نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 152048
ترکیه؛ از تنش صفر تا اوج تنش زايي با همسايگان
جواد محمدی، 4 اردیبهشت 91
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۲۸
استراتژي " سياست تنش صفر با همسايگان " كه مبتكر آن تئورسين اصلي وزارت خارجه تركيه يعني داوود اوغلو مي باشد، چندان موفقيت آميز نبوده است و در حال حاضر روابط تركيه با اكثر همسايگانش همراه با تنش و در برخي مرزها بحراني مي باشد.

هرچند اختلافات موجود در روابط تركيه با همسايگان اروپايي اش شامل يونان، قبرس و ارمنستان به علت اختلافات در مرزهاي آبي، قضيه نسل كشي ارامنه و اشغال قره باغ توسط ارمنستان داستاني قديمي مي باشد. اما حزب عدالت و توسعه توانسته بود در طي چند سال گذشته روابط خوبي را با همسايگان مسلمان خاورميانه ايش ايجاد نمايد و آنرا توسعه دهد.

واقعيت ساختار قدرت در تركيه به گونه اي است كه نظاميان و كماليست هاي تركيه هرچند به ظاهر شعار دموكراسي سر مي دهند اما به هيچ وجه، به ساز و كارهاي دموكراسي كه منجر به قدرت رسيدن اسلام گرايان بشود اجازه نضج گيري نمي دهند. شاهد اين مدعا كودتاها و اعدام هاي متعدد، زنداني كردن اربكان، انحلال احزاب اسلام گرا به طور مكرر در سال هاي ۱۹۷۲، ۱۹۸۰، ۱۹۹۸ و ۲۰۰۱ مي باشد. نقطه عطف اين رفتارهاي غيردموكراتيك كودتاي نظاميان در سال ۱۹۹۷ مي باشد كه با به حركت در آوردن تانك ها در خيابان حكومت يك ساله اربكان را سرنگون كردند. بعد از آن، در سال ۲۰۰۱، رجب طيب اردوغان حزب عدالت و توسعه را پس از انحلال حزب فضيلت تاسيس نمود. اين حزب به طريقي منشعب از حزب اسلام گرا و ضد صهيونيست نجم الدين اربكان، رهبر سابق حزب رفاه مي باشد. زماني كه اردوغان در منصب شهرداري استانبول در سال ۱۹۹۴ در سمت شهرداري استانبول مساجد را سنگر، مؤمنان را سرباز و مناره‌ها را سرنيزه خواند، بسياري در آن زمان اردوغان را اربكاني ديگر ناميدند. اما عملكرد ۱۰ ساله حزب اردوغان و بيانيه تاسيس آن كه اين حزب را حزب "محافظه كار دموكرات لائيك " و "غرب محور" معرفي مي كند . نه تنها سبب شده است كه نظاميان قدرمتند و لائيك هاي متنفذ در ساختارحكومت تركيه اين حزب را تحمل كنند بلكه باعث مي شود كه خوشبيني نابجا درباره جهت گيري اسلامي اين حزب در اذهان بعضي ها از بين برود. جالب اينجاست كه هنوز بعد از گذشت ۱۰ سال از حكومت حزب ظاهرا اسلامي عدالت و توسعه در كشوري با بيش از ۹۵ درصد مسلمان مشكل زنان مسلمان محجبه در اين كشور اسلامي حل نشده است!!

درگيري لفظي تند اردوغان با شيمون پرز در كنفرانس سويس ۲۰۰۹ و آدمكش ناميدن وي در آن كنفرانس همراه با ترك كنفرانس سيل پيام هاي تشكر و تحسين را از پايتخت هاي كشورهاي اسلامي روانه آنكارا نمود، اردوغان اين حركت خود را يك واجب شرعي ناميد! پرچم تركيه در اكثر شهرهاي جهان عرب به اهتزاز درآمد و استقبال باشكوهي توسط مسلمانان ترك در فرودگاه آنكارا از اردوغان به عمل آمد. پس از اين واقعه اعزام كشتي مرمره به نوار غزه و كشته شدن ۹ شهروند ترك و در پي آن اخراج سفير اسرائيل از تركيه اين ذهنيت را تقويت كرد كه جبهه مقاومت در كنار ايران، سوريه، حزب الله و حماس تكيه گاه قدرتمند و قابل اتكاي ديگري به نام تركيه اسلامي پيدا كرده است. كار به جايي رسيد كه حتي عده اي در كشورهاي اسلامي با خوشبيني احتمال قطع رابطه تركيه با اسرائيل را مطرح كردند. اما شايد هيچ حاثه اي به اندازه انقلاب هاي اخير خاورميانه چهره بدون روتوش حزب حاكم در تركيه را عيان ننمود.

نگاه دقيق به استمرار و نوسانات موجود در سياست خارجي تركيه در قبال تحولات اخير منطقه نشان مي دهد كه منافع جهان اسلام و حمايت از دموكراسي در سياست خارجه تركيه محلي از اعراب ندارد بلكه تنها شاقول ترك ها منافع ملي تعريف شده آنها است ولاغير. در بدو تحولات ليبي، تركيه موضعي عليه قذافي نگرفت اما با گذشت زمان و حمايت غربي ها از سقوط قذافي آنكارا به اين باور رسيد كه قذافي رفتني است و به حمايت تمام قد از انقلابيون پرداخت. در شروع اعتراضات چند هزار نفري مردم بحرين اردوغان در مارس ۲۰۱۱ اعلام نمود كه نبايد كربلاي ديگري در بحرين ايجاد شود و صراحتا عليه اعزام نيروهاي سعودي به بحرين موضع گيري كرد، اما با مرور زمان و عدم همراهي غربي ها و ارتجاع منطقه با انقلاب مردم بحرين، همزمان با كشتار بيرحمانه بحريني ها، در حالي كه در تظاهرات تاريخي و بي سابقه مردم بحرين در مارس ۲۰۱۲ كه به گفته بعضي از خبرگزاري ها بيش از نيمي از جمعيت بحرين به خيابان آمده بودند تركيه موضع سكوت و همراهي با غربي ها را اتخاذ كرد و اردوغان در پاسخ به سوال مجري صداو سيماي ايران درباره بحرين گفت:" در حال حاضر در بحرين مساله خاصي وجود ندارد!!!" در مورد سوريه در حالي كه در اوايل شروع اعتراضات در منطقه درعا و حمص عربستان سعودي و آمريكا رويكردي محتاطانه در مورد سوريه داشتند و خانم كلينتون اظهار نمود به اصلاحات بشار اسد اعتماد دارد. اردوغان با ارزيابي غلطي كه از اوضاع داخلي سوريه داشت در موضعي عجيب اعلام نمود كه بشار اسد بايد قدرت را به مخالفان واگذار كند، البته بعدها غرب و جريان سازش منطقه كه موفق به جداكردن دمشق از ايران و مقاومت نشدند، همين موضع را در پيش گرفتند. اما با گذشت ۱۴ ماه از تحولات سوريه با فشار اقتصادي، تبليغاتي، نظامي و ديپلماتيك عليه بشار اسد و مشخص شدن پايگاه اجتماعي قابل اتكاي حكومت اسد، غرب مسير ديگري را ازطريق طرح كوفي عنان جهت رسيدن به اهداف خود برگزيده است. نكته عجيب آن است كه شخص اردوغان در كنفرانس اخير اصدقاء سوريه در استانبول، اعلام نمود" تركيه از هيچ طرحي كه منجر به بقاي بشار اسد بشود حمايت نمي كند." به عبارتي حتي اگر در انتخابات مردم به بشار اسد راي بدهند دولت تركيه مخالف خواهد بود!!. در واقع روندي كه حكومت تركيه در پيش گرفته است نه تنها قطعا در راستاي منافع اسرائيل و بر ضد مقاومت است بلكه لجبازي و اصرار بر ذهنيت قبليِ سقوط حتمي بشار اسد به نفع منافع ملي تركيه نيز نمي باشد.

اما در مورد عراق، حمايت تركيه از طارق الهاشمي و استقبال از وي در استانبول كه به اتهام اقدامات تروريستي تحت تعقيب مي باشد باعث ايجاد تنش در رابطه با اين همسايه جنوبي شده است. اردوغان نيز در سخناني مداخله جويانه و تحريك آميز اعلام كرد ما نمي توانيم در مقابل قضاياي داخلي عراق دخالت نكنيم!! و در مقابل جنگ طايفه اي سكوت كنيم. اين درحالي است كه قربانيان اصلي بمب گذار هاي كور، شيعيان هستند و شايد اگر نبود درايت و خويشتن داري آيت الله سيستاني عواطف تحريك شده شيعيان منجر به جنگ داخلي خانمانسوزي در عراق مي شد. ضمن اينكه قوه قضائيه عراق كاملا مستقل از نهاد مجريه عمل مي كند و قضات شيعه و سني با همديگر راي بر اتهام طارق الهاشمي داده اند. جالب اينجاست كه در مورد سوريه نيز دولت تركيه بحث درگيري شيعه و سني را دامن مي زند كه خوشبختانه اكثريت قريب به اتقاق مردم سوريه از اين ترفندها آگاه و برحذر مي باشند. هرچند تركيه با اين رويكرد غير سازنده در پي بدست گرفتن رهبري اهل سنت و گرفتن جاي عربستان مي باشد اما به نظر نمي رسد تشديد فضاي تعصبات قومي- مذهبي در منطقه، با توجه به حمايت حكوت خودمختار كردستان از طارق الهاشمي و درگيري قديمي آنكارا با كردها به نفع منافع ملي تركيه باشد. منافع جهان اسلام و مقاومت فلسطين كه جاي خود دارد.

و سرانجام درباره همسايه جنوب شرقي اش ايران؛ جهت گيري آنكارا در قبال سوريه كه در تضاد با مواضع اصولي جمهوري اسلامي مبني بر پشتيباني از مقاومت منطقه، حمايت از اصلاحات حكومت سوريه و برگزاري انتخابات آزاد مي باشد، باعث شد كه رهبر انقلاب در ديدار نوروزي خود به اردوغان گوشزد كنند كه ايران از برنامه اي كه با طراحي آمريكا صورت گرفته است حمايت نمي كند و تلويحا ايشان را از بازي كردن در پازل آمريكا بر حذر داشتند.

اردوغان كه در اين ديدار بیان کرد: "من به عنوان یک مسئول کشور در خدمت شما نیامده ام بلکه به عنوان مریدی به خدمت مرادم آمده ام. " و در مصاحبه اش با شبكه دو سيما ملت ايران را "برادران ايراني" خود خطاب مي كرد به محض رسيدن به فرودگاه استانبول دستور داد كه ۲۰ درصد صادرات نفت از كشور برادران ايراني!! به تركيه كاهش يابد. ضمن اينكه در موضع گيري بعدي اش ايراني ها را متهم به عدم صداقت كرد.

در واقع با رويكرد يكساله غير مدبرانه اخير دولت اردوغان با همسايگانش سياست تنش صفر با همسايگان جناب داوود اوغلو به محاق رفته است و تركيه بايد سعي بر جلوگيري از ايجاد تنش بيشتر با همسايگانش نمايد. ضمن اينكه با حوادث ۲ سال اخير و مواضع تركيه در قبال ليبي، بحرين، يمن و علي الخصوص سوريه كمتر كسي ديگر شعار حمايت از مقاومت فلسطين و پشتيباني از دموكراسي آنكارا را باور دارد.

تركيه با نفاق و رياكاري و حكايت داووس سويس و اعزام كشتي مرمره و اخراج سفير قصد داشت كه جاي ايران را در رهبري جبهه مقاومت اسلامي منطقه بگيرد. ايراني كه ۳۳ سال خالصانه و اعتقادي از آرمان فلسطين دفاع نموده و هزينه هاي سنگيني پرداخت كرده است. اما بر اساس سنت لا يتغير الهي نفاق و ريا تا ابد دوام ندارد و بالاخره حقيقت از پس پرده رخ مي نمايد؛ از زمان كنفرانس سويس كه اردوغان در آن به واجب شرعي اش در حمايت از مقاومت عمل كرد!! تا توطئه تركيه عليه سوريه كه مقر گروه هاي مقاومت است و مخالفت با حكومت مركزي و مردمي عراق كه با سوريه و مقاومت همراه است بيش از ۳ سال نگذشت. در واقع تركيه در اين ۳ سال خيلي ها را فريب داد اما" و مكرو و مكرالله و الله خيرالماكرين.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۸:۳۵:۳۸
اردوغان به دنبال آتاتورک بازی است. همانگونه که رضاخان ایرانی بود. غافل از اینکه نمی تواند. او اگر توانایی دارد و می خواهد اثبات کند اروپایی هارا متعاقفد کند به اتحادیه اروپا راهش بدن. این دست و پا زدن ها از این نوع فایده نداره (752341) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۸:۴۳:۲۴
اردوغان خود نمی دونه داره چیکار می کنه یکی به نعل می کوبه یکی به میخ. با اسرائیل در برخی مواقع مخالفت می کنه ماجرای کشتی آزادی اونوقت میاد جلوی دشمن اصلی اسرائیل که ما باشیم الدروم پلدروم می کنه (752351) (moderator22)
 
بهزاداول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۹:۲۱:۲۸
اشتباه نکن
خیلی خوب هم میدونه چی کار داره انجام میده
یه داد تو اجلاس داووس زد
کلی امتیاز گرفت
ترکیه و ..... چند سالی هستش بدون داشتن ثروت و منابع انسانی ما دارن از کنارمون مفت میبرند
این سیاست خارجی اشتباه ما است که نمیدونن چی کار کنن
تا وقتی متخصص کنار زده بشه همینه
نظرات کارشناسی وقتی بهش توجه نمیشه همینه
نه تنها در سیاست بلکه در تمام موارد
اونا خیلی تمیز دارن دارن خودشونو بهبود میدن
کاش بتونی بدون تعصب منفی بررسی کنی
نمیدونم دوستان تا چا اندازه با من موافق هستن اما من که وقتی شاخص های جهانی رو میبینم از رفاه اجتماعی تا نرخ تورم و غیره در ظاهر بنظرم می رسه داره خوب پیش میره حتی اگر به زیان ما باشه برای خودش خوبه (752426) (moderator22)
 
نیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۰۶:۵۲:۴۸
نه ما و نه هیچ کشور دیگری در منافع ملی خود تنها و جدا از کشورهای دیگر و به خصوص کشورهای منطقه ی قرار گرفته در آن نیست ...این که ترکیه کشورهای همسایه خود را به مخاطره بیافکند و در قبال آنها سیاستهای مخرب و مکارانه اتخاذ کند به هیچ عنوان نمیتوان بر آن نام پیشبرد منافع ملی گذاشت ....این بادی است که آنکارا امروز به نام منافع ترکیه در حال کاشت آن است فردا باید دید که خرمن طوفان چه اندازه عظیم خواهد بود (753675) (moderator18)
 
بیژن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۲:۰۰:۳۹
اتفاقا خیلی خوب هم میدونه که داره چیکار میکنه , چون
ادما همه در روی این کره خاکی دارن در مقابل هدف و باورشون و به امید مزد مادی و یا معنوی نقش بازی میکنند و هر کسی هم سعی میکنه که بهترین نق را داشته و بازی کنه تا از منافعش فیض ببرد .
و در این بازی , هر کسی به فراخور استعداد و توانمندیش ایفای نقش میکند . فلذا داوران (جوامع جهانی) به هر کدام امتیاز خاصی میدن , یعنی :
بهترین بازیکن نقش مثبت
بهترین بازیکن نقش منفی
بهترین کمدین
و بهترینهای دیگر
و از بعدی دیگر , هر کسی به فراخور استعداد و تواناییش , یا باید تکیه کنه و یا تکیه گاه باشه . زیرا در انجام و ادامه یک نقش افرینی , همه به هم وابسته اند و همکاری و همراهی میکنند تا یک اجرا (عمر انسان) کامل بشه و به پایان برسه
و این بهترینها از امتیاز بدست اورده برای رسیدن به اهدافشان استفاده میکنند.
لطفا حالا به نقش افرینان این تئاتر جهانی امتیاز بدید (752624) (moderator18)
 
صادق
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۸:۴۶:۰۹
تنش زدایی خوب است اما آدم باید بعضی و قها سر دو راهی قرار می گیرد و باید انتخاب کند . در این شرایط مهم است آدم باید بهترین انتخاب را بکند. در این انتخاب ، مهمترین مسئله منافع شخصیست. من در این چارچوب کاملا ترکیه را درک می کنم. (752357) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۸:۴۶:۱۴
کافیست بدانید استعمار انگلیس در ایجاد تفرقه بین ما وهمسایه هایمان دست دارد و منافع خود را در اختلاف بین ما و دیگران می بیند با رعایت حسن همجواری حقوق همدیگر را محترم بشماریم . که عقاید آزاد است .ما برای همسایه مان احترام قائلیم وهرگز خوشحال نیستیم وزیر محترم خارجه ترکیه را آقای اوباما با انگشت اشاره صدا بزند و مورد مزحکه قرار گیرد ! (752358) (moderator22)
 
صادق
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۸:۵۶:۳۶
"ضمن اينكه با حوادث ۲ سال اخير و مواضع تركيه در قبال ليبي، بحرين، يمن و علي الخصوص سوريه كمتر كسي ديگر شعار حمايت از مقاومت فلسطين و پشتيباني از دموكراسي آنكارا را باور دارد."
مثبت و منفی نمی خواهم . کسی پیدا شود و منظور این جمله بالا را برای من بیان کند. مثلا ترکیه در مورد لیبی یا یمن چه کرده که کمتر کسی دیگر فلان. یعنی حمایت از دموکراسی یعنی حمایت از قذافی؟ یا حمایت از اصلاحات دیر هنگام یک مشت دیکتاتور که قافیه را باخته اند و اصلاحاتی که بیست سال پیش باید می کردند را ضرب العجلی انجام می دهند ؟ یکی برای من توضیح دهد پلیز. (752385) (moderator22)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۹:۰۸:۱۳
از ترک جماعت چه انتظاری می رود.ژن ترک جماعت این چنین است. (752406) (moderator22)
 
امیر
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۲:۱۱:۴۶
البته این سخن شما به هیچ وجه در مورد آذری های عزیز کشور ما قابل تعمیم نیست. مطمئنم مردم ترکیه هم رویکرد رژیم ترکیه رو در تقابل با ایران قبول ندارند. (752653) (moderator18)
 
مرتی
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۲:۱۹:۵۳
قسمت دوم حرفت رو تا حدی قبول دارم اما در مورد قسمت اول به هیچ وجه اینگونه نیست. به نظر من اردوغان بویی از اسلام نبرده و اقداماتش کاملا ریاکارانه است. مردم ترکیه که مسلمون هستند. به نظر شما یک مسلمان پیدا میشه که اقدامات اخیر ترکیه رو تایید کنه. مگه از دید ناسیونالیستی نگاه کنی که این دیدگاه اساسا اسلامی نیست. (752670) (moderator18)
 
محمد جوادی
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۳:۲۹:۴۳
شما کجایی هستی نمی دانم اما این را می دانم که 1200 سال ترک ها در ایران بعد از اسلام حکومت کرده اند هم اینک نیز جمعیت ترک های ایران 35 میلیون نفر می باشد اینکه یک ایرانی پیدا شود و به نیمی از جمعیت کشور خودش اهانت کند چه انتظاری از این شخص و افرادی همچو او باید داشت. (752769) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۰۸:۴۳:۲۴
اين كه جمعيت قوميت ترك چقدر است را نمي دانم ولي اينكه نصف استانهاي ايران ترك هستند را قبول ندارم و حكومت هاي تركي در ايران به بشتوانه اعراب به وجود امد تا ايرانيها ادعاي ارضي نسبت به اعراب نداشته باشند همان شعار خليج عربي در ورزشگاه تبريز نشانده عمق اتحاد اعراب و تركها براي تضعيف فارسها مي باشد اگر تاريخ را خوانده باشي حكومتهاي تركي را اعراي بوجوداورند از غزنويان و سبگ تكين تا سلجوقيان و ترك هاي مهاجر اسياي ميانه و مغولستان تا سرزمين هاي اروبا بيشروي كردند البته هيچ فارسي مخالف قوم ترك نيست بلكه مخالف انحصار طلبي هاي اين قوميت است كه دنيا فقط براي خودش مي خواهد (753781) (moderator18)
 
شمالی
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۰:۰۵:۱۴
ما به صورت اصولی با ترک جماعت مخالف نیستیم بلکه عملکرد ترک جماعت باعث تنفر از این قوم می شود.ترک جماعت تمام ایران را برای خود می خواهند .همچنین فکر می کنند دنیا فقط یک زبان دارد و آن هم زبان ترکی است.همینطور ترک جماعت نشان داد که اهل سیاست نیست نمونه آن سلسله قاجاریه ترک تبار را با سلسله صفویه ایرانی تبار مقایسه کنید.حمله مغولان ترک تبار و تیموریان ترک تبار و دیگر ترک تباران بی کیاست. (753902) (moderator18)
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۵:۵۵:۱۷
برو كمي تاريخ بخون حتي همون تاريخ هاي تحريف شده رو تا بدوني كياست چيست و نزد چه كساني است (754556) (moderator101)
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۵:۵۸:۵۳
برو تاريخ بخون تركها بواسطه درايت و شجاعت خود قرنها بر منطه حكومت كردند اينكه نفتي پيدا شد و با فروش آن فرسها سري بين سرها پيدا كردند دليلي بر لياقت ايشان نيست (754558) (moderator101)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۳:۳۲:۴۹
دوست عزیز سلجوقیان .. غزنویان.. افشاریان.. صفویان.. ترک تبار بودند و کلی خدمت به ایران کردند و اگر انها نبودند الان جنابعال در عربستان شمالی به زبان عربی می نوشتی

لطفا تعداد دانشمندان وسعت کشور و تعداد آثار دوره سلجوقی را با ساسانی یک مقایسه ای بکن

الف جان تو که توهین به ترک ها و کامنت های نژاد پرستانه را منتشر می کنی این را هم منتشر کن (754309) (moderator18)
 
مرتضی
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۹:۲۹:۴۶
با ترکیه نمیشه روابط بر اساس برادری برقرار کرد. بلکه باید مثل یک کشور اروپایی و اگر خوشبینانه نگاه کنیم سکولار بهش نظر داشت.
چند وقت پیش مطلب جالبی از موضوعی که قرار بود به عنوان تز یکی از دوستان انتخاب شود می خوندم. که وضعیت حاکم بر ترکیه رو خیلی خوب تشریح کرده بود.
از نظر عرف دیپلماتیک اگر در نظر بگیریم اقدامات یکی دوساله ترکها نسبت به ایران و جریان مقاومت در منطقه کاملا خصمانه بوده، حال آنکه ما فقط نظاره گر اقدامات گسترده و تخریبی اونها بودیم.
در سیاست خارجی و بخصوص در سالیان اخیر نشان داده ایم که صبر ایوب داریم اما از قاطعیت و حمیت مولا امیرالمومنین بهره چندانی نداشته ایم. پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه در مقابل عهد شکنی یهود به اونها مهلت نداد حال آنکه ما تنها اقدامی که علیه صهیونیستها انجام دادیم این بوده که در رسانه هامون علیه اونها فحش بدیم.
به هر حال ترکیه متحد استراتژیک اسرائیل است و باید گفت ترکیه برای مقابله همه جانبه با ایران با نصب سپر دفاع موشکی ناتو در خاکش موافقت کرد تا اطلاعات موشکی ایران را بی کم و کاست در اختیار متحدان خود قرار دهد. (752435) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۰:۲۷:۳۴
قاطعیت و حمیت مولا از برحق بودن كامل و اطمينان از اين موضوع ناشي مي شد .
اما آيا ما مي توانيم ادعا كنيم كه اقداماتمان 100 % درست باشد ؟ (752480) (moderator18)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۹:۱۵:۴۸
روابط بین الملل براساس برادری فراتر از شعار نیست. روابط با هر کشوری تنها بر اساس منافع و احترام متقابل می تواند پایدار باشد. (753239) (moderator101)
 
رضا زندیگان
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۹:۲۲:۰۱
باسلام برهمه دوستان
1- (( تنها شاقول ترك ها منافع ملي تعريف شده آنها است ولاغير. ))
2-(( هرچند تركيه با اين رويكرد غير سازنده در پي بدست گرفتن رهبري اهل سنت و گرفتن جاي عربستان مي باشد .))
3-(( جالب اينجاست كه هنوز بعد از گذشت ۱۰ سال از حكومت حزب ظاهرا اسلامي عدالت و توسعه در كشوري با بيش از ۹۵ درصد مسلمان مشكل زنان مسلمان محجبه در اين كشور اسلامي حل نشده است!! ))
جملات بالا از نظرات نویسنده محترم در متن مقاله است که با توجه به توضیحات داده
شده در ادامه مطلبشان نشان از نوعی تناقض دارد....اگر خدای ناکرده دستگاه امور دیپلماسی کشور نیز با این نوع نگاه و با این میزان شناخت از شرایط سیاسی حاکم بر جهان و امور کشورها قصد ایجاد روابط خارجی میداشت هیچ کشوری در روی این کره خاکی لیاقت دوستی و داشتن روابط با ما را نمی داشت. یعنی ما تافته ی جدا بافته عالم هستی میشدیم... آیا انصافا" غیر از این میشد؟ پس لطف کنید به سوال
زیر پاسخ در خور بدهید.
درباره منافع ملی کشوری لائیک با بیش از 95% جمعیت مسلمان که زنانشان هنوز مشکل حجاب دارند و قدرت آن در دست حزبی ظاهرا" اسلامی است و در پی کسب رهبری اهل سنت جهان اسلام است چه میدانید؟
جواب: هیچ چیز نمیدانیم چون چنین کشوری با این تعریف وجود ندارد (753244) (moderator101)
 
احمد
United States
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۱۱:۲۷
دیدگاه نویسنده مقاله بسیار سطحی است جایگاه سیاسی واقتصادی ترکیه درمنطقه وجهان وشاخصهای رشدوتوسعه یافتگی این کشور دردوران اردوغان قابل انکار نیست حتی اگر نویسنده انرا نبییند ویانخواهد ببیند . (753350) (moderator101)
 
rooholah
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۲۳:۲۸
ترکیه چونان شتر مرغی است که دچار بحران هویت شده. از طرفی می خواهد مثل کشورهای اروپایی غربی غربی باشد و با کله برود وسط اتحادیه اروپا. از طرفی آینده منطقه را از آن ملتهای مسلمان می داند و می خواهد جای ایران در در دل آنها بگیرد. و هر از چندگاهی به یکی از این دو هدف متمایل می شود ولی در اصل هیچکدام را ندارد (753366) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۴۳:۴۴
معمولا ما به شنیدن وعده های مختلف از جانب مسئولان عادت نموده ایم. چیزیکه مسلمه وعده و وعید دادن در حال حاضر کمترین هزینه را برای بسیاری از افراد دارد و در بعضی مواقع شامل عواید فراوانی نیز خواهد گردید! (753390) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۴۴:۴۵
عشق است خاک تو...

کبریا

نفسم خاطر توست
گم شدم توی قدیما

تو رو پیدا کردم

زیر یک سرو بلند

من از این پشت درخت

دزدکی صورت زیباتو تماشا کردم

تو چقد جذابی

وای! بازم تو مرا دیدی و لبخند زدی

سرخ شد صورتم از شدت شرم

سرم افتاد به زیر

محو شد خاطره ات

و تو رفتی و هنوز

نفسم خاطره های من و توست (753392) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۴۵:۲۴
روزم به یاد تو آغاز میکنم
شب خاطرات تورا باز میکنم
هرگز نمی روی ز خاطرم
ای خاک بی مثال
ای دشت استوار
نامت به قدمت زمین
عشق است خاک تو
نامت بلند ای نور دیده ام
کبریا کلا (753394) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۵۲:۰۴
دنیای روءیایی من تمام دارایی من

بی تو نخواهم زندگی ای سرو سودایی من

سکان قلبم دست تو ساحل دریایی من

بنشسته تیر غمزه ات بر قلب هرجایی من

مهرت نشسته بر دلم ای یار تنهایی من

یا با تو یا با هیچ کس عشق اهورایی من (753398) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۵۳:۲۶
افسوس که چه زود دیر شد دلم تنگ است برای دیدن یاران دیروز وغریبه های امروز (753399) (moderator101)
 
Latvia
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۶:۰۴:۵۶
الف اسير تعصابات كور نژادپرستانه شده‌اي آخر عاقبتت به خير (754567) (moderator101)
 
اردوغان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۲۲:۰۶:۰۱
هاهاها ... نویسنده مقاله خاطرشون نیس اون موقع که ترکیه از مواضع هسته ای ایران دفاع میکرد دموکراتیک و لائیک نبود خیلی هم برادر و مسلمون بود زناشون هم مشکل حجاب نداشتن اما الان که سر مسئله سوریه و کشتن مردم بی گناه اون کشور توسط بشار اسد با ایران مشکل پیدا کرده اردوغان هم بی بصیرت شده ... خدا به شما عقل و به ما هم یه مقدار فیلترشکن بده نیایم شروبراتون رو بخونیم ... (755042) (moderator101)
 
امير110+1
۱۳۹۱-۰۲-۰۷ ۱۴:۵۹:۰۶
دقت كرده ايد مطالب بيشماري رو سانسور مي كنيد. مخافين شما بيش از موافقين شماست . اما منيتتان نمي گذارد اين واقعيت را ببينيد (756601) (moderator22)
 
سعید57
۱۳۹۱-۰۲-۰۷ ۱۸:۱۶:۵۳
با سلام
درج بعضی نظرات گویا ی آنست که مسئول بررسی کننده این نظرات از شعور و فهم و درک برخوردار نیست .البته مجبور به ابراز این جمله شدم ، چرا که مودبانه 3 بار تذکر دادم که بعضی از این نظرات حاوی توهین به قوم ترک است . (756776) (moderator22)
 
آگاه
۱۳۹۱-۰۲-۰۹ ۱۲:۴۰:۲۳
البته عده اي اعتقاد دارند كه بخشي از اين عملكرد اردوغان خارج از چارچوب تعريف شده حزبي است. يعني بخشي از اعمال اين آقا بخاطر شخصيت احساسي و عصبي خاص خودش است. نگاهي بندازين به موضه تندش در مقابل شيمون پرز و بعدش آن سخنراني جالب درباره عاشورا . مخافتش با رزيم بحرين و حالا اخيرا سكوت مطلق و حمايت تلويحي از آل خليفه. مواضع تندش در حضور مسعود بارزاني عليه نوري مالكي . كه مالكي شخص اردوغان را متهم كرد كه در صدد ايجاد امپراطوري عثماني است. ديدگاه تندتر از آمريكا و عربستان نسبت به سوريه. مواضع تندش عليه ايران كه بعدش داوود اوغلو با جليلي تماس گرفت و مقداري قضيه را رفع و رجو كرد. به نظر مياد اين حرف تا حدي صحصح است كه بعضي از كارهاي عجيب اردوغان برداشت هاي شخصي خودش است تا رويه تعريف شده حزب متبوعش!! چون پر از تناقض و نوسان است.
يا حق (758564) (moderator18)
 
ایراد نژاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۹ ۱۷:۵۴:۱۹
امیدوارم دکتر از اردوغان یاد نگیره که موقع صحبت با وزیرش انگشت دست شو توی دماغش کنه (759117) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
ترکیه؛ از تنش صفر تا اوج تنش زايي با همسايگان