نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 431705
رشد اقتصادي به زبان ساده/افزایش 920 هزارتومانی درآمد سرانه هر ایرانی با رشد 7.4درصدی
سید هادی موسوی نیک، 16 دی‌ماه 95
هر درصد رشد اقتصادي به معناي افزايش سالانه حدود 125 هزارتومانی درآمد سرانه است. بنابراين رشد حدود 7.4 درصدي به معناي افزايش 920 هزارتومانی درآمد سرانه ايراني­ها خواهد بود.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۱
هرروز كه مي­گذرد اهميت اقتصاد و ابعاد كلان و ملي آن براي عموم افراد جامعه بيشتر مشخص مي­شود و افراد بيشتري پيگيري وضعيت اقتصاد كشور و حتي جهان هستند چرا كه احساس مي­كند شرايط زندگي آن­ها و اقتصاد شخصی‌شان كاملاً متأثر از شرايط اقتصاد ملي و حتي جهاني است. روزنامه­ها و وبگاه­هاي خبري و اطلاع­رساني هر روز بيشتر از ديروز به نوشتن در مورد اقتصاد تمايل نشان مي­دهند و تعداد روزنامه­ها، وبگاه­ها و... اقتصادي رو به تزايد است. اين نياز در حال تزايد اقتضا مي­كند كه مفاهيم بعضاً پيچيده اقتصادي با بياني ساده و عامه فهم در اختيار آن­ها قرار گيرد. يكي از اين مفاهيم رشد اقتصادي يا رشد توليد ناخالص داخلي (GDP) است.

اندازه و بزرگي هر اقتصاد با ميزان توليد كالاها و خدمات آن اقتصاد سنجيده مي­شود و رشد اقتصادي رشد توليد (اندازه اقتصاد) در هر دوره (به‌عنوان‌مثال یک سال) را نشان مي­دهد. ميزان توليد يك اقتصاد بر اساس اينكه توليدات صورت گرفته در خاك يك كشور منظور باشد يا توليدات صورت گرفته توسط تابعين آن كشور (در هرکجای دنيا) توليد داخلي يا توليد ملي ناميده مي­شود و بر اساس اينكه از كل اين توليد استهلاك سرمايه­هاي مورداستفاده براي انجام آن، كسر شده است يا خير، خالص يا ناخالص نام­گذاري مي­گردد. به بياني ساده رشد اقتصادي سالي نظير سال 1394 براي كشوري مانند ايران همان رشد توليد ناخالص داخلي ايران در سال 1394 است: يعني رشد توليدات انجام‌شده در خاك ايران طي سال 1394 نسبت به سال 1393 (بدون كسر استهلاك سرمايه).

آمارهاي رشد اقتصاد در چارچوب استاندارد جهاني تعیین‌شده توسط بخش آماري سازمان ملل تحت عنوان سيستم حساب­هاي ملي (SNA) عموماً به دو صورت سالانه يا فصلي ارائه مي­شود و در هر كشور یک‌نهاد آماري به‌طور رسمي مسئول محاسبه و اعلام آن است. در ايران دو نهاد موازي بانك مركزي و مركز آمار ايران اين محاسبات را انجام و ارائه مي­نمايند. آمار حساب­هاي ملي (و درنتیجه رشد اقتصادي) بانك مركزي از سال 1338 و مركز آمار ايران از سال 1370 در دسترس است.

با اين پيش­فرض كه همه توليدات انجام‌شده در واحدهاي اقتصادي توسط مصرف­كنندگان خريداري مي­شود[1]، مي­توان توليد ناخالص داخلي (GDP) را از جمع توليد و فروش واحدهاي توليدي (در بخش­هاي مختلف نظير كشاورزي، نفت، صنعت و خدمات) يا از جمع خريد نهادهاي مصرفي (خانوارها، دولت، سرمايه­گذاران و خارجي­ها) محاسبه كرد. انتظار بر آن است كه نتيجه هر دو روش يكي باشد و اگر این‌گونه نشد به اشتباهات آماري نسبت داده مي­شود.

با توجه به اينكه كالاها و خدمات توليدي مختلف واحدهاي اندازه­گيري متفاوت دارند (به‌عنوان‌مثال واحد حمل‌ونقل كيلومتر و گندم تن است)، امكان تجميع فيزيكي ميزان توليدات يا خريدها وجود ندارد. بر اين اساس به‌ناچار ارزش پولي (در ايران ريالي) كالاها و خدمات با يكديگر جمع مي­شود؛ اما اين راه‌حل خود اين مشكل را ايجاد مي­كند كه رشد ارزش ريالي توليدات هرسال نسبت به سال قبل مي­تواند ناشي از رشد فيزيكي توليد يا ناشي از رشد قيمت كالاها و خدمات توليدي باشد. اين در حالي است كه هدف از مقايسه دو سال رشد فيزيكي توليد است.

براي حل اين مشكل بايد ارزش كالاها و خدمات هر دو سال بر اساس قيمت­هاي يك سال مشخص كه آن را سال پايه مي­ناميم محاسبه شود. اينكه سال پايه چه سالي باشد خود بسيار مهم است و مي­تواند درنتیجه تفاوت ايجاد كند. يك مثال ساده از تفاوت مي­تواند ناشي از اين باشد كه اگر سال پايه خيلي دور باشد، ممكن است در اين دوره كالاها يا خدماتي (نظير خدمات اينترنت) توليد شود كه در سال پايه وجود نداشته يا سهم بسيار كوچكي داشته است.

در حال حاضر سال پايه حساب­هاي ملي بانك مركزي 1383 و سال پايه مركز آمار ايران 1376 است كه هر دو نسبتاً دور هستند. يكي از مهم‌ترین دلايل تفاوت نرخ­هاي رشد اقتصادي اين دو نهاد به تفاوت آن­ها در سال پايه بازمی‌گردد.
از مهم‌ترین مشكلات فعلي نظام آماري كشور عدم استقلال نهادهاي آماري است به‌نحوی‌که عملكرد آن­ها (حداقل در تعيين زمان انتشار) عموماً متأثر از شرايط سياسي روز است.

توليد ناخالص داخلي هر كشور مبناي اصلي سنجش رفاه آن كشور است. بااین‌حال بهتر است از درآمد ملي به‌عنوان معياري براي رفاه استفاده شود. علاوه بر اين، بهتر است تعداد جمعیت نيز در نظر گرفته شود. در اين صورت درآمد ملي سرانه معيار مناسب‌تری براي سنجش رفاه است (هرچند در آن‌هم مسائلي نظير محیط‌زیست، توزيع درآمد و... كه در جاي خود بسيار مهم و در رفاه بلندمدت مؤثر هستند در نظر گرفته نمي­شود).

درآمد ملي سرانه ايران در پايان سال 1394 حدود 12.5 ميليون تومان بوده است. هر درصد رشد اقتصادي به معناي افزايش سالانه حدود 125 هزارتومانی درآمد سرانه ايراني­ها است. بنابراين رشد حدود 7.4 درصدي اقتصاد در سال 1395 در عمل به معناي افزايش حدود 920 هزارتومانی درآمد سرانه ايراني­ها در اين سال خواهد بود. بااین‌حال در مورد اين موضوع بايد چند نكته را در نظر گرفته شود:
1- اين عدد وضعيت توزيع درآمد را نشان مي­دهد. مشخص است بسياري از افراد در ايران در سال 1394 درآمد بسيار بيشتر از 12.5 ميليون تومان داشته­اند و احتمالاً تعداد كثيري هم درآمدشان بسيار كمتر از اين مقدار بوده است. به همين نسبت بهره­مندي افراد مختلف از رشد اقتصادي هم مي­تواند متفاوت باشد.
2- اين عدد وضعيت تخريب محيط زيست و استفاده از سهم نسل­هاي آتي از منابع طبيعي (نظير آب، نفت و...) را نشان نمي­دهد. ممكن است بخشي از درآمد ایجادشده با تخريب محيط زيست نظير جنگل­ها، مراتع و... حاصل‌شده باشد كه خود به معناي كاهش كيفيت زندگي و كاهش درآمد در آينده است. در اصل بايد اين هزينه­ها از درآمد ملي كسر گردد. همين­طور استفاده بیش‌ازحد از منابع آبي و نفتي باعث عدم برخورداري نسل­هاي آتي و حتي سال­هاي آتي نسل­هاي فعلي است.
3- ممكن است بخشي از اين درآمد ناشي از فعاليت­هاي غیراخلاقی نظير توليد مواد مخدر و... ايجاد شده باشد كه بيش از آنكه نشانگر افزايش رفاه باشد در نهايت موجب كاهش رفاه است.
اينكه رشد اقتصادي در چه مناطق جغرافيايي و در چه بخش­هايي رخ داده باشد ازنظر مؤلفه­هاي فوق بسيار مهم است. رشد بخش­هايي نظير نفت يا صنايع بسيار سرمايه­بر ديگر كه در آن­ها نيروي كار كمتري به‌طور مستقيم يا غيرمستقيم اشتغال دارند، مي­تواند تأثيري بزرگ بر وضعيت رفاهي تعداد محدودي افراد جامعه داشته باشد اما بسياري ديگر از افراد از منافع آن بی‌بهره باشند. در بخش­ها و صنايع كاربرتر رشد مي­تواند تأثيرات مهمي بر وضعيت جمعيت گسترده­اي از تابعين يك كشور داشته باشد. به‌عنوان‌مثال بخش­هايي نظير كشاورزي، ساختمان، صنايع كوچك و... از طرفي اگر رشد اقتصادي حاصل‌شده محدود به يك منطقه خاصي از كشور نظير تهران يا عسلويه يا... باشد نشان مي­دهد كه جمع گسترده­اي از جمعيت ساير مناطق از آن بی‌بهره هستند.

عوامل متعددي بر رشد اقتصادي مؤثر هستند كه شامل عوامل كوتاه­مدت و عوامل بلندمدت است. در كوتاه­مدت مهم‌ترین عوامل مؤثر بر رشد اقتصادي در ايران مخارج دولت و وضعيت بخش ساختمان هستند. به بياني ديگر مي­توان وضعيت سرمايه­گذاري دولتي و خصوصي را بيان كرد كه اين دو نيز عمدتاً متأثر از قيمت نفت، نرخ ارز و چشم­انداز مثبت يا منفي اقتصاد كشور هستند كه چشم­انداز اقتصادي هم خود معلول بسياري متغيرهاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي مي­تواند باشد. در بلندمدت عوامل پایه‌ای‌تر نظير عملكرد نظام تدبير امور، نظام آموزشي و... ساختار اصلي اقتصاد براي حصول رشد را فراهم مي­كنند.

 [1] در اين ميان موجودي انبار را مي­تواند نوعي خريد سرمايه­اي خود واحد توليدكننده در نظر گرفت.
 
کلمات کلیدی : اقتصاد ایران+رشد اقتصاد+درآمد سرانه+سید هادی موسوی نیک
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۰۰:۲۲
خیلی از آمارهای ما واقعا بیخوده و باید دنبال دلایل سیاسی و اهداف منتشر کننده و همچنین وابستگی منبع منتشر کننده گشت...
توی واقعیت همه ما اندر خم یک کوچه ایم (4101670) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۱:۰۷:۲۶
بعنوان یک کاسب معمولی خدمتتون عرض کنم وضع بازار فاجعه تر از اونیه که کسی فکرشو بکنه!! (4101839) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۰۰:۳۰
در گفت‌وگوی تلویزیونی آقای روحانی رشد کشاورزی را 6 درصد اعلام می‌کند اما فردای همان روز وزیر جهاد کشاورزی می‌گوید بازار کشاورزی را رها کرده‌ایم. هر چند سایر آمارهای آقای رئیس‌جمهور هم بیشتر شعاری بود تا اقدامی جدی و موثر که صورت گرفته است. (4101903) (alef-6)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۴۹:۳۹
تورم بیش از 35 درصد است .

بنده بیش از یکسال است که بیکارم
درآمد واقعی مردم کمتر از 4 سال قبل شده

تعداد نجومی ها و نور چشمی ها و برادر ها و ذخایر و بروبچ شما !!!!!!!! افزایش یافته (4101994) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۶:۴۷:۳۴
کنتور که نمیندازه! بگو بیش از 100 درصد است اصلا! (4102378) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۱ ۰۹:۴۱:۰۲
قیمت کرایه اتوبوس 450 تومانی شده است 950 تومان و ..
نکنه تورم 7/2 درصد است؟
همین یک قلم به تنهایی چه میزان هزینه برای یک ماه یک خانواده 4 نفری ایجاد می کند؟! (4109444) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۶:۵۲:۲۷
ظرف سال 84 تا به امروز قدرت خرید عامه مردم به کمتر از یک چهارم کاهش یافته !!!
یه زمانی بود که آقای هاشمی رفسجانی دائم از رشد اقتصادی بالا و مقایسه های مختلف در نماز جمعه صحبت می کرد و با مقایسه نشان می داد که در آمد سرانه با احداث فلان کارخانه و ... به این اندازه بالا رفته است (هر چند که در زمان او باز به نسبت سال 84 تا به حال واقعا یه حرکتهایی هم انجام می شد. اما هم اکنون ول معطلیم) اما زمانیکه در آمد سرانه به صورت عادلانه تقسیم نشود نتیجه آن این شد که بیچاره ها همچنان بیچاره ماندند و پولدار ها همان درآمد سرانه را تک تنها خوردند.
بهتر است این همه شعار ندهید ! نزدیک 40 ساله به جز حرفهای یک طرفه غیر واقعی چیزی نشنیده ایم. (4102385) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۲۲:۰۳:۳۳
عمو جان درآمد سرانه را با دلار می سنجند نه با پول آن کشور، اگر اینطور باشد افزایش درآمد کشور ونزوئلا سر به فلک می کشد!

افزایش درآمد سرانه 920 هزار تومانی وقتی ارزش پول آن کشور نسبت دلار 20 درصد کاسته می شود جوکی بیش نیست! (4102822) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۱:۱۴:۰۷
آمار درسته. درامدها و کارانه های پزشکان چند برابر شده به طوریکه به تنهایی توانسته کل آمارها رو جابجا کنه. یعنی بخش زیادی از این افزایش میانگین سرانه به خاطر افزایش درامد یک قشر صد هزار نفره پزشکه. حالا شما حساب کن این قشر کوچک چقدر افزایش درامد داشته که کل آمار 80 میلیون را بالا برده. (4101856) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۰۰:۵۳
آقای رئیس‌جمهور موضوع فیش‌های نجومی را با بازگرداندن پول‌ها، تمام شده دانستند در حالی که محاکمه این حرامخواران خواست مردم و دستور قرآن است و عدالتی که دولت از آن نام می‌برد و شعار می‌داد با عدم محاکمه چنین افرادی در تناقض است. این دولت از یک بام و دو هوا به یک بام چند هوایی رسیده است. (4101904) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۰۲:۴۹
به وزیر محترم بهداشت عرض می‌کنم یکی از بهترین ثمرات «طرح تحول سلامت» تحول در جیب پزشکان و رومیزی‌ شدن زیرمیزی‌های بسیاری از آنها بود! چرا طرح تعرفه خدمات پرستاری که مصوب مجلس است اجرا نمی‌شود؟ (4101909) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۶:۴۹:۲۱
منفی (4102379) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۰۱:۴۶
کاش مدیران با حقوق‌های نجومی و وزیران میلیاردی دولت با دیدن صحنه گورخواب‌های کشور به یاد روزی بیفتند که با دو متر کفن وارد همین قبرها خواهند شد و باید پاسخگوی بیت‌المال باشند. (4101907) (alef-11)
 
محمد قاسمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۱۹:۰۱
رضای خدایی هر ماه وضعم از ماه قبل بدتره
الان دو ماهه هیچ قسطی ندادم و بازم کم میارم
از بانک برام اخطار فرستادن
دو تومن میگرم که یه تومنش قسطه و با یه تومن نمی دونم چکار کنم
حالا این رشد اقتصادی تو سفره ی کدوم مردم اثر گذاشته احتمالا رئیس جمهور بهتر می دونن (4101688) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۰۳:۱۱
با داشتن چند سر عائله بیکار هستم. برای گرفتن مجوز شغل خانگی به جهاد کشاورزی مشکین‌شهر کرج مراجعه کردم سنگ بزرگ جلو پا انداختند و گفتند باید مغازه 100 متری داشته باشم یا اجاره بکنم بعد هم چند دستگاه دولتی مثل اداره بهداشت و... مخالفت نداشته باشند. خلاصه دست از پا درازتر برگشتم. (4101910) (alef-6)
 
ممد خان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۲۵:۱۸
این افزایش رشد اقتصادی باد آورده و در روی کاغذ معنامند است و مردم اصلا این رشد اقتصادی را در زندگی خود احساس نمی کنند .
با این تفاوت که قدرت خرید مردم به شدت پایین آمده است و بازار گویای این مطلب است .
سود بالای بانکی نه تنها کمر مردم را شکسته و نقدینگی را از جیب مردم گرفته بلکه اقتصاد بیمار ما را به اتاق CCU هدایت کرده است .بهتر است دولت محترم بیش ازاین که دل به این آمار ها خوش کند به فکر اقتصاد بیمار و در( کما ) رفته باشند / (4101697) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۷:۰۹:۱۵
اشتباهی مثبت دادم. گناه سود بانکی چیه؟ من 1.5 میلیون حقوق می گیرم. 1.200 هم سود بانکی. اگه سود بانکی رو حذف کنن چطوری می شه زندگی کرد؟ سود بانکی باید خیلی بالاتر از سود فعلی باشه چون تورم خیلی بالاتره. سود بانکی کمر مردم رو نشکسته. مسئولان بی درد با بیگاری کشیدن از ما و کاهش سود بانکی کمر مردم رو شکستن. (4102418) (alef-11)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۳۶:۲۷
حسگر مردم بهتر از هر مسول و آمار و عدد و رقمی رشد اقتصادی را می فهمد ، وقتی کسی مثلا در سال ۹۲ میتواتست با استفاده آز هواپیما مسافرت کند، در سال ۹۳ با اتوبوس می توانست به سفر برود و در سال ۹۴ هزینه سفر را هم نتوانست تامین کند و در سال ۹۵ فقط می تواند هزینه اتوبوس خط واحد داخل شهری را تامین کند و در سال ۹۶ فقط باید پیاده رفت و آمد کند او می فهمد که کشور واقعا چقدر رشد اقتصادی داشته است و افق آینده ای که برای پایان ۴ سال دیگر برای خود ترسیم می کند چیزی در حد همان گورخوابی است،
این حال واقعی بسیاری از مردم ما در این ۴ سال دولت تدبیر و امید و اعتدال است . (4101709) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۱۱:۱۱
البته برای کارمندا و مدیرا این روند معکوس بوده (4101754) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۱:۱۶:۳۴
منظورت پزشکانه؟ نجومی بگیر ترین مدیر 50 میلیون گرفته بود ولی پزشکانی وجود دارند که ماهانه یک و نیم میلیارد تومان درامد دارند. (4101861) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۶:۵۲:۱۴
پزشکان به اندازه زحمتشان می گیرند.شما هم به اندازه عدم زحمتتان! (4102384) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۰:۳۸:۴۴
پزشکان در ایران خیلی کم می گیرند تشریف ببرند کشورهای دیگر. از کشورهای دیگر پشک بیاوریم مسوول و زحمتکش و باسواد. (4103322) (alef-18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۱ ۰۹:۴۹:۱۷
به لطف باز انحصاری ایجاد شده و عدم پرورش عمدی پزشک به میزان جمعیت، بله پزشکان به اندازه زحمتشان درآمد دارند!!!!!!
ضمن اینکه اگر درآمد پزشکان در کشورهای دیگر بالاست! مگر درآمد دیگران پایین است؟؟
متوسط حقوق یک کارمند نروژی 9000 تا 10000 یورو در ماه است !
مطمئن باشید یک پزشک هم بیش از این رقم نمی گیرد!!!
متوسط حقوق کارمندان و حتی کارگران در اروپا کمتر از 3000 یورو نیست!!!
بنابر این مغلطعه و سفسطه بازی نکنید!!!
در انگلیس متوسط درآمد کارگران کم سواد! حدود 3000 پوند است که در همین کشور دوست خود من که پزشک است به لطف کار کردن از ساعت 9 صبح الی 10 شب حدود 5000 پوند درآمد دارد. (4109455) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۶:۵۲:۳۰
مخالفم (4102386) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۱:۴۳:۱۷
شاید برای مدیران معکوس باشه ولی برای قشر کارمند بدبخت اینگونه نیست . حالا تعدادی از دوستان میگن که مگه چه کاری انجام میدید و یا زمان کار مفید شما چقدره ؟ باید خدمت این دوستان عرض کنم که خود سازمانهای دولتی در ایجاد کار مشکل دارن و خیلی از کامندا کاری واسه انجام ندارند وگرنه همین وقتی که تو اداره باید باشند که مجبور به حضور هستند . تازه اگه کار باشه وقت زودتر میگذره . با تمام این حرفها حقوق کارمندی بخور نمیره هر چند خیلی از مردم همین حقوق رو هم ندارن (4101885) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۵:۴۸:۱۶
جوابت به دلم نشست. (4102289) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۷:۱۰:۵۲
بیشترین میزان کار مفید رو معلم ها انجام می دن بعد براشون تعداد روز تعطیل حساب می کنن. همه ساعاتی که سر کلاسن کار مفیده بعلاوه اینکه کلی از کارهای مدرسه مثل طراحی و اصلاح اوراق امتحانی باید تو خونه انجام بگیره. وضعشون هم که مشخصه. بدترین در بین کارمندان. (4102421) (alef-11)
 
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۰۹:۴۹:۲۳
رشد اقتصادی با انتقاد از واحدهای اقتصادیو بانکی حاصل میشود در ماجرای فیش های نجومی بازنشتگان از مدیر عامل بانک تجارت انتقاد کرده و در سایت عده ای خواستار برکناریشان شدند جوابش قطع شدن تمام تسهیلات وام بازنشته ها قبل شد (4101720) (alef-3)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۳:۲۷
آقای روحانی تا حالا به پای دولت قبل پیچیده بود اخیرا هم به پای قوه قضاییه پیچیده ، که آقا، بیایید شفاف سازی کنیم و به قوه قضاییه هم می گوید اول شما !!!!! جناب آقای روحانی شفاف سازی ریز و جزیی و سامانه ای پیشکش شما، فقط به طور شفاف بفرمایید ۱۸۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده از دولت قبل که با برجام آزاد کردید بعلاوه ۱۶۰ میلیارد دلاری که طی این چهار سال نفت فروختید چه کار کردید.، صریح و شفاف به مردم بفرمایید با این ۳۴۰ میلیارد دلار کجای کشور را آباد کردید و کدام رفاه را برای مردم به ارمغان آوردید ؟؟؟!!!!!! اصلا بفرماییداین ۳۴۰ میلیارد دلار کجا رفته؟؟؟ (4101739) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۵:۲۴
من کاسبم سال 91 روزی یک میلیون دخل داشتیم
امسال متوسط روزی 100هزارم نیست (4101742) (alef-6)
 
ايراني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۲۲:۴۹
خوب پس انداز سال 91 رو الان خرج كن ديگه مي خواي چيكار ديگه؟ شما تو سال 91 حدود 365 ميليون در سال دخل داشتي كه اگه 40 درصدش سود خالص باشه ميشه حدود 150 ميليون بسه ديگه (4101944) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۵۲:۵۷
شاید کاسب تحریم بودی! (4102002) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۴:۴۳:۴۰
من کارگرم، تو یه شرکت تولیدی دولتی کار می کنم، امسال حقوقم نسبت به سال گذشه با احتساب افزایش سالیانه، حدود 500 هزار تومان کاهش داشته. البته خوش شانس بودم که تا حالا تعدیل نشدم. منظور اینکه کاسب و کارمند و کارگر نداره، صابون رشد اقتصادی به تن همه خورده. (4102202) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۶:۰۱:۴۸
همون کاسبی های روزی یک میلیون اونموقع مارو بدبخت کرد
علاوه بر اون بفکر هم نیستیم که، موقعی که بلانسبت روزی یک میلیون درامد داریم خبر نداریم کی گرسنه است و کی ندار (4102307) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۶:۱۸
آدم اینا رو میشنوه با جیب خودش مقایسه میکنه
دو تا شاخ کوچولو در میاره (4101743) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۷:۱۹
آخه این رشد کو؟؟؟
کلید کو؟؟؟
پس کی تحریما برداشته میشه؟؟؟ (4101744) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۷:۵۵
فکر کنم منظور از رشد ، رشد قیمتهاست (4101746) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۸:۰۹
فقط حرف (4101747) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۸:۵۸
واقعا اینایی که این آمارو میدن تو جامعه زندگی نمیکنن؟؟ (4101749) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۰۹:۲۴
دوروزه دشت نکردم مسلمان (4101750) (alef-3)
 
معلم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۳۲:۱۶
عجب !!!!! (4101773) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۱:۱۷:۱۸
آقایون رشد اقتصادی که توسط سازمان های بین المللی اعلام میشود را به عنوان دستاورد در بوق میکنند (و البته هیچ اشاره ای هم نمیکنند که صرفا به خاطر فروش نفت هست) ولی وقتی همین سازمان ها اعلام میکنند در این دولت نرخ بیکاری دو درصد افزایش پیدا کرده، سکوت میکنن یا ماست مالی. که مثلا جمعیت جوان زیاد شده و این حرف ها... این دولت بی برنامه ترین دولت بعد از انقلاب هست، متاسفانه هدف دولت صرفا برجام و جذب سرمایه گذاری خارجی بود که محقق هم نشد. واقعیت این هست که دولت نه در مسکن، نه در اشتغال هیچ برنامه ای نداشته... (4101862) (alef-11)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۱۰:۵۰
برای شما متاسفم.
به زبان ساده می خواهید به مردم بگویید که دولت دروغ می گوید؟
شما خودتان بهتر از همه می دانید که آمارها درست می باشند.
دولت کار کرده ولی خرج این حکومت بالاست و این همه حقوق بگیر و نهادها و.... یارانه ها و .... نمی گذارد مردم این مبالغ را حس کنند. (4101923) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۶:۴۱:۲۸
لطفا شما برای خوش خیالی خودتون متاسف باشید، آمارها وقتی درست هستند که با شرایط واقعی جامعه همخوانی داشته باشند. شما به جای اینکه به دلیل این ناهمگونی برای آمارهای ساختگی متاسف بشی برای جامعه اظهار تاسف می کنی؟ (4102357) (alef-11)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۸ ۰۸:۲۰:۲۷
شما هم حکایت همسر منی هی بهم میگه ماه بعد اوضاع خوب میشه بهش میگم اوضاع وقتی خوبه که جیبم پر پول باشه (4104887) (alef-18)
 
سيد
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۲۵:۴۸
روحاني
براي انتخابات اينده فقط از يک راه ميتونه راي بياره
و اون اينه که باز نقش طلبکار رو بازي کنه و در گيري راه بندازه
دولت خوب ميدونه اگر ارامش باشه مردم به روحاني راي نميدن
مگر اينکه اب رو گل الود کنه و از اون ماهي بگبره (4101950) (alef-13)
 
ع.ح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۲:۴۵:۳۶
اقتصاد لیبرالی ایران که مبتنی بر مکتب اقتصادی کینزی های جدید و ربا است در حال فروپاشی است. هیچ چیزی هم نمیتونه جلوی فروپاشی اونو بگیره. چون خدا در قرآن گفته که به ربا نزدیک نشوید که همانا جنگ با خداست و جنگ با خدا فرجام خوشی نداره ...
در واقع این علم اقتصاد است که در حال فروپاشی است. بدهی کل اقتصاد دنیا چیزی بالغ بر 54 تریلیون دلار است! خوب این یعنی چی؟ پروفسور استیگلیتس که خود از اقتصاددانان مطرح دنیا و طرفداران این مکتب اقتصادی بوده الان خود اذعان به فروپاشی این مکتب اقتصادی داره! 11 نفر از اقتصاددانان مطرح دنیا گروهی رو تشکیل دان موسوم به گروه توابین علم اقتصاد!!! یعنی اینکه ما از این علم توبه کردیم! و اعتقاد دارن که فقط مبانی دین اسلام میتونه دنیا رو از این فروپاشی اقتصادی نجات بده!!!! کی میخواین این مسئولین بیدار بشن من نمیدونم ...
چرا اقتصاد ایران می بایست بر اساس مکتب اقتصادی ربایی پایه گذاری بشه؟
تا زمانی که این مکتب بر اقتصاد ایران سایه سیاه خود را افکنده و از دستورات دین مبین اسلام تبعیت نشه هیچ وقت این اقتصاد درست نمیشه ...
بیخود تلاش نکنید ... (4101989) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۰۵:۲۸:۲۱
آدم وقتي اينچنين نظر هايي را ميخونه واقعا متأسف ميشه كه چقدر اطلاعات بعضي از هموطنان ضعيف و ساده انگارانه است ! (4103094) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۵:۳۹:۴۵
مشکل این دولت و اون دولت نیست مشکل قانونه که یا ناقصه یا ایراد داره که دست خیلی سو استفاده هارو باز گذاشته (4102275) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۷:۰۸:۱۷
با این تیتر به زبان ساده هر ایرانی فکر می کند الان باید 920000تومان دولت هر ماه به حسابش بریزد (4102416) (alef-11)
 
حمید
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۷:۲۶:۲۸
یکی از کارگران روز مزد می گویند که در توزیع این 920 هزار تومان جا مانده اند . ایشان 5 نفر عایله هستند و اخیرا دچار تصادف شده اند . التماس دارند سهم ایشان از این پول به ایشان پرداخت شود . شماره حساب در صورت اجابت درخواست تقدیم خواهد شد . (4102439) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۰۴:۴۳
فعلا مبلغ ۱۲۰ هزار تومان حقوق شهروندی اش را خرج کند تا نوبت به حقوق رشد برسد. (4102576) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۸:۴۲:۴۴
چرا از معنی رشد منفی 6 درصدی ( اونهم در طول یک سال! ) و تاثیرش در زندگی ملت به زبان ساده چیزی نمیگید؟ (4102550) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۱۹:۰۲
آمارو توضیح شاخص های اقتصادی و کاهش تورم و اینا همش حرفه
قابل اعتمادترین شاخص رضایت قشر ضعیف و متوسط از گذر روزگار و چرخاندن چرخ زندگی است
پس بیش از این به این اماروحرفها دل نبندید
نکته دیگراینکه مردم وقتی تحت فشار هستند یکدیگر را زیر سوال میبرند مثل اینکه کارمندان وضعشان خوب است و پزشکان میلیاردی در میاورند و غیره
صد سال هم دراینمورد صحبت کنید وضع شما تغییری نمیکند مگر دولت ساختار مریض اقتصاد را بهبود بخشد (4102597) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۵۳:۴۱
شما وضع کارمندا رو با پزشکا مقایسه میکنی؟ یه دندونپزشک عادی که 6 سال درس خونده راحت ماهی 50 کاسبه. متخصص هم از 100 تا یک میلیارد داریم. (4102652) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۲۴:۴۴
رشد ٦ درصدي بخش كساورزي فقط بدليل نزولات فراوان جوي بود ونه برنامه ريزي دولت ودولت هيچ نقشي دررشد ان نداشته است وهيچ مديريت وبرنامه منظمي براي بخش كشاورزي نداشته وندارند وبنظر بنده دولت اصلا اعتقادي به بخش كشاورزي ندارد وبيشتر سرمايه هاي كشور رودربخش صنعت وخودروسازي براي عده اي سرماي دار ومرفه بيدرد هزينه نموده است خودر سازاني كه اين همه رانت ميخورند وباتعرفه هاي نود درصدي درزمان تحريم نتوانستند ٦ ماه دوام بياورند وهمگي دراستانه ورشكستگي قرار گرفتند (4102611) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۲۸:۱۲
دولت وقتي ادعاي رشد ٧/٤ درصدي دارند دليلش افزايش فروش نفت ورشد بخش كشاورزي است دولت باافتخار اظهار ميدارد كه توليد نفت رو از يك ميليون بشكه به ٤ ميليون رسانديم قبل ازتحريم هم ما همان ٤ ميليون توليد رو داشتيم بابرداشتن تحريمها مابه وضع قبل ازتحريم رسيديم اين چه افتخاري است كه دولت داره روي ان مانور ميدهد خام فروشي كه افتخار نيست بايد ارزش افزوده روما افزايش دهيم (4102614) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۳۴:۴۸
تا سال گذشته كشاورزا همه ناميد شده بودند وداشتند دست از كار كشاورزي برميداشتند بدليل كشاورزي سنتي وكم بازده بودن وعدم برنامه ريزي وعدم حمايت دولت ازبخش كشاورزي حال درامسال بدليل بارش بي سابقه باران رشد محصولات كشاورزي افزايش بي سابقه اي داشت كه اين هيچ ربطي به دولت ندارد اگر همين رشد درسال اينده هم ادامه داشته باشد بايد گفت كه دولت دربخش كاشاورزي موفق بوده است اما اصلا تكرار نخواهد شد دولت اين همه به بخش صنعت ميرس يك دهم ان را دربخش كشاورزي سرمايه گذاري كند قطعا نتيجه ان بسيار باارزشتر از بخش صنعت ورشكسته خواهد بود از ١٦٠٠٠ ميليارد تومان پولي كه دولت به بخش صنعت تزريق نمد چند ميليارد به بخش كشاورزي اختصاص داده شد ميشه گفت تقريبا هيچ اي نشان بيعدالتي وطرفداري از نظام سرمايه داري است (4102625) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۲۲:۰۲:۵۳
بد جوری شبیه اتیوپی داریم میشیم (4102821) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۲۲:۱۶:۲۰
من نمیدونم چرا چیزهایی که توی تلویزیون جمهوری اسلامی پخش میشه با اون چیزهایی که من تو ی جامعه می بینم این قدر تفاوت داره میگن تحریمه برداشته شده قیمت دلارو خودور میره بالا . میگن تورم تک رقمی سالی دو سه بار همه چی گرون میشه . (4102838) (alef-18)
 
همشهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۲۳:۴۸:۴۵
منو این همه خوشبختی محاله !!!! (4102949) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۰۷:۵۶:۲۴
اقتصاد تو ایران ثبات ندارد یعنی همین رشد دو سال دیگه به وسیله تورم بلعیده میشه چرا که نقدینگی هزار و دویست تریلیونی در کمین پس انداز مردم است ولی نویسنده محترم خیلی خوب رشد اقتصادی را تبیین نموده بودند ولی ای کاش به مرض و خوره اقتصاد ایران یعنی تورم اشاره میکردند (4103134) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.