نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 314200
پس از تلگرام قرار است به کجا برویم؟
بخش دانش و فناوری الف،10آذر 94
تلگرام در ایران شرایط خوبی ندارد. بیست میلیون کاربر ایرانی به طور مداوم از این برنامه استفاده کرده و تجارت های بسیاری بر پایه قابلیت هایش شکل گرفته اند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۶
 تلگرام در ایران شرایط خوبی ندارد. بیست میلیون کاربر ایرانی به طور مداوم از این برنامه استفاده کرده و تجارت های بسیاری بر پایه قابلیت هایش شکل گرفته اند. با این حال به نظر می رسد برای برخی مسوولان این آمار و ارقام میلیونی هیچ اهمیتی نداشته و تا مسدودسازی نهایی، دست از تلاش برنخواهندداشت.

محمود واعظی، وزیر ارتباطات، هم در حاشیه رونمایی از نسخه پنجم موتور جست و جوی پارسی جو گفت: «اگر کانال های غیراخلاقی تلگرام بسته نشده باشد ممکن است خود ما به عنوان دولت نگذاریم که این شبکه در ایران ادامه فعالیت دهد.» فشارها به تلگرام و وزارت ارتباطات افزایش پیدا کرده و شرایط ادامه فعالیت این اپلیکیشن در کشورمان مبهم تر از همیشه شده است.

جست و جوها برای یافتن جایگزینی از مدتی قبل آغاز شده و اگر تلگرام به کلی فیلتر شود، شاید یکی از چهار اپلیکیشن زیر بتوانند جایگزین های مناسبی باشند.

+Kik:A

اپلیکیشن Kik (کیک) نحوه کاربری بسیار آسانی داشته و بیش از 200 میلیون نفر در سراسر جهان از آن برنامه استفاده می کنند. پنج سالی از منتشر شدن این پیام رسان می گذرد و کیک همچنان به رشد آهسته و پیوسته اش ادامه داده. این برنامه نزد کاربران اینستاگرامی هم محبوبیت بسیاری دارد. اگر به بخش Bio اغلب اکانت های اینستاگرام نگاه کنید، شناسه Kik مخصوصی برای ارتباطات بیشتر معرفی شده.

چرا که کیک مثل تلگرام به کاربرانش اجازه می دهد نام کاربری ویژه ای برای خود تعریف کنند و بدین ترتیب از شماره تلفن و حریم خصوصی شان محافظت بیشتری به عمل آورند. یک مرورگر اینترنتی نیز در این برنامه تعبیه شده تا دیگر برای باز کردن صفحات وب به خروج از آن نیازی نداشته باشید. فعلا از بیشتر از 600 هزار ایرانی از کیک استفاده می کنند و هنوز اختلالی جدی در عملکرد آن ایجاد نشده است.

TicToc:A

زادگاه این پیام رسان در کره جنوبی است. کشوری که رقابت مسنجرآپ ها در آن بسیار شدید دنبال می شود. با این حال TicToc توانسته راهش به بازارهای خارجی را باز کرده و اکنون بیشتر از 50 میلیون کاربر از آن استفاده می کنند.

این برنامه امکان تماس رایگان  البته ساخت استیکرها را برای کاربرانش فراهم کرده و نسخه دسکتاپ و تبلت آن هم عمل کرد خوبی دارد.

همچنین امکانات دراپ باکس نیز در این اپلیکیشن به خوبی ادغام و کارتان برای اشتراک فایل ها بسیار ساده تر شده است. با توجه به حواشی اخیر تلگرام، میزان نصب این برنامه در دستگاه های کاربران ایرانی رشد خوبی داشته و اکنون بیشتر از یک میلیون نفر TicToc را نصب کرده اند. روندی که در صورت مسدودسازی تلگرام، احتمالا شاهد رشد انفجاری آن خواهیم بود.

+Hike: B

هندوستان یکی از پیش روترین کشورها در صنعت نرم افزار است و بنابراین جای تعجب ندارد که اپلیکیشن Hike را از محصولات برتر آن جا بدانیم. هایک علاوه بر پیام رسانی، به تایم لاین هم مجهز بوده و کاربران می توانند پست های سایر دوستان شان را تماشا کرده و برای شان کامنت ارسال کنند. تم ها و استیکرهای جذابی در این برنامه قرار داده شده و برخلاف تلگرام، امکان تماس صوتی نیز فراهم است.

تا حجم حداکثر 100 مگابایت امکان ارسال فایل وجود دارد و در اقدامی جالب می توانید درست مانند اینستاگرام، عکس های تان را قبل از ارسال برای طرف مقابل ویرایش کنید.

هایک را می تواند به طور همزمان جایگزینی برای تلگرام و لاین به شمار آورد. چیزی که سبب شده فعلا 600 هزار کاربر ایرانی نیز از این برنامه استفاده کنند و احتمالا شاهد افزایش این جمعیت در آینده نزدیک هم خواهیم بود.

اپلیکیشن سوما را می تواند ساده ترین جایگزین کنونی تلگرام به شمار آورد. برنامه ای که از لحاظ زبان طراحی، اهداف و امکاناتش، شباهت هایی انکارنشدنی با واتساپ دارد. رابط کاربری سبک و ساده این برنامه کمک می کند تا در گوشی های هوشمند قدیمی هم عمل کرد خوبی داشته باشد. تماس های تصویری سوما هنوز محدودیتی ندارد و در صورت بهره مندی از اینترنتی خوب و پایدار می توانید به کیفیت تماس های صوتی اش هم امیدوار باشید. سرعت ارسال پیام ها هم مشکلی نداشته و پانصد هزار کاربر ایرانی هم شکایتی از این بابت بیان نکرده اند.

تایم لاین؛ کوچ های شبکه ای
در کل اگر استیکر، تم، کانال و موارد این چنینی برای تان مهم نیست و فقط می خواهید تماس های صوتی و تصویری رایگان برقرار کرده و به رایگان پیامک ارسال کنید، این برنامه به خوبی نیازهای تان را پاسخ می دهد. امری که شاید سوما را از فیلترهای احتمالی در آینده نیز مصون کند.

اورکات به فیس بوک (2009- 2011)

اورکات اولین نسل از شبکه های اجتماعی مدرن را معرفی کرده و برای مدت ها در کشورمان محبوب بود تا اینکه فیس بوک با امکانات بیشتر وارد بازار شده و کاربران ایرانی را جذب کرد.

فیس بوک به اینستاگرام (2012- 2015)

با ورود خانواده ها و اعضای مسن تر به فیس بوک، این شبکه جذابیت هایش برای جوانان را از دست داد. این گروه سنی به اینستاگرام مهاجرت کرده و فیلتر نبودن این شبکه نیز باعث رشد دو چندانش در ایران شد.

گوگل ریدر به فیدلی (2013-2015)

گودر برای مدت هشت سال، محبوبیتی بی نظیر در میان کاربران ایرانی کسب کرده بود. تصمیم عجیب گوگل در لغو این سرویس، باعث مهاجرت این کاربران به سمت فیدلی و استفاده از فیدخوان این وب ساید شد.

ویچت به وایبر (2013-2015)

قابلیت های ویچت در ارسال پیام های رایگان، از اصلی ترین دلایل محبوبیت این اپلیکیشن در ایران بود. با فیلتر شدن این برنامه و البته امکان تماس تلفنی رایگان، وایبر توانست میلیون ها کاربر ایرانی را به خود جذب کند.

یاهومیل به جیمیل (2004- 2007)

افول یاهومسنجر و افت کیفیت سرویس ایمیل یاهو با معرفی جیمیل همراه شد. روندی که سرانجام باعث شد ایرانیان ایمیل های اصلی و رسمی شان را در این محصول گوگل به ثبت برسانند.
 
کلمات کلیدی : دانش و فناوری+تلگرام
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۱۱:۳۹
کیک که از مدت‌ها پیش شبکه ای ضد اخلاق هست و مدتی هم فیلتر بود. شما با این مطلب راه هایی که مردم بلد نیستند رو هم آموزش میدید. (3358925) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۰:۴۶:۵۷
چرا برای بیسفون تبلیغ نمیکنید؟ من خیلی وقته رو گوشیم دارم و با همکاران شرکت روش ارتباط داریم، امکانات تلگرامم تقریباداره، مشکل خاصیم نداره، چرا همش خارجی ها رو تبلیغ میکنید؟
ضمنا بنده بیسفونی ها رو هم نه میشناسم نه ارتباطی دارم باهاشونا، فکر نکنید کارمند اونام دارم تبلیغشونو میکنم... (3359000) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۱۰ ۱۶:۳۴:۱۶
بیسفون ایرانی است و بسیار عالی. گروه توسعه دهنده آن گروهی متعهد و پرتلاش هستند و تقریبا هر ماه آنرا روزآمد می کنند.
استیکر های مورد استفاده در آن ابدا منافاتی با فرهنگ جامعه ما ندارد و طراحی شده توسط گرافیستهای هموطن است. ضمنا برخلاف اظهارات نادرست در فضای مجازی هیچ حمایتی از اسرائیل ندارد. اگر با لینوکس آشنا باشید و بدانید که می توان نسخه ای از آنرا به طور شخصی توسعه داد مشکل در درک جمله قبل آسانتر می شود. (3359856) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
پس از تلگرام قرار است به کجا برویم؟