توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 266394
روزنامه سوئیسی: هيات هاي اقتصادي به ايران هجوم مي برند
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۸
روزنامه لوتان نوشت: توافق هسته ای بین ایران و گروه پنج به اضافه یک اشتهای شرکت های خارجی در قالب هیات های اقتصادی و سرمایه گذاران را به شدت تحریک کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این روزنامه فرانسوی زبان سوئیسی افزود: دورنمای یک توافق قطعی با تهران اشتها را تقویت می کند. یک هیات سوئیسی به رهبری سِکو Seco (دپارتمان فدرال اقتصادی، اطلاعاتی و تحقیقاتی سوئیس) پایان آوریل راهی ایران خواهد شد. در حال حاضر هیچ بیانیه ای در این خصوص صادر نشده است. برای این که مشخص شود که آیا ایران و قدرت های بزرگ در خصوص برنامه هسته ای این کشور به توافق خواهند رسید، باید تا سی ام ماه ژوئن منتظر ماند. این توافق قطعی زمینه ساز حذف تحریم های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی خواهد بود.

ایران اعلام کرده است که فقط در صورت لغو تحریم ها همزمان با عقد توافق، یک توافق قطعی محقق خواهد شد. به هر حال، هیات های اقتصادی یکی پس از دیگری راهی ایران می شوند. این هیات ها برای شرکت در بازار هشتاد میلیون نفری ایران که ارتباطش با جهان با آغاز تحریم ها در سال های دو هزار و یازده و دو هزار و دوازده قطع شده بود، تلاش می کنند.

از بیست و ششم تا بیست و نهم ماه آوریل دیپلمات های تجاری و نمایندگان بیست شرکت سوئیسی راهی ایران خواهند شد. پس از بیست سال این اولین باری است که یک هیات رسمی از این کشور به ایران سفر می کند. لیویا لو سفیر سابق سوئیس در ایران و مدیر دپارتمان روابط اقتصادی دو جانبه در راس سکو، این هیات را رهبری می کند.

ده ها تن از صاحبان شرکت های سوئیسی در ماه نوامبر به دعوت دفتر بازرگانی سوئیس - ایران راهی تهران شده بودند. اما این سفر، یک سفر خصوصی بود. فرانسه اولین کشوری بود که یک هیات اقتصادی به ایران فرستاد. یک صد تن از صاحبان شرکت های فرانسوی در فوریه سال دو هزار و چهارده راهی ایران شدند. که البته این اقدام خشم آمریکایی ها را به دنبال داشت. پس از آن هیات هایی از آلمان و ایتالیا بارها و پرجمعیت و پنهانی تر راهی ایران شدند.

یک هیات از جمهوری چک نیز هفته آینده به این کشور خواهد رفت. اردوان امیراصلانی وکیل ایرانی هر هفته درخواست های متعددی از شرکت های چند ملیتی یا شرکت های کوچک تر در خصوص بررسی امکان تجارت با ایران دریافت می کند.

اما پاسخ به همه درخواست ها یکی است: مادامی که توافق نهایی امضا نشود، هیچ افق تازه ای برای تجارت با ایران وجود نخواهد داشت. این وکیل ایرانی افزود، اما این مسئله شرکت ها را از نوشتن نامه هایی برای ابراز تمایل به تجارت با ایران، اعلام موافقت با تعرفه ها و آماده شدن برای عقد قرارداد در ایران و اقداماتی مشابه باز نمی دارد. تحریم های بین المللی انتقال پول به ایران را غیر ممکن کرده بود، اما تجارت با این کشور ممنوع نشده بود. به همین دلیل شرکت های سوئیسی در سال دو هزار و چهارده، سیصد و شصت و هفت میلیون فرانک سوئیس کالا به ایران صادر کردند.

رقم صادرات کالا در سال دو هزار و هشت که در تاریخ صادرات سوئیس به ایران یک رکورد قلمداد می شد، فقط هشت صد و چهل و شش میلیون فرانک بود. این میزان صادرات، ایران را پس از اوکراین و قبل از بلغارستان در فهرست واردکنندگان کالا از سوئیس، در رتبه پنجاه و چهارم قرار داد. از این پس دورنمای عقد یک توافق نهایی اشتهای سرمایه گذاران خارجی را در بخش نفت، خودرو، زیرساخت ها، حمل و نقل هوایی و همچنین آب که برای ایران حیاتی است، تحریک می کند. از نظر شریف نظام مافی معاون اتاق بازرگانی سوئیس - ایران، هیچ شکی وجود ندارد که شرکت های سوئیسی از بازگشایی بازار ایران بهره برداری خواهند کرد. این شرکت ها در ایران تداعی کننده کیفیت و صداقت هستند.

به رغم آنکه کالاهای سوئیسی به دلیل ارزش بالای فرانک گران هستند، اما ایرانی ها همچنان ترجیح می دهند برای دریافت کالاهای با کیفیت پول بیشتری هزینه کنند. به گفته نظام مافی، شرکت های سوئیسی باید از بی طرفی و میزبانی مذاکرات دیپلماتیک نیز بهره ببرند. در حال حاضر شرکت های سوئیسی که با ایران ارتباط برقرار کرده اند، همچنان در طرح موضوع احتیاط می کنند. بخش بازرگانی طرح مسئله تجارت با ایران را زود ارزیابی می کند.

جریمه هشت میلیارد و نهصد میلیون دلاری تحمیل شده به بانک ب ان پ پاریبا به سبب نقض تحریم های آمریکا علیه ایران، بانک ها را نیز دلسرد کرده است. این بانک ها نمی خواهند هیچ خطری بکنند. از نظر فریدون خاوند مدرس دانشگاه پاریس دکارت و کارشناس اقتصاد ایران، اصلی ترین مشکل در هجوم سرمایه داران خارجی به ایران، از این کشور سرچشمه می گیرد. وی گفت، هشتاد درصد اقتصاد ایران دولتی است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.