نظر منتشر شده
۶۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 177177
برخورد با تحریمهای غرب؛مصالحه در برابر مقابله
دکتر یاسر سبحانی فرد*، 11 بهمن 91
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۰۶
اعمال تحريم قدمتي به ژرفاي تاريخ اجتماعي بشر دارد.آنگاه كه دو اجتماع مختلف انساني به دلايلي نظير داشتن منافع مشترك و در عين حال محدود با يكديگر دچار اختلاف شدند. در اين نزاع ها اجتماع برتر مي توانست با برتري خود تمامي منافع را به خود اختصاص دهد و حتي در مواردي زياده خواهي هاي خود را با ابزار نابودي و يا به استثمار كشانيدن ديگري ارضاء كند. اما با شروع روشهاي مقاومت اجتماع ضعيف تر، مسئله اي به نام تحريم شكل گرفت كه اولين شكل آن همان محاصره شهرهاي اجتماع ضعيف تر در پي كشيدن ديوار به دور اجتماعات بود. درواقع ايجاد حصار بر دور اجتماعات اولين مانع در برابر اجتماع برتر و شكل دهنده روشي به نام محاصره و يا تحريم از سوي مهاجم برتر بوده است. اين روش قدمتي به بلنداي تاريخ دارد. نوشتار پيش رو با تمركز بر منطق و اتفاقات تاريخي مختلف در پي بررسي زواياي مختلف دو انتخاب در برخورد با غرب در مسئله پيش آمده اخير مي باشد.

انتخاب اول مقابله در برابر تحريم ها
در صورتي كه تحريم كننده به هدف نابودي ذاتي اجتماع مورد نظر تحريم ها را اعمال كرده باشد كوتاه آمدن در برابر تحريم ها نه تنها درست نيست بلكه هيچ دردي را هم دوا نخواهد كرد. براساس همين اصل بود كه پيامبر اسلام به مدت ۳ سال شديدترين تحريم ها را كه از سوي مشركان مكه بر ايشان و پيروان اعمال شده بود تحمل نمود. ايشان نه تنها در برابر اين تحريم ها كوتاه نيامدند بلكه با تحمل آن در حد مرگ پيروان، ايستادگي كردند. دليل اين واكنش اين بود كه در اين تحريم ها و مقابله هاي صورت گرفته هدف مشركان اين بود كه مسلمانان و پيامبر درست از اعتقادات خود كشيده و به عبارتي ذات خود را دچار استحاله نموده و تغيير هويت دهند.

چنين واكنش هايي در طول تاريخ به كرات رخ داده، آنجا كه يك قوم مهاجم شهر ديگري را محاصره مي كرد و از آنجا كه هدف نابودي تمدن شهر مورد تهاجم بود تسليم شدن در برابر محاصره شهر تنها مرگ را به جلو مي انداخت و تغييري در هويت اجتماع ايجاد نمي كرد و براي همين شهر تا پاي جان مقاومت مي كرد.

بر همين اساس اگر هدف غرب از تحريم ها نابودي هويت ديني و اعتقادي و استقلال و رفتار ما تشخيص داده شود مي بايست در برابر آن ايستاد و اين مسيري است كه اگر افتخارات تاريخي ما نظير شاه عباس، نادر شاه، كورش كبير و غيره هم بودند آن را انتخاب مي كردند. نشانه اين نوع از تحريم ها اين است كه اگر ما از بهانه هايي كه تحريم ها به خاطر آن صورت گرفته اند كوتاه بياييم واكنشي براي حذف و يا تضعيف تحريم ها از سوي غرب ديده نمي شود.

انتخاب دوم مصالحه در برابر تحريم ها
با بررسي تاريخي و عقلاني مي توان به اين نتيجه رسيد كه در شرايط زير مي بايست در برابر قدرت تحريم كننده به مصالحه نيز فكر نمود و تحت شرايطي اين انتخاب را صورت داد.

۱- وقتي هدف تحريم ها، نابودي ذاتي نيست.
در صورتي كه هدف از تحريم ها و فشارها نابودي اساس اعتقادات و استقلال يك جامعه نباشد، آنگاه بايد بررسي نمود كه آيا تن دادن به خواسته تحريم كنندگان براي ما بيشر زيان دارد يا مقاومت در برابر آنها. در واقع در اين حالت مي بايست به يك محاسبه سود و زيان و فرصت از دست رفته اقدام نمود و سپس تصميم گرفت. همچنين بايد توجه داشت كه اگر كوتاه آمدن در برابر خواسته هاي غرب موجب گستاخي آنها شده و آنها دوباره خواسته جديدي را مطرح مي كنند آنگاه اين خواسته ها و حتي سلسله خواسته هاي احتمالي را نيز در محاسبات دخالت داد.

به عنوان مثال اگر خواسته غرب تنها توقف غني سازي ۲۰ درصد است بايد ديد آيا اين موضوع به هزينه تحريم ها مي ارزد؟ و اينكه آيا اين آخرين خواسته غرب خواهد بود يا اينكه در پي كوتاه آمدن ما آنها سلسله خواسته هاي جديدي را در ساير نقاط مثل امور نظامي و هويتي از ما طلب خواهند كرد و اينكه آيا اصلا وقتي به خواسته آنها تن دهيم آنها از موضع تحريم خود كاملا كوتاه خواهند آمد يا خير.

۲- وقتي در آينده هم مي توان به هدف فعلي دست يافت.
در صورتي كه بدانيم هدف تحريم كنندگان از بين بردن ذات اعتقادات و هويت ما نيست بايد اين محاسبه را نيز انجام داد كه آيا مي توان در موقعيتي مناسب دوباره به خواسته فعلي خود رسيد؟ چرا كه اگر ذات و هويت ما باقي بماند آنگاه احتمال بازگشت به شرايط فعلي وجود خواهد داشت. بر همين اساس بود كه پيامبر اسلام با انجام صلح حديبيه، زمينه را براي رشد اسلام در ساير زمينه ها آماده نمود و اين صلح چنان به اسلام نيرو داد كه براندازي نظام شرك در چند سال آينده كه همان هدف اسلام بود از همين رهگذر تامين شد. بر همين اساس بود كه شاه عباس به طور موقت به خواسته عثماني ها تن داد تا بعدها و پس از شكست ازبكستان و قدرتمند شدن دوباره خواسته خود را از عثماني به چنگ آورد. تاريخ اين مصالحات درست و عاقلانه را به كرات تجربه نموده است.

۳- وقتي اهداف تحريم دفع تهاجمات ماست.
گاهي از اوقات هدف تحريم ها دفع تهاجم اجتماع مورد تحريم است. در اين صورت اگر ما داراي چنان قدرتي هستيم كه تهاجم را به كمال برسانيم و به اهداف خود دست يابيم مقاومت در برابر تحريم ها مي تواند سومند باشد ولي در غير اين صورت اگر قرار باشد هويت ما به همين علت در خطر باشد به هيچ وجه كار عاقلانه اي را صورت نداده ايم. مقابله با تحريم ها و اجتماعات مهاجم در اين حالت همان روش سلطان محمد خوارزم شاه است كه با غرور با چنگيز خان برخورد نمود و درخواستهاي مصالحه او را مغرورانه براي چند بار رد كرد و اوضاع به جايي رسيد كه فرهنگ تمدن ايران و اسلام به شدت مورد تهاجم واقع شد و كشور تا صدها سال به صورت مستقيم و تا به امروز و بعد از ۷۰۰ سال به صورت غير مستقيم از تبعات آن در رنج است.

اگر در اين وضعيت هستيم بايد با تفكري عاقلانه خود را از اتهام تهاجم بر عليه ديگران مبرا كرده و اطمينان را به دشمن بازگردانيم كه ما در پي تهاجم به شما نيستيم و نگران نباشيد و اگر اين كار صورت نگيرد و هويت اسلامي و فعلي ايراني ما نابود و يا تخريب شود چه كسي پاسخگوست؟ اگر اين وضعيت در حال حاضر وجود داشته باشد ما قرباني رفتار تهاجي هستيم كه اتفاقا از موضع ضعف انجام داده ايم و همراه كردن اين وضعيت با غرور كاذب ممكن است تمامي ارزش ها، اعتقادات و خون دل خوردن هايي را كه در اين ۳۰ و اندي سال صورت داده ايم به باد فنا بسپارد.

نتيجه
نوشتار فوق تنها يك بررسي تاريخي و منطقی بود كه وجود اطلاعات آن را تكميل مي كند. بنابراين مسئولان و تصميم گيرندگان كشور هستند كه با توجه به اطلاعاتي كه دارند مي توانند در اين مورد تصميم درست را اتخاذ كنند. در صورتي كه تحريم هاي فعلي غرب ناشي از عدم اطمينان به ما بوده و در صورتي كه اين تحريم ها ذات و هويت ما را هدف نگرفته و در صورتي كه در آينده نيز مي توان به اهداف فعلي دست يافت بر مسئولان كشور است كه مصالحه را بر مقابله ترجيح داده و كشور را دچار زحمت و فراتر از آن نابودي نكنند ولي در صورتي كه مشخص است تمايل اين كشورها به تغيير هويت و اعتقادات ماست خودكشي از ترس مرگ روا نيست و بايد پيامبر گونه در برابر تحريم ها ايستاد. باشد كه همچون موريانه اي كه عهدنامه را خورد، دستي از غيب برون آيد و كاري بكند.

* بازنشر از معادله
 
حسین
Canada
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۱۲:۰۹
ممکنه بفرمایید اگر همین الان ما صددرصد تسلیم خواسته های غرب بشیم. اون خواسته های نابود کننده ای که شما میگید غرب از ما می کنه چیه؟
مثلا یه سری از خواسته ای نابود کننده غرب از هند و پاکستان و ترکیه و کره و یا امارات رو بفرمایید؟ (1109869) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۲:۱۶:۴۴
يك سوال دارم:
آيا هدف ما از دنبال كردن برنامه هسته اي صرفا اقتصادي است؟
پاسخ به اين سوال بسياري از مباحث را روشن مي كند. (1110217) (alef-7)
 
ياسر سبحاني فرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۰:۳۰:۴۲
به نظر بنده خير
اتفاقا در حال حاضر حتي توليد برق به روش خودمان صرفه چندان اقتصادي ندارد.مثل توليد كننده اي كه با تيراژ پايين مي سازد و نسبت به رهبران فعلي بازار نمي تواند اقتصادي توليد كند

اين موضوع تبعات اقتصادي در داز مدت دارد كه در دراز مدت بسيار براي كشور به صرفه است .اما اصل موضوع بالارفتن قدرت چانه زني كشور است.
در زمينه اهميت اين موضوع همين بس كه اگر اين موضوع مهم نبود غرب اين همه روي آن تمركز نمي كرد . اگر غير مهم است چرا آنها رها نمي كنند.


ولي نظر حقير مهم نيست (1110804) (alef-13)
 
ياسر سبحاني فرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۰:۴۲:۵۴
جتاب آقاي حسين

به نظر بنده اصل قضيه يك چيز است . ايران بر خلاف جهت جريان جهاني و غرب ساخته حركت و شنا مي كند.
حال اگر ايران با اين نوع حركت بتواند در دنيا پيشرفت كند كل و نوع حركت انها زير سوال خواهد رفت

يعني ساير كشور هاي دنباله رو و يا ترسنده از آنها اين سوال را مطرح مي كنند كه اگر ايران توانست ما هم مي توانيم؟در اين صورت غرب ديگر نمي تواند بگويد يگانه راه پيشرفت تقليد و همكاري با ماست

اين موضوع براي غرب بسيار مهم است و براي همين به هر قيمتي شده نخواهند گذاشت با با اين روش در دنيا پيشرفت كنيم. به اصلاح انها نمي خواهند مكتب موفقي غير از تعاريف خودشان در دنيا وجود داشته باشند

براي همين هر چيزي كه نشانگر پيشرفت باشد و ما به آن برسيم با آن مخالفت مي كنند. ولي اگر كشوري مثل عربستان قوانين اسلامي را حتي بيشتر از ما رعايت كند با آن كاري ندارند چون عربستان چنين ادعايي ندارد (1110815) (alef-13)
 
محمد
France
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۲:۴۵:۲۶
حسین :شما خیلی خوش خیال تشریف دارید! (1110276) (alef-7)
 
مفسر
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۳:۰۶:۰۱
داشتن ارتباط معمولی در سطح بین الملل و عدم ایجاد تنش و کمی انعطاف برای داشتن تعامل بهتر با سایر کشورهائی که قطعا از نظر مذهبی و ایدئولوژی و طرز تفکر با ما فرق دارند به منزله تسلیم در برابر سایر کشورهای ابرقدرت و غیر ابر قدرت نیست و درعین داشتن روابط میتوان در مقاطع و امورات حساس مستقل بود و زیر بار زورگویان نرفت و از طرفی مانع صدمه به " منافع ملی " که همانا بیشترین پیشرفت با کمترین هزینه و ایجاد رفاه و آسایش برای مردم کشور می باشد گردید.... مگر تمام کشورهائی که مثلا با امریکا ارتباط دیپلماتیک و اقتصادی دارند تسلیم امریکا شده اند و استقلال خود را از دست داده اند؟! از کشورهای قدرتمندی مانند روسیه و چین گرفته تا پاکستان و هند که حتی سلاح اتمی خودشان را بطور رسمی آزمایش کرده اند آیا تسلیم محض و مطیع امریکا هستند؟! در عالم سیاست نباید همه چیز را فقط 2 رنگ سیاه یا سفید دید بلکه رنگهای دیگری هم در این میان وجود دارند که نه سیاه است و نه سفید.... (1110325) (alef-7)
 
مرتضی
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۲:۲۱:۴۵
"روزنامه «ایندیپندنت» می نویسد که همزمان با تشدید تحریم های بین المللی علیه کره شمالی و افزایش تنش به خاطر آزمایش موشکی این کشور گزارش هایی منتشر شده حاکی از آنکه افراد گرسنه برای سیر کردن شکم خود کودکان خردسال و یا جسد مردگان را می خورند"
این خبر تعدادی از سایت ها و خبرگزاری های داخلی است. چرا حداقل با کشورهای مسلمان منطقه و یا جهان روابط حسنه تری برقرار نمی کنیم و راه جدیدی برای موضوعاتمان نمی اندیشیم؟ (1110587) (alef-7)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۳۸:۱۳
حسين آقا اين همان سوالي است كه نويسنده كرده

ايشون فقط حالتهاي مختلف رو بيان كرده (1110754) (alef-7)
 
France
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۳۸:۲۶
خواسته غرب چیه-ایدئولوژی نداشته باش-دیگران یاد نگیرند از تو که میتونی بدون درجبهه غرب بودن هم پیشرفت کنی-هرچه ما گفتیم بگو چشم اون وقت اگه پیشرفت کنی هم اشکال نداره- تازه ماکمکت هم نمیکنیم خودت برو پیشرفت کن مثل کره و ژاپن -می خواییم جایی اشغال کنیم نه نگو خودت هم بیا کمک ما مثل افغانستان وعراق (1110755) (alef-7)
 
اميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۳۹:۲۵
خواسته هاي نابود كننده غرب اينه كه استقلال نداشته باشيم و در همه امور اول منافع اونها رو تامين كنيم و اگر هم جهت بود منافع خودمون
اينكه بله قربان گو باشيم
اينكه فرهنگ اونها رو كاملا و در بست و چشم بسته بپذيريم (1110759) (alef-7)
 
حميدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۴۵:۱۸
اگر كوتاه بيايم و از طرفي هم اگر انرژي هسته اي بهانه باشه فردا مي گن چرا موشك داريد ؟چرا تانك داريد؟چرا مقاله زياد مي نويسيد؟چرا زناتون حجاب دارند؟چرا با ما هماهنگ نمي كنيد و اجازه نمي گيريد؟
اونقدر گير مي دن كه اوني كه اونها مي خوان باشيم نه اوني كه خودمون مي خوايم؟

بايد ديد اين موضوع بهانه است يا نه (1110769) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۴۷:۰۷
جناب حسين
شايد فقط زير لوگوي مقاله رو خونديد كه قسمتي از مقاله است كه به نفع انتخاب مقابه است وگر نه مقاله حالتهاي مختلف رو بيان كرده و انتخاب را به كساني سپرده كه اطلاعات كافي دارند (1110770) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۱:۲۹:۲۹
افرین دوست من شاید این محور چرخ عدالت بخوره توی بعضی ها... (1110886) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۳۱:۲۱
ببینم الان هویت ما چیه که اونا باهاش مشکل دارن؟
اسلام نابیم یا مثلا اخلاق نابیم؟!
اینهمه کشور توی دنیا با هویتهای مختلف منجمله اسلامی، مثلا هویت ما چه خطری داره براشون؟
ما اگه هنر کنیم خودمون را جمع کنیم و عاقلان میدونن که هویتمون برای کسی زحمتی نداره.
در مورد هسته ای هم حق دارن بهمون اطمینان نکنن. الان بشار اسدی که ما ازش حمایت 100 در صدی میکنیم داره مردم خودشو با بمب خوشه ای میکشه پس وای به حال اینکه دستش میرسید و ومیتونست مردم جاهای دیگه را بکشه.
حالا شما کوتاه بیاین اگه دیدین هویت بی نقصتون در معرض خطر قرار گرفته دبه بفرمایید! (1109920) (alef-1)
 
Australia
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۱:۱۷:۵۶
عالی و کاملا درست (1110546) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۱۴:۰۲
فوق العاده گفتی! (1110740) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۴۰:۱۸
در شرایط فعلی دشمن به سیم آخر زده است و از هر اقدامی علیه ایران کوتاهی نمی‌کند و تا سرحد ناجوانمردی و ظلم، ملتی را در تحریم قرار داده است. تنها راه شکست تحریم‌ها مقاومت است و اگر با دشمنان مذاکره کنیم نشان از تأثیرگذار بودن تحریم‌ها دارد و تقاضاهای دیگری از ما خواهند داشت. اگر دشمنان بدانند تحریم‌ها در مواضع جمهوری اسلامی ایران تغییری نداشته پیشنهاد مذاکره می‌دهند و شرایط ما را می‌پذیرد (1109938) (alef-1)
 
حسین1
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۸:۴۹:۰۹
عزبزم اگه کوتاه آمدیم و کوتاه نیامدند بیشتر کشورها از دایره تحریم ما خارج میشوند. اونوقت راحت تر میتونیم در برابر زیاده خواهیهاشون مقاومت کنیم.
چرا خودمان اینقدر مشتاق شعب ابیطالبیم؟! (1110722) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۴۱:۴۷
هدف اصلی قدرتهای استکباری از اعمال تحریم ها، مردم ایران هستند تا فشارها باعث شود که مردم به ستوه بیایند و از نظام اسلامی جدا شوند (1109942) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۴۴:۵۸
چرا توی این 34 سال به فکر اینکار نیوفتاده بودن؟ چرا وقتی به سفارت آمریکا حمله کردیم نفت رو تحریم نکردن؟ چرا وقتی با ناوگان آمریکا در خلیج فارس درگیر شدیم بانک مرکزی تحریم نشد؟ مگه نه اینکه هدف تحریم ها برنامه هسته ای نیست و هدف تغییر هویت ملت ایران است؟ (1110768) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۴۱:۴۹
تحلیل بسیار پخته و از سر فهم وعقلی است. هیچ کس از مسیر منطقی ضرر نکرده است. امیدوارم اکنون که حاکمان آمریکا مسیر تعادل را در پیش گرفته اند ، حکام ما نیز مسیر منطقی را انتخاب کرده و با یک تدبیر درست بهترین گزینه را جهت منافع مردم به پیش ببرند. (1109943) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۴۵:۴۸
من كه از اقتصاد و سياست سر در نميارم ميدونستم آخرش به اينجا ميرسه. چطور شما نميدونستيد (1109959) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۵۳:۱۸
جناب چند سال باید صبر کنیم؟ دو سال؟ 10 سال؟ 33 سال؟ چه کسی جواب ضرر ها و زیان ها را میده؟ حتما شما راست هم میگید دیگه؟ با این فسادی که برخی تو کشور راه انداختن چه جوری میشه به حرف شما و امثال شما اطمینان کرد؟ (1109974) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۴۰:۰۸
چه ربطي به بحث داشت؟ (1110760) (alef-7)
 
دلی خون
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۱۹:۵۵:۱۷
متاسفانه برخی مسولین فعلی ایران راه سر بریدن دشمنان با پنبه را نمیدانند وبا سر بالا حرف زدن فقط عطش خود را فرومی نشانند وخود را تخلیه میکنند وغافلند از فشارهای استخوان سوزی که فقط وفقط ملت سپر بلای ان است ودیگر هیچ. (1109977) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۱:۴۳:۵۱
نمونه بارزش ترکیه و هند و برزیله! با وجود تحریم ها همچنان مراودات خودشونو با ایران حفظ کردن! سر جنگ نداشتن با کشوری حتما به منزله ی تایید تمام حرف های اون کشور نیست ! هنر سیاست مدار عمل کردن تنها در راستای منافع ملیه ! سیاست مدار کسیه که حتی از دشمنش سود ببره ! (1110154) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۰:۰۰:۱۲
من فرض میکنم که برنامه هسته ای بهانه باشد و هدف تحریم ها تغییر هویت ملت ایران است.
حال شما به من نوعی بگویید که به چه امید و دلخوشی این شرایط سخت را تحمل کنم؟
با دلخوشی به مسئولین قانون شکن؟ رسانه های دروغگو؟ اختلاس های نجومی؟ پارتی بازی و رابطه سالاری؟ (1109989) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۳:۲۳:۲۲
دلخوش به میمونی باش که به فضا فرستادیم دلخوش به سیر نزولی پول ملی باش که سرانجام جائی متوقف خواهد شد دلخوش به همین الف باش که به هر حال صدتا یکی نظرت را میزند دلخوش به اینافزایش یارانه باش که آینده ات را میسازددلخوش...باقی این غزل را ای مطرب ظریف زینسان همی شمار که زینسانم آرزوست (1110606) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۸:۲۰:۱۸
انسان تا نيازهاي اوليه اش برطف نشده باشد ، هويت و فرهنگ برايش معنايي نخواهد داشت. (1110700) (alef-7)
 
حسین
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۸:۳۹:۳۰
در درستی فرضتون شک نکنید (1110713) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۰:۰۷:۵۳
شما را نمیدانم، ولی‌ هویت و اعتقادات من انرژی هسته‌ای نیست. اولویت اول من عزّت انسانها و اخلاقیات است که با رفتار های بی‌ قاعده امثال شما به کّل در حال از بین رفتن در جامعه است. (1110006) (alef-1)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۴۱:۱۷
كسي نگفت انرژي هسته اي هويت هست. بحث اينه اگر اونها به هويت ما كار داشته باشند انرژي هسته اي بهانه است و فردا يه چيز ديگه رو بهانه مي كنند و تازه ژر رو تر مي شن (1110762) (alef-7)
 
به خدا منم طرفدار جمهوری اسلامی هستم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۰:۱۳:۱۲
من خوشم نمیاد برای رسیدن به هدفم سریع گریزی به حرفای این مسئول و اون مسئول بزنم
تحریمها اثر داشته اصلا 50 درصد گرونیها ماله تحریمها خوب شد ولی
1-چرا دولت باید با بیکفایتی و عدم مدیریت 50درصد دیگه هم بکشه روی گرونیها
2-چرا باید بحث اصلی مجلس و دولت عزل و نصب آقای مرتضوی باشه
3-چرا صدا و سیما باید انقدر راحت همه چیرو نادیده بگیره و روندی رو پیش بگیره که حالم از توضیح دادنش دیگه بهم میخوره
5-چرا قوه قضائیه بجای فاش کردن کامل اسامی - الفبا به مردم یاد میده

بابا بیشرفا اون دختری که تو خیابون برای هر بوقی برمیگرده تا ببینه کی میاد سوارش کنه خواهر منه خواهر توئه
میدونه چقدر دختر رفتن دادن تا پول بگیرن باهاش زندگی کنن
در خانه اگر کس است یک حرف بس است
میدونم تلخ حرف زدم اما واقعیت رو باید گفت الف جان من به هیچکس توهین نکردم پس چاپش کن که اگه نکنی میشی مثل صدا و سیما (1110013) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۸:۲۲:۳۲
الف با اين نظراتي منتشر ميكني دو روز ديگه تو هم فيلتر ميشي. (1110702) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۱۸:۲۱
ماشالله توهین توش نیست
احساس می کنم بخش آخر این جمله یا رکیک است یا نگارنده منظور دیگری داشته
لطفا جهت حفظ سایت بررسی فرمائید
"میدونه چقدر دختر رفتن دادن تا پول بگیرن باهاش زندگی کنن"
منظور از این جمله رو من که نفهمیدم یا اونجوری که نگارنده دوست داشت نفهمیدم (1110744) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۴۲:۱۴
البته خيلي از اين هايي كه با بوق سوار مي شن بالاشهري هستند و از سر خوشي و فساد اين كار رو مي كنند (1110764) (alef-7)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۱:۰۴:۳۱
با تشکر از سایت الف که بالاخره راضی شد تحریم ها را هم از عوامل اصلی وضعیت امروز مردم ایران بداند در هر حال اگر جریان پول نفت مثل قبل از تحریمها وجود داشت دولت با تمام خرابکاریهایش میتوانست تا حدی جلوی این بهلبشوی اقتصادی را بگیرد (1110083) (alef-1)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۱:۳۱:۴۷
متاسفانه بی کفایتی و عدم سیاست و عدم کارایی مسئولین کار را به اینجا کشیده که حالا مردم بدبخت باید تاوانش را بدهند! در هیچ دولتی تا کنون حتی در زمان جنگ هم وضع مردم به این بدی نبوده ! (1110134) (alef-1)
 
ايراني واقعي نه اسمي
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۷:۲۲:۵۸
چه ربطي به بي كفايتي مسئولين داره.اين تحريمها از خوي وحشي گري رو به صعود مسئولين غربي نشات ميگيره و نشان دهنده اينه كه تاكنون اينگونه اقدام عملي در جهت پيشرفت و دستيابي كشورمون به علوم نظامي و هسته اي و ... انجام نشده بود.مردم ايران هم بسيار خوش بخت هستند كه در اين برهه از تاريخ ايران و براي رسيدن به آرمان خود هرگونه فشاري را تحمل ميكنن.اين يك قاعده ساده س:هر وقت ديدي تحريمها داره افزايش پيدا ميكنه بدون كشور داره با سرعت بيشتري پيشرفت ميكنه (1110656) (alef-7)
 
حسن
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۱:۲۵:۰۱
شاید شما یکی تحریمها به نفعتان بوده و ماشین شاسی بلند و دلارهای ... نصیبت شده که بلبل شدی.من یکی که تمام این پیشرفتها را تبلیغاتی و شعار میدانم. (1110879) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۴۳:۲۶
زمان جنگ چند سالت بود؟ يادت مي اد براي خريد روغن بايد يك روز تو صف مي ايستاديم
همه چيز اينطور بود . اعتراضت حق ولي زياده روي نكن (1110766) (alef-7)
 
علي
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۱:۴۱:۱۳
مصالحه در همين شرايط كه در اوج امادگي هستيم مي تواند منافع ملي مارا تامين كند ولي در شرايط سختر تحريمها بر توان مردم و ميزان رضايتشان تاثير زيادي خواهد داشت (1110150) (alef-1)
 
ن
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۱:۲۵:۴۴
عحب جوکی گفتی! (1110551) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۴:۳۹:۱۸
تحلیلی بسیار عالی (1110620) (alef-7)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۱:۵۴:۰۰
نوام چامسکی از سیاستمداران پر نفوذ غرب در تازه ترین تحلیلی که پیرامون رابطه امریکا با ایران داشته است می نویسد: بهترین راه در مذاکرات پیش روی، تعامل مثبت با ایران است. به گونه ای که ایران تعهد بدهد غنی سازی 20درصد را متوقف نموده و درمورد نقض حقوق بشر به خواست غرب تن بدهد (رعایت حقوق اقلیت ها از جمله بهائیان، رعایت حقوق همجنس بازان و ..)و در عوض امریکا نیز تعهد نماید از تحریم بانک مرکزی ایران صرف نظر نماید
ملاحظه میفرمایید که در مقابل کوهی از درخواستهای نامعقول، نرمشی را که نهایتا در ذهن دارند چشم پوشی از تحریم بانک مرکزی است. آیا به نظر شما در مقابل این منطق می توان کوتاه آمد؟ اگر بهانه تحریمها انرژی هسته ایست چرا از سال 1358 در تحریم امریکا هستیم؟ آیا پذیرش موارد مورد نظر غرب در مورد حقوق بشر به معنای چشم پوشی از مسلمات دین و آئینمان (و به قول نویسنده کمر بستن به نابودی ذات و ماهیتمان) نیست؟ (1110174) (alef-7)
 
حسين
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۱:۵۶:۰۳
آيا ما با هم متحديم؟آِيا عده اي دركوران تحريم شكمشان گنده تر نشده است؟آيا هيچ كس به بهانه تحريم هر كاري دلش ميخواهد با ملت نمي كند؟ آيا همانقدر كه فقرا ومتوسط جامعه متضرر شدهان مسيولين نيزفشار نداري را احساس كرده اند؟ آيا ثروتمندان هم كمي فقير شده انديا بر ثروتشان افزوده شده است؟
اگر پاسخ سوالهاي بالا منفي است پس همين امشب مسيولين در تلويزيون صادقانه با مردم سخن بگويد و اوضاع را توضيح بدهد تا ببينيد كه مردم چگونه سينه چاك از كشورشان واعتقاداتشان حمايت مي كنند . اما افسوس كه ديگر صداقت مرده است (1110177) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۲:۱۹:۳۸
آنقدر قطعنامه صادر کنید تا قطعنامه دانتان پاره شود!!"دکتر احمدی نزاد خطاب به شورای امنیت " (1110226) (alef-7)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۲:۴۳:۲۱
مردم چین اعتقادات خودشون رو دارن اما به خوبی با جهان تعامل میکنند. خواستم چیزی بگم ترسیدم شما هم مثل تابناک ناپدید بشین! (1110270) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۲:۴۵:۰۶
اصولا سوال اینجاست که ما چرا باید با همه دنیا در بیفتیم؟ نمیشه یک کشور بی حاشیه مثل سوئد یا مالزی باشیم؟ (1110275) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۳:۰۳:۵۵
درصورت حاکم بودن عدالت اجتماعی در کشور تحریم ها مشگل ساز نیست تحریم ها وقتی نابود کننده است که مردم مستضعف کشور هرروز وهر ساعت قدرت خرید خودرا ازدست میدهند وعده ای فرصت طلب هرروز ارزاق مورد احتیاج مردم را هر لحظه گران میکنند وعده ای هم در ناز ونعمت زندگی میکنند ودولت محترم سیاستهای اقتصادی درست ندارد (1110319) (alef-7)
 
کیسینجر ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۱ ۲۳:۲۹:۲۳
امریکا و غرب در پی الحاق ایران با عنوان استان ششم جمهوری قزاقستان هستند برای همین هم ما را تحریم کردند. مدتی پیش هم افغانستان را ضمیمه پاکستان کردند و عراق را ضمیمه کویت پس باید تسلیم نشویم! (1110388) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۰:۲۰:۳۴
برای شروع بهتر است ایران از غنی سازی سازی 20 درصد دست بردارد واعلام کند تا 3 ماه اگر تحریم لغو نشد شروع می کنیم بالاخره با عمل اونها میشه فهمید چی می خواهند البته با لغو تحریم هم ایران خودور وسایپا محصولشان را ارزان نمی کنند زیرا دولتی هستند (1110473) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۱:۱۱:۱۰
آقای نویسنده شما فقط موقع مصالحه یاد پیامبر و دستان غیبی میفتید؟
هویت ما توحید هست.
ذات استکبار اصلا من و تو و توحید سرش نمیشه داداش من.
پاشو گذاشته رو گلوت داره نفستو میگیره بعد میفرمایی تصمیم گیری نیاز به اطلاعات داره؟
حدیبیه و صلحش وقتی بود که جنگی شروع نشده بود.
ولن ترضى عنك اليهود ولا النصارى حتى تتبع ملتهم
((و یهود و نصاری از تو راضی نمی شوند مگر آنکه به دین آن ها در آیی))
120 بقره
بقیه آیه رو هم اگه صلاح دیدی بخون .کمک میکنه.
این همون دست غیبی هست که خود اوس کریم برای من و تو فرستاده نمیخواد منتظرش باشیم ,قبلا اومده. (1110534) (alef-13)
 
همشهری
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۱:۳۴:۲۴
وقتی پدری با دست خالی به خونه بیاد و شرمنده خونوادش باشه . وقتی پدر مادری فرزندشون به خاطر فقر جلوی چشمشون پر پر بشه . وقتی پول تحصیل فرزندشون رو نداشته باشن . اونجاست که نه هویت نه غرب نه تحریم نه..........................خواهند شناخت . لطفا در رفتار خودتون تامل کنید اقایون سیاستمدار (1110558) (alef-7)
 
احمد
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۱:۵۲:۴۰
اگه قراره در شرایط شعب ابی طالب زندگی کنیم همه باید با هم در یک سطح زندگی کنیم نه فقط قشر متوسط و حقوق بگیر جامعه گرانی ها رو تحمل کنن و یه عده هیچ فشاری بهشون وارد نشه ثانیا جمعیت 80 میلیونی ایران با عقاید متفاوت را نمی شود با جمعیت 100 نفری مسلمانان ان زمان در شعب ابی طالب مقایسه کرد (1110572) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۵:۰۸:۱۰
تحریم یعنی اعلام جنگ واقعی و چرا ایران پاسخ نمی دهد الله اعلم ایران باید با ازمایشات اتمی پاسخ دهد وگرنه هم تحریم شویم هم کار خاصی نکنیم این یعنی خود کشی ایران نباید اجازه دهد غربیها هر بلایی که خواستند سر ایران در بیاورند مثل کره شمالی انزوا بلاخره اثرش را خواهد گذاشت باید پاسخ درخور به امریکا و غرب داد (1110626) (alef-13)
 
ايرج ميرزا
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۸:۳۷:۲۰
می گویند روباه ها وقتی برای گرفتن مرغ به مرغدانی می زنند، معمولا با در بسته مواجه می شوند. سوراخ های مرغدانی هم به قدر کافی بزرگ نیستند که روباه بتواند از آن وارد شود. حیله ای که روباه می زند، این است که دم خود را از سوراخی وارد مرغدانی می کند و به شدت تکان می دهد. مرغ ها از این کار آشفته می شوند و به این طرف و آن طرف می پرند. در نهایت برخی از آنها سوراخی پیدا می کنند و خود را بیرون می اندازند. بیرون انداختن همان و طعمه روباه شدن همان.

استادی گرانمایه این مثال را می زد و می گفت اثر سیاست های تخریبی کشورهای خارجی بر یک کشور تحت تحریم اقتصادی، شبیه این است؛ یعنی کشورهای خارجی می توانند صدماتی را به کشور تحت تحریم بزنند؛ ولی در نهایت این صدمات در مقابل صدماتی که سیاست های غلط اقتصادی می تواند بر سر کشور آورد، به مراتب کمتر است.

اقا جان:از ماست كه بر ماست (1110711) (alef-7)
 
ALI
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۱۷:۱۲
دشمنی غرب با ایران نه به خاطر انرژی هسته ای که به خاطر احساس خطر از گسترش نظام مبتنی بر اسلام و استقلال خواهی در کشورهای خاورمیانه و به خطر افتادن منافع اقتصادی و... غرب است . این دشمنی ها از اول انقلاب در قالب جنگ تحمیلی ،تروریسم، تحریم ،تهاجم فرهنگی، آشوب خیابانی و فتنه های رنگارنگ نمود داشته است . پس دشمن تا جوهره اسلام خواهی و استقلال طلبی ملت ایران را نابود نکند راضی نمی شود. "ولن ترضی عنک الیهود و لا النصری حتی تتبع ملتهم" هرگز یهود و نصاری از تو (ای پیامبر)راضی نخواهند شد مگر آنکه از کیش آنان پیروی کنی. سوره بقره آیه 120. "به قول «واین برگر»، وزیر دفاع پیشین آمریکا:«ريشه ملت ايران بايد خشكانده شود» " (1110743) (alef-13)
 
آذرخش
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۰۹:۳۱:۳۵
آیا چیزی را در محاسباتمان فراموش نکردیم (1110750) (alef-7)
 
ایلیا
۱۳۹۱-۱۱-۱۲ ۱۰:۱۳:۳۷
همیشه عجولانه تصمیم گیری عجولانه تبعات بدی در پی دارد اکنون هم کار به جایی رسیده قدرت تصمیم گیری را از ما گرفتن - با این اوصاف باید از مردم نطر خواهی شود واز کسانی که خبره هستند کمک بگیریم الان هم حرفی نزنیم که بعدا مجبور به پس گیری آن حرف شویم مثل اینقدر تحریم کنید تا تحریم دونتان پاره شود - این قطعنامه ها کاغذ پاره ای بیش نیست و.... (1110783) (alef-13)