نظر منتشر شده
۶۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 425009
علل ایجاد اختلاف و طلاق در خانواده‌ها؛
دلایل رشد ۳۰ درصدی طلاق در تهران/ مسیرها را اشتباه رفتیم
بخش اجتماعی الف، 27 آذر 95
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۸
یک کارشناس حوزه خانواده با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد طلاقها در سه سال نخست ازدواج اتفاق می‌افتد، گفت: در تهران طلاق رشد چشمگیری داشته و به حدود ۳۰ درصد رسیده است؛ در دوستیهای خیابانی و ارتباطات مجازی به ظواهر فرد بیشتر توجه می‌شود.

امروزه به علت عوامل مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی، عدم قبول مسئولیت، مهریه و جهزیه سنگین، بیکاری یا نداشتنِ ثبات شغلی و عدم حمایت خانواد‌ه‌ها و ... باعث شده تا افراد بیشتر تمایل به تجرد داشته باشند اما برخی از افرادی که به سراغ ازدواج نیز می‌روند، بدون توجه و در نظر گرفتن نظرات خانواده، اطرافیان و مشاوران و بدون داشتن معیارهای صحیح، تصمیم به ازدواج با فرد مورد علاقه خود می‌گیرند.

خودسری و نادیده گرفتن تجربیات اطرافیان خصوصاً پدر و مادر در مورد انتخاب فرد مورد نظر برای ازدواج و عدم دقت در هم‌کفو بودن طرف مقابل از جمله علل ایجاد اختلاف و طلاق در خانواده‌ها شده است؛ تغییر سبک زندگی و الگوهای آشنایی برای ازدواج سبب شده ابتدا دختر و پسر در محیطهای بیرون همچون دانشگاه یا فضاهای مجازی با یکدیگر آشنا شوند و پس از گذشت مدتی در صورت تصمیم به ازدواج، خانواده‌های خود را مطلع کنند.

عده‌ای از کارشناسان بر این باورند که امروزه با پیچیده‌تر شدن روابط حتی بالا رفتن مشکلات زمینه‌ای مثل اعتیاد یا بیماریهای عصبی، باید در امر ازدواج تحقیقات بیشتری انجام شود همچنین از راهنمایی‌های پدر، مادر و مشاوران استفاده کرد؛ در واقع همان قدر که احتمال ازدواج ناموفق بالا رفته، ضرورت تحقیق، دقت و شناخت هم بیشتر شده است.

 برای بررسی ابعاد و زوایای مختلف موضوع ازدواج و طلاق به سراغ «حجت‌الاسلام محمدکاظم نوری» کارشناس حوزه خانواده و جوانان رفتیم؛ در ادامه مشروح این گفت‌وگو تسنیم با این کارشناس تقدیم مخاطبان ارجمند شده است:

به عنوان سؤال نخست؛ با توجه به اینکه برخی جوانان معتقدند شریک زندگیشان را خودشان باید انتخاب کنند و نسبت به راهنمایی‌های پدر، مادر و سایرین بی‌توجه هستند به نظر شما برای ازدواج موفق، خانواده‌ها چطور می‌توانند تاثیرگذار باشند؟

همانطور که گفته شد در مسئله بسیار مهم و ظریف ازدواج عده‌ای از جوانان به این باورند که بدون مشورت و راهنمایی دیگران می‌توانند شریک زندگی خود را بشناسند و شناخت کافی از طرف مقابل به دست بیاروند و معتقدند با توجه به تغییرات اجتماعی در گذر زمان نیازمند تجربه گذشتگان بالاخص والدین خود نیستند و یکی از عواملی که در بحث ازدواج بیشتر شکستها و ناکامیها را شامل می‌شود همین استبداد به رای و خود‌محوری و مشورت نکردن با اهل نظر در مسئله انتخاب همسر است.

بنابراین جوانان باید به نقش مشورت و استفاده از تجربیات والدین در موفقیت خود در مراحل مختلف زندگی آگاهی یافته و بدانند که بدون استفاده از تجارب و نظرات سازنده دیگران، پیمودن مسیر زندگی بسیار دشوار می‌شود؛ مشورت کردن در دین جایگاه بسیار والایی دارد تا جایی که خداوند در سوره شوری در وصف بندگان شایسته خود می‌فرماید: بندگان شایسته کارشان با شور و مشورت است و امیر‌المومنین(ع) خردمند را از مشورت دیگران بی‌نیاز نمی‌دانند؛ عُقلا هم استفاده از نظرات و تجربیات دیگران برای انجام صحیح و درست کارها را امری ضروری و پرفایده می‌دانند و قائلند کسی که بیشتر مشورت کند، کمتر دچار اشتباه می‌شود.

در گذشته مشکلات در زمینه تشکیل خانواده و ازدواج کمتر دیده می‌شد اما امروزه این چنین نیست؛ به نظر شما چه عواملی دخیل هستند؟
امروزه مبنای بیشتر ازدواجها عوض شده است و جوانان مسیر صحیح را برای ازدواج نمی‌پیمایند قبلاً خانواده‌ها ابتدا فردی مناسب و هم‌کفو از خانواده‌ای هم‌شأن را برای فرزندانشان پیدا می‌کردند و پس از تحقیقات لازم، فرزندان همدیگر را می‌دیدند و نسبت به هم شناخت پیدا می‌کردند اما امروزه ابتدا طرفین نسبت به همدیگر شناخت پیدا می‌کنند که اکثر این قبیل شناختها از راههای ناصحیح و نامطلوب است.

در دوستیهای خیابانی و ارتباطات مجازی به ظواهر فرد بیشتر توجه می‌شود و به واقعیات زندگی توجهی ندارند البته ظاهر مناسب خوب است و امتیاز به حساب می‌آید اما شرط کافی نیست؛ همین علل باعث شد که شاهد افزایش مشکلات زناشویی و بالاخص طلاق در شهرهای بزرگ باشیم، مثلاً در تهران طلاق رشد چشمگیری دارد و حدود 30 درصد است.

باتوجه به اینکه شما به افزایش 30 درصدی طلاق در تهران اشاره کردید، به نظر شما چرا بیشتر طلاقها در سالهای ابتدایی زندگی اتفاق می‌افتند؟ 
همانطور که در جامعه می‌بینیم و آمارها نشان می‌دهد، بالای 60 درصد طلاقها در سه سال نخست ازدواج اتفاق می‌افتد زیرا حرارتها و اشتیاقها در طول این مدت فروکش می‌کند و در نهایت زوجین به این نتیجه می‌رسند که همسرم ویژگیهای فرد دلخواه مرا دارا نیست؛ در روایات ما هم بیان شد که اگر زوجین فقط به خاطر ظواهر و مادیات ازدواج کنند و امور دنیوی و اخلاقیات را در نظر نداشته باشند، زندگی آنها پایدار نخواهد بود زیرا آنچه که باعث محبت و مودت بین زوجین می‌شود، رفتار و گفتار مناسب است نه فقط ظواهر و امور مادی.

هر چه انسان بیشتر به امور ظاهری توجه کند، استحکام خانواده و زندگی کمتر می‌شود به عنوان مثال طبق آمار در شمال تهران که توجه به مادیات بیشتر است از هر 11 ازدواج، پنچ مورد به طلاق منتهی می‌شود؛ متأسفانه نگاهی در جامعه ایجاد شده که مادیات و پول را موجب سعادت می‌دانند در حالیکه اینگونه نیست و پول ضامن آرامش و سعادت نیست؛ در حال حاضر مشکلات اجتماعی را در این زمینه می‌بینیم و راه درمان و علاج که بازگشت به سبک زندگی اسلامی است و مورد تأکید مقام معظم رهبری را می‌دانیم اما متأسفانه اراده جمعی برای درمان آن وجود ندارد.

در صحبتهایتان به این نکته اشاره کردید که اراده جمعی برای درمان مشکلات اجتماعی وجود ندارد؛ به نظر شما اراده جمعی به چه نحوی باید ایجاد شود؟

همانطور که گفته شد برای درمان معضلات اجتماعی نیازمند اراده جمعی هستیم یعنی همگان باید بسیج شوند تا این مشکلات را ریشه‌کن کنند؛ هم اشخاص باید کمک کنند و هم دولت و صدا و سیما البته تأثیرگذاری سازمانی همچون صدا و سیما بر مخاطب و تغییر بر سبک زندگی افراد بسیار زیاد است.

امروزه متأسفانه شاهد برنامه‌هایی در صدا و سیما هستیم که در تضاد با فرهنگ اسلامی است و آنچه که در سریالها و فیلمها نشان داده می‌شود با معیارهای اصیل دینی تفاوت دارد مثلاً در تبلیغات فراوانی جایزه‌های چند صد میلیونی قرار می‌دهند که این امر باعث می‌شود جوان به دنبال مسئولیتهای اجتماعی خود نرود و ثروتهای بادآورده را بر کار ترجیح دهد یا در برخی سریالها به نحوی القا می‌شود که جوان، خواهان زندگی مرفه و بدون تلاش باشد و این امر باعث عدم احساس مسئولیت در امور زندگی و خانواده می‌شود.

آیا شما سایر برنامه‌های صدا و سیما از قبیل مسابقاتی که به نمایش می‌گذارد را می‌پسندید؟ 
برخی از برنامه‌های صدا و سیما موجب شده که قبح ارتباط بین زن و مرد نامحرم شکسته شود؛ به عنوان مثال نخستین مسابقه‌ای که حدود 20 سال گذشته توسط رسانه ملی نشان داده شد، به نحوی بود که شرکت‌کنندگان در مسابقه با یکدیگر نسبت فامیلی داشتند یا زن و شوهر بودند حتی مجریان مسابقه هم زن و شوهر بودند و مسابقه خیلی سنگین و با حفظ چارچوبها برگزار شده بود اما مسابقاتی که امروزه برگزار می‌شود را نگاه کنید؛ این سنت‌شکنیها را صدا و سیما انجام داده است.

امروزه بسیاری از هنرمندان ما که از قشر فرهنگی هستند، متدین نیستند؛ در گذشته مهمانیها در خانواده‌های مذهبی و متدین این چنین بود که مردها در یک اتاق و زنان در اتاقی دیگر  و به صورت مجزا می‌نشستند اما صدا و سیما این رفتار را تغییر داد و در اولین برنامه‌ها، خانمها  چادر بر تن داشتند سپس مانتوی بلند که به مرور زمان عادی شد؛ به نظر بنده، صدا و سیما هنوز نتوانسته تبدیل به یک دانشگاه ملی شود.

به هر حال آنقدر مسیر را اشتباه رفته‌ایم که چند سالی است که مقام معظم رهبری سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی را مطرح می‌کنند یعنی بازگشت به زندگی اسلامی باید داشته باشیم و ایشان به همین دلیل گفتند که سبک زندگیمان تغییر کرده و از سبک زندگی اسلامی فاصله گرفتیم و غیر اسلامی شده است؛ در ازدواجها، دورهمیها و خیلی از برنامه‌هایمان، سبک زندگیمان را عوض کرده‌ایم.

به نظر شما چه عناصری بر تغییر سبک زندگی بیشترین تأثیر را داشته است؟
پیشرفت نظام، ارتباطات و تأثیرگذاری آن که جهان را به صورت یک دهکده در آورد از یک طرف و عدم دانش لازم و آموزشهای کافی برای برخورد با فرهنگهای نادرست و آسیبهای آن از طرف دیگر باعث شد برخی به سمت ماهواره گرایش پیدا کنند که البته با تبلیغ صحیح و دانش‌افزایی رسانه‌ها می‌توانیم جلوی این گرایشهای ناصحیح را بگیریم.

امروزه اکثر شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره، برای مقابله و مبارزه با فرهنگ و تفکر شیعه مشغول به تولید برنامه هستند و بیشتر آنها برای رسیدن به هدف خود، خانواده را مورد هدف قرار داده‌اند؛ غرب، بهترین راه‌حل برای تغییر تفکر و ساختار اندیشه اسلامی را بی‌تفاوت کردن مردم نسبت به مسائل پیرامون می‌داند؛ حتی نسبت به مسائل خانواده، تلاش گسترده‌ای در این زمینه انجام داده‌اند لذا امروزه شاهدیم که نسبت به دهه‌های گذشته از میزان حساسیتهای برخواسته از غیرت دینی و ملی به خانواده کاسته شده است.

آیا می‌توان از تاثیرات منفی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بر خانواده غفلت کرد؟
بین محتوای ماهواره و فضای مجازی تفاوت چندانی وجود ندارد؛ امروزه همه مسائل در گوشیها نمایش داده می‌شود که ما قبلاً در تلویزیون یا ماهواره داشتیم و اینکه رهبر می‌گویند اگر من رهبر نبودم، مدیر فضای مجازی می‌شدم، اهمیت فضای مجازی را نشان می‌دهد؛ برای اینکه مردم نسبت به معایب و مشکلات فضای مجازی آگاه شوند باید فرهنگسازی صورت گیرد؛ پدر و مادر نسبت به فرزند، مدرسه نسبت به دانش‌آموز و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به مردم و حوزه‌های علمیه وظیفه دارند تا در این راستا قدم بردارند و اینکه  بگویند به ما ارتباطی ندارد، غلط است.

امروزه چرا پدر و مادر باید برای فرزند 12، 13 ساله خود گوشی تهیه کنند تا خودشان آنها را به دام شبکه‌های مجازی بیندازند؛ برای اینکه مسئولیتشان را نسبت به فرزندان کمتر کنند و سرگرم مسائل شخصی خود شوند؛ مشکلات و تغییر سبک زندگی باعث شد که پدر و مادر نسبت به فرزندانشان بی‌مسئولیت و بی‌تفاوت باشند و آنها را رها کنند؛ چرا پدر و مادر نسبت به خورارک فرزندشان بیشتر از روح و روان وی اهتمام می‌ورزند.

مسئولیت‌پذیری در خانواده و جامعه کم شده است؛ هر وقت در زمینه‌ای به موفقیت می‌رسیم، همه ارگانها خود را دخیل می‌دانند اما زمانی که اشتباهی می‌کنیم، هیچکس حاضر نیست قبول کند و ما باید این مسئولیت‌پذیری را نسبت به جامعه برگردانیم و یکی از علتهایی که جوان ما نمی‌خواهد ازدواج کند به دلیل عدم قبول مسئولیت است.
 
کلمات کلیدی : طلاق
 
France
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۲:۲۵:۰۵
دلیلش اینکه مردم تهران از صبح تا شب دارن بهم دروغ میگن! (4069788) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۵:۱۴:۵۱
وقتی در کشور در حوزه های گوناگون اعم از سیاست, فرهنگ, اقتصاد, اجتماع و... یا اتاق فکر وجود ندارد و یا اگر اتاق فکری هم وجود دارد فقط جای به اصطلاح "خودی" هاست و بیشتر اندیشمندان و مردم ایران "غیر خودی" به حساب می آیند, باید هم در همه امور سیر قهقرایی را طی کنیم... (4070015) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۷:۲۰:۳۲
گل گفتی. (4070179) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۸:۵۸:۵۹
خدایی من نمی فهمم تا کی مسئولین می خوان.با گفتن این که مشکل از آشنایی فرزندانه.و با وارونه جلوه دادن حقیقت از مسئولیت های خودشون فرار کنند و تقصیر رو گردن دیگران بندازند.واقعا این نوع صحبت های یک طرفه مایه ی تاسفه.و فقط این سوال رو ایجاد می کنه که واقعا امثال این کارشناس می تونن با وجدان راحت بخوابن؟ (4070983) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۲:۳۳:۳۲
مشکلات اقتصادی ، مهریه ، فرهنگ (4069805) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۹:۵۸:۱۵
ربطی نداره (4070342) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۸:۴۸:۲۴
مشکلات اقتصادی،خیانت،اعتیاد، نقص قوانین و مردانه بودن قوانین ومشکلات فرهنگی (4070970) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۲:۴۳:۱۳
یکی از علت های اصلی طلاق و بالا رفتن آمار آن و عدم ازدواج جوانان اقتصاد بسیار ضعیف و نهیف است که خانواده را متلاشی میکند (4069821) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۲:۴۳:۱۹
امار بالای طلاق و کاهش ازدواج، در مناطق مرفه نشین به علت تغییر سبک زندگی و فرار از مسوولیت پذیری است، نسبت دادن این امور به مشکلات اقتصادی ،بیشتر بهانه است.جوان ۲۵ ساله با خودروی مازراتی، علت ازدواج نکردن خود را مشکلات اقتصادی عنوان می کند! (4069822) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۷:۵۱:۰۶
مگه چند درصد مردم مازراتی دارند .شاید یک درصد مردم ایران .!بیشتر مشکلات منشا اقتصادی دارد (4070210) (alef-3)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۱:۳۸:۴۵
35 ساله که دیگه جوان نیست (4070778) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۲:۵۱:۵۹
طبق معمول همه تقصیر ها بر گردن کم تر مذهبی هاست ، ولی واقعیت این است که نرخ طلاق در خانواده های مذهبی و غیر مذهبی به یک شکل بالاست. (4069837) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۲۳:۱۶:۴۴
علت اینه که همه تجمل گرا شدند اقتصاد دلیل چندم طلاق هستش (4070642) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۷:۲۸:۲۶
وقتی بزرگترین مجموعه های فرهنگی و مذهبی بر اساس اتکا بر بزرگترین مجموعه های اقتصادی شکل می گیرند از مردم عوامی مثل ما چه انتظار می رود؟ (4070880) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۲:۵۶:۵۵
یکی از دلایل اصلی اختلاف‌ها در زوجین، منم منم کردن‌های دو طرف است.
بنده الان حدود ۱۵ سال است که با همسرم زندگی مشترک دارم. قبل از ازدواج، در صحبت‌های اولیه به توافق رسیدیم که هر جا بین ما اختلافی پیش آمد، دین باید حکم کند. سر همین مسئله، علی رغم میل باطنی هر دوی ما، گاهی اوقات ایشان از خواسته‌هایشان کوتاه آمدند و گاهی اوقات بنده. بنده حتی به این هم قائل نیستم که فامیل و ... ورود کنند؛ چون متأسفانه در بسیاری از موارد در جامعه دیده شده است که به جای حق گرایی، خانواده هر یک، طرفدار فرزندشون هستند. (4069848) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۲:۵۸:۱۱
هرچه عرضه ی زن در اجتماع ارزان تر باشد بیان خانواده سست تر میشود. (4069850) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۵:۴۹:۵۱
البته مجرد ها با این نظر مخالفند. پسر ها که معلومه برا چی و دخترها هم بعد از ازدواج معنی این حرف را میفهمند. (4070065) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۰:۴۸:۱۰
کیلویی قیمت رو حساب کردید یا متری؟ (4070742) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۳:۰۴:۰۰
تو تحریک مردان توسط زنان در اجتماع چیزی از غرب کمتر نداریم. از اون طرف تو سخت گیریها برای ازدواج جز معدود کشورها هستیم. اون وقت شما انتظار دارید چیزی به اسم خانواده شکل بگیره یا اگه شکل گرفت پایدار بمونه. (4069857) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۴:۳۰:۳۶
ازدواج رو دوستان متولد دهه 20 و 30 سخت کردن که یک پروژه هم شده:
1- پسر و دختر کجا باید با هم اشنا بشوند؟ هر جا رو شما اسم ببرید دوستان متولیدین دهه 20 و 30 میفرمایند نامناسب است!!
2- ایا قبلا این همه مهریه بالا بود این همه ازدواج دنگ و فنگ داشت؟ این دنگ و فتگها رو کدوم نسل ایجاد کرد؟
3- جوانان بیکار و بی شغل و بی مسکن چطور باید ازدواج کنند؟ این وضعیت اقتصادی الان مگه نتیجه مدیریت دوستان متولد 1300 تا 1340 نیست؟
لذا از دید بنده متولدین اون دو سه دهه الان باید پاسخگو باشند. پاسخی هم ندارند جز اینکه نسل کنونی را زیر سوال میبرند و مشکلات را گردنشان میاندازند! (4069968) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۷:۴۳:۲۲
احسنت خیلی خوب گفتید . (4070205) (alef-3)
 
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۷:۵۲:۵۱
تو دهه ای که شنیدید و ما دیدیم حتی تو مناطق پایین شهر تهران و میان اقشار به اصطلاح امروزیها آسیب پذیر و مستحق یارانه عروسی می دیدیم که سه روز طول می کشید خانواده های بسیاری تو اتاقهای تو در تو زندگی می کردند جوانان زیادی با حائل قراردادن یک پرده در میانه اتاق و کنار خانواده پدری زندگی را آغاز می کردند و بسیاری سالها غذایی شامل برنج و گوشت مرغ و گوسفند را در سفره نمی دیدند ماهی برای شب عید بود و پولو خوری مال حاجی خوری یعنی سور بازگشت حجاج از سفر حج که بعضا چند روز پهن بود بسیاری از مردم شنیده بودند اغنیا در صبحانه ماده غذایی لذیذی به اسم کره می خورند سیب زمینی پر مصرف ترین ماده غذایی در کنار نان بود شغل دولتی و حقوق دائمی معنا نداشت همه جز کار روزمزد را نمی شناختند پسنداز و برخورداری از خانه مستقل و ویلای شمال و سالی یک یا دو سفر مفهوم نبود پسر و دختر ها در شرایطی معقول و با اطلاع خانواده ها معاشرت داشته و و زمینه ازدواج فراهم می شد پدران و مادران فرزندان را در تشکیل خانواده و یافتن زوجی مناسب و هم سنگ کمک می کردند مردان در بدترین شرایط از تهیه سطحی از تزئینات و البسه مناسب و آبرومند برای خانواده و همسر غافل نبودند زنان در عین خانه داری بیشترین سهم را در تنظیم معیشت و تعادل اقتصادی در خانواده بعهده داشتند بسیاری از زنان به مشاغل قابل انجام در خانه مشغول بودند شغل تنها در بیرون از خانه مفهوم نمی شد زنان علی رغم بی بهره بودن از تحصیلات کلاسیک از سواد بسیار بالای اجتماعی برخوردار و زمینه ساز رشد و شکوفایی فرزندانی فوق العاده را فراهم می کردند عشق امروز زاده نشده است که مردان و زنان دیروز کشورمان علی رغم بی بهره بودن از بسیاری از تجملات و تکلفات دنیایی و رفتاری امروزی بسیار مشتاق یکدیگر بوده و به هم عشقی صادقانه داشتند عشقی که همچنان شنیدن و دیدنش همه را به وجد و تحسین وادار می کند. پدران و مادران دیروز ایران هرگز طلبکار پدران و مادرانشان نبودند و هرگز نسلهای بعد را بدهکار خود نمی دانند که امروز نیز مایل و حاضرند تمامی داشته های خود را برای سعادتمندی و آرامش نسل امروز بپردازند کاری که در تمامی ساعات دیروز و امروز و قطعا فردا در شرف وقوع است. بنابراین مسئولین و دستگاههای علمی ، مذهبی و اجرایی باید به وظایف خود واقف و عمل کنند و نسل امروز نیز بیش از پیش اندیشیدن صبورانه را بیاموزد. (4070905) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۵:۱۹:۴۲
نظر حکیمانه ای بود افرین
مقایسه کنید با کامنت جوان و مازراتی در بالا!!!! (4070020) (alef-3)
 
ثابتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۷:۳۵:۱۵
آقا جون قبل از انقلاب همه چیزهایی که تو غرب و شرق امروز می بینید داشتیم اما مردم اعم از متمول تا فقیر به خانواده پایبند و طلاق را بسیار بد می دانستند هر چند اشاره به مواردی از این دست برای فرار از صورت مسئله خوب است اما باور کنید مشکلی حل نشده و باید در انتظار آمار بالای 40% برای کشور و 50% برای تهران و برخی شهرهای دیگر باشیم. (4070891) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۳:۰۵:۱۳
جناب کارشناس هنوز هم مسیر را اشتباه میروند (4069861) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۳:۱۹:۰۲
مخالف نظر مارشناس محترم هستم. امروزه به دليل تغيير نسل و اتفاقات گوناگون و روابط دختر و پسر در دانشگته، شبكه اجتماعي و ... ايجاب ميكند قبح اين نوع روابط در جامعه و تابوي باقي مانده از اين نوع دوستي ها از بين برود تا دختر و پسر در چارچوب عرف و فرهنگ ملى با نظر پدر و مادر وارد رابطه شوند كه ختم به يك ازدواج سالم و پايدار شود. قذعا دوستي زير نظر پدر و مادر با دوستي مخفيانه تفاوت زيادي دارد و كمك شاياني خواهد كرد (4069883) (alef-13)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۵:۲۷:۱۵
خودتو گول می زنی؟

این حرف یعنی عرفی گرائی و عرفی گرائی یعنی سکولاریسم.

عرف ملاک نیست و شرع ملاک هست.
جملات ظاهر خوبی دارن ولی باطن جملات خوب نیست. (4070032) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۳:۲۰:۵۳
دوستان معتقدند که در خیابان و ...نباید کسی رو پیدا کرد سوال اینه که از چه طریق جوانان باید با هم اشنا بشوند که ازدواج کنند؟ اعتقاد زیادی هم دوستان به تفکیک حنسی و..دارند محلی که مناسب میبینید که دو نفر با هم اشنا شده ازدواج کنند کجا است؟ فکر نمیکنید راه های طبیعی ارتباط دختر و پسر را ما مسدود کرده ایم و در نتیجه اشنایی ها بسیار سطحی شده که به طلاق منتهی میشه؟ چه فضایی برای اشنا شدن دختر و پسر ما در نظر گرفته ایم؟ ایا صحبت نیم ساعته در ازدواج سنتی برای شناخت کفایت می کند؟ ایا دختر و پسر های امروز همان دختر و پسرهای 50 سال پیش هستند که صاف و ساده و بدون پیچیدگی و با تحصبلات ابتدایی هستند؟
سوال بعد: جایگاه مشکلات اقتصادی و بیکاری و...در این طلاق ها کجا است؟
سوال اخر: ایا به نظر شما خانمی که بیکار است و استقلال مالی ندارد زندگی اش بیشتر دوام میاورد و زندگی را تحمل می کند و ناسازگاری را تحمل می کند یا خانم بالا شهری که استقلال مالی دارد و نیازی نمیبیند که یک زندگی که درش ناسازگاری هست را تحمل کند؟ فکر نمیکنید اگر دیگر خانمها هم توان مالی داشتند میزان طلاقشان به اندازه طلاق افراد بالا شهر بالا میرفت؟
بنده نه در بحث اشنا شدن افراد با هم نه در بحث اقتصاد نمیبینم که دوستان فضا را برای ازدواج مهیا کرده باشند. (4069886) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۵:۲۷:۴۸
ازدواج سنتی بهتر جواب میدهد.
ازدواج مدرن هم در جامعه ی ما همه ی شرایط را ندارد.
اختلاط سنت و مدرنیته هم بدترین جواب را میدهد. (4070033) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۶:۴۵:۰۸
مثل قديم. مادرها در خانه را مي زنند و مي پرسند كه دختر داريد. (4070147) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۷:۵۴:۳۴
جوانی که برای یک انتخاب عاقلانه به پدر ، مادر ، خواهر و برادر یا نزدیکان اعتماد ندارد با کدام منطق و عقلی انتخاب متکی بر یک گفتگو و چند روز ظاهر نمایی دو طرفه را می پذیرد (4070908) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۸:۵۲:۵۵
منظورتون دقیقا اینه که خانمها نباید استقلال مالی داشته باشند.تا مجبور شوند همه ی کارهای آقایان را تحمل کنند و به خاطر فقر و ترس از گرسنگی تن به هر خفتی بدن؟چه راهکار عاقلانه ای.واقعا با مردمی دراین سطح فرهنگ آمار طلاق اصلا عجیب نیست. (4070977) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۳۰ ۲۲:۱۲:۳۷
خیر منظور من این بود که امار طلاق بالا شهری ها و ثروتمندا ناشی از استقلال مالی خانمها است نه اینکه چون ثروتمند هستند پس اتوماتیک وارد طلاق میگیرن چون فرهنگشون اینطوریه. اخه دوستان میفرمایند چون ثروتمندا طلاق میگیرن پس علت طلاق اقتصادی نیست و...
شما هم زود قضاوت نکنید (4075207) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۳:۵۵:۰۱
پسرها و دخترها پایبند نیستند
خانواده ها خوب تربیت نکردند بچه ها رو، همه شدن خوش گذرانی مقطعی
تحمل سختی ندارند
توقع دارند شب عروسی، خانه کامل و ماشین و کلی پس انداز داشته باشند
زهی خیال باطل (4069925) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۴:۲۱:۵۵
مشکل اصلی خیلی از این طلاق ها اختلالات روانی است و که در جامعه ما اصلا مورد بررسی قرار نمیگیرد در جهان از هر 4نفر یک نفر دچار اختلال هستند چه برسد به ایران!خیلی از این طلاق ها در خانواده های درست حسابی اتفاق میافتد که بعضا مذهبی هم هستندبنابراین این موضوع ربطی به لزوما فضای مجازی و دوستی خیابانی و این موضوعات ندارد.خیلی وقت ها دو فرد خوب با هم سازگار نیستند چون ازدواج ها با چشمان بسته و بنابرمصالح خانواده ها صورت میگیرد و اگر از خیلی از زوج ها تست روانشناسانه بگیرید در این تست ها ملاحظه میکنید که در خیلی از این طلاق اگر از قبل زوجین تست میدادند بوضوح تست ها نشان میدادند این دوفرد مناسب هم نبودند مثلا دو فرد لجباز عصبانی کینه ای بی گذشت و....هرگز باهم سازگار نخواهند بود و این خصوصیات طرفین در تست ها نشان داده میشود (4069953) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۴:۳۳:۳۶
این اقتضای زمنه است و ازدواج سست تر هم خواهد شد ما سوار قطاری هستیم که تمام ممالک در آن هستند فقط مساله اینجاست که ما مسافر واگن آخریم و اتفاقات و صحنه هایی که دیگران زودتر دیده اند با قدری تاخیر به ما میرسد. (4069973) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۴:۴۴:۱۶
چرا باید طلاق تابو شود؟ چرا باید دو نفر که نمیتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و همدیگر را تحمل کنند، زیر یک سقف تا آخر عمر باقی بمانند؟ چرا در ساختارهای کهنه و فرسوده قدیمی مانده ایم و درجا می زنیم؟ (4069987) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۵:۰۸:۱۶
توی همه مباحث وقتی میهوان جمغ ببندن با استثناها کاری ندارند
مسلم است که یک عده با توان مالی بالا دلیلی برای مسئولیت ازدواج نمیبینند و فرهنگشان آنگونه است حالا تحت اثر هر چیزی که شما اسمشو بذاری اما در مورد متوسط و عموم جامعه دلایل عدم ازدواج و طلاق در صورت ازدواج در مورد بیش از هشتاد درصد موارد مسایا مالی و اقتصادی است
دیگر نمیخواد آسمون و ریسمونو به هم ببافید
والسلام (4070008) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۵:۴۷:۱۷
قوانين ازدواج با واقعيت جامعه تطابق ندارد پس طبيعتا يا ازدواجي صورت نمي گيرد و يا باز طبيعتا به طلاق مي انجامد. ببينيد مطابق قانون مرد رئيس خانواده و تامين مخارج خانواده بر عهده او است. اين قانون تا 30سال پيش درست بود ولي وقتي دخترها دبستان و دبيرستان و دانشگاه و مشاغل را به تصرف خود درآورده اند ديگر تاريخ مصرفش تمام شده يعني هم مرد ديگر رئيس سابق نيست و هم اينكه زندگي مشترك است و اصلا ممكن است مرد بصورت كاملا طبيعي و واقعي شغلش را از دست بدهد و حتي 5سال هم بيكار وبي پول باشد و زنش خرج زندگي را بدهد پس اين قانون را بايد اصلاح كنيم
مهريه هم از آن حرفهاست كه زن روز بعد از ازدواج ميلياردر شود (فكر مي كنم رسم مغولي و هندي است كه وارد فرهنگ ما شده ) . اصلا زني كه كار ميكند مهريه از مرد بيچاره چرا بايد بگيرد . بجاي اين قانون مردها بايد ملزم شوند در صورتيكه زنشان شاغل نيست حق بيمه تامين اجتماعي برايش واريز كند. البته حق طلاق براي مرد وزن هم بايد يكسان باشد . (4070061) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۶:۴۱:۳۵
اقتصاد.اقتصاد.اقتصاد..به جوانها هم مانند خودتان حقوق 25 میلیون تومانی بدهید و می بینید طلاق از بین می رود.. (4070143) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۷:۵۶:۱۴
یعنی واقعا نمی دونید براساس آمار بیشترین طلاق تهران در مناطقی مثل 1 و 2 شکل می گیرد (4070912) (alef-3)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۴:۱۰:۰۰
دوست عزیز شما دارید راه رو کج میرید. منطقی باشید. عامل اقتصادی یکی از دلایل طلاق هست ولی ما که نمی تونیم با پول دادن به زن و شوهر خوشبختی اونها رو تضمین کنیم. وقتی زن و شوهر پیش از ازدواج و بعد از ازدواج درک درستی نسبت به هم نداشته باشند طلاق اتفاق میفته. (4071426) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۷:۴۰:۱۷
در لغتنامه دهخدا امده کفو یعنی همتا،مانند.
وقتی میگید هم کفو انگار میگید هم همتا، که اشتباهه، لطفا تصحیح کنید. (4070201) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۱۹:۱۴:۴۰
بزرگترین عامل طلاق فیلمهای مبتذل ماهواره ای است بعد عوامل دیگر نظیر اعتیاد فقر اقتصادی وغیره می باشد (4070285) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۲۰:۳۱:۲۲
طلاق بیشتر شده! این یعنی مردم به حقوقشون آشنا شده اند. یک زندگی اجباری بهتره یا یک زندگی با عشق و علاقه و احترام متقابل؟ (4070410) (alef-11)
 
Spain
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۲۱:۰۰:۰۵
یه دلیلش اینه که خیلی ها دیگه طلاق رو چیز بدی نمی دونن! سوال اینجاست چرا طلاق بده؟ یا امار اون باید معیار باشه؟ (4070440) (alef-13)
 
جلال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۷ ۲۱:۵۴:۴۲
همه دلایل بالا جز دلایل طلاق هستند اما اگر سری به دادگاه های خانواده بزنید خواهید فهمید که زیاده خواهی و توقع های تجملی از یک طرف و نبود پایه اقتصادی و بیکاری جوانها از طرف دیگر و مهمتر از ان نبود درک درستی از معنای زندگی مشترک و ورود به زندگی با یه سری از توهمات ذهنی و رویا پردازیه ای که نشات گرفته از سریال های ماهواره ای می باشد و تناقض آن با واقعیت زندگی سبب اصلی طلاق ها می باشد (4070525) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۰:۴۷:۴۸
هر چه هست باید کارشناسان متخصص راهکار ارائه داده و مسئولین اجرا کنند. اگر دیر بجنبیم همین چند درصد سالم را هم از دست خواهیم داد (4070741) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۲:۱۹:۲۰
کانال های صیغه ای که جدیدا مثل قارچ رویدن بی تاثیر نبوده... الان زن اگه طلاق بگیره میتونه در امد خوبی داشته باشه. (4070792) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۵:۰۷:۵۲
وقتی محدودیتها و سنتهای بی مصرف و پوسیده و ارتجاعی ، زنان را از دسترسی به فعالیتهای اقتصادی و تمکن مالی باز میدارد، آیا چاره ای جز استفاده از تنها استعداد خدادادی شان برایشان باقی میماند؟ چه کرده اید برای زنان و دختران که اینهمه توقع دارید؟ (4071524) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۹:۵۲:۵۳
هم اینکه مسئولین قبول کنند که ممکن است در زمینه ای مسیر را اشتباه رفته باشند جای شک گذاری دارد، چون تا حالا هر چه ما سخنرانی از مسئولین محترم در زمینه های مختلف شنیده ایم پیشرفت در برنامه ها و رفتن به سوی ایده ال ها بوده است. (4071063) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۰۹:۵۸:۵۳
قوانین ابلهانه ...اصرار بر سروری مرد وقتی زن نان اور خانواده است... قوایننر ا مدرن کنید بر اساس واقعیات روز.... مردم خودشان را از دست مهریه و جهیزیه و جشن پرخرج عروسی خلاص خواهند کرد. چون زن حق طلا ندارد مهریه سنگین... (4071070) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۰۱:۲۵:۴۳
با اون قسمت که گفتید چون حق طلاق نداره مهریه سنگین میخواد مخالفم. شما به یک دختر پیشنهاد بده از مهریه صرفنظر کنه ولی حق طلاق بگیره ببین چی میگه!
بیشتر بانوان هم مهریه میخواهند هم حق طلاق و هم سایر حقوق جوامع مدرن.
بیشتر مردان هم حق مالکیت بر زنان را میخواهند و هم ندادن مهریه و شریک کردن زنان در تهیه مخارج زندگی.
کلا مردم در ایران خودخواه شده اند و دنبال راه میان بر برای بدست آوردن بیشترین سود هستند حتی اگر به بهای زیان سخت به دیگری شود.
البته این برداشت من است و کاملا غیر کارشناسانه و غیرعلمی. وظیفه جامعه شناسان و روانشناسان است که این مشکل را ریشه یابی کنند که البته بیشتر آنها نیز دنبال راه میانبر و ساده سازی مسایل هستند. (4072302) (alef-11)
 
حسين
Sweden
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۰۸:۱۵
هر فردي تو يك جامعه وقتي حاكم بر وضعيت روزانه خودش نيست حس بدي از خودش و جامعه خويش داره و سخت خسته و نااميد است (4071324) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۳:۰۹:۳۹
در یک بررسی بی طرفانه باید گفت علیرغم اینکه گروهی سعی دارند تا به این معضل عمیق اجتماعی بسیار سطحی نگاه کنند و تمام تقصیرها را به گردن مسائل اقتصادی بیندازند حقیقت این است که در کنار عوامل اقتصادی که بلاشک نقش مهمی در بروز این پدیده ناخوشایند اجتماعی دارد نمی توان از لغزشهای اخلاقی و عقیدتی جوانان به این راحتی چشم پوشی کرد کمااینکه متاسفانه آمار طلاق در میان خانواده های مرفه اگر بیش از نیازمندان نباشد یقینا کمتر نیست!
خانه طی چند سال اخیر بجای کانون مهر و محبت و رشد و ارتقای اعضای آن بر اثر جهت گیریهای اشتباه فرهنگی بدل به میدان نبرد میان آقا و خانم خانه برای اثبات برتری خود به شخص مقابل شده البته ذکر این نکته ضروری است که این احساس بیشتر در میان خانم ها دیده میشود که دارای ریشه های علمی است لیکن از حوصله این مقاله خارج است.بهرحال تا خانواده به آن فرم کلاسیک و اصیل خود بازنگردد اوضاع روز بروز ازین نیز بحرانی تر خواهد شد (4071326) (alef-13)
 
نقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۴:۰۴:۳۹
اینطور که این کارشناس گفتند تمام ازدواج ها با دوستی خیابانی شروع شده و به همین دلیل اکثر ازدواج ها در نهایت به طلاق منجر شده. حقیقت اینه که خیلی از دختر پسرهایی که قبل از ازدواج هیچ آشنایی نداشتند ازدواجشون منجر به طلاق شده که کارشناس محترم به دلایل عمدی یا غیرعمدی حاضر به بررسی این موضوع نیست. جدا کردن دختر و پسر تا سنین بالا باعث عدم آشنایی و در نهایت طلاق میشه. (4071415) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۸ ۱۹:۳۳:۳۲
واقعا ریشه اصلی چیست که در تمام زمینه ها به قهقرا رفتیم (4071946) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۹ ۱۱:۵۱:۰۵
حالا یک رشد 30درصدی پیدا شد آنهم هی بزنید تو سرش (4072727) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۲ ۲۱:۱۷:۴۸
این قانون ازدواج مهریه عندالمطالبه رو بردارید ، دیگه هوس نمیکنن طلاق بگیرن و دکان بازارشون کساد میشه (4077751) (alef-11)
 
حامد
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۰۱ ۱۴:۱۶:۳۴
سلام. بیشترین اختلاف بین زن و مرد دخالت‌های خانواده است وحمایت ونرسیدگی مسولان بر مشکلات مردم. (4212568) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.