نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238944
توضیح وزیر درباره بلعیدن ۸هزار میلیارد تومان توسط بابک زنجانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۱۷
وزیر نفت در تشریح عملکرد یک ساله وزارتخانه‌اش با دفاع از خود گفت: در خصوص پرونده بابک زنجانی گفته بودم که هشت هزار میلیارد تومان نمی‌تواند کار یک شخص باشد و احتمالا افراد دیگری هم در این کار دخیل بوده‌اند. اما سوء برداشت‌هایی صورت گرفته است. من در اینجا تصریح می‌کنم به هیچ شخصی به خصوص مدیران بالادستی نفتی و مدیران قبلی وزارت نفت اهانت نکردم.

بیژن نامدار زنگنه دربرنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به تشریح عملکرد یک ساله وزارتخانه‌اش پرداخت و در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی را در وزارتخانه نفت انجام داده‌اید گفت: مهم ترین و فوری‌ترین کارها را در زمان تصدی خودم در وزارت نفت افزایش صادرات و تولید گاز می‌دانم.

بخشهایی از سخنان وزیر نفت:
-تولید گاز نیز بسیار حائز اهمیت است. توانستیم بدون مشکل مردم را از زمستان سرد سال گذشته عبور دهیم به طوری که علاوه بر این ادامه طرح‌ها از مهم ترین کارها به شمار می‌آید.

-طرح‌های بسیار بزرگی را با حداقل ۶۰ میلیارد دلار در دست اجرا داریم. فکر می‌کنم قدم مهمی برای هوای پاک در سال گذشته برداشته شد.

-توزیع بنزین یورو ۴ آغاز شد، بنزین یورو ۴ را به همین شکل برای شهرهای بزرگ اضافه خواهیم کرد به گونه‌ای که شاهد تغییر محسوس در هوای تهران هستیم.

-تصمیم ما این است که تمام میعانات گازی را در داخل کشور پالایش کنیم. بخشی از آن در پالایشگاه خلیج فارس، قسمتی از آن در مجموعه‌ای به نام فراگیر پالایشی سیراف در سایت دو عسلویه پالایش می‌شود که هشت پالایشگاه ۶۰ هزار بشکه‌ای توسط بخش خصوصی احداث می‌شود. ۱۰۰ هزار بشکه برای پالایشگاه پارس در نظر گرفته‌ایم و برنامه‌ی ما این است که این پالایشگاه‌ها تا چهار سال آینده به بهره‌برداری برسند.

-پالایشگاه سیراف ۲۰ مشارکت‌کننده و تقاضا‌کننده دارد که بررسی‌ها تا پایان شهریورماه انجام می‌شود و هشت مشارکت‌کننده را انتخاب می‌کنیم.

-پالایشگاه ستاره خلیج فارس مهمترین طرح راهبردی کشور در صنعت نفت پس از پارس جنوبی است. این پالایشگاه به علت مشکلاتی که داشت مدتی متوقف شده بود در حالی که اهمیت فوق العاده‌ای برای کشور دارد.

-میزان تولید روزانه بنزین در این پالایشگاه ۳۶ میلیون لیتر است. با به مدار آمدن این پالایشگاه ما برای حدود ۱۲ تا ۱۳ سال از نظر حجم بنزین مورد نیاز داخلی خودکفا می شویم در حالی که از نظر کیفیت هم بنزین تولید استاندارد یورو ۵ را خواهد داشت.

-سال آینده تصور می‌کنم بیش از ۱۲ میلیون تولید بنزین از آنجا اضافه شود، شاید شروع راه اندازی خط دو را هم داشته باشیم.

-سال ۱۳۹۵ ان‌شا‌الله همه مجموعه وارد مدار می‌شود و ما صادر کننده گازوئیل و نفت سفید و عمده دیگر محصولات این پالایشگاه خواهیم بود و با اتکا به این تولیدات می‌توانیم به همه کشور بنزین یورو ۴ و در برخی شهرها یورو ۵ را بدهیم.

-در این پالایشگاه‌ها ارزش افزوده به نحو خوبی تامین می‌شود. ما نیز امکاناتی مثل آب خنک‌کن و برق این پالایشگاه‌ها را تامین می‌کنیم. کار دیگر ما مربوط به پالایش نفت بسیار سنگین است که علاقه‌ داریم در جاسک و بندر‌عباس انجام شود، البته بستگی به تقاضای سرمایه‌گذاران دارد.

-مهم‌ترین کاری که برای جلوگیری از خام‌فروشی باید انجام دهیم، توسعه پتروشیمی‌هاست که بتوانیم گاز مایع را به خوراک پتروشیمی که اتان و گاز طبیعی است تبدیل کنیم. اگر بتوانیم این مسیر را در صنایع بالا‌دستی پتروشیمی ادامه دهیم صنایع پایین‌دستی نیز توسعه پیدا می‌کند. همچنین شش الی هشت پالایشگاه پتروشیمی که می‌تواند گاز طبیعی را به پلاستیک تبدیل کند در دست طراحی داریم. انجام این قبیل کارها موجب کاهش خام‌فروشی، ایجاد اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و تولید محصولات نهایی و عرضه به بازار می‌شود.

-تا به حال محصولات بالا‌دستی پتروشیمی را می‌فروختیم و اقدامات دیگر در جاهای دیگر انجام می‌شد.

-ما برای همکاری با بخش خصوصی دو مسیر را در پیش گرفته‌ایم مسیر اول این است که بخش خصوصی مراجعه می‌کند و در صورتی که حداقل‌های مورد نظر ما را داشته باشد و مطمئن باشیم که می‌توانیم پولمان را پس بگیریم، به آنها نفت می‌فروشیم. مسیر دوم که سالم‌ترین و منطقی‌ترین راه است عرضه کالا در بورس انرژی است. وزارت نفت امکان این را فراهم آورده است که میعانات گازی به‌طور نامحدود با پشتوانه پالایشگاه بندر‌عباس در بورس ارائه شود. این روش به‌طور نمونه‌ای عرضه شده و باید مشکلاتش حل شود تا اضافه شود.

-اگر ما مطمئن شویم کالای ارائه شده در پالایشگاه داخلی پالایش می‌شود، به قیمت قانونی یعنی ۹۵ درصد فوب خلیج فارس به فروش می‌رسانیم در غیر این صورت نمی‌توانیم ارزان‌تر بدهیم.

-یکی از برنامه‌هایی که ما با وزارت علوم دنبال می‌کنیم این است که دانشگاه‌ها در افزایش ضریب بازیافت نفت از میدان‌های نفتی مشارکت کنند. دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه تهران، شریف، شیراز، سهند و پژوهشگاه نفت در این زمینه فعالیت می‌کنند. پیشنهاد ما این بود که به هر کدام از این دانشگاه‌ها تعدادی از میادین نفتی را به مدت ۱۰ سال به طور توافقی بدهیم تا مسائل این میدان‌ها را به‌طور کامل دنبال کنند و بتوانیم افزایش برداشت داشته باشیم. وقتی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در این میدان‌ها کار کنند پس از مدتی افرادی را داریم که تخصص و تمرکز فعالیت‌شان در یک میدان نفتی است.

-در زمینه‌ی شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۰ خانواده کالایی را مشخص کرده‌ایم. تقاضای ما این است که اگر کارخانه‌ها می‌خواهند وارد کار شوند پیشرفت تکنولوژی انجام دهند و تولید با استاندارد‌های لازم انجام شده و گواهی استاندارد به ما بدهند تا هم تولید داخلی و اشتغال راه بیفتد و هم بتوانیم به روش ساده‌تری در تامین نیاز‌های کشور خودکفا شویم.
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۳:۱۲:۵۸
امکان نداره تنهائی بلعیده باشه , بنده مطمئن هستم که وزارت اطلاعات اسامی تمامی بلعندگان را دارد فقط باید عزمش باشد,همین. (2335478) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۱ ۲۳:۴۹:۰۵
در مورد کرسنت حرفی نزد ؟ (2335534) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۴:۵۷:۰۹
قبلا حرف زده و گفته: اونایی که با بهانه های واهی و الکی اون قرارداد رو باطل کردند بیایند توضیح دهند که غیر از سوزاندن گاز میدان مذکور چه کار دیگری کردند؟

و اینکه آیا لغو یکطرفه قرارداد مذکور (که فرضا گاز زیر قیمت قرارداد شده بوده فرضا) ایا کار عاقلانه ای بوده؟ یا غرامت سنگین مادی و معنوی بر کشور تحمیل کرده؟ (2337026) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۲ ۱۶:۰۸:۱۷
زنگنه هر قدر هم تلاش کنه تو این 4سال نمیتونه ضرری که به خاطر قرداد کرسنت به بیت المال زد را جبران کنه. (2337208) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.