مشکلاتی که نویسنده قید فرمودند،استقلال و شاغل بودن زنان ماست ؟
تا وقتی طرز فکر خبرنگاران و تحلیلگران ما این چنین است!دیگر چه امیدی است به مسوئلین!! (1520953) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۰۴:۵۰
به نظر اینجانب شاغل بودن و همردیف شدن زنان با مردان بسیار هم عالیست
چرا؟
در اکثر حوادث شغلی اعم از رانندگی و ... کشته شدگان اکثرا مرد هستند که همه می دانیم کشته شدن مرد یعنی فقدان سرپرست و جمع کردن خانواده بعد از مرد بسیار سخت است. مخصوصا حالا که برای دوشیزگان هم خواستگار خوب کم است چه برسد به زن بیوه با بچه... (1520958) (alef-10)
 
جلیل
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۱۲:۲۴
مهمترین دلیل طلاق از نظر من که روانشناسی خوندم عدم اطاعت پذیری زنها از مردهاست در گذشته هر چی که مرد می گفت زن می گفت چشم زنها جرات اعتراض نداشتند اما الان چون اون اطاعت پذیری از بین رفته و دخترهای امروزی به شدت پر رو شدند ما شاهد حجم طلاق در کشور هستیم خود بنده که مشاور هستم دارم از نامزدم طلاق می گیرم (1520980) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۱۶:۱۸
مشاوری مثل تو که دنبال برده گیری هست همون بهتر از نامزدش طلاق بگیره و یه دختر رو بدبخت نکنه ! کل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی ! (1523410) (alef-6)
 
يك زن
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۵۰:۰۹
اين مقاله ٢ مشكل اساسي دارد اولا كه كار نكردن و بخصوص مهارت نداشتن زنان به معني قوي تر شدن خانواده نيست ، در منطقه محرومي كه طبابت مي كردم فراوان زناني را ميشناختم كه علارقم اعتياد و بيكاري همسر خود و كتك خوردن و محروميت شديد با چندين بچه قد و نيم قد ناچار به تحمل زندگي فلاكت بار بودند چون هيچ توانايي و مهارت يا حمايت اجتمايي براي بهبود وضعيت زندگي خود و فرزندانشان نداشتند. اين خانواده مستحكمي است كه مي خواهيم؟ چگونه بچه هايي از اين خانواده اجبارا باقي مانده حاصل اجتماع خواهد شد؟ دوما همه زنان به خاطر حس استقلال يا جايگاه اجتماعي كار نميكنند. بسياري در اين وضعيت اقتصادي ناچار به كار هستند چه بسا اگر شرايط بهتر بود دوست مي داشتند نقش سنتي مادر و همسر را بازي كنند زنان ما بويژه در مناطق سنتي تر همچنان فرزند داشتن را دوست دارد ولي خوب با چه شرايطي؟ كارمند من در ماه نهم باداري تا آخرين لحظه سر كار بود و از ترس از دست دادن شغل ، مرخصي زايمان خود را هم نمي خواست استفاده كند چرا كه خودش و همسرش با هم درآمدشان به زور به حد نيازشان ميرسيد!! گناه بي پدر و مادري اين بچه گردن چه كسي خواهدبود؟؟.. آقاي نويسنده با بزور برگرداندن زنان به خانه مشكلات حل نخواهد شد خانواده امري تحميلي نيست يك همكاري و شراكت است براي زندگي راحت و با آرامش و احتمالا به جا گذاشتن نسلي از خود ، در اين كانون نقش ها اجبارا ثابت نميماند مهم اصلش است كه حفظ شود نه ظاهرش (1521097) (alef-10)
 
بهزاد
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۵۴:۲۵
با سلام
متاسفانه هر روز کانون گرم خانواده رو به سردی می نهد و این روزها دیگر می توان گفت یخ زده است.با اندکی تامل می توان فهمید که دلیل اصلی این فاجعه(فروپاشی خانواده) حرص و ولع جامعه برای رسیدن به پول آن هم به هر قیمتی است.پولی که فردا تبدیل به ارث ورثه شده و معلوم نیست چگونه و در چه راهی خرج خواهد شد اما با این وجود جامعه کماکان به دنبال پول می دود.
مقصر اصلی این طرز تفکر(همه چیز را ول کن فقط پول را بچسب)مسولین محترمی هستند که برای ما برنامه ریزی می کنند.
اگر آن کسی که تمام طول روزهایش را صرف درآوردن پول می کند می فهمید که زمان برای خرج کردن این پولها بسیار کم است به طور قطع از ساعات کار خود کم و به ساعات استراحت و تفریح خود اضافه می کرد.اما افسوس که تعداد افرادی که عمر خود را در بیداری(آگاهی) سپری می کنند بسیار کم است. (1521110) (alef-10)
 
facts
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۶:۵۵:۵۸
ببحشید ها!!!
من مجرد 29 ساله فوق لیسانس از دانشگاه دولتی!!!! دو ساله دنبال کارم نمیگم پیدا نمیشه چرا پیدا میشه اما با حقوق بسیار ناچیز که خرج خودمم به زور در میاد!
حالا شما این تورم و گرونی رو ببین هیچ عقل سلیمی قبول نمیکنه که ادم بره ازدواج کنه.... اگه نه نه من بلکه همه پسرا دوست دارن ازدواج کنن
الانم بیکارم تا 11 صبح میخوابم خیالمم راحته دغدغه هم ندارم.... تازه دوستامم که ازدواج کردن کلی پشیمون هستن البنه اوناییشون که رو پا خودشون هستن! اونایی که باباهه پولداره کاری ندارم!!
الف جان این واقعیت جامعه است منتشز کن چون همه میدونن دوست نداشتی یه قسمتی رو پاک کن بقیه رو منتشر کن...
رسما روز قیامت یقه مسئولین رو میگیرم...
یچه که بودم میگفتم من چقدر خوشبختم که در ایران متولد شدم و حالا میگوبم: خدایا کاش در ایران به دنیا نیامده بودم (1521113) (alef-6)
 
جی اچ
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۴:۴۱:۲۴
عین منی شما (البته من 26 سالمه) منم دوست دارم ازدواج کنم وسر کار برم اما چندجایی رو که سراغ گرفتم حقوق خیلی پایین 400 تا 600 تازه صبح باید بری 6 برگردی (که بیشتر شبیه بیگاریه تا کار)
ازدواجم که ریسکش خیلی بالاست
با این وضعیت الانم که تحصیل کرده ها بیکارن منم که میخوام کاردانی به کارشناسی بخونم .اصلا انگیزه وامیدی ندارم
اوندنیا باهم دیگه سر پل صراط حقمونو از مسئولین میگیریم .یادتون باشه با چوب منتظرم . (1522980) (alef-6)
 
mo_pahlevan
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۵:۲۶
حالا هي بشينيد ماهواره تماشا كنيد (1521178) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۹:۱۰
اضافه کنید تلفات 25000 نفر که اکثریت مرد هستند در تصادفات جاده ها مخصوصا با پراید (1521190) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۴۵:۲۳
ناراحت نشید سینای عزیز آمارهای مقاله‌تون خوب بود ولی نتیجه گیریتون کاملا مزخرف بود . واقع بین باشید. منظور شما این است که دوباره زن ها برده‌ی مردها شوند گرچه نباید مردها هم برده زن ها کرد.
آن زندگی های خوب و دوران طلایی ،مد نظر شما در قدیم همچنان هم خوب نبوده ها.
زن ها بی سواد بودند و بی کار، گرسنه بودند مجبور به اطاعت بودند. فرط فرط هم بچه می آوردند.(جاهل بودند ، نادان بودند، ناتوان بودند) حالا نیستند.
آن اطاعت زن از مرد یا فرزند از پدر نتیجه ترس بود نه از روی مهربانی، حالا ترس نیست.

مشکل را در جای دیگری باید جست و جو کرد. (1521224) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۴:۴۵:۱۲
اگه اونا اون موقع اینقد بچه نمیاوردن الان ماهم نبودیم جا برای یه عده دیگه باز بود لااقل. (1522986) (alef-6)
 
امیر ارسلان
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۰۶:۴۴
نویسنده این مقاله چندبچه داره؟ (1521268) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۱۶:۳۰
کاش فقط مسئولین به این حقیقت پی ببرند که اصلاح این شرایط ناگوار با فرمان و دستور میسر نیست. باید ریشه یابی کرد و به دنبال یافتن بک راهکار علمی بود. (1521287) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۱۹:۴۸
دوست عزيز ما كه انسانيم. حتي در دنياي حيوانات كه همه چيز به صورت غريزي اداره ميشه و نظمش رو اراده الهي برقرار مي كنه اون سالهايي كه خشكسالي ميشه و منابع غذايي حيوانات محدود ميشه به طور خودكار زاد و ولد كم ميشه و سال آباداني برعكس.
حالا اگه در اين مملكت كسي نگران منقرض شدن خانواده ايرانيه به فكر وضع اقتصادي مردم باشه به قول آقاي روحاني: خيلي خوب و قشنگه كه سانتريفيوژهامون بچرخه ولي به شرطي كه چرخ زندگي مردم هم بچرخه!!
بعضي از افراد همين كه صحبت از هزينه و منافع رو كسي ميكنه در جا حرف از مخالفت با سازشكاري و ..... مي زنند. اون افراد بايد امروز جوابگوي آمار شما باشند. (1521294) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۴۹:۱۷
والله من هر طرف سرم بر می گردونم بچه داره گریه می کنه این چه جوری که می گویید نسل ما داره منقرض می شه؟! (1521375) (alef-10)
 
مریم
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۷:۳۹
خانم ها با پیدا کردن جایگاهشون در اجتماع هیچ خطری برای آقایون ایجاد نمیکنند .این کم کاری از سمت آقایون هست که خودشون رو با خانم ها هماهنگ نکردن.قطعا خانمی با تحصیلات آکادمیک و فرصت کار و حضور در اجتماع بهتر می توانند نقش همسری و مادری خود را ایفا کند.مشکل از جای دیگری آب میخورد. (1521399) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۷:۳۷
بگم مشکل ما آقایون چیه...ما دوست داریم با یه خانوم تحصیل کرده ی پدرو مادردار ازدواج کنیم ...و جلوی دوست و فامیل پزش رو بدیم ...بعد که رفتیم زیر یه سقف بزنیم توی سر همین خانوم و بهش بگیم رختامون رو چرا نمی شوری ... و چرا اصلا برای خودت نظر و فکر مستقل داری.بیا بنشین توی خونه و برای هر چیز دستت رو پیش ما دراز کن تا ما بتونیم به راحتی تورو استثمار کنیم...با تغییر شرایط ، بیشتر ما هنوز نفهمیده ایم که باید ازدر رفاقت و محبت وارد ماجرا بشیم...و دوران گردن کلفتی ما مردا گذشته... نتیجه این نفهمیدن یا خود را به نادانی زدن را به راحتی می بینیم... (1522714) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۲۲:۱۰
یکی از عوامل افزایش طلاق، مهریه هست. یک دختر، یک شبه، بدون اینکه هیچ زحمتی کشیده باشد، با یک امضا، میلیونر میشود. و بعد از ازدواج در پی به اجرا گذاشتن آن هست.
این قانون مهریه باید مثل کشورهای جهان، تغییر کنه. حق طلاق باید دو طرفه باشه نه اینکه یک نفر، پول اون مرد رو بالا بکشه. (1521444) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۱:۳۷:۲۸
چقد هم آقايون مهريه مي دند. (1524545) (alef-6)
 
arman
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۹:۲۷:۲۲
ببخشید یک عروسی ساده الان حداقل 50 میلیون هزینه داره. مگر می شه ازدواج کرد با این وضع? (1521454) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۰:۵۷:۰۵
گاهي اوقات بهتر است از قانوني ، عليه آن قانون استفاده نمائيم..مثلا مهريه زياد را در جامعه گسترش داديم. نتيجه آن شد كه بر سر كوچكترين اختلاف زن مهريه اش را (كه در روز خواستگاري گفته بود مهريه را كي داده و كي گرفته) به اجرا گذاشت و شوهرش را به زندان فرستاد و يك خانواده را متلاشي كرد . متاسفانه هيچيك از مراجع و حتي مقامهاي بلند بالاي سياسي نتوانستند در عمل اين موضوع را تقبيح عملي كنند و فتوا بر خلاف اين موضوع بطور واحد صادر كنند يا مسئولان قانوني وضع نمايند كه ميزان مهريه را محدود كنند و ثبت مهريه هاي غير معقول را ممنوع كنند و مهريه هاي بالا را به شرط پرداخت نقدي در زمان دفتر خانه آزاد نمايند كه باعث اختلافهائي از اين دست نگردند و كشور را از اين بحران خانواده و ترس پسران از تشكيل خانواده نجات دهند. يا همين قانون كار باعث اختلاف كارگر و كارفرما گرديد و به مرور باعث تعطيلي كارخانه ها و سمت و سوي سرمايه ها به انواع دلالي شد. (1521568) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۲۳:۲۵
باسلام
کدام دیوانه واحمقی خود را زیر بار تورم وبدبختی وفلاکت غرق می کند و مجبور با شد مثل مورچه های کارگر فقط کارکند مفهوم خانواده وازه بوجی است ودیکر این جوانان بازیچه نخواهند شد مگر صداقت مسئولین که مسکن - کار -رفاه - را برای فرزندانمان به ارمغان بیاورند
در ضمن اگر همین وضعیت ادامه داشته باشه فقر -فحشای بیشترکه درجامعه مثل چراغ خاموش و با سرعت بالادر خانواده های به صورت اسمی خانواده هستند جایگزین خواهد شد
با این وضعیت افق روشنی جلوی جوانان نیست. (1521595) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۵۳:۲۹
سالی که انقلاب شد جمعیت مملکت میلیون بود . امروز جمعیت 75 میلیون . امکانات مملکت متناسب این رشد جمعیت توسعه پیدا نکرد با محدود کردن خانمها در جامعه مبارزه ای خاموش شکل گرفت .تعدا صندلیهای دانشگاهها چند سالی است اکثریت ان در اختیار خانمهاست .خوب معلوم بود خانم لیسانس زن اقای ذیپلم نخواهد شد .وامروز یکی ازعوامل ان منفی شدن روند ازدواج است .تازه با این بحران اقتصادی ونصف شدن درامدها وگرانی وتورم وبیکاری نباید انتظار داشت روند مناسبی شکل بگیرد .شاید تازه به شرایط خوبی داریم میرسیم.
فرانسه. المان. هر 200 .250 سال جمعیتشان دو برابر میشود نه 30 سال . زیاد نگران نباشید .تازه داریم به راه درست میرویم البته با تبعات نابسامانی دو دهه اینده /خدا بزرگ است (1521634) (alef-6)
 
احمد
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۱:۵۸:۵۳
با سلام شما اول 75 میلیون رو سیر کنیدبعد دنبال رشد جمعیت باشید کارمندی با 12 سال سابقه کار ویک فرزند وماهانه 600000 تومان، زنده بودن غیر ممکن شده تا برسه به داشته ها وامکانات و000 از بس تو این سالها دنبال آمارهای بالا و غیر واقعی و تظاهر وریا ودروغ بودیم از یادمان رفته است که یک بچه یا یک آدم غذا و مکان و تربیت و0000 میخواد این چه 0000است و چی میخواد به خدا خسته شدیم (1521644) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۲:۳۶:۲۲
ما بچه های دهه 60 هستیم،رشد جمعیت 5%بود. هر خانواده حداقل سه الی 4 بچه دهه 63الی 70 هست.همه سن ازدواج رسیدن و همه شغل می خوان.بیزحمت برای اینها شغل ایجاد کنید،هرکدوم ازدواج کنند حداقل 10میلیون نوزاد اضافه میشه که 20سال دیگه دوباره باید برای اونها شغل و مسکن تامین بشه و 7الی 10سال دیگه وارد مدرسه شدن و باید مدارس و معلم اونا تامین بشه.پس نگران انقراض نباشید.فکری به حال ما بدبختها کنید. (1521695) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۲:۳۶:۵۶
یعنی مردای این جامعه اینقدر ... هستن که با تحصیل و اشتغال خانم ها ابهت و مردانگیشون از بین رفته؟ (1521697) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۰:۴۵:۲۷
من به عنوان فرد ساده و بسيارمعمولي فقط اينو ميدنم اگه جيبت خالي باشه ترمز ميكني حالا تو هرزمينه اي ميخاد باشه (1521901) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۱:۲۱:۴۰
اگر جیره و مواجب من تأمین شود حاضرم نه یکی بلکه ده تا بچه تحویل جامعه بدم. همه را هم خوب تربیت می کنم کاری که پدرم در حق من و برادرا و خواهرام کرد .اگر یکی شون ناخلف درآمد تمام مواجب را پس می دم. یه زمانی روی بردها می نوشتند قلة العیال أحد الیسارین یعنی کم زاد و ولد کنید تا از لحاظ اقتصادی در مضیقه نباشید. و فراموش کردند که امام صادق علیه السلام از قول رسول خداصلی الله علیه و آله فرمود:«اکثروا الولد، أکاثر بکم الأمم غداً» فرزندان خود را زیاد کنید تا فردا به واسطه (کثرت) شما بر دیگر امم افتخار نمایم.. حال که زمانه بر من سخت گرفته من هم به این تک پسرم فعلا رضایت داده ام تا مشیت خدا چه باشد. اما در وقع رخاء مطمئن باشید این حدیث را سرلوحه خود قرار خواهم داد. (1521965) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۱:۲۸:۳۶
وضع اقتصادی رو درست کنن ما هم ازدواج می کنیم
پول ندارم نمی تونم زن بگیرم تازه کسی هم قبول نکرده تا حالا چند جا رفتم گفتن کار نداری پول نداری برو خونه ننه ات (1521978) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۱:۳۸:۲۷
متاسفانه به جای تحلیل علمی واقتصادی این نمودارهای نگران کننده نگارنده تقصیرها را به گردن کار کردن زنان انداخته.با همبن تحلیل ها الان این وضعیت اسف بار را رقم زده ایم. (1521991) (alef-10)
 
دردمند
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۲:۵۸:۵۹
اين همه ما بهران اقتصادي بي كاري داريم ما درتامين معاش روزانه معطليم ديگر نميتوانيم گوشت برنج ميوه ووو....... تهيه كنيم با اين اوصاف كي ميتو نه ازدواج كنه مگر ديوانه شده باشه . (1522047) (alef-10)
 
متین
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۳:۰۹:۱۰
اکثریت افکار حاکم (نه همه) در دانشگاه جوامع ورزشی هنری و شغلها یی مثل آرایشگری سینما تئاتر خواسته یا ناخواسته مشابه و یا ملغمه ای از افکار شبه فمنیستی یا زن سالاری یا غربی یا روشنفکری یا هر اسم که شما می گذارید هست.مردان هم چون تمام اطرافشان در خانواده های مدرن شهری پر از این زنها شده خود را توجیه می کنند و این فرهنگ را به نوعی تشویق می کنند جامعه هم به نوعی مجبور به توجیه شده است . همه زنها می خواهند مستقل شوند تا زیر یوق شوهر مادر شوهر و بچه و خانواده نباشند چون فقط بدنیا نیامده اند که زن یکی یا مار یکی باشن پس خودشان چی خواسته های دلشان چی.کار می کنند حقوق و ارثیه و حتی مهریه طبق عرف شرع حق شان است و لباس شویی و بچه داری اصلا شرعا وظیفه شان نیست تامین مسکن و لباس و خوراک هم که به عهده مرد است .پس پول مد را می خورند کارگر میگیرند حقوق خود را ماشین وآپارتمان می گیرند تا دکتری درس می خوانند مسافرت علمی و کاری میروند و صدای طرف در بیاد می رن طرف رو به خشونت و ... متهم می کنند و خانه را ترک و تمکین نمی کنند مهریه هم اجرا می گذارند فکر می کنید زنی که تمکین نکند و بگذارد برود .طبق قانون چه کاری میشود کرد ؟هیچ فقط نفقه تعلق نمی کیرد که طرف به ریشت می خندد چون حقوق و خونه و ماشین دارد تازه می تواند مهریه اش را هم طلب کند بچه را هم مجبوری یا خرجش را بدهی یا خودت نگه داری.این واقیت زندگی مدرن است.ولی این رویه اول به ضرر زنهاست.خانواده و فرزند و امنیت نیاز اصلی زن است که بعد از پا به سن گذاشتن قدر آن را خواهد دانست.ای کاش راه رفته غربیها را نمی رفتیم و از دانشگاه ورزش هنر فقط چیز بدرد بخورش را بر می داشتیم نه فرهنگ غربی را.کاش آن روزی برسد که اگر دانشجویی با حجاب و حتی همراه همسر و فرزندش برای ثبت نام آمد مسخره نشود اگر برای کنگره علمی رفتن به علت عدم رضایت همسر و تنهایی فرزندش عذر خواست امل پنداشته نشود .و حقوق و درامدش را فقط برای کمک به خانواده بخواهدو نه پرداختن به خود خواهی هایش و گرفتن امتیاز از همسر.کاش دوباره روزی برسد که مادر فرزند را تحمیل شده از طرف مرد نداند و منت سر مرد نگذارد که از درس و پیشرفتم و کارم ماندم بچه ات را بزرگ کنم و شیره جانم را به او دادم .کاش مثل قدیم بچه و مهمان را نه مزاحم بلکه یک مهمان بدانیم.مردان این سرزمین به دلایل فرهنگی یاد نگرفته اند از دست زن خود به کسی شکایت ببرند یا ناله کنند یا اسرار ناموس خود را بازگو کنند چون غیرتشان اجازه نمی دهد ولی دلیل نمی شود همه مردان در مسائل خانوادگی مقسر باشند همه معتاد و خشن نیستند ولی همیشه در هر دعوایی حق را به ضعیف تر می دهند همیشه طرف زن را میگیرند و به مرد می گوین ساکت خجالت بکش حرف نزن طرف زن است ناموست هست و....
البته اینها در مورد مردان و زنان که در شهرهای بزرک مثل تهران بوده و تحصیل کرده اند صادق است .اگر در فلان روستا ی سیستان و بلو چستان زنی مورد ظلم است باعث تاسف است اگر در قدیم مادر و مادر بزرگ ما حقش ضایع شده موضوع این بحث نیست.به نظر من باید مردان خجالت را کنار بگذارن و انجمن دفاع از مردان تشکیل دهند که پاسخ این تبلیغات دروغ بی بی سی و صدای آمریکا را بدهند که در خانواده ایرانی همان زن مسلمان ارزش والاتری دارد.و ارزش زن به مرد گونه شدن و درامد و شغل و دکتر مهندسی نیست .اول خانواده همسر و مادر بودن و در کنارش تحصیل و درامد نیاز روحی یک زن است (1522055) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۱۰:۵۳
شما نیاز نیست وقتی خودت زن نیستی برگردی بگی زن ها پول مد را می خورند . خیلی مشکل داری .قبول بکنید یا نکنید زن ها در درجه اول انسان هستند بعدانقش های دیگری رو به عهده میگیرند . (1523396) (alef-6)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۶:۲۷:۳۸
من فكر ميكنم بيكارى در ايران شعار است و تمام بيكاران ، بي عاران و تنبل هستند . من داراى فروشگاه هاى زنجيره اى و فروش اجناس لوكس و مشتريان تحصيل كرده هستم كه در شش سال گذشته با پايه حقوق ٧٥٠ هزار تومانى و كميسيون بالاي يك ميليون حقوق ميدهم ولي هر وقت اگهي استخدام ميدم ٥ يا ده نفر زنگ ميزنند و يا از ساعت كار نه ساعته ميگويم فرار ميكنند . همين الان هم پنجاه نفر نيرو لازم دارم ،. ولى دريغ از يك نفر كارى . بايد گفت بيكاران ، تنبلها و ... جامعه اند . (1522105) (alef-10)
 
هم وطن
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۰۲:۵۲
میشه آدرس مغازه رو بدید دوست عزیز یا شماره تلفن مغازه رو (1522236) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۲:۵۱:۴۰
در تصدیق گفته های شما باید عرض کنم بنده نیز برای اجرای اسکلت بتونی خونه ام بیش از دو ماه دنبال بتون ریز می گشتم به هر کدوم مراجعه می کردم برای یک ماه بعد وعده می دادند تازه این برای شهر کوچک ماست که آمار ساخت و ساز کم هست شهر های بزرگ به کنار در حالی که اوستای بتون ریز درآمد بالایی هم داره. (1522724) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۸:۲۵:۵۰
هيچ كس نگفت كه بيشتر اين زنها براي اينكه تو اين گروني ها باري از دوش شوهرشون بردارند كار مي كنند (1522157) (alef-10)
 
یک دبیر باز نشسته
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۱:۳۳:۵۷
کار نیست پس اشتغال هم وجود ندارد تازه آن مقدار اندکی هم که ممکن است ایجاد شود در درجه اول سهم پارتی دارهاست یعنی بستگان مسولین رده بالا و میانی و نه پایین تر از مدیران کل در درجه دوم سهمیه بندی های گوناگون سهمیه کنکور سهمیه سربازی واینک سهمیه استخدام را هم اضافه کنید بقیه راهی ندارند یا بایستی دست به مهاجرت بزنند یا باید مثل بچه های من فقط خود خوری کنند بخدا قسم که من از روی آنها خجالت میکشم و انها برای نشستن سر سفره از من خجالت می کشند این را در رفتارشان و گفتارشان بوضوح میبینم اندک پس اندازم در طول این سالها هزینه تحصیلات عالی آنها شد ولی افسوس بخدا قسم ملت مسببین را نمی بخشد (1522540) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۳:۴۹:۲۱
آمارش بدبد دولت دهم درستش میکنه (1522844) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۴:۳۹:۴۸
نظرات ارائه شده و نامربوط بودن اغلب نظرات با متن نوشته شده خود گواه خوبی است بر این که اصل و اساس متن نوشته شده دچار اشکال و مغرضانه است.
اولا که اگر امتیازی برای خانم ها باشد که هنوز هم نیست نتیجه ی تلاش خود آنهاست و هیچکس این را به آنها ارمغان نداده است. حداقل در یک مورد انصاف رعایت شده و انهم اذعان داشتن نویسنده به خوب کارکردن خانم ها. (1522972) (alef-6)
 
حسنیه
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۵:۲۷:۳۰
ما به مردها گفتیم: می خواهیم مثل شما باشیم.
مردها گفتند: حالا که این قدر اصرار می کنید، قبول ! و ما نفهمیدیم چه شد که مردها ناگهان این قدر مهربان شدند!
وقتی به خود آمدیم، عین آن ها شده بودیم.
کیف چرمی یا سامسونت داشتیم و اوراقی که باید به آنها رسیدگی می کردیم و دسته چک و حساب کتاب هایی که مهم بودند.
با رئیس دعوایمان می شد و اخم و تَخم اش را می آوردیم خانه، سر بچه ها خالی می کردیم.
ماشین ما هم خراب می شد، قسط وام های ما هم دیر می شد.
دیگر با هم مو نمی زدیم!
آن ها به وعده شان عمل کرده بودند و به ما خوشبختی های بی پایان یک مرد را بخشیده بودند.

همه کارهای‌مان مثل آن ها شده بود فقط، نه! خدای من! سلاح نفیس اجدادی که نسل به نسل به ما رسیده بود، در جیب‌هایمان نبود.
شمشیر دسته طلا؟ تپانچة ماشه نقره ای؟ چاقوی غلاف فلزی؟
نه! ما پنبه ای که با آن سر مردها را می بریدیم، گم کرده بودیم.
همان ارثیه ای که هر مادری به دخترش می داد و خیالش جمع بود تا این هست، سر مردش سوار است.
آن گلولة الیافی لطیفی که قدیمی ها به اش می گفتند عشق، یک جایی توی راه از دستمان افتاده بود.
یا اگر به تئوری توطئه معتقد باشیم، مردها با سیاست درهای باز، نابودش کرده بودند.
حالا ما و مردها روبه روی هم بودیم.
در دوئلی ناجوانمردانه و مهارتی که با آن مردهای تنومند را به زانو درمی آوردیم، در عضله های روحمان جاری نبود.
سال ها بود حسودی شان می شد.
چشم نداشتند ببینند فقط ما می توانیم با ذوقی کودکانه به چیزهای کوچک عشق بورزیم.
فقط و فقط ما بودیم که بلد بودیم در معامله ای که پایاپای نبود، شرکت کنیم.
می توانستیم بدهیم و نگیریم.
ببخشیم و از خودِ بخشیدن کیف کنیم.
بی حساب و کتاب دوست بداریم.
در هستی، عناصر ریزی بودند که مردها با چشم مسلح هم نمی دیدند و ما می دیدیم.
زنانگی فقط مهارت آراستن و فریفتن نبود و آن قدیم ها بعضی از ما این را می دانستیم.

مادربزرگ من زیبایی زن بودن را می دانست...
وقتی زنی از شوهرش از بی ملاحظگی ها و درشتی های شوهرش شکایت داشت و هق هق گریه می کرد، مادر بزرگ خیلی آرام می گفت: مرد است دیگر، از مرد بودن مثل عیبی حرف می زد که قابل برطرف شدن نیست.
مادربزرگ می دانست مردها از بخشی از حقایق هستی محروم اند.
لمس لطافت در جهان، در انحصار جنس دوم است و ذات جهان لطیف است.
مادربزرگ می گفت کار زن ها با خدا آسونه.
مردها از راه سخت باید بروند.
راه میان بری بود که زن ها آدرسش را داشتند و یک راست می رفت نزدیک خدا.
شاید این آدرس را هم همراه سلاح قدیمی مان گم کردیم.

به هر حال، ما الان اینجاییم و داریم از خوشبختی خفه می شویم!
رئیس شرکت به ما بن فروشگاه سپه داده و ما خیلی احساس شخصیت می کنیم.
ده تا نایلون پر از روغن و شامپو و وایتکس و شیشه شور و کنسرو و رب و ماکارونی خریده ایم و داریم به زحمت نایلون ها را می بریم و با بقیة همکارهای شرکت که آن ها هم بن داشته اند و خوشبختی، داریم غیبت رئیس کارگزینی را می کنیم و ادای منشی قسمت بایگانی را درمی آوریم و بلندبلند می خندیم و بارهایمان را می کشیم سمت خانه.
چقدر مادربزرگ بدبخت بود که در آن خانه می شست و می پخت،
حیف که زنده نماند ببیند ما به چه آزادی شیرینی دست یافتیم.
ما چقدر رشد کردیم.
افتخارآمیز است که ما الان، هم راننده اتوبوس هستیم هم ترشی می اندازیم.
مهندس معدن هستیم و مربای انجیرمان هم حرف ندارد.
هورا ما هر روز تواناتر می شویم.
مردها مهارت جمع بستن ما را خیلی تجلیل می کنند.
ما می توانیم همه کار را با همه کار انجام دهیم.
وقتی مردها به زحمت بلدند تعادل خودشان را ایستاده توی اتوبوس حفظ کنند، ما با یک دست دست بچه را می گیریم با دست دیگر خریدها را، گوشی موبایل بین گردن و شانه، کارهای اداره را راست و ریس می کنیم.
افتخارآمیز است.
دستاورد بزرگی است، این که مثل هم شده ایم.

فقط معلوم نیست به چه دلیل گنگی، یکی مان شب توی رختخواب مثل کنده ای چوب راحت می خوابد و آن یکی مدام غلت می زند، چون دست و پاهایش درد می کنند.
چون صورت اشک آلود بچه ای می آید پیش چشمش.
بچه تا ساعت پنج مانده توی مهد کودک. همه رفته اند، سرایدار مجبور شده بعد از رفتن مربی ها او را ببرد پیش بچه های خودش.
شب ها خواب ندارد.
می افتد به جان زن.
مرد اما راحت است، خودش است.
نیمة دیگری ندارد.
زن گیج و خسته تا صبح بین کسی که شده و کسی که بود، دست و پا می زند.
مادربزرگ سنت زده و عقب افتاده‌ی من کجا می توانست شکوه این پیروزی مدرن را درک کند؟
ما به همة حق و حقوقمان رسیده ایم.
زنده باد تساوی! (1523095) (alef-6)
 
یه نفر
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۱۵:۱۸:۲۹
دوست عزیز خیلی تلاش کرده ای منظور اصلی خودت را در بین جملات زیبا پنهان کنی ! چرا ؟؟؟نمی دانم . این ما نیستیم که بین آنچه آرزو داشتیم باشیم و آنچه واقعا هستیم سرگردانیم بلکه این عرف و سنت است که دارد در برابر آرزو های ما مقاومت می کند . اگر به مرد ها هم بگویند هم بار منزل و کارهای داخل خانه را بدوش بگیر هم کار خارج از خانه و هم امور مربوط به بچه ها را طاقت نمی آورند و می شکنند . راه حل این مشکل خرده گرفتن به زنان به دلیل پذیرفتن این نقش و خارج شدن از قفس خانه و پذیرفتن نقشی به غیر از کلفت خانه نیست بلکه راه حل همراه کردن مردان با زنان و تقسیم کار و مسئولیت است . همانقدر که مرد ها حق حیات دارند زنها هم دارند. همانطور که زنان بایستی در تحقق آرزوهای مردان تلاش کنند مردان نیز باید همراه و همکار زنان باشند . مطلبی که فراموش کردی این بود که تعداد زیادی از مردان ما نیز دیگر زن سنتی خانه نشین و مصرف کننده نمی خواهند بلکه زن اجتماعی امروزی مطلع که بتواند گلیم خود را از آب بکشد می پسندند . اگر زنان ما علاوه بر مادر بودن پدر هم شده اند مردان مانیز باید از کوه غرور خود پایین بیایند و اندکی مادر شوند . اگرمادر بودن و زن بودن را ننگ عار نمی دانند !!!!!!!!!!!! (1526862) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۶:۱۸:۲۹
یه سوال دارم دوستانی که خواستند جواب بدن
1- وقتی آبرو از جامعه رخت بر بسته و در هر گوشه ای از پارکها و دانشگاهها و خانه های مجردی و ...دخترها و پسرها با هم رابطه جنسی دارند چرا ازدواج کنند؟
2- وقتی یک خان و آقا کار میکنند ولی نمیتوانند خرج تنها بچه شان را در آورند چرا ازدواج کنند؟
3- وقتی ملاک انتخاب مسئولین به جای سواد و شایسته سالاری و دین مداری و شده ظاهر فریبی و ریش گذاشتن و خرج کردن از آبروی اسلام و اهل بیت و ولایت چرا مردم ازدواج کنند؟ (1523199) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۷:۵۱:۵۲
مشکلات اصلی خانواده های ایرانی ناشی از عادی جلوه دادن خیانت و برنامه های ماهواره است وقتی قبح روابط نامشروع ازبین رفت و افراد این مسئله را بسیار عادی پنداشتند به این نتیجه می رسندکه از قافله عقب مانده اند پس سریعتر همکارخانم یا آقا یا هرکسی را که راحت تر می شود با او رابطه برقرار کرد را بچسبیم
واین جاست که طرف مقابل هم مقابله به مثل می کند ودیگر روابط عاطفی که از بین رفت با وجود داشتن پول وثروت وعدم وجود عشق ومحبت زندگی معنا و مفهوم خود را از دست خواهد داد وآن چه باقی می ماند فرزندان طلاق است که فردای آنها نیز بسیار فجیع تر از آنچه فکرش را می کنیم خواهد بود پس به خاطر آرامش نسل فردا و آرامش امروز چشم را برنامحرم ببندیم وزندگی خود و دیگران را برهم نزنیم (1523367) (alef-6)
 
زهرا
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۸:۵۵:۵۱
درود بر غیرت مرد ایرانی ،درود بر شرافت زن ایرانی و به امید پایداری خانواده ایرانی (1523479) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۱۹:۲۸:۱۸
عجب تحلیل یکطرفه ای بود!! (1523528) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۲۲:۲۱:۰۳
سلام

1.آمارهاتون مال کجاس؟
2. لطفا سنت روابط بین زن و مرد را با ماهیت تعریف شده این روابط در اسلام خلط نکنید. در این باره نیاز به مطالعه بیشتری دارید. البته جسارتا. چون نوستالژی تان خیلی مردسالارانه است. (1523687) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۲۲:۳۶:۰۸
تا وسط ها خوندم ولی دیدم اگه بیشتر بخونم با این همه مشکلات هموطنام از زندگی سیر میشم، خدا به خیر بگذرونه بتونیم یه زندگی اروم وبی دغدغه تشکیل بدیم. این درد و دل ها رو باید اون مسئولینی بخونن که مسبب این اوضاعند و همیشه کشور رو گل و بلبل تصور میکنند! (1523699) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۲۲:۵۲:۳۹
روزه و تشنگی ماه رمضان چه ربطی به ولایت زن بر مرد داره؟؟ (1523710) (alef-6)
 
کارمند جوان
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۶:۱۲:۱۴
به مسوولین متفکری که نگران رشد جمعیت هستند یک راه فوری از نوع حل مشکل جمعیت در ایکی ثانیه یاد می دهم (با عرض پوزش از هموطنان): با یک بخشنامه تمامی برادران وخواهران افغانی و عراقی و زاد و ولدشان را تبعه ایران اعلام کنید.با این کار هم اتحاد مسلمین مثل قدیما عالی میشه، هم نیروی کار داریم ،هم جمعیت(سرباز) داریم و هم نیاز به پوشک و مدرسه و ... و در نهایت اشتغالزایی نداریم و از همه مهمتر دست از سر کچل ملت برداشته میشه واز "آمپاس" شدید بیرون می آییم. (1524028) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۰۷:۵۶:۵۵
ازدواج یک نیاز است.نیاز... اما آنقدر جوانان مشکل دارند که نمیتوانند ازدواج کنند.معضل سربازی که دوسال عمر یک جوان را میگیرد بدون حقوق!!!این شرعی است؟؟این انسانی است؟؟؟جوانان نا امید نسبت به آینده هستند.دوسال بی دلیل و به خاطر خودخواهی عده ای از عمرشان تلف میشود..مسئولینی که حوابند..خوابب!!!!! (1524076) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۱:۵۹:۰۱
همه اینها نتیجه فاصله گرفتن از اسلام واقعی وسکوت مسولین در برابر این مشکلات میباشد مگر در خانه مولا علی (ع)کار بیرون با مولا وکار خانه به عهده بی بی فاطمه (س)نبود چرا ما از غربیها سرمشق گرفتیم وبه جایی رسیده که زن در جامعه ما دارد به نیروی کار در بیرون خانه ومرد خانه دار میشود وبیشترین ضررنصیب زنان شده است آیا زن از حرمتی که باید داشته باشد ومرد از احترامی که باید در خانه داشته باشد برخوردار هستند آیاواقعا نگاه مردان به زنان طبق سفارش اسلام استچه شد آن پاکدامنی ومسلمانی مسولین هم بدانند باخواهش آنان جوانان تن به ازدواج نمیدهند باید مقداری کمک بلاعوض برای ازدواج به جوانان بدهند واگر شغل کم داریم مسلمانی رارعایت وبه پسران کار بدهیم تا ازدواج کنند پسری که شغل داشته باشد به فکر ازدواج می افتد چه ضرورت دارد کسی که پارتی دارد کلیه اعضا خانواده اش کارمند وجالب اینکه وقتی جوانی به خواستگاری دخترش میرود در جواب میگوید من دختر به یک آسمان جول نمیدهم نمیگوید که داشتن شغل دخترمن باعث بیکاری آن جوان شده (1524591) (alef-6)
 
نرگس
۱۳۹۲-۰۴-۳۱ ۱۲:۰۴:۲۳
به نظرم كامنت هاي وارده به اين مطلب كه خودش گوياي وضعيت واقعي جامعه‌ي ماست، از اصل نوشته خيلي مفيدتر بودند. (1524604) (alef-6)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۵-۰۱ ۰۱:۲۹:۳۹
سلام من 26 سالمه می دونم که خیلی از جوونا مثل من دوست دارن ازدواج بکنن اما بیکارند ولی چه میشه کرد باید این اوضاع رو تحمل بکنی و فقط صبح به صبح که میشه نگاه به عقربه های ساعت بکنی گذشتن عمرتو ببینی هیچ جوری هم نمیتونی این وضع رو مدیریت بکنی باید مسئولین به فکر باشند اما خیلیاشون خوابند البته نباید دست رو دست بگذاریم و منتظر باشیم تا مسئولین به دادمون برسند باید خودمون برای خودمون یه کاری بکنیم . خیلی برام عجیبه تو کشوری زندگی می کنیم که دائما حرف از اسلام و قرآن و سیره و سنت پیامبر و ائمه زده میشه اما مهمترین سنت پیامبر که میتونه جلوی خیلی از فساد ها رو بگیره یعنی ازدواج به خاطر مشکلات بی رویه اقصادی و بیکاری جوانان داره کمتر بهش عمل می شه یا به تعویق می افته اما تو یه کشور غیرمسلمان اروپایی یا آمریکایی یه جوان که به سن قانونی می رسه میتونه اونقدر استقلال مالی داشته باشه که از پدر و مادرش جدا بشه و با دوست دخترش تو یه خونه زندگی کنند اما یه جوان ایرانی توی سن بالا هنوز با پدرش زندگی می کنه و از عهده زندگی متاهلی بر نمی یاد کلا زمونه برعکس شده . شاید داره امام زمان ظهور می کنه . (1525939) (alef-13)
 
مینا
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۰:۱۲:۲۵
با سلام , تفاوت دیدگاهها و فکر ما , اسباب بسیاری مشکلات است . مشکلات اقتصادی همیشه بوده و خواهد بود و این دیدگاه وتفکر و اعتقادات ماست که عوض شده است و چه بهتر که گفته شود ضعیف وضعیفتر شده است. خالق ورازق کس دیگری است نه ما . چه قدر به معبودمان اطمینان داریم؟ (1854156) (alef-6)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۱-۱۵ ۱۶:۰۵:۰۹
دوستان مساله زن و مرد نیست ما مردم ساده تبدیل به گرگ شدیم .. (1952155) (alef-15)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۱-۲۵ ۲۱:۱۸:۲۰
آمار نگران کننده طلاق و آمار زندگی های نا موفق که با تلخی هنوز ادامه داره و در حاشیه زندگی همه وجود داره یکی از عوامل تمایل نداشتن به ازدواج در ایرانه عامل دیگه فقره که قبول مسولیت رو از افراد سلب میکنه عامل دیگه تحول فرهنگیه ، ایران در یک انقلاب فرهنگی قرار داره که معمولا زن ها به دنبال تغییرات اساسی در زندگیشون هستند که با عدم پذیرش از سمت مردها مواجه میشه و دلایل دیگری هم داره که بماند.. یک سوال: چرا اکثر پسرای ایرانی دوس ندارن با دوس دختر خودشون ازدواج کنن و میرن با دوس دختره دیگران ازدواج میکنن/>؟ من فکر میکنم ایرانی های در یک دنیای نا شناخته فرهنگی قرار داره و هنوز رازهاش کشف نشده (2079795) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.