نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222996
پیشنهاد به جناب آقای دکتر روحانی؛
توزیع یارانه نقدی و سهام غیرنقدی
دکتر محمدحسن پوشنگر*، 27 فروردین 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۳
در وضعیت اقتصاد فعلی، دولت سالاری حاکمیت دارد و همه مردم به نوعی کارمند دولت به حساب می‌آیند، حال یا مستقیم و یا غیرمستقیم. به نظر می‌رسد که این، بنای کج و بذر فاسدی است که از ابتدای انقلاب بنا به وضعیت آن روز که غوغا سالاری جناح‌های چپ یا مسلمانان چپ‌رو، طوفان به پا کرده بود، گذاشته شد که امروز درو می‌شود و آن دولتی کردن بی‌رویه همهٔ مالکیت‌ها و تصرف‌های گاه بسیار بی‌جایی بود که مردم پسند به شمار می‌رفت!

موضوع بند «ج» نمونه بارز آن بود که موضوع اختلاف نظر مراجع عظام و دولت انقلابی به شمار می‌رفت، که متاسفانه آنچه که اجرا ‌شد و به کرسی ‌نشست، خواست مجریان و طرفداران آن بود. البته این میراث شوم نفوذ عناصر دلسوزی! همچون توده‌ای‌ها بود. به عنوان مثال در دفاع آقای کیانوری از خود می‌خوانیم که می‌نویسد: «همواره ما در خدمت انقلاب بوده‌ایم. با طرح این پرسش که چه کسی طرح ملی شدن صنایع و بانک‌ها را به شورای انقلاب برد.» و... جالب است که به دلیل حاکمیت و هژمونی تفکر مارکسیسم در ایران نه تنها این ملی شدن و به تعبیر درست تر، دولتی شدن اتفاق افتاد، بلکه سال ها «روز کارگر» و پرولتاریای جهانی تقدیس می‌شد و در میدان بهارستان در حضور وزرا و با در دست داشتن بیل و کلنگ و داس روز جهانی کارگر را گرامی می‌داشتیم. با ادامه روند نابخردانه سیاست‌های اقتصادی، اکنون، هم کارخانجات تعطیل و هم روند مدیریت اقتصادی با بن‌بست روبرو شده است.

حال فرصت پرداختن به سیاست‌‌های غیرعقلانی گذشته نیست. آنچه اکنون مسأله ملی گشته و عزم عمومی را باعث گردیده است، ثبت‌نام یا انصراف از دریافت یارانه نقدی است. اقتصاددانان محترم از جمله جناب آقای دکتر رنانی در مقاله اخیرشان با عنوان «ده فرمان» به مسایل مهمی اشاره فرموده‌اند و من با اغتنام فرصت از زحمات ایشان در نگارش این مقاله تشکر می‌کنم؛ اما بحث انصراف از دریافت یارانه به هر علت موجه یا ناموجه، نوعی دسته‌بندی غیر عقلایی جامعه به نظر می‌رسد و احساس ظلم به کسانی که هنوز نمی‌دانند چرا از یک درآمد باید داوطلبانه و یا بالاجبار محروم شوند. به نظر می‌رسد که به جای سفارش و تعارف در حوزه اقتصاد و محرومیت‌های مادی عده‌ای، دولت محترم به عوامل تشویق‌زای اقتصادی فکر کند. لذا پیشنهاد می‌کنم: به آن دسته از محرومین یا منصرفین از یارانه نقدی، متناسب با یارانه نقدی، سهام یکی از بنگاه‌های اقتصادی دولت واگذار گردد که این سهام، به مدتی که دولت تشخیص می‌دهد قابل واگذار به غیر نباشد.

اجرای این پیشنهاد هم به تقسیم‌بندی جامعه نمی انجامد و هم احساس محرومیت را در بخش قابل توجهی از شهروندان دامن نمی زند. یعنی در فضایی که آب شرب به اندازه کافی برای همه شهروندان نیست، فعلاً قمقمه خالی هم برای عده‌ای حکم آب را خواهد داشت! در صورت اجرای صحیح پیشنهاد فوق به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از هموطنان به یارانه غیرنقدی روی آورند.

* رییس مرکز ملی مطالعات و سنجش افکار عمومی
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۱۶:۳۳
سهام غیرنقدی !!!!!

مردم از سهام عدالت خاطرات خوشی ندارند. مردم با سهام غیر نقدی نمی توانند قبضهای گران آب و برق و گاز و.... را بپردازند.

طرح هدفمندی (بخوانید گران کردن ) یک دور باطل و بیهوده است. هر سال قیمت خدمات دولتی و حامل های انرژی گران می شود. اما یکی دو سال بعد به علت بالا رفتن تورم، این افزایش قیمت ها خنثی می شوند.

مشکل این است که دولت به علت سیاست خارجی، فروش نفتش کاهش یافته و باید کالاهای خارجی را به چند برابر قیمت خریداری کند. و به همین خاطر بر روی مردم تحت عنوان طرح هدفمند کردن یارانه ها(!) فشار آورده است.

اگر هوشمندانه عمل می کردیم شاید تحریم نمی شدیم. (2083851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۵۵:۱۵
احمدی نژاد دو تا ورق پاره به مردم هدیه کرد: یکی سهام عدالت و دیگری قطع نامه شورای امنیت .
امید است هدایای دیگری از این دست دریافت ننماییم! (2083921) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۹:۵۸:۱۱
آنهایی که بابت سیب‌زمینی کیلویی 1000تومانی به دولت قبل زخم زبان می‌زدند حال که به قدرت رسیده‌اند در مورد سیب‌زمینی کیلویی 4 تا 5 هزار تومان پاسخگو باشند. چه جوابی دارند به ملت بدهند؟ (2084105) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۰:۰۴:۴۵
دوست عزیز یه مقدار هوشمندانه صحبت کن سیب زمینی 4-5 هزارتومان نتیجه زیربنای سست و نا بخردانه ایست که دولت قبل پایه ریزی کرد (2084441) (alef-6)
 
مشهدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۰۹:۲۴
چون در دولت قبل سیب زمینی را رایگان دادند حالا باید به چند برابر بخریم
هر چیزی را که غیر کارشناسی حراج کنی در پایان باید به چن برابر بخری (2084698) (alef-6)
 
azad
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۷:۵۷:۵۷
مرسی از طرفداران طدبیر و احطدال!
حالا که این دولت سبد کالای رایگان داده، احتمالا دولت بعد حق داره گرونی مرغ و تخم مرغ و پنیر و برنج و روغن و سبد رو به گردن این دولت بندازه!
گرونی به خاطر اینه که به جای تولید کنندگان، واردکنندگان و دلالان بزرگ شدن مشاوران آقای رییس جمهور (2086100) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۰:۳۰:۳۵
یکی از اقتصدانان گفته است: اجرای هدفمندی یارانه ها در وادی علم اقتصاد جراحی نبود بلکه چاقو کشی بود! (2084156) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۱:۲۵:۲۵
یکی از رفتارهای اقتصاددانان این بوده که ابتدا موافق هستند پس ار ناکامی از در انتقاد بر میان ؛ ایا یادتون رفته اجماع کاملی بین این اقایان در هدفمندی بود و اختلاف فقط بر سر شیب قضیه خلاصه شده بود؟ وانگهی به جای نامه با امضای 50 یا 100 راهکار ارائه بدن من راننده تاکسی هم خوب بلدم انتقاد کنم (2084217) (alef-6)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۱:۳۸:۴۳
بهترین مدیر،مدیریست که با شناخت عوامل و فرهنگ مردم نسبت به ارایه راهکار درست اقدام کند. دادن سهام چه نفعی برای مردم یا واحد تولیدی بجز ایجاد فساد دارد؟دادن سوبسید غیر دادن حق طبقه ضعیف به طبقه مرفه تر چیزی نیست. دادن یارانه نقدی اثار مخربی در تولید به ویزه کشاورزی دارد. دادن سبد کالا بجز ایجاد رانت در تامین کالا و افزایش شغلهای کاذب در خرید و فروش سبد کاری نمیکند، از طرفی خانوار نیازمند هم جهت دریافت سبد و حمل باید درکنار از کار افتادن برای حمل سبد هم هزینه کند.بهترین راهکار بالا بردن سطح حقوق حداقل است و کم کردن حقوق های غیر متعارف و تعیین سقف حقوق، تا ضمن کم کردن شکاف طبقاتی،بالا رفتن قدرت خرید کارمندان و کارگران باعث ایجاد گردش در امور تولیدی کشور میشود و به تدریج در همه صنوف پخش میشود. البته هزینه تولید را بالا خواهد برد که این هم با ایجاد رقابت و کمک در جهت تجهیز ماشین الات تولید از بین خواهد رفت. (2084246) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۲۲:۲۲
دوست عزیز استاد گرامی
پیشنهاد شما شبیه سهام عدالت است که هنوز معمای حل نشده باقی مانده
کسی که مستحق نیست، بواقع یعنی اموراتش وابسته به رقم یارانه نیست
حالا چرا باید گردونه جدیدی خلق بشه و دردسر جدید؟
از سوی دیگر، خیلی بورس سالمی داریم که عده ای را با سهامدار کردن به واویلای بورس بیاندازیم؟ ابتدا لطفا طرحی برای حل مشکلات حباب و رانت و ویژه خواری و عدم شفافیت و مدیران ثابت بورس ارائه کنید. (2083859) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۲۳:۳۳
حال فرصت پرداختن به سیاست‌‌های غیرعقلانی گذشته نیست.
همين سياستهاي عير عقلاني 8 سال گذشته زندگي و آينده مرا و خانواده‌ام را نابود كرد.

چه كسي پاسخگوست؟؟؟

الهي به حق 5 تن خير نبيند آنكه زندگي و آينده مرا نابود كرد با اجراي اين سياستهاي غير عقلاني. (2083863) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۳۳:۰۵
ای گل گفتی. البته اگه کسی را طالب فهم مطلب باشد. (2083876) (alef-13)
 
محمد ملکی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۳۹:۳۸
پیشنهاد من این است بدون توجه به مسئله یارانه، دولت سهام ها را به مردم (به کل مردم) واگذار کند. سهام ها قابل واگذاری باشد اما قابل نقد کردن نباشد بدین معنی که بانکی ویژه بورس طراحی شود که فروشندگان این نوع سهام پولشان در آن محفوظ بماند تا بتوانند هر زمان که تشخیص می دهند سهام شرکت دیگری را از محل همین پول تهیه نمایند. (2083892) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۱:۰۶:۱۸
طرح هدفمندي درستش طرح گران كردن خدمات و انرژي هست (2084196) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۵۹:۴۰
کو گوش شنوا... (2083928) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۶:۵۲
بهترین راهکار برای مشکل اقتصادی فعلی (حذف خدمات دولتی) می باشد! شاید بپرسید یعنی چی؟ یه مسعله ی ساده که همه می دانند ولی شاید به ذهن کسی نرسیده! دولت همه ساله سوبسیدهای کلانی به بعضی از کالاها یا بعضی از کارها ارائه می ده یک نمونش همین مصرف بنزین دو شخص را در نظر بگیرید یکی در تهران و دیگری در روستای دور افتاده شخص تهرانی دارای چندین خودرو می باشد و اون شخص روستایی فقط یک موتورسیکلت چرا اون شخص روستایی باید روزی 150 تومان سوبسید بخورد ولی اون شخص مرفه 1500؟ و یا در زمینه ی مصرف خیلی چیزهای دیگه حتی بعضی از خوراکیها! پس اگر مثلا هدفمندی با شیب شدید اجرا می شد بهتر نبود؟ مثلا دولت ماهانه نفری 450 هزار تومان یارانه دهد و در عوض برنج کیسه ای 450 هزار شود! باور کنید فقیر و غنی به فاصله شون به هم می رسید اون شخص مرفه مجبور به صرفه جویی بود قاچاق حذف می شد (2083951) (alef-13)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۹:۲۴:۵۸
اونطور که اعلام شده فقط 7 درصد مردم از دریافت یارانه انصراف دادند که احتمالا در دو روز پایانی دو درصد هم ثبت نام کند و با این حساب 95 درصد مردم خواهان گرفتن یارانه هستند این تصمیم مردم نشان داد که تهدیدات و زورگوئیهای دولت و مجلس مثل جریمه سه برابری و بررسی حسابهای بانکی و زیرنویس ها و تبلیغات وسیع و گسترده در صدا و سیما هیچ تاثیری نداشت و این تبلیغات موجب ساخته شدن هزاران جک و اس ام اس های طنز در بین مردم شد مردم با این کار نه بزرگ به دولت روحانی دادند مردم نشان دادند هیچ اعتمادی به حرفهای صدا و سیما دولت و نمایندگان ندارند و این نشانگر رشد بلوغ سیاسی آنهاست محبوبیت روحانی روز به روز در حال کاهش هست و امیداورم با حول و قوه الهی روحانی اولین دولتی باشد که فقط 4 سال باقی خواهد ماند اگر چنین اتفاقی بیفتد دولت آینده جرات نخواهد کرد با زبان زور و تهدید با مردم سخن بگه (2084057) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۲:۱۰:۳۰
بالا رفتن نرخ دلار در چند روز گذشته هم به همین علت است. مردم دیگر به برنامه های اقتصادی روحانی مانند 8-7 ماه گذشته اعتماد ندارند. (2084303) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۲:۲۳:۵۹
دولت روحانی نوعی انتحار سیاسی کرد با این طرح حذف یارانه ها. (2084313) (alef-6)
 
علی رضا پورنقش بند
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۹:۳۹:۰۲
این پیشنهاد عالیه، نباید سریع و سطحی باهاش برخورد کرد یا اونو با سهام عدالت مقایسه کرد. روح این پیشنهاد میگه یارانه به همه تعلق بگیره، چون بالا بریم و پایین بیاییم مردم حاضر به انصراف از دریافت یارانه نیستند، حتی اگه بهش احتیاج نداشته باشند، دلیلش هم اینکه بیش از 90 درصد کسانی که در مرحله قبل ثبت نام کردند الان هم دوباره ثبت نام کردند. در عوض با چیزهای دیگه (حالا هرچی که مردم رو راضی میکنه) معوض این یارانه رو بهشون پرداخت کنیم. میتونه سهام باشه، تخفیف در خیلی جاها مثل مالیات و خدمات دولتی و بیمه و بلیط اتوبوس و مترو و . . . باشه، میتونه برگه های قرضه تاریخ دار باشه با سود (مثلا دو ساله یا سه ساله) یا هرنوع دیگه که به نوعی نظر افرادی رو که به یارانه احتیاج ندارند تامین کنه و در عین حال بین اونا و دیگران که یارانه رو دریافت میکنند فرقی نذاره. اینطوری دولت از بحرانی که دولت قبلی براش به میراث گذاشته تا حدی خارج میشه و فرصت میکنه نفسی بکشه و بعدا عدالت رو در مورد این افراد اجرا کنه. (2084074) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۹:۴۲:۲۸
یک راه حل مشکل این است که مبلغ پرداختی از 30 درصد پولدارترین افراد جامعه به شکل مالیات کسر و به سی درصد فقیرترین جامعه به شکل یارانه به تناسب فاصله از میانگین جامعه پرداخت گردد. . (2084078) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۰:۳۱:۲۳
هر کاری می خواین با این مردم بیچاره بکنین (2084158) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۰:۴۶:۵۵
بالاخره در این مملکت داره فرق ملی ودولتی معلوم میشه من پیشنهاد می کنم طرح ملی شدن نفت را به فراندم بگذارانند مطمینا رای میاره اون وقت غرب هیچ بهانه ای برای تحریم شرکت کاملا غیر دولتی نفت وگاز ایران نداره ومردم از تحریم نجات پیدا می کنند البته تحریم میشند (2084172) (alef-13)
 
amin
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۲:۱۸:۳۰
مسئولان کشور آیا به این نکته توجه دارید که 35 سال از انقلاب میگذره-25 ساله جنگ تموم شده -دوره بازسازی تموم شده -دهها طوفان دیگر رو کشور با همت وصبر همین مردم پشت سر گذاشته که هرکدام بدون حمایت مردم طومار نظام وکشور را درهم میپیچید.مسئولان محترم -جناب روحانی شما درمقابل چه کرده اید ومیکنید نتیجه این صبر وحمایت مردم همین فساد دامنگیر اقتصادی واداری در کشور است؟همین روش زننده درخواست داوطلبانه انصراف از یارانه است؟واقعا حق این مردم این است که پس از 35 سال تازه بروند توی صف ارزاق جیره بندی به سبک سالهای جنگ جهانی دوم(سبد کالا).کمی به این مطلب فکر کنید که این مردم بلاخره چه زمانی باید روی آرامش را ببینند؟ اگر به میان مردم بیاییدقطع امید تدریجی مردم از مسوولان را در کوچه وبازار میتوانید ببینید. (2084309) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۳:۰۰:۲۴
فقط ميگم به داد مردم برسيد قدر مردم بدانيد (2084365) (alef-6)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۳:۱۶:۰۰
باز هم تهدید از طرف دولت
نوبخت اعلام کرد که به کسانیکه انصراف نمی دهند وام نخواهیم داد این دولت مردم رو خنگ فرض کرده اگه بانکها وام ندهند که ورشکست میشوند با نرخ 100 درصد وام می دهند کاش این دولت یاد می گرفت که با زبان تکریم با مرذم سخن بگه نه با زبان تهدید
کاش اونقدر که وزیر امورخارجه ش در مقابل آمریکا لبخند میزد یه کم هم به مردم لبخند میزد (2084387) (alef-6)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۱:۴۸:۲۴
برای کاهش تورم اولین گام دولت ارائه سبد کالا بود و دومین گام کاهش رشد نقدینگی که سر و سامان دادن به پول نقدی که ماهیانه توسط خود دولت به جامعه تزریق میشود و این گام ها و گام های بعدی که باعث کاهش تورم خواهد شد و از رشد بادکنکی اقتصاد جلوگیری خواهد شد پایه های اقتصاد نوینی را بوجود خواهد اورد که پایدار و ماندگار خواهد شد (2084538) (alef-6)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۸:۰۵:۲۴
1- همانطور که در مورد بند ج و غیره به درستی اشاره شد بخشی ار تصمیمات غلط صرفا با با تکیه بر غوغاسالاری و جنجالهای تبلیغاتی یکسویه دیدگاههای تخصصی مخالف یا متفاوا را نادیده گرفته و حتی با تندی و اتهامات ویرانگر حذف می کنند لذا بخشی از تصمیمات را باید ماحصل نابودی سایر دیدگاهها دانست.
2- فراموش نمی کنیم که آغاز مراحل اجرایی هدفمند سازی به معنای پرداخت فراگیر و غیر هدفمند یارانه نقدی با بسیج تمامی امکانات تبلیغی دولتی و حتی غیر دولتی همراه بود و هر مخالفتی و ابراز دیدگاههای مغایر با جریان مسلط به شدت مورد هجمه و برخورد حذفی قرار می گرفت متأسفانه بنده نیز بدلیل ابراز رسمی دیدگاههای مغایر با تعریف جریان مسلط(بخوانیم گفتمانمان مسلط که فقط دولت مقصر قلمداد نشود) بطور محترمانه و مودبانه از حضور در دو جلسه کارشناسی عالی کشوری منع شدم همانطور که امروز نیز در بسیاری از جلسات کارشناسی و عالی متأسفانه کمافی السابق دیدگاه مخالف ، مغایر و حتی متفاوت با نگاه جریان گفتمان مسلط تحمل نمی شود.
3- صدا و سیما بعنوان بزرگترین رسانه که منحصرا از امکان جریان سازی و تأثیر گذاری شبانه روزی و متفاوت در افکار عمومی برخوردار است همچون ایام آغاز هدفمندی صرفا به برنامه سازیهای مستقیم غیر مستقیم همسو با جریان مسلط پرداخته است همانطور که ریاست این سازمان اخیرا نیز در پاسخ به درخواست بیش از یکصد و ده نماینده مجلس شورای اسلامی با مصداق مذاکرات 1+5 به صراحت فرمودند که تبلیغات و برنامه های توضیحی و توصیفی این رسانه صرفا به صلاحدید خودشان در تأیید یا انکار موضوعات و اقدامات جاری کشور جهت گیری کرده و ساخته می شود لذا فعلا صلاح نمی بینند که مردم از دیدگاههای متفاوت با جریان رسمی مطلع گردند به تعبیر دیگر مردم فعلا باید تصور کنند که اتفاقات در حال وقوع در این حوزه همان است که از مجاری رسمی می شنوند و اصولا چیز دیگری را نباید متصور باشند تا زمانی که ایشان یا سیاستگذاران رسانه تحت مدیریتشان صلاح بدانند.
4- نویسنده محترم فرمودند از مهمترین مشکلات ماهیت دولتی اقتصاد ایران است که این درستی کلام نه منحصر به اقتصاد که مسلط بر تمامی ابعاد فعالیت و حتی اندیشیدنمان تسری یافته است چنانکه ریاست صدا و سیما بدون توجه یا درک اهمیت آگاه سازی مردم و اهمیت تغییرات احتمالی جهت گیری و خواست عمومی می فرمایند که آحاد مردم مخاطب رسانه ملی صرفا می توانند و باید در چارچوب فهم ایشان از دیدگاههای تخصصی استفاده کنند لذا همانطور که مقام معظعم رهبری فرمودند مهمترین نیاز ایران مدیریت جهادی در حوزه فرهنگ کشورمان می باشد مدیریتی که برای فهم و جایگاه شناخت و حضور متکی بر انتخابهای آگاهانه مردم ارزشگذاری مناسبی داشته باشد.
5- مجمع تشخیص مصلحت نظام بعنوان رکن تعریف سیاستهای کلی در عرصه های مختلف مانند اصل 44 قانون اساسی یا اقتصاد مقاومتی و غیره و همچنین مجلس شورای اسلامی بعنوان مهمترین رکن قانون گذاری کشور ضروری است برای آزاد سازی جدی و بدون ابهام اقتصاد ایران از انحصار دولتی و بطور پیچیده تری انحصار ویرانگر شبه دولتی اقدام کنند. عزیزان حاضر در مراکز مذکور بخوبی می دانند که انحصار شبه دولتی ضمن برخورداری از تمام تبعات و عوارض اقتصاد دولتی علی الخصوص در سه محور ناکارآمدی ، بهره وری بسیار پایین و گران سازی حداکثری محصولات با تبعات ویرانگر و پیچیده دیگری چون رانت خواری گسترده و دائمی ، مدیریت قوانین ، تصمیمات و اقدامات دولتی و تغییر سیاستهای کلی حاکمیتی همراه می باشند مالکان شبه دولتی که در عادی ترین شرایط نیز تابع خواست و اراده قوه مجریه و حتی مغننه نبوده و نمی باشند و این یله و احساس رهایی در شرایط موجود با توانمندی بسیار بالای اقتصادی نیز همراهی می گردد.
6- پرداخت مستقیم و غیر مستقیم نوعی مقرری در اشکال مختلف را مخرب شأن و زمینه های فعال سازی جامعه می دانم دولت باید از پیله کشنده یارانه نقدی رها می شد تا در مرحله بعد می توانست از حلقه بسته افزایش قیمت حاملها و خدمات دولتی ، افزایش پرداختیهای دولت ، افزایش عمومی قیمتها و هزارن عارضه غیر قابل مدیریت ناشی از این دوران بسته تکراری خارج شود دولت باید بجای توزیع بی حاصل و قطه ای ثروت (منابع عمومی) در صدد تثبیت توان و ظرفیت تولیدی کشور و اشتغال و اشتغال و اشتغال واقعی و پایدار اقدام کند (2084627) (alef-6)
 
قلهکی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۰۹:۵۹
با سلام اینکه نسبت به اموال مصادره ای اشاره شده بسیار نکته مهمی است
اعتقاد دارم تا یک ریال مال مصادره ای در اقتصاد کشور باشد این اقتصاد درست نخواهد شد چون دولت آلوده به اموال مصادره ای هست سهام آن برای واگذاری بسط این آلودگی به همه هست (2084699) (alef-6)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۲۴:۰۱
راه حل مشكل هدفمندي و يارانه اين است كه قيمت حامل هاي انرژي بتدريج افزايش يابد و در عوض بجاي پرداخت درآمد حاصل از آن بين مردم آن را به توليدات داخلي و كالاهاي اساسي داخلي بدهند و به هيچ كالاي وارداتي يارانه تعلق نگيرد و گمركي اجناس وارداتي بتدريج كاهش يابد تا به سطح تجارت جهاني برسد . بدين ترتيب دولت با پرداخت يارانه به توليدات داخلي ضمن نظارت بر قيمت محصولات داخلي مي تواند قيمت آنها را به سطح قبل از هدفمندي برساند و بدين ترتيب قدرت خريد مردم بالا مي رود و به تدريج سطح رفاه نيز افزايش مي يابد . البته در كنار اين يارانه توليد به بخش درمان و رفاه اجتماعي نيز بايد اين يارانه تعلق بگيرد كه لازمه آن آزاد سازي كامل قيمت حاملهاي انرژي است . اين راه عملي است زيرا بخش توليد با دريافت اين يارانه مي تواند افزايش هزينه هاي خود به خاطر قيمت حاملهاي انرژي را پوشش دهد و محصول خود را با قيمت هاي قبل از هدفمندي عرضه كرده و سود لازم را نيز ببرد با اين روش تورم نيز كاهش مي يابد و سرمايه ها به سمت توليد مي رود و بازار دلالي و شغل هاي كاذبي كه حاصل تورم بودند نيزكساد خواهد شد . (2084720) (alef-6)
 
هدايت
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۰:۲۹:۳۸
با احترام به كليه نظرات مطرح شده،بهتر است رابطه دولت وملت را در اين رابطه مرور كنيم. اگر پولي از محل ثروت كشور بدست بيايد لازم است منافع آن به همه افراد جامعه برسد. منافع افراد درجامعه به روشهاي مختلف تامين ميشود. منافع بخش عمده جامعه در اشتغال ورونق اقتصادي وامنيت جاني ورواني است . زماني كه مردم دولتي را به عنوان امين خود جهت اداره جامعه انتخاب ميكنند به آن دولت نمايندگي ميدهند تادرجهت ايجاد منافع براي عموم مردم برنامه ريزي و ثروت ودرآمد ملي را هزينه كند. زماني كه بخشي از مردم به دلايل منطقي و منصفانه درآمد كافي براي زندگي خود نداشته و نياز به دريافت كمك از ديگران دارند وظيفه دولت است كه به نمايندگي از عموم مردم اين كمك را از محل درآمد كشور به ميزان نياز ورفع ضروريات يك زندگي متعارف به بخشهايي از جامعه بطور عادلانه ونه مساوي تقسيم نمايد. بنابراين عموم مردم بايد دولت را تازماني كه در سر كار است هدايت و با ايشان همكاري ونظارت نمايند تادرآمد كشور را به نحو مناسب هزينه نمايد. تلقي اينكه اين يارانه منابع كشور است وبايد مسقيما به همه مردم وبطور يكسان پرداخت شود نه منطقي است ونه قانوني و صرفا يك احساس و انگيزش شخصي است كه معمولا افراد وجريانهايي در هرجامعه از اين احساس و نفع شخصي در جهت ايجاد عوامفريبي و سوارشدن بر موج" يكسان سازي" بدون دليل كل افراد جامعه استفاده ميكنند. آيا اين افراد درزندگي شخصي خود وخانواده شان نيز براي همه افراد به يك اندازه هزينه ميكنند ومثلا يك طفل 5 ساله ، يك دانشجو ، يك بيمار ويك شاغل داراي درآمد درخانواده به يك اندازه از درآمد سرپرست خانواده استفاده ميكنند ؟ بديهي است آنكه ناخواسته وبنابه اقتضاي شرايطش كه خارج از توان وي است نيازمندتر است ودرآمدي ندارد يا كمتر دارد بايد بيشتر موردتوجه و مساعدت سرپرست خانواده و سرپرست جامعه قرارگيرد. (2085707) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۳:۳۵:۱۰
این دولت بد حرف می زند و مردم را نفهم فرض می کند و به آنها تحکم می کند.مردمی که هرگاه انقلاب نیاز داشت پادر میدان گذارند. برای افراد با بضاعت مالی کم بر خلاف پول دار ها این اهمیت بیشتری دارد. (2085913) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۹:۳۲:۳۳
چقدر ساده هستيد،خارج از كشوري ها به اقوامشان در ايران سپرده اند،خبر نداريد كه خارجي ها هم يارانه ميگيرند من خانواده اي را ميشناسم در دوبي زندگي ميكنندمادر ايراني با تقلب شناسنامه ايراني از مشهد به فاميل خودش براي بچه ها گرفته و پدرشان پاكستاني است ، وقتي گفت ما يارانه ميگيريم شاخ در اوردم،اسمشان را ميدهم اگر توانستيد حذفشان كنيد،ليلي پيرزاد مادر و دانيال پيرزاد و فرهاد پيرزاد از مشهد،پدرشان شركت صادرات و واردات دارد،بيچاره ما ايراني ها، (2088984) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۱:۵۴:۲۹
دولت یک کلاه گشادازطرف مجلس برای این مرحله دوم هدفمندی سرش رفت (2090381) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.