توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 281126
اتفاق مهمی که باعث تغیر مواضع شخصیت های داخلی و خارجی شد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۰۱
در دو هفته اخیر، شخصیت های سیاسی داخلی و برخی شخصیت های خارجی ـ که عمدتا این روزها درباره پرونده هسته ای ایران با مردان دپلماتیک ایران در حال گفت و گو هستند ـ در اظهارنظرهای خود تحول و گردش محسوسی داشته اند.

به گزارش «تابناک»، پس از یک اتفاق مهم که در ایران رخ داد، اولین نفر جان کری، وزیر خارجه آمریکا بود که موضع چندین ساله آمریکایی ها در مورد مطالعات ادعایی نظامی برنامه هسته ای ایران را تغییر داد و اعلام کرد، آمریکا در مذاکره با ایران به مطالب و ادعاهای پیشین توجهی ندارد و آنان را مانع انجام یک توافق جامع هسته ای با ایران نمی داند و بدین ترتیب بود که اولین تحول جالب در مواضع شخصیت های سیاسی، از یکی از طرف های مهم مذاکره کننده ایرانی آغاز شد.

از آن سو در مذاکرات هسته ای هم، ظریف رئیس تیم هسته ای ایران در پیام ویدیویی منتشره خطاب به غربی ها، خیلی با قاطعیت آنان را به شجاعت برای تصمیم گیری فراخواند و به آنان گوشزد کرد، اگر توافقی انجام نشود به خاطر ترسی و تردیدی است که آنان برای تصمیم گیری دارند. این پیام قاطعانه هم پس از یک اتفاق مهم در کشور، به طرف غربی ارسال شد.

پس از وی در ایران، دو رئیس جمهور اسبق و سابق هم تحول مثبتی در دیدگاه ها و مواضع خود داشتند. آیت الله هاشمی رفسنجانی در گفت و گو با نشریه عربی الوفاق در مورد ستون خیمه انقلاب اسلامی به این نشریه گفت: هم‌اکنون آیت‌الله خامنه‌ای در ایران جانشینی به این آسانی ندارد. ایشان محور اساسی حیات انقلاب‌، امنیت کشور و مرکز مدیریت کشور هستند. موضع جدیدی آیت الله هاشمی هم پس از آن اتفاق مهم در ایران، اعلام شد.

اتفاق مهمی که باعث تغیر مواضع شخصیت های داخلی و خارجی شد

همراستا با آیت الله هاشمی، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق سخنان مثبتی انجام داده و گفته، ما هرچه داریم محصول یک انقلاب است. هر دستاوردی که داریم، از ناحیه انقلاب اسلامی به دست آمده و وظیفه خود را تببین آرمان های انقلاب اسلامی و خط امام با هدایت های حضرت آیت الله خامنه ای دانسته است. موضع احمدی نژاد هم مانند موارد پیشین پس از آن اتفاق مهم روی داد.

در کنار این شخصیت های سیاسی، برخی چهره های سیاسی هم که پیشتر بر لیبرال دمکرات بودن خود پافشاری می کردند، با تغییر موضعی باز هم قابل تقدیر از اشتباهات جریان خود گفته اند. مرعشی از سران حزب کارگزاران سازندگی گفته که مهم ترین اشتباه آنها کم کردن پیوندشان با رهبری بوده و اکنون برای انتخابات آینده دغدغه های آنان، دغدغه های رهبری است.

مواضع مثبت و قابل تقدیر اخیر این دو رئیس جمهور سابق در حالی اعلام شده که در ماه های گذشته، این دو در تضاد با هم، سخنرانی هایی می کردند و این احساس را به وجود آورده بودند که انگار قرار است بار دیگر یک دو قطبی غیر عقلایی در کشور پدید آید؛ اما سخنان اخیر این دو، خوشبختانه حول یک محور است و تغییری اساسی و خوشحال کننده از آن دریافت می شود.

دو قطبی سازی در کشور قطعا خواست بدخواهان است. اینک با مواضعی که برشمردیم از شخصیت های مختلف سیاسی، همه آنان بعد از یک اتفاق مهم، رو به وحدت و حرکت سمت یک محور کرده اند تا هم راستا با رهبری بتوانند این دو قطبی های ساختگی و بنیان برانداز را برافکنند.

در مذاکرات هم فضای یأس و تردید، پس از آن اتفاق مهم، جای خود را به فضای امید و قاطعیت داد و طرفین از نزدیک شدن به توافق بیش از هر زمان دیگری خبر دادند.

به نظر شما، آن اتفاق مهم چه بود که خط نفوذی هایی را که قصد دو قطبی سازی بین جریان ها و شخصیت های سیاسی داشتند برملا کرد؟ چه عاملی باعث شد که مذاکرات از یأس و تردید به امید و قاطعیت تغییر وضعیت دهد؟ نظر شما چیست؟