توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 264657
رایزنی عراقچی و روانچی با شرمن
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۹
معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا دقایقی پیش به گفت‌وگو پرداختند و قرار است رایزنی ظریف و کری به همراه صالحی و مونیز و با حضور عراقچی، روانچی، شرمن و هلگا اشمیت پنجشنبه ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی در لوزان برگزار شود.

به گزارش فارس از لوزان، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا دقایقی پیش در شهر لوزان بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.

تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ریاست محمدجواد ظریف چهارشنبه شب به منظور شرکت در دور جدید مذاکرات هسته‌ای وارد شهر لوزان شد.

قرار است ظریف، کری، صالحی و مونیز به همراه معاونان وزرای خارجه دو کشور و با حضور هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت ۱۰ پنجشنبه به وقت محلی در این شهر به گفت‌وگو بپردازند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ترک تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: همواره گفته‌ایم گروه ۱+ ۵ به ویژه طرف غربی این گروه باید تصمیم خود را بگیرند که آیا یک راه حل مبتنی بر مذاکره می‌خواهند یا می‌خواهند به فشار ادامه دهند؟
وی افزود: این دوره از مذاکرات بسیار حساس است به ویژه با توجه به اینکه به تاریخ‌هایی که از قبل برای رسیدن به چارچوب‌ها تعیین کرده بودیم نزدیک شدیم.
وی گفت: در دور قبل توانستیم درباره راه‌حل‌های مختلف برای موضوعاتی که باقی مانده از قبیل غنی‌سازی، تحقیق و توسعه، فردو، رفع همه تحریم‌ها و برنامه زمان بندی و همچنین زمان اجرای این توافق‌ها بحث کنیم و توانستیم در مواردی هم به راه حل‌ها بسیار نزدیک شویم.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران همچنین عنوان کرد: احتمال اینکه در پایان هفته یا شنبه هفته آینده سایر وزرای گروه ۱+۵ به مذاکرات بپیوندند کاملاً وجود دارد.

ظریف گفت: این آمادگی را داریم که به استقبال موضوعات برویم و موضوعات را با اراده سیاسی که در جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به راه حل وجود دارد، حل کنیم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که انتظار شما از مذاکره کنندگان گروه ۱+ ۵ به ویژه اعضای غربی آن چیست؟ گفت: همواره گفته‌ایم گروه ۱+ ۵ به ویژه طرف غربی این گروه باید تصمیم خود را بگیرند که آیا یک راه حل مبتنی بر مذاکره می‌خواهند یا می‌خواهند به فشار ادامه دهند؟
ظریف افزود: اگر چه برای همه طرف‌ها کاملاً واضح شده و در صحبت‌های آقایان کری و اوباما کاملاً مشخص است که گفتند «نمی‌شود این ملت را به زانو درآورد» و یا اینکه گفته‌اند «تحریم‌ها فایده‌ای نداشته و فقط موجب شده تعداد سانتریفیوژهای ایران افزایش پیدا کند» اما هنوز این باور را به یک برنامه عملی تبدیل نکرده‌اند تا به یک نتیجه واقعی برسند که با فشار نمی‌توانند کار را به پیش ببرند.
وی گفت: آنچه لازم است گروه ۱+۵ و به ویژه ۴ کشور غربی ۱+۵ به یک نتیجه قطعی برسند و این نتیجه قطعی را در کار مذاکراتشان پیدا کنند، این است که باید بین توافق و فشار انتخابی صورت گیرد.
ظریف افزود: آنها روش فشار را برای ۳۰ سال گذشته و به ویژه ۷ تا ۸ سال گذشته در موضوع هسته‌ای استفاده کرده‌اند و انواع فشارها را به ایران وارد کرده‌اند و تحریم‌هایی را علیه ایران در شورای امنیت و همچنین تحریم‌های غیرقانونی دو جانبه را علیه ایران وضع کردند که در تاریخ روابط بین‌الملل بی‌سابقه بود، اما مشاهده کردند که این مردم در ادامه سیاست عزتمندشان پافشاری کردند لذا اگر آنها تصمیم دارند به نتیجه برسند باید میان تحریم و فشار و یا توافق، یکی از این دو را انتخاب کنند.