توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 285573
پولیتیکو: اوباما به گام‌های بعدی با ایران چشم دوخته است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۰
اظهارات اخیر مقامات آمریکایی از برنامه‌ریزی‌های راهبردی جدید در درون دولت برای همکاری با تهران جهت ایجاد ثبات در منطقه خاورمیانه اشاره می‌کند.

به گزارش فارس، پایگاه خبری پولیتیکو با تحلیل اظهارات مقامات آمریکایی در روزهای گذشته نوشته باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا چشم به گام‌های دیپلماتیک بعدی با ایران دارد. جان کری، وزیر خارجه آمریکا، به نوشته پولیتیکو، در همان حال که در حال دفاع از نتایج پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران است، در اظهاراتی رو به جلو و جسورانه از همکاری با تهران در طیف گسترده‌ای از بحران‌ها نیز سخن می‌گوید.

کری در نشست شورای روابط خارجی که جمعه برگزار شد گفت: «می‌دانم که خاورمیانه‌ای که در کوران آتش است را با این توافق هسته‌ای بیشتر می‌توان مهار کرد و این به ما قابلیت‌های بیشتری برای حل و فصل این آتش‌ها می‌دهد.»

وزیر خارجه آمریکا گفته در خلال مذاکرات هسته‌ای سرسختانه تلاش کرده سایر مسائل منطقه را با جواد ظریف، همتای ایرانی‌اش مطرح کند، اما ایرانی‌ها از اختیار لازم برای گفت‌وگو در این باره برخوردار نبوده‌اند.

کری در ادامه گفته از زمان امضای توافق هسته‌ای، هم ظریف و هم رئیس‌جمهوری ایران به صراحت از آمادگی تهران برای گفت‌وگو درباره مسائل منطقه‌ای خبر داده‌اند.

پولیتیکو می‌نویسد: «اظهارات کری به برنامه‌ریزی راهبردی جدید دولت برای استفاده از اهرم تغییر در روابط با تهران جهت کمک به ایجاد ثبات در منطقه خاورمیانه اشاره می‌کند.»

با این حال، به نوشته پولیتیکو، از تردیدها درباره اراده ایران برای ایجاد تغییر در سیاست‌ خارجی‌اش هم که بگذریم مسائل آنقدر پیچیده‌اند که اجازه خوش‌بینی بی‌محابا را نمی‌هند.

جیمز کلاپر در نشس امنیتی آسپن که روز جمعه برگزار شد گفت: «هیچ شکی درباره رفتار ایران و کارهایی که آنها در منطقه انجام می‌دهند، ندارم؛ درباره ترویج تروریسم توسط آنها و حمایتشان از گروه‌هایی مانند حزب‌الله. و این توافق به خودی خود و به تنهایی رفتار آنها را تغییر نخواهد داد.»

وی در ادامه تصریح کرد: «اینکه آیا بتوانیم این توافق را زیربنا قرار دهیم و نگاهی به آینده داشته باشیم، چیزی است که هنوز نمی‌دانم.»
 
کلمات کلیدی : اوباما
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.