نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 437655
صداوسیما و امید وحدتی چنین نافذ
محمد جعفری/3بهمن95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۳
 افکار عمومی قریب به اتفاق تایید می کنند که صداوسیما در پوشش رسانه ای درگذشت آیت الله هاشمی عملکرد خوبی داشت. این عملکرد در بخش مهمانان صداوسیما به شکل قابل توجهی پررنگ بود. دعوت از چهره هایی که مدت ها در صداوسیما حضور نداشتند و یا کنار گذاشته شده بودند، این امید را تقویت می کند که تنوع سلیقه سیاسی در صداوسیما می تواند مجددا جایگاه خود را باز یابد.

این اظهار نظر عبدالعلی علی‌عسکری رییس  صداوسیما که گفته انتقاد ها از صداوسیما را روی چشم می گذارد و وعده داده که عملکرد صداوسیما را اصلاح خواهد کرد، نشانه های خوبی از تکرار و تداوم چند شب رویایی صداوسیما در آینده نزدیک است.

حضور سید مهدی طباطبایی، اکبر ناطق نوری، محسن رضایی، احمد توکلی، محسن هاشمی رفسنجانی در برنامه های مختلف سیما یک طرف و بیان سخنانی که تا پیش از این به اشتباه خطوط قرمز انگاشته شده بود و یا جایگاهی در صداوسیما نداشتند تعریف و تمجید بسیاری از چهره های سیاسی از جمله صالحی امیری وزیر ارشاد، سید محمود دعایی و... را به دنبال داشت و اغلب اظهار نظرها در این باره در فضای مجازی و شبکه های همرسان را دربر گرفت.

صداوسیما در راس قدرت رسانه ای کشور قرار دارد. با وجود اقبال گسترده مردم به ماهواره در دهه 80 و 90 اما همچنان صداوسیما طیف گسترده ای از مخاطبان را در برنامه های تفریحی و سرگرمی خود دارا است. سهم برنامه های سیاسی صداوسیما البته در سالهای اخیر هم حداقلی شده است و هم دچار یک سویه نگری و نادیده انگاری بخش هایی از بدنه جامعه سیاسی ایران. امید است این نگرش در دوره علی‌عسکری به کمرنگی و سپس بی رنگی بگراید.

در میان چهره هایی که به مناسبت فوت آیت الله به روی آنتن زنده آمدند، احمد توکلی شیوه خاص خود را اجرا کرد. توکلی در برنامه «یار دیرین» به زیبایی از شخصیت هاشمی رفسنجانی تجلیل کرد و در عین حال عملکرد او را شایسته و قابل نقد دانست. نکته مهم در اندیشه سیاسی-رسانه ای توکلی تفکیک شخصیت و عملکرد اجرایی افراد سیاسی است.
او در این برنامه نشان داد که می توان هم رقیب و مخالف جدی هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری 72 بود و هم نقاط برجسته شخصیتی رقیب را به درستی و با دقت فراوان دید و تحسین کرد. احمد توکلی با انتقاد از کسانی که تجلیل از هاشمی را «مرده پرستی» نامیدند گفت جای نقد و انتقاد به عملکرد افراد در مجامع آکادمیک و تخصصی است، اکنون زمان ابراز عاطفه است.

گزاره های او درباره هاشمی رفسنجانی غلو آمیز نبود و در عین حال واقعیت را جلوه گری کرد که می تواند به عنوان نمونه‌ای عالی، الگوی برنامه سازان و شخصیت ها برای نقد سیاسی در رسانه ملی شود.

باید بپذیریم که صداوسیما به خاطر قدرت اقنای عمومی، مطمع نظر همه نهادها و گروه های سیاسی است. همه جریان ها و جبهه ها به دنبال نفوذ دادن مهره های تاثیر گذار در پست های کلیدی مجموعه صداوسیما هستند. از این رو صداوسیما باید بیاموزد که آینه شود و رسانه باشد. هرچه این آینه خط و خش کمتری از جریانات سیاسی داشته باشد، مقبولیت و تاثیرگذاری بیشتری در حوادث و بزنگاه های سیاسی دارد، ضلع دموکراسی را تقویت می کند و در نهایت به نفع تداوم انقلاب اسلامی ایران خواهد بود.
 
 
کلمات کلیدی : درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی+صدا و سیما
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۰:۳۸:۴۸
تا موقعی که صدا وسیما به معنی واقعی صدا و سیما شود، فرسنگ ها فاصله است. (4130587) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۰:۴۵:۳۲
مطمئن باشید اون به علت شرایط زمان فوت آیت اله بود وتغییر در صدا وسیما امکان پذیر نیست (4130595) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۲:۱۰:۲۹
من تعجب کردم از آقای ناطق که در زمان فتنه سکوت کرده بود ولی آن شب سکوت را شکسته بود !! در صورتی که باید عکس این اتفاق میافتاد ! (4130722) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۲:۲۵:۱۳
این تایید افکار عمومی رو کی گفته؟؟؟ (4130740) (alef-3)
 
نعمت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۲:۴۶:۳۶
من هم امیدی به تغییر رویه ی صدا و سیما ندارم. (4130772) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۲:۵۴:۴۴
بعید می دانم صدا و سیما در آینده نزدیک تغییری کند. اون که شما می فرمایید یک اتفاق مقطعی و موضعی بود. صدا و سیما هم چنان تک قرائتی خواهد ماند. این اظهر من الشمس است. (4130786) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۲:۵۴:۴۷
سلیقه های مختلف درست ولی صدا و سیما در جریان درگذشت آقای هاشمی در مواردی بلندگویی برای تحریف تاریخ بود متاسفانه. این نکته مثبتی برای صدا سیما نبود! درست است که در هنگام در گذشت ایشان مناسب نبود که از اشتباهاتشان صحبتی شود ولی انکهر اشتباهاتشان به بهانه فوتشان تحریف تاریخ بود (4130787) (alef-2)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۳:۰۳:۳۱
سلام
البته نه سرپوش گذاشتن بر واقعیت ها و تعریف های الکی
نه بستن برنامه های خوبی مثل ثریا..... (4130794) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۳:۴۶:۰۰
صدا وسیما در جریان فوت آقای هاشمی، تاریخ را به نفع ایشان تحریف کرد. شما چرا خوشتان آمده؟ (4130854) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۳:۵۱:۴۹
"افکار عمومی قریب به اتفاق تایید می کنند که صداوسیما در پوشش رسانه ای درگذشت آیت الله هاشمی عملکرد خوبی داشت. "

D: (4130863) (alef-2)
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۴:۲۵:۰۹
دوست عزیز نگارنده آقایان توکلی و رضایی و ... خط قرمز نبوده و نیستند ، اگر واقعا صدا و سیما میخواهد که باز باشد ، باید نه فقط در زمان های مناسبتی بلکه در هر زمان از افراد و جناح های سیاسی دعوت شود تا حضور پیدا کنند.مطرح نکردن نظرات مختلف از اصلاح شدن جامعه و مسولین جلوگیری میکنه و از اینکه حقایق روشن بشود جلوگیری میکنه.
چه بسا اگر بعد از انتخابات 88 فضا باز بود شائبه تقلب خیلی سریع منتفی میشد و داخل نظام حل میشد. (4130919) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۴:۲۹:۵۲
گفتار متین و خوبی بود (4130931) (alef-3)
 
الف ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۴:۵۸:۵۳
زماني اين سازمان ملي ميشه . حرف مردم را بدون جهت سياسي بزنه (4130977) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۶:۱۷:۵۱
امثال آقای ناطق به خاطر عمل نکردن به وظیفه شان در فتنه88به انقلاب بدهکارند؛ با حضورشان در صدا و سیما مخالفتی ندارم اما نباید طلبکارانه رفتار کنند. ما از امثال آقای ناطق انتظار داریم در مواقع حساس به حفظ نظام بیاندیشند و لا غیر.انتقاد از آقای ناطق به معنای تایید امثال اقای احمدی نژاد نیست (4131131) (alef-13)
 
یک شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۳ ۱۶:۲۶:۳۴
در سطر اول از بند آخر، به نظر می رسد "اقناع" عمومی صحیح باشد که با "قانع شدن" هم ریشه است. (4131148) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.