نظر منتشر شده
۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 277707
واکنش پوتین به درخواست عربستان/ زمینه سازی ریاض برای ایجاد آشوب بیشتر در عراق
بخش خارجی الف، 1 تیر 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۰
بعد از سفر محمد بن سلمان به کشورهای روسیه و چین گمانه زنی های فراوانی پیرامون این سفرهای دیپلماتیک شکل گرفت و برخی از رسانه های عربی با تشریح دیپلماسی نوین سعودی ها در منطقه، سفرهای اخیر را در این راستا ارزیابی و از فصل جدید روابط دیپلماتیک ریاض سخن گفتند و با هیاهوی رسانه ای نتیجه این مذاکرات را دست کشیدن روسیه از بشار اسد و شش موافقتنامه راهبردی شامل توافقنامه مربوط به فضا، همکاری در زمینه مسکن، کمیته مشترک برای همکاری نظامی، همکاری در زمینه انرژی، همکاری درباره فرصت های سرمایه گذاری و همکاری در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای معرفی کردند.

در همین خصوص سیدهادی سیدافقهی کارشناس مسائل منطقه ای پیرامون دیپلماسی نوین عربستان سعودی در گفت و گویی با الف معتقد است: دیپلماسی نوین عربستان سعودی در واقع دنباله دیپلماسی توحش و خشونت است با این تفاوت که این بار سعی دارند با باج دهی به برخی از کشورها از جمله روسیه و فرانسه به ماجراجوییهای خود در منطقه خاورمیانه مشروعیت بخشیده و زمینه دخالتهای دیگر خود را هموار سازند.

وی می گوید: با توجه به شکستهای پی در پی سعودی ها در تسلط و هیمنه بر کشورهای مانند لبنان،بحرین،سوریه و عراق این کشور با کمک به جریان های تکفیری و تروریستی به دنبال جبران شکستهای خود بوده که با فوت ملک عبد الله و تسلط گروهی از نوجوانان خاندان آل سعود بر قدرت، راه برای دخالت بیشتر بر کشور های خاورمیانه با توجه به بی تجربگی مقامات جدید نظامی هموار شده است.

این کارشناس مسائل منطقه ای با اشاره به عملکرد مقاماتِ جوان سعودی در چند ماه اخیر، دیپلماسی توحش و خشونت را بی اثر ارزیابی و افزود: در واقع عده ای جوانِ بی تجربه امور سیاسی و نظامی را به دست گرفته و تصور می کردند با توسل به خشونت و مدیریت توحش می توانند آرزوی سعودی ها در تسلط به منطقه را برآورده سازند در حالی که این تاکتیک با مقاومت کشورهای منطقه به بن بست رسیده است.

سید افقهی شکستها و محدودیتِ حرکت سعودی ها در عراق و سوریه را عامل تغییر تاکتیک سعودی ها در قبال مسائل منطقه ای ارزیابی و یادآور شد: سعودیها بعد از اقدام شتابزده خود در قبال مسائل منطقه ای سعی دارند تا علی رغم تاکید بر تداوم دیپلماسی خشونت این بار به خشونتهای خود مشروعیت بخشیده و نظر برخی از قدرتهای بزرگِ فرامنطقه ای را به خود جلب نمایند.

وی با بیان اینکه سعودی ها مجبورِ به دیپلماسی باج دهی هستند سفر اخیر مقامات سعودی به روسیه را در این راستا ارزبابی و افزود: شاهدیم که سعودیها به یک نوع دیپلماسی باج دهی روی آورده و سعی دارند تا با دلارهای نفتی از برخی کشورها مثل فرانسه و روسیه مشروعیت خریداری نمایند.

این کارشناس مسائل منطقه ای تصریح کرد: در سفر اخیری که محمد بن سلمان به روسیه داشت سعی شد تا در سایه تبلیغات و جنگ رسانه ای این چنین القا شود که روسیه دست از حمایت از دولت سوریه و بشار اسد کشیده و با توجه به ترجیحات اقتصادی وارد تبادلات جدی اقتصادی با کشور عربستان شده است اما با تمام این حاشه سازی ها پوتین با قرار دادن یک لیست بلند بالا که نکته اصلی آن حمایت کامل از بشار اسد بود تمامی گمانه زنی ها و خوش بینی های اعراب به خصوص سعودی ها را از بین برد. پوتین در این لیست با تاکید بر حمایت کامل از بشار اسد ضمن رد درخواست بن سلمان اهتمام روسیه به سرنوشت دولت سوریه را به مقام سعودی گوشزد نمود.

این کارشناس مسائل منطقه ای دیپلماسی سعودی ها در اقناع پوتین را بلا اثر عنوان و خاطر نشان کرد: با تمام صحبتهایی که در روسیه عنوان شد مجدد شاهد بودیم که رسانه های عربی در منطقه نتیجه این ملاقات را عقب نشینی روسیه از مواضع خود در قبال سوریه تفسیر و دیپلماسی بن سلمان را موفقیت آمیز برآورد کردند که اوج استیصال آل سعود را نشان می دهد.

سید افقهی نشانه این شکست را اظهارات اخیر پوتین در نشست اقتصادی سن پترزبوگ ارزیابی و ادامه داد: پوتین همان مواضع قبلی خود را صریحا اعلام کرد و با حمایت مجدد از دولت و شخص بشار اسد سیلی محکی را بر صورت آل سعود نواخت و نشان داد که دیپلماسی باج دهی نیز نمی تواند بر سیاستهای مسکو در قبال دمشق تاثیر گذار باشد.

این کارشناس مسائل منطقه ای در ادامه گفت و گوی خود با الف از پیام نیابتی واشنگتن به مسکو در جریان سفر اخیر بن سلمان خبر داد و افزود: در پیامِ نیابتی آمریکاییها از مسکو درخواست شده بود از حمایتهای خود از سوریه چشم پوشی کنند تا در مقابل آمریکا نیز در بحران اوکراین همکاری های بیشتری داشته باشد که با واکنش تند لاوروف مواجه شد و نشان داد مسکو، سوریه را با هیچ کشوری معامله نخواهد کرد.

وی در خصوص چرایی اعزام سفیر جدید عربستان به عراق این اقدام سعودی ها را امتداد سیاستهای ستیزجویانه آل سعود در قبال عراق ارزیابی و افزود: من تصور نمی کنم سعودی ها به طور جدی به دنبال گسترش روابط متوازن، متعادل و عاقلانه با کشور عراق باشند زیرا تا زمانی که عربستان سعودی نتواند به زعم خود نفوذ ایران را بر دولت حیدر العبادی کاهش دهد و به طور کامل این کشور را به سمت خود بکشاند پیگیر روابط همه جانبه همراه با حسن نیت با طرفِ عراقی نمی باشند.

سید افقهی ادامه داد : سفیری که عربستان به عراق فرستاده یک عنصر امنیتی است که عضو سازمان اطلاعات و امنیت عربستان است و سابقه همکاری گسترده با گروه های تکفیری را نیز در کارنامه خود دارد و مسئولیت های مختلفی را نیز در عربستان بر عهده داشته، از جمله فرمانده بخش های مختلف گارد ویژه نظامی، افسر در وزارت امنیت  و بارها در جریان اشغال عراق توسط امریکایی ها به عراق سفر کرده و به عنوان مشاور نظامی در نیروهای ائتلاف و رایزن نظامی در سفارت امریکا در بغداد فعال بوده است.

وی همچنین مسئول مکاتبات سفارت عربستان در لبنان با سفارت امریکا بوده و ناظر امور نظامی جریان المستقبل و گروه های مسلح در طرابلس بوده است. جمع آوری اطلاعات و ارتباط با جاسوس ها علیه حزب الله از جمله مسئولیت های او در لبنان بوده و از چهره های بارز در جنگ اسرائیل علیه لبنان در سال ۲۰۰۶ بوده است. او در طول این جنگ گزارش های سری شخصیت های لبنانی مخالف حزب الله از جمله جریان المستقبل لبنان را دریافت و به اسرائیل منتقل می کرده است.

فرستادن چنین سفیری نشان می دهد که عربستان به دنبال روابطی دیپلماتیک بر مبنای اصول منطقی نیست و به دنبال ادامه سیاستهای دخالت جویانه خود در کشور عراق است و به همین دلیل نیز بسیاری از تحلیلگران و سیاستمداران عراقی خواهان بررسی بیشتر حضور این سفیر در بغداد هستند زیرا بیم آن می رود که این فرستاده سعودی حتی بخواهد با برقراری ارتباط با گروه های تکفیری در بغداد فعالیتهای تروریسی را در پایتخت عراق ساماندهی کند. بنابراین اقدام سعودی ها در فرستاده سفیر مقیم را نمی توان تغییر دیپلماسی عربستان درقبال عراق ارزیابی کرد و می توان گفت عربستان با ارسال این سفیر به دنبال ایجاد آشوب بیشتر در کشور همسایه خود عراق است.

این کارشناس مسائل منطقه ای در خاتمه دیپلماسی سعودی ها را متاثر از فعالیتهای قشر بی تجربه در خاندان آل سعود دیپلماسی آشفته ارزیابی و تصریح کرد: دیپلماسی سعودی ها در کشور مصر نیز برخلاف آن چیزی که برخی از رسانه ها اعلام می کنند تحت تاثیر معادلات یمن، برهم خورده است زیرا عربستان با حمایت از اخوان المسلمین در کشور یمن که تحت عنوان "تجمع الاصلاح" فعالیت می کنند با پشت کردن به خواسته های دولت السیسی عملا دچار پارادوکس در منافع خود در یمن و مصر شده که نشان دهنده تشتت آراء و بی برنامگی سعودی ها در دیپلماسی منطقه ای و بین المللی است که همانطور که گفته شد ریشه در بی تجربگی عده ای در خاندان تازه به قدرت رسیده سلمان دارد.
 
مرادیان
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۷:۴۹:۱۶
فعلن روسیه داره در این به هم ریختگی منطقه سود می بره.هر روز میگه اس 300 رو به ایران می دیم و همین امر منفعت زیاد براش داشته چون سایر کشورهای 5+1 و کشورهای عربی رو به تکاپو انداخته که باج بگیره. (2985321) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۳:۳۱:۵۵
دقیقا موافقم جناب مرادیان پوتین داره قیمت خودشو واسه عربها مشخص میکنه نه اینکه دست رود به سینه اونها بزنه فقط داره قیمت رو میبره بالا همین (2986290) (alef-13)
 
نظری
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۷:۵۰:۱۷
روسیه هم بدش نمیاد که پول مفت از این کشورها بگیره و برای رفاه مردمش خرج کنه. (2985322) (alef-13)
 
م.ط
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۸:۴۳:۰۳
به فرموده ریاست محترم جمهور امید واریم ال سعود بخود آیند و از کمپ دیوید ها به کمپ پیامبر وقران وکمپ حزب الله وکمپ مقاومت ملتها ودوری ازاجانب همچون امریکا واسراییل پناه آورده وبه نجات ملتهای مظلوم وستمدیده مسلمانها کمک کرده باش. (2985411) (alef-13)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۸:۵۱:۵۴
به زودي امريكا عربستان را خواهد زد. (2985426) (alef-13)
 
کویر
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۸:۵۶:۲۳
مرسی.تحلیل خوبی بود (2985441) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۹:۳۰:۳۷
واکنش پوتین به درخواست عربستان چی بود حالا؟! (2985504) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۹:۳۱:۵۶
این تملق بیشتر مربوط به بحث ویکیلیکس هست که الان در روسیه زندگی می کند و حتما رفتند که بخرند و این ظاهر قضیه هست (2985510) (alef-13)
 
Hadi
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۹:۵۰:۳۱
روسها مطمئنند که اقدات اخیر آل سعود براساس تصمیماتی اورژانسی وگذر از شرایط بحرانی است وروسها هرگز استراتژی بلندمدت وراهبردی خودرا فدای بذل وبخششهای مقطعی آل سعود نخواهندکرد.بی شک سعودیها دردست وپا زدنهای موذیانه وناشیانه خود جهت تطمیع حاکمین کارکشته روس موفق نخواهند بود.ومحمدبن سلمان دقیقا درحال عملیاتی کردن نمایشی است که سناریوی آنرا غربیها نوشته اند.وروسها میدانند عربستان بعداز عبور ازمرحله اورژانسی حاضر هیچ ابائی از عهدشکنی درمعاملات خود باروسها ولو باپرداخت غرامت سنگین بادلارهایشان ندارندودراین صورت تنها چیزی که برای روسها مانده است دلارهای بی مصرفی هستند که که با یک قطعنامه تحریمی بلا استفاده خواهدماند ............. (2985560) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۰۹:۵۵:۴۲
روسها با کمی تدبیر میتونن میلیاردها دلار از پولهای باداورده سعودی رو به چنگ بیاورند و همچنان بر سیاستهای خود پافشاری کنند.سفر محمد بن سلمان در راستای تضعیف ایران صورت گرفته تا روسها و چینی ها از حمایت ایران دست بکشند ولی هم روسها و هم چینیها خوب میدانندکه نظام دیکتاتوری آل سعود قابل اعتماد نیست و پایه های آن سست شده و مشروعیت ندارد. (2985582) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۲۰:۵۵:۴۴
علی جان متاسفانه نه روسها و نه هیچ کشور سیاستگذاریش بر اساس تبلیغات صداوسیمای ما نیست! از این فکرها نکن داداش. (2987554) (alef-3)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۰:۱۴:۵۲
ضمن ال از موضعروسیه در قبال عربستان ، اشکال اصلی سخنان این کارشناس محترم مسائل منطقه بیشتر شعاردادن از نوع رسانه ای وبیانیه ای است ونه تحلیل منطقی . تحلیل نباید حاوی قضاوت های طرفدارانه یا خصمانه سیاسی یا ایدئولوژیک باشد. مثلاسیلی زدن پوتین به صورت آل سعود و موارد زیادی از این دست موضع گیری ها (2985621) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۰:۱۷:۴۹
به روشها اصلا نباید اعتماد کرد! احتمال باجی که مد نظرشون بوده رو نگرفتن (2985629) (alef-13)
 
سیدلارستان
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۰:۲۱:۱۷
سعودیهای به تجربه وبی سیاست (2985637) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۲:۰۴:۲۰
وهابیت نتها دشمن اسلام تسنن است بالکه دشمن سرسخت اسلام تشیع و بشریت است (2986015) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۲:۲۹:۵۳
البته همین چند روز گذشته روسها با سعودیها قرارداد راه اندازی انرژی هسته ای را امضا کردند. زیاد جو گیر نشوید. حرف اول منافع آن کشور است (2986103) (alef-13)
 
منقاب
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۳:۰۶:۰۱
تاریخ نشان داده که روسیه همیشه دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلوده (2986213) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۳:۱۰:۱۴
به نطر من ما باید عربستان رو از چنگ آمریکا و روسیه بیرون بکشیم ما باید به نوعی اعتماد عربستان رو جلب کنیم و با بها دادن به این کشور در امور منطقه ای در سوریه لبنان و عراق و یمن به نوعی همکاری این کشور رو جلب کنیم باید اختلافات بین دو کشور کاهش پیدا کنه باید با همکاریهای دو جانبه احساس سرخوردگی و خواری این کشور نسبت به ایران از بین بره . میشه حتی از طرف ایران پیشنهاد همکاری های هسته ای صلح امیز تحت چهارچوب آزانس بین المللی بین دو کشور مطرح بشه . در هر صورت ادامه این دشمنیها به ضرر هر دو کشور و به نفع روسیه وآمریکاست (2986228) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۲۳:۲۹:۰۶
در تایید حرف شما. عربستان عملا داره پا به پای ما میاد جلو و نوعی رقابت بین دو کشور بوجود آمده. اما سیاست هایی که عربستان دنبال میکنه از سر نادانی هست و عین همان سیاست ها را که ما اجرا میکنیم از روی عقل و منطق هست!!! (2987824) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۵:۳۵:۲۸
از اولین کلمه تا آخرین کلمه این مقاله بلند و بالا را با تیتر:

"واکنش پوتین به درخواست عربستان"

خواندم ولی یه کلمه از واکنش پوتین به درخواست عربستان در آن ندیدم

الف جان دست شما درد نکنه که مثل روزنامه های ورزشی چیپ تیتر میزنی (2986707) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۰۲ ۱۵:۵۸:۵۳
روسيه كشوري است كه فقط به منافع خود مي انديشد و 2 2 را بهتر از شماي كارشناس ويا ملك سلمان بلد است لذا دل خود را به هيچ عنوان در خصوص موضع گيري روس ها صابون نماليد واز آنها براي كسي نمدي حاصل نخواهد شد (2989879) (alef-13)
 
ممقلی
۱۳۹۴-۰۴-۰۳ ۰۷:۵۹:۲۹
روسیه فرصت طلب ترین کشوردرطول تاریخه که هیچ صداقتی نداره. (2991587) (alef-13)
 
کجایی؟؟؟
۱۳۹۴-۰۴-۰۴ ۱۲:۱۸:۳۴
خیانتی که روسهادرطول تاریخ به ما کردندهیچ کشوری دردنیانکرده مگه یادمان رفته جوانان ما درجنگ تحمیلی باانواع سلاح های سبک وسنگین روسی به خاک وخون می افتادند؟؟؟؟!!!!! و در قضیه نیروگاه بوشهرازموقعیت ایران درجامعه جهانی سو استفاده وچقدرتحویل نیروگاه را به تاخیر انداخت تاجایی که برخی کارشناسان گفتند که قطعات قبلی نیروگاه مستعمل شده ولی هنوزتکمیل نشده وازجهتی علی رغم اینکه میتوانست هیچ یک از قطعنامه های شورای امنیت علیه ماراوتونکردشمامقایسه کنیدآمریکادوست اسراییل است هرروزه انواع قطعنامه ها علیه آن کشوررا وتو میکنه!!!!!!!!اینهارااضافه کنیدکمی دورترکه روسیه بخش عظیمی ازکشورمان رااشغال کرد بالاخره هردولتمردی منافع کشورخودش درنظرداره آقای تحلیلگر(ذوق زده)کمی به خود بیا واقع بین باش شماازکدام سیلی حرف میزنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟بازهم بگم؟؟؟؟؟؟؟!!!!!؟؟؟؟؟ (2995435) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.