نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286608
حسرت "اگر بیمه بودم" در کارگاه ها
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۴
ترس ملازم دائمی کارش است و سوال هایی که همه اش با اگر شروع می شود ، او را از آینده می گیرد! اگر مریض شوم؟ ... اگر کارفرما از کارم خوشش نیاید؟ ... اگر کار پیمانکار تمام شود؟ ... و تنها یک جمله میان این سوال هاست که آن هم با اگر است، اما آرامش می کند.'اگر بیمه بودم.'

بیمه نبودن کارگران شاغل در برخی کارگاه ها از مشکلاتی است که بسیاری از این زحمتکشان با آن مواجه هستند و اینکه اینان پس از سال ها کار و تلاش ، شاید هرگز طعم بیمه و بازنشستگی و آتیه ای مطمئن را نچشند.

برخی از آنان از سازمان بیمه گری همچون تامین اجتماعی گله مندند و اینکه این سازمان هیچ برای بازرسی از کارگاه های بالای ۵۰ تن هیچ اقدامی نمی کند و همین موضوع باعث سوء استفاده برخی کارفرمایان از کارگران شده است.

جواد . م ، یکی از کارگران قراردادی در یکی از شهرک های صنعتی است . او از نبود تعهد برخی کارفرمایان برای پرداخت بیمه کارگران گله مند است و اینکه بسیاری از کارگران، زمان بعدازظهر یا در شیفت (نوبت) شب به کار گرفته می شوند و حق بیمه آنان نیز به خاطر بازرسی نشدن از کارگاه ها پرداخت نمی شود.

وی به خبرنگار ایرنا می گوید: برخی کارفرمایان قرارداد سه ماهه با کارگران منعقد می کنند و قبل از پایان سه ماه آنان را از کار اخراج می کنند.

وی که بسیار از این وضعیت نگران است، اضافه می کند: خانواده های ما نیز انتظاراتی از ما دارند اما به دلیل نداشتن امنیت شغلی و اینکه هیچکس به فکر بیمه و امنیت شغلی ما نیست، همیشه با چالش های اقتصادی مواجه هستیم.

این کارگر ۴۰ ساله می گوید که به رغم داشتن این سن، فقط ۱۰ سال حق بیمه برایش پرداخت شده است و اینکه اگر این شرایط وجود نداشت اکنون با ۴۰ سال سن می بایست بیش از ۲۰ سال سابقه کاری داشته باشد اما به خاطر اینکه هر دفعه در یک کارگاه مشغول به کار بوده است، بیشتر از ۱۰ سال حق بیمه برایش پرداخت نشده است.

جواد ادامه می دهد: باید مسوولان سازمان تامین اجتماعی پیگیر این موضوع باشند که چرا کارگاه های بالای ۵۰ کارگر نباید بازرسی شوند و این، یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه کارگری کشور به شمار می آید.

یکی دیگر از کارگران که خود را رضایی معرفی می کند می گوید: دولت و مجلس به عنوان متولیان اصلی مملکت هیچ فکری به حال کارگران نمی کنند و همین موضوع موجب شده است که کارفرمایان با پرداخت نکردن حق بیمه آنان، بزرگترین مشکل را برایشان ایجاد کنند.

وی ادامه می دهد: هیچکس مشکلی از کارگران حل نمی کند و دولت نسبت به کارگران، بی عاطفه و مجلس نیز بی خیال است اما همیشه کارگران در تمام صحنه ها حضور داشته و دارند.

رضایی می گوید: بسیاری از کارگران به خاطر عدم بازرسی از کارگاه ها از سوی کارفرما به بیگاری گرفته شده اند و در برخی کارگاه ها نیز حق بیمه کارگران پرداخت نمی شود و حتی حقوق آنان با تاخیر چندماهه داده می شود.

وی تصریح می کند: از آنجا که بازرسی از کارگاه های بالای ۵۰ تن صورت نمی گیرد، بسیاری از کارفرمایان کارگران بالای ۳۰ سال را استخدام نمی کنند چون می دانند اکثر افراد زیر ۳۰ سال، مجرد هستند و بالطبع به دلیل عدم تشکیل خانواده، هیچ تعهدی به خانواده ندارند و از این طریق می توانند از این افراد سواستفاده کنند.

رضایی ادامه می دهد: چرا باید تامین اجتماعی بازدید از کارگاه های بالای ۵۰ کارگر را نداشته باشد و کارفرمایان از این طریق هرکاری دوست داشته باشند انجام دهند و یا کارگر را به بیگاری بکشند یا حق بیمه شان را پرداخت نکنند.

**کارگاه های بالای ۵۰ کارگر را بازرسی نمی کنیم

خبرنگار اجتماعی ایرنا این موضوع را از مهرداد قریب مدیرکل درآمد حق بیمه سازمان تامین اجتماعی پیگیری کرده است.

قریب در این ارتباط می گوید: بازرسی از کارگاه های تولیدی از طریق دفاتر قانونی آنان صورت می گیرد و ما کارگاه های بالای ۵۰ نیروی کاری را بازرسی نمی کنیم اما دفاتر قانونی آن ها را بررسی می کنیم اما اگر شکایتی مبنی بر پرداخت نشدن حق بیمه دریافت شود به محض دریافت شکایت نسبت به بازرسی از این کارگاه ها اقدام می کنیم.

وی تصریح می کند: باید کارگرانی که در این کارگاه ها مشغول فعالیت هستند، شکواییه خود را به شعبات مربوطه تامین اجتماعی اعلام کنند تا ما از این طریق موضوع را بررسی کنیم و بازرسان را نیز به این کارگاه ها اعزام کنیم.

مدیرکل درآمد حق بیمه تامین اجتماعی اضافه می کند: بازرسان سازمان تامین اجتماعی به صورت مستمر دفاتر قانونی کارگاه های تولیدی را مورد بازرسی قرار می دهند به همین منظور کارگران شاغل در کارگاه های بالای ۵۰ تن باید مشکلات خود را با طرح شکایت به ما اطلاع دهند.

مدیر کل درآمد حق بیمه سازمان تامین اجتماعی اظهار می دارد: در عین حال، هر کارگری که مشمول قانون تامین اجتماعی باشد حق دارد از اولین روز اشتغال به کار، تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.

قریب می افزاید: کارفرمایان باید صورت دستمزد و حقوق کارکنان را با آخرین تغییرات در دستمزد و تعداد نیروها تنظیم و حق بیمه کارکنان خود را تا آخرین روز ماه بعد پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه تعهدات سازمان تامین اجتماعی در برابر هر بیمه شده مشروط به تداوم اشتغال وی در کارگاه مشمول قانون است، تصریح می کند: اگر برای بیمه شده ای که تحت پوشش قرار گرفته است برای مدتی از سوی کارفرما لیست و حق بیمه پرداخت نشود، سازمان تامین اجتماعی پس از دریافت شکایت از سوی آن فرد با انجام بازرسی از کارگاه و در صورت اشتغال بکار اینگونه افراد، تعهدات خود را به بیمه شده ارائه می کند.

وی تعداد کارگران بیمه شده در کشور را ۱۳ میلیون تن عنوان می کند که این شمار در یک میلیون و ۲۵۰ هزار کارگاه مشغول فعالیت هستند.
 
فرامرز
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۵:۱۵:۲۵
ما که بیمه هستیم و الکی ماهی کلی به بیمه پرداخت میکنیم چه برتری نسبت به شما داریم. بخدا قسم هیچی. (3087925) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.