نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403904
دزدان‌دریایی سومالی گروگان‌های ایرانی را بین خود تقسیم کرده‌اند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۰
وضعیت ۶ تن از ایرانیانی که در اسارت دزدان دریایی سومالیایی هستند وخیم‌تر است و در آخرین تماسی که روز یک‌شنبه ۲۵ مهر امسال با خانواده آن‌ها گرفته شده وضعیت سلامت «سعید» یکی از این ۶ تن بحرانی گزارش شده‌است.

دزدان دریایی سومالیایی که ۱۹ ماه قبل صیادان و ملوانان یک لنج صیادی ایران را به گروگان گرفته‌اند با تقسیم هم‌وطنانمان بین خود آن‌ها را به دو گروه تقسیم کرده‌اند تا هر یک بتوانند جداگانه از خانواده‌های آنان اخاذی کنند. به گزارش خبرآنلاین، دزدان دریایی سومالیایی که ۱۹ ماه قبل صیادان و ملوانان یک لنج صیادی ایران را به گروگان گرفته‌اند با تقسیم هم‌وطنانمان بین خود آنها را به دو گروه تقسیم کرده‌اند تا هر یک بتوانند جداگانه از خانواده‌های آنان اخاذی کنند.

پس از انتشار نخستین گزارش از وضعیت ۴گروگان ایرانی در سومالی و شناسایی سایر خانواده قربانیان این گروگانگیری جزییات بیشتری از این واقعه که در تاریخ ۶ فروردین ۱۳۹۴ در آبهای آزاد روی داده به دست آمد. پس از آن گروگان‌ها به سومالی منتقل شدند که قبلاً با نام «جمهوری دمکراتیک سومالی» شناخته می‌شد. 

مرزهای این کشور در غرب به اتیوپی، از شمال و نیمه غربی به جیبوتی، از جنوب غرب به کنیا، از شمال به خلیج عدن و اقیانوس هند در شرق محدود می‌شود.

این در حالی است که پس از انتشار گزارش یاد شده روز گذشته از استانداری سیستان و بلوچستان با خانواده «جمال‌الدین دهواری» یکی از صیادان اسیرشده به دست دزدان دریایی تماس گرفته شد تا برای پیگیری وضعیت او اقداماتی صورت گیرد. حال خانواده دهواری باید از شهر «کنارک» به شهر زاهدان بروند تا این پیگیری‌ها آغاز شود.
دزدان دریایی هم‌وطنانمان را بین خود تقسیم کردند

یکی از بستگان گروگان دزدان دریایی سومالیایی که در ماه‌های اخیر با آن‌ها در تماس بوده و تلاش کرده‌است تا وضعیت آنان تا زمان رهایی بهتر شود گفت: دزدان دریایی پس از آنکه لنج صیادی ایرانی را به چنگ آوردند به دو گروه تقسیم شده و در یکی از ایالت‌های سومالی مستقر شدند.

یکی از بستگان «عظیم پروندشی»، از گروگان‌ها، در توضیحاتی درباره وضعیت گروگان‌های ایرانی گفت: گویا دزدان دریایی بین خود به نتیجه رسیده بودند که ناخدا و ۳ صیاد ایرانی را با رقم بیشتری می‌توانند معامله کنند. این گروه ۴ نفره از وضعیت بهتری برخوردارند و دستکم عکس آن‌ها توسط دزدان سومالیایی ارسال شده‌است. اما گروه ۱۳ نفره‌ای که ۶ نفراز آن‌ها به دلیل نخوردن غذا و عدم دسترسی به آب شهید شده‌اند از وضعیت نابهنجارتری رنج می‌برند و تا کنون نیز هیچ تصویری از آن‌ها به دست خانواده‌هایشان نرسیده‌است.

براساس جزییاتی که از خانواده قربانیان این حمله دزدان دریایی به دست ما رسیده پس از اسارت ایرانیان و در اقدامی که ماموران دولتی کشور سومالی انجام دادند ۴ تن از ۲۱ خدمه و صیاد این لنج از چنگ آدم ربایان رهایی یافته‌اند.
تعداد ملوانان و صیادان رقم اخاذی وضعیت
۴ نفر - در عملیات نیروهای دولتی کشور سومالی در سال ۱۳۹۴ از دست دزدان رهایی یافته‌اند.
۴نفر ۱۵۰هزاردلار شامل ناخدای لنج و ۳ صیاد به اسارت یکی از دزدان دریایی به نام «طرانی» نگهداری می‌شوند. «جمال‌الدین دهواری» در میان این گروه است.
۱۳ نفر ۵۰هزار دلار
۲۰هزار دلار دریافت کردند تا به هم‌وطنانمان غذا و آب بدهند
این ۱۳ نفر در اسارت یکی از دزدان دریایی به نام «عبدالولی» است.
 
*یکی از این ۱۳ تن به نام «گلاب نصرتی» از فرصتی استفاده و از چنگ این گروه از دزدان فرار کرده و خود را پس از ۱۴ روز پیاده‌روی به موگادیشو رسانده و سپس توسط مقامات سومالی تحویل ایران شده است.
*از ۱۲ نفر باقیمانده ۶نفر در ۱۹ ماه گذشته به سبب رفتار ضدانسانی این گروه از دزدان دریایی و به سبب تشنگی و گرسنگی جان‌باخته‌اند.
*از ۶ نفر ایرانی باقیمانده شامل صیاد و ملوان اینک «سعید» به شدت وضعیت جسمانی نامناسبی دارد به گونه‌ای که گفته‌می شود حال او وخیم است.
جهنمی به نام «الهور» در سومالی

پس از آنکه دزدان دریایی اسرای باقیمانده را بین خود تقسیم کردند یکی از آن‌ها به نام «عبدالولی» که ۱۳ ایرانی را در اسارت خود داشت در منطقه‌ای به نام «الهور» در ایالتی به نام «پونتلند» مستقر شد.

به گفته رحمتی نماینده خانواده ملوانان و صیادان اسیر، در این زمان یکی از گروگان‌ها به نام «گلاب نصرتی» از فرصتی استفاده و از چنگ دزدان دریایی گریخت. همین موضوع سبب شد تا «عبدالولی» برای آنکه اسرا را از دست ندهد ۱۲ اسیر باقیمانده را به غل و زنجیربکشاند.

نماینده خانواده «پروندشی» درباره چگونگی جان‌باختن ۶ ایرانی در اسارت این دزد دریایی توضیح داد: ابتدا با خانواده گروگان‌ها تماس گرفتند و گفتند پول می‌خواهیم. سپس وقتی مدتی سپری شد و خانواده‌ها نتوانستند رقم درخواستی را تأمین و ارسال کنند «عبدالولی» به اسرای ایرانی آب و غذا نداد و پس از چند روز که این وضعیت ادامه داشت باخانواده‌ها تماس گرفت تا آن‌ها صدای التماس و خواهش برای غذا و آب را بشنوند.

این فرد که از طرف خانواده‌ها برای پیگیری وضعیت آن‌ها پیش قدم شده درباره نتیجه اقدام این دزددریایی گفت: وقتی خانواده‌ها موقعیت بحرانی اسرا را دیدند با تلاش و کمک از خیران محلی رقمی تهیه و به حساب معرفی شده پرداخت شد. اما چون رقم اندک بود «عبدالولی» خبر داد که صرفاً به اسرا نوعی بیکوییت هندی و چای می‌دهد.

به گفته فامیل «عظیم پروندشی» این وضعیت زیاد دوام نیاورد و از آنجا که خانواده گروگان‌ها همه صیاد و ملوان و وابسته به فعالیت همان اسرا بودند پولی در بساط نداشتند که بفرستند . همین وضع سبب شد تا «عبدالولی» دوباره به گروگان‌ها گرسنگی بدهد.

این فرد با اشاره به این اقدام دزدان دریایی افزود: در این مقطع ۶ تن از ۱۲ گروگان ایرانی نزد «عبدالولی» به سبب نخوردن آب و غذا جان باختند.
با این حال تا کنون به طرق مختلفی از این فرد سومالیایی فرصت گرفته شده و آخرین بار نیز روز ۲۵ مهر امسال او با خانواده گروگان‌هایش تماس گرفته و خواسته است که ۳۰هزار دلار در ازای آزادی گروگان‌ها بپردازند.



سرنوشت لنج صیادی و صاحب آن

براساس اطلاعاتی که خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین به دست آورده «ابراهیم فروزنده‌مهر» صاحب لنج صیادی که خود عضو شورای شهر کنارک هم هست با دریافت تسهیلاتی از بانک کشاورزی این لنج را به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان خریداری کرده بود.

تا زمان حمله دزدان دریایی بخش قابل توجهی از وام دریافتی از بانک کشاورزی پرداخت شده بود. اما در این مدت و به سبب از بین رفتن لنج این فرد نیز توان بازپرداخت وام به ارزش تقریبی ۴۰۰ میلیون تومان را نداشته است.

این در حالی است که گفته می‌شود در ابتدای این گروگانگیری «ابراهیم فروزنده‌مهر» با شخصی که خود را نماینده دزدان دریایی معرفی کرده بود وارد مذاکره شد تا در ازای آزادی خدمه کشتی و صیادان و آزاد کردن لنج ۳۵۰ میلیون تومان بپردازد.

اما گفته می‌شود فردی که خود را نماینده دزدان دریایی معرفی کرده بود این رقم را دریافت کرده و ناپدید شده‌است.
جان ۱۰ ایرانی در انتظار تصمیم و تدبیری برای نجات

در حال حاضر ۴ ایرانی نزد یک دزد دریایی در منطقه‌ای به نام «اوبیه» و ۶ ایرانی دیگر در منطقه‌ای به نام «الهور» نزد دزد دریایی دیگری به گروگان هستند. وضعیت «سعید» در منطقه «الهور» وخیم گزارش شده‌است. وضعیت ۹ ایرانی دیگر نیز چندان رضایت‌بخش نیست. با این حال باید منتظر ماند و دید آیا خٌیران ایرانی راهکاری برای نجات این ۱۰ گروگان به کار مي‌بندند یا دولت با تدبیری می‌تواند این ۱۰ ایرانی و خانواده‌هایشان را شاد کند.
 
کلمات کلیدی : سومالی، دزدان دریایی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۲۱:۰۹:۱۵
حیف اون کمکهای بشر دوستانه و حسابهای بانکی که برای قحطی زدگان سومالی خرج کردیم
یادمه مادرم توی مسجد پول جمع کرده بود برای سومالی
کاشکی برای نجات هم وطنانمون پول جمع می کردیم (3979850) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۲۱:۵۹:۲۵
چرا نیروهای ویژه ایران حمله نمیکنن و اونها رو آزاد کنن؟ البته این موضوع باید بررسی بشه که بعدا عواقب بدتری نداشته باشه. (3979924) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۹ ۰۹:۵۸:۳۱
چرا حوثی ها کمک نمی کنند؟ (3980300) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۹ ۰۹:۴۶:۵۰
اصلا چرا سمت سومالی اینا رفتن؟یعنی یه جو عقل ندارن که بدونن اونجا خطر داره؟! (3980288) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۹ ۱۰:۰۱:۳۳
دولت باید منطقه خط قرمز را برای صیادان توجیه کند (3980303) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.