نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241904
انتشار رتبه‌بندی جدید دانشگاه‌ها
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۶
سرپرست ISC گفت: دانشگاه صنعتی شریف همانند رتبه‌بندی سال گذشته در بین ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان در دامنه ۶۵۰-۶۰۱ و دانشگاه تهران در دامنه ۷۰۰-۶۵۱ قرار دارند.

به گزارش اداره روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، جعفر مهراد رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و سرپرست ISC گفت: رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها در سال ۲۰۱۵ – ۲۰۱۴ میلادی از سوی موسسه کیو اس (QS) اعلام شد،‌ این رتبه بندی به عنوان یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی شناخته شده است.

وی خاطر نشان ساخت: حضور ۲۲۴ دانشگاه‌های آسیایی در جمع ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان، قابل توجه و برای کشورهای آسیایی امیدوارکننده است.

مهراد در رابطه با رتبه بندی کیو اس اینگونه توضیح داد: کیو اس رتبه‌بندی جهانی خود را بر اساس دامنه گسترده‌ای از فعالیت‌های دانشگاه طراحی کرده است و از ۶ شاخص اصلی بررسی شهرت دانشگاه (۴۰ درصد)، ارزیابی کارفرمایان (۱۰ درصد)، نسبت عضو هیأت علمی به دانشجو (۲۰ درصد)، استنادها به ازای اعضای هیأت علمی (۲۰ درصد)، دانشجویان بین‌المللی (۵ درصد) و هیئت علمی بین‌المللی (۵ درصد) استفاده می‌کند.

این مسئول آگاه در زمینه رتبه بندی دانشگاه‌ها با اشاره به رتبه بندی نهایی کیو اس افزود: موسسه فناوری ماساچوست همچون سال گذشته رتبه نخست را در این رتبه‌بندی کسب کرده است. دانشگاه کمبریج نیز با ۱ پله صعود رتبه دوم جدول را کسب کرده است. دانشگاه امپریال کالج لندن نیز با ۲ پله رشد حائز رتبه ۳ جدول شده است. دانشگاه هاروارد با ۲ پله نزول در رتبه، جایگاه ۴ جدول را به خود اختصاص داده است. دانشگاه آکسفورد نیز با ۱ پله رشد در رتبه و دانشگاه کالج لندن با ۱ پله افت در رتبه، تواما رتبه ۵ جدول را به خود اختصاص دادند.

وی ادامه داد: دانشگاه استنفورد رتبه ۷، دانشگاه فناوری کالیفرنیا با ۲پله رشد رتبه ۸، دانشگاه پرینستون با ۱ پله رشد رتبه ۹ و دانشگاه ییل با ۲ رتبه افت رتبه ۱۰ جدول را کسب کرده‌اند. مهراد گفت: کشور آمریکا نیز دارای ۱۴۷ دانشگاه در این فهرست است. دانشگاه‌های انگلیسی نسبت به سال گذشته کارکردی بهتری داشته و در مجموع دارای ۷۳ دانشگاه در این فهرست هستند.

سرپرست ISC عنوان کرد: ۲ دانشگاه برتر اروپا خارج از کشور انگلستان انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ و موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان کشور سوئیس هستند که به ترتیب رتبه‌های ۱۲ و ۱۷ جهان را به خود اختصاص داده‌اند. از کشور سوئیس ۸ دانشگاه در این فهرست قرار دارند.

وی ادامه داد: از کشور فرانسه ۴۶ دانشگاه در این رتبه‌بندی شرکت داشته‌اند که اکول نرمال سوپریور پاریس با رتبه جهانی ۲۴ و مدرسه پلی‌تکنیک با رتبه جهانی ۳۵ دو دانشگاه برتر این کشور هستند. رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: دانشگاه کپنهاگ دانمارک نیز با رتبه جهانی ۴۵ برترین دانشگاه دانمارک در این فهرست به حساب می‌آید.

مهراد افزود: از کشور آلمان ۴۴ دانشگاه در این قهرست قرار گرفته‌اند که دانشگاه هایدلبرگ با رتبه ۴۹ به عنوان برترین دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیواس شناخته شده است. وی گفت: از هلند ۱۳ دانشگاه حضور داشته که دانشگاه آمستردام با رتبه ۵۰ برترین دانشگاه این کشور معرفی شد.

سرپرست ISC گفت: برترین دانشگاه قاره آسیا در سال ۲۰۱۴ دانشگاه ملی سنگاپور با رتبه جهانی ۲۲ شناخته شد. همچنین از این کشور، دانشگاه فناوری نانیانگ رتبه ۳۹ جهان و ۶ آسیا را کسب کرده است. مهراد عنوان کرد: دانشگاه هنگ‌کنگ رتبه ۲ آسیا و ۲۸ جهان را به خود اختصاص داده است. از این کشور ۷ دانشگاه در این فهرست حضور دارد.

مسئول رتبه بندی دانشگاه‌های کشور عنوان کرد: دانشگاه توکیو ژاپن نیز رتبه ۳ آسیا و ۳۱ جهان را دارد. دیگر دانشگاه این کشور دانشگاه کیوتو است که دارای رتبه ۳۶ در جهان و ۵ در آسیا است. از این کشور ۳۹ دانشگاه در این فهرست حضور دارند. وی ادامه داد: دانشگاه ملی سئول با رتبه جهانی ۳۱ برترین دانشگاه کره جنوبی در این فهرست معرفی شد و از این کشور ۲۵ دانشگاه در این فهرست قرار گرفته‌اند.

مهراد اشاره کرد: از کشور چین ۲۶ دانشگاه حضور دارد که برترین دانشگاه آن دانشگاه شینگهوا است که دارای رتبه ۴۷ در جهان است. رئیس مرکز منطقه‌ای گفت: از کشور مالزی ۷ دانشگاه معرفی شد که برترین آن‌ها دانشگاه مالایا با رتبه جهانی ۱۵۱ شناخته شد.

مهراد خاطر نشان ساخت: دانشگاه عبری اورشلیم از رژیم اشغالگر قدس با رتبه ۱۳۸ در جهان، برترین دانشگاه منطقه خاورمیانه شناخته شد. سرپرست ISC گفت: از عربستان ۸ دانشگاه در این فهرست حضور دارند که برترین دانشگاه آن دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد با رتبه ۲۵۵ جهان معرفی شد.

مهراد اضافه کرد: از ترکیه ۱۰ دانشگاه در این فهرست معرفی شد که دانشگاه‌های بیلکنت و بغازچی تواما رتبه ۳۹۹ جهان را کسب کردند.

حضور ۲ دانشگاه ایرانی در جمع برترین دانشگاه‌های دنیا

مهراد گفت: دانشگاه صنعتی شریف همانند رتبه‌بندی سال گذشته در بین ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان در دامنه ۶۵۰-۶۰۱ و دانشگاه تهران در دامنه ۷۰۰-۶۵۱ قرار دارند.

وی به جمع بندی این رتبه بندی پرداخت و گفت: بیشترین تعداد دانشگاه‌ها در این فهرست مربوط به کشور آمریکاست که دارای ۱۴۷ دانشگاه است. برترین دانشگاه جهان که موسسه فناوری ماساچوست است نیز در این کشور قرار دارد. برترین دانشگاه خارج از ایالات متحده آمریکا دانشگاه تورنتو و دانشگاه مک‌گیل کاناداست که هر کدام به ترتیب رتبه‌های ۲۰ و ۲۱ جدول را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: از قاره استرالیا دانشگاه ملی استرالیا رتبه ۲۵ و دانشگاه ملبورن رتبه ۳۳ و دانشگاه سیدنی رتبه ۳۷ را در جهان کسب کردند. از استرالیا ۳۳ دانشگاه حضور داشته است. از نیوزلند نیز ۸ دانشگاه در این رتبه بندی حضور داشته که دانشگاه اوکلند با رتبه جهانی ۹۲ برترین دانشگاه آن معرفی شد.

این مسئول آگاه در زمینه رتبه بندی دانشگاه‌ها گفت: از قاره آفریقا نیز دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی نیز با کسب رتبه ۱۴۱ جهان برترین دانشگاه این قاره شناخته شد. وی در پایان عنوان کرد: از آمریکای جنوبی نیز دانشگاه سائوپائولو با رتبه جهانی ۱۳۲ برترین دانشگاه این قاره در رتبه‌بندی سال۱۵ /۲۰۱۴ کیواس معرفی شد.

نتـایج رتبه‌بنـدی کیـو اس در رسانه‌های کلیـدی جهان مانند“US news ” ، ”world report” و
llbo” “Chosun کره منتشر می‌شود.
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۵:۵۴:۲۱
ببینم باز مقامات ادعاشون میشه؟

بین هشتصدتا را کی نگاه میکنه؟
اینم شد موفقیت؟
شخصا در گروه برق شریف شاهد دعوای استاد و دانشجو بر سر اولویت نام نویسنده مقاله بودم.
استاد مدعی احترام بود و دانشجو هم مدعی بود تو اصلا نمیدونی موضوع مقاله چی هست؟
خوشبختانه خودم تا لیسانس بودم و وقتی اومدم خارج جریان عکس شد، استاد موقعی امتیاز میگرفت که دانشجوش مقاله نوشته باشه به اسم خودش.
استاد زیر فشار دانشگاه بود که دانشجو عملا یاد بگیره...
خلاصه همه چیمون به هم میاد.،. (2378279) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۸:۴۹:۱۸
به هر حال دانشگاهی مثل شریف و تهران اینقدر هم پایین نیستند. مگر این مقایسه ها وحی است که قابل خدشه نباشد. رتبه ای حدود 200-300 منطقی تر است تا 600-700 (2378605) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۶:۰۳:۴۰
بد نیست که موقعیت دانشگاههای هند واسیای مرکزی را نیز در اینجا البته در بحثی

متفاوت قرار می دادید.بدین سبب که می دانیم این کشور ها چقدر خیل مشتاقان

را به سوی خود جلب نموده اند (2378302) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۶:۱۳:۰۸
كشور را بسازيد و از استعدادها استفاده كنيد. به اين رتبه ها اميد نبنديد كه اين اعداد كاري از دستشان بر نمي آيد (2378328) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۶:۴۴:۴۱
پس این همه می گن رشد علمی کردیم چی شد؟! (2378402) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۷:۱۰:۲۸
رتبه بندی کیو اس به شدت به سمت دانشگاههای انگلیسی بایاس است. هیچ رتبه بندی دیگری، دانشگاههای انگلستان را اینقدر بالا نشان نمی دهد. (2378440) (alef-10)
 
فرزین
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۰:۵۸:۰۷
شما استفاده از زبانتون به سمت انگلیسی ها هست (بایاس) بعد اونوقت از رتبه بندی این ها ایراد میگرین و میگین به سمت فلان کشور هست. اونایی که میگن شریف و تهران باید بالاتر باشن نمیدونم بر اساس چی دارن این حرف رو میزنن. به ریخت و قیافه این دانشگا ها نگاه کنی (مثلا سر در هاشون) کافیه برای اینکه اینا از این رتبه بندی هم باید پایین تر باشن . شریف و تهران بر اساس توهم و بزرگ نمایی به نظر خیلی ها باید بالاتر باشن نه واقعییت. ما هم که هر جا تو رتبه بندی ها بالا باشیم فوری میگیم بر اساس فلان رتبه بندی معتبر که کل دنیا قبول دارن ایارن فلان جایگاه رو داره و هر جا هم پایین باشیم فکر میکنیم که علیه ما فساد کردن و ما جایگاه واقعیمون بالاتر هست. بهتر واقعیت هارو قبول کرد و به دنبال پیشرفت بود. همین که فکر میکنیم هر چی نخبه تو دنیاست کار این دو دانشگاه هست ما رو سال ها عقب مونده نگه داشته. (2379078) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.