نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 415172
سرزمین گنج های هامون و تفتان
فرزان سعیدی، 28 آبان 95
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۷


با حضور در استان سیستان و بلوچستان اولین مساله ای که به چشم هر ناظری می آید محرومیت و فقر استان است. محرومیتی که با وجود ظرفیت های استان غیر قابل پذیرش و رنج آورتر می گردد.

ظرفیت هایی چون ارزان ترین نیروی کار ایران، حدود چهار میلیون تن تولیدات کشاورزی وباغی، معادن، ظرفیت دانشگاهی وفنی - حرفه ای، توانمندی های بازرگانی خارجی، بزرگترین سطح زیر کشت نخیلات ایران، میوه های گرمسیری، عسل، منابع آبی، بندر جنوب، همسایگی با دوکشور پاکستان و افغانستان، بازارچه مرزی، مسیر ترانزیتی ریلی، آثار باستانی، مناطق گردشگری و... که هر یک از این ظرفیت ها برای پیشرفت منطقه و محرومیت زدایی کافی می باشد.

محرومیت استان در کنار عدم اقدام موثر در کاهش فقر، بی اعتمادی و ناامیدی مشهودی را در میان مردم به وجود آورده است. که این مساله با وجود نگاه امنیتی و نگاه از بیرون در حل مسائل استان باعث تشدید فضای امنیتی و بی اعتمادی و تقویت سوءظن شیعه سازی اهل سنت منطقه ( با اقدامات نسنجیده و بعضا ناصحیح ) شده است. البته حرکت های افراطی مذهبی، اقدامات تروریستی و فضاسازی رسانه های بیگانه بستری شده است تا در رابطه ای دوطرفه و مکمل، این نوع نگاه در پرداختن به مسائل استان تقویت و مورد پذیرش قرار گیرد.

استان سیستان و بلوچستان زمانی می تواند در مسیر پیشرفت گام بردارد که نگاه پایتختی حاکم بر تحلیل و حل مسائل استان جای خود را به فهم و بینش درونی و بومی بدهد تا نگرش و دیدگاه های واقعی جایگزین نگاه ها و تصاویر هوایی از مسائل استان گردد. چرا که مقدمه پیشرفت منطقه اصلاح نگرش موجود به استان می باشد. لذا تغییر نگاه منفی و امنیتی به نگاهی هوشمندانه، نازک اندیشانه و ظرفیت نگر به استان لازمه پیشرفت استان است. تا بدنبال آن مشارکت مردم، توانمندسازی مردم و در آینده کاهش محرومیت و توسعه پایدار منطقه حاصل گردد.

یکی از بسترهای موجود برای ایجاد تعامل سازنده درون استانی و برون استانی و همچنین بین المللی، به همراه مشارکت دادن توان مردمی در توسعه منطقه ای مسیر ترانزیت زائران اربعین حسینی(ع) از مرز استان می باشد. مرزی که سالانه در ایام اربعین امام حسین (ع) پذیرای زائران بیشمار پاکستانی و دیگر کشورها است. این زائران مسیر های طولانی بدون موکبی را با مشکلات ویزایی - که هیچ دیپلماتی برای آن رایزنی نکرده - طی می کنند تا با اشک شوق و سجده شکر به ایران برسند. جایی که مامن خود می دانند و از عشق به رهبری سخن می گویند. و حکومت [امام] سید روح الله خمینی و [امام]سید علی خامنه ای را تداوم حکومت مختار سقفی میدانند و مدام از آمادگی خود برای جهاد سخن می گویند.
 
. چنین ظرفیت عظیمی که می توانست عامل رایزنی های فرهنگی دو کشور، معرفی استان، ورود خدمات و مشارکت مردمی استان های دیگر و مشتاقان بسیار موکب زنی در اربعین، به سازی زیرساخت ها، تعامل سازنده، کاهش افراطی گری، تقویت امنیت، تقویت فضای معنوی استان و ... گردد. اکنون تحت همان نگاه شدیدا نظامی و امنیتی نادیده گرفته شده است. و افسوس که در جنگ اقتصادی توجهی به تاکید رهبری بر مبارزه با محرومیت زدایی و اقدام و عمل جدی در مبارزه اقتصادی نشده است. و بسیاری از مجموعه ها از دستگاه دیپلماسی گرفته تا نهادهای مختلف ارزشی، شهرداری ها، بانک ها، مجموعه های دانشجویی و خود جوش بجای استفاده از ظرفیت عظیم اربعین در توسعه مکتبی و برپایی عدالت اجتماعی به عنوان اهداف انبیاء و ائمه، عرصه اربعین حسینی (ع) را مسابقه ای برای عرض اندام و برپایی موکب یافته اند. این در حالی است که توجه به این ظرفیت  گام موثری در تعامل بین المللی و رفع محرومیت های منطقه و جامعه مسلمین خواهد داشت.

 لاحول ولاقوه الا بالله
 
 
کلمات کلیدی : استان سیستان و بلوچستان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۵:۰۸:۳۸
واقعا درد اور هست که خیلی از ساکنان این استان حتی شناسنامه هم ندارند
راه درست و مدارس هم بماند که کپری هستند
تنها استان بدون گاز استان
مردم این گوشه از سرزمین غریب هستند مرکز نشینان کاری بکنند
هامون خشکید و کاری نشد (4021277) (alef-13)
 
نور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۱۶:۵۹:۵۶
متاسفانه بلوچستان وسیستان مورد بی مهری حکومت ها بوده وهست. (4021351) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.