نظر منتشر شده
۱۰۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250247
نگاهی سیاسی به تشییع یک فرد غیر سیاسی؛
جمهوری اسلامی و حق ابراز "سلیقه های غیرحکومتی"
کبری آسوپار، 4 آذر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۱۶
باید جامعه را عادت داد؛ هم به مدارا و تحمل مخالف؛ هم به اینکه سطح نگاهش را بالا ببرد و کلان ببیند و یک تجمع چند هزار نفری ساده را حرکتی بزرگ نپندارد. باید جامعه را عادت داد که هر کس جمع شد و حرفی زد که عین حرف نظام نیست، فکر نکنند حرکتی علیه نظام اتفاق افتاده است. ممکن است کسی گفتمانی غیر از گفتمان مورد قبول حکومت را داشته باشد؛ اعتقاداتش یک مدل دیگر باشد؛ اما "غیر از حکومت" با "ضد حکومت" و "مقابل حکومت" فرق دارد. فرصت دادن به غیرحکومتی ها برای برگزاری مراسم ها و تجمعات خود در سطح گسترده نشانی از قدرت ضدانقلاب و ضعف نظام نیست؛ بلکه از قضا نمایش قدرت حکومتی است که ریشه هایش عمیق تر از آنی ست که از این نسیم ها بر خویش بلرزد. چه بد که گاهی کسانی توان درک این مانور قدرت را ندارند و از سر دلبستگی به نظام مانع آن می شوند.

"غیرحکومتی ها" موضعی علیه کلیت نظام ندارند؛ اینان شاید همان قشر خاکستری هستند که روزی دلخوش به اصلاح طلبی محمد خاتمی می شوند؛ فردایش ناامید از اصلاح طلبان به دولت خدمتگزار محمود احمدی نژاد رأی داده اند و بعدتر به تدبیر و امید حسن روحانی دل بستند. فهم اینکه کسانی در انتخابات های مختلف به هر سه ی اینان رأی داده اند، نیاز به آنالیز پیچیده آمار انتخابات ندارد؛ یک حساب سرانگشتی ساده همین را نشان می دهد. آنها شهروندان نظام اسلامی هستند و نظام در برابر حقوق شهروندی و امنیت و آزادی آنان مسئولیت دارد.

همان قدر که برخی ها از جمعیت قابل توجه تشییع خواننده ای جوان در تهران ذوق زده اند و فکر می کنند حرکت بزرگی علیه سیاست های جمهوری اسلامی انجام شده و ضربه ی سهمگینی بر پیکره ی نظام وارد کرده اند؛ برخی دیگر هم متعجب و ناراحت و شاید حتی عصبانی اند از این جمعیت و فکر می کنند واقعاً اتفاق مهمی علیه جمهوری اسلامی افتاده و باید نگران بود و باید برای آن چاره ای اندیشید.

این هر دو دسته ای که ذکرش رفت، قصد بزرگنمایی دارند؛ یک گروه قصد بزرگنمایی خویش و دیگری قصد بزرگنمایی دشمن (فرضی!) و این میانه جمهوری اسلامی گرفتار دشمنان و دوستانی است که نه دسته ی اول دشمنی شان، قابل اعتناست و نه دسته ی دوم دوستی شان قابل اتکا. باید از تحلیل های هر دو گروه، از ذوق زدگی آنان و هراس اینان که همه بر مبنای محاسبات غلط است، بی اعتنا گذشت و نگاهی کلان تر به ماجرا داشت و از ورای این هر دو دسته، نحوه ی برگزاری این مراسم را به فال نیک گرفت. توضیحش شاید کمی سخت باشد؛ اما فقط کافی ست دغدغه ی "تحمل و مدارا" داشته باشیم؛ آن وقت ورای همه ی قیاس های کم بهایی که برخی ها با اعلام خبر فوت این خواننده ی تازه کار جوان شایع کردند و کوشیدند از طرفداران او و حتی از خود او قهرمانان ضد حکومتی بسازند، در می یابیم که حتی اگر همه ی این شایعه ها راست هم بودند، باز نباید از تجمع بی آشوب و اغتشاش مخالفان هراسی به دل راه داد؛ حال که اصلاً چنین بحثی هم نیست و خواننده ی مذکور نه تنها وجهی ضد حکومتی ندارد، بلکه بخش اعظمی از شهرت و محبوبیتش را مدیون رسانه ی رسمی همین حکومت است و البته هیچ گاه هم موضعی سیاسی، اعم از مخالف یا موافق نظام نداشته است. او خانواده ای سنتی و مذهبی و به گفته ی خودشان موافق با نظام دارد و واقع آن است که جمهوری اسلامی در همان مراسم تشییع به آنچه می خواسته رسیده و بی آنکه تلاشی کرده باشد، آن جمع که شاید اغلبشان ترجیح می دادند مدل دیگری تشییع بگیرند، پای روضه ی حضرت علی اکبر گریه کردند و همین برای جمهوری اسلامی کافی نیست؟ بگذریم؛ ماهی گیری فرصت طلبانه ی برخی از ضد انقلاب از این تشییع، بی ارزش تر از آنی هست که بخواهد در قاب تحلیل و تقبیح و تکذیب بنشیند؛ هرچند که پدری داغدیده را مجبور کرد تا قبل از تشییع و تدفین و تغسیل فرزندش حامیان کذایی او را به نمازهای پسرش قسم دهد که آبروی او را نبرند و تهمت ضد انقلاب بودن بر او نزنند.

جمهوری اسلامی اگر می خواست، می توانست کاری کند آن تشییع برگزار نشود؛ این البته کار غیرعاقلانه ای بود، اما در بدنه ی نیروهای امنیتی نظام هستند کسانی که اصراری بر اتخاذ تصمیمات عاقلانه ندارند و گل به خودی هایی را هم در رزومه ی کاری نهادهای مرتبط ثبت کرده اند. با این همه واقعاً دلیلی نبود که جمهوری اسلامی بخواهد این جمعیت را در مقابل خویش تصور کند و دست به برخوردهایی بزند که نباید و نشاید. حتی اگر قرار بود این تشییع آنچنان که برخی خوابش را دیده بودند، به مانوری علیه نظام بدل شود، باز هم نه کار درست، ممانعت از برگزاری آن بود و نه جای ذوق زدگی یا تعجب و هراس داشت. اینجا فرقی نمی کند آزادی دادن به غیرحکومتی ها را یک حرکت تاکتیکی نظام برای بسط قدرت خویش و به مثابه ی سوپاپ اطمینان تلقی کنیم یا آن را از حقوق جامعه بدانیم؛ مهم تر این است که اعضای جامعه - چه طرفدار نظام، چه غیرحکومتی و چه ضدحکومتی – به این آزادی عادت کند و در برابر یک تشییع چند هزارنفری هیجان زده نشود. بی تفصیل، صرفاً اشاره ای کرده و بگذریم؛ وجود این آزادی هم می تواند تاکتیک نظام باشد و هم باید آن را تکلیف خویش در برابر شهروندانش بداند و البته عقلای قوم، عقلایی در حد آیت الله مرتضی مطهری لازم است تا دوستان بی بصیرت و نادان جمهوری اسلامی را عالمانه درباره ی این تکلیف حکومت توجیه کنند.

شاید بخشی از مشکل این است که در همه ی سال های گذشته گرچه از بی ثباتی و شرایط خاص دهه ی شصت عبور کرده ایم، اما همچنان بسیاری از سیاست های کلان را تغییر نداده ایم. در فضای جنگ و ترور و نوپایی حکومت و چالش های جانشینی بنیانگذار که هر کدام برای ساقط کردن یک حکومت تازه تاسیس و متفاوت، کفایت می کرد، برخی سخت گیری ها منطقی به نظر می رسد؛ اما اینک در میانه ی دهه ی سوم عمر انقلاب (و حتی خیلی قبل تر) که از دهه ثبات هم مدت هاست گذشته ایم، باید در این سیاست ها تغییر ایجاد کرد.

میدان دادن به تفکرات مختلف، هم کاستی های آنان را عیان می کند و هم نقاط ضعف و قوت جریان حامی نظام اسلامی را. اگر تشییع چند هزارنفری این خواننده در مرکز تهران برگزار نمی شد، ایراد و اشکال گرفتن ها به نحوه ی حضور افراد هم نبود، اشکال گرفتن هایی که از میان همفکران خودشان صورت گرفت و آن همه موبایل بازی و شوخی و خنده و حتی قهرمان سازی کاذب از یک خواننده ی نوپای غیر طراز اول را به چالش کشید. اگر تشییع آن خانم شاعر نبود، الان نقد بر روشنفکران هم نبود که کجای دنیا در مراسم تدفین بی اعتنا به درخواست خانواده ی عزادار برای گفتن اذکار مذهبی، سوت و کف می زند؟! اگر تشییع قائم مقام معزول رهبری نبود، کسی متوجه نمی شد که ابتذال می تواند به جایی برسد که در تشییع یک مرجع تقلید همراه با سگشان بروند و شعار دهند که "مرجع تقلید ما پیش نداست امروز!" اینک اما تاول های رفتارهای سخیف این جریان ها مقابل چشمان خودشان می ترکد و آنان را آزرده می کند.

یک امر دیگر هم به این بدبینی دامن می زند؛ سوءاستفاده رسانه های بیگانه و سکوت رسانه های خودی. کافی ست کارگری بخاطر عقب افتادگی حقوقش، یک شعار صنفی بدهد یا پلاکارد اعتراضی بلند کند؛ به موازات پوشش خبری گسترده در بی بی سی و امثاله که می کوشند با بخشیدن هویت سیاسی به این اعتراض صنفی از آن بهره ی خویش برند، رسانه های خودی از بیم چنین سوءاستفاده و برداشتی از انعکاس آن خودداری می کنند. اتفاقی که ضدانقلاب دوست داشتند در مورد این خواننده ی جوان هم تکرار شود؛ اما نشد. بعدتر کار به آنجا می رسد که نهادهای مرتبط دیگر به آن کارگر اجازه ی اعتراض نمی دهند، چون مورد استفاده ی خارجی ها قرار می گیرد و حتی خود از بیم سیاسی دیده شدن حرکتش، از این دادخواهی علنی می گذرد. اینجا می شود مصداق همان دیالوگ ژانس شیشه ای که اگر امنیت ملی شما را بی بی سی تامین می کند...

باید این فضا را شکست. باید ابراز سلیقه های متفاوت و حتی اعتراضات درون نظام عادی شود و آن همه خرق عادت نباشد که هزار تحلیل برای یک تشییع نوشته شود. باید سلیقه های متفاوت از حکومت ابراز شود و حامیان نظام به دیده ی مدارا و تحمل بنگرند. ممکن است گفته شود خود صاحبان این سلیقه های متفاوت هم چنین مدارایی با حامیان جمهوری اسلامی ندارند؛ بله، ندارند. اما مدارا از اویی که در مسند قدرت است، شایسته تر است و از سویی ما ادعای برقرار حکومت عدل اسلامی داریم؛ اسلام می گوید که قدر ادعایمان باید خودمان را بالا بکشیم؛ بنابراین ما قدر ادعایمان اسلامی شویم، حتی اگر طرف مقابل قدر ادعایش روشنفکر نبود. باید این اتفاقات آنقدر عادی شود که کسی را هیجان زده نکند. اگر بحث دفاع از نظام یا مبارزه با آن هم مطرح هست، باید رفتار نظام و سیاستگذاری آن نشان دهد که سطح این دفاع و آن مبارزه، خیلی بالاتر از ذوق زدگی ها و هیجانات تین ایجری ست.
 
منتظر
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۲۲:۲۷
من فکر کنم بهتر است اول نظام را به صحبت هایی که گفتید عادت بدهید... جامعه خود می داند چه کار کند (2509401) (alef-10)
 
حکیم
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۳:۴۰
از کجا معلوم میدان دادن به تفکرات مختلف کاستی های نظام را عیان نکند و نقاط قوت دیگران را؟ آیا الان راهی جز سانسور کردن این نظر ساده رو داری! اونوقت انتظار داری نظام از این ظرفیتها داشته باشه (2509622) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۰۹:۱۷
این را خواندید در متن؟
:

"هم نقاط ضعف و قوت جریان حامی نظام اسلامی را"

خوب است مطلب را بخوانیم و بعد نظر بدهیم (2510259) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۷:۵۶:۰۳
"هم نقاط ضعف و قوت جریان حامی نظام اسلامی را" !!!
همین گزاره ای که برچیدید، از قضا خود دچار سانسور است.
بکارگیری ترکیب "ضعف های حامیان نظام" به جای "ضعف های احتمالی خود نظام" دسترسی را به آنچه منظور است ناممکن می کند.
قبحی که با پوشش واژه "مقدس" در پس و پیش برخی مسایل بوجود آمده، راه تحقق ابتدایی ترین حقوق را هم بسته. (2511035) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۰۹:۱۵:۱۵
تا حالا ضرب المثل دیکته ی ننوشته شده غلط نداره رو شنیدی؟!
منظور اون بود که نگرفتی :) (2511874) (alef-17)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۶:۲۷
- یک فنر رو هر چه بیشتر جمع کنین ، به محض اینکه فشار از روش برداشته بشه ، با پتانسیل و نیروی غیر قابل تصور و حتی ویرانگری می جهه ؛
- یک سیب که دچار کرم-خوردگی میشه ، چقدر خوبه که کرم یک کانالی رو فاسد کنه و به بیرون بیاد و فقط در اینصورته که بقیۀ سیب سالم میمونه ؛
- وای به روزی که کرم-خوردگی راهی به بیرون نداشته باشه ، کرم همۀ سیب رو از درون فاسد میکنه و در حالیکه ازبیرون همه چی آرومه و ظاهرا میوه بدون ذره ای مشکل به نظر میرسه ، یکدفعه ای و بعد از اقدام برای قارچ کردن اون ، مشخص میشه که متأسفانه دیگه هیچ میوه ای در کار نیست و کل آن مجموعه از درون کاملا فاسد شده و نابود شده ؛
- صدائی که نتونه از حلق به بیرون برسه ، لاجرم به فریادی غیر فابل کنترل با انباشته ای از عقده و نفرت ویرانگر تبدیل خواهد گردید ؛ (2510287) (alef-17)
 
زینب
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۱۹:۵۲
نظام جدای از جامعه نیست!
حکومتی ها از مریخ نیومدن،از دل همین جامعه ان، اول ما باید خودمون رو به این مفهوم عادت بدیم! (2509727) (alef-17)
 
نیازی
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۶:۰۲
کاش بجای "سیاسی کردن مسائل " ، "برای حل مسائل ، سیاستگذاری می کردیم" (2509930) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۰:۱۹
به نظر من اولین سوال جامعه اینست که چرا افراد وگروههایی که باعث شدند پرونده هسته ای ایران از آژانس خارج شود وبه شورای امنیت برودواجازه مانور به رژیم صهیونیستی منفور برای جوسازیهای تخیلی علیه ایران بیش از همیشه را دادند ودست آمریکا را برای اجماع سازی علیه ایران باز گذاشتند وپرونده ای قطور از تحریمها علیه ایران با ندانم کاری وحرفهای بیحساب کتاب زدنشان برای ایران تدارک دیدند که حالا دولت تدبیر وامید وسربازان دیپلماسی باید برای برداشتنشان ساعتها وماهها مذاکره کنند وعرق بریزند،چرا حالا در موضع طلبکاری وبه سخره گرفتن دولت نشسته اند وبا فراغ بال راه میروند وکبکشان خروس میخواند ودر روزنامه هایشان تیترهای آنچنانی میزنند وحتی بعضی هاشون با تجربه مدیریتی مشعشعشان به هیئت رئیسه مجلس هم راه یافته اند؟آیا کسی هست جواب این سوالات مهم ملت را بدهد؟چرا همیشه در نظام یک عده باید زحمت بکشند ووظیفه رفع مشکلات با آنهاست ویک عده فقط در موضع امر ونهی وطلبکاری نشسته اند واگر زورشان برسد کارهارو خراب هم میکنند؟چرا جبهه پایداری با فراغ بال یکسال است با گفته ها وطرحها وسوالاتش از وزرا واستیضاحهاوتحرکاتش برای رای ندادن به بعضی وزرا براحتی دارد بر روی اعصاب کثیری از مردم راه میرود وآب هم از آب تکان نمیخورد؟چرا به این سوالات مردم پاسخ داده نمیشه؟ (2509943) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۲:۴۳
یه دفعه بگو همه چی تقصیرمحمود خان بود دیگه . چراانقدر پیچوندی ؟
اره هرچی تو دنیا ازقبل تاابداتفاق میافته کارمحموده!!!!!!!!!! (2510357) (alef-17)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۰۷:۴۹:۳۷
قبل از احمدی نژاد نیز کار آمریکا و اسرائیل بود (2511814) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۰:۵۷:۳۸
مسئله : مگر مقامات دولتي فعلي در زمان دولت قبل همگي بلا استثناء صاحب پستهاي کليدي و تصميم گيرنده نبودند ؟ چرا هيچ انتقاد وايرادي ازآنها نديديم؟ (2511366) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۲:۴۴
آخه جامعه هی تصور می کند اتفاق بزرگی افتاده؛ وگرنه نظام که ککش نمی گزد اصلا (2509950) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۹:۵۱
احسنت! هم به نوشته نگارنده و هم به کامنت جنابعالی
شاید اگر این طرز تفکر 5 سال پیش در جامعه (هم در حکومت و هم در مردم) حاکم بود و اجازه می دادند همه سلایق اجازه ابراز داشتند الان نه تنشی بود, نه فتنه ای, نه سوءاستفاده ای و نه ...
مملکت ما متاسفانه همیشه از دوستی خاله خرسها ضربه دیده. افرادی که از روی بی سوادی و کم تحملی سکان بخش های مختلف حکومتی را در دست دارند و از روی افراطی گری فقط خود را می بینند و فقط نظر و سلیقه خود را درست می دانند و هر کسی که ذره ای با تفکراتشان زاویه داشته باشد می شود "فتنه گر"! البته نباید مسئله بسییییییییییییییییییییییییار مهم منافع افراد را هم ندید گرفت که با انگ زدن به غیر همسلیقه های خود قصد در کردن رقیب از میدان را دارند!
پاراگراف آخر نگارنده فوق العاده است.... (2510060) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۰:۲۲
تجمع بدون آشوب و اغتشاش را نویسنده دفاع کرده است نه وحشی گری در حمله به بانک و مسجد و پایگاه بسیج و ... (2510265) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۶:۰۹
دوست عزیز حرفت را کاملا تایید میکنم
شاهد آن هم جلوگیری از تشییع معلم شهید بروجردی بود (2510153) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۵:۳۱:۳۱
وااااا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!شما کجا زندگی میکنی ؟!!!!!! اصلا هیچی نمیخونی ؟!!!!!!!!!!!!!!!!
معلم بروجردی رو که دفن کردن ملتم اومده بودن عکساشم سرچ کنی میبینی . لطفا اطلاع ناقصتونو به رخ بقیه نکشین حداقل قبل ازنوشتن کامنت یه سرچ کن ببین (2510691) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۷:۳۱
متن را درک نکردید؛ چون خطابش با نظام هست؛ هم در تیتر خطابش با نظام است و هم در متن می گوید:

باید رفتار نظام و سیاستگذاری آن نشان دهد که سطح این دفاع و آن مبارزه، خیلی بالاتر از ذوق زدگی ها و هیجانات تین ایجری ست. (2510339) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۵:۴۴:۴۹
آه خانم اسوپار باز چه مغالطاتی سرهم کرده اید؟؟!! خدا میدونه باز چه چیزی نوشته اید من که وقت تلف نمیکنم برا خوندنش خدا رحم کنه به همه ما (2510739) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۰:۳۸:۱۸
همیشه پای حرف های خانم آسوپار این کامنت ها رو میبینم که من وقت تلف نمی کنم متن شمارو بخونم ، خوب همینجوری نخونده نظر میدید که وضعتون اینه (2511335) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۰۷:۴۸:۵۳
خوب بخون بعد نظر بده !!! (2511813) (alef-17)
 
عرفان
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۰۱:۱۴:۰۰
بله همون جامعه که به مسی و غیره فحاشی میکنه؟این که دیگه کار نظام نبوده! ایهمه تخلف رانندگی چی؟اینم کار نظامه؟باید قبول کنیم حامعه منطقی و قانونموندی نداریم
همون جامعه ای که خوانندش میمیره کای واسش گریه زاری و های و هوی میکنن اما همون خواننده اگه البوم میداد بیرون ،جامعه به حای خرید کردن البوم و حمایت از خواننده،از اینترنت و به صورت رایگان دانلود میکرد!
الف لطفا چاپ کن (2511728) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۰:۰۵:۵۷
یکی از وظایف اصلی هر حکومتی بالا بردن فرهنگ عمومی جامعه از طق مختلف است . حال در این کشور چقدر به این مهم پرداخته می شود؟؟؟ همه اش سیاست سیاست ... دشمن دشمن دشمن......!!!!! (2511928) (alef-17)
 
دره چايي
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۲۷:۰۴
درواقع سلايق مردم در هر جامعه اي بر سلايق حكومت غلبه مي كند.
حكومت با بوق و كرنا سلايق و خواسته هايش را اعمال ميكند ولي جامعه و مردم به آرامي خواسته هاي خود را محقق مي كنند. (2509413) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۳۲:۵۸
به نظر اینجانب نویسنده یا برداشت و درک درستی از جامعه ایرانی نداشته و یا مطلب را باب میل برخی نوشته اند. جامعه ایرانی بسیار پیچیده تر اینها است و با حساب سر انگشتی و به زعم نویسنده محترم بصورت ساده نمی توان به تجزیه و تحلیل آن پرداخت. بجای اینکه همه کاسه کوزه ها را سر رسانه های بیگانه و عوامل خارجی بشکنیم باید به نقد خود بپردازیم. چرا اینگونه شد و چرا اینگونه مانده این سوالات اصلی است و تا برطرف کردن مشکلات صورت مساله نمی توان آنرا پاک کرد. (2509428) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۸:۴۵
با این صحبت ناشناس موافقم. اضافه می کنم کهخانم آسوپار یک سری پیش فرض داشته از جمله این که یک عده اشخاص حقیقی یا حقوقی را به جای " جمهوری اسلامی " قرار داده و گفته " جمهوری اسلامی اگر میخواست، می توانست کاری کند که آن تشییع انجام نشود" !!! حیرتا - هرچند همیشه این اتفاق افتاده و حاکمیت ( و نه جمهوری اسلامی) با تشییع ها و تدفین ها . این دست اتفاقات برخورد کرده اما این خود از بزرگترین اشکالات و اشتباهات حاکمیت ماست زیرا:
اگر یک استاندار یا یک مسئول در وزارت کشور یا یک نهاد امنیتی مثل وزارت اطلاعات و یا رییس یک ارگان انتظامی مثل نیروی انتظامی از تشییع یک هنرمند ممانعت کند، حقوق ملت را زیر پا گذاشته. ملت حق دارد از هر کسی هرگونه که میخواهد قدردانی و با او وداع کند. اما جمهوریت این نظام حق ندارد از چنین رفتار ملتش ممانعت کند و اگر چنین کرد، جمهوریتش زیر سوال می رود و حقانیتش هم همینطور. بنا بر این بهتر است مسئولین و تصمیم کیرندگان در چنین وادی هایی وارد نشوند و حقوق ملت را نادیده نگیرند که حقانیت جمهوریت که اصل نظام است، مورد تردید قرار نگیرد- البته فرض بر این است که مردم هم سلاح حمل نکنند و مراسم شان را آرام و با مسالمت انجام دهند. بنا بر این نویسنده نباید اینگونه بگوید که " اگر جمهوری اسلامی می خواست، می توانست..." نخیر- اگر جمهوریتی در کار باشد ، حق ندارد از چنین کارهایی ممانعت کند و اگر چون زور و قدرت دارد و قلدر است، ممانعت می کند، پس از جمهوریت خارج شده است.
در ثانی سرکار خانم آسوپار در جایی دارد دعوت به خویشتنداری می کند و اعتقاد دارد که اگر حاکمیت بگذارد و مجال بدهد، هر حرکت قبیحی خودش را لو می دهد و خودش فاتحه خودش را می خواهند.
مردم با سگشان رفته اند و فرباد زده اند که " مرجع تقلید ما پیش نداست امروز"؟ من جنین چیزی را نه دیده ام و نه شنیده ام. این اقا یا خانمی که این کار را کرده که مردم نیست!!!! یک نفر است یت پنج نفرند. اما به قول شما جمهوری اسلامی چنین عملی را تحمل کرده و از آن ممانعت نکرده و آن شخص را زندانی و محکوم به اعدام نکرده و همینطوری طرف افتاده دنبال جمعیت با سگش و چنین شعاری داده؟ و حاکمیت تحملش کرده؟ تحمل حاکمیت ما خیلی از این حدود کمتر است. البته ناگفته نماند که بعضا خود حاکمیت چنین کارناوال هایی راه انداخته و دختران آنچنانی را در راس یک راه پیمایی گذاشته تا نشان دهد همه اقشار مردم از اقای ایکس حمایت کرده اند!!!!! خانم آسویار ما از این چیز ها هم دیده ایم. در مورد این مشاهدات چه مطلبی دارید و آنها را چگونه توجیه می کنید؟
در ثانی پیش فرض خانم آسوپار در مورد اینکه همیشه حق با نظام و یا حاکمیت است و یک مشت معلوم الحال نهایتا خودشان افشا و مفتضح می شوند هم از بن وریشه فرض بسیار غلطی است. (2510160) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۲۴:۵۷
یه خواننده فوت کرده یه عده ای از مردم رفتن تشییع جنازش !حالا همه هم هی میخوان پیچیدش کنن ویه چیز ی ازتوش بکشن بیرون . منظورتون از " چرااین گونه شد " چیه ؟! چرا همیشه مشکوک نگاه میکنیم ومیخوایم چیزای ساده رو پیچیده کنیم و اونو به مخالفت به نظام و نظام شکست خوردو ....ربط میدیم . همین کارارو میکنیم نظامم حساس میشه . جنبه یه تشیع روهم نداریم !
الان تو همین الف چندتا مقاله نوشته شده شده درباره این موضوع ! هرنویسنده ای هم یه چیزی گفت . لطفا تمومش کنین . ماخودمون مقصرم که بعضی رفتارها ازبعضی ازافرادی که وابسته به حکومتن شکل میگیره .
کاش میرفتین ازجوونایی که اومدن میپرسیدین چرااومدن .
این همون جوونیه که امام حسینم میره سینی زنیش هم میکنه مراسم ختم خواننده محبوبشم میره . باورنمیکنین صفحات اجتماعی این جوونهایی که تومراسم ختم رفتن نگاه کنین .مراسم ختم پاشایی روگذاشتن وشرکت تو مراسم امام حسینم گذاشتن . (2510327) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۱:۵۱
کاش الف به جای اینکه هرروز یه مقاله درباره موضوع پاشایی وتجمعاتش از چندتا خبرنگارمعمولی وافراد درسطح درجه 3 میذاشت
ازیه جامعه شناس بزرگ وتحصیل کرده دانشگاهی ومعروف که نه اونوری بودنه این وری وکاملا بیطرف بود وبیشتراوقات تحلیلهای درست میده یه مقاله میذاشت نه ازچندتا افراد معمولی .
اینو که منم بلدم ازدیدخودم مقاله بدم .
جالب اینجاست مقالات همه باهم تناقص دارن . (2510404) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۳۴:۴۹
خوب شروع کردی ولی بد تمومش کردی. کاش بی طرفانه ادامه می دادی و از دیدگاه اینکه این اجتماعات هم حق مردم است و هم لزوما ضد نظام نیست حرفت رو تموم می کردی. ولی به هر روی،‌تیکه اول مقاله خیلی خوب و عاقلانه بود. این نوع تجمعات و رفتار عاقلانه،‌تمرین دموکراسی هم برای مردم و هم برای نظام است (2509431) (alef-10)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۲۱:۵۲
همون شروعش هم خوب نبود چون كه به جاي درخواست از نظام براي تحمل و مدارا، از جامعه توقع اين كار را دارد. انگار اين تندروي ها و برخوردها از بطن و متن جامعه و به طور خودجوش! بيرون مي آيد. (2509735) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۳۶:۴۸
بسیار از متن شما لذت بردم. موفق باشید. (2509433) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۴۰:۲۸
دولت خدمتگزار احمدی نژاد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چه خدمتی؟ جز تحریم و تورم و بی ارزش شدن پول ملی و اختلاس و گرانی برای ما و سهمیه ها برای خودشان (2509445) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۱:۵۵
شعارهای دولت های خاتمی و احمدی نژاد و روحانی همراه با اسامی شان آمده است. نه اینکه بگوید این طوری بودند. حالا اینکه چقدر به این شعارها عمل کردند موضوع مقاله نیست.
متاسفانه خواننده های الف اصلا متوجه اصل ماجرا نمی شوند و کامنت می گذارند! (2510268) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۹:۲۱:۲۵
این یک شگرد که بعضی از کامنت گذاران عمدا نکته اصلی مقاله رو نبینند وبه جنبه‌های منفی موضوعات مطرح شده پرداخته تا اصل موضوع مورد نظر نویسنده ازنظر بیفته (2515242) (alef-13)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۴۸:۰۸
امیدوارم روزی فرا برسه که مردم و مسئولین کشور هدف اولشون پیشرفت کشورشون و دفاع از اون باشه نه آرمانهای حزبی و سیاسی و گروهی و قبیله ای و .... (2509471) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۰:۴۸
ذوست عزیز احزاب محل پرورش نیرو برای مدیریت های کشور هستند و نباید آن را به خواسته های قومی و باندی تقلیلشان بدهیم. حضور احزاب لازم است و این اجزاب می توانند نیروهای مختلف جامعه را زیر پرچم خود بیاورند و آن ها را آموزش بدهند بعد بهترین های خود را به انتخابات ها بفرستند و در صورت پیروزی، مسئولیت اقدام منتخبان خود را بر عهده گیرند ...

این تفکر «حرب ستیزی» را باید کنار بگذاریم البته احزاب ما نیز باید تغییرات بسیاری داشته باشند ... (2509644) (alef-17)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۸:۵۱:۰۶
با سلام و ياد او نويسنده محترم درست و منظقي بيان كردند بايد به عقايد ديگراجازه اظهار نظر داد و بايد به افتخار اينكها يراني هستند و در حكومت اسلامي و آزاد انديش شيعه زندگي ميكنند طعم حكومت خدا بر مردم و بيان نظرات ديگر را داد بايد كاستي ها را از همين طريق شناسايي و رفع كرد چون مردم در جامعه اسلامي حق دارند و سران حكومت افتخار خادمي وخدمت اين مردم متدين را آنها دارند تا بدين وسيله خداوند خشنود شود ولي بايد با رفتار هنجار شكنانهو آرايش غليظ و زشت كه بدور شنويات اسلامي و ملي اين مردم هست برخود كرد ونبايد اجازه اظهار وجود به اين افراد را داد چون متعلق به حزب شيطان است و حزب خدا فرامين خدا و رسول و امامان را اجرا ميكنند بايدباافرادي كه بابي حجابي ريشخند به قوانين ومردم ميزند وتا ان جا كه پدر ان مرحومه اعلام كرد پسر من مداح آقا امام حسيناست و در خانواده مكتبي بدنيا آمده و از افراد هنجار شكن برات كرد روحش شاد و مشمولرحمت اللهي گردد ان شالله (2509477) (alef-10)
 
خوش بين
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۱۳:۰۰
البته به نكات خوبي اشاره شد واقعيت امر اين است كه چه قبول داشته باشيم يا نداشته باشيم اكثريت مردم كه ايدههاي انها در انتخابات متبلور شد منتقد وضعيت موجمود هستند كه قدرت و تريبون ها و رسانه ها و صدا و سيما در اختيار اقليت پر نفوذ قرار داره و هر مطلب و اخباري را به بنفع خود تفسير و تعبير ميكنند و اعتقاد دارند كه انها متجلي از اسلام ناب هستند و بقيه مرتد و بي دين و وابسته به اين و ان ميباشند و حرف اخر را بايد انها بزنند واقعا اسم اين را ميگذاريم مردم سالاري اسلامي؟ البته صدا وسيما در مراسم زنده ياد پاشايي بر خلاف گذشته سعي كرد ضمن انتساب نامبرده به دينمداري و برجسته كردن برخي از صحنه ها اورا از طرفداران خودي بداند اما بهترين كسان احاد جامعه هستند كه قضاوت بر عهده انهاست .ما نبايد خود را گول بزنيم و فكر كنيم مردم حرفهاي جهت دار مارا قبول دارند واز طرف توده مردم به داوري بنشينيم و حتي اين حركت چند صد هزارنفري را يه هزاران نفر تقليل بدهيم و بهتظاهرات طرفداران خودرا به ميليونها؟.در هر حال اين رسانه ها و صداو سيما متعلق به كل جامعه است نه يك گروه خاص انشا.. با كمك پرورد گار و نفي منيتها و خود شيفتگي ها موجب اتحاد و همبستگي بيشتر گرديم (2509537) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۱۴:۵۹
از اینکه اقای دکتر توکلی و سایت الف بعد از سالها، به این درجه از روشن بینی رسیده اند و مدافع گسترش ازادی ها در چارچوب جمهوری اسلامی هستند مایه خوشحالی است (2509542) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۱۸:۴۳
ببینم مگه الان مجوز هایی که م یدن در چارچوب نظام نیست؟؟ خب بعدا هم مثل الان خواهد بود (2509902) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۴۸:۲۷
بالاخره آگاهی و بصیرت اصولگراها هم ثابت که نیست و روز به روز بالاتره میره! :-)

الف جان اگه اینو سانسور نکنی معلوم میشه بقول نویسنده "مدارا و تحمل مخالفت" بالاست (2510428) (alef-17)
 
لالایی
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۱۵:۴۲
برادر عزیز که مقاله ی اینچنین نوشته ای،
همین سایت الف یه کم حرف مخالف بزنی تو سایت نمیگذاره اونوقت حرف از تحمل میزنی؟
شما که لالایی بلدی روی سخنت با کی هست؟
با مردم یا دولت؟ (2509547) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۱:۴۰
چرا فکر می کنید اینگونه مقاله ها صرفا نوشته آقایان است؟ (برادر محترم!!!) (2509912) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۴۹:۴۷
خواهر تشریف دارن .اخوی. (2509996) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۲:۴۹:۵۷
زن و مرد از نظر ما فرقی با هم ندارن اخوی (2512367) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۱۹:۲۹
به امید روزی که ظرفیت تحمل عقیده مخالف آنقدر زیاد بشه که همه تفکرها اجازه ظهور پیدا کنه. (2509562) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۲۷:۰۸
حرفها كاملا صحيح و منطقى و منصفانه است ولى كو گوش شنوا و كو خرد در كارها و كو افكار براى اهداف بلند مدت ، كو اموزش استفاده صحيح از آزاديهاى مدنى ..وووووو (2509577) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۳۵:۰۷
خانم اسوپار مجبور نیستی در هر زمینه ای نظر بدی. سابقه خوبی از قلم شما در ذهن ما نیست. (2509598) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۰:۴۱:۰۳
شما هم مجبور نیستی مقالات ایشون رو بخونی وقتی نظرات ایشون باب طبع و مزاج شما نیست

کسی اسلحه گذاشته روی شقیقه شما ؟ (2511337) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۴۶:۰۰
نسبت به مقاله های قبلی خانم آسویار، این مقاله شان منطقی بود.
در تربیت فرزند، والدین همین وظیفه را دارند که به او اجازه ابراز سلیقه بدهند تا عقده ای نهفته در او شکل نگیرد.
از خانم آسویار تقاضا دارم با همین منطقشان، در خصوص رواج فساد اداری مالی خرد و کلان توسط برخی مدیران ریز و درشت اقتصادی و بی توجهی به آن که داد برخی نمایندگان متعهد مجلس را هم بلند کرده، مقاله ای داشته باشند. (2509626) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۰:۵۸
با سلام و تشکر. بسیار خوب بود. (2509645) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۱:۳۹
حرف حساب. (2509647) (alef-17)
 
بريده
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۱:۵۷
فقط مي دونم اين حرفها واسه ما آزادي كه نميشه هيچ ،شان مرحوم پاشايي هم خدشه دار ميشه. (2509648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۳:۲۹
شأن یعنی چی؟ عمری شعار دادیم خود ولی فقیه را هم باید نقد کرد، حالا اجازه ی دو کلام نقد یک خواننده ی تازه کار درجه چندم را هم نمی دهید!! (2510275) (alef-17)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۳:۱۷
این دایره نظام رو باز ترش کنید ما هم جا بشیم
والا
حالا کلی ادم برن مراسم خواننده جوان
کجاش ترس داره؟؟؟؟؟ (2509652) (alef-10)
 
یکی
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۳:۵۱
من هر موقع در سایت الف نظر شخصی و بدون توهین به شخص یا سازمان یا نظام می نویسم که احساس می کنم مخالف نظر نظام است منتظر می مونم بیان بگیرنم و احساس می کنم یه جرم سیاسی مرتکب شدم چرا باید اینطوری باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2509656) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۸:۴۷
خب فکر کنم دچار توهم توطئه هستید. با روانشناسی ممکن است درمان شود (2510300) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۰:۴۲:۰۴
بیماریتون خیلی حاده ، برای شفاتون دعا میکنم (2511339) (alef-17)
 
ابوالقاسم
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۰۹:۵۵:۲۰
سلام ،
ضمن ابراز خرسندی از نگاه دمکراتیک نویسنده ( البته دلایل این نگاه ازادمنشانه کمی سطحی است) ما اگر توجه کنیم ، BBC و یا بیشتر رسانه های غیر خودی دیگر ،بیشتر اخباری که دارند،همان خبرهائی است که در کشور وجود دارد ولی صدا و سیما و باقی رسانه ها به هر دلیلی پخش نمیکنند،ولی انها انرا میگویند !
مانند بیشتر گفته های نمایندگان مجلس،یا فلان مسئول حکومتی که در یک جلسه ای مطرح کرده ! مثلا مراسم تشیع مرحوم پاشائی را که وسط پایتخت برگزار شده ،
و با ان همه جمعیت ،برای تلویزیون ما یک انگار نه انگار است،و یا بسیاری خبرهای دیگر که در کشورمان اتفاق می افتد،مهر سکوت و بی اعتنائی بر لبان این صدا و سیما است،اما رسانه های خارجی همانها را مطرح میکنند. انها کار عجیب و غریبی نمیکنند ،و بقول شما، کار عجیب و غریب ،در خود کشور است که توسط اقایان صورت میگیرد. (2509662) (alef-17)
 
www.ravs.orq.ir
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۱۸:۳۱
به امید روزی که ظرفیت تحمل عقیده مخالف آنقدر زیاد بشه که همه تفکرها اجازه ظهور پیدا کنه (2509724) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۰:۳۲:۴۶
اگر تشییع قائم مقام معزول رهبری نبود، !!!!!!! این معزول اسم ندارد؟؟؟؟ (2509768) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۷:۵۵
اصلا مگر اسمی در متن آمده؟ حالا شما همین یک نفر را دیدید؟
اسم امام خمینی و سیمین بهبهانی و مرتضی پاشایی هم در متن نیست و فقط به آنها اشاره شده است. چرا شما فقط همان قائم مقام را دیدید؟!!! (2510296) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۰۶:۲۸
خانم آسوپار با توجه به اینکه بخشی از مطالب شما واقعیتی است که باید مسولین امنیتی کشور بدان توجه کنند چنانچه همین مطالب مورد توجه آقایان در سال 88 قرار می گرفت نظام دچار چنان خسرانی نمی شد صرف نظر از این ،
موضوع اقبال مردم در تشییع جنازه مرحوم پاشایی بیشتر از آنی که جنبه سیاسی داشته باشد حاوی نکات عمیق روانشناختی است که جا دارد اظهار نظر در مورد آنرا به متخصصان مربوط وانهیم (2509857) (alef-17)
 
من
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۱۷:۰۷
آفرین و احسنت (2509891) (alef-10)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۷:۱۶
الان یعنی می خوای بگی که حکومت اجازه این تشیع جنازه را داد ؟ !!!

حکومت شوکه شد . اصلا فکر نمی کرد که این اتفاق بیافته که بخواد ببینه اجازه بده یا نه . (2509932) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۲۹:۲۵
مساله اینجاست که محافظه کاران همواره به دنبال یکرنگی جامعه بوده اند و می خواهند مدل خود را ولو به زور به بقیه مردم بخورانند! وگرنه اگر تکثر افکار و عقاید را محترم می شماردند دیگر از یک تشییع متفاوت انقدر عصبی نمی شدند! هرکس می خواست بالای سر میت خودش نوحه بخواند یا شعر و آوازی غمگین به خودش مربوط بود. (2509940) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۶:۳۰
مشکل این بود که خانواده ی عزادار دلشان می خواست نوحه بخوانند و اگر به این جماعت خوشحال دوربین بدست بود به پدر پاشایی هم اجازه ی عزاداری به سبک خودش را نمی دادند. مگر به خانواده ی سیمین بهبهانی چنین اجازه ای را دادند این مثلا طرفداران؟! (2510290) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۴:۲۹:۴۱
پدر آقای پاشایی اختیار میت خودش را دارد اما اختیار جمعیت عزادار را که ندارد! می توانستند یک مراسم خانوادگی در خانه بگیرند و فقط اعضای فامیل یا هر آنکه ایشان مناسب مراسمشان می پنداشتند را به آن دعوت کنند.
اما وقتی مراسم عمومی می گیرند، نمی توانند روش عزاداری را به مردم دیکته کنند. مرتضی پاشایی با همین آهنگ ها مردم را دور خود جمع کرد نه با نوحه خوانی چه پدرشان بپسندد و چه نپسندد

خانواده خانم بهبهانی هم ایضا
هرکس با بهبانی آشنا باشد می داند که خودش هم آن فضای اعتراض گونه را بیشتر برای مراسمش می پسندید تا یک نوحه خوانی مذهبی (2510531) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۵:۴۵:۲۷
پدربزرگمه من 100 سالش بود چندوقت پیش فوت کرد ولی فامیلامون اومده بودن مخصوصا خانمها همه انگارتشریف اورده بودن مراسم عروسی ازبس همه ارایش داشتن ,ماکه تو دلمون خیلی ناراحت شدیم فامیل بودن چیزی نگفتیم . حالا پدربزرگما صدسالش بود وبیماروپیرکه نمیتونست ازجاش بلندشه ازصبح تاشب مینشست قران میخوند احتیاج به فاتحه کسی نداشت . ولی واقعا خانمی که اونجورارایش کرده بود مادر خودشم فوت کنه اون جورلباس میپشه اونجورارایش میکنه ؟ من الان کاملا درک میکنم خونواده سیمین بهبانی و خونواده مرحوم پاشایی رو
شماهم بهتره اظهارنظر نکنی وقتی صاحب عزا نیستی . درک این مسیله خیلی سخته چون جای خونواده مرحوم نیستی . وقتی میتونی این نظروبدی که فرزنده خودت فوت کنه مردم بیان شعربخونن یا خواهرت ومادرت فوت کنه به جای فاتحه عقده گشایی سیاسی کنن دست بزنن ودنبال یه چیزای دیگه باشن . همه هم میدونیم که وقتی رفتی اون دنیا ، مرده ها منتظر یه صلوات توان نه اینکه صدهزا رنفربیان شعرتوواهنگتو ازحفظ بخونن. (2510740) (alef-17)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۸:۲۹
مهمترین پیام این گونه رفتارها این است که جامعه ما جوان است و رفتار جوان مانند هوای فصل بهار پس رفتار حاکمیت میبایستی چهار فصل را پذیرا باشد (2509966) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۳۸:۴۵
جمهوری اسلامی و حق ابراز "سلیقه های غیرحکومتی"
اين حق فقط فقط براي مراسم عذاداري نيست ، براي مطبوعات هم هست ،براي سياسيون هم هست ،براي شادي هم هست و...
البته يك حكومت مردم سالاري اين حق ها را به رسميت مي شناسد نه حكومتي مثل كره شمالي (2509969) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۱:۵۴:۰۷
امیدوارم سیاستمداران یاد بگیرن که سیاست را با زندگی اجتماعی قاطی نکنن.بابا ماها دلمون می خواد وقتی شادیم با هم شادی کنیم وقتی ناراحتیم گریه کنیم این همون اتحاد نیست؟؟؟ما کاری به سیاست نداریم دلمون می خواد مثل خیلی از مردم دنیا شاد باشیم با هم باشیم دوست داریم مملکتمون اسلامی باشه ولی یک سری حداقل ازادی ها داشته باشیم اونم نه فقط در مراسمهای عذاداری.حتی توی شادیهاااا.اینا کجاش جرمه؟؟؟؟؟؟؟ (2510010) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۴:۲۹
با اتکا به همین "غیرحکومتی ها" بود که انقلاب، حکومت سلطنتی را سرنگون کرد ولی هنوز بعد از 30 و چند سال به اهداف اولیه اش نرسیده است. (2510048) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۷:۲۷
نمی دونم که چرا علیرغم منطق بکار رفته که قابل احترام و نقد می باشد ولی نحوه نگارش و مثال ها و در نهایت کل مطلب دلچسب نمی باشد. (2510054) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۱۹:۲۲
سطح کامنت های الف پایین هست. فکر کنم مجبور نیستید همه ی کامنت ها را تایید کنیدها

دو تا نقد درست درمون توی کامنت ها نیست (2510095) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۵:۱۷
متاسفانه تو مملكت ما حكومت از طريق صدا و سيما و ....حرف و سليقه هاي خودشو ديكته ميكنه ولي متاسفانه سليقه هاي حكومت با سليقه بدنه اصلي جامعه و اكثريت مردم خيلي فرق ميكنه.
واين بزرگترين ضرر رو به كشور ميزنه.
ولي نكته مهم اينه كه براي حل اين مشكل حكومت بايد سليقه خودشو با سليقه مردم و اكثريت جامعه يكي كنه وگرنه مردم روز به روز بيشتر فاصله پيدا ميكنن از حكومت. (2510146) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۳۵:۱۷
متن منطقی و وزینی بود بخصوص در به رسمیت شناختن حق اعتراض بدون برچسب ضد نظام خوردن والبته با رعایت قانون در هر مراسم وبرنامه ای ...عزاو عروسی ندارد هر برنامه ای در چارچوب قانون (2510147) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۶:۲۴
درود ، خیلی ساده بود حکومت که فرصت نساخت اصلا در بروز این مراسم حکومت فعال نبود بلکه کارکردهای چنین ساله حکومت در شکلی در این مراسم ظهور نمود که همه فکرهای گذشته که در مورد چنین مراسمی بود به یک جهش و نوع خاصی بدل شد در واقع نواوریی که در این مراسم دیده شد کاملا متفاوت بود با ریشه فکری حکومت در مورد این نوع مراسم بزبان ساده تر روشی ابداع شد در این مراسم که بتدریج روشهای گذشته را به نو اوری رساند در یک فرایند انبوهه خلقی مردم نشان دادنند که با ویژگی های برتر وسادی بخش او هم میتوان به یاد ازدست رفته بود نه فقط یاد او را با غمبارهاش و سختی کشیدنهاش را به غم و غصه ختم کردن ، به غبارت دیگر الگوی غربی ها در این نوع مراس در حال همه گیر شدن هست . نویسنده محترم مربوط به اجازه حکومت نیست . شما با این نوشته تان فقط با فکر در حال بازی کردن هستید . بدون اینکه به عوامل زمینه ساز پیدایش چنین رفتاری قدرت پرداختن داشته باشیند. (2510212) (alef-17)
 
ياسر
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۶:۲۸
نكته جالب ماجرا همين جاست!!!حكومت مدام از امنيت و كنترل كامل كشور خبر ميده يا ناامنيو اعتراضات مردمي امريكا واروپا رو انقدر بزرگ ميكنه كه ديگه كلا از جذابيت مي افتن مثال همين داستان شهر فرگوسن امريكا ...اما وقتي در كشور خودمون در مقابل چشمان مامورين انتظامي و مردم يك نفر يكي ديگر رو با چاقو ميزنه و حتي اجازه نميده كسي به كمك فرد مصدوم بره ....اينجا رسانه ما خواب تشريف داره و خبر نگارش ( جناب غرقي ) تو كوچه هاي امريكا در به در دنيال اينه كه ايا كسي با تفنگي كسي يا كساني رو ميكشه بعد با اب وتاب يك ماه روش مانور خبري بدن !!!!كه آي ملت امريكا كلا كشور ناامني است !!!! (2510214) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۱۴:۵۳
بله خب؛ مملکت فقط یک خبرنگار دارد و آن هم غرقی ست از نظر شما (2510281) (alef-17)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۲:۵۷:۳۹
سلام
آفرین بر نویسنده.
متن زیبایی بود (2510221) (alef-17)
 
شاهین
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۲:۲۷
احسنت به این خانم نویسنده. تحلیل بسیار خوبی داشتند، انشاا... که این طرز فکر در جامعه جا بیفتد (2510355) (alef-17)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۴:۰۰
انتخاب عکس مطلب عالی بود.
ما مردم جمهوری اسلامی ایران تکه های پازل این کشور هستیم. ما در کنار هم ایران را می سازیم. ممنون الف (2510367) (alef-17)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۳:۳۸:۵۹
احسنت بر خانم اسوپار با این قلم وزین که به نکات درستی اشاره نمودند (2510392) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۴:۲۳:۱۵
"غیرحکومتی ها" موضعی علیه کلیت نظام ندارند؛ اینان شاید همان قشر خاکستری هستند که روزی دلخوش به اصلاح طلبی محمد خاتمی می شوند؛ فردایش ناامید از اصلاح طلبان به دولت خدمتگزار محمود احمدی نژاد رأی داده اند و بعدتر به تدبیر و امید حسن روحانی دل بستند.

کلا از این مساله که سال 88 به آقای موسوی رای دادند عبور کردید ظاهرا. انگارد که از کره ی مریخ مردم به موسوی رای دادند و ایرانی نبودند!!!! (2510510) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۵:۱۸:۵۷
در متن صحبت از افراد پیروز انتخابات است؛ نه کاندیداهایی که رأی نیاوردند
موسوی هیچ وقت پیروز انتخابات نبوده است. (2510662) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۴:۵۴:۱۶
اگه افرادی که کامنت می ذارن هم از دسته کسانی هستند که به هیچ وجه طاقت شنیدن صدای متفاوت ندارند واسفا که این مطلب بالا در مورد همین مردم صدق می کنه
از شدت خودخواهی و سطحی نگری خودتون کم کنید (2510594) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۴:۵۸:۵۵
هنر هر حکومتی راضی نگه داشتن گروه های گسترده مردمی با سلیقه های مختلف هست.. وقتی صداسیما از یک جریان فکری اگر شخصی سرما هم بخورد سنگ تمام میگذارد ولی اگر در جریان دیگر یک شخص کشته هم شود اهمیتی ندهد خوب همین میشود که جامعه تکه تکه میشود.
بعد از مرگ پاشائی هم وقتی صداسیما دید واکنشها زیاد است شروع کرد به برنامه گذاشتن..
نظام ما بر مبنای هر ایدئولوژی بنا شده باشد باید بداند طیف گسترده ای بخصوص افرادیکه بعد از انقلاب بدنیا آمدن با برخی از اقدامات و رفتارهای حکومت مشکل داشته باشد. راضی نگه داشتن آنها راحت است , فقط باید به آنها بها داد و توجه کرد.
اگر میخواهیم نظام حفظ شود چاره ای نیست.
طیف عظیمی از جوانان بر خلاف جهت سیاستهای نظام در حال حرکت هستند و با نصیحت و زور مسیر خودشان را عوض نمیکنند چون برخی از خواسته ها در دنیای امروز دیگر طرفداری ندارد و نباید به دنیای خصوصی مردم وارد شد... امیدوارم با توجه به سلیقه های مختلف شاهد همدلی بیشتر میان مردم با هر سلیقه ای باشیم. (2510611) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۵:۵۹:۳۳
خواهشا سعی نکنید کشور رو به دو قطبی حکومتی و غیرحکومتی تبدیل کنید..مقالتون خیلی توهین آمیز نسبت به مردم بود..چطور همین مردم تو انتخابات شرکت میکنن میشن صاحبان اصلی کشور و نظام بعد برای یه خواننده محبوب تجمع میکنن میشن غیرحکومتی و غیرخودی؟؟!!مردم خیلی جلوتر از شما هستن شما نگران به قول خودتون غیرخودی ها نباش خودشون میدونن کی باید چی کار کنن آقای به ظاهر خودی و حکومتی!!خواهشا درج کنید دوستان خودی... (2510771) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۰۹:۱۷:۵۰
کی گفت غیرخودی هستند؟ گفته شده سلیقه شون مثل حکومت نیست. خب مگه هست؟ (2511875) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۶:۱۹:۳۳
غیرحکومتی ها" موضعی علیه کلیت نظام ندارند؛ اینان شاید همان قشر خاکستری هستند که روزی دلخوش به اصلاح طلبی محمد خاتمی می شوند؛ فردایش ناامید از اصلاح طلبان به دولت خدمتگزار محمود احمدی نژاد رأی داده اند و بعدتر به تدبیر و امید حسن روحانی دل بستند.

چه جوری به این اکتشاف نایل آمدید؟؟ (2510828) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۶:۴۳:۰۳
خدا و خرما باهم نمیشود. مردمسالاری هم هزینه و زیان دارد و هم منافع دراز مدت برای کشور... (2510881) (alef-17)
 
نگهبان
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۷:۵۵:۲۴
تمامی این حرفها در قانون اساسی کشور که ۹۰% مردم به آن رأی داده اند و آن را جمهوری اسلامی می شناسند آمده است. پس آسانش کنیم و بگوییم ما به سلیقه های شخصی کاری نداریم، قانون کشور، قانون اساسی جمهوری اسلامی است و هر چه در آن است، خواست اکثریت مردم ایران است.
شورای نگهبان لطفا به این امر مهم برای اجرای بهین قانون اساسی بپا خیزد. (2511033) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۸:۲۵:۰۵
من هم در انقلاب هم در دفاع مقدس همانند بسیاری سعی کردم وظیفه خود در قبال کشورم انجام دهم و برای وضعیت فعلی کشور بسیار متاسفم .اما باید مسئولین این مملکت بدانند که نسل جدید خواسته و مطالباتی دارد و رفتارهای شما را قبول ندارند و شما هم نمی توانید نخواهید توانست در مقابل انها ایستادگی کنید .رفتار خود را تغیر دهید. (2511084) (alef-17)
 
انسان
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۱۸:۵۷:۰۴
نویسنده محترم برو تو دل واقعیت نه حقیقت.قلم زدن واقعیت ها هنره نه از حقیقتها وسلیقه های شخصی و گمانهای ذهنی خودمان. (2511130) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۱:۵۳:۵۴
مدارا یعنی این که علی رغم مخالفت با عقیده ای اجازه ابراز به آن بدهید؟ حذف برخی کامنت ها نشان از مدارای بالای الف دارد؟؟؟ (2511450) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۹-۰۴ ۲۲:۵۲:۰۷
نویسنده محترم این تنها نوشته ای از شماست که کمی انصاف بخرج داده اید و به دگر اندیشان هم پرداخته اید امیدوارم این راه را ادامه دهید.
لطفن مطلبتان را کوتاه وموجز بنویسید و تکرار مکززات و اطاله کلام نفرمایید.
با تشکر (2511553) (alef-10)
 
تقی
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۰:۰۵:۳۳
خواهش بنده این است اجازه ابرازوجود به اقشار مختلف جامعه بدهیم تادرچنین مواقعی دچارتفسیروتحلیلهای غیرواقعی نشویم رسانه ملی راجولانگاه اقلیتی متملق نکنیم رسانه ملی به تمام ایرانیان تعلق دارد باهرنوع سلیقه (2511926) (alef-17)
 
حسابدار
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۰:۵۵:۱۳
اگردقت شود آخر همه بحث ها در نهایت به یک کلمه"تقدس" ختم میشود و در هر سیستم مدیریتی که کلمه تقدس وارد شد یعنی اینکه سیستم ناقص است و از سیستم ناقص نیزنمیتوان عملکرد مسئولیت پذیر را انتظار داشت و تازمانیکه مسئول اصلی مشخص نشود کارها اصلاح نخواهد شد (2512029) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۵ ۱۱:۰۸:۵۷
یکی از ملاکهای رفتاری برای مسئولان ما، متاسفانه رسانه های خارجی شده است. تا این حد که گاه اصلاً مخاطب عملکرد (ببخشید گزارش عملکرد! ) و یا پیامهای خود را مردم قرار نمی دهیم.
تریبون مجلس، پرستیژش برای رسانه بیگانه است، تن صدای نماینده برای رسانه بیگانه است، طرح مسائل در خطبه های نماز جمعه برای رسانه بیگانه است، حرف حق زدن از طرف مسئولان یعنی دشمن شاد کن! و.... در این فضای نمایشی واقعاً مردم چه جایگاهی دارند!!؟؟؟؟؟ (2512073) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۱۹:۰۵:۳۳
مقاله خوبی بود و در این شرایط که خیلیها در حکومت تحمل دیدن مخالف و شنیدن حرفاشو ندارن، بسیار امیدوار کننده ست. ولی حتی همین نویسنده تحمل رفتار های مخالف رو باید داشته باشه. مخصوصاً در مورد اون خانم شاعر و مرجع تقلیدی که نویسنده حتی جرات نام بردن از اونها رو هم نداشت.
چرا اجازه ندادن خواسته سیمین بهبهانی که خواسته بود براش عزاداری نشه و در کنار خانوادش دفن بشه اجرا بشه یا چرا اون برخورد با شرکت کنندگان در مراسم تشییع آیت الله منتظری صورت گرفت.
باید هممون تحملمونو بالا ببریم مخصوصاً حکومت. (2515226) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.