نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 433974
حقوق‌هایی که از اجاره یک‌ماه مسکن کمتر است
بخش اقتصادی الف، 22دیماه 95
درحالی بانک مرکزی هزینه ماهانه یک خانوار را ۲.۹میلیون تومان و ۳۵درصد این هزینه را مربوط به مسکن اعلام کرده که با این حساب هزینه مسکن کارگران ماهانه یک میلیون تومان می‌شود، براستی کارگرانی که ماهانه یک میلیون درآمد دارند، چه می خورند و چه می پوشند؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۵۴
تسنیم نوشت: کارگران که اغلب قشر متوسط و ضعیف جامعه را تشکیل می دهند بیان می‌کنند هزینه های معیشتی امسال حداقل 20 درصد بیشتر شده و چالش کسری درآمد آنها افزایش یافته است. بسیاری از کارشناسان بازار کار برآورد می‌کنند که اگر هزینه یک خانواده 4نفره سال گذشته 2.9 میلیون تومان بوده امسال این رقم به 3.5 میلیون رسیده است. تأمین معیشت و هزینه های زندگی از مهمترین مسائل و چالش هایی است که خانوارهای کم درآمد جامعه به صورت مستمر با آن روبرو هستند.

یکی از اصلی ترین گلایه های جامعه کارگری عدم برقراری تعادل بین هزینه ها و درآمد است و به اصطلاح دخل و خرج زندگی آنها هماهنگ نیست.

بانک مرکزی چندی پیش گزارشی از وضعیت درآمد و مصرف خانوار ایرانی در سال 94 منتشر کرد که حاصل آمارگیری  از هزینه و درآمد خانوارهای شهری در ایران طی سال 94 و با مراجعه به حدود 12 هزار و 700 خانوار نمونه بوده است.

بر اساس نتایج این بررسی متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار حدود 352 میلیون و 651 هزار ریال ( ماهانه حدود29میلیون و 388 هزارریال) بوده است. هزینه مزبور که شامل ارزش اجاری خانه شخصی نیز می باشد، نسبت به سال 93 معادل 7.3 درصد افزایش داشته است.

براساس گزارش بانک مرکزی، هزینه ماهیانه یک خانوار 4 نفره شهری در سال 94 ، 2میلیون و 938هزار تومان بوده، که این رقم نسبت به سال 93 بیش از 7درصد افزایش داشته است.

از کل هزینه های ناخالص خانوار به ترتیب 35 درصد به مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها، 23.6 درصد به خوراکی ها و آشامیدنی ها، 10.2 درصد به حمل و نقل، 8.3 درصد به کالاها و خدمات متفرقه، 5.8 درصد به بهداشت و درمان، 4.5 درصد به پوشاک و کفش، 4.1 درصد به لوازم، اثاث و خدمات مورد استفاده در خانه، 2.1 درصد به هر یک از دو گروه ارتباطات و رستوران و هتل، 2.0 درصد به تفریح و امور فرهنگی، 1.9 درصد به تحصل و 0.3 درصد به دخانیات اختصاص داشته است.

اگر بخواهیم مطابق مرکز آمار و بانک مرکزی محاسبه کنیم، 35 درصد حقوق یک کارگر سهم مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها و 23.6 درصد به خوراکی ها و آشامیدنی ها است و این مسئله به معنی این است که عمده حقوق کارگران صرف هزینه مسکن و خوراک می شود.

با فرض اینکه هزینه ماهانه یک خانوار 4 نفره در سال جاری هم همان 2 میلیون و 900 هزار تومان سال گذشته باشد، هزینه اجاره مسکن و انرژی های مصرفی در مسکن در هر ماه بیش از یک میلیون تومان می شود که از حداقل دریافتی بخش زیادی از کارگران بیشتر است و البته بخش عمده این هزینه مربوط به هزینه اجاره و رهن مسکن است. در حال حاضر در شهر تهران به ندرت مسکن با اجاره زیر 500 هزار تومان یافت می شود، با فرض اینکه بخشی از اجاره به صورت رهن پرداخت شود.

همچنین هزینه خوراک و پوشاک یک خانوار کارگری 4 نفره در شهر تهران با معیارهای بانک مرکزی در هر ماه حدود 700 هزار تومان می شود که 70 درصد حقوق دریافتی بخش عمده کارگران است.

حال با فرض اینکه هزینه مسکن، سوخت و خوراک و پوشاک یک خانواری کارگری که حداقل دریافتی اش به زور به یک میلیون تومان می رسد، از یک میلیون و 700 هزار تومان فراتر رفته است، مسئولان پاسخ دهند که کارگران مابقی هزینه های حمل و نقل، بهداشت و درمان، پوشاک، لوازم منزل، تحصیل، تفریح و ده‌ها هزینه دیگر را از کجا تامین کنند؟
 
کلمات کلیدی : ضریب جینی+حقوق‌ها+معیشت مردم+اجاره مسکن
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۲ ۱۱:۰۲:۲۵
اگر مي خواهيد اسيب هاي اجتماعي كم شود حقوق كارگران با تورم موجود برابر كنيد كمي از حقوق پزشكان اساتيد قضات ... كم كنيد به اينا بدهيد باور كنيد بنفع همه است (4110833) (alef-11)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۲ ۱۲:۱۶:۲۳
آقای توکلی عزیز، این درد بازنشستگان هم هست. با این حقوق ناچیز فقط میتوان کرایه منزل و هزینه های آب برق و گاز و تلفن را پرداخت کرد و تنها میماند همان یارانه 45 تومانی که باید تا آخر ماه با آن سر کنیم این در شرایطی است که اکثراً دارای نوه و داماد و عروس و البته چند ليسانسيه بیکار هستیم. واقعآ کرامت انسانهایی که سالهای متمادی برای این کشور خدمت کرده اند لکه دار شده است.شخصاً نظامی بازنشسته هستم 70 ماه تمام از 96 ماه جنگ تحمیلی را در جبهه ها جنگيدم امروز هیچ سهمی از ثروت کشور به من نرسیده. مستاجرم با چند ليسانسيه بیکار. ولی عده ای هرچه از سفره انقلاب می برند باز هم سیر نمی شوند. دنیایم خراب شده و متاسفانه به مرز بی ایمانی رسیده ام و شاید آخرتم هم از بین برود که صددرصد مقصر مسئولان کشور هستند و روز جزا باید پاسخگو باشند. (4110964) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۲ ۱۲:۳۵:۵۵
به راستی من معلمی که 1.400 می گیرم و 200 هزارش خرج رفت و امد به محل کاره فردا اگه بخوام مستقل زندگی کنم باید چیکار کنم؟ لطفا همیشه در کنار اسم کارگران اسم معلم ها رو هم بیارید. (4110997) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.