نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268879
احتمال رشد مجدد اسكناس در دست مردم
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۲
كاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي اين احتمال را قوت مي‌بخشد كه مجددا شاهد افزايش حجم اسكناس و مسكوك در دست اشخاص باشيم.

به گزارش تابناک، هرچند در دو سال متوالي يعني ۹ ماهه نخست سال ۹۲ و ۹۳ حجم اسكناس و مسكوك در دست مردم به ترتيب ۱۶ و ۱۳ درصد كاهش يافت اما با تغيير سياست‌هاي پولي احتمال رشد دوباره اين شاخص وجود دارد. سياست‌هاي پولي نقش مهمي در بازار مالي، تورم و نهايتا شاخص‌هاي اقتصادي دارد. در دو سالي كه اشاره شد. به عقيده كارشناسان شرايط براي گسيل پول‌هاي نقد به سمت بانك‌ها فراهم بود و همين مساله به عنوان يك عامل تعيين كننده در كاهش حجم اسكناس در دست مردم تاثير گذاشت.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد تا پايان آذر ماه سال ۱۳۹۳ در مجموع ۲۹ هزار و ۱۷۵ ميليارد تومان اسكناس و مسكوك در دست اشخاص بوده و از ۳۳ هزار و ۵۲۹ ميليارد تومان اسكناس محاسبه شده در اسفند ۱۳۹۲ بيش از ۱۳ درصد حجم اين شاخص كاهش يافته است.

برخي از تحليلگران، دليل آن را سودآوري سپرده هاي بلندمدت بانكها عنوان مي‌كنند و معتقدند كه افزايش حجم شبه پول از رقم ۳۶۵ هزار ميليارد تومان در خرداد ۹۲ به ۴۷۵ هزار ميليارد تومان در اسفند ۹۲ و ۵۶۸ هزار ميليارد تومان در آذر ۹۳، نشان دهنده اين واقعيت است كه به دليل ركود نسبي اقتصاد، كاهش سودآوري و ركود در بازار خريدو فروش مسكن، ارز و طلا و ساير دارايي ها، مردم ترجيح داده اند كه پول خود را به صورت سپرده ديداري و اسكناس نگه ندارند و آن را در سپرده هاي بلندمدت و با هدف كسب سود سرمايه گذاري كرده اند.

در مقابل اين تحليل اما عده ديگري از اقتصاددانان نظر متفاوت‌تري دارند. آنها معتقدند دليل كاهش حجم پول در دست مردم گسترش بانكداري الكترونيك، كارت‌هاي هوشمند سپرده‌هاي بلندمدت و كوتاه مدت كه سود به‌ سپرده مي دهند، است. با استفاده از اين حساب‌ها مردم قادرند كه هر زمان لازم است از حساب خود براي خريد استفاده كنند و سرعت انتقال پول از كارت هوشمند به حساب فروشنده سريعتر از اسكناس و چك انتقال مي يابد، طرح شتاب، طرح شاپرك و ساير حساب ها و بانكداري الكترونيك است كه عملا باعث شده تعريف پول و شبه پول عوض شود.
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۱:۳۲:۳۸
هميشه در اين مملكت كارها نصف و نيمه انجام ميشود موقعى كه دارد تورم كاهش ميابد و ثبات در همه چيز بوجود مى ايد طماعان و سوداگران و رانت خواران با فرياد واركودا وا مصيبتا برنامه ريزى ها را برهم ميريزند ، وزير اقتصاد و رييس بانك مركزى بهوش باشند با يك تلنگر تورم باز خواهد گشت . (2853785) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۱:۳۳:۱۴
بابا میگین دولت چه خاکی بر سرش بکنه !
سود بالا باشه می گید تولید خوابیده و ربا و از این حرفها
پایین بیاد می گین تورم! (2853789) (alef-13)
 
سرنا از اونورش
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۵:۰۵:۲۶
جناب ببينند در جهان اول كه تورمشون سالهاست يك رقمي و ميزان بهره ي بانكي هم بسيار پائينه چه كار علمي انجام ميدهند و آقايان عقل كل هم همان كار را كپي برابر اصل تقليد كنند.سوئد نروژ امريكا آلمان و............همين تركيه . كشوراهاي فينگيلي خليج فارس..يه دوره اكابر برند تاياد بگيرند.نه اينكه با آزمون و خطا سرمايه ي ملت را به هوا بدهند. (2854710) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۵:۲۰:۱۷
خیر عزیزم
دولت قبل همین اشتباه رو کرد اخر کار به اشتباه خود پی برد
اگر نرخ سود بالا باشه مردم پولشون رو در بانک میذارن به تولید کننده تسهیلات داده میشه چرخ مملکت میچرخه بیکاری کم میشه
عکسش یعنی اینکه پولا صرف کارای دلالی میشه (2854773) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۲:۲۶:۰۴
کاهش نرخ سود توطئه رانت خوارانی است که می توانند از وام های میلیاردی بانک استفاده کنند. مردم عادی حتی برای دریافت وام ازدواج در عذاب هستند و چیزی گیرشان نمی آید.
ضمنا کاهش نرخ سود تورم سنگینی را با یک وقفه زمانی به دنبال می آورد. (2854037) (alef-13)
 
vahid
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۳:۱۳:۲۴
با توجه به اينكه متاسفانه در مملكت ما هيچ چيز براي مبناي اصول علمي و پايه بنيادي و اساسي صورت نمي گيرد، و همه به فكر فقط منافع خود هستند نه منافع ملي ، لذا قصد دولت اين است كه با پايين آوردن سود مردم را ترغيب نمايد تا پولهاي خود را از بانكها بيرون بكشند و به ظاهر به سمت توليد ببرند و دولت بتواند بدينوسيله از توليد ماليات و بيمه و عوارض گرفته و با توجه به اينكه بازار در ركود تورمي كه يك سرطان وخيم براي اقتصاد ميباشد به سر مي برد ، لذا در اين صورت كسي كه پول و منابع مالي خود را در راه توليد قرار داده سريعا برشكست شده و دولت بدينوسيله و از طريق وصول مالياتهاي وحشتناك و گرفتن حق بيمه هاي پي در پي و عوارض هاي آنچناني ، بدون كوچكترين دردسري صاحب اموال و منابع مالي شخص توليد كننده مي‌شود. اين است كه در اينجا منافع ملي در نظر نيست و فقط منافع دولت و دولتمردان مد نظر است. مردم بايد مواظب اينگونه ترفندها باشند تا خدايي ناكرده سرمايه و زندگي شان را مفت و مجاني تحويل دولت و دولتمردان ندهند. والسلام (2854234) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۰۷:۴۹:۰۹
اشتپاه پشت اشتپاه، خدایا مردم ایران چه گناهی کردند که باید اسیر این مدیران بی لیاقت باشند؟ نرخ تورم را روی کاخذ پایین می آورند T درحالی که واقعیت جامعه چیز دیگری را می گه. (2856470) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.