نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 377300
تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار معاملات مسکن
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۶
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با تشریح تاثیر میان مدت و درازمدت کاهش نرخ سودبانکی بر اجاره بها از کم‌تاثیر بودن آن در کوتاه مدت خبر داد و افزایش نرخ اجاره بها را نسبت به سال‌های گذشته به دلیل نظارت بر بازار معاملات اجاره، کمتر از پیش ارزیابی کرد.

به گزارش خبرآنلاین، علی چگنی مدیرکل اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در تشریح تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر کل اقتصاد و بخش مسکن گفت: بالا بودن نرخ سود بانکی در کشور با وجود کاهش نرخ تورم عمومی در سال‌های اخیر باعث افزایش میزان سرمایه‌گذاری خانوارها در بخش مسکن که گران‌ترین خرید خانوار است شد اما بتدریج با بالاماندن نرخ سود بانکی و کاهش قدرت خرید، سرمایه‌گذاری در این بخش کاهش یافت.

مدیرکل اقتصاد مسکن ادامه داد: در شرایطی که نرخ سود بانکی بالا است هزینه فرصت پول نیز افزایش پیدا می‌کند و حتی کسانی که توان سرمایه‌گذاری و خرید مسکن دارند نیز خرید و سرمایه‌گذاری خود را به تعویق می‌اندازند و نقدینگی خود را جهت کسب بازدهی بدون ریسک سود بانکی در بانک‌ها و موسسات اعتباری سپرده‌گذاری می‌کنند.

چگنی تاکید کرد: با کاهش نرخ سودبانکی این انتظار وجود دارد که تا حدودی قدرت وام‌گیری خانوارها و فعالین اقتصادی و همچنین تمایل آنها به جابه جایی نقدینگی از سیستم بانکی به بخش مصرف و سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌های اقتصاد و بخش مسکن افزایش یابد.

وی پیش‌بینی کرد: می‌توان امیدوار بود که کاهش نرخ بهره بانکی به همراه امکان بهبود شرایط اقتصادی ناشی از رفع برخی از تحریم‌های بین‌المللی در ادامه سال جاری منجر به ایجاد رونق نسبی در کل اقتصاد و بخش مسکن شود.

مدیرکل اقتصاد مسکن همچنین در‌باره پیش‌بینی‌ها از تاثیر کاهش نرخ سودبانکی بر بازار اجاره بها دارد گفت: اجاره‌بها بازدهی واحدهای اجاره‌ای است و همچنین بر اساس مبانی علم اقتصاد نرخ سود بانکی، بازدهی بدون ریسک سرمایه‌گذاری در سیستم بانکی است و به عنوان نرخ پایه سرمایه‌گذاری در سایر بازارها و دارایی‌ها شناخته می‌شود که با کاهش نرخ سود بانکی در بازار، در میان‌مدت و بلندمدت نرخ بازده مورد انتظار نیز کاهش می‌یابد به همین دلیل نیز اگر کاهش نرخ سود بانکی در کشور پایدار باشد می‌توان انتظار داشت که در میان مدت و بلندمدت اجاره‌بها کاهش پیدا کند.

چگنی خاطرنشان کرد: در کوتاه مدت اگرچه کاهش نرخ سود بانکی در میزان کل اجاره بهای واحدهای مسکونی تقریبا بدون تاثیر است اما منجر به تغییر ترکیب اجاره‌بها می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در ایران، اجاره بها از دو بخش اجاره بهای نقدی و رهن تشکیل شده است ادامه داد: در شرایطی که نرخ بهره رسمی و غیررسمی در بازار پول بالا است و یا نوسانات در بازارهایی همچون ارز، طلا و بروس شدید است موجرین ترجیح می‌دهند که بخش بیشتری از اجاره‌بها را به صورت رهن دریافت و آن را در سیستم بانکی سرمایه‌گذاری کنند ولی با کاهش نرخ سودبانکی تمایل موجرین به دریافت رهن کاهش پیدا می‌کند و عموما بخش بیشتری از اجاره‌بها را به صورت نقدی دریافت می‌کنند که این مساله می‌تواند تا حدودی منجر به ایجاد فشار اقتصادی بر خانوار مستاجر شود.

افزایش کمتر اجاره بها نسبت به سال‌های گذشته

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، چگنی در پاسخ به اینکه شواهد بازار نشان از افزایش اجاره‌بها دارد در مورد راهکارهای نظارت بر آن گفت: هر سال به دلیل وجود تورم عمومی در کشور، مالکان به منظور حفظ قدرت اقتصادی اجاره بهای دریافتی را افزایش می‌دهند و افزایش اجاره‌بها در فصل نقل و انتقال دلیل بر این موضوع است. هرچند شواهد آماری نشان می‌دهد افزایش اجاره‌بها به طور متوسط به دلیل کنترل تورم عمومی و ثبات نسبی در قیمت مسکن کمتر از سال‌های گذشته است.

وی درباره عدم تمایل موجران به رهن واحدهای مسکونی و یا افزایش میزان رهن کامل گفت: بخشی از این افزایش ناشی از افزایش اجاره‌بهای سالانه است ولی با توجه به اینکه بازار اجاره ایران در شرایطی که نرخ سود بانکی بالا است به صورت عرفی تبدیل نرخ اجاره‌بها به رهن به میزان یک میلیون تومان رهن به ازای هر ۳۰ هزارتومان از مبلغ اجاره‌بها تعیین می‌شود. به همین دلیل رهن کامل یک واحد مسکونی با میزان اجاره بها دو میلیون تومان در ماه، حدود ۶۶ میلیون تومان است.

وی در پایان افزود: با کاهش نرخ سود بانکی نرخ تبدیل اجاره‌بهای نقدی به رهن افزایش پیدا می‌کند و موجر یک میلیون تومان رهن را به ازای کمتر از ۳۰ هزار تومان اجاره می‌پذیرد که در نتیجه آن میزان رهن کامل یک واحد مسکونی با اجاره ماهیانه دو میلیون تومان به بیشتر از ۶۶ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند که این افزایش ناشی از تغییر نرخ تبدیل اجاره نقدی به رهن است و نمی‌توان آن را افزایش اجاره‌بها دانست.
 
کلمات کلیدی : نرخ سود بانکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۰:۵۹:۲۴
مشخصه که نویسنده مقاله نه خودش و نه عزیزانش مستاجر نیستد و پیرو مثل معروف سواره از پیاده خبر ندارد می باشند. وگرنه مسئله ساده است. نرخ سود بانکی کم شد. بنابراین مالکانی که حاضر بودند خانه هایشان را رهن بدهند، حالا تنها اجاره می خواهند. مستاجران باید بیش از نیمی از درآمد خود را اجاره پرداخت کنند. پولدارها شاید پول دارتر شوند و یا می توان گفت با توجه به تبدیل رهن به اجاره بها در بدترین حالت اتفاقی برایشان نخواهد افتاد و کاهش درآمدی را شاهد نخواهند بود . مستاجران فرصت پس انداز را از دست می دهند و لذا فقیرها فقیرتر و فقیرتر می شوند. اینو از محصلان پایه ششم هم بپرسید می دانند و خیلی نیاز به علم اقتصاد نیز ندارد.................... (3856760) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۱:۰۷:۴۲
"اما بتدریج با بالاماندن نرخ سود بانکی و کاهش قدرت خرید، سرمایه‌گذاری در بخش مسکن کاهش یافت."

علنا دارن میگن چون مسکن ها روی دستمون باد کرده باید به زور شما رو مجبور کنیم بیاین ساختمون های ما رو بخرین. خوب گوش کن ببین چی میگم: سود بانکی رو یک درصد هم کنی من پول هام رو از تو بانک در نمیارم دودستی تقدیم توی سودجو کنم که قیمت مسکن و خودرو رو به چند برابر میزان واقعیش می فروشی. گذشت اون زمانی که آدم ها کل سرمایه شون رو می ذاشتن روی یک چیز. یه مشکل خالی بخری و کلی بری زیر بار قسط فردا می خوای چطوری زندگی روزمره ات رو اداره کنی؟ پر کردن خونه با اسباب و اثاثیه هم هزینه اش اگه از خود مسکن بیشتر نباشه کمتر نیست. پس بهتره اسباب و اثاثیه حداقلی بخری و یه خونه نقلی اجاره کنی. اینطوری حداقل می تونی زنده بمونی. (3856784) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۲:۴۴:۱۳
سود باید 12 درصد بشود تامسکن تکان بخورد. (3857088) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۳۹:۱۱
با سلام شماها خوب حرف می زنید ولی بد عمل می کنید
مسکن گران است چطور می توان خونه خرید تو را به خدا دست از سر این ملت بردارید .
تورم تک رقمی رو از کجا در میارید شما همتون ملاک هستید منتظر هستید به هر صورتی با استفاده از رسانه ها که همه در اختیار شما هستند خودتونو روز به روز سرمایه دار تر کنین (3857726) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۰۰:۲۰:۰۸
هی میگن نرخ سود بانکی بالا است. شما اقتصاد را تعطیل کرده اید و مردم را مجبور به سپرده گزاری نموده اید. با اقتصاد تعطیل مردم کاری نمی توانند بکنند. کدام آدم عاقلی است که در زمان رونق اقتصادی پولش را در بانک بگذارد؟ وقتی اقتصاد تعطیل است کاری نمی تواند بکند. لذا پولش را در بانک می گذارد که بیش ار این ضرر نکند حالا شما بی عرضه ها هی می گویید نرخ سود بانکی بالا است. شما اقتصاد را راه بیندازید مردم خود می دانند چگونه با پولشان کار کنند. (3858597) (alef-11)
 
باشرف
United States
۱۳۹۵-۰۵-۱۱ ۰۰:۵۷:۴۶
انشاالله تا پایان امسال شاهد سقوط شدید قیمت املاک خواهیم بود ؛ طبق آخرین آمارها ؛ بالغ بر ده میلیون خانه خالی در کشور داریم وهمچنان با تکمیل شدن بناهای نیمه کاره به تعداد این خانه های خالی اضافه میشود . سود بانکی اگر نیم درصد هم بشود ؛ سرمایه ها به سمت مسکن نخواهد آمد . تنها راه رونق بازار املاک فقط و فقط واقعی شدن قیمت است که بحمدالله شاهد کاهش و سقوط قیمتها در بخش املاک هستیم . (3858646) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۳ ۲۰:۰۹:۰۷
برای رونق بخشیدن به مسکن. ویا هر بازار دیگر هر دانایی می داند که باید افراد بکار گرویده شوند واشتغال وجود داشته باشد که از درامدش مسکن هم تهیه کند .کارشناسان برای منافع خودشان واقعی ادای مطلب نمیکنند . (4473890) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.