نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257754
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها؛
بررسی حساب‌های بانکی مردم در تمام دنیا صورت می‌گیرد/ خواسته مردم افزایش یارانه نقدی است
بخش اقتصادی الف، 6 بهمن 93
گزارش های روزانه الف از خلاصه مهمترین مطالب اقتصادی روزنامه های صبح کشور، تلاش دارد، بسته ای جذاب، مفید و در عین حال در قالبی سهل و سریع برای علاقمندان و کارشناسان حوزه اقتصاد فراهم نماید.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۵
* آرمان
- انحصارطلبی هیوندای و کیاموتورز در بازار ایران

رضا شیوا رئيس شورای درباره خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی به روزنامه آرمان گفته است: بیش از ۷۰ درصد از واردات خودروها در حال حاضر در اختیار شرکت‌های کره‌ای هيوندا و کیا است. تاکنون نمایندگی‌های کره‌ای به‌اضافه افراد حقیقی و حقوقی که نمایندگی هم نداشتند می‌توانستند خودرو وارد کنند. لذا این واردات رقابت ایجاد می‌کرد. اما اگر فقط مختص شرکت‌های دارای نمایندگی باشد و افراد حقیقی و حقوقی غیرازاین شرکت‌ها نتوانند خودرو وارد کنند این حالت انحصاری است که باید کنترل شود.

* ایران
- قیمت‌گذاری خودرو از دست شورای رقابت خارج می‌شود؟

روزنامه ایران در گزارشی نوشته است:‌ قیمت‌گذاری خودرو از شورای رقابت خارج می‌شود. این موضوعی است که وزارت صنعت طی روزهای اخیر به آن اشاره‌ کوتاهی داشته است. اما گویا این وزارتخانه فراتر از یک اشاره اقدام کرده است چراکه طی نامه‌ای به شورای اقتصاد خواستار دو موضوع شده است یک آنکه قیمت‌گذاری صنعت خودرو از شورای رقابت خارج و دوم اینکه قیمت خودرو در بازار تعیین تکلیف شود. همچنین نامه دیگری به انضمام ادله‌ مربوط به بازار به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارسال شده و طبق آن از محمدباقر نوبخت رئیس این سازمان خواسته شده است که صنعت خودرو از شورای رقابت خارج شود... سید رضا نوروز‌زاده رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران درباره اینکه آیا وزارت صنعت برای حذف صنعت خودرو از شورای رقابت برنامه‌ای دارد یا خیر در گفت‌وگو با ایران توضیح داد که طی نامه‌ای به شورای اقتصاد خواستار خروج این بخش از شمول قیمت‌گذاری شورای رقابت شده‌ایم لذا با ارائه اسناد و دلایل کافی مشخص خواهد شد که در صنعت خودرو کشورمان هیچ انحصاری وجود ندارد و به‌اشتباه در مورد این صنعت، شورای رقابت تصمیم‌گیری می‌کند. وی افزود: مصوبه‌ای که سال‌های گذشته در مورد انحصاری بودن صنعت خودرو داشته‌ایم درست نبوده است و باید اصلاح شود. اگر قانون به شکل واقعی اجرا شود خودرو جزو کالاهای انحصاری نیست. لغت انحصار تعاریف خاص خود را دارد لذا صنعت خودرو در آن تعریف گنجانده نمی‌شود. کشوری که ۱۷ تولید‌کننده خودرو دارد انحصار برای آن قابل قبول نیست. وی در پاسخ به این مسأله که آیا درست است که ۲۰ خودروساز داریم اما میزان تولید آن‌ها بسیار کم و در نهایت فقط ایران خودرو و سایپا در بازار حضور مستمر دارند، پاسخ داد: شمارگان خودرو با انحصار فرق می‌کند. مهم آن است که رقابت کاملاً آزاد است و انواع و اقسام خودروها در ایران مونتاژ می‌شود. رئیس سازمان گسترش تأکید کرد: ‌تولید با کیفیت و قیمت مناسب با این مقررات حاصل نمی‌شود لذا قیمت‌گذاری خودرو باید به بازار سپرده شود. سال ۹۱ میزان تولید خودرو ۴۰۰ هزار دستگاه، سال ۹۲ حدود ۴۵۰هزار دستگاه بود و قرار است امسال به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه برسد. لذا کارخانه‌های خودروسازی با داشتن هزینه‌های سنگین کارگر، برق، آب و گاز چگونه می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند. لذا شرایط اقتصادی دیکته می‌کند که قیمت خودرو توسط شورای رقابت تعیین نشود و مانند گذشته بازار برای آن تصمیم بگیرد. در غیر اینصورت صنعت خودرو توسعه پیدا نمی‌کند.

* دنیای اقتصاد
- هشدار نسبت به آمارهای خوش‌بینانه دولتی‌ها

این روزنامه حامی دولت نوشته است: در ابتدای هفته جاری محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در‌خصوص هدف‌گذاری رشد اقتصادی در برنامه‌های پنج‌ساله توسعه پیش‌رو، گفت: «برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز رشد اقتصادی ۸ درصدی ناکافی است و به همین دلیل براساس مطالعات انجام شده ایران باید در برنامه‌های ششم و هفتم برای دستیابی به‌جایگاه موردنظر در سند چشم‌انداز به رشد اقتصادی ۱۲ درصدی دست یابد.» ابراز این مواضع از سوی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، این پرسش و نگرانی را ایجاد می‌کند که آیا قرار است هدف‌گذاری رشد اقتصادی ۱۲ درصدی (یا حتی رشد اقتصادی ۸ درصدی) به‌عنوان یک برنامه جدی در نظر گرفته شود یا اینکه به‌عنوان یک آرزو مطرح شده است؟ این نگرانی از این بابت موضوعیت دارد که اگر قرار باشد هدف برنامه‌ریزی کشور رشد اقتصادی بالای ۸ درصدی هم در نظر گرفته شود، این هدف نیاز به الزامات بسیاری دارد که به‌نظر نمی‌رسد در شرایط فعلی، امکان تحقق آن‌ها وجود داشته باشد، ولی با وجود اینکه این مقام دولتی اظهارات خود را در همایش ملی «بهره‌وری» بیان کرده، بلافاصله پس از این سخنان اضافه کرده است که «دستیابی به چشم‌انداز رشد اقتصادی ۱۲ درصدی، با محدودیت در سرمایه‌گذاری همراه است.» این موضوع، بازتاب‌دهنده یک ذهنیت کلاسیک در اقتصاد ایران است که رشد اقتصادی را نتیجه مستقیم «تأمین مالی» و «سرمایه‌گذاری» می‌داند و حتی در همایش «بهره‌وری» نیز، مهم‌ترین دغدغه افزایش رشد اقتصادی را «سرمایه‌گذاری» عنوان می‌کند. موضوعی که نشان می‌دهد تجربه سال‌های گذشته، هنوز به‌صورت کامل از سوی برخی از مدیران اقتصادی کشور درک نشده است تا مشخص شود اتفاقاً بیشترین منابع مالی هم، می‌تواند در جهت تضعیف رشد اقتصادی و تضعیف بهره‌وری در اقتصاد به کار گرفته شود، اما این ذهنیت، زمانی می‌تواند به یک «خطر» تبدیل شود که قرار باشد چنین «آرزو»هایی، صورت «برنامه»‌ به خود بگیرد. وقتی هنوز مسوولان ارشد برنامه‌ریزی در کشور، راه رشد اقتصادی را در مسیری خارج از توجه به «عوامل سمت عرضه» و «بهره‌وری عوامل تولید» قلمداد کنند یا حداقل اینکه همچنان، نقش اصلی را برای «تأمین منابع مالی» قائل باشند. جنبه خطرناک این ماجرا اینجا است که دولت‌ها معمولاً طرفدار رشد تقاضا و اشتغال هستند و گه‌گاه نرخ‌های رشد غیرواقعی با نرخ‌های بهره پایین را دنبال می‌کنند؛ زیرا تصور می‌شود رای‌دهندگان چنین شیوه‌هایی را می‌پسندند.

* جوان
- ترجيح تركيه به توليد

روزنامه جوان از قرارداد تجاری ایران و ترکیه انتقاد کرده است:‌بعد از غائله جنجالي سوخت كاميون‌ها كه در نهايت ترك‌ها منافع خود را تأمین كردند اينك قرارداد ترجيحي مي‌رود تا توليدداخل را تحت‌الشعاع قرار دهد. امضاي قرارداد ترجيحي بين ايران و تركيه با واكنش‌هايي ازكارشناسان و فعالان اقتصادي رو‌به‌رو شده است كه در رأس اين واكنش‌ها، واكنش وزير صنعت و معدن دولت دهم به عنوان مطلع‌ترين فرد از اين قرارداد، قرار دارد، اين در حالي است كه مهدي غضنفري مدعي شده است در گذشته از طريق تهديد به استعفا از زير بار امضاي اين قرارداد غيرمنطقي با ترك‌ها شانه خالي كرده اما حالا گويي دولت يازدهم بي تفاوت به سبقه ده ساله اين مذاكرات اين قرارداد را با چشم بسته امضا كرده است. به گزارش «جوان» پس از مذاكرات متعدد دولت‌هاي گذشته با كشور تركيه سرانجام قرارداد ترجيحي ايران و تركيه از اول ژانويه ۲۰۱۵ اجرايي شد تا در آينده سطح مناسبات دو كشور به رقم ۳۰ميليارد دلار برسد. در اين توافقنامه تعرفه ۱۲۵ فقره كالاي ايراني و ۱۴۰ فقره كالاي تركيه براي گسترش همكاري‌هاي اقتصادي كاهش پيدا مي‌كند. بدين ترتيب تركيه براي ورود اقلام مشخصي از كالاها و محصولات كشاورزي ايران به تركيه، تعرفه‌هاي خود را كاهش خواهد داد و در مقابل ايران نيز براي ورود اقلام مشخصي از توليدات صنعتي تركيه، تعرفه‌هاي خود را پايين مي‌آورد، البته انعقاد اين قرار‌داد از همان روزهاي نخست با اعتراضات زيادي از سوي توليدكنندگان داخلي روبه‌رو بود چراكه معتقد بودند با اين توافقنامه تركيه قرار است بسياري از توليدات صنعتي خود را با تعرفه‌هاي اندك به ايران صادر نمايد، اين در حالي است كه طرف ايراني فقط كالاهاي كشاورزي خود را با كاهش تعرفه به كشور تركيه ارسال مي‌كند... نكته عجيب و قابل تأمل آن است كه وزارت صنعت در شرايطي كه توليدكنندگان پوشاك داخلي انتظار داشتند با فرارسيدن ماه‌‌هاي پاياني سال نمايشگاه‌هاي پوشاك شب عيد برگزار كرده و كالاهاي خود را به فروش برسانند، قرارداد ترجيحي با ترك‌ها را امضا كرده و بازار شب عيد را عملاً در اختيار كالاهاي ترك قرار داده است. دبير اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان پوشاك با اشاره به اينكه در حال حاضر توليدكنندگان صنعت نساجي با ركود روبه‌رو هستند، گفت: با كاهش تعرفه واردات پوشاك از كشور تركيه عملاً فرش قرمزي براي رقيب ترك پهن كرده‌ايم. مهدي يكتا ديروز در نشست خبري به بيان توضيحاتي در مورد نمايشگاه تخصصي پوشاك ايران پرداخت و اظهارداشت: بيش از ۷۰ درصد بازار پوشاك ايران در اختيار كالاهاي وارداتي قاچاق از كشورهاي چين و تركيه است، به همين منظور درصدديم با برگزاري اين نمايشگاه‌ تابويي را كه از جنس ايراني در بي‌كيفيت بودن آن‌ها مطرح است از بين ببريم... به نظر مي‌رسد نهادهاي بالادست در نظام چتر نظارتي خود را بر قرارداد‌‌ها در حوزه‌هاي مختلف بگسترانند تا از طريق انعقادهاي قراردادهاي تركمنچايي واردات‌محور شاهد از بين رفتن تتمه توليد باقيمانده در كشور نباشيم.

* شرق
- بررسی حساب‌های بانکی مردم در تمام دنیا صورت می‌گیرد

این روزنامه حامی دولت در یادداشتی بر ضرورت حذف یارانه مرفهان تاکید کرده و نوشته است: در بودجه سال٩٤، دولت ٤٨هزارمیلیاردتومان را به هدفمندی یارانه‌ها اختصاص داده است که از این مقدار ٤٢هزارمیلیاردتومان آن صرف پرداخت یارانه‌های نقدی خواهد شد. دولت برای جمع‌وجورکردن یارانه‌ها به ٥٣هزارمیلیاردتومان نیاز دارد که حتی اگر ٤٨هزارمیلیاردتومان ذکرشده در بودجه محقق شود، بازهم شش‌هزارمیلیاردتومان کسری بودجه خواهد داشت. دولت باید هرچه‌سریع‌تر به‌سمت حذف یارانه‌ها حرکت کند. ادامه روند پرداخت نقدی یارانه‌ها خلاف قانون است چراکه در قانون هدفمندی ‌یارانه‌ها نیز اشاره شده است که پرداخت یارانه‌ها باید به‌نسبت درآمد خانوار‌ها صورت بگیرد. اظهارات ضدونقیضی از دولتمردان درخصوص شناسایی یا عدم شناسایی درآمد خانوار‌ها صورت گرفته است. اما باید تصریح داشت که به‌طور قطع امکان شناسایی درآمد خانوار‌ها وجود دارد. این فرآیند ممکن است با خطا همراه باشد اما دولت نباید فرصت و زمان را از دست بدهد. حتی اگر کسانی به‌اشتباه حذف شوند می‌توان آن را به‌تدریج و در فرآیند غربالگری اصلاح کرد. در نتیجه باید دولت یارانه دهک‌های بالای درآمدی را حذف کند. منابع متفاوتی نیز برای شناسایی این دهک‌ها وجود دارد. مالکیت واحد‌های مسکونی خانوار‌ها، نوع خودرو مصرفی و میزان کسر مالیات از حساب افراد از جمله این منابع هستند. ممکن است اعتراض‌هایی در این خصوص به وجود آید اما می‌توان با حذف ١٠میلیون‌نفر از واجدان دریافت یارانه نقدی به پیشرفت پروژه‌های عمرانی دولت کمک کرد. کاهش قیمت نفت در سال آینده حول ٣٠ تا ٥٠دلار اداره کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد. از کل ٢٤٦هزارمیلیاردتومان بودجه جاری کشور ٧٢درصد آن صرف هزینه‌های مصرفی از قبیل پرداخت حقوق، یارانه نقدی و رفاه اجتماعی خواهد شد. با این روند دولت تنها تبدیل به صندوق پرداخت خواهد شد و منابع آن به‌شدت کاهش می‌یابد. با این شرایط دولت باید به‌سوی شناسایی و حذف خانوار‌های پردرآمد برود. این اقدام با هر هزینه‌ای الزامی است. البته لازم به ذکر است که دولت برای این اقدام نیاز به اجماع سه قوه و نظام دارد. دولت باید برای این شناسایی به بررسی حساب‌های بانکی دست بزند. در تمام دنیا این اقدام صورت می‌گیرد و میزان پرداخت مالیات به این صورت تعیین می‌شود. در ابتدای امر ممکن است مقاومت‌هایی انجام شود. اما دولت با این اقدام می‌تواند دو هدف را به دست آورد.

* وطن امروز
- خواسته مردم افزایش یارانه نقدی است
این روزنامه در یادداشتی نوشته است: طبق قانون هدفمندی مصوب مجلس شورای اسلامی، دولت باید در سال ۹۳ به ازای افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیمی از درآمد حاصل را به مردم برمی‌گرداند. این بدان‌ معناست که دولت با توجه به افزایش درآمد یارانه‌ای باید میزان یارانه نقدی را افزایش می‌داد اما این کار را نکرد و تازه سخن از حذف یارانه نقدی و شناسایی ثروتمندان می‌گوید. مبلغ یارانه نقدی ۴ سال است ثابت است و با توجه به نرخ تورم در حقیقت یارانه نقدی فعلی مبلغ ناچیزی شده است و دولت برای اینکه تأثیر یارانه نقدی در سبد خانوار کاهش نیابد باید مبلغ یارانه را افزایش دهد اما عملاً نه‌تنها از افزایش یارانه نقدی خبری نیست بلکه قرار است یارانه نقدی برخی‌ها حذف شود. دولت به‌جای اینکه استرس ملت را بیشتر کند و همواره از حذف یارانه نقدی سخن بگوید باید مبلغ یارانه نقدی را افزایش دهد تا ارزش آن روزبه‌روز کمتر نشود. دولت به‌جای افزایش یارانه نقدی با خط‌کش خود میزان درآمد ملت را می‌سنجد. مسئولان به‌جای این کار باید مطالعه بیشتری انجام دهند و طرح‌های جدیدتری را جایگزین حذف یارانه نقدی کنند. مثلاً اگر دولت موفق شده چند میلیون ثروتمند را شناسایی کند – که با توجه به ابزار و امکانات بسیار بعید به نظر می‌رسد - به‌جای حذف یارانه نقدی از آن‌ها مالیات بگیرد. فرار مالیاتی آن‌هم توسط ثروتمندان هنوز یکی از چالش‌های دولت محسوب می‌شود. بدین‌وسیله می‌توان درآمد دولت را هم افزایش داد. دولت می‌تواند طرح‌های دیگری را جایگزین حذف یارانه نقدی کند تا استرس مردم افزایش نیابد. ملت در همه‌پرسی یارانه‌ای به دولت اعلام کرد خواهان تداوم پرداخت یارانه نقدی است و دولت با توجه به نتایج این همه‌پرسی نباید به حذف یارانه نقدی فکر کند.
 
نگار
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۰:۱۷:۰۲
سلام تحت پوشش بهزیستی هستیم با 4 نفر مستمری بهزیستی ماهانه 55 هزارت میباشد. و یارانه هم 45 ت

نان گران شد فشار زیادی به ما وارد شد. خواهشن کمی به فکر اقشار اسیب پذیر باشید.

امیدمون. نا امید شد... چرا دولت حمایت نمکند چرا (2633633) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۲:۵۰:۲۳
یارانه نقدی باید کاملا قطع بشه وآنها که بشدت محتاج یارانه نقدی هستند هدایت بشوند به طرف سازمانهایی مانند کمیته امداد و دولت هم به این سازمانها بیشتر کمک کنه...تورو خدا پول بی زبون کشور رو اینطور هدر ندید...با 48 هزار میلیارد تومان خیلی گرههای اقتصادی کشور رو میشه باز کرد...با 48 هزار میلیارد تومان سالیانه میشه تولید رو تکون داد...میشه روی انرژیهای پاک سرمایه گذاری کرد ومشکل آلودگی هوارو حل کرد...آخه چرا این کار وحشتناک رو ادامه میدید؟سالی 48تریلیون تومان پول نقدر میریزید به حساب مردم که چی بشه؟در این چهرسال کم پول ملت رو آتیش زدید با اینکار که ادامه میدید؟خداشاهده باید پاسخگوی این ندانم کاریها باشید. (2634050) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۴:۴۶:۰۹
چرا کمیته ی امداد ؟ مردم مگر صدقه می خواهند ؟ مردم حقشان را می خواهند و حقشان این است که حداقل رفاه باید برایشان فراهم باشد (2634322) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۶:۰۲:۰۵
اگر اقتصاد میدانستی متوجه میشدی این طریق دادن یارانه نقدی ضد رفاه من وتو در دراز مدته...متاسفم (2634570) (alef-13)
 
کاظم
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۳:۳۹:۴۶
آقای اقتصاددان اعظم و دلسوز:
این پولی که مردم می گیرند حاصل از افزایش قیمت آب برق و ... است و دوباره بر می گردد.
کار وحشتناک هدفمندی یارانه نیست بلکه، کار وحشتناک برداشت غیرقانونی از صندوق خزانه است. (2635506) (alef-10)
 
مــردم
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۰:۳۴:۳۱
سلام،این پیشنهادی است که دولت تدبیر ازروزاول بایدانجام می دادوبدون هزاران اگر و مگر،بهترین وساده ترین راه اینست که پس انحلال سازمان هدفمندی وحذف آمارنادرست یارانه بگیران؛تسهیلاتی فراهم شودکه به سرعت همه کسانی که به هردلیل یارانه می خواهند؛زیرپوشش یکی ازنهادهای حمایتی قراربگیرند.
دراین صورت ضمن بررسی وگذشتن ازضوابط لازم، تارسیدن به خودکفایی به شکل مستمرموردحمایتهای اقتصادی-درمانی-آموزشی واشتغال قرارخواهندگرفت.
مسلمأ مقررات موجودبهزیستی وکمیته امدادهم درجهت گزینش افرادتحت پوشش وارایه خدمات لازم نیازبه اصلاح دارد. (2635601) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۳۲:۵۴
همون طور که در دولت قبل با حذف یارانه بنزین شعار دادن میشه راه چهار بانده از شمال تا جنوب کشید بنزین آزاد شد راه چهاربانه تا کانادا باز شد!!!!!!!!!!! (2636012) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۲۰:۱۶
شاید حالا که کفگیردولت !!!! به ته دیگ درآمد های نفتی کشورخورده ، فرجی بشه و این زلزلۀ ناشی از شوک نفتی عظیم ، بالاخره بتونه دولت رو وادار کنه که اون 10 میلیون "ثروتمند" و بقیۀ "دروغگویان " یارانه-بگیر رو از لیست "نیازمندان" حذف کنه !!!!؛ (2634113) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۴:۴۷:۲۷
جای خوشبختی است که در ایران ده میلیون به قول شما ثروتمند داریم و همه دروغگو هستند بغیر از جنابعالی که گول خوردی و یارانه ثبت نام نکردی (2634331) (alef-3)
 
انصاف
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۰:۵۱:۰۳
من هم یک نفریارانه بگیرهستم باحقوق ماهیانه حدودششصدهزارتومان خالص دریافتی بعداز25سال خدمت بدون یک سانت زمین یاساختمان درست یارانه ای که مردم دریافت می کنند درقبال خرج ومخارج زندگی قطره است درمقابل دریا ولی آیاآنهای که وضع شان خوب است مگرجزء این مملکت نیستندوآیابیت المال مگرازآن عموم ملت یک سرزمین نیست که یارانه این گونه افرادقطع شود زحمت کشیده اندبرای خودسرمایه جمع نموده چه ربطی داردکه ازحق وحقوق بیت المال محروم شوند (2635210) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۲۷:۱۰
دوست عزیز مشکل دولت یارانه نیست
شما فکر میکنی اگر از همین لحظه پرداخت یارانه ها قطع بشود مشکل دولت حل شده ؟؟؟؟ نه به خدا
مشکل دولت اینه که دوست داره تمام هزینه هاش رو بخش خصوصی و ملت پرداخت بکنند به همین دلیل است که به بهانه های مختلف مالیات ها رو افزایش میده و برخی وزارت خانه ها مثل نفت جدای از افزایش قانونی ، درصدی نیز خودش افزایش حقوق میده و اصلا متوجه نیستند که چه باری رو دارند بر دوش دولت می گذارند.
بهتر نیست در این شرایط رکود اقتصادی دست از شعار دادن بردارند و با حذف نیروهای نا کارآمد بخش های دولتی و دپارتمانهای ناکارآمدتر مقداری این بحث رو مدیریت بکنند ؟؟؟؟ (2636003) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۳۴:۳۱
نرخ تورم در سال 89 معادل 12.4 درصد، سال 90معادل 21.5 درصد ، سال 91 معادل 30.5درصد، سال 92 معادل 34.7 درصد و دی ماه 93 معادل 16.3 درصد
سوال؟؟؟
با ثابت بودن یارانه پرداختی(44500) و افزایش صعودی قیمت حامل های انرژی و آب و نان(بخوانید شیب ملایم) از یک طرف و تورم های اشاره شده بالا از طرف دیگر، ارزش واقعی 44500 سال 89 الان چقدر است؟؟
جواب :
جمع تورم ها مساوی 115.4 درصد است فی الواقع ارزش 44500 سال 93 در حال حاضر معادل 20000تومان سال 89 است.
در کنار این کاهش ارزش، افزایش قیمت حامل ها رو هم بگذارید تا جواب حاصل شود. (2634154) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۰:۲۸:۳۷
حسابهای بانکی افراد در همه جای دنیا تحت کنترل دولت هستش و دولت محرم تراکنش های مالیاتی هستش
علت تعریف مالیات بر ارزش افزوده هم همینه... که بتونه در همه معاملات دخالت کنه و چند درصدش مهم نیست (تایوان 6%) مهم اینه که از روی 6% میشه 100% رو تشخیص داد چقدر بوده و از روی اون میشه جریان پول رو بررسی کرد و از این طریق حجم کل نقدینگی مشخصه. حجم کل حسابهای مردم مشخصه حجم تراکنش ها مشخصه و نهایتا" حجم پولشویی بدست میاد. (2633647) (alef-10)
 
آرش
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۴:۵۲:۳۵
اگر معیار تمام دنیاست لطف کنید همه چیز رو همینطور مقایسه کنید نه اون چیزی رو که به نفع یک قشره .

همه چیز رو . (2634351) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۶:۰۳:۵۷
عیب ما اینه که به دنیا یکوری نگاه می کنیم سوخت فوب خلیج فارس / حقوقو درآمد افغانستا / مالیات ژاپن و... اینکه نمیشه (2634575) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۰:۴۱:۵۹
سلام . من کارمند مستاجر و دارای دو فرزند محصل هستم.در مرحله دوم انصراف دادم.خیلی از افرادی که از نزدیک میشناسم و از لحاظ مالی از من بمراتب قوی تر هستند همچنان در حال دریافت یارانه هستند!!!! تکلیف چیست؟ چرا اقدامی صورت نمیگیره؟همه ساکتند؟؟؟؟ (2633670) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۴:۴۸:۰۵
شما نیاز نداشتی و انصراف دادی به دیگران چکار داری ؟ (2634333) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۰:۲۹:۱۵
یعنی چی که به دیگران چی کار داری.؟! پولی که باید صرف پیشرفت مملکت بشه رو دارن میسوزونن کلی هم گفتن برنامه داریم ولی هیچ خبری نیست! (2635593) (alef-3)
 
مجید
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۰:۲۸:۵۶
چرا عاقل کند کاری
که باز آرد پشیمانی (2636007) (alef-3)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۰:۴۵:۱۳
با سلام ببخشید هر سال سازمان بهزیستی مبلغ 50 هزارت عیدی به مستمری بگیرانش میدهد . که این مبلغ خیلی ناچیز میباشد. خواهشن بررسی کنید 4 نفر 50 ت عیدی ممنونم (2633678) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۰:۴۶:۲۳
همه جاي دنيا خيلي كارهاي ديگه هم ميشه .خيلي خدمات ها هم ارائه ميشه پس چرا از اونا حرفي نميزنيد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2633680) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۴۶:۵۵
همه جای دنیا کار میکنن واقعا کار میکنن نه اینکه مثل ماها همش به هر تصمیمی غر بزنن و بگن فلان جا بهشته و اینجا اینجور، اگه همه جای دنیا از نظر شما گل و بلبله ببینین مردمش چطور کار کردن که گل و بلبل شده (2634183) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۱:۱۲:۱۲
چه تضمینی هست نیایید بعدا تهمت بزنید به روحانی که شما رفتی به حساب مردم سرک کشیدی و...؟ (2633755) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۰:۳۲:۲۳
اگه یه کاری درسته ، باید انجامش داد دیگه . همش میگن میترسیم نکنه نکنه نکنه... (2635597) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۱:۲۶:۳۹
فشار های سنگین گرانی - تورم - فساد های اقتصادی -اجتماعی - اخلاقی- بیکاری- اعتیاد -و .... باعث فشارهای سنگین روحی و جسمی استرس و ... بر مردم میشود و باعث افزایش شدید سکته های قلبی - مغزی - و سایر امراض خطرناک و لاعلاج میشود . مسئولین اگر فکری به وضع اوضاع نکنند آینده نامعلومی در انتظار مردم ایران است . (2633790) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۱:۲۷:۱۶
فکر می کنم دولت اگر بخواهد براحتی به لیست میلیاردرهای یارانه بگیر دست پیدا کند، کافیست تا از شرکت سپرده گزاری بورس ، لیست دلالان عمده سهام را بصورت محرمانه درخواست کند.
خواهید دید چه افرادی در شرکت بورس رانتی چه میزان دارایی کلان دارند و کدامشان یارانه هم می گیرند.
مهم اینست که دولت بخواهد. (2633791) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۱:۳۵:۲۲
ایران بهشت پول شویی دردنیاست.حال چرا هیج دولتی جلوی این جریان را نمیگیرد جای سوال است. (2633810) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۱:۳۷:۴۵
خواسته مردم کاهش قیمت است!!! نه افزایش یارانه. یارانه دردی از مردم دوا نمیکند گرانی درست نکنید (2633817) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۲:۰۴:۱۶
بابا اينقدر اين مردم بدبخت رو نچرخونين.به خدا سرگيجه گرفتيم.تو 4 سال گذشته قيمتها ده بار گرون شده ولي يارانه ثابت مونده.
مردم دارن با بدبختي زندگي ميكنن.
ميفهميد؟! (2633904) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۲:۲۲:۱۸
بهترین راه اینه که آقا این یارانه رو کلا بردارید تا به بهانه آن هر سال قیمت ها بالا نرود. شیون یک بار مرگ هم یک بار. و بعدش همه مشکلات اقتصادی به خاطر این چندرغاز یارانه است؟ (2633960) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۰۲:۲۹
ّبخدا یارانه یک حقه و باید به همه پرداخت بشه چه فقیر چه ثروتمند ! حال اگه کسی خواست نگیره خودش میدونه . (2634072) (alef-3)
 
منصرف پشیمان
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۴۴:۵۹
وقتی دولت با تهدید بنده و امثال بنده را از گرفتن یارانه منصرف و محروم کرد و ما نفهمیدیم که یارانه برداشته نمیشه و بقیه به ریش ما میخندند که بابا دیدید چیزی نشد و ما داریم میگیریم اونموقع بود که فهمیدیم کار اشتباهی کردیم و چوب صداقتمان را خوردیم یارانه خق نیست از اول هم اشتباه بود دولت اگر هدفش حمایت از اقشار آسیب پذیر بود به جای پول نقد هر ماه سبد کالا توزیع میکرد مثل کوپنهای سابق شما مطمئن باشید هیچ آدم مرفهی هم نمیرفت تو صف بشینه واسه این سبد کالا ولی حالا پول یا مفت هست راحت میریزن به کارت و همه میگیرند و میگن از خرس مویی کندن غنیمت است (2634176) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۴۲:۳۵
ادامه روند پرداخت نقدی یارانه‌ها خلاف قانون است چراکه در قانون هدفمندی ‌یارانه‌ها نیز اشاره شده است که پرداخت یارانه‌ها باید به‌نسبت درآمد خانوار‌ها صورت بگیرد. البته دولت دست دست می کنه که چهار سال اول تموم بشه چون دولتی ها بر این باورند که حذف یارانه ی عده ای یعنی کم شدن همون تعداد ارای دولت . فکر میکنم دولت از همه چیز خبر داره ولی ترس از کم شدن آرا اجازه ی اجرای قانون را به دولت نمی ده (2634172) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۳:۴۴:۴۵
یارانه گرفتن مثل ماهی دادن به هر شخص و هدایت یارانه ها به سمت بخش تولید مانند یاددادن ماهیگیری می باشد. حتی اگر یک پنجم یارانه ها قطع شود کلی از مشکلات بخش تولید و همچنین کسری بودجه حل می شود که همه از آن منتفع می گردند. (2634175) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۵:۱۴:۱۱
چون همه کارهای ما مثل بقیه دنیاست خوب حسابها را هم کنترل کنید (2634430) (alef-3)
 
پوریا
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۵:۲۳:۴۳
یعنی دولت از حساب کارمنداش خبر داره از بقیه خبر نداره اینها همش کشکه ...اینهمه نجاجت نشون دادن برای ثروتمندان و مرفهین برای چیه (2634451) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۵:۲۳:۵۳
كدام مردم خواهان افزايش يارانه ها هستند !؟
روزنامه ها بايد به دولت و نمايندگان مجلس و ارگانهاى اقتصادى بگويند مردم خواهان كاهش قيمتها هستند قيمتها را كاهش دهند يارانه هارا هم قطع كنند اين بهترين كار است (2634452) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۵:۲۵:۲۴
همانگونه که در بالا یک نفر محاسبه کرده با در نظر گرفتن تورم الان یارانه بیست هزار تومان ارزش دارد نسبت به سال۸۹ ولی اگر بخواهیم قدرت خرید را هم محاسبه کنیم ده هزار تومان هم یارانه ارزش ندارد یعنی دولت از طرف مردم ضعیف حمایت نکرده است به زبان ساده دولت در سال ۸۹ چهار هزار میلیارد تومان در ماه به مردم میداده واز فروش اب و برق و بنزین و.... در ماه حدودا شش هزار میلیارد تومان در امد داشته الان دولت به مردم چهار هزار میلیارد تومان میدهد ولی از فروش اب وبرق وگاز و بنزین یازده هزار میلیارد در می اورد یعنی الان دولت علاوه بر اینکخ ضرر نمی کند نسبت به سال ۸۹ هزار میلیارد تومان هم به نفعش هست (2634461) (alef-10)
 
شهروند معمولی
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۵:۳۸:۱۱
لطفا یارانه ها را قطع کنید و در عوض قیمت اقلام اساسی ده درصد توجه فرمودید؟ فقط ده درصد کاهش یابد!.... (2634501) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۵:۴۸:۵۷
حساب کارمندان و کارگران و قشر عادی جامعه کنترل میشود تا مبادا ذره ای از پول هایی که خبر گم شدنش به گوشمان میرسد خدایی نکرده درحساب ما واردشود (2634534) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۷:۵۵:۴۶
شما لطف می کنید اول قیمتها را به قبل از اجرا شدن این طرح هدفمندی برگردانید و بعد با کمال پرویی صحبت از قطع یارانه مردم بدبخت کنید .همه چیز از آب و برق و نان و ....... گران کنید و یارانه را هم قطع کنید آره ؟واقعا که خیلی پرو هستید .الف جان لطفا منتشر کن. (2634855) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۹:۴۹:۳۲
چرا اطلاعات غلط می دهید ؟ معلوم نیست با چه شواهدی میفرمایند که درهمه جای دنیا دولتها برای دریافت مالیات حسابهای بانکی مردم را بررسی میکنند !!
بانکها امین مردم هستند و مجاز نیستند اطلاعات بانکی مردم را افشاکنند حتی برای دولتها مگربا حکم قضائی . لااقل در کشورهای پیشرفته اینطوریست . دولتها مالیات را از درآمدها دریافت میکنند وبانکها هم موظفند درآمد حاصل از اندوخته بانکی یعنی سود سپرده ها را به دولت گزارش کنند و مالیات به سود تعلق میگیرد نه از روی خود پس انداز . در این کشورها همه مردم شناسنامه مالیاتی دارند وهرکسی موظف است در پایان سال فرم مالیاتی پرکند و دخل و خرج سالیانه خود را گزارش دهد . براساس درآمد هرکسی مالیات سالیانه خود را می پردازد . عده ای معاف میشوند و حتی عده ای کم درآمد طلبکارهم میشوند . اگر کسی اطلاعات غلط بدهد و افشا شود شخص بیچاره میشود و زندگی واقعا برایش سخت میشود ولی مطمئن باشید دولت ها اطلاعات درآمدی را از حسابهای بانکی در نمی اورند و مکانیزم های دیگری وجود دارد .در ایران هم باید روزی چنین سیستمی راه بیفتد ولی درآمدهای سیاه عده ای متنفذ اجازه راه اندازی چنین سیستمی را نمیدهد .
هیچ دولتی هم پول توزیع نمیکند . این هم سیاستی عوامانه بود . سوبسید برای بعضی عدمات مثل بهداشت ودرمان و آموزش وخوراکیهای مفید مثل لبنیات برای همه مردم تعلق میکیرد و کمک مالی ازبودجه عمومی فقط به نیازمندان از روی همان فرمها پرداعت میشود . دولتهای مدرن هرگز ثروتمندان را شناسائی نمیکنند بلکه نیازمندان را شناسائی می کنند که ۱۰ درصد هم بیشتر نمیشود . در ایران هم باید همین کار را بکنند . سوبسیدهای قطع شده برای اقلام ضروری را که قطع کرده اند برگردانند و یارانه نقدی را هم به میزان کافی فقط به نیازمندان بدهند . منابع آزاد شده را در پروژه های عمرانی و تولید سرمایه گذاری کنند والا با این روندی که پیش میرویم دولت چاره ای جز چاپ پول ندارد که باعث افزایش تورم وحشتناک ، کاهش یبیشتر رشد اقتصادی ، بیکاری گسترده جوانان و عوارض نامطلوب آن خواهد شد . (2635106) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۲۱:۵۶:۱۸
بررسی حساب‌های بانکی مردم در تمام دنیا صورت می‌گیرد/ خواسته مردم افزایش یارانه نقدی است.
--------------------
ظاهرا حضران نگران حسابهای بانکی خود و ثروتهای بادآورده خویش هستند . از این مجلس هم که آبی گرم نخواهد شد . (2635329) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۰۴:۱۲:۱۲
از روز اول نه فرم پر کردم نه یارانه گرفتم، اجازه هم به دولت نمی دهم بدون حکم قانونی وبدون اجازه به زندگی خصوصیم از جمله حسابهای شخصیم وارد شود (2635673) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۰۹:۲۳:۳۱
حساب شخصی در هیچ کجای دنیا حریم شخصی نیست ، حرف شما حرف افراد گریزان از مالیات و یا پولشو است و گرنه آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است (2637815) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۴:۳۳:۱۵
کمکها به کشورهای دیگر را قطع کنید یارانه ثروتمندان را قطع کنید از نهادهای خاص که فعالیت اقتصادی گسترده دارند مالیات بگیرید هیچ نیازی به فشار مضاعف به مردم نیست. (2636516) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۳-۱۱-۰۷ ۱۶:۴۹:۲۱
هر چیزی که را که تمایل داشته باشید با کشور ها ی مختلف مقایسه میکنید و هر چی که به ضرر تون باشه مقایسه نمیکنید .چرا درامد ها را مقایسه نمیکنید ؟نون سنک چند درصدصد گران شد ؟سخنرانیهای احمدی نزاد را وقتی میخواست یارانه بده پخش کنید !قرار بود اینقدر گرانی به بار بیاد ؟...انصاف داشته باشید ....ملت دارن التماس میکنن ...خواهش میکنن ...لطفا فشار اقتصادی کم کنید ...خواهش ....من مجبور شدم خونم فروختم گذاشتم بانک که با سودش زندگیم بچرخه...با دو تا بچه ....فقط شعار بدید جمعیت زیاد کنید...هزینه زندگی هر نماینده تو تهران از اول دوره چقدره ؟چند نفر با خودش میاره تهران ؟!اینارو کم کنید حل میشه (2636753) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.