نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 358879
پایان نشست ۱۶۹ اوپک/ طبق معمول: بی‌نتیجه!/ دبیرکل بالاخره عوض‌شد
بخش اقتصادی الف، 13 خرداد 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۱
کشورهای عضو اوپک بار دیگر برای توافق جهت تعیین سیاست واحد درباره سقف تولید کشورهای عضو شکست خوردند؛ هرچند با توافق اعضا "محمد بارکیندو"، کاندیدای نیجریه‌ای به عنوان دبیر کل این سازمان انتخاب شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که اعضای اوپک در نشست امروز نتوانسته‌اند به توافق مشترکی جهت تعیین سقف تولید برای اوپک به نتیجه برسند.

بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه حاضر در این نشست گزارش داده است که گزینه نیجریه برای دبیر کلی این سازمان توانسته رای بیاورد، وی زمانی رییس شرکت ملی نفت این کشور و بیش از یک دهه پیش دبیر کل اوپک بوده است.

پس از انتشار این خبر قیمت نفت تگزاس غربی با یک درصد کاهش به ۴۸.۵۹ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت برنت نیز کاهش یافت.

تعیین سقفی برای تولید یا توافق برای توقف افزایش تولید در بین کشورهای اوپک می‌توانست در بلند مدت مازاد عرضه نفت خام به بازار را کاهش داده و با افزایش تدریجی قیمت نفت به اقتصاد کشورهایی که بخش زیادی از درآمدشان به درآمدهای نفتی وابسته است، کمک شود.

از ماه آوریل تا کنون این دومین باری است که کشورهای عضو اوپک با یکدیگر دیدار داشته‌اند.

دبیرکل بالاخره عوض‌شد/ یک خنثی جانشین یک خنثی شد!
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) سرانجام در نشست یکصد و شصت و نهم این سازمان که امروز (پنجشنبه، ١٣ خردادماه) برگزار شد برای انتخاب دبیرکل به اجماع رسیدند و محمد بارکیندو از نیجریه را به عنوان دبیرکل جدید این سازمان انتخاب کردند.

بارکیندو که مدت کوتاهی ریاست شرکت ملی نفت نیجریه را بر عهده داشت، در این پست دارای تجربه است و در سال ٢٠٠٦ به عنوان دبیرکل موقت اوپک ایفای نقش کرده است.

اعضای اوپک درحالی برای انتخاب دبیرکل جدید این سازمان به اجماع رسیدند که انتخاب دبیرکل جدید به معضلی برای این سازمان بدل شده و اجماع نکردن اعضا برای انتخاب یک فرد، دوره دبیر کلی عبدالله سالم البدری، دبیر کل لیبیایی اوپک را به درازا کشانده بود.

بر اساس روال عادی، البدری، سرپرست دبیرخانه اوپک باید در سال ٢٠١٣ از این مسئولیت کنار می رفت، اما به دلیل نبود اجماع برای انتخاب دبیرکل جدید، دوره مسئولیت وی بارها تمدید شده است؛ با توجه به سازوکار تصمیم گیری در اوپک برای انتخاب دبیرکل، همه ١٣ عضو این سازمان باید بر سر یک کاندیدا اجماع کنند.

بارکیندو از نیجریه، ماهندرا سیره گار از اندونزی و علی رودریگز از ونزوئلا کاندیدای اصلی برای احراز پست دبیر کلی بودند.
 
کلمات کلیدی : عربستان+قیمت نفت+اوپک
 
یاسر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۸:۴۳:۲۰
وقتي در دولت قبل در،نشست هاي اوپک بدون تعیین سقف توليد , کار به اتمام میرسید,(مانند وضعیت فعلی)اعضای نفتی اعتدال,انتقاد می کردند,که بله, دیپلماسی دولت قبل در اوپک ضعیف است و افراد کارکشته حذفً شدن(منظور خودشان بود) الان خودشان سه سال است،كه بدون هیچ دستاوردی از نشست اوپک بر می گردن!!! (3738538) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۸:۴۷:۵۸
درود بر جناب زنگنه

وزير مقتدري براي تمام فصول (3738547) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۲۱:۲۵:۱۳
خوب هستی شما ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3738694) (alef-11)
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۲۱:۲۵:۴۶
پس کجا بالاخره یک تدبیر, فقط یک تدبیر خواهیم دید ؟ (3738695) (alef-11)
 
مشکین نقاب
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۱۹:۲۱:۵۲
مونده م چرا نفت با آمدن احمدی‌نژاد گران شد و با رفتنش ارزان؟! (3738583) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۲۰:۳۸:۰۸
سعی کن اسمشم تو ذهنتم نیاری (3738663) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۱۰:۲۴:۱۳
خوب سؤال کرد جوابشو بده ... واقعاً جرا نفت با آمدن احمدی نژاد گران شد و با رفتنش ارزان؟! (3739075) (alef-11)
 
م.ا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۲۱:۲۸:۴۹
عربستان اون موقع خطري ازطرف ايران احساس نمي كرد.پولاشو جمع می کردبرای امروز که ازبازگشت ایران ترسیده. (3739816) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۰۰:۲۰:۵۴
دوست عزیز افزایش قیمت کالاها و نفت و..از قاعده عرضه و تقاضا پیروی میکنه و یک میلیون بشکه ای که ما داریم هم تاثیری در این حد نداره اگر نفت ما در قیمت تاثیر داشت با تحریم ما و کاهش عرضه نفت از طرف ایران که تا نردیک 900 هزار بشکه در روز هم کاهش یافت می بایست قیمت نفت بالا میرفت اما دیدیم که تا 23 دلار هم پایین اومد. ادوار تجاری رو از اقتصاد مطالعه بفرمایید و قیمت نفت رو به این مسائل ربط ندهید.
اگر منحنی قیمت نفت رونگاه کنید میبینید ماه ها قبل از روی کار اومدن احمدی نژاد قیمت هر بشکه نفت به طرف قیمتهای بالا حیز برداشته بود
در سال 2009 یا سالهای 87 و 88 با روی دادن رکود اقتصادی در غرب و کاهش تقاضا برای نفت قیمت به حدود 50 دلار رسید و چند ماه در این قیمت بود لذا اصلا ربطی نداره
ضمنا دولت قبل حدود 600 میلیارد دار درامد نفتی داشت که حدود 60 درصد کل درامد نفتی ایران از اول انقلاب تا سال 92 هست اما با رکود -6.8 اقتصاد در سال 92 به دولت بعد تحویل داده شد.
شایان ذکره است که کل درامد ایران در زمان جنگ 102 میلیارد دلار بوده
منصف باشیم (3738855) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۰۰:۳۷:۱۶
بسیار سوال جالب و عمیقی است. (3738867) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۰۳:۳۵:۴۹
نفت بالا بود به خاطر جنگ عراق و خیلی موارد دیگه... ربطی به احمدی نژاد نداره (3738957) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۱۱:۲۸:۰۰
الان عراق صلحه؟ (3739128) (alef-11)
 
مشعود
Germany
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۱۳:۲۵:۳۰
شما خودت از حرفی که زدی مطمئنی؟
قبلا جنگ نبود. الان نیست؟
شما میدونید در زمان احمدی نژاد بین ایران و ونزوئلا با تهدید به افزایش صادرات عربستان چی گذشت؟
شما فقط سیاست خارجی دارین؟
شما اصلا انصاف دارین؟ چقد سیاه نمایی؟ (3739278) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۵ ۰۰:۰۲:۴۴
دقیقاً با آمدن دولت روحانی نفت ارزان شد چه ربطی به جنگ عراق داره ... این را در تغییر سیاست های ما در امور خارجه در این دولت دنبال کنید بیشتر به جواب می رسید ... به خدا نتیجه دیپلماسی التماس بیشتر از این نیست ... مثلاً التماس های آقای ظریف به امیر کویت در مجمع عمومی سازمان ملل برای پادرمیانی جهت صدور ویزا از طرف سعودی ها در جریان کشتار حجاج ایرانی ... یادمون که نرفته (3739999) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۱۲:۳۴:۴۳
رشد قیمت نفت در زمانی که احمدی نژاد تشریف آووردن! 51 دلار بود و روند سعودی داشت از قبل از احمدی نژاد. این روند و شرایط بازار جهانی بود. فکر میکنی استراتژی احمدی نژادی پشتش بوده؟؟؟؟؟؟
اما مساله مهم اینجاس. میانگین قیمت نفت در قبل از امدی نژاد 12 و دوره ایشون 110 دلار شد چرا زندگی معیشت مردم بهتر که نشد بدتر از بدتر شد؟
چرا دلار اینطور بالا رفت تو دوره ایشون؟
چرا تورم سر سام آور شد؟
چرا رشد اقتصادی منفی شد؟
چرا این همه امار بد و بدبختی مردم بیشتر شد با وجود نفت 110 دلاری؟
الف دیگه واقعا خیلی بی انصافی اگر اینو نشر ندی. (3739208) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۳ ۲۰:۲۳:۰۲
اوپك با اين همه تضاد و دشمنى داخلى ماهيت وجودى خود را از دست داده
نه أعضاء به مصوبه ها پايبند هستند نه اصولا تصميم سرنوشت ساز و مهمى گرفته ميشود (3738650) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۴ ۰۰:۳۴:۲۲
ایران هم باید سقف تولیدش را تا 8 میلیون بشکه افزایش دهد و از این راه توانائی اقتصادب بلند مدت خود را افزایش دهد که البته با یک برنامه ریزی مدون قابل حصول است. اولا با افزایش ظرفیت تولید تعداد بسیاری شغل در خود صنعت نفت ایجاد می شود. دوما زیر ساختهای فعلی ضعیف صنعت نفت تقویت می شود. سوما پول حاصل از فروش افزوده نفت در صندوق ذخیره ملی سبب رونق اقتصادی می شود. چهارم انکه حوزه های مشترکی که در حال حاضر قطر و امارات و عراق با تمام توان از ان برداشت می کنند بیهوده هدر نمی رود. پنجم انکه ایران بعنوان یک تولید کننده اصلی دیگر براحتی قابل تحریم نیست. ششم انکه سود حاصل از این افزایش تولید در بخش صنعت و کشاورزی سبب رونق می شود. (3738865) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۳-۱۵ ۱۵:۰۹:۱۹
يه نگاهى به گذشته بيندازيد هر وقت زنگنه ودولت اصلاحات اومده نفت پايين اومده ! راستى چرا ؟!
امروز هم كه حتى عربستان خائن هم به ضرورت متوقف كردن توليد براى افزايش قيمت پى برده چه كسى جز زنگنه مانع افزايش قيمت نفت شد !؟ (3740624) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.