نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 272207
خروج ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از اختیار بانک‌ها
تاریخ انتشار : جمعه ۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۱
در حالی عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات به بهانه ای برای انتقادات تند نسبت به عملکرد ضعیف آنها در این بخش تبدیل شده که حداقل ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانکی از اختیارشان خارج و به آن دسترسی ندارند.

به گزارش ایسنا، با اینکه شبکه بانکی در طول سال گذشته توانست حدود ۳۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های اقتصادی پرداخت کند؛ اما گله مندی نسبت به ناهماهنگی آنها با شرایط اقتصادی و رکود حاکم بر آن همچنان ادامه دارد.

در عین حال که نمی توان از برخی رفتار تبعض آمیز بانکها در پرداخت تسهیلات چشم پوشی کرد ولی در سویی دیگر مواردی وجود دارد که در کاهش منابع آنها برای تسهیلات دهی بی تاثیر نیست.

این در حالی است که در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از منابع شبکه بانکی به مطالبات معوق تبدیل شده و بازگشت آن با وجود تمامی اقدامات انجام شده از سوی بانک مرکزی و قوه قضاییه در ابهام بوده و همواره بر آن افزوده شده است.

در سویی دیگر بدهی بزرگ دولت به شبکه بانکی وجود دارد که با وجود تمامی درخواست ها برای برگرداندن، روند رو به رشد آن ادامه داشته و از ۹۵ هزار میلیارد تومان هم رد شده است.

اما سومین رقم کلان خارج از دسترس بانکها، سپرده آنها نزد بانک مرکزی است. هر چند که وجود چنین سپرده ای به لحاظ تامین پشتوانه بانکی و امنیت سپرده گذار الزامی و از اهمیت ویژه ای برخوردار است ولی به هر حال آخرین ترازنامه بانکها در پایان بهمن ماه سال گذشته نشان می دهد که بیش از ۸۱ هزار میلیارد تومان از منابع شبکه بانکی هم در این بخش بلوکه شده است.

هر چند که با مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار نرخ سپرده قانونی ۰.۵ درصد کاهش یافته و در ادامه می تواند بخشی از این منابع را آزاد و در اختیار بانکها قرار دهد اما به هر حال در حال حاضر حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان از منابع سپرده گذاری شده در بانک مرکزی را همین سپرده قانونی تشکیل می دهد.

بر این اساس از سایر هزینه خارج از اختیار بانکها از جمله تسهیلات تکلیفی گذشته ، مجموع مطالبات معوق، بدهی دولت و سپرده های نزد بانک مرکزی رقمی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان را شامل می شود که در واقعیت بانکها باید دور آن خط قرمز کشیده و در آینده ای نزدیک برای آن برنامه ریزی نکنند.

این در حالی است که مجموع منابع خارج از دسترس بانکها در کاهش توان آنها برای تسهیلات دهی اثر گذار خواهد بود و در چنین شرایطی حتی کاهش نرخ سود تسهیلات هم نمی توان تولید کننده برای دریافت وام را افزایش دهد چراکه بانکها منابع کافی برای ارائه تسهیلات در اختیار نخواهند داشت؛ از این روالزامی است که دولت با جدیت بیشتری به دنبال برگرداندن بدهی خود به بانکها بوده و شبکه بانکی نیز منابع بلوکه شده از سوی بدهکاران بانکی را برگردانده و منابع خود را تقویت کند.
 
نکته سنج
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۰:۱۳:۵۵
و خروج سرمایه سپرده گذاران را نیز به آن بیفزلیید. (2902321) (alef-11)
 
قاسمی
۱۳۹۴-۰۳-۰۱ ۱۳:۲۷:۳۶
سلام بانکها اگر منابع ندارند بعلت این است که هم بنگاه داری می کنند و هم به افرادی که خودشان ساخته وپرداخته اند وامهای نجومی بدون وثایق داده اند که نمی توانند باز گردانند بنده تولید کننده ای هستم که در صورت ارزیابی مجدد ، وثایق رهنی بنده بالغ بر 25میلیار ریال نزد بانک در قبال 5 میلیارد ریال باقی مانده تسهیلاتم می باشد که با لجاجت بانک و عمل نکردن به قانون سال 91 و 92 آزاد سازی مازاد وثایق مشکل برای بنده ایجاد کرده وهم خودشان را درگیر بی پولی کرده اند بنده مطلع هستم که اکثر تولید کنندگان واقعی که معوقات چندانی هم که ندارند به علت بلوکه شدن وثایقشان نمی توانند از املاک و یاموجودیهایشان استفاده کنند و آن را به صورت سرمایه در گردش استفاده کنند متاسفانه بانکها به تولید کنندگان ظلم روا می دارند و دولت و مجلس و مسئولین تا بحال شعار داده اند ؛بانکها فرصت طلبانی هستند که با پول مردم هم آنان را ....می کنند وهم با دریافت سود نجومی تولید کننده وهم مصرف کننده را از بین می برند .جهت اثبات ادعای خود درخواست دارم به تجملات بانکها در ساختمانهایشان و یا در پرسنل شان و وسایل اداری شان ویا به 3000 میلیارد 12000 میلیارد و 65000 میلیارد و .... که خبرشان را می شنوید و در آینده هم خواهید شنید نظری بیاندازید و قضاوت کنید ملت ایران واقعاَ ملتی مظلوم در مقابل این فرصت طلبان می باشد.به فرموده رهبر کبیر انقلاب (ره) هزاران کوخ ویران گردیده تا اینچنین کاخ هایی را بنا کرده اند ؛ انشال.... با ظهور صاحب الزمان (عج) بر این بی عدالتیها پایان داده شود . (2902766) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.