نظر منتشر شده
۸۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247052
در نقد همایش وحدت اصولگرایان؛
همدلی با مردم بهتر از لیست مشترک انتخاباتی
محسن مهدیان، 6 آبان 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۳
چندی پیش همایش وحدت اصولگرایان با محوریت آیت الله مصباح یزدی برگزار شد. اگرچه بخش قابل ملاحظه ای از جریان اصولگرائی حضور نداشتند اما ارزیابی رسانه ها از این همایش، خیز زودهنگام اصولگراها برای انتخابات مجلس آینده بود.

فارغ از انتخاباتی بودن یا نبودن این همایش، عنوان این همایش قابل تامل است؛"وحدت اصولگرایان"

درباره وحدت جریان اصولگرائی حرف ها بسیار است. اما در این مختصر از سه منظر این اقدام تحلیل می شود. ابتدا از حیث تحلیل سیاسی و جریان شناسی اصولگرائی است. نگاه دوم از منظر مدل و نحوه وحدت است و سوم نیز ماهیت این قبیل وحدت های سیاسی است که از دو موضوع اول مهمتر است.

نگاه اول؛ امکان سنجی وحدت!
آیا جریان اصولگرائی به وحدت سیاسی می رسد؟ به نظر میرسد پاسخ مثبت نباشد؛ به دو دلیل؛ دلیل اول این است که تعریف اصولگرائی بسیار کلی و مبهم است و طیف های متنوعی از گروه های مختلف را درون خود جای داده است. اصرار و تاکید بزرگان این جریان بر موسع گرفتن عنوان اصولگرائی، باعث شده است مردم نیز همه این گروه ها را تحت یک نام بشناسند. رهپویان، ایثارگران، موتلفه، جامعه مهندسین، جبهه پایداری، طیف لاریجانی، قالیباف، توکلی ... . اما آیا این گروه ها هم مشرب هستند؟

تعریف کلی و مبهم از اصولگرائی باعث یک تلقی غلط از مرزبندی های سیاسی شده است. این تعریف کلی و موسع و مبهم از اصولگرائی باعث شده است که برخی تصور کنند جریاناتی که درون اصولگرایئ با هم رقابت می‌کنند الا و لابد باید مقابل اصلاح طلبان با هم متحد شوند. حال آنکه فاصله اعتقادی و گفتمانی برخی اصولگرایان باهم، تفاوت چندانی با فاصله شان از بخشی از اصلاح طلبان نمیکند.

برخی تصور می کنند شرط لازم برای وحدت سیاسی در میان جریان اصولگرائی صرفا اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه و ارزشهای انقلاب اسلامی و اعلام برائت از فتنه است. حال آنکه برای وحدت سیاسی شرط های دیگری هم وجود دارد که از مهمترین آنها، التزام به این عقاید صحیح و مهم است که رعایت اخلاق، تحمل دیگران، رعایت قواعد بازی و کار جمعی و وفای به عهد و مواردی از این دست است. گرچه اعتقادات اصل است ولی وحدت بدون اخلاق سیاسی و کار جمعی نیست. اتفاقا بخش هایی از اصولگرایان به دلیل تلقی های متفاوت از موضوعات اعتقادی، مانند ولایت فقیه و جنبه های عملی اخلاق سیاسی اختلافات بسیار جدی با هم دارند. به نظر راقم این سطور کنار هم نشستن اصولگرای واقعی با اصلاح طلب خط امامی واقعی با اخلاق، منطقی تر و عملی تر از وحدت با اصولگرایی است که به رعایت اخلاق سیاسی پایبند نبوده است.

پس دلیل اول این است که طیف بندی های گسترده میان جریان اصولگرائی، وحدت یکپارچه را مشکل خواهد ساخت. مروری بر سابقه این وحدت ها که هنوز مردم آنها را فراموش نکرده اند، راهگشا است..

دلیل دوم و نکته مهمتر اینکه به دلیل همان تعریف کلی و مبهم از اصولگرائی، امروز طیف هایی به این نام شهرت یافته اند که اصولگراها نمی توانند سفره خود را بسادگی از آنها جدا کنند. مهمترین این گروه های منتسب به اصولگرائی، جریان احمدی نژاد و دوستان او است. اصولگرایان بخواهند و یا نخواهند، احمدی نژاد به پای آنها نوشته شده است. نه می توانند با او به وحدت برسند و نه می توانند حساب شان را به راحتی از احمدی نژادی ها جدا کنند. این چسبندگی ناخواسته نیز دو دلیل جدی دارد. دلیل اول همان تعریف غلط و موسع از اصولگرائی است که به ظاهرگرائی صرف منتهی شده است و دیگری که برای مردم مهمتر است، کم کاری جریان اصولگرائی در نقد بهنگام و اعلام برائت از منش و روش دولت گذشته است. البته که نادیده گرفتن پایگاه اجتماعی احمدی نژاد، ساده انگاری است.

دوم. مدل سوال برانگیز وحدت
اصولگرایان متاسفانه هنوز به این حقیقت که راه قدرت تنها و تنها از درون جامعه می گذرد، کم توجه اند. نقش مردم در تصمیمات سیاسی این جریان در اغلب موارد کم است. به سخن دیگر این جریان بر لابی گری های سیاسی بیشتر تکیه دارند تا جلب نظر مردم.

بدلیل همین برداشت غلط، تصور می کنند اگر گروه های سیاسی به وحدت برسند مردم و سبدهای رای و پایگاه های اجتماعی آنها نیز هم رای می شوند. برای همین مثلا اگر لاریجانی و جلیلی و توکلی را سر یک میز نشاندند؛ میشود توفیق در خلق وحدت. حال انکه نتیجه قهری این ائتلاف های نه چندان همگون، موجب تردید مردم به صداقت سیاسی این گروه ها است.

بگذریم که برخی جریانات اصولگرا بدلیل نداشتن اعتماد به نفس لازم برای فعالیت های سیاسی در کف جامعه، ادامه زیست سیاسی خود را در همبستگی با گروه های پرطرفدار دیده اند.

مهمتر اینکه این برداشت غلط باعث می شود همه وحدت در سبدهای رای خلاصه شود. وحدت باید در بینش و گرایش ها و رهیافت ها و برنامه ها و عملکردهای سیاسی خود را نشان دهد. مدل وحدت اصولگرایان طی سالهای گذشته وحدت برای رسیدن به قدرت و کسب رای بوده است. اسم این تحرکات وحدت نیست؛ در بهترین حالت، "ائتلاف سیاسی" است که به دهها دلیل مردم نسبت به این ائتلاف های یک شبه بی کم اعتماد هستند. دو گروه برای وحدت کنار هم می نشینند و بی آنکه ذره ای از مواضع شان عدول کنند و یا تلاش برای نزدیکی معرفتی و سیاسی داشته باشند، تنها به لیست مشترک فکر می کنند.

این قبیل تحرکات نشانه همان کم توجهی اصولگرایان به مردم است. گوئی برای حافظه تاریخی جامعه چندان شانی قائل نیستند. چطور ممکن است مردم دعواها و اختلافات اساسی گذشته را فراموش کنند و یکباره به لیست مشترک اعتماد کنند؟ نمونه این کم توجهی را می توان در محوریت اخیر وحدت اصولگرایان دید. با این همایش، آیت الله مصباح یزدی محور این وحدت جدید معرفی شد . آیت الله مصباح استاد فرزانه و عالم مبرز و زحمت کشیده در جرگه روحانیت صاحب نظر است. اما به یاد داریم که جریانی که در انتخابات های اخیر وحدت در میان اصولگرایان را سخت، پرهزینه و حتی ناممکن ساخت، تحت پشتیبانی ایشان بوده است. بنابراین وحدت امروز ذیل این استاد معزز سوال برانگیز است و قابل فهم نیست. هنوز چند ماهی بیشتر از رقابت های انتخابات اخیر نگذشته است که آیت الله مصباح با استناد به روایات و تاریخ انبیا تاکید داشتند که وحدت هایی از این دست ، غیر ضروری و بی معنا است. این برداشت آیت الله مصباح درست و یا نادرست، برای جریان اصولگرائی هزینه های قابل ملاحظه ای داشته است. چطور ممکن است امروز راس جریان ضدوحدت در میان اصولگرایان محور وحدت شوند؟ همین قبیل رفتارها در میان اصولگرایان است که باعث سوء ظن مردم نسبت به صداقت این جریان شده و می شود.

و اما مهمتر؛ وحدتِ وحدت شکن است

کشور امروز بیش از گذشته به وحدت نیاز دارد. در میان اصولگرایان افراد و گروه هائی وجود دارند که جز دغدغه انقلاب و رهبری، هیچ انگیزه ای برای ماندن در قدرت ندارند.

مخاطب انتقاد سوم به همایش اخیر، این افراد دلسوز هستند. نیاز مبرم امروز وحدت است. وحدت یعنی همدلی. همدلی و وحدت در همه سطوح نیاز است اما مهمترین آن، وحدت اجتماعی و همدلی با مردم است. همدلی با اخلاق و صداقت شکل می گیرد نه لیست مشترک. برای ایجاد همدلی باید میان مردم رفت و با کاهش اختلافات و خصومت ها، گروه های اجتماعی را به هم نزدیک کرد. کسانی که امروز وحدت و وفاق اجتماعی را یک ضرورت برای حفظ انقلاب می دانند باید برای نزدیک شدن و همدل شدن مردم تلاش کنند.

و اما نسبت این قبیل وحدت های سیاسی و انتخاباتی با وفاق اجتماعی چیست؟ به نظر میرسد این دست اقدامات فارغ از امکان تحقق آن، یک عارضه جدی دارد و آن نیز وحدت شکنی در سطح جامعه است.

وحدت اصولگرایان برای رقابت با اصلاح طلبان است. یکی از عوارض این نوع وحدت ها تشدید دو قطبی کردن فضای سیاسی کشور است. اصولگرایان وقتی متحد شوند اصلاح طلبان را نیز به ائتلاف می رسند.

این دوقطبی های سیاسی، به دو قطبی اجتماعی منجر می شود. دوران چپ و راست گذشته است. جامعه سیاسی آنقدر بالغ شده است که تنها در دوجریان صرف نمی گنجد. طیف های متنوع سیاسی شکل گرفته است. این دوقطبی های سیاسی فضای رقابت را استقلال-پرسپولیسی می کند. رقابت را به سطح خانواده های می کشاند. رقابت غیر واقعی که بی توجه به مواضع اصلی اختلاف است، جامعه را در سطح احساسات و هیجانات زودگذر متوقف می سازد.

برخی از اصولگراها همواره چنین تصور میکنند که همه اصلاح طلبان میخواهند کشور را دو دستی تقدیم آمریکا کنند. حال آنکه این تلقی و دشمن سازی کاذب چند اشکال دارد.

اول اینکه با این کار اصلاح طلب معتدل، متدین و وفادار به نظام را در کنار اصلاح طلب افراطی و رادیکال قرار می دهند که به زیان کشور و نظام است.

دوم اینکه حق را صرفا در انحصار خودشان می بینند و انقلاب و ولایت فقیه را ارزشهائی می دانند که جز اصولگراها( آن هم نه همه آن ها)، کسی را با آن نسبتی نیست و بقیه دنبال آمریکائی سازی نظام هستند. این تلقی نادرست نیز عده ای را در موضع ضدیت با ارزش های انقلاب قرار می دهد.

سوم اینکه به شدت بازار ظاهرگرائی را در جریان اصولگرائی داغ می کنند چه انکه عده ای فرصت طلب با نقاب نفاق فرصت فساد بیشتر می یابند.

چهارم اینکه اجازه تعالی و تکامل تحزب گرائی و زیست سیاسی را به گروه ها و احزاب نمی دهند و اختلافات را صرفا در سطح دفاع از نظام و ضدیت با نظام خلاصه می کنند، حال آنکه اختلافات بسیار متنوع تر و در سطوح کارشناسی است.

و پنجم که بسیار مهم است اینکه با دوقطبی کردن احزاب سیاسی کشور، جامعه و مردم را نیز دو قطبی می کنند و اختلافات را از سطح کارشناسی به سطوح ایدئولوژیک می کشند و با بالابردن تعصبات و هیجانات سیاسی، بذر کینه و اختلاف میان مردم می پاشند.

جریان اصولگرائی اگر به دنبال وحدت برای پیشرفت کشور است، که کثیری از آنان چنین اند، باید بیشتر به فکر همدلی مردم باشد نه هم لیست شدن سیاسیون.

امروز مملکت نیاز به کارآمدی دارد. برای پیشرفت کشور باید وحدت حول کارآمدی شکل بگیرد. نزدیکی برخی از این اصولگراها به اصلاح طلبان واقعی و دلسوز انقلاب بیشتر از برخی اصولگرایان ظاهرگرا ضروری است.

بزرگان سنتی اصولگرائی اجازه دهند این رویش های جدید سیاسی در میان احزاب و گروه ها رشد کنند و خود را به مردم عرضه کنند. این وحدت های صوری اجازه دیده شدن این گروه های تازه نفس را نمی دهد. جامعه نیاز به شنیدن حرف های جدید دارد. قدرت نیز در صداقت است. مردم صداقت را نه با القای لیست مشترک بلکه با منطق و جان و دلشان می فهمند.

اصولگرایان از فرصت دوری از قدرت استفاده کنند. با اعتماد به نفس و اعتقاد به لطف و برکت الهی، میان مردم بروند و حرف های ایجابی بزنند و صادقانه خودشان را اثبات کنند. حافظ اصلی این انقلاب مردمسالاری واقعی و اعتماد صادقانه به انتخاب مردم است.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۳:۱۱:۱۱
بعد از مرحوم مهدوی کنی اصولگرایان وزنه تعادلی خود را از دست داد وآقای مصباح هم نمی توان جای ایشان را بگیرد متاسفانه دوستان با دست خود آقای ناطق وهاشمی راقبلاً دفع کردند. بقیه ریش سفیدها اصولگرا هم وزنه ای نیستند . (2455180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۳:۵۲:۲۵
از کی تا حالا هاشمی اصولگرا بوده؟ (2458232) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۹ ۱۹:۳۸:۰۳
اصولگرایی در ذات خود واگرا است و با وحدت و همگرایی منافات دارد. هرروز گروه جدیدی پیدا خواهند شد که بگویند ما اصولی تر فکر می کنیم و این در ذات اصولگرایی است. هر روز خودی تر از خودی های قبلی پیدا می شوند و....

بر عکس اصلاح طلبی در ذات خود کثرت را تایید می کند و این نگاه باز به یک موج مثبت از همگرایی تبدیل می شود که تاثیرات شگرفی در مملکت خواهد داشت.

پس زنده باد اصلاح طلبی! زنده باد اعتدال! زنده باد روحانی ! (2462623) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۳:۱۴:۳۳
اگر شورای نگهبان نباشد اصولگرایان رأی نمی آورند (2455185) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۵:۲۷:۰۳
دقیقا (2455669) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۳:۲۱
نه دقیقا (2456586) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۴۱:۰۰
اصولگراها اول باید بخاطر کارهای احمدینژاد از مردم معذرت خواهی کنن (2457277) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۶:۰۶:۴۶
موافقم همیشه اصولگرایان وقتی که اصلاح طلبان کنار گذاشته میشوند و دیگر کسی باقی نمیماند در رقابت با خودشان رای میاورند (2455784) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۶:۴۸:۰۳
البته تجربه های مختلف مشارکت حداکثری همه طیف ها از جمله شورای دوم شهر تهران که سازگارا و کرباسچی هم لیست داشتند چیز دیگری نشان می دهد.. (2455851) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۲۷:۱۸
البته اون موقع اکثریت مردم در انتخابات شرکت نکردند. (2457235) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۰۶:۱۳
واسه همین بود میرحسین 13 میلیون رای آورد وقتی دوتا از نامزدها اصلاح طلب افراطی بودند، و تک اصلاحطلب انتخابات 92 انصرافونده شد؟!!
.
واسه خاطر شورای نگهبان بود دقیقاً؟!!! (2455889) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۲۸:۰۲
شما درست میگی زیاد خودتو اذیت نکن. (2457236) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۰۸:۱۳:۵۶
عزیز دل برادر مطمئن باش مردم بدبختیهای 8 سال گذشته را تا 80 سال دیگه هم فراموش نمیکنن با این گندی که اصولگراها زدن دیگه 10درصد هم بین مردم پایگاه ندارن به کامنتا و مثبتاشون هم دقت کنین متوجه میشین، هرچند میدونین ولی خودتون رو زدین به اونراه. (2460176) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۱۲:۵۸
آگاهی های مردم ایران آن قدر افزایش یافته است که بتوانند میان دو قرائت دموکراتیک و غیر دموکراتیک از جمهوری اسلامی تفاوت قایل شوند و در عین حال حاکم شدن قرائت دموکراتیک از جمهوری اسلامی را به صلاح ملت, کشور و نظام بدانند و به نمایندگان این جریان رای دهند, نه اینکه با انفعال و بی عملی به حاکم شدن قرائت غیر دموکراتیک از جمهوری اسلامی یاری رسانند...!؟ قرائت غیر دموکراتیک از جمهوری اسلامی جوابگوی مطالبات جامعه ی کنونی ایران نیست; پس طرفداران این قرائت ناچارند یا به حاکم شدن قرائت دموکراتیک از جمهوری اسلامی تن دهند, یا با استبداد و خودکامگی به مقابله با خواست و مطالبات مردم برخیزند که در این صورت خسارات سنگینی را به مردم, کشور و نظام وارد خواهند کرد اما در نهایت تسلیم خواست و اراده ی ملت خواهند شد... (2455911) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۱۴:۱۳
با آدم های ضد دین خدا نمیشه وحدت داشت! با آدم که فقط می خوان بی دینی رو رواج بدند فقط باید جنگید. (2455914) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۷:۲۱:۴۶
به نظر شما طیفی که با عملکردش اقتصاد را نابود میکند و مردم را در گرفتاری معیشتی قرار می دهد برای گسترش دین فعالیت می کند ؟ (2456840) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۴:۰۵:۵۵
تا دین ودینداری چگونه تعریف شود !! (2458296) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۸:۱۸:۵۲
انتخابات شورای شهر که دیگه رد صلاحیت نداره پس چطور توی اون رای میارن؟
نمیدونم چرا بعضی افراد رای 50.7 درصدی رو 99.7 درصدی میبینن!!! (2456032) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۱:۰۵:۵۱
آقای محسن هاشمی، خانم ابتکار و برخی دیگر از بزرگان را مجلس برای شورای شهر رد صلاحیت نکرد؟ اگر دانش سیاسی ندارید لااقل در این سایتها که وارد می شوید با دقت بیشتری مطالب را بخوانید و فقط در اندیشه یافتن نکته ای برای گیر دادن نباشید. (2456720) (alef-13)
 
سينــــــــــــ بينا ــــــــــــــــا
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۱:۰۷:۱۲
متاسفانه درست گفته اید. (2456333) (alef-13)
 
مقداد
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۲:۱۷:۲۹
منتظر لیست انتخاباتی اصلاحطلبان هستیم... (2456477) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۲:۴۸:۴۴
وحدت و رفع کینه در فضای خانواده بسیار مهم است و امید است همه ما همانطور که حضرت اقا سال 88 تذکر دادند مراعات کنیم (2456550) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۳:۱۴
اتفاقا شورای نگهبان باید باشد تا کسانی مثل برخی از این مثلا اصلاح طلب ها که منافع ملی رو نادیده گرفتند نیایند نماینده مجلس بشند ....
شما هم مغالطه نکن... اصولگرایان همیشه بین مردم محبوب بوده اند و انشالله خواهند بود به شرطی که برخی اشتباهات را اصلاح کنند... (2456585) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۱:۰۸:۴۲
اگر نماینده رو مردم انتخاب می کنند دیگر به شما ربطی ندارد مردم چه چیزی را می پسندند. اگر هم شما و شورای نگهبان قیم مردم هستید که دیگر نیازی به انتخابات-بازی نیست. یکسره هر کسی رو که می خواین بفرستید مجلس خیال خودتون و ما رو راحت کنید ولی وقت گرفتاری که شد دیگه به التماس نیافتید. (2456723) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۳:۳۲:۵۷
جالب بود. (2455255) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۱۱:۴۲
نویسنده معلومه که از اتحاد اصولگراها می ترسه!
چون به اعتراف اصلاحطلب و اصولگرا، عامل پیروزی 50 درصدی روحانی، عدم اتحاد اصولگراها بود.
در واقع در انتهای دورۀ چهارسالۀ روحانی، با این عملکرد ضعیف و در برخی حوزه ها دولت تدبیر، اگر اصولگراها متحد باشند اصلاحطلبها هیچ شانسی نخواهند داشت همونطور که موسوی هیچ شانسی نداشت.
.
تازه به این هم فکر کنید که در نهایت معلوم بشه عامل اسیدپاشی ها اصلاحطلب ها بودند. اصلاحطلبها در نهایت منفورتر از همیشه خواهند بود. (2455906) (alef-13)
 
گندیده
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۱۰:۳۹
متاسفم برای مملکتی که مردمش تو نون شب و ازدواج جوانشان مانده اند اونوقت افرادی تو فکر قدرتند. (2457034) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۳:۳۹:۱۶
فقط تشنه قدرت هستند (2455290) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۱۲:۲۶
اصلاحطلب ها تشنۀ اصلاح هستند!!! (2455907) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۸:۲۲:۳۰
چه ربطی داره ، کی گفت اصلاح طلبه (2456035) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۸:۳۹:۱۹
فکر کنم با وجود در دست نداشتن قدرت یکدست، کارنامه بسیار موجه‌ای نسبت به اصولگرایان داشته باشند.
در مورد قدرت طلبی توجه شما را به راگیری در شواری شهر تهران جلب میکنم. وقتی اکثریت داشتند طلایی را به عنوان نائب انتخاب کردند، البته یکسال بعد اصولگرایان در همان شورا سنگ تمام گذاشتند و حتی منشی شورا هم از خود انتخاب کردند! (2456059) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۴:۴۶
اصلاح طلب ها تشنه قدرت نیستند فقط می خواستند سر ریاست جمهوری که 24 میلیون رای آورده بود و اینها تحمل دیدن آن را نداشتند نظام را بر باد بدهند که به لطف خدا و رهبری عزیز فتنه 88 از بین رفت و سیاهی ماند روی برخی از همین اصلاح طلب های (2456590) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۴:۰۸:۵۲
نه جانم شما صبرت کمه ! (2458306) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۸:۰۵
بعد اون وقت اصلح طلبا که این مدل جلسه ها رو زودتر شروع کردن ، چی ان ؟ گشنه قدرت ، یا تشنه یه چیز دیگه (2456599) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۳:۴۴:۴۰
برای جمع اوری رای هم باید وعده های درست داد و همکرد گذشته درست داشت مردم ایران 95 درصد هم دنیا را می خواهند و هم اخرت این جریانهای اصول گرایی از تندرو و کند رو و ... یعنی طیف بسیار نزدیک به اصلاح طلبان و وبسیار تندرو را شامل می شود علاوه بر سختی ایجاد اتحاد بین انها انتخاب شعار انتخاباتی و تعریف عملکردها هم دچار مشکل می شوند حالا که پول و بودجه دست اصلاح طلبان افتاده کار بسیار سخت تر شده نظر سنجی درستی هم در کشور نیست که نشان دهد چه گروههای مورد اقبال عمومی هستند و چه گروه هایی نیستند (2455316) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۴:۱۸:۵۶
یبار سال 84 متحد شدید این برادر ارزشمند رو به دنیا هدیه دادید که تا سطح مدیریت جهانی هم پیش رفت برای هفتاد پشتمون بس بود خواهشا دیگه متحد نشوید. (2455469) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۴:۴۴:۲۹
به نظر من اصلی‌ترین مشکل اصولگریان را شما در چند جمله گفتید:

- "نداشتن اعتماد به نفس لازم برای فعالیت های سیاسی در کف جامعه..."
- "این جریان بر لابی گری های سیاسی بیشتر تکیه دارند تا جلب نظر مردم."
- "حق را صرفا در انحصار خودشان می بینند.... "
- "بازار ظاهرگرائی را در جریان اصولگرائی داغ می کنند.. " (2455533) (alef-10)
 
سينــــــــــــ بينا ــــــــــــــــا
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۱:۴۳:۴۸
- منشور اصولگرایی نوشته نشده و کسی نمیداند دقیقا به چه کسی اصولگرا می گویند.
- فعلا رهبر مشخصی ندارند چون دونفر مرحوم ( آیت ا... مهدوی کنی - عسگراولادی)بدون جایگزین هستند ،دو نفر را به شدت رنجانده اند ( آیت ا... هاشمی و ناطق نوری) یک نفر(آیت ا... مصباح) مواضع متفاوت و انعطاف ناپذیری دارد.
- گروه های مختلف خواهان وحدت هستند ولی منظورشان انصراف بقیه به نفع آنهاست.
- اغلب در حال گفتن نظرات خود هستند و کمتر وقتی برای شنیدن نظرات دیگران و خواسته های مردم دارند. (2456401) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۵۷:۳۰
دوران نگاه اصولگرایان به مملکت داری به سر آمده و این چیزیست که باید به آن ایمان بیاورند. (2457155) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۴:۵۵:۳۴
اصولگراها خودشون میدونند برای انتخاب شدن چندان به جلب توجه مردم نیاز ندارند (2455559) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۱:۰۴:۱۲
قسم به خداوند و تمام اعتقاداتم می خورم که اگر انتخابات آزادی کامل را داشت و رد صلاحیت ها در کار نبود ، مردم هم برای رأی دادن می آمدند یک اصولگرا هم در مجلس وجود نداشت (2456322) (alef-13)
 
بانوگشسب
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۱:۲۳:۰۴
متاسفانه مردم انتخابات مجلس رو دست كم ميگيرند و همين باعث ميشه برخي كانديداها با چندهزار راي انتخاب و مسوؤل قانونگذاري بشن. انتخابات مجلس اگر مهمتر از رياست جمهوري نباشه كم اهميت تر هم نيست. (2456732) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۵:۱۶
اصلاح طلب ها هم ... چون رای نیارند اشوب می کنند و جر زنی (2456592) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۵:۰۲:۳۹
چقدر خووووب نوشتی برادر..ممنون (2455581) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۵:۲۵:۴۶
اصولگرایان متاسفانه هنوز به این حقیقت که راه قدرت پایدار و سودمند برای جامعه تنها و تنها از درون جامعه می گذرد، کم توجه اند، زیرا که با زد و بند در راس قدرت و حذف رقیبان خود در فیلتر های نظارتی تابحال به نتیجه ای که خواستند رسیده اند و به این روش عادت کرده اند اما بلاخره چی؟
به قول معروف "یک بار جستی ملخک، دو بار جستی ملخک! بار سوم تو دستی ملخک!" (2455661) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۵:۲۶:۰۰
اصولگرایان ایران را فقط برای خود می خواهند ایران برای همه ایرانیان است ...
.
چقدر خوب گفت فریدون مشیری و چه خوب خواند استاد شجریان
.
تو ای با دوستی دشمن.
زبان آتش و آهن، زبان خشم و خونریزی ست
زبان قهر چنگیزی ست
بیا، بنشین، بگو، بشنو سخن، شاید فروغ آدمیت راه در قلب تو بگشاید. (2455664) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۵:۴۳:۲۸
اصولگرایان مردم را فقط برای انتخابات لازم دارند. (2455721) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۶:۱۳:۱۳
بساير جالب بود كه اصولگرايان راه وحدت را در درون خود مي جويند در حاليكه از جامعه بايد عبور كند اين وحدت و من مي ترسم اين مقاله برايتان دردسر ايجاد كند (2455793) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۶:۲۰:۰۷
نه اینکه این دولت یازدهم مردم فقط برای انتخابات لازم نداره.......خوبه به وعده های الکی هم عمل کنه (2455803) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۵:۴۵:۰۸
اصولگرایان محبوب مردم نیستند و تنها به دلیل بی طرف نبودن شورای نگهبان که هنوز می توانند در عرصه سیاسی حضور داشته باشند. نه به مردم احترام می گذارند و نه طرح و برنامه و افراد کارآمدی دارند. (2455728) (alef-13)
 
احمد ك
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۶:۱۹:۴۶
جريان يعني چه خواهش ميكنم ادمي كسي پاسخ درست ومنطقي ومستدلي بدهد كه جريان اصولگرا واصلاح طلب چه صيعه اي است واز كجا امده من به عقل ناقصم ميرسد كه اين نوعي شانه خالي كردن از مسئوليت است تاانجا كه تعريف شده حزب در دنيا دولتي نيست از افراد وجوامعي تشكيل ميشود خودكفا هستند مسئوليت ميپذيرند وپاسخگو در كشور عزيز ما دودسته هستند كه خود را جريان ناميده اند سردر منابع دولت دارند بيرون رفتن وامدنشان عشقي است بستگي به منافع وموقعيت دارد مسئوليتي قبول نميكنند هروقت گند ميزنند مثل برف اب ميشوند وبعداز يك يا چند دوره يكي را علم ميكنند ويا چند صدنفر دولت ومجلس را با حمله اي تسخير ميكنند چاق ميشوند وبعد دوباره دور تسلسل باطل براي مردم بدبخت بيجاره تكرار ميشود وهردو جريان رفتاري پوپوليستي با مردم دارند مثل اقليتها ي اقتصادي باند تشكيل ميدهند البته در وقت انتخابات فعال هستند يكي فريه تر از ان يكي است وكم كم تك جرياني خواهد شد (2455800) (alef-10)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۶:۵۶:۲۳
جالبه نویسنده هیچ اشاره ای به همایش های مشابه اصلاح طلبان نکرده با این حال عکس همایش اصلاح طلبان رو برای این تحلیل استفاده کرده

معلومه که انسان بی طرفی در تحلیل نیست و یک جانبه به قاضی می رود (2455869) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۰:۳۸:۵۱
آقا یوسف چون اصلاح طلبا چه بپسندید چه نپسندید حتی اگر از نظر شما در ظاهر هم باشه به نظر ورای مردم احترام بیشتری می گذارند ! (2456269) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۶:۳۷
بله دیدیم که چقدر به رای مردم اهمیت دادند و فتنه 88 رو ایجاد کردند و الان دو تن از سرانشان در حصر هستند و بسیاری شان به علت حرکت علیه نظام دستگیر و زندانی شدند (2456595) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۳:۱۷:۰۳
آره از وقایع سال 88 خیلی معلومه (2456597) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۶:۵۹:۴۵
اگر شوراي نگهبان نبود اصلاح طلبان تائيد نمي شدند. متاسفانه ،
هر چند هر دو جريان سر و ته يك چيزند و فقط مناقع شخصي خودشان را دنبال مي كنند يعني اين يكي از اون يكي و اون يكي از اين يكي بد تراست.
بعدش همدلي بامردم معني اش اين نيست كه مسئولين بيايند براي مردم هي پشت سر سخنراني كنند و حوصله مردم سر ببرند و از هرجي سخنراني بيزارشان كنند وفقط آنها را دعوت به صرفه جوئي ،دعوت به تحمل شدائد اقتصادي كرده و قانعشان كنند كه باور كنيد مقصر فقط آمريكاست بلكه همدلي با مردم اين است كه مسئولين و آشنايان و فاميل شان مثل مردم به حقوق خود قانع باشند و هزاران هزار ميليارد از بيت المال را چپاول نكنند ،نه اينطور نيست ؟
هرمسئولي فكر مي كند اينطور نيست جواب ما را بدهد
پس با اين مسئولين مترف و خود پرست و اشعري صفت آيا ما راه به جايي خواهيم رساند؟(بلا نسبت خوبهاش !) (2455876) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۲:۰۷:۱۶
شما حالتان خوب است؟! شورای نگهبان هوای اصلاح طلبان را دارد؟! ساعت خواب! (2457712) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۰۱:۰۰
مقاله جالبی بود.اصول گرایان همواره اقلیت بودهاند وبا با حذف استصوابی رقبا خود را پیروز انتخابات کرده اند. (2455879) (alef-13)
 
رسول مشهدي
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۲۱:۱۵
تا وقتي كه بزرگان اصولگرا راي مردم را فقط براي زينت نظام ميخواهند و مشروعيت آنرا در آسمانها دنبال ميكنند وضعشان همين است.
بله اگر قبول كردند بدهكار مردمند و خدمتگزار آنها اميدي به بهبود وضعشان هست در غيراينصورت آراي ايشان روز به روز كاهش خواهد يافت وبيشتر محتاج نيروهاي انتظامي و نظامي و شوراي نگهبان و اطلاعات خواهند بود. (2455924) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۴۰:۲۹
اصولگرايان در معرفي احمدي نژاد اشتباه كردند و خيلي دير هم به اشتباه خود پي بردند و هنوز هم به اشتباه خود اعتراف نبرده اند و براي همين مردم به اصولگراها اعتماد ندارند و چه بسا افرادي چون احمدي نژاد را به مردم معرفي كنند (2455956) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۷:۵۶:۴۶
از آن بهتر تن دادن به قواعد دموكراسي است .
مشكل اينجاست كه بخشي از اصولگرايان ساز و كار جمهوري را قبول ندارند و اين بخث صالح مقبول و اصلح از اينجا ناشي مي شود .

نظام جمهوري اسلامي ايران برآمده از اراي ملت است و وقتي جرياني كمتر از ده درصد آراي يك انتخابات را به دست مي آورد نبايد بر همان رويه قبلي خود پافشاري كند .

نظرشان محترم ، اما لااقل نقش هدايت جامعه را براي خود قائل نباشند .

جمهوري اسلامي يعني يك نظام جمهوري كه برمبناي احكام اسلامي بنا شده ،
استقلال ، آزادي ، جمهوري اسلامي .
ميزان ، راي ملت است .
اين دو جمله اساس اين نظام را تشكيل مي دهند
كاش اين عده به اصلي ترين شعار انقلاب ايمان داشتند. (2455990) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۸:۰۶:۴۰
وقتي اعضاي محترم شوراي نگهبان علنا" از جرياني حمايت مي كنند و اين جريان امروز فقط ده درصد ارا را به دست مي اورد اين رفتار چه نسبتي با حفظ وحدت دارد ؟
مخالفت با دولتي كه درحال رفع نابه ساماني هاي دوران هشت ساله اصولگرايي است كه ارتباطي با وحدت دارد ؟

اصولا" چرا جريان شكست خورده در انتخابات بايد به فكر كسب دوباره قدرت باشند وقتي از گذشته پراشتباه خود پشيمان نيستند ؟

مگرنه اينكه اين داستان امروز و ديروز نيست و از سا 84 همين بساط وجود دارد ؟ (2456017) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۸:۱۷:۱۴
اصول گرایان نیاز به وحدت ندارند.شورای نگهبان رقبای سرشناس را رد می کندوهمه کاندیداهای اصول گرایان انتخاب می شوند. وبرایشان اهمیتی هم ندارد که با چند درصد انتخاب شده اند. (2456028) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۸:۵۷:۴۴
برادر من اگر همدلی با مردم بکنند رد صلاحیت می شوند. این است که باید بیشتر در چهارچوبهای تعیین شده رفتار کنند و وفادار به آن چهارچوبها باشند. (2456083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۱۹:۰۴:۱۴
باور کنید برای مردم نه احترامی قائل هستند و نیازی دارند چون در این دولت مردم کامل و کامل 80 درصدی فهمیدند که همه دولتها فقط و فقط بفکر باندبازی و رانت و فامیل سالاری هستند که در این دولت به اوج خود رسید مخصوصا در صنعت و شرکتهای خودروسازی! که امیدوارم به کمک نمایندگان شجاع مجلس این تفکر مردم تغییر بکند و فاسدین و صادمین اعتماد مردم را برسرجایشان بنشانند. (2456094) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۰:۳۹:۵۹
واقعا فکرشو بکن مثلا توکلی ورسایی چه نقطه اشتراکی دارند ؟! (2456270) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۰:۵۲:۰۱
الف جان به پیر و به پیغمبر درج کن تا حضرات بدانند در جامعه چه دیدی نسبت به آنها وجود دارد:
اصولگرایی از بیخ و بن با مردم زاویه دارد و نمی تواند با آنها همدل شود. زیرا: مردم می گویند بگذارید به میل خودمان پوشش مان را انتخاب کنیم، اصولگراها می گویند نه، باید طبق میل ما لباس بپوسید. مردم می گویند ما باید ماهواره داشته باشیم، اصولگراها برای جمع آوری آن قانون می تراشند. مردم می گویند نگذارید عده ای در خیابان به بهانه حجاب مزاحم ما شوند، اصولگراها در مجلس قانونی تصویب می کنند که روز به روز دایره فشار به مردم تنگ تر می شود. با این اوصاف، باز هم بگویید «همدلی» با مردم! کدام مردم؟ نکند منظورتان پیرزنان و پیرمردان خانواده خودتان هستند؟ و گرنه اغلب جوانان خانواده های خودتان نیز با شما همدل نیستند، چه رسد به آحاد مردم؟ (2456295) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۰:۵۳:۲۰
وحدت اصولکرایان در انتخابات دوره دوم شورای شهر(81).مجلس شورای اسلامی مجلس هفتم(82).ریاست جمهوری دوره نهم(84)دوره سوم شورای شهر (85).مجلس شورارای اسلامی مجلس هشتم(86).ریاست جمهوری دوره دهم(88).مجلس شورای اسلامی مجلس نهم(90) جواب داد و به پیروزی اکثریت اصول گرایان منجر شد ومتاسفانه اختلاف اصولگرایان در ریاست جمهوری دوره یاز دهم (92) منجر به شکستشان شد پس با توجه به وحدت اصولگرایان میتوان نتیجه گرفت که بتوانند در انتخابات بعدی به پیروزی برسند پس تمام دلواپسیهای بعضیها از وحدت اصولگرایان است (2456296) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۰:۵۷:۱۳
72 نظر را نتوانستید تحمل کنید ،
مطمئن باشید مردم نسبت به اصولگرایان به خصوص بعد از سال 88 بسیار بی اعتماد شده اند
در انتخابات 24 خرداد مردم نشان دادند که به چه کسی اعتماد دارند
متاسفم که نمی توانید نظر مخالف را کمی تحمل کنید
شما حتی خودتان را هم فریب می دهید که جایتان در بهشت است و مردم را هم به زور شلاق می خواهید با خود همراه کنید (2456309) (alef-13)
 
فرهنگی بازنشسته
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۱:۱۱:۲۰
به کسانی رای داده می شودکه درسالهایی که گذشت ومردم زیربارگرانی له شدندازحق مردم دفاع کرده باشندگذشت آن زمانی که به لیست هارای می دادیم اکنون یادگرفته ایم که به افرادی که صلاحیت شان برای مان محرز است رای بدهیم . (2456341) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۱:۵۳:۲۳
اصولگرايان تماميت خواه هستند (2456413) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۸-۰۶ ۲۲:۰۲:۲۷
تمام جناح هاي سياسي فعال در جمهوري اسلامي بايد اين واقعيت را بپذيرند كه نظام كشور جمهوري مي باشد .اين حرف بسيار بديهي وظاهرا نياز به تكرار ندارد ليكن از آنجايي كه برخي از نحله هاي تاثير گذار اين واقعيت را يا جدي نگرفته وتعارفي براي دلخوشكنك مردم ميدانند ويا نمي خواهند ساز وكار والزامات جمهوريت را بپذيرند دچار تناقض گويي وپارادوكس سازي ميشوند.برخي مواقع از زبان بعضي ها شنيده ميشود كه ميگويند يعني اگر مردم بگويند ما نظام اسلامي نمي خواهيم بايد حرف آنان را بپذيريم واسلام را كنار بگذاريم؟ پاسخي كه خودشان ميدهند اينست كه نخير مردم چنين حقي ندارند وما هم نخواهيم پذيرفت وبعد چيزهايي ميگويند كه مفهومش اينست كه راي مردم تزييني است.اما واقعيت اينست كه در نظام جمهوري راي مردم تعيين كننده است وپارادوكسي كه برخي ها را گرفتار كرده ناشي از عدم اعتماد بنفس ونگراني از عملكرد خودشان ميباشد وگرنه مردمي كه بخاطر تاسيس نظام جمهوري اسلامي آنهمه فداكاري وايثاركرده اند هرگز چنين چيزي نخواهند خواست مگر اينكه برخي از تشنگان قدرت بخواهند بنام اسلام همه چيز را قرباني خواسته هاي مغاير با قانون اساسي ودر جهت تضمين بقاي خودشان بر قدرت بكنند ومردم را از عرصه تصميم گيري حذف كنند كه البته در آنصورت چون پيمان وميثاقي بنام قانون اساسي از طرف مقابل نقض ويكطرفه شكسته شده مردم نيز حق خواهند داشت كه رفتار وكنش متقابل داشته باشند .بنابراين اگر كساني ميخواهند در اين نظام مناصب قدرت را بدست بگيرند بايد هدف اصلي انها خدمت بمردم باشد وبزرگترين خدمت برسميت شناختن حق مردم است وهمانگونه كه در مقاله فوق اشاره شده در غير اينصورت اين جلسات ونشست ها ونظاير ان فقط براي خودشان مفيد خواهد بود ومردم به ان اعتنايي نخواهند كرد .پس هر جناح اگر مي خواهد در انتخابات راي مردم را كسب كند راهي جز اين نخواهد داشت كه با مردم وبراي مردم باشد.مردم ايران نيز مردماني با شعور وبا فرهنگ هستند وتشنه قدرت را از مشتاق خدمت بخوبي تمييز ميدهند وميدانيد اكثريت مردم كه در انتخابات شركت ميكنند هيچ اعتنايي به مخالفان برانداز خارج نشين ندارند كه اگر ذاشتند در انتخابات شركت نميكردند .وبرخلاف زعم وپندار كساني كه خيال ميكنند مردم نمي فهمند چگونه از حقوقشان صيانت كنند اتفاقا نتيجه انتخابات گوناگون در كشور نشان داده كه مردم بخوبي ميدانند در چه مقطع بايد كدام خواسته خودرا از منتخب خود تقاضا كنند. ودر آخر هر جناح بمردم اعتماد داشته باشد مردم هم به انها اقبال خواهند كرد .اين ساده ترين فرمول كسب راي مردم در نظام جمهوري اسلامي ايران است . واگر مشكلي براي فهم اين مختصر وجود دارد از جانب خودشان ميباشد . توخود حجاب خودي از ميان بر خيز (2456438) (alef-13)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۱:۵۶:۴۷
من فکر میکنم اگه کمی واقع بین باشیم با روی کار آمدن روحانی اصول گرایان به شدت احساس ضعف میکنند و تندروهای اونها به سرعت و بدون برنامه دست بکار شده اند که با روش حمله و فرار رو به جلو باعث کاهش سرعت پیشرفت اصلاح طلبان بشوند و از مجلس شروع کرده اند و به تکاپو افتاده اند با استیضاح وزرا و کارت زرد دادن و تهدید و تصویب قوانینی که احساس میکنند در دوره بعد در مجلس اولویت نیست.قانون امر به معروف برای رضای خدا نیست که پی گیری میکنند زیرا برای آینده اصول گرایی نیاز به حامیان خاصی دارند.البته همه این رفتارها در سطح بالای کشور داره کم کم اصول گرایان را به یک اقلیت کوچیک تبدیل و از مردم جدا میکنه.در حالیکه اکثریت مردم اعتدال را مورد تایید خویش همراه با دینداری منطقی و بدون افراط میخواهند. (2456750) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۴۶:۳۳
بعضی ازاصولگرایان که اصلا معتقدبه انتخابات نیستندفقط به خاطرجواب دادن به دنیای امروزه وافکارعمومی مجبوربه تن دادن هستند (2456986) (alef-13)
 
بهزاد از کرمانشاه
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۵۷:۲۳
به کوری چشم همه دشمنان همانند شورای شهر ،اکثریت مجلس را خواهیم داشت (2457154) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۵۳:۵۴
این آقایون که توی یک مسابقه بی طرفانه با خودشون هم مقامی بهتر از دوم نصیبشون نمیشه خوب میدونن که فقط با سوء استفاده از این اسم اصولگراییه که تا حالا تونستن دوام بیارن! وگر نه همه میدونن که بجز چند نفری استثنایی بقیه این آقایون و خانم ها فقط اسم اصولگرا رو یدک میکشن و راستش رو بخوای به هیچ اصولی پایبند نیستند. (2457326) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۲:۰۲:۲۸
شما که تاب تحمل نظرات مخالف اصولگرایان را در همین صفحه ندارید، چطور مدعی هستید که اصولگرایان می توانند با مردم همدل شوند؟ مگر ما مردم نیستیم که از اصولگرایان خوشمان نمی آید؟ اول با ما همدل بشوید و نظرات ما را درک کنید، بعد بیایید در کف جامعه. البته اصولگرایان چون خودشان را مقدس می دانند، نظرات مخالف را تاب نمی آورند. پس در همان پیله مقدسی که برای خود ساخته اید، باقی بمانید. شما را چه به مردم و همدلی با آنها؟ (2457690) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۲:۴۵:۲۱
افسوس که شورای نگهبان نخواهد گذاشت مجلسی با اکثریت نمایندگانی که پیگیر حقوق ملت باشند تشکیل شود وگرنه برای انتخابات مجلس روزشماری می کردم (2457909) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۶:۳۰:۲۵
همه اصولگراها اينطوري فكر نميكنن.يكسري اصلا اصولگرا نيستن مثل پايداريها كه فقط خودشونو ميبينن و تو هشت سال گذشته هم آبروي خودشونو بردن هم آبروي اصولگراها رو.
اصولگراي مردمي به مطهري و توكلي و رضايي ميگن. (2458912) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۰۸:۲۸:۵۲
اصول گرایی امروز در کما است هر چه هست افراط گرایی است. (2460190) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۱۷:۰۷:۵۶
آقا عالی بود.

من بسیار دوست دارم از نویسنده یک تشکر ویژه و جانانه بکنم به خاطر این مطلب عالمانه و خواندنی. (2460987) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.