نظر منتشر شده
۳۹۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247854
نامه ی آیت اله حائری شیرازی به دکتر علی مطهری؛
از دعوت به تظاهراتِ اعتراض به تقلب دفاع نکنید
بخش داخلی الف، 13 آبان 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۶
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای مطهری نماینده محترم مجلس
سلام علیکم

چون دیدم شما از دعوت مردم به خیابان در سال ۸۸ دفاع می کنید، به دلیل حسن ظنی که باید به مؤمنین داشته باشیم، نظر شما را به یک مطلب عقلانی که امام راحل(ره) به آن تأکید داشته جلب می نمایم.
امام راحل بین مزایای علمی و تقوی و عقل اجتماعی، محور اصلی را عقل اجتماعی می دانست و می فرمود کاستی های علم و تقوی را می توان با عقل اجتماعی جبران نمود، اما کاستی عقل اجتماعی بوسیله علم و تقوی جبران پذیر نیست و به همین دلیل افراد شاخص در عقل اجتماعی را ستون کارها قرار می داد و در دفاع از اسطوانه های عقل اجتماعی خود سنگ تمام می گذاشت و برای امنیت آنها از برخورد با نزدیک‌ترین دوستان خود کوتاه نمی آمد.
عقل اجتماعی یعنی التفات به عواقب و لوازم یک تصمیم. دعوت مردم به راهپیمایی آرام در پاریس و لندن با عقل اجتماعی سازگار است؛ چون آنجا خاورمیانه نیست. مردم قرنها با حقوق اجتماعی خود زندگی می کنند.

سابقه آزادی در کشور ما بهمن ۵۷ است. در کشوری که با نفوذ در یک تجمع حزبی بیش از هفتاد تن از سران جامعه که از سرمایه های اساسی انقلاب اند از میان می روند، چه توقع دارید که با فاصله ۳۱ سال در یک راهپیمایی میلیونی به وسیله عوامل نفوذی خسارتهای جانی و مالی پیش نیاید؟ عقل اجتماعی می گوید این کار درست نیست.

بحث در علم و تقوای آقایان نیست. بحث در عقل اجتماعی ایشان است. اگر اَعمال بدون صبر، صفر محسوب شوند، عقل اجتماعی، علامتِ مثبت است و نبود آن، به عمل امتیاز منفی می دهد.
اگر صبر برای ایمان مثل سر برای بدن است و مثل چند صفر است که [همراه] با یک عدد، یک عدد بزرگی می شود و بدون آن، صفر می ماند، عقل اجتماعی [نیز]، عدد را مثبت و نبود آن و خطای آن، عدد را منفی و فایده را به ضرر تبدیل می کنند و شما به همین دلیل توصیه می کردید مدیران انتخابات تبرز به تمایل به احدی از رقبا نکنند. قرآن درباره پیامبر اکرم فرمود: «وَ ما کُنْتَ تَتْلُوا مِنْ قَبْلِهِ مِنْ کِتابٍ وَ لاٰ تَخُطُّهُ بِیَمِینِکَ إِذاً لاَرْتابَ اَلْمُبْطِلُونَ»[۱] انسان با سواد و کتاب خوان هم صلاحیت پیامبری می تواند داشته باشد اما سو ظن مبطلین را چه باید کرد؟

می دانید [که] متقین علاقه شخصی خود را در مسئولیت دخیل نمی دهند. اما چه می توان کرد با بدگمانی دیگران؟ عقل اجتماعی حکم می کند، قاضی بیطرفی خود را با اعمال و اقوال خود محرز نماید.

عقل اجتماعی حکم می کند دعوت کننده مردم به راهپیمایی سالم میلیونی مسئولیت تمام اتفاقات غیر قابل اجتناب آن را بپذیرد.

در واگذاری مسئولیت ها نیز باید جانب عقل اجتماعی را از علم و تقوی بالاتر نگاه داشت به همین دلیل استاد بزرگ، بو علی سینا گفته است «اذا دارالامر بین الاعقل و الاعلم، الاولی هو الاعقل و یعاونه الاعلم» آنکه عواقب را واضح تر می بیند امور باید به او سپرده شود و آنان که علم و تقوی دارند معاونان او باشند.

عقل اجتماعی می گوید آیا در انگستان و یا فرانسه و آلمان اتفاق افتاده که سران حزبی در تالاری جمع شوند و نفوذی‌های حزب دیگر تالار را با همه ساکنان آن منفجر کنند که در کشور ما بعد از پیروزی انقلاب اتفاق افتاد!

اگر نیروی انتظامی شروران و عربده کشان و قمه کشان را به حال خود رها کند و یا آنان یک ساعت احساس کنند بی آنکه شناسایی شوند، می توانند از مردم زهر چشم بگیرند، چه خواهند کرد؟!
وقتی نفوذی می فرستند که یکی را در راهپیمایی آرام بکشند تا بتوانند مأمورین را متهم کنند، شما چطور مجوز راهپیمایی آرام میلیونی می دهید؟ اگر شما تصمیم گیرنده در چنین موردی بودید مسئولیت عواقب آن را به عهده می گرفتید؟

از دعوت مردم به تظاهراتِ اعتراض به تقلب دفاع نکنید. درست نیست فقط به دلیل اینکه ناظر نهایی انتخابات تمایل خود را به یک طرف در جایی ابراز کرده باشد، راه های قانونی کشف خلاف را مسدود بدانیم، و برای گشایش مدار بسته پای مردم را به میان بکشیم.

مسئله ای که باید با حضور کارشناسان حل شود وقتی به مردم واگذار شود مصیبت بار خواهد بود مگر غیر از این است که اختلاف شیعه و سنی که می‌بایست در جلسه علما مطرح شود. وقتی به مردم سپرده شد، کشتار بی رحمانه تکفیری ها را بدنبال دارد.

از روز اول که اعتصام بحبل الله -که نص قرآن است- جدی گرفته نشد، اختلاف ها حل نشد، تفرقه روز به روز سخت تر شد و تا زمانی که اعتصام به حبل الله عملیاتی نشود، تفرقه دردی بی درمان است. ما شیعیان که خود را متمسک و معتصم بحبل الله می‌دانیم، چرا متفرقیم؟ یا تفرقمان تفرق نیست و یا اعتصاممان، اعتصام حقیقی نیست.

وقتی دیدم امام صادق(ع) می‌گوید انتظار دارم از دوست مظلومم که به دوست ظالمم بگوید: «یا اخی، انا الظالم حتی یقطع التهاجر» برایم سنگین بود؛ اما وقتی دیدم ماشینی در خط ما می‌آمد و راننده حق خود را به او داد و راه را به او واگذار کرد تا تصادف نشود، معنای مطلب آن حضرت را فهمیدم.

آیا همین عقل اجتماعی که رانندگان خبر دارند و راه را به نا حق می‌دهند تا تصادف نشود، نباید الگوی ما در رفتار با طرف ما در میدان سیاست باشد؟
هارون (ع) تجمل پیش‌روی سامری و اصحابش را بهتر از جدایی بین بنی اسرائیل می‌دانست و علی (ع) هم راه هارون (ع) را شیوه خود قرار داد و می دانیم با آنکه هر دو مورد تفاوت حق و باطل بوده، تفریق و جدا کردن ممنوع بوده است. چگونه ممکن است تفاوتی که از نوع تفاوت حق و باطل نیست مجوز تفرق و جدایی باشد؟
آیا دعوت به راهپیمایی آرام اعتراض آمیز و استمرار اعتراض، نوعی پذیرش تفریق نیست؟
والسلام
[۱]- تو هرگز پیش از این کتابی نمی‌خواندی، و با دست خود چیزی نمی‌نوشتی، مبادا کسانی که در صدد (تکذیب و) ابطال سخنان تو هستند، شک و تردید کنند! ﴿العنکبوت‏، ۴۸﴾
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۱۶:۴۰
ایا کسانی که در زمان دولت شان آنهمه تخلف و اختلاس شد بعید است که افرادی از باند شان ( نه اصولگرایان بلکه منظور باند موسوم به انحرافی منظور است ) تخلف و کارهای دیگر بعید است یعنی حتی یک تخلف مهم هم نکردند که بررسی شود ؟ (2468709) (alef-9)
 
یاحسین
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۳:۱۳:۳۱
بنده نمی خواهم صحبت آیت الله حائری رو تایید یا رد کنم نه صحبت آقای مطهری را تایید یا رد کنم.عمیقا اعتقاد دارم که در هر دو صحبت هم مطالب صحیحی هست که طرف صحبت مقابل است.درمورد فرمایشات حضرت آیت الله حائری بنده به شخصه با اعتراض نکردن مخالفم چون حداقل بر شما گاهی اوقات واجب میشود امر به معروف کرد چه برسد که واجبی در سطح اجتماع و نظام رعایت نشود(همانگونه که بر ابوذر واجب بود).ثانیا با این طرز تفکر که نباید اعتراض کرد چون از لحاظ اجتماعی آمادگی اونو نداریم هم مخالفم چون حداقل باعث میشه این موضوع به بعد موکول بشه.واصولا هیچ وقت اون آمادگی بوجود نمیاد چون مشکل نوع تفکر ماست.در مورد صحبت آقای مطهری هم بگم که مردم اگه میخان اعتراضی کنند باید آگاهانه باشد یعنی بیشتر مسایل باید با مردم درمیان گذاشته شود نه اینکه بشینیم و برای مردم اونجور که خودمون فکر میکنیم تصمیم بگیریم حتی در مورد اعتراضشون طرز فکر صحیحی نیست.اعتراض در هر مساله ای راه حل آخر است.ضمن اینکه مسایل مهمتری هم الان در جامعه اسلامی ما وجود دارد مثل بانکداری ربوی،سربازی اجباری.در پایان عرض کنم که مردم ما هشیار هستند و از خیلی از مسولین ناامید هستند چون خیلی از رفتار ها رو می بینند که به عینه نشون دهنده بی دینی اونهاست و مومنی که آخرت رو بهتر از دنیا میدونه از این قبیل رفتار بیزار است،این بینش تو عزاداری های امسال سیدالشهدا امام حسین(ع) مشهود بود و فاصله مردم با مسولین حس می شد.باتشکر (2469018) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۵:۰۷
مطهری حرف دل بسیاری از مردم را می زند (2469602) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۵۶:۱۷
چند نفر در تهران و ایران مخالف این حکومت و اساسا طرفدار جدایی دین از سیاست هستند؟ 1000 تا نه. 50 هزار تا. نه برو بالا. حداکثر 1 میلیون نفر. بگو 5 میلیون نفر

چند نفر از این ناراضیان دست به لب تابند و در سایت الف کامنت میذارند؟ 500 تا. نه بگو 2000 تا

مساله اینه که نباید بخاطر اظهار وجود اینترنتی یک عده مخالف نظام، از اصول و ارزشهای کشور کوتاه بیایم. اینو فقط برای مسئولین سایت الف نوشتم. گول این کامنتها را نخورید.
همانطور که حضرت امام گفتند انقلاب متعلق به بدنه اصلی مردم و به قول ایشان پابرهنه هاست. بدنه اصلی مردم به خاتمی رای داد، عده ای رای را به ضدیت با اسلام تفسیر کردند. به احمدی نژاد دو بار رای داد باز عده ای به حمایت از افکار انحرافی تفسیر کردند. حالا هم به روحانی رای داده و چند گروه دارند خودشون جر میدن که رای را به نفع خودشون تفسیر کنند.
به لطف امام حسین ع عده ای که میخواستند با رای اقلیت کودتا کنند، در سال 88 از میدان به در شدند. حالا نباید جرم براندازی اونا را تقلیل داد

الف-جون مادرت منتشر کن (2470272) (alef-13)
 
اصغر آقا
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۲:۲۹:۴۴
متخلف خوب و متخلف بد یا متخلف مصلحتی نداریم.
متخلف؛ متخلف است و باید مجازات شود.
این یعنی عدالت.
والسلام. (2472756) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۲۰:۴۲:۰۰
اولا: با این استدلال تو باید رئیس و خیلی از معاونین و وزرای دولت قبل در زندان باشند.
ثانیا: البته متخلف که نه مجرم مجازات می شود. (جرم با تخلف فرق دارد) ولی دادگاه است که جرم و مجازات را تعئین می کند.
در اسلام خلیفه مسلمین (علی) را هم قاضی محاکمه می کند.
آیا می توان بدون محاکمه کسی را مجرم اعلام کرد وبعد مجازات هم کرد؟ (2477279) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۳:۳۲:۳۲
مخالف نظام کدومه؟ مردم تریبون ندارن حرف بزنن، دلشون خوشه به همین 4 تا کامنتی که با خودسانسوری و ... میره روی سایتها. مردم درازای این جور و جفایی که به انحاء مختلف در حقشون میشه به کجا پناه ببرن؟ هرروز یه مسئله هرهفته یه داستان. تحمل هم یه جایی به سر میرسه خب. الف خدایی اگه منتشر نکنی دیگه نمیام سایتت (2472809) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۲۱:۵۲:۵۵
الف هم که نظرت را منتشر کرد.بیدار شو!!!!!! (2473180) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۷:۰۵:۰۰
علی مطهری (سال 79):
بعد از جنگ و در دوران سازندگی واقعا اشکالات غیرقابل توجیهی به‌وجود آمد که البته همه آنها را نمی‌توان متوجه آقای هاشمی دانست. به عقیده من در دوره سازندگی آزادی بیان به اندازه کافی وجود نداشت و در نتیجه بسیاری از تخلفات مکتوم می‌ماند ...؛ یا مثلا ورود و دخالت اقوام رییس‌جمهور در تمام شئون سیاسی و اقتصادی واقعا درست نبود. اینکه اینها بیایند در اکثر مراکز حساس اقتصادی مسلط شوند، این چه دلیل موجهی دارد؟ مثلا در وزارت نفت آنجایی که باید معاملات مهم انجام شود حتما باید از نزدیکان ایشان باشد.

او همچنین در پاسخ به سوالی که علت احتمالی استفاده از نزدیکان را اطمینان و اعتماد آقای هاشمی می دانست، گفت:«تا یک حدی این استدلال قابل قبول است. مثلا اینکه پسرشان رییس دفترشان باشد، ولی حالا حتما باید "کیش" هم دست اینها باشد، وزارت نفت هم زیر نفوذ اینها باشد، فلان کارخانه خودروسازی هم مال اینها باشد و انحصار صادرات فلان محصول در اختیارشان باشد؟ اینها هم توجیه امنیتی دارد؟ اینها را که دیگر نمی‌شود براساس مصالح ملی توجیه کرد.»

«خب، وقتی یک خانواده‌ای اینقدر دست‌شان در امور اقتصادی و قدرت سیاسی باز باشد، کم‌کم جسارت پیدا می‌کنند و متعرض امور مقدس هم می‌شوند. مثلا دختر ایشان(هاشمی) به چه مجوزی باید آزاد باشد که احکام اسلام را به راحتی زیر سوال ببرد؟ خب این خانم در آن روزنامه‌ای که داشت خیلی راحت نوشت چرا باید دیه مرد دو برابر زن باشد یا چرا حکم اثر چنین و چنان است؟ اصلا باب حمله به مقدسات از آن موقع باز شد و اینها فسادهایی بود که از آن وقت جان گرفت و در جامعه گسترش پیدا کرد.»

راستی جناب مطهری ! این چیزهایی که آن موقع میگفتی الآن اصلاح شده است؟!!!
آقای مطهری اعجوبه ای است که سال 85 انتخاب احمدی نژاد را از الطاف خفیه الهی میداند و حالا مناظره احمدی نژاد قبل از انتخابات را عامل حوادث بعد از انتخابات میداند ! در مجلس یه همکارانش فحش رکیک میدهد و آزادی سیاسی را شعار میدهد و احمدی نژاد را به خاطر اینکه در مناظره ای آزاد ، حرفهایش را زد، عامل حوادث بعد از انتخابات میداند؟! (2470285) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۰۹:۳۷:۰۶
یک ایرانی
هم وطن عزیز افکار شما هم به اندازه تحلیلتان می با شد (از کوره همان تراود که در اوست) شما یا خیلی از دولت دهم سود بردی یا خدای نکرده از گروه اختلاسی و یا اینکه خیلی عقبی .مطهری کجا و شما کجا.آقای مطهری هم مثل من و شماست معصوم که نیست فقط افکار روشنی دارد و سخنگوی اکثر مردم است. (2472611) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۱۹:۳۳:۲۴
مطهری حرف فیسبوکی ها را می زند (2475047) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۷:۱۹:۲۰
صحبت حكيمانه اقاي حائري نا ن كه شما پنداشته ايد ناظر بر ان نبود كه اعتراض نكنيم چون زمينه هاي اجتماعي ش فراهم نيست بلكه تاكيد براين بود كه مسئوليت اقدامات خودمون را هرچه كه هست بپذيريم اين اصل ساده و حكيمانه شايد بديهي به نظر برسه اما پايبندي به ان مي توانست مانع بسياري از فتنه هاي ٨٨ باشه (2470305) (alef-13)
 
تهران
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۲:۴۷:۵۵
خوب است تاریخ وقایع را دقیق و آنگونه که بود به یاد داشته باشیم. از ابتدا چه کسانی کار خلاف و غیر قانونی را شروع کردند؟ آیا جز این است که هرچه بیشتر به معترضین توهین شد، اعتراضات شدیدتر و خیابانی تر شد؟ حتی امروز هم عده ای نمیخواهند اشتباهاتشان را بپذیرند و از مردم عذرخواهی کنند. چرا دائما طرف مقابل را مقصر مطلق می دانند؟ (2472767) (alef-13)
 
شهروندایرانی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۲۴:۳۰
سلام چه خوب است که ماحرف هاواعتراضات ببینیم چه گفته شده نه اینکه چه کسی گفته شده اگرایجورشددیگراین حزب وآن حزب معنانداردانظرالی ماقال ولاتنظرالی من قال (2470534) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۰۱:۵۷:۰۲
چرا به این نکته توجه نمی کنید که یک مجتهد دست به قلم شده و نظرش را در معرض قضاوت عموم گذاشته؟
این به نظرم خیلی مهم هست که مجتهدی این کار را کرده پشیمانش نکنید که بقیه حضرات آیات هم مانند دیگر صاحبنظران دیگر رشته به رسانه های مکتوب توجه کنند (2472495) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۵:۰۷:۵۶
خلط بحث نفرمایید

نامه بسیار منطقی نگاشته شده، گفته هم نشده که کسی راست یا دروغ می گوید.

به حق می گوید که تجربه سیاسی و فرهنگ سیاسی مردم ایران فعلا با جامعه غربی قابل مقایسه نیست. که نسخه شفابخش آنها برای ما هم شفابخش باشد.

خدا علمای بزرگ و عاقل را برای امت اسلام حفظ کند (2469022) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۳۸:۲۲
امثال شما که تا دیروز می گفتند فرهنگ غرب منهط و باطل است و ما با شعورترین، بصیرترین و با فرهنگ ترین مردمان تاریخ از ابتدای خلق حضرت آدم هستیم. حالا چی شد امروز می فرمائید فرهنگ غرب از ما جلوتر است؟؟؟؟ (2469956) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۲۹:۴۱
آیت الله حایری مرد محترم و بزرگی است ولی ایا این سخنان ایجاد و جواز حق قیومیت عده ای بر کل مردم را صادر نمیکند که البته سال هاست صادر شده نمی دانم در چه موقعیت سنی قرار دارید ولی در دوران مبارزات امام(ره) در سخنرانی هایشان به شاه می فرمودند مردم قیم نمی خوهنند خودشان در مورد اموراتشان تصمیم میگرند ولی بجز برهه کوتاهی بعد از انقلاب ورق به شکل سابق در امد و همه چیزها تغییر کرد وبه دلیل مشابه همین فرمایشات عدهای که متاسفانه الن در پست های کلیدی نظام قرار دارند به شکل قیم مردم وارد شدند و نظر خود را بر نظر مردم تحمیل میکنند.......... (2470106) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۰:۳۶
این همه کتاب ازدوره پیامبر (ص) و حضرت علی(ع) چاپ شده وسخن های فراوانی از آن عزیزان نقل شده، اما در هیچ کجای تاریخ نیامده که این دو عزیز مخالفان سیاسی خود را بی محاکمه عادلانه حبس کرده باشند. یا حتی با دشمنان خود نیز مهربانی می کردند. اگر مسئولین امروز ما در روز فتح مکه حضور می داشتند همه مخالفین پیامبر را به جای بخشش، قتل عام می کردند. (2470130) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۰۲:۵۲
با این تفکر آیا بهتر نبود قانون اساسی ما با توجه به تجربه سیاسی و فرهنگی جامعه خودمان نوشته میشد و بیخودی بحث از آزاد بودن اعتراضات آرام در آن نمیشد؟ (2470508) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۵۰:۲۳
ببخشید چه خلط مبحثی؟؟چطور راهپیمایی مردم در سال 57 مشکلی نداشت و مردم رشید و بالغ بودند؟؟ولی بعد از 31سال همان مردم و فرزندان انها بالغ نیستند واز جوامع غربی انقدر عقبند که راهپیمایی انها خطر ناک میشود؟؟؟مگر همین مردم جنگ را حمایت نکردند.مگر همین مردم چندین انتخابات را پشت سر نگذاشتند چرا فقط در این انتخاب خاص اعتراض داشتند؟؟(پس یه اتفاقی افتاده)ما اگر قایل به عفل جمعی باشیم لازم است قدری هم به حرف مردمی که اتفاقآ اکثرآ از قشر دانشگاهی و اگاه محسوب میشندگوش میکردیم. (2470655) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۲۱:۲۰
این مردم آن مردم نبودند. شعارهایشان را بیاد بیاورند جمهوری ایرانی (2470877) (alef-13)
 
سید حسین
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۹:۲۳:۱۱
اگه جواب آیه الله را کامل می خوندی اینجور قیاس نمی کردی.
ایشان گفتند نفوذی ها انگیزه زیادی برای شرارت دارند.
ضمن اینکه چرا هیچکدام از بزرگان فتنه و استوانه های نظام، آتش زدن مسجد و اتوبوس را محکوم نکردند، یا حد اقل اعلان برائت نکردند؟؟؟
پیداکنید پرتقال فروش را!!!! (2472090) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۷:۳۲:۱۶
آزادي خوب است اما نه براي ما براي غربيها!! چون ما عقب مانده ايم !!!! (2471020) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۱:۳۲
متاسفانه کار به جایی رسیده که ما حتی باید برویم از افغانستان یاد بگیریم . در انتخابات اخیر یک همچنین مشکلی هم اونجا پیش آمد و به خیر و خوشی تمام شد اما متاسفانه در ایران به جای حل موضوع سعی شد با خشونت موضوع حل شود که آن شد که دیدیم. (2469189) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۰۹:۳۹
بله اونجا چون اقایان مدعی عناد روو حرفشون نداشتن
نشستن از راه قانون باهم حرف زدن (2469323) (alef-13)
 
جم
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۴۵:۵۰
تا اونجایی که ما از اخبار شنیدیم هیچ کدوم کوتاه نیامدند و نهایتا به صورت کدخدا منشی و با دور زدن قانون اساسی و قانون انتخابات افغانستان قضیه حل شد (2469380) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۱۲:۲۷
ولی معترضین خیابانی محصور و زندانی نشدند (2470520) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۱۹:۲۲
معترضین خیابانی هم در اونجا البته مملکت رو به آشوب و اتش نکشیدند (2470615) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۷:۰۳:۵۵
افغانستان راه قانونی برای مناقشه هست، اما اینجا سلیقه جناحی حکم صادر می کند. (2470281) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۶:۳۲
کمیسیون مستقل انتخابات در افغانستان مسئول برگزاری هر انتخاباتی است که نه دولتی است نه حاکمیتی . (2469356) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۴۴:۳۳
باید توجه داشت که همه شرکت کنندگان در انتخابات سال ۸۸ انجام انتخابات با وضعیت موجود یعنی برگزاری انتخابات توسط وزارت کشور ونظارت شورای نگهبان رو پذیرفته بعدا درانتخابات شرکت کردند پس عدم رعایت قواعد بازی کار بچه هاست! (2470490) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۳۸:۵۷
ببخشید اعضای این کمیسیون رو کی تعیین می کنه؟ از کجا تامین مالی میشن؟ صلاحیت این افراد رو کی تایید کرده ؟

دولتی که سر کاراست انتخاب مردم است و صلاحیتش رو مردم تعیین کردند. حتی اگر زمانی مشخص بشه این دولت، صلاحیت نداشت مسئولیت مستقیم آن با خود مردم است. (2471258) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۵:۴۵
اونجا شورای نگهبانش که مثلا ناظر قانونی است بر جریانات انتخابات از یک طرف حمایت نکرد (2469603) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۸:۱۷:۳۹
حرف علي مطهري واضح وگوياست: مردم روايت حكومت را از وقايع ٨٨ قبول نكرده اند (2471064) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۳۶:۱۸
البته به خیر و خوشی تمام نشد.
انتخابات با دخالت خارجی و بدون نتیجه با شعار اتحاد تمام شد و کل انتخابات و صلاحیت ها زیر سوال رفت.
از دوره بعد هر کسی نتیجه انتخابات به نفعش نبود دوباره همین کار را انجام می ده و این مسئله به دولت های خارجی اجازه می ده همیشه در امور داخلی افغانستان دخالت کنند و حتی در آینده رئیس جمهور هم تعیین کنند. (2471255) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۶:۴۱
آقای حائری یکی از هزاران سوالی که میشود مطرح کرد :
آیا مجری انتخابات و ناظر انتخابات وقتی مایل به یک کاندیدا باشند برای درک عواقب این کار نیاز به عقل اجتماعیست یا یک انسان معمولی هم متوجه اشتباه بودن این کار و عواقب آن میشود؟!!! (2469215) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۱:۲۸
آقای حائری ایا عقل اجتماعی تایید میکند که دو نفر از سران نظام که بین میلیون ها نفر محبوب هستند بدون محاکمه در حبس بمانند؟ مردم بیش از هزار روز است تظاهراتی نکرده اند و همچنان منتظر محاکمه و اجرای عدالت هستند چطور میخواهید به مردمی که بیش از هزار روز صبر کرده اند تا دادگاهی تشکیل شود انگ اخلالگر و بر انداز بزنید؟ ایا چندین سال صبر نشان از درک و شعور و عقلانیت اجتماعی در مردم نیست؟ (2469626) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۰:۰۷
اگر دادگاه تشکیل شود وحکم دهد ایا جنابعالی وهمفکران شما تن به این حکم میدهید یا دوباره شروع به بهانه جویی میکنید///؟ (2469860) (alef-13)
 
یک شاهد عینی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۷:۱۸:۰۸
والا چیزی که ما روز 30 خرداد تو ی خیابون دیدیم چیزی جز براندازی نبود . (2470303) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۰۸:۱۹:۱۲
جناب شاهد عيني من يقين دارم كه تو راستش را نمي گويي. از خدا بترس (2473458) (alef-13)
 
سید مصطفی
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۰۸:۴۹:۴۸
شواهد نشان میدهد براندازی بود. (2475797) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۲۳:۱۴
این دو نفر محبوب آن مردمان نبودند بلکه به سبب ایستادگی آنها در برابر نظام به ابزار دست جریان های معاند و ضد دین و اسلام تبدیل شدند تا با فریب جوانان انقلاب را نابود کنند و امید مستضعفان عالم را ناامید کنند. (2470879) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۵۷:۴۶
دوست عزیز زمانی که دولت اصلاحات تمایل به آقای معین دداشت و در پوسترهایشان هم بود موردی نداشت و کار درستی بود ؟؟
البته کار بد و اشتباه از هرکسی سر بزنه اشتباه و بده !!! (2469854) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۲۲:۰۱:۴۴
دولت در هر دوره ممكن است حامي كانديداي جناح خود باشد، اين وظيفه شوراي نگهبان است كه در درجه اول خودش بي طرف باشد و در درجه دوم مواظب باشد كه دولت اعمال نفوذ در انتخابات نكند
انچه كه در سال ٨٨ مساله ايجاد كرد، تخلف بعضي اعضاي شوراي نگهبان از اين موضع بيطرفي خود بود كه اين شبهه را ايجاد مي كرد كه وظيفه نظارتي خود را هم انجام ندهند (2473193) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۹:۴۸
کلمه قانون ، گمشده متن آقای حائری است . (2470150) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۹:۲۴
بله اعتراض با تهیج مردم و قشون کشی و بی اعتماد سازی خیلی فرق دارد وگرنه حق هر کسی هست از مجاری قانونی اقدام کند و وقتی از چهار یا پنج کانال جواب گرفت کسی که خود و همراهانش را عین قانون میداند نگوید هیچ کدام از این قانونها را قبول ندارم اینها عابروی ایران را بین المللی بردند و دولت قبل هم با کارهای اشتباهش آابروریزی را تکمیل کرد و شد آنچه شد (2469221) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۵:۴۹
چطور توانست مردم را قانع کند حق با اوست؟ چطور شما نتوانستید؟! (2470039) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۸:۴۳:۵۲
آبرو مجید جان (2471088) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۲:۱۱
----

شاید هم در دولت های قبل این چیزها بوده ولی فضا برای افشا و انتقاد بسیار تنگ بوده است . اصلاح طلبان باید مسولیت اینکه تحریم ها بعد از تفرقه افکنی آنها ده ها برابر شده را بپذیرند . حتی برخی از آنها به غرب پیغام میدانند که ما نتوانستیم کاری بکنیم تحریم را شروع کنید ! (2469245) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۵۷:۲۰
میشه لطفا بگی کدوم اصلاح طلب رو میفرمایید لطفا با ذکر مستندات حرف خود رو اثبات کنید وگرنه متاسبم براتون که راحت تهمت میزنید. (2469288) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۸:۳۴
همین بازخورد صفر مردم برای شما دوست عزیز کافی که بی جا و بی ربط نظر ندهید
چه کسی گفت قطعنامه بدهید تا قطعنامه دان پاره شود، اصلاح طلبان گفتند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2469342) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۲:۱۵:۳۷
اين دلخوشي شما به كامنتهاي هم راي تان كه شامل همه نوع ادمي مي شود باعث سرخوردگي مجدد شما در ميادان هاي غير مجازي خواهد شد (2471488) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۲:۵۸
یعنی بالا رفتن از دیوار سفارت انگلیس تاثیر نداشته؟ (2469534) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۲۱:۴۷
والا تا اونجا که دیدیم اکثریت فعالان اصلاح طلب همون انتخابات تمام نشده دستگیر شدند و برخی مثل تاجزاده همچنان زندانند.
پس سفسطه و مغلطه موقوف لطفا (2469765) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۸:۴۰
خود آقای موسوی تحریم های غرب علیه ایران را محکوم کردند و فرمودند این تحریمه ها نه علیه دولت که علیه ملت ماست.
کاسبان تحریم باید پاسخگو باشند که تحریم ها را کاغذ پاره می نامیدند. (2469814) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۱:۱۹
البته سوال علي آقا حتما بايد جواب داده شود ولي چه ربطي به سخنان به حق آقاي حائري داشت ؟ (2469867) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۵۱:۳۷
یک نکته بگم ملت ایران ملت پیش گامی در مشروطه و ازادی خواهی در مسیر صد و اندی ساله گذشته در میان ملت های بوده است و محدود کردن این سابقه به چند سال جفا به حق این ملت است (2470265) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۳۴:۲۲
تا جایی که بنده حقیر میدانم که در موضوع سامری، موسی یقه هارون را گرفت و این به معنای آن است که اتحادبه هر قیمتی مذموم است و ضمنا هارون پیامبر از ترس جان گوساله سامری را قبول کرد (2468742) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۲۱:۱۵
یعنی می خوای بگی از عالم دینی بیشتر میدونی؟؟؟ (2468827) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۱۱:۲۶
دلیل ندارد چون عالم دینی هست اشتباه نکنند (2469044) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۳:۵۵
چون نظری غیر از نظر شما را مطرح کرده پس اشتباه می کند
اگر اشتباه می کند پس اشکالش را بیان کنید و به استدلالهایش ایراد بگیرد نه اینکه کلی گویی کنید (2469796) (alef-13)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۶:۵۹
ای کاش شما هم برای بررسی موضوع هارون به متن قرآن کریم مراجعه می فرمودید . دقبقا قرآن همین مطلب را می فرماید که حضرت هارون برای جلوگیری از تفرقه اقدام نکرد .
به قول آقای قرائتی که با استناد به این آیه می گفت :
از نگاه قرآن تفرقه از گوساله پرستی بدتره . (2470144) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۸:۳۷
دو مورد در گفتار شما برام خیلی جالب بود:
1- شما اشاره می کنید که دعوت مردم به اعتراض در کشورهای دیگه خوبه چون به قول شما فرهنگ دارن و ما نداریم!!! این را از کجا آورده اید؟ براساس چه مبنایی مردم ما را دارای شعور اجتماعی و فرهنگی کمتری نسبت به کشورهای دیگه می دونید؟ طبق متن قانون اساسی اعتراض حق مردم است و تا جایی که بنده یادم هست اولین اعتراضات و بزرگترین اعتراضات سال 88 هم نه مسلحانه بلکه بسیار آرام بود تا وقتی که برخی دوستان شناخته شده شما وارد صحنه شدند.
2- در زمان اعتراضات من دانشجوی دانشگاه امیرکبیر بودم. چرا نیروی انتظامی با نیروهای خودسری که چندبار با هماهنگی قبلی با برخی افراد خاص وارد دانشگاه شدند و به برخورد با دانشجویان پرداختند و حتی در یک مورد یک دانشجو رو کشتند (سال 89) برخورد نکردند؟ مگر نه اینکه شما می گید باید با این افراد برخورد کرد؟ چرا با این همه قمه کش و هفت تیر کش معروف در خیابان برخوردی صورت نمی گیره؟ مگه نه اینکه اینها هم مصداق جرم و جنایتند؟
ایا تبعیض بین افراد در یک جامعه اسلامی درسته؟
ایا پذیرفتن هرعمل و اعتراض نکردن اون طبق اصول اسلامیه؟
اگر حرف شما درسته پس چرا شما با وجود اطلاع از وضع اجتماعی مردم در سال 57 از اعتراضات مردم دفاع کردید؟ یا اینکه در اون زمان فرهنگ اجتماعی مردم بالا بوده و با این نظام سقوط کرده؟
شبهات و تناقضات این متن بیش از موارد حقیقی موجود در اون بود. (2469202) (alef-13)
 
آریا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۱:۰۵
قبول باید کرد ما از نظر فرهنگی و عقل اجتماعی پایین تر از کشورهای پیشرفته هستیم چون ما اصلا در زمین فرهنگ دیروز چیزی نکاشتیم تا امروز برداشت کنیم من چند سال قبل مطلبی را خواندم که ذکر آن فکر کنم جالب باشد:
شناخت مردم و مسولین و در کل شناخت یک جامعه بدون اینکه شما در باره ان جامعه مطالعه کرده باشید و با کسی صحبت کرده باشدی و یا برای اولین بار وارد ان جامعه شده باشید بدون صحبت کردن با مردم آن جامعه 5 روش و بهتر بگویم تعریف وجود دارد:
1) وقتی وارد یک شهر می شوید به افراد در پیاده رو نگاه کنید و ببینید که چند نفر کتاب مجله یا روزنامه در دست دارند که نشان دهنده اهل مطالعه و فرهنگی بودن آن جامعه است
2)ببینید که در رانندگی چقدر به قوانین احترام میگذارند پشت چراغ قرمز و پشت خط عابر پیاده ...
3)به پیاده رو ها نگاه کنید و ببینید آیا خلت ته سیگار پوست میوه و ... دیده میشود
4)تعداد توالت عمومی شهر که نشان دهنده توجه حکومت به مسایل ریز و درشت ساخت و سازی در جامعه هست و تمیز بودن آن که در طول روز بیشتر به مردم آن جامعه برمیگردد نگاه کنید
5)شیک پوش بودن و معطر بودن افرادی که از کنار شما می گذرند
حال ببینیم ما کجای جهان هستیم
البته این فقر فرهنگی دلیل بر این نیست که اعتراض صورت نگیرد برای رسیدن به یک کشوری که از لحاظ فرهنگی دارای رشد است باید نهاد های مدنی و کارامد تقویت و حمایت شوند باید از روزنامه های منتقد که نقش فیلتر را برای تصفیه نا هنجاری ها بازی می کنند حمایت شود باید اختلاف طبقاتی کم شود باید با فساد اقتصادی با قدرت مبارزه شود باید نخبگان سیاسی با جامعه آشتی کنند باید مسولین سیاسی سن سیاسی داشته باشند و پس از آن سن بازنشسته شوندتا کار به افراد جوان و جسور و بروز سپرده شود در کنار این افراد جوان از باطنشسته های سیاسی به عنوان مشاور استفاده شودو... (2469623) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۷:۰۶:۰۰
در اینجا مدعی هستید که پایین تر از کشورهای دیگر هستیم، اما وقتی نوبت به منافع خودتان برسد، معتقدید که از همه نظر در دنیا سر هستیم و دنیا باید از ما الگو بگیرد! (2470287) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۱:۴۵
حاج آقا چرا فقط عقل اجتماعی ایرانیان برای راهپیمائی مخالفان دچار ضعف می شه؟ توی 35 سال گذشته این همه راهپیمائی بود که مردم عقل اجتماعی داشتن ، فقط برای این یکی نداشتن؟ (2470182) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۵۹:۲۶
+++++++...++++ (2470276) (alef-13)
 
حجت
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۱۰:۳۶
خیلی پاسخ عالی و جامعی بود ممنون (2471129) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۲۲:۵۷
بقول خودت ایشان عالم دین است ، عالم سیاست و علوم اجتماعی نیست. این دو علم کاملا از یکدیگر جدا و دارای فاصله بسیارند. (2470530) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۳:۰۷:۴۸
عالم دینی معصوم که نیست؟! (2470779) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۱:۵۸:۳۵
برادر عزیز ایشان هم مطلب خلاف فرمایش شما نگفتند. لطفا با دقت مطالعه بفرمایید
ایشان گفته اند هارون برای متفرق نشدن بنی اسرائیل یقه سامری را نگرفت (2468992) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۰:۳۱:۲۸
برای کمک به پیش بردن بحث . مسئله هارون و سامری در سوره طه چنین امده
قالَ يا هارُونُ ما مَنَعَكَ إِذْ رَأَيْتَهُمْ ضَلُّوا (92) أَلاَّ تَتَّبِعَنِ أَ فَعَصَيْتَ أَمْرِي (93) قالَ يَا بْنَ أُمَّ لا تَأْخُذْ بِلِحْيَتِي وَ لا بِرَأْسِي إِنِّي خَشِيتُ أَنْ تَقُولَ فَرَّقْتَ بَيْنَ بَنِي إِسْرائِيلَ وَ لَمْ تَرْقُبْ قَوْلِي (94)

گفت: اى هارون وقتى ديدى كه ايشان گمراه شدند مانع تو چه بود؟ (92).
كه از من متابعت كنى؟ چرا فرمان مرا عصيان كردى؟ (93).
گفت: اى پسر مادرم! ريش و سر مرا مگير، من بيم داشتم بگويى ميان پسران اسرائيل تفرقه انداختى و رعايت گفتار من نكردى (94).
از قرائن ایه بر می اید که اما این کار او مورد اعتراض حضرت موسی ع بوده و قران هم به اعتراض حضرت موسی ع نقدی نزده است. گرچه باید تا جایی که می شود از وحدت در میان مردم در مقابل شیطان و دشمنان سعادت مردم حمایت کرد اما در مسیر نهضت های دینی و اجتماعی گاهی تفرقه پیش می اید و چاره ای هم در آن نیست. در ابتدای هر نهضتی بین مردم اختلاف می افتد و عده ای حرف جدید را نمی پذیرند و عده ای به آن می گروند . نمی شود گفت که برای حفظ وحدت در میان مردم حرف جدید نزنیم یا هر کار ناشایستی را تایید کنیم یا در مقابل آن اعتراض نکنیم. به نظرم حرف آقای حائری قابل توجه است اما باید نظر اقایان کروبی و موسوی را هم دراین مورد پرسید و از انها شنید که با توجه به استدلال آقای حائری چه تحلیلی از مردم ایران داشته اند که دعوت از آنها برای راه پیمایی اعتراضی را خطرناک و مخل به مبانی اسلام نمی دانسته اند.

در داستان قضاوت داود نبی بین دو برادر ( سوره ص آیه 34)ان حضرت بدون پرسیدن از طرف دوم قضاوت کرد و پس از آن فهمید و توبه کرد

وَ هَلْ أَتاكَ نَبَأُ الْخَصْمِ إِذْ تَسَوَّرُوا الْمِحْرابَ (21)
إِذْ دَخَلُوا عَلى‏ داوُدَ فَفَزِعَ مِنْهُمْ قالُوا لا تَخَفْ خَصْمانِ بَغى‏ بَعْضُنا عَلى‏ بَعْضٍ فَاحْكُمْ بَيْنَنا بِالْحَقِّ وَ لا تُشْطِطْ وَ اهْدِنا إِلى‏ سَواءِ الصِّراطِ (22) إِنَّ هذا أَخِي لَهُ تِسْعٌ وَ تِسْعُونَ نَعْجَةً وَ لِيَ نَعْجَةٌ واحِدَةٌ فَقالَ أَكْفِلْنِيها وَ عَزَّنِي فِي الْخِطابِ (23) قالَ لَقَدْ ظَلَمَكَ بِسُؤالِ نَعْجَتِكَ إِلى‏ نِعاجِهِ وَ إِنَّ كَثِيراً مِنَ الْخُلَطاءِ لَيَبْغِي بَعْضُهُمْ عَلى‏ بَعْضٍ إِلاَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ قَلِيلٌ ما هُمْ وَ ظَنَّ داوُدُ أَنَّما فَتَنَّاهُ فَاسْتَغْفَرَ رَبَّهُ وَ خَرَّ راكِعاً وَ أَنابَ (24) فَغَفَرْنا لَهُ ذلِكَ وَ إِنَّ لَهُ عِنْدَنا لَزُلْفى‏ وَ حُسْنَ مَآبٍ (25)

آيا داستان شاكيان، هنگامى كه از محراب داود بالا رفتند، به تو رسيده است. (21)
هنگامى كه ناگهان بر او وارد شدند سخت هراسان شد، آنان گفتند نترس ما دو نفر شاكى هستيم كه يكى از ما بر ديگرى ستم كرده، اكنون ميان ما به حقّ داورى كن و ستم روا مدار و ما را به راه راست هدايت فرما. (22)
اين برادر من است كه نود و نه رأس ميش دارد و من يكى بيش ندارم، امّا او اصرار مى‏كند كه اين يكى را هم به من واگذار و در سخن بر من غلبه كرده است. (23)
داود گفت: براستى او با درخواست يك ميش تو براى افزودن به ميشهايش به تو ستم كرده است و بسيارى از دوستان به يكديگر ستم مى‏كنند مگر آنها كه ايمان آورده‏اند و عمل صالح دارند، امّا آنها بسيار اندكند. داود گمان كرد ما او را، با اين جريان، آزموده‏ايم، لذا از پروردگارش طلب آمرزش كرد و به سجده افتاد و توبه كرد. (24)
ما اين عمل را بر او بخشيديم و او پيش ما داراى مقامى والا و آينده‏اى نيك است. (25)

شیوه ای که امروز درمیان همه رایج شده است قضاوت درباره کار دو فرد موثر کشور است بدون انکه حرف آنها شنیده شود. این کار در هر صورت پیامدهای بدی دارد
شاید بهتر باشد که اجازه اده شود که افرادی مثل آیت الله حائری و مطهری با ایشان ملاقات کنند و درباره همین مسائل با انها حرف بزنند و صحبت های آنها را بشنوند تا رویه صحیح قرانی قضاوت حفظ و صیانت شود (2472649) (alef-13)
 
جم
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۲:۰۵:۳۱
عجب نامه عجیبی!
اولین نکته چشمگیری آن این بود که اذعان داشتند که عقل اجتماعی غربی ها از ما بیش تر است
دوم اینکه تخلفات و ظلم اعضای شورای نگهبان را پذیرفته اند
سوم اینکه با استناد به رفتارهای اول انقلاب و اختلافات شیعه و سنی و ... این نتیجه را گرفته اند که مردم را نباید در تحلیل سیاسی و قضاوت مشارکت داد
چهارم اینکه به قضیه هارون علیه السلام و سامری اشاره نموده اند.
من به شخصیت آقای حائری خیلی علاقه دارم اما این نامه ؟؟؟ (2468994) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۷:۰۰
حالا اگه یه اصلاح طلب میگفت عقل اجتماعی غربیا بیشتره صد تا مارک غربزده و اجنبی برست و بیگانه برست و.. میزدن . انصافا نمیزدن؟ (2469750) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۵۳:۵۱
خوب معلومه شعور غربیا بیشتر . با کمال تاسف ما شعور کارهای گروهی یا اینجور تجمعات نداریم. چون غربیا وقتی میان بیرون میان که بگن ما معترضیم زودتر یه فکری بکنید ولی ما ایرانیا میایم بیرون که خودمون همون جا درستش کنیم.
بعضی از مردم ما تو وحشی گری مثل تکفیریان.
برید یه بار دیگه فیلمای ۸۸نگاه کنید. (2470001) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۶:۳۰:۲۱
ولى من اصلاً علاقه اى ندارم (2470999) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۳۸:۱۶
موسی یقه هارون را گرفت چون او را مسول قوم می دانست و بعد با توضیح هارون (ع) قانع شد. نه اینکه چون هارون اشتباه کرده بود و کار هارون غلط بود! ضمنا هارون از ترس اختلاف و خون ریزی در قوم سکوت کرد نه از ترس جان خودش! (2469070) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۰:۴۷
لطفا شما که در باره ایات قران و تفسیر آن اطلاعی ندارید تفسیر به رای نفرمایید نوع نگارش شما مثل اوناییه که تفسیر به رای میکنن و ... (2469863) (alef-13)
 
علی طاهری
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۳۱:۳۶
موسی یقه هارون را گرفت، چون ولی بود و عامل اتحاد و وحدت و همه اقوام بنی اسراییل حرف موسی را قبول کردند. آیا در این مناقشه طرفین حرف ولی زمان را گوش دادند؟!!
اینجا آیت الله به درستی عقل اجتماعی یا همان بینش سیاسی برخی را با بینش سیاسی هارون یا حضرت علی (ع) مقایسه کرده است.
بینشی که به واسطه تعقل اجتماعی علی رقم آنکه حق با اوست، اجازه میدهد طرف مقابل به ظاهر و در زمان محدود خود را صاحب حق بداند.
بی شک اعاده حق یک وظیفه ذاتی و اجتماعی است که میبایست در زمان و مکان و نحوه مناسب انجام شود. (2470111) (alef-13)
 
آزاده دفاع مقدس
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۳۷:۴۱
حضرت آیت الله ... با عرض سلام این حقیر از رزمندگان دفاع مقدس بوده و این شاهرگ روی گردنم را وقف انقلاب و نظام مظلوم نموده ام اما این دلیل نمیشود که انتقادی نداشته باشم و یا اعتراضی ننمایم .
این کمترین نیز یکی از منتقدین سرسخت احمدی نژاد هستم که در آن تظاهرات آرام شرکت نمودم .
بنده در عجبم که ما به چه حقی به یکدیگر امر و نهی میکنیم . جز عده بسیار اندک که تعدادشان کمتر از انگشتان دست میباشد ، هیچکس نمی تواند ادعا کند که من و یا صنف من بیش از دیگران نقش پر رنگتری در آفرینش انقلاب و یا پیروزی در جنگ ایفا نموده .
جناب دکتر علی مطهری فرزند آن بزرگمردی است که به جد نقش تعیین کننده ای در انقلاب داشتند و ایشان(علی مطهری) حق دارند که نظرشان را ابراز نمایند .همانگونه که بنده با نظر ایشان هم رأیم. (2468749) (alef-9)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۴:۳۳
ملاک حال افراد است
شمر هم جانباز جنگ صفین حضرت علی بود (2468858) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۸:۲۳
بله. اما از کجا معلوم حال افراد مورد نظر شما بهتر نباشد؟ مثل حر! (2469614) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۵۴:۱۶
چون ملاک سنجش حال افراد ، مواضع و نظر ولایت است و نظر ولایت هم در خصوص فتنه 88 و سران فتنه کاملاً شفاف و مشخص است. (2469844) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۰۸:۵۸:۴۹
ملاك سنجش حال افراد فقط و فقط حق و حقيقت است و لا غير همان طور كه امام علي فرمودند اشخاص را بايد با حق سنجيد نه حق را با اشخاص. (2473499) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۱:۱۷
حر که توبه کرد، اینها بهشون فرصت بدی باز لشگر کشی می کنند

توبه بکنن من خودم شخصا دستشون رو می بوسم ، ولی کووو ؟ (2470132) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۵۰:۲۳
حر توبه کرد داداش!!! (2470151) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۵۴:۰۱
ملاک حال افراد است از زبان امام بیرون امد در مورد کسانیکه در دوره پهلوی خدمت میکردند و ایشان میگفتند از انها استفاده کنیم مگر اینکه تفکر طاقوتی داشته باشند ،ملاک حال افراد است نه گذشته انها،ولی کسانیکه گذشته انها معلوم است و امتحان خود را پس داده اند که قرار نیست هر روز امتحان پس دهند.ان دو مردی که امروز در بندند حالشان هم ملاک قرار نگرفت و گذشته شان را هم عوض کردند تا حال را تعریف کنند.
ملاک حال افراد است یعنی دزدی که دیروز دزدی کرد اگر امروز اجتماعی شده ملاک همین است نه اینکه به اسم اینکه امروز تهمتی زده شد بدون محاکمه و یاداوری گذشته پاک افراد تهمتی را قطعی بپنداریم و بگوییم ملاک حال افراد است. (2470500) (alef-13)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۲:۵۶:۲۶
قابل توجه کسانی که از این فرموده امام راحل(ره) تا به حال به نفع خودشان بهره برداری نموده اند و در واقع با تفسیر به رای خودشان مقصود و منظور امام عزیز را درست صد و هشتاد درجه به خلاف می خواهند به دیگران قالب نمایند. من هم دقیقا با آنچه این هموطن گرامی به دقت و به درستی نگاشته ام موافقم و امکان ندارد زیر بار تفسیر ها و تعبیرها و سوء استفاده کردن های گروهی بروم که این چنین حتی منظور و مقصود و نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را وارونه جلوه داده اند و می دهند. والله اعلم. (2470757) (alef-10)
 
ماقبل تاریخ
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۰۹:۵۴
برادر عزیزی که از قول امام نوشتی،
کمی به تاریخ انقلاب نگاه کن و ببین چقدر از این طرز تفکر ضربه خوردیم.
امام اگر نسخه ای پیچیدند خودشان هم بدون هیچ حب و بغضی به ماهیت انسانها نگاه میکردند نه به ظاهر آنها.بعد هم امام برای خودش خانواده اش از این انقلاب هیچ نخواست نه مدیریت نه مال.
چکار داره به وضع موجود که از گوشه حاکمی برخواسته و مملکت رو گوشت قربانی کرده اند.
آیا همه ی این جوش و خروشها برای مردم هست یا نان و نوایی از پول ما؟ (2471220) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۳:۴۸:۰۰
اين همه مطلب پرمغز رو ول كردي چسبيدي به خط آخر؟ (2470970) (alef-10)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۷:۱۸
حالت خوبه ؟ گفت نظرتو نگو ؟ فقط بهش گفت نظرت اشتباهه ! به قولی ، نظر مطهری رو نقد کرد (2468860) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۵:۳۱:۰۳
شما آزادید. بنده هم آزادم بگویم سطح بحث را تقلیل ندهید ایشان از یک راهبرد سخن می گوید شما با این سطح گفتارتان اشارات ایشان را در عقلانیت اجتماعی اثبات می نمایید! (2469024) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۳۳:۳۹
مثبت ها خود حرف میزنند و مشخص است که چه کسانی اکثریت جامعه ما هستند و خواست جامعه ما چیست (2469370) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۲۰:۰۵
همیشه کثرت دلیل بر حقانیت نیست با این مغالطه ای که شما می کنید نعوذ بالله باید یزید را که 120 هزار نفر لشکر او بودند را برحق بدانیم و امام حسین(ع) و امیرالمومنین(ع) را شورشی. (2470087) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۰:۵۶:۲۲
درست است که کثرت(لزوماً) دلیل بر حقانیت نیست اما سخن بر سر این است که جمع کثیری از مردم ایران معتقدند معترضین وقایع سال 88 مظلوم واقع شدند و قبول ندارند که حق با طرف مقابل است تا کنون نیز مطلب اقناع کننده و به اصطلاح محکمه پسندی توسط طرف مقابل ارائه نشده (2472667) (alef-13)
 
انصاری
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۵۳:۲۰
هزاران مثبت به حرف شما

الف منتشر کن (2470659) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۸:۱۴:۳۲
پس بهتره که جای انتخابات بیاییم نظرات سایت های خبری را قبول کنیم و مبنای کار قرار دهیم مثبت دادن به یک نضر در یک سایت خبری دلیل بر نظر مردم نیست البته من سرهنگ نیستم من حقوق دان نیستم من بی سوادم بهتر بود کمی به روابط خانوادگی بین گروههای سیاسی کشور بیاندازیم تا متوجه شویم همه اینها سیاسی کاری است همه سر کاریم (2471062) (alef-13)
 
خواهر یک مفقود ویک جانباز
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۰:۴۵
با نظر آزاده دفاع مقدس موافقم
باید مردم را تحت حکومت اسلامی وشیعی جوری آموزش وتربیت میکردین که حق وحقوق یکدیگر رو بشناسند
واقعا این همه دستگاهای عریض وطویل مذهبی ،حوزه ها ومدارس ورسانه ملی و......چه میکنن ؟
ما چه زمانی باید به اون فرهنگی که شما فرمودید:اینکه:نرسیدیم ونمیشود وبه مردم نمیتوان سپرد...............میرسیم؟
لطفا یک زمانی،چشم اندازی ،تعیین کنید ،ما منتظر رسیدن به اون درک وفهم هستیم (2469112) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۰۱:۱۷
تا زمانی که نون بردادرتون رو میخورید نمی رسیم، حتی توی نظر دادن هم از ایشان مایه میذارید (2469551) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۲:۳۰
این دوستان در اقلیت 5 تا ده درصدی هستند تعداد مثبت ها به وضوح نشان میدهد این افرادی که میخواهند همه مثل انها فکر کند ده درصد جامعه هم نیستند (2469113) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۴۴:۳۱
از فضل پدر توراچه حاصل برادري که مابه شما مديونيم آيا اين حرف شما مجوز نمي شود که در حال حاضرهم اگر کساني به آقاي روحاني نقدي دارند به خيابان بريزند وامنيت را ازبين ببرند؟آيا هرکسي به کس ديگري نقدي دارد با يد اموال عمومي را ازبين ببرد اگر برخي ادعا دارند که آقاي احمدي نژاد به اموال عمومي ضربه زده آنها هم که با انتخاب روشي اشتباه ضربه اي گرانتر وسنگينتر بر سينه انقلاب زدند آيا خواندن کساني که به امام حسين توهين کردند به رهبر توهين کردند به عنوان خداجو ربطي به احمدي نژاد دارد (2469149) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۵۸:۰۶
جناب آزاده محترم دفاع مقدس بنده هم از منتقدين آقاي روحاني بودم اما اين دليل نمي شود که کانديداي مورد علاقه بنده که راي نياورد بيايم تو خيابان و تظاهرات کنم از شما رزمنده دفاع مقدس بعيد است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2469180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۰:۲۶
بازهم بازخورد مردم رو ببین دوست عزیز کسی با نظر شما موافق نیست خرد جمعی ملاک مهمی است برای محک ارزش گفتار شما (2469345) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۵:۰۰
خیلی ساده ای . اطلاعاتت رو بیشتر کن ! (2471204) (alef-3)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۷:۲۲
فعلا که نشانی از پدر در این پسر دیده نمی شود. بله بودند بسیاری که شاهرگ خود را ابتدا وقف انقلاب امام کردند اما به جانشین صالح او امام خامنه ای که رسید تردید کردند. مومن احتیاط کن. (2469198) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۱۰:۵۷
علی مطهری عزت افرین و عزیز مومنین واقعی اند...درود خدا بر روح ملکوتی ایتالله شهید مطهری بااین فرزند شیر پاک خورده اش... (2470196) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۲۹:۲۶
درود بیکران بر شما. انشالله که کلام شما، آزاده عزیز، در دل گمراهان نفوذ کند. (2469242) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۳:۱۰
لطفا دقیق تر مطلب را بخوانبد بحث اعتراض و عقل اجتماعی نکته ای است که تفکیک پذیر نیست حتی برای شما که به زعم تان خود را محق می دانید.بحث نظام اسلامی است که از هر طرف مورد هجمه است (2469248) (alef-13)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۳:۲۹
باور بفرمایید راستش را نمیگویید ودر پشت رزمنده پنهان شده حرف میزنید رزمنده مطیع رهبرش میباشد رهبر چقدر فرمودند اعتراضتان را قانونی کنید ایها نشنیدند الان این فشارها وتحریمها نتیجه همان نافرمانیهای اجتماعی میباشد . اگر رزمنده بودی اگر خونهایی که از رفقایت رفته دیده بودی اینحرفه را نمیزدی.آن دو با آن خیانتهایشان سزایشان مرگ است .نه پرواری (2469250) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۰۸:۴۱
از سالار شهیدان حسین (ع) هم میخواستند که مطیع رهبر وقت جامعه باشه، پیروی از ولایت که نباید دستاویز یرخورد با منتقدان باشه (2469321) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۴۸:۴۰
آقا منصور یعنی رزمندگان شهید شدند تا یکی از واضح ترین اصول قانون اساسی که همان حق اعتراض مردمیست نا دیده گرفته شود ؟!!! یعنی شما معتقید نظر رهبری مغایر قانون اساسیست که مردم را به پیروی از رهبری می خوانید ؟! مردم در اعتراضات سال 88 از یک حق قانونی استفاده کرده به خیابان آمدند اعتراضشان هم به گفته خاص وعام دوست ودشمن وتصاویری که همه دنیا دیدند اما صدا سیما برای یک لحظه حاضر به پخش آنها نشد مسالمت آمیز وآرام بود وامروز می گویند جای تحقیق وپرسش دارد که چرا یک عده این آرامش را به اغتشاش کشاندند ومعتقدند این گروه نفوذی بوده اند وباید شناسایی ومحاکمه شوند واین رفتار نشانه شعور این مردم است ! (2470421) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۷:۵۱
داداش اعتراضات سال 88 از قبل برنامه ریزی شده بود.از 1سال قبل از انتخابات برنامه ریزی شده بود.اونها از 1 سال قبل بحث تقلب تو انتخابات رو پیش کشیده بودند و به انتخابات شک کرده بودند.یواش یواش که به انتخابات نزدیک و نزدیک تر میشدیم اونها به طور رسمی خودشون رو برنده انتخابات میدونستند و گفتند که اگر تو انتخابات برنده نشند حتما تقلب شده و مردم باید بریزند تو خیابون و حق خودشون رو بگیرند.آخه اینا چطوری میدونستند که تو انتخابات بنده اند؟؟؟اعتراضات سال 88 اعتراض به نتیجه انتخابات نبود.اعتراض به خود نظام و رهبری بود.کسایی که سردمدار تقلب تو انتخابات بودند در اصل میخواستند از رهبری انتقام بگیرند.به قول ابطحی(رئیس دفتر خاتمی)تقلب فقط یه بهونه بود.اونا با رهبری مشکل داشتند.بعد پای مردم رو به خیابونا کشیدند که بتونند به خواسته های شخصی خودشون برسند.اگه مخالف کارهای احمدی نژاد بودند خوب میتونستند از یه راه دیگه اعتراض خودشون رو نشن بدن نه با ریختن تو خیابون و شکستن شیشه ها و اتش زدن خونه مردم و اتش زدن مساجد و کف و سوت زدن تو روز عاشورا که خود خدا هم اون روز عزادار امام حسینه.در ضمن اون موقع بهترین کسایی که میتونستن درباره احمدی نژاد قضاوت کنه مردم بودند.مردم اون موقع تشخیص دادند که احمدی نژاد رو انتخاب کنن و کردند.همون مردم تو چهار سال دوم احمدی نژاد ازش شاکی بودند و اعتراضشون به احمدی نژاد رو با انتخاب کردن روحانی نشون دادن نه با آتش زدن مساجد و حسینیه ها.
جالب اینجاست که همه سردمدارای تقلب در انتخابات بعدها به عدم تقلب در انتخابات اعتراف کردند.مثل حجاریان و خود خاتمی و تاج زاده.همشون بعد 3 4 سال اعتراف کردند که تو انتخابات تقلب نشده.خوب اگه نبود چرا همون موقوع نگفتن؟؟؟این حرف اونا یعنی اینکه اونا به مردم دروغ گفتن که تو انتخابات تقلب شده.ولی متاسفانه یه سری مردم خیلی زود گول اونا رو خوردن و ...
تقلب بهونه بود.اونا با اصل جمهوری اسلامی و رهبری مشکل داشتند.البته اشکالی هم نداره که مخالف باشند.نظر هر کس برا خودش محترمه وباید به نظر همه احترام گذاشت.ما باید مخالفین خودمون رو تحمل کنیم.اما نباید به مردم دروغ میگفتن اون هم در حالی که لباس پیغمبر تنشونه.
خدا عاقبت هممون رو ختم به خیر کنه. (2469809) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۲۳:۳۹:۵۰
عزیزی که تصور می کنی اعتراضات سال 88 از یک سال قبل برنامه ریزی شده بود یقین دارم فقط برنامه صدا و سیمای میلی را نگاه کرده و گزارشهای جهت دار آن را دیده اید برادر یا خواهرم اشتباه می کنید هیچ برنامه ریزی در کار نبود (2472386) (alef-13)
 
آزاد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۱۷:۰۶
با تقدیم احترام به همه آزادگان و آزادمردان
حضرت آیت الله هم نگفتند که فرزند آن بزرگمرد حق اظهار نظر ندارند
به هر حال قبل از هرکاری باید عواقب احتمالی آن سنجیده شود .
آیا منطقی هست که بعد از هر انتخاباتی تظاهرات اعنراضی آرام برگزار شود ؟ و یا بعد از هر مسابقه ای اردوکشی خیابانی انجام شود ؟
آنوقت چه لزومی به مسابقه یا انتخابات هست از اول به جای رای دادن بیاییم خیابون (2470463) (alef-13)
 
مشهدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۰۱:۰۲
برادر من هم مطالب را خواندم آنقدر مطلب را دور یافتم که حس اینکه در باره اش دو کلمه بنویسم نبود یعنی فقط لبخند زدم ولی حالا که تو نوشتی جانا سخن از زبان ما می گویی (2470582) (alef-13)
 
سلیمی
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۳۷:۵۹
سلام بر اعتدال، سلام بر اتحاد (2468750) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۴۰:۱۳
واقعا از این مقایسه های عجیب و غریب بین هارون واقعه انتخابات 88 چه نتیجه ای باید بگیریم! یعنی انتخابات همان گوساله سامری است؟ و ستاد انتخابات هم شخص آقای سامری؟
(2468753) (alef-9)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۹:۱۶
عجب خوانندگان داغونی، که چنین نظر می دهند و چنین رای می دهند

واقعا منظور نگارنده رو متوجه نشدید ؟ مصداقی بود بر دفع خطر احتمالی ، مصداقی بر داشتن عقل اجتماعی

خدایا ببین با کیا شدیم 75 میلیون (2468865) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۴۸:۱۵
يوسف جان تا الان كه با همفكرانت شدين 9 نفر نه 75 ميليون!!! در مقابل 645 نفر، خودت رو خيلي گنده مي بيني!! (2469986) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۱۳:۳۵
همین جمله «خدایا ببین با کیا شدیم 75 میلیون» را امثال شما اقلیت محترم از ما اکثریت یاد گرفته اید. (2470869) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۲۵:۵۰
شما یقینا جز 75 میلیون نیستید شما یکه و تنها هستید زیاد ناراحت فهم 75 میلیون نباشید چون ممکن است آسیب ببینید (2470881) (alef-13)
 
سربند
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۴۶:۵۲
الحق مع علی و شیعته ...
أحسنت بر پیر و مراد ما (2468761) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۰۹:۰۷
طبق قانون اساسي تجمع و راهپيمايي مسالمت آميز حق مردم است
شما مي گوييد كه نبايد مردم را دخيل كرد چون نمي فهمند
پس سال 57 انقلاب چگونه پيروز شد
آيا مقامات نشستند پشت پرده مذاكره كردند و راي به جمهوري اسلامي داده شد؟يا اينكه اين انقلاب با حضور مردم در صحنه و ريخته شدن خون جوانان محقق شد
آقاي حائري اين مردمند كه شما را به اينجا رساندند (2468800) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۰۹:۴۱
احسنت . نکنه خدایی نکرده مسئولین ما به جایی برسند که فکر کنند جایگاهشان از قدرت خودشونه. این مدم بودند که به آنها جایگاه دادند. لازم باشه همین مردم هم آنها رو پایین می آورند. (2469103) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۰۴:۱۵
انقدر مردم مردم نکنید ، یکم عقل داشته باشید

تعز من تشاء و تذل من تشاء ، عزت و ذلت افراد دست خداست (2469557) (alef-13)
 
آگاه وموثق
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۴۹:۵۵
اقای علامه و با سواد اول قانون اساسی را بخوان بعد نظر بدهید :

هر گونه تجمع وراه پیمایی براساس قانون باید با مجوز وزارت کشور باشد
هر گونه تجمع وراه پیمایی براساس قانون باید با مجوز وزارت کشور باشد
هر گونه تجمع وراه پیمایی براساس قانون باید با مجوز وزارت کشور باشد
هر گونه تجمع وراه پیمایی براساس قانون باید با مجوز وزارت کشور باشد

کار کروبی وموسوی خلاف منافع امنیت کشور بود (2469162) (alef-13)
 
مناظره
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۸:۰۲
دوستان عزیز شد یکبار مخالفی حرفی بزنه و شما حکم مرتدی و قتل و قلع و قم صادر نکنید؟
چرا عقل اجتماعی در ۹ دی هست اما در سال ۸۸ و ۸۹ نبود؟
چرا انصار حزب الله هر موقع بخواهد بدون مجوز وارد خیابان میشود
انوقت مجوز و این چبزها نمیخواهد؟
اگر تو همین تجمعات خود جوش یکی کتک بخوره انوقت میفهمی عقل اجتماعی کی داره و کی نداره
الف عزیز میدونم که تو هم جرات نشرش رو نداری (2469340) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۰۶:۲۸
چرا توی راهپیمایی های شما ملت کشته میشن ، ولی در راهپیمایی های حزب الله نه ؟

چرا در راهپیمایی های شما مسجد به آتش کشیده میشه ولی در راهپیمایی حزب الله نه ؟

چرا مثل آدم نمی تونید راهپیمایی کنید ؟ چون عقل اجتماعی ندارید (2469561) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۰۲:۳۰
چون در 9 دی کشته و یا زخمی و یا خسارتی به اموال وجود نداشت... (2470586) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۱۴:۱۲
نداشت چون کشتن و زخمی کردن وخسارت زدن به خود معنی ندارد. ملت ایران به خوبی می دانند که ان اعمال زشت را چه کسانی انجام دادند وانداختند گردن معترضین تا انگ فتنه گر را به شان بچسبانند. (2471136) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۴:۳۷
باسواد! کجای قانون اساسی این جمله آومده؟!! (2469353) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۳۴:۴۱
نه آگاهی و نه موثق! اصل مورد اشاره قانون اساسی اینه --> "اصل‏ بیست و هفتم: تشکیل‏ اجتماعات‏ و راه‏ پیمایی‏ ها، بدون‏ حمل‏ سلاح‏، به‏ شرط آن‏ که‏ مخل‏ به‏ مبانی‏ اسلام‏ نباشد آزاد است‏." (2469372) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۰۸:۴۴
خودت داری شرطش رو میگی، بدون حمل سلاح

توی راهپیمایی های سبز مراکز حاوی مهمات و اسلحه رو گرفتید ، چندین جا از جمله مسجد رو به آتش کشیدید بعد ادعاتون میشه که راهپیماییتون مطابق قانون اساسی مشکلی نداره ؟

ماشاالله به این همه رووو (2469563) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۰۹:۴۰:۰۹
لطفا ديگه اين حرف مسخره رو تكرار نكنيد. آخه چطور ممكنه كساني كه راهپيمايي سكوت برگزار مي كنن بيان اسلحه بدست بگيرن يا مسجد آتش بزنن؟ من مي گم اوني كه با دستاويز قراردادن اين اقدامات، جلوي هر اعتراض مسالمت آميزي رو هم مي گيره، خيلي خيلي مشكوكه؛ چرا احتمال نمي دهيد خود سركوب كنندگان اين كارا رو براي بهانه‌ي سركوب داشتن انجام داده باشن؟ (2473547) (alef-13)
 
ملت
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۷:۲۰
خوش تیپ اگه قانون خوبه و باید رعایت بشه ،همه باید رعایت کنند،قانون که فقط واسه طرفدارهای موسوی و کروبی نبود.!!
تجمع آقای محمود احمدی نژاد به اتفاق طرفدارانشون در میدان انقلاب اونهم قبل از تأیید انتخابات توسط شورای نگهبان،مصداق بارز بی قانونی بود.
افتتتتتتتتتتتتتتتتتاد؟؟؟ (2469802) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۸:۲۲
همین مردم قانون اساسی را عوض کرند! یادتان رفته؟!! (2470046) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۸:۲۵
اینو از کدوم قانون پیدا کردی میگی
توام بیا اینو بخون
http://aftabnews.ir/vdcam6n6y49nwu1.k5k4.html (2470047) (alef-13)
 
استاد حقوق
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۱:۰۹
آقای بی سواد در قانون اساسی اصلا اشاره ای به مجوز نشده است.....دروغ را لازم نیست تو چهار خط چهار بار بنویسی
اگر مجوز لازم داشت که تو قانون اساسی که از حقوق ملت در برابر دولت دفاع می کند نمی آمد (2470180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۴۰:۲۴
البته هرگونه تجمع و راه پیمایی براساس قانون باید با مجوز وزارت کشور باشد به استثنا ء تجمعاتی که خودمان هر وقت دلمان خواست برگزار کنیم مثلا غائله حمله به سفارت انگلیس و صدها مورد دیگر . (2470252) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۲۳:۴۵
لطف کنید یکبار قانون اساسی را بخوانید،این فرمایشات شما قواننین مصوب مجلس است (2470390) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۳۶:۱۵
آقاي مطلع محترم! استاندار وقت (تمدن) در مصاحبه اي گفت كه راهپيمايي 25 خرداد مجوز داشته است! (2470481) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۳۶:۰۱
آگاه و موثق : فکر کنم بعضیها قانون را مثل شما تفسیر کرده و دست بعضی از آقان دادند که اینطور مطلب مینویسند حداقل یک زحمت می کشیدید یک بار قانون را مطالعه میکردید بعد تفسیر می نمودید . ولی معلوم شد شما از همه با سوادتر هستید ؟؟ (2470892) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۳۷:۴۵
وزارت کشور مجوز نداد
وزارت کشور مجمر نداد
وزارت کشور مجوز نداد
وزارت کشور مجوز نداد
انشاالله فهمیدی که احیانا (2470893) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۱۶:۴۳
در قانون اساسی اینها را هم گفته :
...
اصل 2:
2-6-کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توام با مسوولیت او دربرابر خدا...
2-6-ج-نفی هرگونه ستمگری و ستمکشی و سلطه گری و سلطه پذیری ،قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و
اجتماعی و فرهنگی...
-تأمین آزادی های سیاسی و اجتماعی ...
-رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه ، در تمام زمینه های مادی و معنوی...
-ایجاد نظام اداری صحیح...
-پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه برطبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه...
-تأمین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضائی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون...
اصل 22-حیثیت ، جان ، مال ، حقوق ، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است...
اصل 23 - تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس رانمی توان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد...
اصل 24-اصل بیست و چهارم - نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند مگر آن که مخل به مبانی اسلام یا حقوق عمومی باشد...
اصل 25-بازرسی و نرساندن نامه ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی ، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس ، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است...
اصل 26-احزاب ، جمعیت ها، انجمن های سیاسی و صنفی وانجمن های اسلامی یا اقلیت های دینی شناخته شده آزادند...
اصل 27-شکیل اجتماعات و راه پیمایی ها، بدون حمل سلاح ، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است ...
اصل 28-...دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون برای همه افراد امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید.
اصل 30-..اصل سی ام - دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان رابرای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم ازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خود کفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد...
اصل 32 - هیچ کس را نمی توان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می کند. در صورت بازداشت ، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثرظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضائی ارسال و مقدمات محاکمه ، در اسرع وقت فراهم گردد. متخلف از این اصل طبق قانون مجازات می شود.
اصل 33 - هیچ کس را نمی توان از محل اقامت خود تبعید کرد یا از اقامت در محل مورد علاقه اش ممنوع یا به اقامت در محلی مجبور ساخت ، مگر در مواردی که قانون مقرر می دارد.
اصل 38 - هرگونه شکنجه برای گرفتن اقرار و یا کسب اطلاع ممنوع است ، اجبار شخص به شهادت ، اقرار یا سوگند مجاز نیست و چنین شهادت و اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است .متخلف از این اصل طبق قانون مجازات می شود.
اصل 39- هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت ، زندانی یا تبعیدشده به هر صورت که باشدممنوع و موجب مجازات است . (2471223) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۴:۳۰
ای بابا نه بروید جنگ خیابانی راه بیندازید با نفوذی های امریکایی و انگلیسی (2469251) (alef-13)
 
مشکوک
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۰۸:۱۶
خبر قبلی الف «کلّ ارض کربلا و کلّ یوم عاشورا» فقط 11 کامنت دارد اما این خبر تا این لحظه بالای 600 کامنت داشته است!
این همه تغییر در میزان مخاطبان کمی مشکوک است!
ای کاش می شد بررسی کرد که این مورد طبیعی است یا کاسه ای زیر نیم کاسه جماعت «خودبیشماربین» هست! (2470594) (alef-13)
 
aaa
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۳:۳۴:۵۰
آدم خواب را میشه بیدار کرد ولی کسی که خودش رو به خواب زده..... (2470819) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۰۲:۳۶
اگر كوچكترين آشنايي با فضاي وب داشته باشي متوجه ميشوي يك سايت نمي‌تواند به صورت ساختگي اين همه اقسام نظرات را درج كند. نياز است بيدار شويد تا دغدغه‌هاي مردم را درك كنيد... الف، آخرين نظري بود كه در سايتت دادم اين رو هم منتشر نكن (2470852) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۱۲:۰۸
عزیز برادر، مطالب سیاسی جذبه و کشش بیشتری دارد نسبت به مطالب دینی. ضمن اینکه مطالب دینی بیان یک عقیده است و الزاماً نمی تواند مناقشه برانگیز باشد. اما مطالب سیاسی فی نفسه (آن هم در کشور ما و مربوط به حوادث سال 88) شدیداً مناقشه برانگیز است. پس هیچ کاسه ای زیر نیمه کاسه نیست. (2470866) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۵۵:۳۲
شاید آن خبر برای خوانندگان جذابیتی نداشته و تکراری است آنهم از سایتی که سخن از حق میگوید و در عمل از باطل حمایت میکند. (2471205) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۵۹:۱۵
هیچ کاسه ای زیر نیم کاسه نیست . هر خانواده ای که می بینی دچار مشکل و سختی شده و این بعد از حوادث سال 88 و حکومت احمدی نژاد بدتر شده . مردم دنبای جواب می گردند که چه کسی موجب این اتفاقات شده است ؟ نمی توان به بهانه امام حسین ( ع) بقیه مسایل را لوث کرد . (2471303) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۳۸:۱۲
این ملت تا شما را دارند نیازی به نفوذی و آمریکائی و انگلیسی ندارد (2470894) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۵:۴۶
هر گونه تجمع وراه پیمایی براساس قانون باید با مجوز وزارت کشور باشد (2469798) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۱۱:۳۵
کلا خوب بلدین بحث منحرف کنید .کسی نگفت مردم نمی فهمن.
بعدم شما که می گی مسالمت امیز
ما خودمون جزو معترضا بودیم توشون بودیم همون جا هم معنی مسالمت امیز فهمیدیم. خودتو گول نزن اگه ۵ درصد از یه تجمع وحشی بازی در بیارن همه چی خراب میشه که شد. اقای حائری هم بحث شون مهین بود. (2470057) (alef-13)
 
شهروند درجه ي 2
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۵۶:۱۳
با سلام به اقاي حائري. مثال شما در باره ي ماشين درست نيست . اين يك قياس مع الفارغ است . چراكه ماشين مقابل با ما نسبت يك به يك دارد . بي ترديد اگر ماشين مقابل بخواهد مرتبا حقوق ماشينهاي ديگر را پايمال كند همه حق خود را به او نميدهند و تصادف حتمي ميباشد . مثل اتفاقات اجتماعي مانند رويارويي يك ماشين با يكي ديگر و فقط در يك لحظه نيست .چرا كه اگر اين رويارويي لحظه اي باشد حرف شما درست است اما حوادث اجتماعي در اثر چندين عامل و تكرار حوادث رخ ميدهد (2468779) (alef-13)
 
آشنا
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۲:۵۹:۵۳
بسیار عالمانه بود و بی طرفانه
البته ربطش به انفجار حزب جمهوری نچسب بود
پهلو زدن به دبیر شورای نگهبان و مقایسه با ظالم هم جالب توجه بود
به نظر من انتخابات 88 انتخاب بین عالم و عاقل نبود بلکه حداقل انتخاب بین عالم و سفیه بود.
منتظر پاسخ متفاوت آقای مطهری هستیم (2468786) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۸:۰۳
برداشت بنده از متن این است که نگارنده قبول کرده که در حق آقایان موسوی و کروبی در طی انتخابات سال 88 ظلم شده ولی ایشان باید سکوت می کردند.
فکر می کنم ایشان نیز حرف جناب میرحسین را می زنند منتها با ادبیاتی دیگر و البته جمع بندی و نتیجه گیری ایشان با میرحسین عزیز و مهدی کروبی متفاوت است.
از نگارنده محترم تشکر می کنم (2470193) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۰۵:۰۴
حضرت آيت اله حايري شيرازي دامه ظله العالي
با سلام
حرف شما درست . عقل اجتماعي هم حكم مي كند شما به مسئولين ذيربط نامه مي نوشتيد و درخواست مي كرديد اجازه بدهند حتي براي يك ساعت هم كه شده آقايان موسوي و كروبي از خود دفاع كنند وگرنه تا اينگونه قضاوت هاي يكطرفه مطرح شود اتفاقا مردم عاشورايي ما طرف كسي را كه احساس مي كنند مظلوم است را خواهند گرفت. در برخي از تصميمات اشتباه موسوي و كروبي شكي نيست و البته تاوان سنگين اين اشتباه را مردم و اصلاح طلبان دادند (قهر با انتخابات قبلي مجلس و انتخاب نمايندگان فعلي كه گويا تافته جدابافته از مردمند) . به نظر من بعد از اظهار نظر مقام رهبري به عنوان سكاندار وحدت كشور اعتراض خياباني جايگاهي نداشت و بايد مانند آنچه هاشمي(بخوانيد پيرسياست انقلاب) در انتخابات 84 گفت و بايد با زر نوشت كه « به خدا واگذار مي كنم» و اكنون مردم هم حوادث سال 88 را به خدا واگذار كرده اند. ولي نمي دانم چرا بعضي ها نميخواهند آن اتفاقات فراموش شود. (2468792) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۰:۱۸
ای بابا یک ساعت ؟؟ این همه بیانیه دادن بدون هیچ منعی در سطح وسیع ، اینها دفاعیه نبود ؟ (2469566) (alef-13)
 
ميثم
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۰۷:۳۷
آقاي مطهري عزيز واقعا قصد و هدف فتنه گران هنوز برايتان مشخص نيست؟ (2468797) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۲۶:۲۱
آقا میثم شما چی قصد وهدف جریان انحرافی برایتان روشن نبود ؟!! این مردم اولین بار نبود که انتخابات ریاست جمهوری داشتند اما هرگز از خود پرسیدید چرا در مورد انتخاب 88 این قدرحساس بودند !!! (2470473) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۰۷:۵۵
استدلال آقای مطهری بر پایه یک حق مصرح در قانون اساسی است که خیلی از اصول آنر تعطیل کرده اند. شما اگه اعتراضی داری به قانون اساسی بکن نه به آقای مطهری. (2468798) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۱۴:۰۹
به نظرم باید از پدیده ها در دنیا در کشور عزیزمان درس گرفت .اصرار بر یک موضوع حتی به صواب باعث دودستگی در کشور میشود و این یعنی خواست اسرائیل و عربستان. پس اقایون لطفا با اسرائیل دستی نکنبد و بگویید که ایران را دوست دارید (2468809) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۵۸:۲۵
آخه این چه استدلالی حسین آقا,حرف نزنیم چیه که عربستان و اسرائیل و آمریکا و ممالک غرب و شرق وشمال و جنوب و رسانه های معاند و وابسته ,نکنه سوء استفاده کنند!!! یه عده میگویند مردم "هیچ" و این مردم شما هم هستید برادر من , بوی گند فساد اقتصادی و اختلاس مملکت را برداشته و شما میگید:هیس.
حسین آقای عزیز, اون مملکتی گردن کلفته که یک خبرنگار رئیس جمهورش را وادار میکند که بیاید و در تلویزیون از مردم عذرخواهی کند,نه اون مملکتی که همه چیز را لاپوشانی کنه. شاه شهیدان یارتان . (2468897) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۳۹:۰۶
اتفاقا این خواست اسرائیل وعربستانه که مردم ما نسبت به کجی ها در جامعه بی تفاوت باشند تا آرام آرام هدفشان رو به انحراف برود (2470896) (alef-13)
 
ابوالقاسم
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۱۵:۳۷
سلام ،
جناب حائری شیرازی ! اگر چه بند بند نامه شما،هم از دیدگاه عقل اجتماعی و هم
از وجه تقوا قابل نقد و پاسخگوئی است ( وجه علمی را فعلا کاری ندارم ) ،ولی
نظر حضرتعالی را فقط به دو نکته جلب میکنم :
1 - از پس از انقلاب تا امروز ده ها راهپیمائی ملیونی در سراسر کشور برگزار شده
و خون هم از دماغ کسی نچکیده. ایا مسئولیت ان با خود مردم راهپیمائی کننده بوده، یا با نظارت و مراقبت نیروهای امنیتی و پلیس ؟ در راهپیمائی های اعتراضی وال استریت-بوستون-لندن - پاریس و هر جای دیگر،ایا حفظ امنیت با مردم عصبانی بوده یا پلیس؟
2 - جالب است که تنها راه پیمائی که خود مردم مسئولیت انرا بعهده گرفتند و
همچنان خون از دماغ کسی نریخت،همان راه پیمائی ملیونی است که مورد
اشاره شماست ( منهای ساعات اخر،که از مسئولیت مردم خارج شد و حوادث
ناگواری پیش امد) از ریاضیات فلسفی بکار رفته هم ،بعلت کم سوادی چیزی
دستگیرم نشد،که سعی میکنم مجدد و مجدد بخوانم،تا بفهمم. (2468812) (alef-9)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۴۵:۰۹
شما به قول خودت متوجه صحبت ایشون نشدی و یچی در جواب جهت مخالفت نوشتی! (2468877) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۲:۴۷:۰۲
مقايسه راهپيمايي هاي ميليوني سه دهه اخير با راهپيمايي هاي اعتراضي سال ٨٨ قياس بي ربط نيست؟
واقعا نياز به توضيح داره كه چرا اونها آروم بودند و خوف خون ريزي در آنها نبود و اينها كاملا خطرناك؟ آخر شما را به خدا اين چه مقايسه ايست برادر!!!؟

در وال استريت و اون ينگه دنيا اگر كسي يكصدم اعمال خشونت بار سال ٨٨ را مرتكب ميشد تا ٧ نسل بعد حقوق اجتماعيشان را محدود و پدر صاحب فرزندشان را در مي آوردند
لطفا نگوييد كه خشونت هاي معترضين عكس العمل به خشونت پليس بود كه
اولا: در اون ينگه دنيا پليس اسپري فلفل هم مستقيم فرو كنه تو چشم معترضين ايشان به ابروي بالاي چشم پليس تو نميگويند
دوما: بنده محل كارم در آن زمان در تقاطع خ وليعصر و فاطمي بود و سنگ پراني و خشونت راهپيمايان آرام مد نظر شما را از صبح شنبه ٢٣خرداد از بالمن شركت نظاره ميكردم (2469005) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۶:۰۳:۵۱
سلام.عزیز من نکتههمین جاست که می فرمایید بجز ساعت اخر.در راهپیمتئی های عمومی از قبل برنامه ریزی و تامین امنیت میشود ولی وقتی کسی بدون هماهنگی با پلیس امنیت اقدام به هرکاری کند تامین امنیت باید به عهده خودش باشد (2469026) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۳۰:۱۷
دوستان به هر در دیواری میزنند بروند از زمان ادم تا موسی داستان بیاورند و منطبق کنند بر تفکرات و کارهای موسوی و کروبی تا نتیجه بگیرند که اینها ادمهای بد دنیا هستند .
اتفاقا بنده چنین چیزی را قبول ندارم. تا زمانی که یک فرد در دادگاه صالح محاکمه و محکوم نشده باشد بی گناه محسوب میشود. حالا هر چی میخواهید داستان بیاورید و...
اینجا هم تعداد مثبتهای ملت گواه همه چیز است (2469126) (alef-13)
 
سيد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۱۳:۰۱
درود برشما............ (2470376) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۳:۵۲:۵۵
پس اگر روزی دزدی را درون خانه‌ات یافتی وی را بی‌گناه بدان! (2470838) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۴۴:۴۹
احسنت (2469150) (alef-3)
 
سجاد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۲:۱۴
حتی شما نظر واضح و علمی آیت الله حائری را هم نمی پذیریید؟ دیگر چه می توان گفت؟ آقای ابوالقاسم کسی که خواب باشد بیدار می شود اما شما و همفکرانتان خودتان را به خواب زده اید و تا قیامت هم از این خواب بیدار نخواهید شد. (2469209) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۴:۱۳
تو چی واسه گفتن داشتی؟سخنان علمی و واضح آقای حائری رو بازتر میکردی همه بفهمن، بخدا اگه یک کلمه اشم فهمیده باشی، خواب از آن شما و امثال شماست (2469630) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۴:۳۳
تظاهرات هاي مليوني كه در كشور برگزار مي شوند تفاوت هاي زيادي با تظاهرات اعتراض به انتخابات دارند.
مثلا اگر در اين تظاهرات ها حمله اي به مردم شود همه مي گويند كار دشمن بوده و در نتيجه وحدت ملي تقويت مي شوداما در تظاهرات اعتراض به انتخابات درگيري كه بشود مي گويند دو بخش از مردم و نظام با هم درگير شده اند و اين يعني تفرقه و درگيري در جامعه.
مسئوليت راهپيمايي هاي مليوني كشور هم با دعوت كننده و همه نهادهاي مسئول است. توي راهپيكايي اعتراض به انتخابات هم نهادهاي مسئول به وظايف خود عمل كردند اما فراهم بودن زمينه براي اغتشاش به قول شما در ساعات آخر اتفاقات بدي را رقم زد كه مسئوليتش را طبيعتا مردم عادي نمي توانند بپذيرند و دعوت كننده ها بايد جواب بدهند (2469252) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۵:۳۱
در تاييد فرمايشات جنابعالي اين را هم بايد اضافه کرد که آقايان موسوي و کروبي مي توانستند آن قسمت از تظاهرات که منجبر به اغتشاش و سو استفاده يک سري فرصت طلب مي شد را حداقل محکوم کنند و مسير خود را از دشمنان جدا کنند در صورتي که دريغ از يک بيانيه در اين خصوص!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

بي شک اگر دادگاهي براي آنها بخواهد تشکيل شود و آنها را دادگاهي کند، اعدام کمترين حکمي است که بايد در انتظارش باشند و آقاي مطهري بايد خدا را شاکر باشد که آنها در حبس بسر مي برند و گرنه عدله براي محکوميت اين آقايان فراوان وجود دارد. (2470189) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۵:۳۲
بله آخرش مسجد را به آتش کشیدند دین میخواهید یا آزادی؟ (2469254) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۰:۳۷
میتوانی اثبات کنی؟ (2470024) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۵۱:۰۳
آزادی که همان رعایت حقوق دیگران است مگر دین غیر این است (2470427) (alef-3)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۶:۵۹
بفهم بعد جواب بده (2469256) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۴۷:۴۰
دوست عزیز
وقتی از این نامه حکیمانه ی دلسوزانه ی بی طرفانه، به اعتراف خودتان چیزی دستگیرتان نشده، انصاف است این طور نظر بدهید و قضاوت کنید؟؟!1!
دوستان عزیز
انصافا و بینکم و بین الله اگر دقیق منوجه فرمایش مغلق و در عین حال حکیمانه ایشان نشدید نظر ندهید و نظری را تایید نکنید. (2469267) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۵۳:۱۳
بله ، چرا در ساعات ابتدايي كه جمعيت مردم هم بيشتر بود هيچ اتفاقي نيافتاد اما وقتي مردم در حال متفرق شدن بودند به ناگاه عده اي مسلح وارد شدند ؟ (2469278) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۲:۵۵
عده اي مسلح وارد نشدند. عده اي مسلح به اسم معترضين به انتخابات به پايگاه بسيج حمله كردند. تاريخ را درست تعريف كنيم!! (2469628) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۸:۲۱
من هم قبول دارم، به اسم معترضين، ولي آيا از اين كار، معترضين سود كردند يا كساني كه قصد انگ آشوب زدن به معترضين و سركوب آنها را داشتند؟ (2469753) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۲:۳۲
شما اونجا بودی؟ (2470027) (alef-13)
 
آملی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۶:۵۳
آفرین به این شعور اجتماعی شما .
آقایون بدانند که مردم میدانند. (2469336) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۲۱:۰۵
با ذکر احترام و ادب به حضرت ایت الله حائری باید عرض کنم نامه بسیار بی ربط بود:
1- آیا معیار برای سنجش عقل جمعی جنابعالی هستید؟
2- یعنی توی این سی و چند سال نظام نتوانسته آرامش رو در زندگی اجتماعی فراهم کنه و هنوز نگران نفوذی‌هاست؟ بر خلاف صحبت شما در کشورهای دیگر هم مانند اتفاق تروریستی حزب جمهوری اسلامی اتفاق افتاده و می‌افتد. ولی گویا شما و دوستان دوست دارید با ایجاد یک خیال همیشگی به اسم دشمن هر اعتراضی را آشوب بخوانید.
3- مگر کسی که می‌خواهد اعتراض کند باید عواقب آشوب عده‌ای آشوب‌گر را هم به عهده بگیرد؟ تا آنجا که ما می دانیم این وظیفه‌ی حاکم است که اسباب راهپیمایی را تهیه کند.
4- این مسئله‌ای که پافشاری می‌فرمایید باید به وسیله‌ی کارشناسان حل شود تایید همان بند از نامه‌تان است که می‌گویید یکی از آقایان شورای نگهبان متمایل به یکی از کاندیداها بود. در ادامه اینکه این آقا یکی نبودند و علنا هم بر این حمایت تاکید می کردند.
5- مسئله‌ی حبل الله تا زمانی که ظلمی نشده قابل قبول است. اگر این‌طور که بنده فکر می‌کنم نیست لطف بفرمایید به ماشین قتل عام داعش بفرمایید به خاطر حبل الله با شما سازش می‌کنیم.
6- با همه‌ی صحبت‌های جنابعالی چرا به صحبت‌های ارزشمند جناب مطهری جوابی ندادید؟ همانطور که هنوز به اعتراض مردم جوابی ندادید:
6-1: چرا مردم حق اعتراض مسالمت آمیز در جمهوری اسلامی را به زعم جنابعالی ندارند ولی حق اعتراض در زمان شاه را داشتند؟
6-2: چرا اس‌ام‌اس‌ها در زمان انتخابات قطع شد؟
6-3: چرا روزنامه کیهان و خبرگزاری فارس ساعت 11 شب جمعه انتخابات آمار دقیق آرای آقای احمدی نژاد را اعلام کردند؟ مگر جز وزارت کشور (که هنوز آرا را شمارش نکرده بود و شورای نگهبان) این نهادهای اطلاعاتی از نتیجه خبر داشت؟
6-4: چرا عده‌ای بدون محاکمه در زندان هستند (مانند موسوی، کروبی، رهنورد، تاج زاده) ولی عده‌ای مثل احمدی نژاد راحت در خیابان می‌چرخند؟
6-5: و ...

در انتها به عنوان برادر کوچکتر شما را به رعایت انصاف و تقوای الهی دعوت می‌کنم. (2468825) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۵۱:۲۳
خیلی موهوم نوشتی! و شدیدا آسمون ریسمون کردی!!! (2470155) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۱۴:۴۶
از نظر اینجانب در متن فوق ، آقای حائری پذیرفته اند و اعتراف نموده اند که به میرحسین و کروبی ظلم شده ولی آقایان بهتر بود و باید سکوت می کردند. این خود قدم خیلی خوبی برای اعتراف به اشتباه بخشی از حاکمیت است. اعترافی که تا به حال به این شفافی بیان نشده است. (2470208) (alef-13)
 
بهزاد
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۲۲:۴۰
با این منتطق موضوع انتخابات هم نباید به مردم سپرده شود، چون در هنگام انتخابات هم ممکن است مسایلی همچون نفوذی ها و ناامنی بروز نماید و باید این پیشبینی را دلیلی برای استفاده از عقل اجتماعی دانست و موضوع انتخابات را منتفی کرد!
چطور در خصوص تجمعات مطلوب حاکمیت عقل اجتماعی ملاک نیست و بسیاری از تهدیدهایی امنیتی در آن صدق نمی کند (که اتفاقا باید توسط بدخواهان بیشتر قابلیت بروز داشته باشد)اما، در مورد تجمعات مخالف حکومت و یا در نقد حکومت صدق می کند؟
پس وظیفه حکومت و بالاخص نیروی انتظامی و پلیس چه می شود که باید مراقب اتفاقات ناخوشایند و ورود نفوذی ها باشد؟
آشوبگران انگلستان که همواره در تجمعات آنها حضور دارند معروف خاص و عام هستند، اما آیا در آن کشور ، آشوبگری عده ای، دلیل کافی برای جلوگیری از اعتراض مردم می باشد؟ (2468830) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۲۵:۰۷
باسمه تعالی
بقول حضرت آیت الله جوادی آملی: وقتی متهم و قاضی یکی است چگونه می توان شاکی را به قاضی رجوع داد؟ (2468838) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۲۸:۱۲
حضرت آيت اله حائري عزيز انصاف داشته باشيد مي دانيد چه چيزي مردم را عصباني مي كرد؟ 1- رفتارهاي ناظر نهايي از يك طرف2- توزيع سهام عدالت براي اولين و آخرين بار در هفته منتهي به انتخابات 88 3- اتهامات لجام گسيخته احمدي نژاد به همه كه البته خدارا شكر اكنون مشخص شده كجا چه خبره و پاك و ناپاك و دزد و دزدگير و ... چه كسي است 4- رفتارهاي ناجوانمردانه و اعصاب خرد كن صدا و سيماي اسما ملي و رسما ميلي و توهين به شعور مخاطبين
از اينها همه گذشته احمدي نژاد در بينكارشناسان و برنامه ريزان و نخبگان و روشنفكران و طبقه بالا دست علمي جامعه جايگاهي نداشت و با سياست هاي پوپوليستي همه را عصباني كرده بود بطوري كه اكنون خود همين اصولگرايان هم اذعان دارند كه حضرت ايشان ضربات جبران ناپذيري به كشور زد (2468843) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۰۰:۳۹
من هم یک شهروند این کشور هستم. هیچ یک از دو دوره کذایی به احمدی‌نژاد رای ندادم. ولی از کارهایی که شما بعد انتخابات انجام دادید عصبانی هستم. مخصوصا از وقتی که رییس بزرگ شما هم شائبه «تقلب» را رد کرد. (2470851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۲۹:۲۷
آقاي حائري خواهشمند است افتخار بدهيد و در يك دانشگاه با جناب آقاي صادق زيباكلام يا همين آقاي مطهري مناظره بفرماييد مردم خود قضاوت خواهند كرد. (2468845) (alef-13)
 
دردمند
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۰:۱۸
110 نماینده از معاون اول دولت قبل پول تبلیغات گرفتند. سیستم نظارتی انتخابات کجا بود تا جلوی تخلف را بگیرد. آیا این سیستم قابل اعتماد است که حرفش همه چیز را مختومه کند؟؟ (2468847) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۶:۲۱
عالی بود!اعتماد به سیستم اصل دمکراسی یا حتی همین مردم سالاری بیم بند است. (2469605) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۳:۴۵
در حال تبلیغ از یک کاندیدا بود (2470031) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۰:۵۵
آیا جناب آیت الله در زمان آقای احمدی نژاد خواب بودند ایشان که دست به قلم خوبی دارند آیا حالا که رقیب به میدان آمده بایستی اظهار نظر کنند آیا در مورد عقب افتادگی کشور دران 8سال نباید چیزی گفت آیا نباید از محاکمه کسانی که به این کشور ظلم کردند نباید انتقاد کرد درسی که از نامه ایشان گرفتیم نان را برخ روز بخور تا رشد کنی (2468848) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۱:۰۱
حضرت آيت الله حائري شيرازي دام عزه
باسلام و عرض ادب
احتراما بنده ناقابل مطالب حضرتعالي را خواندم و همه آنرا صحيح و کامل ميدانم.بخصوص مطالبي که از امام خميني ره و آن صفرکه قبلا دکترشريعتي به آن پرداخته بود و کار عاقلانه آن راننده.هرچند آقاي مطهري باکمال ادب براي شما نامه خواهد نوشت .لکن اين حقير انتظار داشتم حضرتعالي به اعمال طرف مقابل که باعقل اجتماعي مغايرت داشت چند کلمه مينوشتيد بطور مثال:
صدا وسيما ادعاي بي طرفي داشت لکن در برنامه زنده مجري برنامه به آقاي مطهري ميگويد خانه من انتهاي خ پيروزي است طرفداران xپايين ميدان انقلاب هستند و طرفدارانy بالاتر از خ ميرداماد. مطهري پاسخ ميدهد اشتباه ميکنيد اگر بخواهيد تفکيک کنيد طرفدارانyازقشرفرهنگي و تحصيلکرده ميباشند و....... آيا اين نشانه بي طرفي است؟
درهمان موقع تعدادي از روحانيون مبارز و انقلابي مورد تهمت و توهين قرار ميگيرند و صداوسيما سکوت ميکند؟
حضرت آيت الله:
اکنون هشت سال ازآن زمان گذشت، دورزدنهاي قانون، قبول نداشتن مصوبات مجمع تشخيص مصلحت،انحلال سازمان مديريت، کاغذپاره خواندن تحريمهاي ظالمانه،شکست در سياستهاي خارجي،ايجاد بلوا در حرم امام و در مجلس شوراي اسلامي،ايجاد زمينه اختلاس و سؤمديريت درکشور، ايجاد تورم و نابساماني در کشور و...... که منجر به ايجاد مشکلات اساسي در کشور شذه است ، چه کسي پاسخ بايد بدهد؟
مطهري ميگويد هر دو طرف محاکمه شوند اين حرف به عقل اجتماعي و عدالت نزديکتر است ، اينطور نيست؟
حضرت آيت الله
در مورد مثال آن راننده کاملا صحيح فرموديد. اما اگر راننده مقابل با قصد و انگيزه قصد تصادف و ايجادخسارت داشت و موفق هم شد بامتخلف چه بايد کرد. باکسي که کشور را به اين وضيعت دچار کرده است چه بايد کرد؟
حضرت آيت الله
ام حضرت امام خميني ره که حضورا بخدمتشان رسيده بوديم بما آموخت هر کس گذشت کند انسان است درمورد اين جمله بارها وسالهافکرکردم به اين نتيجه رسيدم که ايشان کليد سعادت و خوشبختي را دراين جهان بمن دادند باگذشت است که بناي زندگي استحکام و ساخته ميشود پس گذشت داشته،باشيم
باآرزوي طول عمر باعزت براي حضرتعالي (2468849) (alef-13)
 
محمدیان
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۳:۴۵
اعتراض حق همه است. اعتراض به تقلب احتمالی نیز حق همه است. این حاکمیت است که باید بتواند در مقابل اعتراض ها استراتژی درستی انتخاب کند. این اتفاقات همه جای دنیا رخ می دهد و کسی را به خاطر اعتراض به تقلب های احتمالی در انتخابات تحت تعقیب قرار نمی دهند و کسی را هم حبس نمی کنند. (2468854) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۲:۴۲
آقاي موسوي مي گفت من نهاد قانوني رسيدگي به تخلف يعني شوراي نگهبان را قبول ندارم. پس دقيقا به نظر ايشان و طرفدارانشان در آن زمان مسئله چطوري بايد حل مي شد؟ (2469794) (alef-13)
 
مهران
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۱۳:۴۵
مردم در 9 دي استراتژي درست مد نظر شما را نشان دادن، حالا شما خودتان را زده ايد به خواب ما چه کار کنيم.

راي آقاي موسوي در تهران از آقاي احمدي نژاد بيشتر بود و شما فقط همين تهران را ديديد و اگر آقاي موسوي تقلب را مطرح نميکرد، آيا کسي باز هم بيرون مي آمد، اينجاست که فرق بين اصولگرايان با اصلاح طلب ها مشخص مي شود.

ما هم مي توانسيم در انتخابات سال 92 کار پستي را که در سال 88 انجام شد را انجام دهيم و کشور را به ورطه سقوط بکشيم ولي ...... ( مرگ بر امريکا) (2470203) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۳:۴۶
از آیت اللهی چون ایشان این گونه استدلالات ضعیف بعید است (2468855) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۱:۱۶
تازگی ها حضرات برای اقناع مردم از اروپا مایه میزارن از عقا اجتماعی فرانسوی گرفته تا دادگاه عادلانه موسولینی. (2469569) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۳۵:۵۶
تا آن حا که من می دانم حق تجمعات مسالمت آمیز چیزی است که در قانون اساسی تصریح شده است.مطابق ادعای آقای حائری نظام پس از 36 سال هنوز نتوانسته اجرای این اصل قانون اساسی اش را ممکن کند وآن را مصون از مزدور خارجی و قمه کش سازد.(بنا به ادعای ایشان) (2468859) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۴۰:۰۱
موضوع: سئوالی که نباید بی جواب بماند
---
جسارت این حقیر را ببخشید برای این سئوال در باره ی نوشته فوق جواب قانع كننده ای نمی یابم که دردعوایی که بسبب یک رقابت انتخاباتی میان دو گروه مومن پیش آمده و یکی از دو گروه رقیب خارج از قدرت بوده و گروه دیگر در قدرت و یا از صاحبان قدرت حمایت می شده و هیچکدام از این دو گروه را نمی توان بمانند معصوم از قرار نگرفتن تحت تاثیر شبهات و ترفندهای زیرکانه ای که دشمن با هزار نوع دسیسه به کار برد و دو طرف را به جان هم انداخت مصون دانست تا بتوانند از عقل اجتماعی به درستی حسن استفاده را داشته باشند و یقینا دو طرف نه علي هستند و نه هارون آیا در اين دعوای میان مومنان که طرف قدرتمند در دعوا رقیب ضعیف خود را که از هیچگونه ابزار قدرت برخوردار نبوده و در ملتبس شدن امور پیچیده با طرف قدرتمند خویش در تشخیص یکسان بوده و تفاوتی نداشته حکم قرآن کریم این است که قدرتمند با طرف ضعیف خود با بگیر ببند و به محاکمه ببر و محکوم بکن مقابله و برخورد کند و از او توبه بخواهد یا قرآن در چنین دعوایی میان مومنان که آن را «اقتتال» نامیده (یعنی امکان وقوع قتل و کشتار را در آن ممکن دانسته) بنا بر حکمت بی همتای الهی مقدمتا اصلاح ذات البین و آشتی را دستور داده است؟؟؟!!! (2468867) (alef-13)
 
پیام
۱۳۹۳-۰۸-۱۳ ۲۳:۴۰:۵۴
حضرت ایت ا... ! من واقعا سپاسگزارم که بعد از 36 سال برای امثال بنده روشن نمودید که شرکت در راهپیمائیهای 57 هم وفق استدلااهای آن جناب بر خلاف قانون بوده و بی جهت به میانه میدان آمدیم!! کمی پیشتر رویم در خصوص دفاع 8 ساله نیز حضور امصال من در روز سوم حمله عراق به ایران نیز سرخود و بدون ادن از نیروهای دیربط بوده و امروز مسنحق محاکمه هستیم!!
چگونه است حضور نیروهای سرخود و یقه سفید یا بقول شما خودجوش کاملا قانونی و شرعی است و مابقی خلاف قانون و شرع!!؟
پیشنهاد میدهم در اسرع وقت موارد مصرح در قانون اساسی را تغییر دهید تا لااقل حجت بر همگان تمام شود و تضادی در قانون و رقتار شما نباشد. (2468868) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۱:۴۶:۵۶
حرف آقای حائری این است که ما هرگز نباید به چیزی اعتراض کنیم چون مثل مردم اروپا و آمریکا متمدن نیستیم. سال ۵۷ هم مردم آمریکا و اروپا بودند که آمدند ایران بر علیه شاه تظاهرات کردند دیگه (2468987) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۱:۴۸:۱۶
الف جان وقتی صفحه رو رفرش(بارگذاری مجدد) کردم از تعداد بعضی از مثبتها کم شد قضیه چیه ؟ (2468988) (alef-13)
 
احسان ترکمنی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۲:۰۱:۴۵
جناب حائری شیرازی
درود بر شما.احتراما در نقد مطالب نامه جنابتان چند خط قلم فرسایی می کنم.
می فرمایید که چون اینجا خاورمیانه است و مردم مثل مردم فرانسه نیستند و ... تظاهرات آرام نباید برگزار شود! و در ادامه می فرمایید دعوت کننده به راه پیمایی باید مسئولیت آن را بپذیرد. وا عجبا. یعنی می فرمایید که این همه تظاهرات که همه روزه و همه ساله در مناسبت های مختلف برگزار می شود تظاهرات مردمی نیست؟؟ یعنی حکومت تنها سیاهی لشکر مورد نیازش را به خیابان می آورد تا نظرات حکومتی را فریاد بکشند؟ و البته مسئولیت دعوت را هم خود دعوت کننده که حکومت است می پذیرد؟ اگر حکومت مسئولیت نظم و امنیت دو تا پنج میلیون شرکت کننده تظاهرات سکوت را ندارد و به زعم جنابعالی دعوت کنندگان باید مسئولیت بپذیرند پس می توان نتیجه گرفت شما حکومت را تنها مسئول و متولی همفکرانش می دانید. تعابیری که از وادی سیاست و سبقت و ظالم و ... هم دارید بسیار عجیبا غریبا می نماید.جنبا حائری.موضوع بسیار ساده است و هیچ نیازی به این همه اطاله و تفسیر ندارد.موضوعی در انتخابات سال 88 پیش آمده. بسیاری از مردم ایران که به قول خود شما آگاهی فرانسوی ها را ندارند معتقد به بروز مشکلاتی در آن هستند.سه طرف هم در این دعوی می توانند وجود داشته باشند.
1- موافقان این نظر
2- مخالفان این نظر
3- بی طرفان
دو طرف اول این دعوی یا دست کم طرف اول انتظار داشت که طرف سوم که همان بی طرفان باشند در مقام قضاوت به ادله و مستندات توجه کنند و برای اقناع آن ها زبان مسالمت و مصلحت بگشایند و در اعلام ثبت گل بر داور پیشی نگیرند.
جناب حائری
متاسفانه آن ها که باید بی طرف می بودند و بی طرفی خود را در نهان و آشکارا نشان هم می دادند چنین نکردند
بسیاری از آنان خود در شادی پس از گل قبل از سوت داور شریک شدند.
زبان تمسخر خطاب به مخالفین فکریشان گشودند
و هزار معمای مگو و مپرس دیگر که در هیاهوی لغلغه فتنه نگفتنی و نشنیدنی شده است.
جناب حائری
آیا به نظر شما به خاطر قتل یک تن با چاقو می توان فتوی به حرمت چاقو داد؟
مردم اگر روز بیست و دوم بهمن به راه پیمایی آمدند محترمند و اتوبوس و متروی مجانی هم دارند اما اگر برای اعلام موضع دیگری بیرون آمدند مسئولیت با خودشان است و فتنه گرند و خس و خاشاک؟
بله فتنه رخ داد.
اما بنده حقیر بانی و محرک فتنه را آن چه بسیاری از دوستان دیگر می دانند،نمی دانم.
فتنه بی اعتماد شدن عده ای از مردم به حکومت و ارگان های بی طرف بود
فتنه به کار گیری هر روش نا پسند برای حفظ قدرت بود
فتنه حاکمیت دروغ بود که بسیاری از دلسوزان فریاد زدند و وقعی نهاده نشد
فتنه سرمایه های این مرز و بوم و آبروی خانواده هایی بود که حراج شد
فتنه رواج خرافه و نفرت بود. فتنه از بین رفتن ارزش پول ملی و شخصیت ایرانی در جهان بود. فتنه خالی کردن صندلی های سازمان ملل و ابای معدود دوستان ایران از شنیدن نام و کلام ایران بود.ای کاش دستی از غیب برون می آمد و تمهیدی شجاعانه می اندیشید در به قضاوت کشیدن دو طرف ماجرا.و به قول جناب مطهری اگر قصد بر وانهادن طرف دیگر است چرا همه مکافات سال هشتاد و هشت بر دوش یک سر آن ماجرا نهاده می شود؟
جناب حائری
بنده حقیر و بسیاری دیگر به تنگ آمده ایم از لغلغه فتنه که دکان کاسبی بسیاری شده است.
به سخنرانی دوستان،مذاکرات مجلس،مطبوعات،مساجد،عزاداری ها و هر جای دیگری که میکروفون و بلندگویی هست نگاهی بیندازید تا عمق انزجار بنده و همفکران احتمالیم و حتی بسیاری از دوستان از جبهه مخالف فکری را سبب بیابید.ظاهرا مبدا تاریخ برای بسیاری عوض شده است و امروز در سال پنجم بعد از فتنه به سر می بریم. (2468993) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۰۰:۳۲
يكبار ديگر مطلب را بخوان فرض اوله شما غلط است و متن شما را از قلم فرسايي به واگويه تبديل كرده است (2470356) (alef-10)
 
احسان ترکمنی
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۳۹:۵۷
درود بر شما
نخست مشخص بفرمایید کدام مطلب را دوباره بخوانم؟
اگر منظورتان مطلب نامه جناب حائری است که بارها خواندم و تصور می کنم برداشت درستی از منظور نویسنده دریافته ام.
دوم این که منظور مبارکتان از واگویه چیست؟
سوم آن که هر آنچه نوشته ام چیزی است که به آن یقین دارم اما همه آن چیزی نیست که بدان معتقدم.
چهارم آن که من چنین می اندیشم اما به شما حق می دهم دیگر گونه بیاندیشید.نه خود را حق مطلق می دانم نه شما را باطل می شمارم.امیدوارم شما نیز چنین باشید.
پنجم آن که بسیار می شد نوشت و گفت اما
پیر گلرنگ من اندر حق ازرق پوشان
فرصت خبث نداد ار نه حکایت ها بود. (2470897) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۲:۰۸:۲۵
آقای حائری عزیز. آن راننده ای که خلاف میامد و آقایونی که تمام قد از او حمایت میکردند و خود هم خلاف میامدند و پلیسی که (در خوشبینانه ترین حالت ) نظاره گر بود و موجبات آن راهپیمایی سکوت را فراهم کردند از داخل همین نظام بودند. اگر خارجی ها بعدها سواستفاده کردند تقصیر مردم و آنهایی که منظور نظر شما هستند نیست. تقصیر همان خلافکاران است. با استدلال شما مردم هیچ کاره باید باشند چون اجانب سو استفاده میکنند. به جای انتقاد از معلول کمی هم به علت توجه کنید و یادتان نرود چه کسانی و برای چی انقلاب کردندن (2468995) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۲:۴۴:۵۷
احسنت، جواب خوبی دادن به این علی مطهری (2469004) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۵۱:۵۷
این جواب به علی مطهری نیست جواب به میلیونها نفری است که هنوز جواب نگرفته اند . اگر علی مطهری هم پاپیچ می شود می خواهد به نظام بگوید بابت سئوال میلیونها نفری که هنوز جواب درست و حسابی نگرفته اند کاری صورت گیرد یادمان باشد 19 میلیون نفر به روحانی رای دادند و 15 میلیون نفر هم در انتخابات شرکت نکردند. این پتانسیل عظیمی است که هنوز قانع نشده اند و باید فکری کرد .البته تریبون های بی شمار از صدا و سیما گرفته تا منابر نماز جمعه یک صدا می گویند که اینها به ساحت امام حسین توهین کرده اند و فلان شعار را دادندو چه چه اما جواب درست و حسابی نمی دهند . (2470267) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۱۱:۳۸
به لایکها نگاهی بنداز (2470374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۲۱:۰۰
حرفهای مقرضانه است
عقل اجتماعی هم گفته است که حق گرفتی است و حرکت کن
متاسفانه تعریف مقرضانه از عقل اجتماعی کردید و یک طرفه (2469050) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۳۱:۵۴
ضمن تشکر از اقای حایری که لا اقل یه چیزی از دغدغه بخش قابل توجه مردم میگن حتی به نحو سلبی
باید عرض کنم جناب اقای حایری به نظر شما این فقط یه طرف داستان که باید عقل اجتماعی بورزد؟؟
و طرف دیگر که اساسا مسئولیت مستقیم در انتخابات داره هیچ؟!!
با حرف شما عقل اجتماعی خوبه ولی برای طرف مقابل! (2469060) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۳۴:۴۳
عقل اجتماعی برای مردمان پاریس و لندن نشین خوش آمد چون با حقوق اجتماعی خود زندگی می کنند اما در ایران و خاتور میانه نه
لابد چون حقوق اجتماعی خود را نمی دانند یا شما اجازه دانستن حقوق اجتماعی به آنان را ندادید.شما و مردان شما به جای مردم تصمیم می گیرد و سره را از ناسره برای انان تشخیص می دهید و آن را به دین می چسبانید اما در دین می گوید و امروهم شورا بینهم اما این مصداق در دهان شما خوش نمی اید و علم ولایت و برتری خود را بر طبل رسوایی خود می کوبید (2469064) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۴۴:۰۹
ولی خودمانیم 88 هم مبدء تاریخی است در کشور (2469075) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۷:۴۵:۴۲
عجبا وای عجبا به این ربط نا مربوط ها و عجبا حق را به خود چسباندن و عجبا و دریغ از شنیدن سخنان منتقدان. (2469077) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۰۳:۲۶
موضوع انتخابات 88 آنچنان سنگین است که با گذشت 5سال از آن دوره هنوز بر فضای سیاسی کشور سایه انداخته. حاکمیت نتوانست افکار عمومی را اقناع کند و تا زمانی که مردم و اکثریت نخبگان جامعه فتنه گر قلمداد شوند این زخم کهنه درمان نمیشود! (2469095) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۵:۵۴
توهم شما اين است كه بقيه را نمي بينيد و خودتان را فرهيختگان و نخبگان جامعه مي پنداريد. من كه نديديم كسي مردم و نخبگان را فتنه گر بنامد (2469799) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۰۵:۴۰
آیا الف بر خود نمی بیند که حق مضلومان را از ظالمان بگیرد و نظرآن آزاده دفاع مقدس که داری تاییدیه زیادی از طرف کاربران است را به عنوان متن اصلی انتشار دهد.
آیا کماکان ما هم فتنه گریم و شما آقا (2469098) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۱۶:۴۸
آقای حایری عزیز راه پیمایی مسالمت آمیز در قانون اساسی پذیرفته شده است بهر است اول قانون را عوض کنید بعد علی مطهری را! (2469106) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۱۹:۵۳
مردم ما از اروپاييها هم بهتر مي فهمند اگر و تنها اگر حاكميت به نظرات آنها احترام بگذارد و تافته جدابافته از ملت نباشد . حاكميت بايد همه مردم ايران را آنچنان كه هستند بپذيرد نه آنچنان كه مي پسندد و دلش مي خواهد. (2469110) (alef-13)
 
بهروز
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۰:۱۶
جماعت خواب
لجاجت بعضيها آنها را جهنمي ميكند
اقاي مطهري چون قلبا موسوي را دوست دارد از او دفاع ميكند
شايد اگر كسي ديگر بود اينقدر از او دفاع نميكرد (2469111) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۲۴:۴۳
در مجلسی به این عریض و طویلی ، یک نفر پیدا شده و می خواهد که میرحسین همزمان با احمدی نژاد محاکمه شوند ، شما این یک نفر را بر نمی تابید؟ (2470219) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۳:۵۰
سابقه آزادی در کشور ما بهمن ۵۷ است.؟؟
پس انقلاب مشروطه و سرنگوني محمدعلي شاه قاجار چي؟ مردمي كه از جان مايه گذاشتند و استبداد خودكامه وابسته به روسيه پليد را سرنگون كردند چي؟ (2469115) (alef-13)
 
رسول
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۶:۲۳
حضرت آیه ا... اشتباهات مکرر در شورای نگهبان را نمی توان نادیده گرفت.
مگر مشکل ما قبل از انقلاب چه بود ؟ جز بی اعتنایی به قانون از سوی مجری یان بود؟
در قانون اساسی مشروطه هم حقوق ملت ملحوظ بود و لیکن آهسته آهسته از سوی حاکمان نادیده گرفته شد .تا آنجا که ملتی نتیجه به انقلاب گرفت.
توجه حضرت عالی را به این نکته جلب می کنم که انقلاب یک فرآیند اجتماعی
است .و نه تصمیم فردی .
شاید فرمایش شما صحیح باشد که دعوت به اعتراض درآن شرایط کار درستی نبود
در مورد تظاهرات های خود جوش قبل چه می فرمایید؟
مگر هر کسی در هر شرایطی می تواند دعوت به اعتراض کند و با لبیک عده کثیری از مردم همراه شود.
در این مورد خاص شورای نگهبان نتوانست یا نخواست معترضان را قانع کند.
و نکته آخر آنکه معترضان فقط دعوت کنندگان نبودند.
این امکان وجود داشت تا به گونه ای برخورد شود که اگر دعوت کنندگان به اعتراض دعوت هم کنند کسی پاسخ ندهد. (2469120) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۸:۳۳
سلام
آقای ابوالقاسم جالب جواب دادند:
تنها راه پیمائی که خود مردم مسئولیت انرا بعهده گرفتند و
همچنان خون از دماغ کسی نریخت،همان راه پیمائی ملیونی است که مورد
اشاره شماست ( منهای ساعات اخر،که از مسئولیت مردم خارج شد و حوادث
ناگواری پیش امد)

شما هم مثل همان آقایان حرف میزنید،و حرف خودتان را نفی میکنید،که می گویید خون از دماغ کسی نریخت به جز ساعت آخر!!! پس خون ریخت ، اما بدانید از از دماغ کسی ، بلکه جان عده ای انسان ریخته شد بخاطر رفتار غلط بعضیها و دعوت به راهپیمایی.
شما حرفتان مثل همان آقایان است که گفتند حتما تقلب شده ، اما کوچکترین سندی را بیان نکردند ، مثل علی مطهری که اشاره ای نمیکند که از جمله جرم سران فتنه اتهام تقلب به نظام و دعوت غیر قانونی به راهپیمایی است ، زیرا راهپیمایی که در قانون اساسی آمده دارای شرایط است.
آیا دلیل حضور جوانان بی گناهی که جانشان را در آن روزها از دست دادند ، غیر از دعوت آقایان به راهپیمایی بود و غیر از احساسی کردن جوانها با بیانیه دادنهای آقایان بود؟

آیا توهین به مقدسات ، آتش زدن مسجد ، آتش زدن سیاهای سالارشهیدان،توهین به امام و رهبری ، و... در زمانی صورت نگرفت که آقایان مردم را به راهپیمایی دعوت می کردند؟؟!!1

و اما غیر از این است که اگر علی مطهری به این حرفها و نامه ها نپردازد ، دیگر اسمی از آن برده نمیشود؟ زیرا اسم علی مطهری با نظرات کارشناسی در مجلس و غیره هیچوقت برده نمیشود و وی فقط با پرداختن به این مسائل سیاسی در افکار عمومی باقی می ماند ، و شاید هم فقط با پرداختن به این مسائل بتوانند به مجلس بعد راه یابند!!!! (2469122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۸:۵۳
برادر یه نگاه به نظرات مثبتت بینداز
شاید ..... (2469548) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۳۰:۱۰
به این جمله خوب دقت کنید {{دعوت مردم به راهپیمایی آرام در پاریس و لندن با عقل اجتماعی سازگار است؛ چون آنجا خاورمیانه نیست. مردم قرنها با حقوق اجتماعی خود زندگی می کنند.}} واقعا جالب است هرزمان که به راهپیمایی مردم نیازمندند مثل 22 بهمن و غیره مردم ما فهیم ترین با بصیرت ترین و سیاسی ترین مردم دنیا هستند اما اگر کسی برخلاف میل آقایون راهپیمایی کند می شود بی فرهنگ اهل خاورمیانه که مانند مردم پاریس فرهنگ اجتماعی بالایی ندارد. (2469125) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۱:۲۷
فوق العاده ای ایرانی عزیز. خیلی باحال بود. (2469789) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۲۹:۲۳
اضافه مينمايم در ايام پيروزي انقلاب صحنه هاي تظاهرات مردم را نشان ميدهند ومكرر از مردم انقلابي ، هوشيار ،پيرو امام ، مومن و...ياد ميشود آيا اين مردم بعد از سي سال پسرفت كرده اند ؟ديگر كارشان به اينجا رسيده كه صلاحيت تظاهرات ندارند ؟ چرا سال 42 داشتند ؟سال 39 داشتند سال 57 داشتند؟ لابد سرشان به جسم سخت برخورد كرده وحافظه اشان پاك شده! (2469935) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۳۰:۳۱
جناب حائری قاضی شاکی دادستان شاکی هیات منصفه شاکی وکیل مدافع شاکی!!! متهم چگونه توقع عدالت داشته باشد!!!!!!!!!! با این اوصاف بارها سران فتنه!!!! موسوی و کروبی اعلام کرده اند که محاکمه شوند اماعلنی و با پخش زنده برای عموم مردم با همین عوامل قضائی! چرا محاکمه نمی کنند! (2469128) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۳۳:۵۳
همیشه همینجوریه مردم ما نامحرمند و شعور و عقل اجتماعی ندارند بگذارید میرحسین و کروبی بازداشت باشند آقایان هم هر کاری دوست دارند بکنند یه عده هم کشور را به غارت ببرند و تمام منابع ملی را تبدیل به املاک شخصی بکنند اما ای مردم زمانی که عراق حمله کرد یا اسرائیل حمله کرد یا آمریکا حمله کرد شما ای مردم همیشه در صحنه بدوید بیائید دفاع کنید و بجنگید اخه اونهایی که خورده بودند حالا دیگه رفتند انگلیس (به خاطر اینکه اقامت دارند) برای ادامه تحصیل و تفریح (2469132) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۴۲:۳۱
من موافقم با حضرت ایت الله و دلیل ان تفاوت برخورد با معترضین در یک کشور مثل فرانسه است با کشور ما .برای همین نباید کسی را دعوت به تظاهرات اعتراض کرد . (2469144) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۴۲:۵۰
بااحترام به شخصيت ديني حضرت ايت الله حائري به نظرم اين بيانات را نه ميشود حمله خوبي به اقاي مطهري تلقي نمود و نه دفاع خوبي از شوراي نگهبان و طرفداران. ادامه حصر. اين بيانات را نمي توان حمله خوبي تلقي كرد چون به نوعي مي گويد شايد حق با شما باشد ولي چون جامعه ما هنوز در حال تمرين جمهوريت است هنوز به ان درجه از ازادي و مسئوليت حفظ جمهوريت نظام مثل كشورهاي اروپايي و امريكايي نرسيده ايم ولذا بايد تشخيص و تظر عده اي بصير و اگاه را جانشين عقل اجتماعي يعني نظر مردم (كه هنوز خام هستند و پخته نشده اند. ) بكنيم و عليرغم ميل با طني حضرت ايت الله به دفاع از جايگاه عقل اجتماعي مفهوم مخالف برداشت ميشود. به همينگونه دفاع خوبي هم از طرفداران ادامه حصر به حساب نمي ايد چون در واقع به اشتباهات شوراي نگهبان در جانبداري از يكطرف در انتخابات. صحه مي گذارد حالا اگر صد سال هم قسم بخوري كه درست است من طرفدار فلاني بودم ولي نظرم را در قضاوت دخالت ندادم شايد مشكل بتوان اين شائبه را از جايگاه قضاوت پاك كرد . بحاي اين حمله و دفاع ميشد گفت معترضين به نتيجه انتخابات بايد از مجاري قانوني و بدون بلوا و اشوب خياباني. و با احترام به اراي طرف مقابل كه در هرصورت برنده اعلام شده مي بايست قوانين جمهوريت را رعايت مي كردند كه نكردند و اگر مجاري قانوني پس از رسيدگي. نظر ديگري مي دادند باز هم. بايد قانون حاكم باشد و اگر قانون يا مجري قانون هم اشكالي دارد باز بايد از مجراي قانوني نسبت به اصلاح قانون و يا تعويض مجري قانون اقدام ميشد و در هرصورت. همصدايي با اشوب و فتنه از كسي كه ٨ سال نخست وزير سخت ترين دوران انقلاب يعني جنگ نحميلي بوده و از كسي كه متولي امور شهدا و خانواده شهدا و امين حضرت امام بود بعيد بود و بايد صبر پيشه مي كردند و مردم را دعوت به ارامش مي كردند ونه برعكس . (2469145) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۵۰:۳۸
قسمت صدر نوشته هاي شما منطقي است اما درباره استدلال و تاكيد شما مبني بر پيگيري از طريق مجاري قانوني، اصل راهپيمايي و تجمع اعتراض آميز، يكي از اصول مصرح قانون اساسي است كه بدون هيچ ابهامي و تنها با قيد مخل مباني اسلام نبودن، چنين روشي را مجاز و آزاد شمرده است بنابراين با الفاظي از قبيل بلوا و آشوب خياباني نمي توان اين حق قانوني را نفي كرد. اتفاقا حكومت اگر به جاي سركوب، اجازه اعتراض مسالمت آميز مي داد و خود نيز در تامين امنيت معترضان تلاش مي كرد وجهه‌ي بسيار بهتري كسب مي نمود و آب بر آتش بحران مي ريخت. ضمنا كساني كه با همه تلاش سعي مي كنند راهپيمايي سكوت برگزار كنند از اتهاماتي مثل اغتشاش و آتش زدن و ... مبرا هستند؛ اين قضايا بسيار مشكوك بود و حاكميت نيز سرانجام نتوانست يا نخواست مسببين اين اقدامات را دستگير و به مردم معرفي كند. (2469677) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۸:۲۲
پس آن هايي كه دستگير و محاكمه شدند چي بودند؟ (2469810) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۴۵:۲۳
دوست عزيز ضمن تشكر بايد عرض كنم اشكال كار همينجاست كه وقتي اب گل الود شد اين مشكل پيش مي ايد كه.حقيقت كمي گم ميشود عقلا و به قول معروف خواص بايد اجازه نمي دلدند اب گل الود شود بابا ما هر حقي دلشته باشيم ديگه از حق حضرت علي براي امر خلافت كه بالاتر نبود !! چند سال سكوت كرد و سرش را به چاه برد و با جاه حرف زد . ميشد مردم و طرفداران را به ارامش و قول پيگيري قانوني ارام كرد كه متاسفانه اينگونه تشد به هر حال الان هم ميشود با تدبير و جلوگيري از احسا سات. تند مسئله. را فيصله داد . به هر حال باز تصميم. نهايي براي باز گشت. واقعي به دامان تظام را هنوز فرصت دارند بگيرند و انشاله فرصت سوزي بيش از اين ادامه پيدا نكند تا خداوند باران رحمت و تلطيف قلوب را بر اين ملت نازل فرمايد (2469972) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۰۹:۵۸:۳۷
من هم از شما متشكرم اما شما چرا فقط از يك طرف جريان توقع كوتاه آمدن به خاطر جلوگيري از تفرقه مي دهيد و از طرف مقابل كه حكومت و اعوان و انصار آن باشد هيچ شكايتي بابت برخورد خشونت آميز و سركوبگرانه شان با معترضين كه منجر به به خشونت كشيده شدن اعتراضات و رفتن به سمت فضاهاي تند شد، نداريد؟ نكند در ذهن خود مسئولين نظام را با مخالفان و منكران حضرت علي در امر خلافت مقايسه مي كنيد؟ آيا مسئولان نظام جهت مديريت بحران و جلوگيري از آلوده شدن آب بر معترضان و سران آنها اولي نبودند؟ (2473595) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۲۴:۲۳
برادر عزيز سلام انحرافات به حدي شديد بود كه اگر حسين وار مردم قيام نمي كردند و شهيد نمي دادند انقلاب از مسير اصلي اش خارج مي شد.ما راه ديگري نداشتيم عز.يز (2471238) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۴۸:۵۵
بسمه تعالي
عالم بزرگ وار
با سلام و تسليت ايام سوگوار سالار شهيدان
مثالهايتان اصلا قانع كننده نبود اگر رانندگان از ترس تصادف حق خود را به راننده خاطي مي دهند پس پليس راهنمايي و رانندگي كه از ماليات مردم استفاده مي كند اين وسط چه كاره است.
اگر قرار بر اين بود با عقل اجتماعي كه شما مثال زديد زندگي كرد آيا هيچوقت انقلاب مي شد.
آيا امام خميني، امام انقلاب، با عقل اجتماعي رفتار كرد يا اداي تكليف كرد.
آيا سالار شهيدان در واقعه كربلا با عقل اجتماعي رفتار كرد يا اداي تكليف كرد.
من در سخنراني امام خود شنيدم كه هدف ما اداي تكليف است.
حال چه شده آن عالم روحاني به جاي اداي تكليف به عقل اجتماعي عمل مي كنند.
ما نمي گوييم كي مقصره كي مقصر نيست . مي گوييم بايد محاكمه عادلانه برگزار شود.
قران مي فرمايد: عدل و قسط را برپا داريد حتي اگر به زيانتان باشد. (2469160) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۱:۳۵
مقام معظم رهبري در خصوص آقاي علي مطهري فرمودند: ايشان هم مثل پدرشان هستند به تكليفشان عمل مي كنند.
كاش ساير نخبگان و علماي ما هم مانند شهيد مطهري به تكليفشان عمل مي كردند نه به مصلحتشان (2469594) (alef-13)
 
فرزاد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۸:۵۹:۲۹
حضرت آیت ا... وقتی خواصی که باید از حق مردم دفاع کنند تریبون ندارند و تریبون دست یک عده خاص هست مردم چه گونه اعتراض خود را بیان کنند (2469184) (alef-13)
 
احمدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۴:۱۰
با سلام، حضرت آیت اله!
اگر با معیار خود شما دیدگاهتان سنجیده شود، چه امتیازی خواهید گرفت؟
اگر با استدلال شما در زمان انقلاب عمل می شد، چگونه و کی انقلاب به پیروزی می رسید؟
اگر با منطق شما عمل شود، تظاهرات میلیونی روز 22 بهمن، روز عاشورا، 13 آبان و ده ها مناسبت دیگر چگونه خواهد بود؟!! (2469191) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۰۷:۱۳
اونا اعتراضیه؟
حاج آقا گفته اعتراضی متوجهی؟ (2469313) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۵۲:۵۳
آيا تظاهراتي كه در زمان شاه انجام مي شد اعتراضي نبود؟ نكنه اونها در دفاع از سلطنت تظاهرات مي كردند و شاه ندانست؟! (2469685) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۲۹:۳۵
میشه بگی تا به حال چند راهپیمائی اعتراضی کلا برگزار شده؟ (البته منظورم اون نوع خودجوش و ... نیست) ، حاج آقا بفرمایند ما چه وقت حق داریم تمرین کنیم راهپیمائی اعتراضی رو؟ (2470226) (alef-13)
 
يونس
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۶:۲۷
با كمي فكر و تأمل و اندكي انصاف ، مي توان گفت : حقيقتاً آيت الله حائري مطالب مفيد و تأثير گذاري فرموده اند ؛ البته همانطور كه گفتم به شرط اينكه انصاف چاشني اين قضاوت كنيم . ( اميدواريم آقاي مطهري هم اگه جوابي دارند با انصاف باشد ؛ و اين همه از فتنه گران و .... دفاع از روي لجبازي نكند ) (2469197) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۰۰:۵۸
واقعا خجالت نكشيدي از اين نظر دادنت ... راي مثبت هايت را بشمار ... (2470445) (alef-3)
 
محبت پور
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۷:۵۷
مسئله ای که باید با حضور کارشناسان حل شود وقتی به مردم واگذار شود مصیبت بار خواهد بود مگر غیر از این است که اختلاف شیعه و سنی که می‌بایست در جلسه علما مطرح شود. وقتی به مردم سپرده شد، کشتار بی رحمانه تکفیری ها را بدنبال دارد.

پس با توجه به فرمایش حاج آقا باید قبول کنیم که مسائل سیاسی همچون مساله فلسطین، رابطه با آمریکا ، انگلیس و امثالهم هم باید به کارشناسان سپرده شود نه مردم احساسی که به قول حاج آقا یه عده نفوذی بنزین بر آتش بریزند. همان کاری که عده ای بنام مردم با سفارت انگلیس کردند و وجه بین المللی ایران را تخریب نمودند.
ختم کلام این که حاج آقا و همفکران باید در همه ی زمینه ها این نظر را درمورد مردم و کارشناسان داشته باشند نه سلیقه ای هرجا به نفع مابود آری هر جا به نفع ما نبود خیر (2469200) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۸:۲۹
جناب آیةالله حائری شیرازی
سلام علیکم. مثال شما در خصوص راننده خلافکار مثال جالبی است. فرمودید راننده درستکار برای جلوگیری از تصادف، به راننده خلافکار اجازه عبور می دهد. چه کسی درستکار و چه کسی خلافکار است؟ کدام طرف برای جلوگیری از خونریزی به طرف مقابل اجازه عبور داد؟ از سال 88 تاکنون کدام طرف سکوت کرده و کدام طرف مسیر یکطرفه ( عمل کردن به قانون اساسی و حفظ آزادی بیان) را و ورود ممنوع را طی می کند و طرف مقابل بخاطر حفظ جان مردم و حفاظت از انقلاب، حصر و سکوت را پذیرفته است؟
امیدوارم سایت محترم الف ظرفیت پخش ای اظهار نظر را داشته باشد (2469201) (alef-13)
 
جعفری
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۰۹:۴۶
درود بر شرفت شیخ که حرفت درست بود (2469203) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۰:۵۰
ممنون از حضرت آیه الله که بالاخره بی طرف نبودن شورای نگهبان را پذیرفتند. (2469205) (alef-13)
 
فاطمه
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۴:۴۱
از مدیر مسئول سایت الف خواهش می کنم نظرات ارائه شده نسبت به مطلب ایشان همراه با تعداد آرای مثبت و منفی را خدمت ایشان ارائه دهند تا ببینند نظر ایشان در افکار عمومی چقدر وزن دارد. حضرت امام بارها فرمودند که مسئولان نظام باید با طبقه 3 زندگی کنند تا از نزدیک با شرایط آنها آشنا باشند. این گونه نظر دادن حاکی از این است که برخی مسئولان از مردم دور شده اند. آن 19 میلیونی که به آقای روحانی رای دادند و آن 15 میلیونی که اصلا در انتخابات شرکت نکردند حرف دارند و حرفشان متفاوت با آقای حائری می باشد. (2469212) (alef-13)
 
رضایی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۷:۳۳
سلام جناب آقای حائری شیرازی ، این حقیر رزمنده دوران دفاع مقدس ، برادر شهید و برادر جانباز 70% و افتخار میکنم که بسیجی بوده وتلاش میکنم که همان بسیجی خوب امام خوبیها (خمینی عزیز ) باشم، اینها را فقط از باب پرهیز از پیش داوری نسنجیده در مورد منتقدان عرض کردم و الا فقط یک شهروند متقاضی حقوق شهروندی بیش نیستم . از فرمایشات حضرتعالی بیدرنگ واقعه شهادت عمار یاسر در جنگ صفین در ذهنم تداعی شد که عمروعاص برای گمراه نمودن اذهان مردم از سخن پیامبر در مورد عمار ( پیامبر :ای عمار تو بدست گروهی باغی کشته خواهی شد )گفت عمار را کسی کشته که او را به میدان جهاد آورده پس علی (ع) قاتل عمار است . جناب آیت الله انتظار میرفت که حضرتعالی که هم در کسوت روحانیت هستید وهم از مبارزان اول انقلاب نوع نگاهتان را به این موضوع کمی با واقعیت آمیخته میکردید . (2469216) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۳۲:۱۹
ممنونم از استدلال خوبتان (2470231) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۸:۱۲
آقای حایری شما می گویید"دعوت مردم به راهپیمایی آرام در پاریس و لندن با عقل اجتماعی سازگار است؛ چون آنجا خاورمیانه نیست. مردم قرنها با حقوق اجتماعی خود زندگی می کنند." خوب پس چرا در موارد دیگر مثل راهپیمایی قدس و 22 بهمن . 9 دی و حمایت از حجاب و عفاف و غزه و لبنان و ..... که مورد تایید شماست این مطلب صدق نمی کند. بعد اگر هم حرف شما صحیح باشد ماها از کی باید با حقوق اجتماعیمان زندگی کنیم ؟ و جمله آخر اینکه آیا این حقوق اجتماعی گرفتنی است یا دادنی؟ (2469217) (alef-13)
 
بابا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۸:۴۶
یکی از آقایان نوشته که "شما از عالم دینی بیشتر می فهمی"
آقای عزیز و محترم
بلای جان ما قبول کردن بی جون و چرای یک نفر است.یعنی جنابعالی با قبول یکنفر کلاً عقل را تعطیل کرده اید. برادر عزیز اگر این نوع فکر درست بود حتماً خداوند بهتر از شما فکر میکرد و در تمام طول تاریخ افراد را با فرستادن پیامبران کنترل میکرد و عقل را در وجود انسان نمی گذاشت. (2469219) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۵۴:۲۶
قبول بی چون و چرای یک نفر عین دیکتاتوری است . (2469690) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۱۹:۳۳
اتامرون الناس بالبر و تانسون انفسکم و انتم تتالون الکتاب افلا تاعقلون (2469223) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۲۳:۰۶
جناب آیت الله تقوی را رعایت کنید... اوصیکم بالتقوی...
ظلم بر مردم بر نتابید... (2469230) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۴:۱۲
كساني به مردم ظلم كردند كه بي دليل ادعاي تقلب كردند و قبل از پايان راي گيري خود را برنده انتخابات برشمردند (2469575) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۲۹:۰۰
آزادي بيان حق تمام ملت ايران است و هر كسي بايد حق داشته باشد نظراتش را بگويد
آقاي مطهري كه نماينده مردم هستند و جاي خود دارند
شما كه روحاني هستيد پس از عمري تحصيل و تدريس تا اين سن و سال از سيره پيامبر و اهل بيت هنوز درس آزادي نياموخته ايد ؟ (2469241) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۲:۲۵
این چه استدلالی است که میفرمایید؟ اعتراض حق مردم است حتی اعتراض به تقلب. مگر در تاریخ انتخابات در جمهوری اسلامی انتخابات چندین شهر بدلیل تقلب ابطلال نشده است ؟ (2469246) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۵:۱۹
وقتي مسير قانوني براي اعتراض وجود دارد و هنوز طي نشده است چرا به خيابان بريزيم. اعتراض به انتخابات حق همه است نه به خيابان ريختن بدون مجوز (2469578) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۵۲:۰۵
يك روش اعتراض كه اتفاقا در قانون اساسي هم به آن تصريح شده، تجمعات و راه پيمايي هاي اعتراضي است و اين قانون اساسي آن را منوط و محدود به اخذ مجوز از هيچ نهادي نكرده است؛ ضمن آنكه استفاده از اين روش، راه را بر پيگيري ساير طرق قانوني نمي بندد. (2469843) (alef-13)
 
یک دردمند
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۵۷:۴۰
طرفداری مسیر قانونی (بعضی از اعضای شورای نگهبان) از یک کاندید، موجبات عدم اعتماد به آنرا فراهم میکند. (2470014) (alef-13)
 
مهدی ک
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۳:۲۵
خواب زده را با این حرف ها نمی شود بیدار نمود (2469249) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۵۰:۱۱
این جمله، عقل اجتماعی مردم فهیم ایران را زیر سوال نمی برد؟ :

" مسئله ای که باید با حضور کارشناسان حل شود وقتی به مردم واگذار شود مصیبت بار خواهد بود مگر غیر از این است که اختلاف شیعه و سنی که می‌بایست در جلسه علما مطرح شود. وقتی به مردم سپرده شد، کشتار بی رحمانه تکفیری ها را بدنبال دارد.
" (2469272) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۴:۰۱
این حرف شماحرف من هم هست و امیدوارم ایشون جوابی برای سوال من وشمابدهند وگرنه متکلم وحده بودن کار سختی نیست. جناب آیت الله ای کاش زودتر جایگاه مردم را مشخص می کردید ما تا الان فکر میکردیم شهروند این مملکت هستیم ولی با حرف شمامشخص شد که سران مملکت مردم را کما فی السابق رعایای خود می دانند که فاقد هر گونه عقل و خردند!!!!!!!
در ضمن ایشان نظرشان را خیلی شفاف و واضح در مورد حضور مردم در انقلاب و جنگ و انتخابات هم بیان کنند بهتر است (2469331) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۵۱:۰۴
من نمي دانستم انتقاد از حبس غيرقانوني و بدون محاكمه اشتباه است .

از روز اول هم انتقاد بر اين بود كه اگر اين دو نفر مجرمند ، محاكمه عادلانه شوند و اگر نه آزاد گردند اين كار سختي نيست .

امروز مهم نيست به چه دليل محبوسند مهم اين است كه تا كگنون در هيچ محكمه اي هيچ اتهامي عليه آنها وارد نشده است .

و از نظر فقه و قانون اين دو بيگناهند مگر اينكه دادگاهي صالح درباره آنها حكم دهد (2469273) (alef-13)
 
الف
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۷:۵۱
دلیلش مشخصه تا دادگاهشون شروع بشه باز یه عد ه ایی به اموال عمومی ضرر میزنند . و عاشورا رو به جولانگاه صوت و کف تبدیل میکنند . واسه همین نمیشه دادگاهشون رو شروع کنند. (2469363) (alef-13)
 
جوان
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۵۲:۲۲
جناب اقای حایری .

کم سوادم اما ایا واقعا مردم پاریس و... قرن هاست با حقوق اجتماعیشان زندگی می کنند؟! انها حدود ۷۰ سال است که از جنگ جهانی خارج شده اند . جنگ هایی که نشان میدهد ان ملت ها هم هنوز نمی دانستند به حقوق اجتماعی همدیگر احترام بگذارند .
و ما اکنون سی و چند سال از انقلابمان گذشته علی الاصول کمی اموخته ایم . و اگر هنوز توان راهپیمایی ارام نداریم ( که صد البته داریم در راهپیمایی های بسیارنظام. نشان داده ایم که می توانیم )به خدا پناه ببرید از کم کاری هاتان . شما روسا و علمای حکومتید .
با احترام (2469275) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۰۹:۵۷:۱۵
اصل بیست و هفتم - تشکیل اجتماعات و راه پیمایی ها، بدون حمل سلاح ، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است .

آیا انتخابات از مبانی اسلام است؟ آیا مردم مسلح بودند؟
این قانون اساسی همان چیزی است که صدها هزار خون پاک ترین جوانان ما برایش ریخته شده . آقایان فتنه جو چرا خون شهدا را پایمال می کنید آن هم برای حمایت از امثال ر-م و م-ر ؟ (2469286) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۵:۴۱
مرگ بر اصل ولایت فقیه هجمه به مبانی اسلام نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2469355) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۱:۴۴:۰۰
این موسوی کروبی را یا باید محاکمه میکردید یا اینکه باید ازاد میبودند اگر معتقد هستید که اینها خلاف کرده اند باید محاکمه میشدند نه اینکه خلاف قانون حصر بشوند. (2469522) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۵:۴۳
آقا پاسخ درست به سؤال شما حسابی دردسر ساز می شود (البته مرگ اصلاً کلمه درستی نیست). لطفاً از این سؤالات مطرح نفرمایید! (2469543) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۲:۰۵
در راه پيمايي سكوت كه اصلا شعاري داده نمي شد تا شما بخواهيد آن را بهانه كنيد. ضمنا چنين شعارهاي تندي واقعا مشكوك بوده و هست. وقتي اكثريت مطلق معترضين و رهبران آنها بر سكوت يا خود داري از دادن شعارهاي تند و يا برخورد فيزيكي تاكيد ميكنند چنين اتفاقاتي به نظر عجيب نيست؟ چه كسي از به خشونت كشيده شدن راهپيمايي مسالمت آميز سود برد؟ معترضين يا كساني كه قصد سركوب اعتراض را داشتند؟

پي نوشت: نمي دانم الف چرا نسبت به اين استدلال حساس است. تا به حال در چند كامنت در ذيل اين مقاله يا برخي از مقالات قبلي الف اين استدلال را مطرح كردم اما هيچگاه منتشر نشد! (2469872) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۵:۳۷
مبانی اسلام یعنی آنچه اسلام و مسلمانی بر مبنای آن است.

آیا بنای اسلام روی اصل ولایت فقیه است؟
آیا اگر کسی با این اصل مخالف باشد، مسلمان نیست؟ (2470142) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۳۴:۳۸
مربوط به قانونی اساسی ااست. (2470237) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۸:۲۰
اين يك اصل قانون اساسي است. اصول را با قوانين موضوعه اجرا مي كنند. در قوانين ذكر شده كه بايد متقاضيان راهپيمايي مجوز لازم را از وزارت كشور بگيرند. همان قانون اساسي كه آن همه برايش گريبان چاك كرده ايد مي گويد به مسير قانوني احترام بگذاريد (2469584) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۰:۵۴
برادر قشنگ! وقتی وزارت کشور به وضوح مانع از اعمال این اصل می شه! چه باید کرد؟ وزارت کشور به وضوح با امتناع از دادن مجوز این اصل رو زیر پا گذاشته! (2469787) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۱۹:۲۳
آيا در سي وچند سال گذشته يك مورد مجوز صادر شده است؟ در همين سال 88 جندين بار درخواست شد وقتي مجوز ندهند بود ونبود اين اصل در قانون چه ارزشي دارد ضمنا چرا وقتي بحث اصل 110 ميشود دنبال قانون موضوعه نميگرديد؟ (2469910) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۲۳:۱۹
قوانین موضوعه نمی توانند قانون اساسی را نقض کنند.
تفسیر دریافت از مجوز نمی تواند حق را سلب کند بلکه تنها تفسیر عقلانی و ممکن که فلسفه وجودی مجوز را نقض نکند این است که دریافت مجوز برای برخورداری از حمایت پلیس است.
وگرنه چه فرقی است بین اسلجه که ممنوع است اما با مجوز می شود از آن استفاده کرد و حق راهپیمایی که آزاد است ؟!
اگر اینطور باشد می شد در قانون نوشت راهپیمایی ممنوع است و مانند موارد ممنوع دیگر با داشتن مجوز می شد برگزار کرد! (2469917) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۳۴:۳۴
شما پس اینو یه مطالع بکنید تا ببنید که نیاز به مجور ندارد
http://aftabnews.ir/vdcam6n6y49nwu1.k5k4.html (2469948) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۴۲:۱۱
البته اين را هم مي دانيم كه قانوني كه برخلاف متن صريح قانون اساسي وضع شده باشد باطل است اگرچه شوراي محترم نگهبان هم آن را تاييد كرده باشد! وقتي كه به وضوح جز دو قيد حمل سلاح و مخل مباني اسلام، قيد ديگري براي راهپيمايي و تجمعات اعتراضي در قانون اساسي نيامده است، هيچ قانون عادي حق ندارد محدوديت ديگري را به اين دو مورد اضافه كند. قانون گذار عادي در اين مورد حداكثر مي تواند از برگزاركنندگان تجمع يا راه پيمايي بخواهد قبل از انجام آن، به منظور تامين امنيت مراسم آن را به وزارت كشور و يا نيروي انتظامي اطلاع دهند نه اين كه كسب مجوز كنند! (2469966) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۵۰:۳۳
1- در کدام قانون چنین چیزی اومده؟ چون اگر چنین قانونی وجود داشته باشد در مخالفت با اصل قانون اساسی است. شما اولویت و توالی قانونی را میدانید؟ و حتما میدانید جایی مثل شورای نگهبان به وجود آمده تا مواظب وضع قوانینی باشد که با قانون اساسی مخالفتی نداشته باشند.
2- اخیرا در قانون حمایت از آمران به معروف مقرر شده که این افراد بدون نیاز به مجوز گرفتن از وزارت کشور میتوانند اجتماعات داشته باشدند، اگر قانون مورد نظر شما وجود داشت این امکان قانونی برای این افراد به وجود نمی آمد (2470152) (alef-13)
 
آقا رضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۰۲:۱۹
سلام
1 - بحث لزوم توجه به عقل اجتماعی و اولویت آن بر تقوی و علم در حکومت داری بسیار جالب بود و به همین دلیل اعتقاد من این بود و است که باید آقایان موسوی و کروبی به نحو مناسبی قبول می کردند و از تهییج بیشتر مردم و طرفدارانشان پرهیز می کردند
2 - طرف دیگر ماجرا هم رفتار سنجیده و مناسب مباحث حضرت آقا نشان نداند و این موضوع باعث وخیم تر شدن اوضاع شد . از این منظر سخنان دکتر مطهری به جا و معقول است
3 - در آن ماجرای بد و نا مبارک خداوند به ما نشان داد که هنوز بعد از 30 سال باختن و بردن را یاد نگرفتیم و باید بیشتر تجربه کسب کنیم و به نظر من باید منعطف تر باشیم . یعنی عاقلانه تر رفتار کنیم در همه ابعاد
4 - آنچه مایه تاسف است برخی به بهانه های مختلف نمی خواهند ما جرا خاتمه یابد انگار به نحوی حیات و منافعشان در کش دادن به موضوع است . اگر ما نتوانیم ما جرا های بد زندگی مان را فراموش کنیم باور کنید در تبعات قبلی و بعدی آن ها غرق خواهیم شد . حالا یکی مدعی توبه و یکی مدعی بخشش و هزار داستان دیگر می شوند ولی نمی دانند که اگر دامن این جور مسایل با بزرگواری و صبر و حوصله جمع و جور نشود ای بسا که در آینده به طرق دیگر سر وا کند و بد تر شود .
5 - بیاید خاطرات خوب با هم داشته باشیم و آنهارا که باعث سرور شادمانی همه می شود مرور کنیم نه این که رفتار نا منسب همدیگر را هی به رخ هم بکشیم . با یه یک آشتی ملی نیاز داریم در سایه آشتی و دوستی به جایی خواهیم رسید . خداون هم بندگانش را که همدیگر را دوست دارند بیشتر دوست دارد. (2469296) (alef-13)
 
حسن.م
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۰۲:۳۹
تا کی میخواهیم با این بهانه ها حق مشروع و قانونی اعتراض مسالمت آمیز را از مردم سلب کنیم؟ اگر کشور ما این ظرفیت را ندارد پس چرا35سال پیش خبرگان آنرا بصراحت در قانون اساسی گنجاندند؟

چطور در لندن وبرلین ما میتوانیم با حمایت پلیس تظاهرات روز قدس که خودم در یکی از انها بودم برگزار کنیم ولی در کشور خودمان اگر در راهپیمایی اعتراضی شرکتکنیم میشویم عامل بیگانه و هزار انگ دیگر. (2469299) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۰۸:۰۸
نامه بسیار متین و با معناست. فارغ از همه هیاهوها. از آقای مطهری تقاضای تجدید نظر در رفتار دارم نه یک جواب لجوجانه (2469320) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۳:۴۲
گویا از نظر آیت الله عقل اجتماعی در قبل از انقلاب حکم به اعتراض و عواقب آن می کرده اما بعد از انقلاب این مسئله دیگه صدق نمی کنه! جناب الف یک سؤال از شما: خیلی از مردم، یعنی میلیونها نفر نسبت به شورای نگهبان معترضند ولی دستشون به جایی بند نیست. اون اعتراض سال 88 هم اگه از مجرای به اصطلاح قانونی و روال این شورا هم طی می شد قطعاً بخاطر رویه این شورا به نتیجه نمی رسید. پس چرا هر بار حل مشکل را به روال قانونی اون از طریق همین شورا ارجاع می دهند؟ (2469330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۰:۴۶
چون قانون اينجوري خواسته و قانون برتر از خواسته اشخاص است.
در بي قانوني هزينه هايي تحميل مي شود كه قابل محاسبه نيست (2469592) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۳:۰۹:۴۵
آیا این جواب شما خود شما رو قانع کرد؟ من این جواب رو اینجور تفسیر می کنم: خوب همینه دیگه، کاریش نمی شه کرد. این مثل اینکه متهم نسبت به حکم قاضی اعتراض داشته باشه و پروندشو دوباره به همون قاضی ارجاع بدن! (2470781) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۷:۲۷
امیدوارم سایت الف منتشر کند
استاد ارجمند جناب ایت الله حائری:
باسلام . شما از معدود علمایی هستید که مستقیما در مورد حوادث سال 88 وارد مباحث رسانه ای شدید و این را باید بفال نیک گرفت. اما استاد محترم اینجانب به عنوان یک شاگرد شما چند سوال دارم
1- شما به عقل اجتماعی اشاره فرمودید حال اگر در یک مسئله اجتماعی مردم دیدند به آنها اجحاف شده است چگونه باید حق خود را بستانند . پاسخ این است که از راه قانون وارد شوند همانگونه که جنابعالی فرمودید. اما وقتی مردم دیدند که کسانی که مجریان قانونند و خود باید قانونی رفتار کنند اما خلاف قانون عمل می کنند مردم چگونه باید حق خود را بستانند؟ عقل اجتماعی در اینگونه موارد چه می گوید؟
2- قانون اساسی ما در سال 58-59 به تصویب مردم در انتخابات رسید. همین قانون اساسی می گوید به هیچ بهانه ای نمی توان مردم را از حقوقشان محروم کرد. اصل 27 قانون اساسی می گوید راهپیمایی بدون حمل سلاح اگر مخل مبانی اسلام نباشد ازاد است. شما بما بگویید که کجای راهپیمایی 25 خرداد خلاف قانون بود؟ بعد از 30 سال یک اصل مغفول مانده قانون اساسی اجرا شد ولی حاکمان ما با بی درایتی بجای این که از آن بعنوان یک فرصت استفاده کنند ان را تبدیل به یک بحران کردند. اگر مردم براساس قانون یک اصل قانونی را براساس قانون به فعل رساندند ولی حاکمان خلاف قانون رفتار کردند و بایک اصل و فعل قانونی خلاف قانون رفتار کردند دراین مورد حکم عقل اجتماعی چیست؟
3- فرموده اید بدلیل قدمت دموکراسی در امریکا و اروپا آنجا تظاهرات مردم به خشونت کشیده نمی شود اما در ایران بدلیل سن کم دموکراسی تظاهرات بخشونت کشیده می شود. حال سوال این است اگر این نگاه درست باشد پس چرا ما جوانان قدیم را در زمان شاه تشویق می کردید که به تظاهرات برویم و در اکثر راهپیمایی های آن موقع علاوه برشرکت کردن با درگیری و شهادت جوانان مردم هم همراه بود؟ آیا در آن زمان ما دموکراسی داشتیم که بعد از انقلاب نداشتیم. اینجا قیاس بین نظام شاهشاهی با نظام جمهوری اسلامی نیست. بلکه انجام یک فعل است. آیا انجام یک فعل در آن زمان مباح بود و درزمان حال حرام؟ آیا این دلیل می شود که چون امکان دارد تظاهرات با درگیری همراه شود پس نباید اجازه انجام آن را داد.؟ بنابراین استاد محترم لطفا دستور بفرمایید یاقانون اساسی مملکت را اصلاح کنند یا اصل 27 را حذف کنند. اگر در عقل اجتماعی قانون حاکم است پس قانون اجازه انجام جنین کاری را می دهد مگر اینکه بگویید عقل اجتماعی حاکمان انچه را که خود تشخیص می دهد اجرا می کند و کاری به قانون ندارد.
4- استاد گرامی وظیفه اولیه نیروهای انتظامی حفظ تامین امنیت اجتماعات مردمی است. این از وظایف اولیه دولتهاست . سوال این است که به چه دلیل در زمان جمهوری اسلامی به هیچ عنوان به مخالفین خود ( غیر براندازان) اجازه راهپیمایی داده نمی شود؟ این تئوری شما که درگیری در آن بوجود می اید بهانه ایست که دولتها از آن بعنوان یک حربه استفاده می کنند و تا بحال هم کردند. سوال این است استاد گرامی چرا حاکمان همیشه سعی می کنند مسائل اجتماعی را تبدیل به بحرانهای امنیتی بکنند؟ از نظر شما عقل اجتماعی در مورد پدیده ها و اعتراضات اجتماعی چه حکمی صادر می کند؟
5- از شما به عنوان یک عالم دینی که با مسائل اجتماعی بخوبی آشنایید خواهش می کنم برای یک بار هم که شده در مورد نقش همان جریان انحرافی که در دولت قبل تمام اصولگرایان به آن اعتراف می کنند به نقش آنها در روند برگزاری و بعد از برگزاری انتخابات و حوادث پس از آن رسیدگی کنید. چگونه می شود که در حوادث سال 88 تنها به یک طرف ماجرا اشاره می شود ولی به نقش طرف دیگر که اتفاقا باید پاسخگو هم باشد نه تنها اشاره ای نمی شود بلکه رسیدگی هم نمی شود/ عقل اجتماعی در اینگونه موارد چه می گوید؟
6- استاد عزیز به نقش مردم و سپردن امور به آنها اشاره کردید و مثال از جنگ شیعه و سنی و برادر کشی در سپردن امور به آنها اشاره کردید. اگر اینگونه است پس چرا در 8 سال جنگ دائم از مردم می خواستید در جنگ شرکت کنند خب دو دولت ایران و عراق می نشستند با هم توافق می کردند همانکاری که در سال 67 انجام شد؟ چرا در جریان انقلاب روحانیون مردم را به تظاهرات دعوت می کردند ؟ نیروهای سیاسی مخالف و رژیم شاه با هم کنار می امدند و اینهمه شهید هم نمی دادیم؟ حاج آقا در کجا باید امور به دست مردم سپرده شود؟ در جایی که حاکمان از آن سود می برند؟ در جایی که به نفع حاکمان است؟
7- استاد گرامی من کاری به موسوی و کروبی ندارم اما سوال این است که در کجای اسلام و در کجای قران یا تعالیم ائمه اسلام گفته شده است یا اجازه داده شده است که افراد را بدون محاکمه و بدون حکم قانونی سالهای سال در حصر نگه دارند؟ عقل اجتماعی از نظر شما چه می گوید؟ ایا می گوید هر کس را که مخالف شما بود و دیدگاه شما را نداشت اورا در حصر و حبس نگه داشت؟ شما از حاکمان ما بخواهید که آنها را محاکمه کنند البته با تمام افراد و جریانهایی که در حوادث سال 88 نقش داشتند. اگر حکم انها اعدام بود اعدامشان کنید هر حکمی که دادگاه صالح و بی طرف صادر کرد باید همه بپذیرند. این که رافت اسلامی شامل انها شده یک طرفه به قاضی رفتن است . شما بما بگویید که عقل اجتماعی ایا حق و حقوقی برای افراد مخالف نه مخالف نظام بلکه مخالف حاکمان قایل است؟ اگر هست این حقوق چیست؟ (2469338) (alef-13)
 
سیدمحمد حسینی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۲:۱۰
1- اگر بخشی از مردم به بهانه ابهام بدون دلیل موجه و مستند حق بخشی دیگر از مردم را تضییع کنند چه؟ کسانی که مجریان انتخابات را غیرعادل میدانستند, از ابتدا باید انتخابات را تحریم میکردند و وارد میدان نمیشدند. یکی از اصول نگارش قانون, وضع ضمانت اجرا برای تخلف از آن است. مجریان هم اگر تخلف کرده اند باید محاکمه شوند. اما این امر دلیل بر بی قانونی عده ای دیگر نمیشود.
2- اصول قانون اساسی, راهبردهای کلی را بیان میکند و نحوه اجرای آن در قوانین عادی ذکر میشود. برای مثال اصل 52 قانون اساسی تهیه لایحه بودجه را در اختیار دولت قرار داده است. اما آیا دولت میتواند به استناد به این اصل لایحه را هرطور که خواست تنظیم کند؟ خیر, زیرا قوانین عادی در صدد تفسیر این اصل برآمدهاند و اجرای اصل را مقید کرده اند. در مورد اصل 127 قانون اساسی هم قوانین مربوط به خود وجود دارد.
3-ما در زمان شاه اصل نظام را قبول نداشتیم و آن را نظام طاغوت میدانستیم و به تبع آن قوانین اساسی و عادی آن را هم قبول نداشتیم. لذا در مخالفت با این حکومت تظاهرات مجاز بود. این اجازه را شرع مقدس به ما داده بود که علیه حکومت ظلم قیام کنیم. اما بعد از تصویب قانون اساسی ج ا شرع مقدس در قانون اساسی تجلی پیدا کرد و لذا رعایت قانون اساسی با آن انطباق دارد. اما ظاهرا کسانی که در انتخابات کاندید شده بودند, قانون اساسی را قبول داشتند اما خلاف آن اقدام کردند.
4- قسمت چهارم را قبول دارم با دو نکته: اینکه امنیتی کردن راهپیماییها دست حکومت نیست, بلکه آنچه شاهد آن بوده ایم این است که در اینگونه تجمعات که توسط گروه های خاص برگزار میشود, معمولا حرکت به خشونت و اشوب منجر میشود, که ایشان نیز تبعات آن را نمیپذیرند.
دوم اینکه وظیفه برقراری امنیت طبق قانون بر عهده برگزارکنندگان تجمع است, این هم منطقی است زیرا ایشان باید تبعات اقدام خود را پذیرا شوند. در کشورهای دیگر که حزب وجود دارد, ناامنی در تظاهرات بر حیثیت حزب تاثیر میگذارد و همچنین راحت تر میتوان آن را کنترل کرد.
5- مطلب پنجم به دلیل اینکه در قالب سوال مطرح شده قابل بحث نیست در حقیقت این سوال پرسیده شده که آیا جریان انحرافی در فتنه 88 نقش داشته است؟ در صورت پاسخ مثبت نقش آن چه اندازه بوده و چگونه میتوان ایشان را شناسایی و محاکمه کرد؟
6- مقایسه جنگ ایران و عراق با فتنه 88 قیاس مع الفارق است. به نظر من حضرت آیت الله سران فتنه را خودی دانسته اند و نظرشان این بوده که ما که به عنوان یک خانواده هدفمان اعتلای ایران در پناه اسلام است, نباید بگونه ای موضوع را از حد خویش خارج کنیم که ضرری غیر قابل جبران به کشور وارد آید. در جنگ ایران و عراق, دفاع از کیان کشور بدون حضور مردم امکان نداشت.
7- در مورد بحث هفتم دو مسئله وجود دارد: نخست اینکه اگر حتی قبول نداشته باشیم که قضاوت یکی از شئون فقیه است, اصل 176 قانون اساسی یکی از وظایف شورای عالی امنیت ملی را هره‏ گیری‏ از امکانات‏ مادی‏ و معنوی‏ کشور برای‏ مقابله‏ با تهدیدهای‏ داخلی‏ و خارجی‏, دانسته است. طبیعتا در راستای استفاده از این اختیار, شورا بهترین تصمیمی که میتوانسته در مورد ایشان بگیرد اینکه تا زمانی که تهدیدی برای کشور محسوب میشوند, ایشان را در کنترل داشته باشد. هر تصیمیمی غیر از این آثار سوئی را برای جامعه به همراه خواهد داشت چرا که محاکمه ایشان با توجه به قانون مجازات اسلامی (که میتوان در اینجا مستندات این حرف را ذکر کرد ولی جایش نیست), حکمی غیر از اعدام برای ایشان در نظر نمیگیرد. اگر هم آزاد شوند باز مخل امنیت هستند.
مسئله دوم اینکه به نظر شما آیا کسانی که یکبار نشان دادند که هیچ کدام از نهادهای حکومت را قبول ندارند, حکم دادگاهی عادله در ج ا را خواهند پذیرفت؟ (2470135) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۳:۰۷:۲۲
انصافا چقدر خواص ما از عوام عقبند!احسنت به بینشت! (2470778) (alef-10)
 
فرخنده
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۹:۲۵
من فقط يه سئوال از جناب مطهري دارم و اون اينكه : اگر به جاي موسوي و كروبي ، احمدي نژاد بود واقعاً اينجور دفاع ازش ميكرديد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نكنه دفاع ما از اشخاص به خاطر .......... باشه ؛ طوري حرف بزنيم كه بتوانيم در پيشگاه خدا هم از حرفمون دفاع كنيم ؛ مبادا ..... به خاطر مسائل شخصي ، حزبي ، رفاقتي و ... باشه ؛ مبادا منافع انقلاب را در نظر نگيريم ؛ مبادا در پيشگاه اهل بيت و امام عزيز و خون شهداء شرمنده شويم ؛ مبادا طوري عمل كنيم كه دشمن از كار ما خوشحال بشه ؛ مبادا مبادا مبادا فكر كنيم چون پدر من فلاني است پس من بهتر مي فهمم ؛ ( خداوند ميفرمايد : و لا يجرمنكم شنئان قوم ... يعني با دشمن هم با عدالت برخورد كنيم ) مبادا دشمني با افرادي كه من نمي پسندم ، از حد اعتدال و عدالت عبور كند ، از هر جناح ، حزبي يا اشخاصي كه باشد بده ؛ خطابم با گروه خاصي نيست ....... (2469344) (alef-13)
 
ابوالقاسم
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۲۲:۴۵
سلام ،
دخترم ! فرخنده خانم ! خب معلوم است که اگر موضوع دفاع،شخص نامبرده بود،
اقای مطهری و هیچ انسان عاقل دیگری به دفاع بر نمی خاست ! ایا کسی را
سراغ دارید که،از رفتار و اعمال اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و فرهنگی،مثلا
اقا خان نوری ، یا میرزا اغاسی و این قبیل دفاع کند؟ قطعا نه ! چونکه انان سرجمع
و من حیث المجموع چیز قابل دفاعی ندارند و کارنامه شان سراسر بر باد دادن
کشور است و اعمالشان کمترین نفعی برای مردم نداشته است.موفق باشید. (2470388) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۱۰:۲۴
خوب مشخص است برادر دفاع از حق مظلوم واجب است ... در اين برهه از زمان شخص مهندس موسوي به نوعي مورد ظلم نظام قرار گرفته است و شخصي مثل احمدي نژاد با آن همه ضرر و زياني كه به اين مملكت زد و اين همه بي قانوني و مشكلات عجيب و غريبي كه به وجود آورد مورد عطوفت و مهرباني نظام قرار گرفته است ...!!!! به نظر شما اعمال و رفتار احمدي نژاد به عنوان رئيس جمهور اين مملكت چگونه در پيشگاه خداوند قابل دفاع است ؟!!!!!! (2470455) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۲:۰۳
آقای حائری نظرات را بخوانید. و آراء هر کدام را ایضا
فاعتبروا یا اولی الابصار (2469348) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۲:۵۳
در دفاع از اسطوانه های عقل اجتماعی خود سنگ تمام می گذاشت........استوانه صحیح است (2469349) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۲۶:۴۷
کار اینها فتنه بود و ظلمی اینها به نظام اسلامی کردند یزید نکرد بعد از فتنه گری

اینها امریکا وایادیش شیرتر شدند برای براندازی وکلی تحریمها زیاد شد (2469357) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۳۴:۲۱
جناب اقای آیت الله
شما می فرمایید و ما هم نمی توانیم بفرماییم چون تریبونی در دستمان نیست. این یاد داشت هم توسط سایت نان به نرخ روز خور الف سانسور میشود که مهر تاییدی بر عرایض زیر است.
اولا آقای علی مطهری کی از دعوت مردم به خیابان دفاع کرده؟ این را کجا گفته ؟ که شما شنیده اید و ما هرگز نشنیده ایم؟!!!
و اما فرموده اید که در کشوری که 31 سال پیش در آن با نفوذ عده ای ، هفتاد نفر را می کشند، چه تضمینی هست که در تجمع میلیونی، خسارت های مالی و جانی به بار نیاید. اول سخنانتان هم گفته اید که ایران از انقلاب 57 روی دموکراسی را به خود دید و قبل از آن دموکراسی در ایران وجود نداشت.
با این استدلال شما انقلاب 57 هم که دارای خسارتهای مالی و جانی فراوانی بود در بارگاه عقل و خرد جمعی، وجاهتی ندارد.!!!!!
آقای آیت الله آیا به خاطر دارید که یک بار و فقط یک بار وزارت کشور با تجمع عده ای از مخالفان موافقت کرده باشد؟ اصلا مخالف و منتقد، مخالف چیست؟خیر- دلیلش روشن است . چون مخالف به برانداز تعبیر می شود. اگر این نظام، دموکراتیک است، پس مادامیکه مورد اقبال مردم باشد، باقی خواهد بود و چنین نظام دموکراتیکی حتما در خودش راه های تحقق خواسته های مردم را پیش بینی کرده و با این اوصاف، براندازی دیگر مفهومی ندارد!!!!! تا امروز شما را دوست داشتم و می خواستم اما فردا روزی اگر متوجه شوم که دوست داشتن شما برای من منفعتی ندارد و چه بسا مضر حال من و ملت باشد، شما را از مقام تان جابجا و خلع می کنم ( منظور، مقام اجرایی و حکومتی است) .
آقای آیت الله عقل جمعی ایا فقط نزد هواداران شما است؟ شما گفته اید که " راه پیمایی میلیونی..." یعنی میلیونها نفر فاقد عقل جمعی هستند و عقل جمعی فقط پیش شما است؟
حالا ما هم این اوضاع را درک می کنیم و خفه غون گرفته ایم اما شما هم استدلال های خودتان را زیادی منطقی و عقلانی نپندارید. اینگونه نیست. عقل جمعی دیگر چه صیغه ای است؟ خواسته جمعی و اکثریتی است که مبنا و معیار منطق و مردم سالاری است. (2469371) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۴۷:۵۲
متن جالب و خیلی درستی است، اما بچه های الف هم شیطنت کرده و به شما یکدستی زده اند! (2469667) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۱۶:۴۷
بچه هاي الف خيال مي كنند يك دستي زده اند؛ در اصل با انتشار استدلالهاي محكم و قابل تامل، به گفتمان يك طرفه‌ي فتنه كه از سال 88 دارند تبليغ مي كنند يك دستي زده اند! (2469905) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۰۳:۳۸
درسته دوست عزیز. من هم واقعا متعجب و متحیر شدم. بین خودمان باشد گاهی وقتها متعمدانه این جمله را می نویسم تا الف را شیر کنم!!!! البته گاهی وقتها هم برای سبک شدن دل خودم می نویسم و با خواندن مطلبم توسط مسئولین سایت هم به هدفم میرسم. حال نمیدانم آقای توکلی هم با این تعطیلی ها ی ایام محرم به ولایت رفته اند و مسئولین سایت چشم ایشان را دور دیده اند و همه کامنت ها را تایید می کنند و یا مشی جدید به اینگونه است.
از این مطلب بگذریم . امروز خیلی خوشحال شدم وقتی دیدم که هر چند مردم ، شان روحانیت را (مخصوصا آنهایی که اهل سیاسی بازی نیستند و بیشتر به منافع مردم فکر می کنند) محترم می شمرند ، اما آنگونه نیست که مردم اگر حرفی را نپسندیدند و یا به نظرشان منطقی نیامد را بپذیرند و ملاحظه کاری کنند. بنا بر این همه وقتی با مردم حرف می زنند، باید حواسشان جمع باشد که پرت و پلا نبافند چون بدین ترتیب آبرو و اعتبار خودشان زیر سوال می رود.
سالم و برقرار باشید
کاوه ( از ترسم اسم خودم را هم ننوشته بودم!!!) (2470029) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۰:۴۰:۲۰
والله حق با میر حسین موسویست (2469376) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۵:۱۰
اگر به الله اعتقاد داشتی اینطور نمی نوشتی!!!!!!!!!!! (2469539) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۹:۰۵:۵۸
چون به الله به عنوان خدا و نه ابزار اعتقاد داشته نوشته است. بیندیش به گفتارت (2472072) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۸:۲۹:۵۵
حق با شماست (2471073) (alef-3)
 
موحد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۶:۵۴
صدا وسیما وقتی تظاهرات توکشورهای دیگه از جمله بحرینو نشون میده این آقا نمیگه سطح عقل اجتماعی مردم بحرین پائینه اما اگر مردم ایران تظاهرات کنن اونم آروم حتما عقل اجتماعی شون پائینه .یک بام ودو هوا که میگن همینه. (2469582) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۸:۲۷
آقای حائری چطور تو نسخه ی بنزین و اتوموبیل و بیمه و مخارج زندگی و دادگاه موسولینی با غرب ، قابل قیاس هستیم ولی کار به اینجا میرسه ، نه
تا کی هرجا به نفعتونه از نسخه ی غرب کمک میگیرید و جایی که نه ، مرگ میفرستید
تورو خدا برای مردم شعور و ارزش قائل باشید تا دیر نشده (2469586) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۰:۱۲
آنان كه كهن شدند و اينها كه نوند
هر كس به خيال خويش يك تك بدوند
اين كهنه جهان به كس نماند باقي
رفتند و رويم و ديگر آيند و روند
مسئولان سايت الف ستون نظرات مي تواند راهگشاي مسئولين باشد
آتش زير خاكستر همچنان باقي است كي سر برآورد خدا داند.
فقط اين امر مشخص است كه تا بوده و هست افرادي به عناوين مختلف توجيهاتي براي بقاي منافع خودشان خواهندنمود.
مهم اين است كه درآمدمان جداي از پست و مقاممان باشد و جانمان محفوظ تا سخن حق گفته شوند چون كمند كساني كه به آخرت اعتقاد اعتقاد قلبي دارند و به خاطر لذات دنيوي و چند صباح زندگي بر اساس منافع خود و خانواده شان سعي نمي كنند حق را ناحق جلوه دهند (2469621) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۵۶:۴۳
جناب آیه‌الله فراموش کردند که آقایان شورای نگهبان مثل الهام در همایش انتخاباتی دکتر محمود شرکت کردند. در حالیکه حتی افراد در هیات اجرایی و نظارت حق حضور در چنین جلساتی را به دلیل جلوگیری از شائبه حمایت و تخلف ندارند.
در ضمن به نظر ایشان چند سال باید از انقلاب بگذره تا مردم حق تجمع و اعتراض مدنی پیدا کنند. 30 سال کمه؟
چه اشکالی داره این متهمین حرفشون رو بزنند تا مردم قضاوت کنند؟
بهتره آیه‌الله با دقت بیشتری حوادث رو مطالعه کنند.
درود بر بصیرت مطهری. آقای حائری بصیرت شما کو؟ (2469696) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۲:۵۷:۰۳
با سلام با تشکر از ایت الله برای طرح این موضوع
سوالاتی که برای خواننده پیش می اید، اینست که مجلس خبرگان قانون اساسی که چکیده عقل اجتماعی ان هنگام بود، راهکاری را در برابر جامعه انقلاب کرده قرار داد که نامش قانون اساسی بود.
پرسش اینست که ایا اداره امور کشور باید بر اساس قانون مصرح قانون اساسی باشد یا به گفته ایت الله، اسطوانه های اجتماعی.
قانونمندی امری است که جامعه را از اشوب و هرج و مرج باز می دارد و بسیاری از اشفتگی های که در کشورهای مختلف دیده می شود، ناشی از قانون گریزی است و یا احساس اینکه عده ای تنها بخشی از قانون را مورد توجه قرار می دهند که منافع انان را تامین می کند و بقیه موادر را نادیده می گیرند.
برای مثال در قانون صدا و سیما با این هدف که وابستگی جناحی و حزبی پیدا نکند ، انتخاب ان به عهده مقام رهبری گذاشته شده است. اما اگر فردی که به عنوان سرپرست ان انتخاب باشد ، تمایل حزبی یا گروهی داشته باشد، عملا این سازمان به ارگان حزب و یا جناح خاص در می اید، چنانکه متاسفانه این سازمان همواره چنین عمل کرده است و نتوانسته است یک سازمان فراجناحی باشد.
متاسفانه در جریان انتخابات ۸۸ و حتی انتخاباتی که سید محمد خاتمی در ان به پیروزی رسید، این سازمان نقش رسانه طرفدار یک جناخ خاص را ایفا کرد و هم چنان نیز همین رویه اعمال می شود.
این امر در مورد شورای نگهبان نیز صادق است، اگر اقای مطهری به اظهارات تنی چند از اعضای شورای نگهبان اشاره می کند و آیت الله ان را تایید می کند ، باید گفت که این انر تازگی ندارد، پیش از این هم این اتفاق در انتخابات دیگر افتاده است و اعضای محترم ان غافل از نقش مهم حقوقی خود، اظهارات جانبدارانه را مطرح کردند که بدون تردید گروهی از رای دهندگان را دچار تشکیک می کند که برنامه ریزی به گونه ای صورت گرفته است نامزد مورد نظر انها به پیروزی نرسد.
باید توجه کرد که بسیاری از عملکردهای غیر قانونی که تلاش توجیه ان را با مسایل فراقانونی داریم ، ضربه به شریعت اسلامی و بالاتر از همه تشیع است.
قانون اساسی که مذهب کشور را شیعه اثنی عشری اعلام کرده است در همه موارد و از جمله در رعایت قانون باید نشان ان را داشته باشد.
والسلام (2469697) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۱۵:۴۸
مذهب کشور معنایی ندارد، این انسانها هستند که دارای دین و مذهبند. اشاره به این مطلب واقعا نیاز نبود. اگر اکثریت مردم ایران مسلمان و شیعه 12 امامی هستند، این یک واقعیت است. عنوان کردن یا نکردنش چیزی را عوض نمی کند. ضمن اینکه تمام استانهای مرزی ایران ، اهل سنت هستند. آیا ذکر مذهب در قانون اساسی اساسا تفرقه انگیز نیست؟!!!
مطلب دوم اینکه قانون اساسی یک فصل الخطاب و میثاق ملی است اما این به آن معنی نیست که مواد این قانون لایتغیر باشد و یا عاری از ایراد باشد کما اینکه یکبار ده سال پس از انقلاب مورد تجدید نظر قرار گرفته و اصولی به آن اضافه و یا از آن حذف گردیده است. بنا بر این می شود که مردم در زمانی بخواهند یکی از بند ها و مواد این قانون را عوض کنند. این هم معنای بر اندازی نمی دهد. اصلا در نظام مردم سالار واقعی، براندازی چه مفهومی می تواند داشته باشد؟ (2470070) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۴۳:۴۳
بسمه تعالی
مروری بر کامنت های داده شده به پاسخ اقای حائری نشان می دهد که بحمدالله شعور سیاسی و اجتماعی پاسخ دهندگان بسیار بالاست و بسیار جای خوشوقتی است که فرزندان راستین خمینی کبیر تحلیل های توجیه گرانه حتی از سوی معلمان اخلاق دولت نهم و دهم را با آموزه های بنیان گزار انقلاب اسلامی می سنجند . الحق دست مریزاد فرزندان صادق انقلاب
امام خمینی فرمودند این مردم تا صد سال دیگه هم زیر بار زور و دیکتاتوری نمی روند (2470410) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۰۰:۲۲
سال 88 براي رفع مشكل گروهي تشكيل شد كه به شدت يك طرفه بود و خط قرمز هم ابطال انتخابات بود و معلوم نبود اين گروه مي خواهد چه كار كند،شايد توجيه درست بودن انتخابات (2469704) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۰۰:۳۴
اعتراض هم باید حد داشته باشد و جامعه را به آشوب نکشاند چون مردم ما مردمی آگاهند و می دانستند که رای دزدی بهانه است و مشکل از نوع برخورد احمدی نژاد و لجبازی موسوی بود و در نظر مردم هردو محکوم بودند چون عملا ثابت شد که مردم هر دو را پس زدند
اما مگر موسوی نعوذ بالله در حد و اندازه امام حسین بود که بخواهد برای باقی ماندن دین ،کار را به آشوب و کشتار بکشاند که کشاند ؟
ایشان هم اشتباه داشت و می توانست با مدارا کردن و تحمل دو سه سال ووقتی که پته احمدی نژاد روآب می اومد دو باره در میدان سیاست موثر باشد ولی فریب وسوسه خناس و ترغیب نزدیکان جاهل را خورد و کار را بجایی رساند که می خواست حاصل آنهمه خون جوانان را برای رسیدن به قدرت به دشمن کشور بفروشد و مخالفان دین و امام حسین را بر کشور حاکم کند
حالا علی اقای مطهری هم دغدغه آنها را ندارد بلکه پیش تبلیغات انتخابات بعدی رابرای خود راه انداخته ولی باید حپخدا را درنظر بگیرد که فکر نکنم بگیرد
اینها اگر راست می گویند به علی (ع) تاسی کرده و برای وحدت اجتماع تحمل کنند و قدرت را فعلا نخواهند مگر امام اول ما برای خدا از حق الهی خود یعنی کاری که فقط در صلاحیت ایشان بود نگذشت؟ (2469706) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۸:۰۷
ببخشید این طور که من فهمیدم شما می گویید ایرانی ها جنبه تظاهرات مسالمت آمیز را ندارند ولی غربی ها بله!! مشابه حرف پهلوی چی ها که می گویند مردم ایران لیاقت آزادی ودموکراسی را نداشتند (2469752) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۹:۳۷
آقای حائری با این حساب
پس چرا انقد مردم کوفه را در زمان عاشورای حسینی انقد مذمت میکنید؟
با توجه به حرف شما مردم کوفه با بصیرت ترین بوده و عقل اجتماعی درشون موج میزده (2469755) (alef-13)
 
شهرام رهنمای خرمی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۳:۵۶:۳۰
آقای حائری شما اشتباهی متوجه شدید / آقای مطهری از عدم اجرای قانون گله مندند و می خواهد افراد در قالب قانون اساسی و قوانین جاری کشور به تناسب جرمشان محاکمه شوند / حال در قضیه فتنه سهم اصولگرایان کمتر از افراد محصور نبود لذا برای رفع همه شبهات یک بار دیگر پس از همه پرسی مردم در انتخابات ریاست جمهوری اخیر خوب است همه پرسی جدیدی گذاشته تا برداشت ها ی متناقض اصلاح شود/ (2469850) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۰:۴۸
همیشه تعجب می کردم که چرا در ما ایرانی ها که حاملان میراث فرهنگی سعدی، مولوی و سنایی و بوعلی سینا و ... هستیم کمتر نشانی از سیره اخلاقی و فکری آن بزرگان دیده می شود. اسم آن ها را زیاد می بریم اما متفق بر رسم ایشان نیستیم. شعار آن ها زبان به زبان بین ما می گردد اما عملی با آن همراه نمی شود.
حوادث سال های اخیر در ایران و افغانستان مرا به این شک واداشت که نکند میراث داران واقعی ایران قدیم افغانستانی ها هستند نه ما ایرانی ها و اصلا ایرانی آن ها هستند نه ما! (2469865) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۱:۱۲
من فقط یه چیز رو نمی فهمم چرا باید اصل تظاهرات آرام ,اصلی رو که در قانون اساسی اومده و همه مردم در همه دنیا حق اجتماعی خودشون میدونن اینجا متهم به بی قانونی کرد.
چه بی قانونی؟
چرا در مراسم دولتی برای ستایش نظام این حق در اختیار مردم گذاشته میشه و هرموقع حرق از اعتراض و انتقاد میشه سخن از مصلحت به میون میاد (2469866) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۵:۰۸
آرا کامنت ها حرف زیادی برای گفتن داره (2469878) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۳۲:۵۹
از سايت الف به خاطر انعكاس نظرات(هرچند بخشي از آنها)سپاسگزارم.دليلش را هم البته ميدانم كه چرا ايشان نظرات را درج ميكند وبقيه سايتها نميكنند .علتش آن است كه آقاي توكلي نقطه ضعفي ندارد اگر داشت نميتوانست خلاف نظر كانون قدرت مطلبي درج كند. (2469944) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۴۱:۲۲
جناب آقاي حائري شيرازي
با سلام و احترام
1- ملاك عقل اجتماعي ، اجتماع چند ميليوني معترضين است يا تشخيص فردي جنابعالي؟
2-اصلا اين عقل اجتماعي چيست؟ و مگر جز از راه تجمعي از افراد كه معناي اجتماع از آن متبادر شود به دست مي آيد و اگر اين گونه است هر چه آن جمع عمل كند ملاك عقل اجتماعي است مگر اين كه تعريف شما از عقل اجتماعي را من متوجه نباشم.
3-اين كه شما تلاش كرده ايد براي رفتار اشتباه حصر بي ضابطه و مادام العمر افراد محملي بيابيد و اين موضوع را به عرصه بحث عمومي كشانده ايد كاري ارزشمند است كه از آدم اهل تاملي چون شما بعيد نيست اما در اين تلاش فكري تان سعي نكنيد دامن خود را منزه نگهداريد سعي كنيد به دل ماجرا بزنيد و حق موضوع را چنان كه شان عالمانه شما اقتضا مي كند ادا كنيد و به علل اين تجمع اعتراضي هم بپردازيد بعيد است شما دعوت آقاي موسوي را تنها علت اين حضور بدانيد و منشا اعتراض را فقط در همين عامل منحصر كنيد اگر چه همه مي دانيم كه آقايان موسوي و كروبي تلاش كردند مردم را از حضور در تجمعي كه مجوز ان صادر نشده بود منع كنند.
4- وقتي كه محاكمه ولو بلغ ما بلغ خواسته خود حصر شدگان هم هست و افكار عمومي هم خواهان چنين محاكمه اي است چرا از برگزاري آن طفره مي روند استدلال حاكميت اين است كه در صورت محاكمه به دليل جرم سنگين مجازات آنها سنگين است و اكنون مشمول رافت قرار گرفته اند ولي وقتي همه مي گويند از اين رافت دست بكشيد و عدالت را درمورد آنها اجرا كنيد چرا امتناع مي شود؟
5- آقاي مطهري مي گويد طرفين موضوع در دادگاه صالح محاكمه شوند خوب اين سخن كجايش دفاع از اعتراض خياباني است- كه اگر اين چنين بود هم بلااشكال بود-كجا اين سخن مطهري دفاع از يكي از طرفين اين ماجراست و چرا نظام اسلامي و بزرگان ما امثال جنابعالي به اين ضيق صدر دچار شده اند كه يك سخن معمولي متفاوت را برنمي تابند؟
6-آقاي حائري نقد كسي مثل مطهري هنر نيست اين كار را هر روزه دارند انجام مي دهند و شما هم برهان قاطعي در نقد ايشان ارائه نكرده ايد هنر امثال شما بايد اين باشد كه سنت هاي نادرستي مانند حصر را كه مي رود تا بنيان قانون و اخلاق كارگزاري اسلامي را نابود كند نقد كنيد (2469964) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۴۵:۳۷
نظرات رو خیلی دیر منتشر می کنید (2469973) (alef-13)
 
سیدرضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۵۵:۱۷
زنده باد دکتر علی مطهری یک نماینده حق شناس و حق طلب ... (2470004) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۵۶:۴۱
با كمال احترام براي نظر آيت الله :
از سخنان ايشان چنان استنباط كردم كه ايشان تلويحا شعور اجتماعي و عقل اجتماعي مردم ايران را در سال57 بيشتر از شعور و عقل اجتماعي مردم در سال 88 ميداند .
حال اين سئوال در ذهن پيش مي آيد كه امثال جنابعالي در طي بيش از سه دهه گذشته براي افزايش خرد اجتماعي مردم چه كرده ايد !!! (2470012) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۵۸:۴۰
از دیدن نامه ایت الله بسیار خوشحال شدم اما اگر سال 88 اینگونه مطالبی مطرح میشد امید بود که این وقایع بسیار بهتر از این پیش رود و برای پیشبرد جامعه این وقایع فرصت باشد نه تهدید. مباحث عقل اجتماعی و تفاوت مدنیت در ایران و بعضی کشورها و کیفیت پارامترهای تثبیت مدنیت و پیشبرد آن مانند رسانه ها در ایران و سایر کشورها متفاوت است که آنهم پذیرفته است اما در این نامه بسیار جالب دانسته یا ندانسته طرف قاضی در امر انتخابات را به راننده متخلف و فرد ظالم در حدیث گهر بار کنایه زده شده است و طرف معترض را به صبر در مقابل چنین فردی برای حفظ جان خود و دیگران توصیه گردیده با پذیرش صبر سئوال پیش میآید که چطور میتوان فرمان ماشین را از دست چنین راننده ای خارج کرد تا قیامت که نمیتوان امنیت جاده ها را در اختیار چنین رانندگانی قرارداد و فقط در مقابلشان صبر نمود.
همانطور که حضرت ایت الله به خاطر دارند در راهپیمایی های سال 57 مردم با هوشیاری از انجام اعمال خرابکارانه و غارت توسط عمال نفوذی و اراذل جلوگیری کردند و چطور پس از گذشت 31 سال با وجود رشد عقل اجتماعی تین امر ممکن نبود ؟ اگر در پاسخ گفته شود که وجود اتفاق خود بهترین دلیل امکان وجود آن است در پاسخ عرض میشود که در خصوص این پدیده اجتماعی اگر امکان برگذاری اعتراض به صورت قانونی به معترضین داده میشد درست همانند اوایل انقلاب بهتر از هر گونه نیروهای امنیتی توان حفظ نظم مراسم خود را داشتند و قضاوت این امر را به وجدان مخاطبین میگذاریم.
به هر حال با وجود گذشت بیش از 5 سال از آن وقایع آیا تلاشی برای انجام مفاد کریمه آورده شده در نامه صورت پذیرفته است پس باز این سئوال مجدد مطرح میشود که چطور میتوان سوء ظن را برطرف کرد و یا چطور میتوان اعتماد را اصلاح کرد. اگر پاسخ آن باشد که در انتخابات 92 این اعتماد به نمایش در آمد شاید بتوان در پاسخ گفت که اگر ترس از وقایع 88 نبود چه بسا موضوع متفاوت بود و یا به مضمون دیگر این اولین دوره از انتخابات بود که شرکت در آن نشانه رای آری به نظام محسوب نمیشد و شرکت در آن نشانه اعتماد مردم به حکومت در صیانت آرا محسوب میشد که این خود تفاوتی چشمگیر است که باز هم شاید علت آنرا در سال 88 بتوان جستجو کرد. از آنجاییکه اینجا بیان نظر مطرح است و پرداختن به تمامی موارد این نامه مطلب را به درازا میکشد بیش از مصدع اوقات نمیشوم (2470017) (alef-13)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۴:۵۹:۵۳
جناب آقای حائری
واقعا در عجبم از برخی استدلالهای شما
چگونه است وقتی جمعیت میلیونی برای راهپیمایی 22 بهمن به خیابان می آیند مشکلی برای امنیت آنها پیش نمی آید؟در حالی که در راهپیمایی های اعتراضی،امنیت مردم به خطر می افتد؟ (2470021) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۱۰:۲۵
من همه نظرات را خوندم صرف نظر از تایید یا رد نظر حضرت آیت الله، باید ورود آیت الله به این موضوع و جنس ادله ایشان را به فال نیک گرفت.
خداوند عاقبت همه ما را ختم به خیر نماید.آمین (2470053) (alef-13)
 
سید محمد رضا حسینی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۱۴:۲۷
آیا در انتخابات 88 تقلب شد؟ خیر
آیا موضع گیری اعضای شورای نگهبان به عنوان داور انتخابات صحیح بود؟ خیر
آیا ابهام در ذهن مردم ایجاد شد؟ بله
آیا منشا ایجاد این ابهام برخی رفتار مجری انتخابات بود؟ بلی
آیا مردم حق داشتند در پی ایجاد این ابهام تظاهرات کنند؟ بله در چهارچوب قانون اساسی و قوانین عادی
آیا وزارت کشور به عنوان نهاد مسئول اعطای مجوز تظاهرات به ایشان مجوز داد؟ خیر
آیا بعد از حمله به مراکز امنیتی, ادامه راهپیمایی عقلانی بود؟ خیر
آیا حصر کسانی که موضوع تقلب را به موضوع تغییر نظام, تغییر دادند, عاقلانه است؟ بله
آیا این کار قانونی است؟ در چهارچوب قانون اساسی بله
آیا محاکمه ایشان در شرایط حاضر قانونی است؟ بله
آیا محاکمه ایشان در شرایط حاضر به مصلحت کشور و منطبق با عقل اجتماعی است؟ خیر
آیا رفع حصر از ایشان منجر به بهم خوردن نظم اجتماع نمیشود؟ به احتمال زیاد بله
آیا میتوان به کسی که بدون دلیل مستند, نظام را به تقلب متهم میکند, اعتماد کرد؟ خیر (2470064) (alef-13)
 
الف ر
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۱۶:۲۱
حضرن ايت الله درسته اينجا لندن نيست چون اگه مردم از حقوقشان دفاع نكنند شايد كسي خود را شرعا مسئول دفاع حقوق مردم نمبداند ايا در چامعه ايكه مدعي امام زمان(ع) هستيم كي از حقوق ما مردم مظلوم بي پول وپارتي دفاع ميكنه اصلا چند بار با مردم كوچه وبازار بر خورديد و درد دلشا ن را شنيديد فرياد بر اورديد اختلاس دزدي بيت المال وپارتي بازي در اين كشور بيداد ميكنه (2470071) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۲۷:۳۱
صحبت هایشان نجیبانه است و اگر از اول همه با متانت و بدور از یکجانبه گرایی با هم بحث و گفتگو می کردند(و البته اگر اجازه می دادند!) شاید ناظر آن حوادث نبودیم.اما در مورد صحبت های ایشان به نظر میاید تمام جوانب را در نظر نگرفته باشند چرا که عملا از یک طرف انتظار کوتاه آمدن داشتند و اصلا طرف دیگر که جکومت باشد را مدنظر قرار نداده اند.فالمثل در بحث تفرقه باید گفت خود انتخابات 88 و نحوه برگزاری و اتفاقات قبل و حین انتخابات باعث تفرقه و قطبی کردن مردم شده بود و اتفاقات بعد از انتخابات معلول آن حوادث و خروجی معادله بودند.به هر حال منتظر حواب علی آقای مطهری می مانیم... (2470103) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۵:۳۶:۲۵
چرا قسمت نظرات منفی رو پاک کردید شاید نظر یک کاربر مخالفان زیادی داشته باشه ولی با این حرکتتون قضیه یه طرفه است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2470121) (alef-13)
 
مهدی از تهران
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۲:۲۳
جناب آقای حائری مردم در قبال خطاهای نظام چطور میتوانند ابرازمخالفت نمایند.!؟
ضمنا چرا راهپیمائی هائی که توسط انصار حزب الله برپا می شود عواقب ناآرامی ندارد اما گروههای مخالف که نسبت حکومت انتقاد دارند عواقب ناامنی را بوجود میآورند.!؟
بنده در راهپیمائی آرام 3 میلیونی حضور داشتم اگر کسی جز سکوت شعار میداد مردم او را از درون خود بیرون می راندند. پس باید بررسی کرد چه کسانی بعد از راهپیمائی آرام مردم دست به شیطنت و آشوب زدند که گناه آن را بر گردن آن 3 میلیون مردم فهیم بیندازند.
جناب آقای حائری
متاسفانه در جمهوری اسلامی آزادی برای ابرار عقیده و فکر وجود ندارد و این خلاف مسیر آرمانهای حضرت امام است
بنده بعنوان یک شهروندی تهرانی از سخنان آقای مطهری بعنوان ( مدرس زمان ) حمایت میکنم و سخنان او را سخنان بخش عظیم ملت ایران میدانم.
و مقایسه مردم اروپا از طرف شما را توهین به ملت ایران میدانم. (2470183) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۹:۰۹
فرمودند:«در کشوری که با نفوذ در یک تجمع حزبی بیش از هفتاد تن از سران جامعه که از سرمایه های اساسی انقلاب اند از میان می روند، چه توقع داریدو....»با این تعبیر بعداز آن تاریخ دیگر نباید هیچ تجمعی صورت می پذیرفت .یکی از وظایف هر حکومتی محفوظ نگاه داشتن هر تجمعی از هر تعرضی است وگرنه ما برای همیشه با از هر تجمعی پرهیز کنیم .یا چون دشمن دست به ترور متفکرین ودانشمندان ما می زند پس ما باید کوتاه بیاییم و دانشمندان ما از پیشرفت باز ایستند .به نظر می آید که بیشتر کسانی چون حضرت آیت اله حائری ابتدا تیر را شلیک و سپس سیبل را تعیین می کنند از صفات هر داوری بری بودن قضاوت از هرگونه حب و بغض و کینه وبه خصوص وابستگی است (2470195) (alef-13)
 
حسىن
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۶:۲۱:۱۹
الف جان مىدونم جون اصول كرا هستى اىن كامنت رو نمى ذارى ولى با اىن وجود بدان كه مردم اكاه هستند.رمز اصول كراىان براى انتخابات اىنده اىن است كه خرابكارى هاى احمدى نزاد وخودشان را با عنوان كردن اىنكه فتنه ٨٨باعث اىن تحرىم ها شده عنوان كنند. (2470216) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۸:۲۶:۲۳
درود بر گردانندگان سایت الف که صادقانه اجازه انتشار نظرات هم میهنان خود را داده است. با تشکر مجدد (2470393) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۰۵:۰۶
کاش ایرانی آزاد داشتیم تا همه حرفشان را بزنند نه اینکه به اسم اسلام هر کاری دلشان خواست بکنند . کاش یکی از این علما می گفت اسلام برای مردم امده است نه مردم برای اسلام (2470449) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۱۹:۱۴:۴۲
واقعا نظرات را كه ميخواني به نوعي متوجه " آتش زير خاكستر " مي شوي .... جان كلام يعني اينكه بعد از سال 88 و انتخابات و وقايع قبل و بعد از آن درصد كثيري از مردم ما هنوز اقناع نشده اند و به نوعي نسبت به نظام بي اعتماد شده اند ... حال بالاخره كي و كجا و توسط چه كساني قرار است اين اقناع صورت پذيرد خدا مي داند ؟؟؟!!!‌و در كل اگر نشد چي ؟؟؟!!!! (2470462) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۰۹:۰۳
کليه نظرات را خواندم
ازاينکه ملت بافرهنگي داريم برخود باليدم
ازاينکه سايت الف اکثر نظرات که فکرنميکردم چاپ کند منتشر کرد .صميمانه تشکر ميکنم .
از اينکه موافقان و مخالفان نامه، با ادب نظراتشان را بيان کردند بسيار خشنود شدم
ازاينکه اکثريت ازمظلوم دفاع کردند ، خوشحال شدم که وجدان جمعي در کشور بيداراست.ودقايقي به مظلوميت آنها گريستم.
ازاينکه هنوز مردم خواهان رفع حصر ميرحسين موسوي هستند به عدالتخواهي آنان افتخار کردم.
ازاينکه هنوز آتش زير خاکستر است بايد پندگرفت . (2470515) (alef-13)
 
نادری فارسانی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۰:۱۵:۲۳
افراط وتفریط دشمن دین ومملکت ماست فقط کافیست یک نگاه به اطرافمان بکنیم وببینیم که ازاختلاف ما مسلمانان فقط وفقط کشورهای غربی سود میبرند ازیکطرف برادرکشی راه میاندازند وازطرف دیگرسلاحهایشان رامیفروشند ونفت مارامفت میبرنددر جریان انتخابات هم آقایان موسوی وکروبی زیاده روی کردندوآقای احمدی نژاد. (2470525) (alef-13)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۱:۵۴:۰۹
حضرت آيت الله . حد اقل حسني كه در مواضع اقاي مطهري وجود دارد اينست كه از مظلوم جانبداري ميكند واز كساني دفاع ميكند كه خو انها شراطي دفاع از خويش را ندارند واين در اين ايام تاسوعا وعاشورا ي حسيني براي همه عبرت آموز است .بگذريم . در علم وتقواي شما حرفي ندارم چون در تشخيص آن براي خود صلاحيتي قايل نيستم .اما سخن من با حضرتعالي در يك سوال خلاصه ميشود.وآن اينكه آيا بنظر شما مردم حق دارند حقوق خود را مطالبه كنند ؟ هر پاسخ به اين سوال مستلزم پذيرفتن تبعات بعدي ان ميباشد .اگر بفرماييد در جمهوري اسلامي كه معيار تشخيص با ولايت فقيه است خير/مردم حق ندارند مطالبه اي بكنند كه با نظر ولي فقيه متفاوت باشد.در اينصورت بايد بفرماييد پس معني انتخابات بر گزار كردن چيست ؟چرا با انهمه هزينه واتلاف وقت وانرزي ومنابع مالي وايجاد تفرق وتشتت در جامعه انتخابات بر گرازي مي كنيم ؟واگر پاسخ مثبت باشد بايد بفرماييد مردم وقتي آشكارا تضييع حقوق خودرا ميبينند وسپس با دهن كجي وتوهين مستقيم مواجه ميشوند چكار بايد بكنند ؟ مردم ايران با نجيبانه ترين وجه در يك راهپيمايي خود جوش وآرام حقوق خود را مطالبه كردند . آيا روز راهپيمايي بزرگ جز اين بود ؟.نه حتا يكنفر شعار ضد نظام داد ونه كسي متعرض اركان نظام شد وفقط اعتراضانت معطوف به نتيجه اعلام شده انتخابات بود .شما خودتان بهتر ميدانيد چه تخلفات آشكار وپنهاني انجام گرفت .چند روز قبل روز انتخابات يك نماينده مجلس دقيقا نتيجه انتخابات را اعلام كرد .در ساعت هشت شب همانروز در حاليكه هنوز راي گيري ادامه داشت يك خبرگزاري نتيجه نهايي انتخابات را اعلام كرد كه دقيقا مطابق با ان چيزي بود كه وزارت كشور چند روز بعد اعلام داشت .آيا آنها علم غيب داشتند ؟ چرا وقتي رييس دولت وقت معترضين را خس وخاشاك ناميد كسي از بزرگان وامثال جنابعالي به او تذكر ندادند ؟ چرا در تهراني كه به تاييد رسمي اكثريت مردم به كسي جز فرد منتخب راي داده بودند جشن پيروزي بر گزار كرد به او تذكر ندادند ؟ چرا وقتي در مناظرات تلويزيوني استوانه هاي انقلاب وياران امام را بد نام كرد كسي به او نگفت چرا راجع بكساني كه حضور ندارند تا از خود دفاع كنند بد گويي مي كني ؟ چرا به فرد معترض انتخابات اجازه ندادند در تلويزيون ودر يك برنامه زنده مستندات خودرا بعنوان دليل ادعاي خود مطرح كند ؟ تصور نميكنيد اگر اينكار انجام ميشد قضيه كلا فيصله ميافت ؟ همه در مرحله حرف وسخن از حقوق مردم سخن ميگويند اما وقتي پاي عمل بميان ميايد مردم هيچ كاره ميشوند وهيچ حقي براي انان قايل نميشوند. من شخصا معتقد به تقلب رسمي در انتخابات نيستم اما تخلفات بسيار بزرگي را شاهد بودم كه اگر هر كس ديگر انجام ميداد حتما شوراي نگهبان انتخابات را متوقف ميكرد مثل توزيع برگ سهام عدالت درست شب انتخابات .توزيع دو هزار سكه بين كاركنان بيمارستان در هفته ممنوعيت تبليغات .افزايش دادن حقوق باز نشستگان در همان ايام و..و... حالا پنجسال از آن واقعه گذشته ومردم هم همه چيز را فراموش كرده اند اما عده اي كه از آن كاسبي پر سودي راه انداخته اند ول نميكنند وگويا قرار نيست اين قضيه خاتمه داده شود . بهترين راه هم براي اينكه حجت بر همگان تمام شود محاكمه علني وعادلانه اقايان مير حسين موسوي وكروبي است.خود انها هم به ان راضي هستند .پس با نفوذي كه حضرتعالي داريد تمهيدي بينديشيد كه محاكمه انها بر گزار شود واگر بهر دليل نظام انرا صلاح نميداند موضوع را جمع كند وفتنه بس اعلام كند . فكر ميكنم با اعلام فتنه بس وفتنه تمام از طرف نظام بركات زيادي عايد نظام ومردم خواهد شد (2470660) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۳۰:۰۲
در زمان امام حسين هم اهل كوفه از امام دعوت كردند اما وقتي پاي عمل به ميان آمد پا پس كشيدند و در مواردي به نصيحت امام پرداختند (2471165) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۲:۲۷:۲۳
با تشکر از سایت الف که امکان اضافه شدن مثبت به نظرات رو غیرفعال کردید! واما این نامه بسیار عجیب بودجناب حایری علنا فرمودن ملت ایران شعور و آگاهی اعتراضات مدنی رو ندارن و مردمان غرب چون باشعورند پس حق اعتراض دارند! ایشان معتقدند چون ما در خاورمیانه هستیم پس نباید از حق خود دفاع کنیم چون عقل اجتماعی زیرسوال میرود ! مثال رانندگی هم بسیار جالب بود میشه بفرمایید آن ماشینی که در مسیر خلاف میامد مصداق کدامیک از طرفین دعوا در سال88 است؟ !ممنون مشم الف حضرت آیت اله را در جریان این نظرات قرار دهد شاید پاسخی داشته باشند (2470716) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۳:۰۸:۲۸
الف به عنوان یک ایرانی ازت ممنونم که این رسانه را به حد توانت باز گذاشتی تا مردم حرفشان بزنند، شاید هنوز ذراه ای عدل وانصاف در این مملکت باقی مانده باشد.. (2470780) (alef-10)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۸-۱۴ ۲۳:۳۷:۱۹
مردم ما بسیار باهوش و فهیم هستند.نمونه اینکه خیلی از مردم از رفتار و عملکرد خیلی از روحانیون دلخوشی ندارند ولی در بحث مناسبت های مذهبی همیشه فعال هستند زیرا سعی در تفکیک دین و عملکرد عالم دینی دارند و به قولی میگن اسلام به ذات ندارد مشکلی و هرچه هست از مسلمانی ماست.حال اگه قوانین اسلامی را که شما عالم دینی بهتر میدانید چرا اجراء نمیشود و بزرگترین آرزوی مردم ایران اجرای همه قوانین است نه اینکه همیشه به صورت گزینشی با دستورات اسلام برخورد شود و بحث مصلحت و حکمت و هزار بهانه دیگر برای منافع خودتون دست و پا کنید.هرکس در کشور خلافی کرده و در هر پست و مقامی بوده همه باید محاکمه شوند نه اینکه یکی داره دانشگاه راه اندازی میکنه و یکی حتی اسمش هم ببری مجرم هستی. (2470822) (alef-13)
 
کریم
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۰۶:۳۷
جناب ایت الله درفرمایشات شما تلویحا تایید کردید که یکی از مجریان انتخابت به سمتی نمایل داشت درکدام دادگاه این حرف حق منتقدین وشما موردبررسی قرار گرفت تا ثابت شودکه مسولین تعرض به حقالناس نمکنند > (2470860) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۰:۱۶:۲۶
سایت الف چه جراتی داری این تظرات را منتشر میکنی فکر کنم از فردا به یک بهانه ای فیلتر میشی از ما گفتن (2470872) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۳:۳۴:۲۰
با تشکر از سایت الف به خاطر انتشار نظرات مردم (2470968) (alef-10)
 
نعمت
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۷:۴۰:۴۹
اقاى حايرى موقعيكه همه عوامل انتخابات ٨٨و٩٢ و مسيولين دخيل از يك كانديدا كه ديديد جه بلايى بر سر كشوراورد انكاه بفرماييد جه جورى اعتراض شود خدايى احمدي نزلد ليلقت و شايستكي رييس جمهورى را داشت فقط تند روى و حرفهاي بى معنى زدن ميشود كشور دارى كرد (2471025) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۸:۰۷:۲۳
مردم تا وقتي خوبند و با فرهنگند و أمت هميشه در صحنه اند كه مثل ما فكر كنند أمان از روزي كه به ما ايراد بگيرند و كإرهاي غلط مارا نقد كنند هزار جور اسمان را به ريسمان ميدوزيم كه توجيه كنيم ،سخنان اقاي حائري يكي ديگه از اين نوع توجيهات است كه در پنج سال اخير شاهد ان بوده ايم كه نه تنها باعث إقناع مردم نشده بلكه بر خشم انها افزوده است ،چه خوب است اقايان به شعور مردم احترام بگذارند (2471058) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۰۸:۰۳
قانون را پاس بداریم .واز قانون گریزان برایت بجوییم ولو اینکه قانون گریز در مقام مجری ، قاضی و یا متهم باشد.
حقیقت را هیجگاه فدای مصلحت نکنیم.
همواره در ورای اختلاف نظر ها وحدت بجوییم و از افراط و تفریط بر حذر باشیم. (2471123) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۲۱:۳۲
ما از سایت شما سپاسگزاریم که خیلی از نظر ها را گذاشتید و لی نظر ما را که نخستین بود به نامه ی اقای حایری،نگذاشتید. ما هم در نخستین نظر خود همین نظر ها را در دفاع از شعور اجتماعی مردم و تضاد گفته ها و رفتار های گروهی در نظام در ارتباط با شعور اجتماعی مردم ایران نوشتیم،حال چرا کارتان یک بام و دو هوا است، خدا داند. (2471152) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۲۳:۵۲
مسئولان با خواندن این نظرات توجیه شوند که هنوز خیلی عظیم اقناع نشده اند و به پایان آمد این دفتر ......... حکایت همچنان باقی است
به هوش باشیم اوضاع خاورمیانه آشفته است و نقشه ها در سر سرمایه داران جهانی است برای ثروت منطقه همین کار سایت الف خوب است که اجازه نشر آزاد نظرات را می دهد و این نظرات نظر افراد اکثرا آگاه جامعه است که به اینترنت دسترسی دارند پس بیایید به فکر منافع گروهی نباشیم به کشورمان بیاندیشیم که سرشار از نیروی انسانی با استعداد است که اگر به آنها میدان داده شود و رانت و رانتخواری در بین نباشد ثروت مملکت به عدالت توزیع شود به قومیتها و مذاهب مختلف احترام گذاشته شود و شهروند درجه یک و دو نیز نداشته باشیم آنگاه ما برتر از اروپاییان هستیم و تاریخ ما ثابت کننده این ادعاست ولی اروپاییان از ما جلوترند چون موارد بالا را رعایت کرده و تبعیض را به حداقل رسانیده اند
نگذاریم آتش زیر خاکستر شعله ور شود این نظرات نشاندهنده آتش پنهان جامعه است به هوش باشیم تا ما نیز به سرنوشت عراق و سوریه و ...... گرفتار نشویم برگزاری یک دادگاه عادلانه با حضور هیات منصفه و علنی چاره کار است تا آتش زیر خاکستر خاموش شود (2471156) (alef-13)
 
بسيجي
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۲۵:۰۴
با سلام
جناب استاد حائري عزيز ممنون از شيوه بيان مودبانه اي كه انتخاب كرديد ولي استاد ما شيعه هستيم و پيرو علي افتخار شيعه به ماندن در مقابل باطل است تمام مسئولين ما اين بي حيايي ها ، بي تقوايي ها،بي انصافيها ،دخالتها و حمايتهاي بيجا را مشاهده كردند ولي صدايشان در نيامد ما مجبور بوديم اينبار حسين وار عمل كنيم و جلوي انحرافات علني را بگيريم و ثمره اش را در انتخابات نسبتا آزاد 92 مشاهده فرموديد.آقا اي كاش به ظالمان و متخلفان نصيحت فرماييد كه دست از ظلم و اجبار وگزينش هاي سليقه اي بر دارند تا ما ياران انقلاب مجبور به جان فدا كردن در مقابل اين انحرافات نباشيم. آقا اي كاش به سپاه عزيز،شوراي نگهبان اسلام و صداوسيماي ملي بفرماييد ميزان راي ملت است نه سليقه شما.آقا واقعا انحرافات را نمي بينيد. (2471158) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۰۹:۴۰:۴۳
آقای مطهری از رجال سیاسی استکه خوب که درک بالایی از مسایل اجتماع دارد اما فهمشان کور است حیف که ایشان پسر ایت ا... مطهری است ، ایشان نام پدر را زنه به گور نکند هنر کرده. (2471181) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۲۱:۰۰:۲۹
وقتی پاسخی برای انتقاد یک فرد نداریم درست نیست که شروع کنیم به تخریب شخصیت (2472200) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۱۳:۰۳
حق خوبست و باید جان داد برای حق
اما وقتی حق باما نباشد مصلحت بهترست
اعتماد خوبست ولی ما اعتماد بشما نداریم لدا کنترل و تحکم بهترستحق خوبست و برایش (2471221) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۲۳:۱۶
اینکه چه کسی درست میگویدوچه کسی نادرست وظیفه کارشناسان خبره مستقل است اماآیامردم حق دارندبدانندکه چراباوجودمقام هاونهادهای بسیارمتعددنظارتی فسادمالی اکثریت قریب به اتفاق کارگزاران مملکتی راگرفته ؟آیااسلام وحکومت اسلامی به خطرنمی افتد؟یااین فسادهارانمی بینندویاخودشان هم .....؟ درهردوحال وامصیبتا!دشمنی ازاین بدتر؟ (2471235) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۰:۳۹:۲۱
با این حساب تظاهرات بحرین هم میبایست از نظر آقای حائری مسئله داشته باشد (2471261) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۱:۰۰:۲۰
نظرات مردم در مورد این نامه که در همین سایت اصولگرا گذاشته شده گویای همه چیز است. اینکه مردم در مورد حوادث سال 88 چگونه فکر می کنند کاملا واضح و مشخص است . از سایت الف بابت انتشار نظرات مردم متشکرم (2471306) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۱:۰۸:۴۸
در اولین ماه های پس از انتخابات 88 سایت الف یک نظر خواهی برگزار کرد و از مردم خواست که شبهاتشون رو مطرح کنند تا سایت الف از طریق مسوولین پیگیری کند.پنج سال گذشته لطفاً سایت الف به آرشیو رجوع کند و پاسخ دهد که چرا برخی از شبهات بدون پاسخ ماندند و حتی پیگیریهای سایت الف هم بی نتیجه ماند و گزارش آن را به حضرت آیت الله و مردم نشان دهید . با تشکر (2471317) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۲:۱۲:۳۷
مطبوعات رکن چهارم دموکراسی-در دنیای جدید برای مبارزه بافساد آزادی مطبوعات راپاس بداریم (2471471) (alef-13)
 
زهیر
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۲:۳۷:۳۵
حضرت آقای حائری لطفاً بفرمایند اگر با همین استدلال ایشان امام امت قرار بود رفتار کنند آیا هرگز انقلاب اسلامی رخ می داد؟
انقلاب اسلامی چه بود جناب آیت الله؟
مگر نه اعتراض آرام مردم به روشهای غیرعادلانه ی حکومت بود؟
آیا معیار عدل با تعویض حاکمان عوض می شود؟
آیا به عقیده ی حضرتعالی مردم در اوان پیروزی انقلاب باید تظالم می کردند و راه را برای پهلوی منحوس باز می گذاشتند تا فتنه میان امت ایجاد نشود؟ شما خود ، چنین کردید؟
یا در زمان فتنه های بعد از انقلاب از قبیل منافقین و برخی روحانیون کم بصیرت باید راه را برای آنان باز می گذاشتیم تا خونی راه نیفتد؟
آیا به استناد یک انفجار در حزب جمهوری که حاصل همین تسامح های برشمردۀ حضرتعالی بوده - نه سختگیری و انضباط سازمانی در امر حکومت - می توان چکشی درست کرد و بر سرِ 75 میلیون نفر کوبید؟ آیا شما و جمهور فقهای عظام در قیاس با همه ی مردم ایران فقط ملتفت صلاح و خیر ملک و ملت هستید و آنها نیستند؟ در این صورت چرا انتخابات برگزار کنیم و چرا همه ی کشور را به نصب فقهای عظام نسپاریم؟ چه مجلس و چه دولتی؟ یک خلافت باشد بهتر نیست؟ به کجا می رویم؟
اساساً آیا کسی می تواند بگوید فقط علمای فقه در این کشور می فهمند و دیگر دانشوران و دانشمندان که در کشور کم نیستند و بسیاری از آنان پشتوانه ی همین اعتراضات آرام بودند فاقد فهم و عقل اجتماعی اند؟ این البته به معنیِ شناخت شأن رفیع و منیع فقاهت نیست بلکه جامعیت را مورد پرسش قرار میدهد.
آیا همین راهپیماییِ آرام وقتی به روز 22 بهمن می رسد و یک راهپیمایی حمایت از نظام می شود صحیح و موافق عقل اجتماعی و وقتی دیگر که در همان خیابان و با همان انسانها به اعتراض به عملکرد حاکمیت منتهی می شود ناصحیح و مخالف عقل اجتماعی است؟
آیا عقل اجتماعی همان "بودنِ ما بر صدر حکومت" تعبیر نخواهد شد؟
باید همگی استغفار کنیم از معیارهای دوگانه و بدانیم که ... امویان از دل همین اسلام دوگانۀ علما سربرافراستند و حسین علیه السلام با فتوای برخاسته از دل معیارهای دوگانه به خاک و خون کشیده شدند.
به هیچ وجه استدلال جنابعالی را مقبول و مشروع نمی دانم و این البته از احترام من به شما و نظر شما تا محدوده ای که مانع و سالب آزادی نظر دیگران نشود ذره ای نخواهد کاست. (2471535) (alef-13)
 
یک نفرایرانی
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۲:۴۷:۲۹
سلام بخاطرخدا این نظرات رادربین تمام نمایندگان محترم مجلس انعکاس بدهید.التماس میکنم جناب آقای دکترتوکلی.خواهش میکنم چاپ کنید . (2471551) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۳:۰۵:۱۳
حضرت آقابفرماینداین همه حساسیتی که به فتنه وفتنه گری دارندآیابه عدم اجرای قانون اساسی هم حساسند,آیابه دورزدن قانون هم حساس بودن ویاهستند,آیادغدغه اجرای عدالت رادارند,ایابه کاسبی بعضی ازنمایندگان ازفتنه هم حساسندوآیاتابحال به آنها هم توصیه کردندکه فقط به وظیفه قانونی ووجدانیشان عمل نمایند,آیا تابحال نگران اجرای عدالت بودندوگفتندکه متهمی رانبایدبدون محاکمه زندانی وحصرنکنند,آیابه نماینده ودوستان محترمشان هم توصیه کردندکه به قانون احترام بگذارندوبه دادگاه فشارنیاورندومسیردادرسی راعوض نکنندوآیا توصیه کردندکه شکست درانتخابات 92رافراموش نمایندوبه خدمت مشغول شوند,آیابه بعضیهاهم سفارش کردندکه ازرهبری وولایت به نفع خودشان هزینه نکنندوآیادرموقع خودش نصیحت فرمودندکه بایدحرف رهبری راعمل کردوخانه نشین نشد,مجلس رانبایدمسخره کرد,حرف امام رانبایدتحریف کردوبه قانون احترام گذاشت و........ (2471588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۸:۰۶:۳۷
من سایت الف رو فقط برای شجاعت در درج کامنتها می خونم! (2472008) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۱۹:۰۲:۴۲
من که از این همه تبادل نظرات بین مردم لذت بردم و خصوصا از تعداد آرای کامنت ها...ممنونم (2472067) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۲۰:۰۰:۰۴
اقاي مطهري به عنوان نماينده مردم چكيده اي از اين نظرات مردم را براي پاسخ به حائري به ايشان بفرستيد ،شايد حضرت ايت الله فرست مطالعه سايت ها و نظرات را نداشته باشند (2472141) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۸-۱۵ ۲۳:۳۲:۲۹
هیچکدام جواب استدلالهای منطقی و متقن جناب شیرازی را نمیدهید بلکه با زیگراگ رفتن حرفهای خودتان را میزنید. (2472374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۷:۴۰:۴۵
این همه ادم دارن جواب می دن نمی تونی ببینی یا نمی خوای ببینی (2472974) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۰۴:۴۰:۰۸
باز نفس حایری شیرازی گرم که قابل دانستن جواب دا ن، عموم آقایان که اصلا این رعایا رو شایسته ی پاسخگویی نمی دونن. اصلا مردم رو بازی نمی دن. (2472521) (alef-13)
 
يكى از فرزندان ملت
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۰۹:۰۱:۴۹
با سلام، در سالهاى ٥٦ و ٥٧ روحانيت جهت تنوير افكار عمومى در مجالس و منابر خطابه و سخنرانى عليه دستگاه حكومتى ايراد مى كرد( البته بدون اجازه دستگاه) و مى گفتند كه اين حكومت حتى اجازه يك حركت روشنگرانه ساده و بدون خشونت را هم نمى دهد ، به عبارتى منظو رشان به حق ، در باره ى نبود ازادى بيان نسبت به مسايل مهم مملكتى بود ، ولى وقتى خودشان صاحب قدرت شدن، ان كار ديگر مى كنند ، يعنى به كمك طرفندهاى متعدد در صدد دليل تراشى جهت جلو گيرى از ابراز عقايد مخالف خود مى باشند،مردم نسبت به اين رفتار دو گانه چگونه قضاوتى خواهند داشت.ما انقلاب كرديم تا بتوانيم بدون تخريب و دشنام ،ابراز عقيده كنيم و صد البته اين ازادى در بيان عقيده مى بايستى در امنيت كامل ، بدون ترس و لكنت زبان صورت بگيرد.والسلام (2472589) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۰۹:۲۷:۲۳
متاسفانه ویروس شیطانی سیاست بازی دامن اخلا قیون راهم الوده کرده وقتی این عالم   علنا میفرمایند من به احمدی نژاد رای دادم خوب اصولا باید ازمنتخب خود هم دفا ع نمایند لذانبا یداخلاق راابزاررسیدن به اهداف خویش کنند مگر9دی که خیلی ازمردو.م به دیگرکاندیدارای دادندوامدند همین مردم نبودند.؟! (2472607) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۰:۲۱:۵۸
حاج اقا چطور در راهپیمایی هایی که از طر ف سازمان تبلیغات برگزار میشود و در سراسر کشور هم است تمام نیروی پلیس برای حفاظت از مردم فعالیت می کنند و هیچ اتفاقی نمی افتد ولی اگر این راه پیمایی از طرف غیر باشد اعتراضی و اتفاقا چند میلیونی و ارام باید کشته داشته باشد ؟پس مسئولیت حفاظت از مردم فقط هنگامی است که حرف شما را گوش می کنند ؟ این دیگه چه دلسوزی است که اگر حرفم را گوش ندادی برو هر بلایی سرت امد و من هیچ کاری نمی کنم؟ (2472642) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۰:۲۵:۰۵
چرا وقتی به قول خودتان در 9 دی راهپیمایی شد از دماغ مردم خون نیامد ؟ می دانی چرا ؟چون طرف مقابل شما به رای مرد م احترام میگذاشت و ابراز نظر مردم را حق ذاتی خود می داند و برای همین هیچ حرکتی که به زیان مردم باشد انجام نداد! (2472644) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۱:۵۵:۱۸
اقای حایری عزیز در فقه شما در باره مجرم چی نوشته /که بدون محاکمه حبس شوند .اصلا قبول مجرم .براسال کدام دادگاه محکوم شدند من هم به کناهکار بودن انها معتقدم اما 5سال بدون محاکمه .از حقوق قانونی که دفاع از خود است محروم بودن در اسلام نیست .چرا از انها میترسید حرف بزنند .وقتی که محاکمه نشوند در قانون انسانها شما محکومید نه انها.4 میلیون انسان اامدند اعتراض کردند انها را فتنه گر نامدید بدون اینکه دادگاهی برگزار شود .هر کس که به انها رای داده باشه هم را فتنه گر مینامید .اما یادتان نرود همین 13 میلیون ادم بودن که حماسه قبلی را بوجود اوردند و شما انرا افتخارات نظام میدانید. (2472730) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۱۳:۱۲:۵۵
بسم الله الرحمن الرحیم
سوالی در مورد نامه شما به علی مطهری

جناب آقای حائری سلام علیکم
آیا بهتر نبود به آقایان شورای نگهبان هم نامه ای سرگشاده میدادید و آنها را هم از خطر اتفاقات بعد از انتخابات به دلیل جانبداری از یک کاندیدای خاص بر حذز میداشتید. مگر نه اینکه " النصیحة لائمة المسلمین ".
قبول کنید که در قضایای انتخابات، هم آقایان شورای نگهبان و هم طرف مقابل قصور داشتند. مگر نبود نامه ای که امام (ره) به آقایان شورای نگهبان دادند و در تخطئه آنان گفتند که گاهی دیده می شود که بعضی از آقایان محترم در مسائلی وارد می شوند که موجب وهن شورای نگهبان است . فقهای محترم باید توجه داشته باشند که نباید در مسائلی که مورد درگیری هست وارد بشوند.(صحیفه امام ،ج21 ،ص579)
مگر نه این که در زمان امیرالمومنین (ع) ایشان به دادگاه رفته و قاضی به احترام ایشان بلند شده و سلام کرده و امام او را عتاب کردند که در منصب قضاوت باید هر دو سوی دعوا را به یک چشم نگاه کنی. آیا شورای نگهبان محل قضاوت نهایی برای امر خطیر و مهم انتخابات نیست، خب وقتی آقایان شورای نگهبان علنا جانبداری می کنند، دشمن نیز بر روی این مسئله مانور داده و اعتماد مردم را نیز از این شورا که قرار است مرجع نهایی تایید انتخابات باشد سلب می کند. آیا عقل اجتماعی ایجاب نمی کند که این شورا چه در زمان انتخابات و چه غیر از انتخابات از حزب یا شخصی حمایت نکنند؟ تصور کنید که برای مسابقه فوتبال بین دو تیم های استقلال و پرسپولیس تهران داوری انتخاب شود و او قبل از بازی از یک تیم حمایت کند و از قضا آن تیم نیز با اختلاف بسیار پیروز شود، حال تصور کنید که هواداران ان تیم بازنده چه ها که نمیکنند؛ باور کنید که اگر ساعت ها برنامه کارشناسی از تلویزیون پخش شود که در آن برهه ان تیم قوی تر بوده، امکانات بیشتری داشته و .... باز هم هواداران آن تیم مجاب نشده و به کار خود ادامه می دهند کما اینکه شاهدیم در مسابقاتی که تماشاگران شاهد ناداوری هستند با پرتاب سنگ و اشیائی به داخل زمین اعتراض خود را نشان داده و حتی در این زمان بازیکنی که مورد علاقه همین تماشاگران است به نزدیکی آنان آمده و از آنان در خواست عدم پرتاب دارد به سختی به حرف او توجه میکنند. به قول خود شما کشور ما همانند دیگر کشورها دارای سابقه دموکراسی نیست، چگونه اشتباه این طرف را که خود درگیر هیجان انتخابات است، بزرگ میدانید ولی هم تخلف طرف دیگر را به دلیل زدن انواع تهمتها و تخلفات پیش از برگزاری انتخابات و هم اشتباه ناظر انتخابات را به دلیل جانبداری کوچک میشمرید؛ مگر نه اینکه به قول امام (ره) دیگران که چنین میکنند مسئولیت مهم شورای نگهبان را ندارند، آقایان شورای نگهبان که باید به دلیل جایگاهشان، علم، تقوا و عقل اجتماعی بیشتری داشته باشند.
در ضمن شما راهپیمایی طرفداران پیروز انتخابات در میدان ولی عصر تهران را هم باید نهی میکردید و با آن نیز مخالفت میفرمودید، آیا درست است که طرف پیروز در زمانی که احساسات طرف مقابل به شدت تحت تاثیر نتایج انتخابات است تجمعی برگزار کرده ودر آن تجمع به گونه ای متکبرانه و خودپسندانه سخن گفته شود که بازندگان و معترضان مورد توهین واقع شوند.
شاید بدانید درهمین تجمع چه شعارهایی سرداده شد و مرگ بر چه کسانی سر داده شد، آیا حوادث اسفند 59 و سال 60 را فراموش کردید، آیا تشابهی بین آنها نمی بینید؟ خود نیز میدانید که آن کسی که بسیار مورد تعرض قرار گرفت اگر نگوئیم بزرگترین، لااقل از بزرگترین دلسوزان نظام و رهبری است. اگر ایشان حذف میشد راه برای چه کسانی هموار میشد. مگر امام (ره) به آقایان شورای نگهبان نفرمودند حواستان را جمع کنید که نکند یک مرتبه متوجه شوید که انجمن حجتیه ای ها همه چیزتان را نابود کردند. حضرت آقا نیز در نماز جمعه بعد از انتخابات فرمودند اردوکشی خیابانی چه از طرف پیروز و چه از طرف بازنده مذموم است ولی تا به حال چند بار به طرف پیروز نقد و اعتراض وارد شده که چرا چنین کردی؟ البته تخلفات پیش از انتخابات نیز هیچگاه مورد بررسی و نقد جامع و کامل قرار نگرفته است.
والسلام علیکم و رحمه الله برکاته. (2472791) (alef-13)
 
طلبه ای از قم
۱۳۹۳-۰۸-۱۶ ۲۱:۵۰:۱۱
دیگرنیازی نیست جناب آقای دکتر علی مطهری جواب از طرف خود به آیت الله حائری بدهند؛
بلکه نظرات و انتقاداتی که تا الآن فقط در همین سایت نوشته شده را به طومار ده صفحه، گزینش کنند وبرای آیت الله عزیز و رسانه ها و سایتهای خبری ارسال کنند.
متشکرم (2473171) (alef-10)
 
معراج
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۰۵:۳۱:۲۰
با سلام

حاج آقا جان؛ مردم چرا به نیروی انتظامی نیاز دارند؟ آیا برای اینکه اگر اعتراض داشتند اونا رو بگیره بندازه تو هلفدونی یا نه برعکس از اونا مراقبت کنه بقول شما در مقابل نفوذیها؟ اصلا شما فرض رو بر این بذارید که نفوذیها خیلی وقتا به ادافشون میرسند آیا باید برای مقابله با این مشکل صورت مسله رو پاک کنیم و بگیم اصلا اعتراض نباشه تا این امکان پیش نیاد. آیا بنظر شما همین مردم نیستند که باید بر مسئولان نظارت کنند؟ و یا اینکه شما خودتون مسئولید و اینطور میخوایید از نظارت مردم دربرید؟ حالا بیایید فرضو عوض کنیم: فرض کنید ما مردم نفهمیم صلاح خودمونو نمیدونیم کلا آدمای تعطیلی هستیم!. آیا اینا باعث میشن که شما که خیلی بیشتر از من میدونیید به جای من تصمیم گرفته و منو از صحنه روزگار محو بفرمایید!؟ عزیز دل برادر، حالا بطور فرضی بیا جامونو عوض کنیم : من قدرت دارم وشما نه من فکر میکنم خودم درست فکر میکنم و شما نه من فکر میکنم شما باید فلان کارو بکنید و شما خودتون برای خودتون فکر دیگه ای دارید: آیا سزاوار است من ازقدرتم بنفع خودم استفاده کرده و چندتا انگ هم به شما بزنم و نظرم رو به شما تحمیل کنم؟ خلاصه بگم که مردم اگر اشتباه کنند خودشون متضررند و اگرنه هم خودشون متمتع. اما ضرری بیشتر از تحمیل نظر و گرفتن حق انتخاب و اعتراض و کلا آزادیهای معقول مردم برای اونا وجود نداره (2473385) (alef-13)
 
احمد رضا
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۰۹:۴۳:۵۲
سایت الف با درج نامه آ یه ا... حایری شیرازی و انعکاس نظرات خوانندگان اقدام ارزشمندی انجام داده است. (2473559) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۱۸:۳۸:۲۲
ایت اله حائری دوست داریم (2474958) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۱۷ ۲۲:۳۹:۰۹
كثرت پيام هاي مردمي ذيل اين نامه وهمچنين ذيل پاسخ اقاي مطهري مويد آنست كه مردم در باره آنچه در انتخابات 88 رخ داد دغدغه جدي دارند وهنوز جواب قانع كننده اي از طرف مسئولين نظام دريافت نكرده اند.واگر محاكمه علني وعادلانه سران معترضين انجام گيرد بسياري از شبهات ودغدغه ها رفع خواهد شد (2475355) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۸-۱۸ ۰۰:۱۵:۰۵
ایران با فرهنگ وتمدن چند هزار ساله شعور وفهم اجتماعی ندارد ولی افغانستان
داردو می تواند مشکل انتخاباتی خود را حل کند ولی ما نمی توانیم
پس بگردیم وکسان را که شعور اجتماعی دارند را مسئول خود قرار دهیم تا انها این مشکلات را حل کنندبتواند (2475514) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.