نظر منتشر شده
۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 355502
لطفاً اقتصاد مقاومتی را اجرا نکنید
سیدامیر سیاح، 3 خرداد 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۷
گویی سرنوشت اقتصادایران این است که توسط دو دولت بی تدبیر و «ندانم کار» بطور اشتباهی و انحرافی اجرا شوند و به هدف نرسند: سیاستهای کلی اصل۴۴ را دولت سابق به محاق برد و سیاستهای کلی اقتصادمقاومتی را این دولت.

اخیرا استانداران سراسر کشور در مشهد جمع شده اند تا برنامه های مربوط به اقتصادمقاومتی را بررسی، جمع بندی و آماده ابلاغ و اجرا کنند. براساس آنچه خبرگزاری ها منعکس کردند دراین جلسه هر کدام ازاستانداران تعدادی طرح اقتصادی برای اجرا معرفی کرده اند.

اوایل اردیبهشت ماه هم بانک مرکزی نیز در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در بخشنامه ای از شبکه بانکی خواست سرمایه در گردش طرح‌های تولیدی و بنگاه‌های کوچک و متوسط را – با قیمتی ارزان و مالا رانتی- تامین کنند.

بنظر می رسد مسوولان محترم اجرایی، مفهوم اقتصادمقاومتی را ملتفت نشده اند و می خواهند کارهایی که طی سالها به آنها خو گرفته اند را امسال به نام «اقتصاد مقاومتی» انجام دهند.

تکنوکراتهای حاکم بر بدنه دولت، درطول دو سه دهه گذشته، برای حمایت از تولید تنها دوکار یاد گرفته اند:

۱.اجرای غیراقتصادی طرح عمرانی با بودجه دولتی ۲.توزیع رانت میان مدعیان کارآفرینی
۱. اجرای غیراقتصادی طرح عمرانی با بودجه دولتی یعنی: طراحی و تصویب پروژه، گرفتن بودجه، تخصیص قطره چکانی اعتبار، طولانی و غیراقتصادی کردن پروژه، حیف و میل منابع و سرمایه ها در مراحل مختلف اجرای پروژه، افتتاح نمایشی، بهره برداری معمولا نیمه کاره و غیر اقتصادی و در نهایت، افزودن مشکلی بر مشکلات اقتصاد ایران!

۲. توزیع رانت میان مدعیان کارآفرینی یعنی: تخصیص اعتبارات ارزان و رانتی بانکی به طرح های بخش خصوصی بدون معیاری برای انتخاب بهترین کارآفرینان از میان داوطلبان دسترسی به این رانتها (مدعیان کارآفرینی)، تخصیص رانتها طی فرایندی معمولا غیرشفاف و ناسالم به مدعیان کارآفرینی و سرخورده کردن کارآفرینان واقعی، هزینه شدن منابع رانتی تخصیصی در مسیری خارج از طرح مصوب و مورد قراردادها بانک و در نهایت تقویت رانت جویی و گذاشتن صدها سوله و شهرکهای صنعتی خالی و نیمه کاره روی دست اقتصاد ایران!

این دوکار تنها هنر بدنه تکنوکرات دولت است که از بیست و اندی سال پیش به این سو دایم تجربه شده و اکنون به بهانه اقتصادمقاومتی یکبار دیگر قرار است تجربه شود.

با این شرایط باید از مسوولان محترم دستگاه اجرایی، خواهش کرد - به این شکل- سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را اجرا نکنند.

برای تحقق اقتصادمقاومتی چه باید کرد؟
از سیاستهای کلی اقتصادمقاومتی می توان برداشت کرد که در حالت تحقق این سیاستها، اقتصاد ایران مردمی، دانش بنیان، درونزا، برونگرا و عدالتگرا خواهد بود. یعنی حالتی که:

۱. عمده تولیدملی را شرکتهای دانش بنیان بخش خصوصی ایجاد می کنند و محصولات دانش بنیان شان در بازارهای جهانی قابل رقابت است. (اقتصاد دانش بنیان و درونزا)

۲. عمده صادرات ایران، کالاها و خدمات متنوع دانش بنیان است. (اقتصاد دانش بنیان و برونگرا)

۳. تاسیس و رشد بنگاه های خرد بسیار سهل است، ادارات دولتی بجای اذیت کارآفرینان جوان، راه را برایشان هموار می کنند و بنگاه های تولیدی دولتی و خصولتی وجود ندارند تا مزاحم بخش خصوصی شوند. (اقتصاد مردمی)

۴. با سازوکار شفافیت، اولا فرصتها برای همه برابر است و هیچ رانتی وجود ندارد و ثانیا درآمدها و ثروتهای شهروندان برای حکومت شفاف است و دولت از درآمدها و ثروتهای بالاتر مالیات می گیرد و میان شهروندان مستضعف توزیع می کند. (اقتصاد عدالتگرا)

همه این کارها با روحیه و رویکرد جهادی (مبتنی بر علم و تدبیر، با انگیزه و انرژی بالا، خستگی ناپذیر و به قصدقربت الهی) انجام می شود.

انصافا کدام یک از تصمیم های دولت برای تحقق اقتصادمقاومتی، با رویکردها و گفتمان اقتصادمقاومتی نزدیکی دارند؟

گویی سرنوشت اقتصادایران این است که دو مجموعه سیاستی نجات بخش آن، توسط دو دولت بی تدبیر و ندانمکار بطور اشتباهی و انحرافی اجرا شوند و به هدف نرسند: سیاستهای کلی اصل۴۴ را دولت سابق به محاق برد و سیاستهای کلی اقتصادمقاومتی را این دولت.
۱۳۹۶/۰۵/۰۶ ۰۹:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۱۱:۲۶
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۷ ۱۳:۲۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۵ ۰۶:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۰۹:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۰۷:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۱۲:۳۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۱۲:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۳ ۲۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۹ ۱۷:۴۵
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد مقاومتی
 
Estonia
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۰۹:۵۳:۵۳
اقتصاد مقاومتی مبتنی است بر شناخت صحیح فرصت‌ها و تهدیدها. اما مهم‌تر از همه وجود مدیران و کارگرانی با خودباوری و ویژگی‌های دفاع مقدس یعنی پرکار، پربازده و بسیار کم‌خرج و ساده‌زیست و بی‌ادعا، نه همچون مدیران جریان اشرافیت مدعی‌ اصلاح‌طلبی، تجملگرا، کم‌کار، پرهزینه، دارای حقوق‌های چند ده میلیونی و تشریفات طاغوتی. (3719643) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۲:۵۱:۴۵
معاون صندوق بین المللی پول ایران بود...از آنطرف همه هم و غم دولت افزایش مالیاتها و گسترش آنها و رساندن قیمت حاملهای انرژی به قیمت جهانی و دلاری آن هست..با افتخار هم مرتب از دادن کد به سرمایه گزاران خارجی برای خرید وفروش سهام در بورس خبر میدن...رئیس بانک مرکزی هم که مرتب در سمینارهای غربی سخنرانی میکنه..آقای غنی نژاد هم چندروز پیش مقاله ای نوشت بر لزوم جمع کردن بساط سازمانهایی مثل حمایت از مصرف کننده وتعزیرات و شورای رقابت!!!!همه اینها نشان از این داره که عزم دولت لینک کردن ایران به اقتصاد جهانیست نه اجرای اقتصاد مقاومتی...لینک شدن به اقتصاد جهانی ظاهر قشنگی داره و فریبنده ست ولی در اصل یعنی افتادن در ریلی که سوزنبانش آمریکاست و هر لحظه میتونه با جابجایی ریلها براحتی واگن اقتصاد مارو منهدم کنه...اگر عاقلانه رفتار نکنیم و جو گیر باشیم و کشور رو صحنه آمد وشد افرادی مثل معاون صندوق بین المللی پول کنیم میتونه اقتصاد ما وزندگی مردم را در معرض خطرات جدی قرار بده... (3719995) (alef-11)
 
www
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۰:۱۲:۱۸
برادر من بحث این کار را کنند و آن طور باشد نیست. بحث اینه که چطور این کار را کنند و چگونه آن طور باشد؟
وگرنه منم میدونم که بایداقتصاد درون زا باشد و صادراتی باشد و ...
این اقتصاد مقاومتی که شما می گویید به ازای این همه باشد و نباشد که گفته چقدر راهکار عملی ارایه داده که شما توقع دارید عملی بشه؟ تا حالا کدوم کار با باشد و نباشد وبخشنامه و شعار حل شده که این یکی بشه؟ (3719677) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۴:۳۹:۱۸
خود دوستان تعریف درستی از اقتصاد مقاومتی ندارند فقط شعار میدهند (3720276) (alef-11)
 
Saeid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۳:۲۷
نقدتان کاملا وارد است و موافقم.
اما پیشنهادهایتان با آنکه درست می نمایند ولی کلی هستند. در حد همان تکنوکراتها!
مساله کمی سخت تر از این حرفها خواهد بود.

اقدام و عمل، تازه می فهمم یعنی عمل.
اما زمان داور قهاری است.

یا حق. (3719693) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۰:۲۶:۰۵
شما براي اقتصاد مقاومتي حملاتت را زود شروع كردي..همين چند روز پيش 17000ميليارد تومان براي كارگاههاي تعطيلي كه با ندانم كاري دوستان شما تعطيل شده و فعال شدن انها تخصيص يافت..پس روبان چيدن و افتتاح كردن كار دوستان شما بود ..اين دولت كارش شده بتونه كاري مشكلات و گاها گريدر زدن جهت چاههاي در راه پيشرفت كشور كه توسط محمود جونتون درست شده...ايكاش هر روزنامه نگاري حوزه تخصصي داشت تا هر چه به ذهنش ميرسد بدون مدرك و پشتوانه فكري منتشر نكند... (3719698) (alef-13)
 
بابک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۱:۱۵:۵۰
این مساله یک واقعیته اما خیلی ربطی به دولت نداره
مساله اینه که تو مملکت ما دولت همه کارست
مشکل اینه که مدیران دولتی سر چاه نفت نشستند با حقوق های بالا ولی متاسفانه اکثرشون تخصص و قابلیت های اون پستها رو ندارند
مدیران لایه های میانی دولت که با تعویض دولت ها هم عوض نمیشن و همیشه میزشون رو چسبیدند

من صاحب یک شرکت دانش بنیان هستم و اینو باید بگم متاسفانه تا این مدیران تنبل و از خود راضی و مشاوران ضعیف و بی خاصیت وجود دارند هزار تا دولت دیگه هم عوض شه فرقی نمیکنه (3719767) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۴:۵۲:۴۱
دقیقا اشاره به مشکل کشور کردید
کشور ما کاملا دولتیست و سخن از خصوصی سازی و اشتغال غیر دولتی فقط سرکاریه (3720324) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۲۱:۰۳:۲۹
آفرین زدی به هدف به این میگن حرف کارشناسی (3722913) (alef-11)
 
lمحمد رضایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۷:۱۷
نبود عزم جدی برای اجرای فرامین رهبری
متاسفانه دولت تصمیم لازم را برای اجرای اقتصاد مقاومتی ندارد و با عملیاتی کردن تعدادی از طرحهای بر زمین مانده و اجرای برخی از وعده های داده شده قصد دارد آن را به نام اقتصاد مقاوومتی اجرا کند و به نوعی کار را از سر باز کند.
اما دستورات رهبر فرزانه انقلاب برای این حرکت جهادی مهم یک عزم ملی بزرگ می طلبد که باید توسط رزمندگان 8سال دفاع مقدس و دلسوزان انقلاب اسلامی و عاشقان اهلبیت ع و جوانان نخبه بازار کار،صنعت و دانشگاه اجرا شودو هرگز اجرای اینگونه کار های جهادی از عهده سیستمهای دولتی-به دلیل وامدار بودن به جریانهای خاص- بر نمی آید و اگر هم شروع شود ابتر خواهد ماندبنا بر این بایدباهمفکری و یاری این عزیزان اقتصاد مقاومتی کلید بخورد و دولت تامین کننده تدارکات و خرج تهیه برای سرعت دادن به جنبش باشد و گرنه باید با چیزی بنام اقتصاد مقاومتی خداحافظی کرد وآثار آن را در زباله دان اقتصاد بیمار ایران جستجو نمود.
محمد رضایی خبرنگار اجتماعی (3719805) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۱:۲۸:۳۲
هر گونه حرکت اقتصادی به هر اسم وعنوانی قبل از انقلاب مدیریتی ضرر محض است . میخواهد اسمش مقاومتی باشد یا مسابقتی یا .... هیچ فرقی نمیکند مدیرانی که اقتصاد را عختساد تلفظ میکنندومینویسند . چگونه قرار است درک کنند که اقتصاد مقاومتی یعنی چه ؟
مدیرانی که اکثرا نه به دلیل تخصص بلکه بنام تعهد مسئولیت گرفته اند فاقد کارائی واثرگذاری خواهند بود . تخصص وتجربه فاکتورهائی است که سالها ست با شعار تعهد کنار زده شده اند وباورمان شده که مدیر نیاز به تخصص ندارد ...
...والبته موضوع مدیریت یک متظاهر به تعهد در بالا مربوط به یک سازمان اقتصادی کشور است .
خوب حالا هرروز بگو اقتصاد مقاومتی . سمینار وهمایش برگزار کن . طرف کل مدت سمینار وهمایش را خواب بوده . واگر بپرسی چطور گذشت میگه خوب ....فقط کاش بعداز ماموریت 2روز هم مرخصی میدادند ...
حالا این مدیرها قراره بفهمند اقتصاد مقاومتی چیه ؟ وقت مردم را تلف میکنیم وسرمایه های مملکت را هدر میدهیم اگر قبل از هر اقدامی انقلاب مدیریتی نکنیم وایکاش سال آینده سال انقلاب مدیریتی نامگذاری بشه وانقلاب مدیریتی هم نیفته دست همین مدیرای متعهد (مثلا) واقعا اگر لازمه از خارج مدیر بیاریم وارزیابی مدیران داخلی را بدیم اونها انجام بدهند وهرکس ناتوان بود عذرش را بخواهند ونیروهای متخصص ومجرب جایگزین مدعی ها شوند وبعد شعار ما میتوانیم تحقق خواهد یافت . وان موقع میتوانیم اقتصاد مقاومتی را پیاده کنیم . واصلا با اینهمه نعمت خدادادی که خداوند لطف نموده وبه مملکت ما داده ...اگر خوب مدیریت کنیم . (3719809) (alef-11)
 
بسیجی جانباز گمنام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۱:۴۵:۳۸
سلام‌علیکم، با احترام و عرض ادب به نویسنده محترم متن فوق سه بار متن فوق را خواندم و هر بار به این نتیجه که در دو مورد اشاره فرمودید رسیدم: «... تکنوکراتهای حاکم بر بدنه دولت، درطول دو سه دهه گذشته، برای حمایت از تولید تنها دوکار یاد گرفته اند...»
نتیجه آن که دولت‌ها با بدنه اکثریت لیبرال دموکرات نمی توانند فرمایش امام‌المسلمین را اجرایی کنند، لذا به نظرم آن‌هایی که در اجرای فرمایشات «آقا» عاجز و ناتوانند، نباید به آن‌ها دولت بی تدبیر و «ندانم کار» گفت، باید بنویسیم و بخوانیم دولت «تزویر» و «ناامیدی». (3719838) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۱:۵۵:۰۷
قبل از هركارى اول از همه
الف - بايد تكليف مفسدين اقتصادى و رانت خوارها و تحريم خوارها و بيت المال خواران و آنان كه از بانكها وامهاى كلان گرفته اند مشخص و معلوم گردد و نتيجه شفاف و صادقانه به ملت گفته شود و دستها و نيروهاى پشت پرده مشخص و معلوم گردند .
ب- يكبار براى هميشه معلوم شود با بيش از ٨٠٠ ميليارد دلار درامدهاى ارزى دولت قبل چه كرده اند اين درامد تاريخى كجا رفته است و چگونه هزينه شده است .
ج- در حاليكه مدعى هستيم يك پرنده و يك عنصر نامطلوب نميتواند از مرزهاى كشور ما عبور و نقشه هاى تروريستى و شيطانى انجام دهد كه البته واقعيت هم اينست و جاى تشكر دارد ، چگونه ميلياردها دلار كالاى قاچاق بعضى امارها صحبت از حدود بيست ميليارد دلار هم ميگويند وارد كشور ميشود ،. براى بوجود امدن اقتصاد مقاومتى تا مسئله قاچاق كالا حل نشود آب در هاون كوبيدن است . تكليف قاچاق كالا مشخص و دستهاى پشت پرده ان معرفى و قطع گردد .
د- مبحث كيفيت كالا از مهمترين ها است نميشود به بهانه اقتصاد مقاومتى كالاى نامرغوب توليد و يا حتى وارد نمود و به مردم زيانهاى جانى و اقتصادى وارد نمود ، ساخت كالاى مرغوب اولين حركت به سمت اقتصاد واقعى و مقاومتى ميباشد .
ه- براى ايجاد يك اقتصاد قوى و مقاوم قبل از هرچيز با وجود وحدت كلمه و وفاق ملى بايد شرايط جديد ژئو پولوتيك جهان و عالم سياست جهان اوضاع علم و تكنولوژى و سرعت آن هوشيارانه ديده شود و برنامه ريزيها و تصميمات بر مبناى ان باشد ، انطور نشود كه جهان ما را در مسيرى بيندازد كه خود فكر ميكنيم صحيح است اما در ذات واقعى آن در راه منافع و سياستهاى جهانى قدرتها باشد .
خلاصه كلام نميشود فقط حرف زد بين شعار و عمل فاصله بسيار زياد است . (3719852) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۲:۴۶
احسنت (3720487) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۰:۱۲:۲۸
ايكاش مسئولان اين كامنت را بخوانند ، واقعيت را گفتيد. (3721359) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۰:۲۲:۱۸
براى ايجاد اقتصاد مقاومتى در مرحله اول مسئولان بايد از خود و خانواده خود شروع كنند ، بايد ببينند چقدر خودشان به اين حرفهايي كه ميزنند پايبند و معتقدند . (3721377) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۲:۲۶:۳۶
تجمع عده ای از دلسوزان !!! و مدافعان مستضعفین !!! در یکی از لوکس ترین هتل ها و تفرج های اشرافی ، میزان صداقت و جدیت و پایبندی و فرمان پذیری مسئولین ذیربط را از اوامر حکیمانه ی مقام معظم رهبری (دام بقائه) بیش از پیش به اثبات رساند !!! (3719927) (alef-11)
 
vahid
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۲:۳۷:۴۸
سخن رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي سخن حكيمانه اي است. ولي بزرگترين مشكل در اينجاست كه اجراي سخن حكيمانه ، مرجع و مجري قدرتمند و حكيم مي خواهد كه متاسفانه و هزار افسوس در مملكت ما چنين مرجعي وجود خارجي ندارد. و مسئولين فقط به فكر اين هستن كه به چه صورتي بر مردم فشار بياورند. فشارهاي مالياتي ، فشارهاي عوارضي ، فشارهاي بيمه اي و هزاران هزار ترفند ديگر براي پول گرفتن از فقط مردم. و گرفتن حقوق هاي ميليوني توسط مسئولين محترم. با تشكر (3719962) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۳:۰۱:۰۳
اقتصاد سالم ریشه در فرهنگ سالم و فرهنگ سالم ریشه در خلق و خوی انسانی ملتها دارد و تا یک ملتی اخلاق و فرهنگ صحیح کسب نکند هرگز اقتصاد سالم نخواهد داشت (3720019) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۷:۳۶
روش حكومت دارى ما تنهـا به نفع رقباى ما مانند اعراب وتركيه وغرب بوده است چرا چون شايسته سالارى در كشور نبوده است (3720145) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۴:۰۹:۱۵
اقتصاد مقاومتی که در آن صحبت صادرات را هم میکنند با وجود تحریم بانکهای ایرانی توسط بانکهای خارجی نمیتواند محقق گردد. (3720201) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۶:۰۴:۳۶
در این اقتصاد مقاومتی که در ترجمه شما ارزش و اعتبار و سهم موسسات دانش بنیان از همه بالاتر و همه بار اقتصاد (درآمد) کشور به دوششان گذاشته شده نقش در صد بالای مردم که دانشمند نیستند و از زور بازو و سرمایه اندک ارتزاق میکنند چیست. و اصولا اقتصاد مقاومتی در قالب کدام مکتب اقتصادی شناخته و آزمون شده قابل ارزیابی است؟ (3720491) (alef-11)
 
حقوقدان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۶:۲۵:۲۲
وجود قوانین ناقص و مبهم در زمینه اقتصاد بعلاوه عدم رعایت همین قوانین مبهم اولین مشکل در اقتصاد مقاومتی و عمل به آن است .
تا قوانین اصلاح و اجرا نشوند زمینه اقدام به اقتصاد مقاومتی وجود ندارد ... (3720533) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۶:۳۴:۰۱
متاسفانه دولت در اقتصاد مقاومتی به کاغذ سازی مشغول شده است و اهداف بلندپروازانه ای را شعار خود قرار داده که قابلیت اجرا ندارند. (3720552) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۲۰:۵۴:۰۱
اقتصاد مقاومتی جیست؟ (3720944) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۳ ۱۷:۵۳:۲۶
اقتصاد مقاومتی یعنی این که معاون وزیر واقعا معزز صنعت معدن و تجارت و استاندار در سال اقدام و عمل، برای افتتاح شرکت آمریکایی- انگلیسی سیگارت ساز(BAT) در حالی که شرکت دخانیات ایران با بیش از 15000 نفر کارگر و بیش از 70 سال سابقه توسط همین کارها در حال ورشکستگیست ، روبان پاره کنن در حالی که رهبر معظم انقلاب فرمودن به هیچ وجه صلاح نیست محصولی که مشابه داخلی دارد از خارجی آن استفاده گردد. چرای این اعمال را باید از چه کسی پرسید؟!!! (3720700) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۰۴ ۰۰:۵۹:۱۳
راه حلهای ارایه شده همین متن نیز کلی گویی و شعار است,این مملکت با این مدیران هزار سال دیگه هم که بگذره پیشرفتی نخواهد داشت,پیشرفت و سازندگی نیاز به تکنولوژی روز دنیا دارد که ایران 1000 سال عقب است. (3721410) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.