نظر منتشر شده
۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 262695
این دختر، بخاطر اشتباه پزشکی نابینا شد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۵۱
یک دختر ۱۴ ساله که در زمان تولد با مشکل ضعف دید به دنیا آمد، برای بهبود میزان دید، چشمانش را دو بار به تیغ جراحی سپرد. چشم چپ او در سال ۸۱ و چشم راستش در خرداد ۹۳ جراحی شد و هر بار چند روز بعد از عمل، چشمش عفونت کرد و حالا از هر دو چشم نابینا شده است.

روزنامه قانون نوشت: باز هم مریوان، باز هم خطای پزشکی و باز هم دختری که دنیایش با تیغ جراحی تاریک شده است. قرار بود رشته انسانی بخواند و معلم شود، قرار بود مانند سایر همسالانش بزرگ شود، عاشق شود، ازدواج کند و مادر شود؛ اما می‌گوید با دنیای تاریکش کنار آمده تا بتواند برای زندگی تنها در آینده آماده شود. خط بریل را یاد گرفته تا بتواند به آرزوی معلم شدنش برسد. لبخند می‌زند و برایم از اشک‌هایی که در تنهایی و گاهی ناامیدی از آینده می‌ریزد، از ترس تنها ماندن در دنیای بزرگسالی می‌گوید. می‌خندد و آرزو می‌کند همچون دختری عادی در جامعه پذیرفته شود.

«سنور» یک دختر ۱۴ ساله است که در زمان تولد با مشکل ضعف دید به دنیا آمد و برای بهبود میزان دید، چشمانش را دو بار به تیغ جراحی سپرد. چشم چپ او در سال ۸۱ در بیمارستان فارابی و چشم راستش در خرداد ۹۳ در بیمارستان نگاه، جراحی شد و هر بار چند روز بعد از عمل، کل قرنیه و شبکیه و سیستم عصبی چشم سنور عفونت کرد و حالا از هر دو چشم نابینا شده است.

چشمان «سنور» دیگر نور ندارد. سهم سنور از دنیا سیاهی است تا زخم نبود امکانات پزشکی و درمانی در مناطق محروم سر باز کند. این روزها درد به جان دختران کُرد افتاده و قصد بار بستن و رفتن از آن دیار را ندارد. سنور، شوخان، منیر و ... دخترانی که خطای پزشکی در کودکی آینده‌شان را به بازی گرفته است.

جرائم و تخلفات پزشکان رو به افزایش است و وجود حاشیه امنیت برای پزشکان با حذف کیفر زندان فقط ضرر مالی را متوجه اشتباهاتی می‌کند که با جان و سلامت بیماران بازی‌ می‌کند. نبود امکانات پزشکی در مناطق محروم نیز خود عاملی مهم در گسترش خطاهای پزشکی شده است و هر روز بر تعداد بیماران قربانی خطاهای پزشکی در این مناطق افزوده می‌شود.

آقای حسین احمدی‌نیاز،‌ شما وکیل سنور و بسیاری از کودکان آسیب‌دیده در کردستان هستید. اجازه دهید گفت‌وگوی خود را با این سوال آغاز کنیم که چرا بیماران در مریوان این‌گونه دچار خطاهای پزشکی شده‌اند و هر روز دردی جانکاه را به جان می‌خرند؟
مریوان دور افتاده‌ترین منطقه در استان کردستان است و بعد از مریوان، عراق قرار دارد. در این منطقه اطبای حاذق حضور ندارند و خطای پزشکی بسیار زیاد است. نباید فراموش کنیم که اکثر اطبا با اتکا به بیمه‌ای که دارند، تیغ جراحی را بدون مسئولیت وارد بدن مریض می‌کنند. جالب است که بارها دیده‌ایم که پزشک، برج‌ساز است و در فکر سیمان و آجر و بالا رفتن طبقات ساختمانش به یک باره تیغ جراحی در دستش می‌لغزد و خسارت وارده بر بیمار قابل برگشت نیست. ما باید تلاش کنیم تا درصد خطای پزشکی در کشور به حداقل خود برسد.

در کنار شوخان و سنور، موارد دیگری از خطای پزشکی در مریوان وجود دارد؟

بله؛ بسیار زیاد. برای نمونه دختری به نام منیر سهرابی در مریوان دچار سرما خوردگی می‌شود و دکتر برای او بتامتازون تجویز می‌کند. بعد از تزریق حال دختر بد می‌شود. بیمارستان ابن‌سینا از بستری کردن دختر خودداری می‌کند و می‌گوید باید تجویز متخصص برای بستری شدن را بیاورید. مطب طبیب طبقه چهارم بوده و پزشک حاضر نمی‌شود برای دیدن وضعیت دختر چهار طبقه پایین بیاید و می‌گوید تا دختر را نبینم (با هدف دریافت پول ویزیت) نمی‌توانم نظری بدهم. دختر بیمار را از پله‌ها بالا می‌آورند و منیر در اتاق پزشک از هوش‌ می‌رود و اکسیژن به مغز او دیگر نمی‌رسد و این دختر دچار زندگی نباتی می‌شود. در نهایت، پزشک محکوم به پرداخت دیه می‌شود؛ هرچند بیمه هم به علت دختر بودن، نصف دیه را پرداخت کرده‌ است. سنور و شوخان نمونه‌هایی از جمع کثیری هستند که دسترسی به ما ندارند تا داستان‌شان شنیده شود. ما باید کلیت امر را مطرح کنیم و برای مقابله با خطای رو به افزایش پزشکان تلاش کنیم.

یکی از مشکلات، اثبات خطای پزشکی است. چرا فرآیند اثبات اشتباه یک پزشک در کشور ما سخت و برخورد قانونی با این اشتباه بسیار سبک است؟
مشکل ما این است که هیأت‌هایی که مسئول نظارت بر اطبا می‌شوند، خود پزشک هستند. خطاها بسیار زیاد است و اثرات جبران‌ناپذیری به همراه دارد، اما پزشکان از یکدیگر حمایت بی‌دریغ دارند.

نهایت برخورد با یک پزشک متخلف پرداخت دیه، آن هم توسط بیمه است؛ آیا خلاء مجازات کیفری، ترس و نگرانی را از بروز خطا کاهش نداده‌ است؟
یکی از عوامل اصلی رشد تقصیرات پزشکی، فقدان اثر بازدارندگی مجازات‌ها و متناسب نبودن مجازات‌هاست. حسب اصل ۱۵۶ قانون اساسی یکی از مکانیزم‌های اصلی برای کاهش ارتکاب جرم، تلاش برای پیشگیری از جرم است که تدوین قوانین جامع و کامل نقش مهمی در کاهش جرائم خواهد داشت.

بنابراین در این زمینه قوانین موجود آثار بازدارندگی ندارند و دوم اینکه ترس از ارتکاب جرم در بین پزشکان وجود ندارد. مهم این است که هر انسان طبق اصل ۲۲ قانون اساسی، دارای کرامت است و باید برخوردار از حرمت و کرامت باشد. دقیقاً این حرمت و کرامت در حوزه پزشکی لگدمال شده است.

پرداخت دیه برای جبران خسارات وارده بر بیمارانی چون سنور کافی است؟

دیه صرفاً به موضوع چشم و ارش هم به موضوع ظاهر چشم محدود می‌شود. سوال من این است که نابینایی و انزوای این دختر را چه باید کرد. باید خسارات معنوی نابینایی لحاظ شود. متأسفانه خسارت معنوی نسبت به این افراد تاکنون لحاظ نشده است. از حقوقدانان و قضات خواهش داریم به این قضیه توجه کنند و خسارات معنوی را نیز در نظر بگیرند. رئیس‌جمهور طبق اصل‌های ۱۱۳ و ۱۲۱ سوگند خورده است حافظ حقوق ملت باشد و قانون اساسی را اجرا کند. او در برابر این افراد مسئول است. حداقل ۱۵ مورد را من می‌شناسم که در مریوان بر اثر تخلف پزشکی دچار مشکل شده‌اند. آیا وقت آن نیست تصمیم قاطع برای برخورد با پزشکان متخلف گرفته شود؟

آیا حاشیه امنیت موجود برای پزشکان مانع مهمی برای رسیدگی و مجازات تخلفات آنها نیست؟
اجازه دهید گله‌ای داشته باشم از وزیر بهداشت که مردی بسیار شریف و محترم است. ایشان طی نامه‌ای از رئیس قوه‌ قضاییه که مردی شریف و قانونمداری هستند درخواست کردند که اطبای خطاکار، دیگر زندانی نشوند. رئیس قوه‌ قضاییه هم طی بخشنامه‌ای، خواسته وزیر بهداشت را اجابت کردند. هرچند بخشنامه یک قانون نیست اما مفری برای آرامش خاطر پزشکان خطاکار است.

با توجه به دریافت رضایت‌نامه قبل از عمل جراحی، آیا این امر سالب مسئولیت کیفری برای پزشکان است، زیرا خطر عمل جراحی گوشزد شده است؟
این امر نافی مسئولیت پزشکان نیست. به یک مورد در آمریکا استناد می‌کنم. شرکت فلیپ موریس که تولید سیگار مالبرو در آمریکا را برعهده دارد، روی تک تک پاکت‌های این سیگار نوشته است استعمال این سیگار موجب بروز سرطان می‌شود. چند نفر که‌ همواره از سیگار مالبرو استفاده می‌کردند دچار سرطان شده و فوت می‌کنند. وراث این افراد علیه فلیپ موریس اقامه دعوا کردند و دادگاه فلیپ موریس را محکوم به پرداخت غرامت کرد. درست است که مضرات استفاده از سیگار قید شده است اما این هشدار نافی مسئولیت کلی شرکت فلیپ موریس در بحث لطمه به جان انسان‌ها نیست.

در رابطه با ایران رویه قضایی چگونه است؟

در رویه قضایی ایران هم این‌ مسأله وجود دارد. بیمار از بعد شرعی و قانونی به دکتر اجازه می‌دهد تا روی بدن او زمانی که بیهوش است عملیات جراحی را انجام دهد. اگر پزشک از قواعد و مقررات قانونی و قواعد پزشکی تخطی کند مسئولیتش هویدا می‌شود. پس نباید رضایت‌نامه را دال بر رضایت کلی بیماران بدانیم.

بخشی از مشکل هم به برخورد خود بیماران برمی‌گردد. ایرانیان مأخوذ به حیا هستند و قصور پزشکی را در بسیاری از موارد پای قسمت گذاشته و پیگیر قضایی مشکل پیش آمده نیستند!
در اینجا توجه به دو نکته ضروری است؛ پزشکی را اگر از باب ارائه خدمت خوب به مردم تجویز کنیم و در نظر بگیریم، پزشک تمام سعی و تلاش خود را برای انجام وظیفه انجام داده است. بیمار را به عنوان یک کالای تجاری در نظر بگیریم، که در اقسام عمل‌های زیبایی کاشت مو و پروتزهای مختلف و تزریق‌ ژل و ... بیمار مانند یک کالای تجاری تلقی می‌شود. با این منظر، داستان فرق می‌کند. پزشک باید سعی کند حقوق بیمار را لحاظ کند، یعنی بیمار باید در فرآیند رسیدگی به درمان خودش آگاهی پیدا کند. ما از مبحث سنور امید داریم به این معقوله برسیم که حقوق نانوشته بیماران در ایران، تدوین و رسمی شود. ما قوانینی دال بر حمایت حقوق بیمار در ایران نداریم. متأسفانه با خلاء حقوقی مواجه هستیم.

با این توضیحات، نیازمند اصلاح قوانین هستیم؟

بله. اول اینکه نباید پزشکان به خود اجازه دهند چنین به جان انسان‌ها تخطی کنند. جان انسان شریف است و باید مطابق اصل ۲۲ قانون اساسی خسارات معنوی برای خسارت‌دیدگان لحاظ شود. دوم اینکه قانون باید مورد بازنگری قرار گیرد زیرا قوانین فعلی آثار بازدارندگی ندارند. رئیس‌جمهور به عنوان مجری قانون اساسی و متعهد به ایفای حقوق شهروندی، شایسته است برای اصلاح وضعیت موجود اقدامی درخور انجام دهد.
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۹:۱۷:۳۶
جالب است که بارها دیده‌ایم که پزشک، برج‌ساز است و در فکر سیمان و آجر و بالا رفتن طبقات ساختمانش به یک باره تیغ جراحی در دستش می‌لغزد و خسارت وارده بر بیمار قابل برگشت نیست این دیگه فاجعه است (2728035) (alef-10)
 
بابک
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۱۹:۱۷:۳۴
من فردای 22 بهمن به خاطر درد گوش رفتم دکتر آقای دکتر هم زحمت کشید پرده گوشم رو پاره کرد
حالا دماغم رو می گیرم و با فشار باد رو از گوشم خالی می کنم
در واقع دارم با گوشم سوت می زنم
جاتون خالی خیلی حال می ده حالا گوشم خوب نمی شنوه در عوض سوت خوبی شده
می خوام برم جام جهانی داور بشم با گوشم سوت بزنم (2730124) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۹:۳۴:۴۰
چند نفر بخاطر مهارت پزشکان سلامتی خودشونو دوباره بدست آوردن؟ (2728060) (alef-10)
 
شاکری
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۰:۱۳:۳۱
بعضی موارد هست که کمش هم زیاد است و بد است. البته آن پزشکان دستمزد عملکرد موفقشان را دریافت می کنند. (2728132) (alef-10)
 
کادر درمانی
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۲:۰۶:۳۶
قیمت جون شما چقدره تا پزشک اونو دریافت کنه؟!
پزشکی یه شغل مقدسه و هستند پزشکان و کادر درمانی زحمتکش که بخاطر قسمی که خوردن و عشق به کمک کردن به انسانها توی مراکز درمانی شبانه روزی صادقانه خدمت میکنن و هیچ اسمی هم ازشون برده نمیشه.
متاسفانه کار بعضی از رسانه ها شده قرار دادن گروههای مختلف مردم در مقابل هم (پزشک و پرستار- مردم و پزشک- مردم و کادر درمانی و...) سالانه چند هزار نفر از مردم تو جاده های کشور بخاطر خودروهای بی کیفیت و جاده های بدتر از اون سلاخی میشن ولی چرا صدای هیچ رسانه ای در نمیاد؟! تا حالا کدوم مدیر نالایق خودروساز یا راه و شهرسازی پاسخگو بوده؟!
چنتا جوون بخاطر بیکاری و اعتیاد جونشونو از دست دادن؟ چنتا خونواده از هم پاشیده؟ هیچکس دنبال این چیزا نمیره فقط تیتر های زرد برای پوشاندن کم کاری های حضرات!
اگه یه نماینده مجلس یا وزیر خطایی کرد ما هم باید همه رو با یه چوب بزنیم و بگیم همشون فلانن؟!
برای سایت وزین الف بابت درج این مطلب با این تیتر زرد متاسفم. (2728686) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۰:۱۹:۱۲
در اون صورت به وظیفه ای که خود بر عهده گرفته اند به درستی عمل کردند،پس جایی برای منت گذاری نیست برادر من!! (2728145) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۸:۵۷:۴۰
شما وظيفه ات چيه؟!
وقتي دنيا اومدن رو پيشونيشون نوشته شده بود وظيفه دارند و بقيه فقط بايد طلبكار باشند؟ (2728864) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۱۳:۰۲:۱۱
نه از بدو تولدشون نبوده!!!وقتی تصمیم گرفتن پزشکی بخونن این وظیفه رو به عهده گرفتن،بر خلاف خیلی از رشته ها آینو رتبه و کنکور براشون رقم نزده ،با خواست قلبی والبته تلاش زیاد وارد این رشته شدن ؛وچون با جان آدمها سرو کار دارن میبایست که با تعهد کارشان را انجام بدن،چون جان انسان مال التجاره نیست که برای ثروت اندوزی وجه المعامله قرار بگیره !!! ، برای پول دار شدن راههای دیگری هم هست!!
عصبانیت جنابعالی هم در مورد جایگاهی نداره !!!ضمن اینکه بدیهی ترین وظیفه ی من آگاهی کامل از حقوق شهروندیه تا نه برای انجام وظایفم بر دیگران منتی داشته باشم ونه به دیگران اجازه بدم که چنین کنند. (2729363) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۰۹:۴۵:۲۱
من كه چيزي در رابطه با وظيفه به عهده گرفتن موقع انتخاب رشته نشنيدم. شايد منظورتون سوگنديه كه موقع فارغ التحصيلي ميخورند. كسي منكر اين نيست كه هر كس (تاكيد ميكنم هركس) وظيفه اي داشت بايد اون رو به نحو احسن انجام بده ولي اين هم طبيعيه كه هرچي وظيفه خطرناكتر و مهمتر باشه مزاياي اون هم بايد بيشتر باشه.
مگه ميشه گفت يكي وظيفه اش اينه با تلاش زياد و تحمل سختي به توانايي برسه كه جون آدمها رو نجات بده ولي انجام اين كار وظيفشه و چشمش كور و در مقابل نبايد تامين مالي باشه چون جان انسان مال التجاره نيست ولي وظيفه يكي ديگه كه به اندازه اون تلاشي نداشته فقط آگاهي از حقوق شهرونديشه تا فقط از ديگران طلبكار باشه؟ يعني يك پزشك حقوق شهروندي نداره؟

به هر حال من كه هنوز نفهميدم غير از آگاهي از حقوق شهروندي چه وظيفه ديگه اي بر عهده شماست و آيا وظيفتون در رابظه با جان آدمها هست يا نه. و اين هم نفهميدم در رابطه با انجام وظيفتون چقدر درآمد داريد.

درضمن فقط پزشكي نيست كه به جون آدم وابسته است. آيا كساني هم كه در ارتباط با خودروسازي، راهسازي، ساختمان سازي و محيط زيست فعاليت دارند هم به همين اندازه مورد نقد هستند؟ آيا اونها كه با جون آدم سر و كار دارند هم حاضرند حتي به درآمد يك پزشك (كه ميدونيم از خيليهاي ديگه بيشتره) اكتفا كنند؟

عصبانيت من نه به خاطر اينه كه چرا به قصور يك پزشك توجه شده كه صد البته بايد بشه تا پزشك ديگه اي عامدا جرات نكنه با جان كسي بازي كنه. عصبانيت من از اينه كه غيرپزشكان فكر مي كنند فقط پزشك وظيفه داره به ديگران مفت خدمت كنه و خودشون هيچ وظيفه اي ندارند جز آگاهي از اينكه پزشكان بايد در خدمتشون باشند!

لطفا عصباني نشيد و بيطرفانه به قضيه نگاه كنيد. (2730940) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۲:۲۸:۲۹
در اون صورت پزشک کارشو انجام داده! چه طور قصور در همه رشته ها و مشاغل دیگه اینهمه مشکل برای فرد قاصر ایجاد میکنه، ولی به پزشکی که میرسه... کاش همه آدما برابر بودن! (2728415) (alef-7)
 
مقداد
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۰:۳۵:۴۸
واقعا هیچی نمیشه گفت. اون دکتر تمام داروندارشو هم بده به این دختر، بازم گره ای از کارش گشاده نمیشه. فقط باید امیدوار باشیم علم بقدری پیشرفت کنه که تا چند سال آینده، وقتی که این دختر به شکوفایی بزرگسالی میرسه، بتونه بیناییشو بدست بیاره. به پیشرفت علم میشه امیدوار بود، اما باید از مراجع قضایی هم خواست که اون دکتر خطاکار در چنان حالتی تمام هزینه ها رو پرداخت کنه.
دیگه هیچ چیز دیگه ای التیامش نیست. تصورش هم غیر ممکنه، تمام تن و بدنت سالم باشه، جوون باشی، زیبا باشی، اما نتونی دنیارو با چشمات ببینی... (2728161) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۱:۰۳:۲۲
اقای وکیل از کجا تشخیص قصور داده و حکم صادر می کنند؟ (2728222) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۰:۴۶:۴۷
"هرچند بیمه هم به علت دختر بودن، نصف دیه را پرداخت کرده‌ است." (2728188) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۰:۴۸:۱۳
حالا بگو برای عملش چقدر دکتر زیر میزی گرفته تا بتونه اونو نابینا کنه (2728192) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۹:۰۸:۲۸
شما خودت براي انجام كارهايي كه ميكني چقدر زير ميزي ميگيري. تازه شغلت به جون آدمها هم بستگي نداره و تخصصي هم نداري!
جونيت رو رفتي دنبال عشق و حال و بعدش با دلالي و زير ميزي داري به اون بيچاره كه حاضر نيستي حتي يك روز از 10 تا 15 سال دوره تحصيلات عالي اون رو تحمل كني (بگذرد كه براي قبولي در اين رشته نوجوانيش رو هم بايد پاي درس و كتاب مينشست) تيكه ميندازي! (2728881) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۹:۱۹:۳۶
چند سال پیش یکی از بستگان من آب مروارید چشمش رو عمل کرد، اما چون دکترش پول زیر میزی رو که منتظر دریافتش بود کم می دونست واحساس می کرد بابت اون پول کم شان ش زیر سوال رفته!!!! حاضر به کشیدن بخیه های چشم بیمارش نشد! در مراجعه به بقیه ی پزشکان هم کمکی صورت نگرفت چون توجهشان این بود که بخیه رو پزشکی که عمل کرده باید بکشه ،این حرکت به نوعی تایید و کمک به کار خلاف همکارشان بود !!! در هر صورت با کلی دوندگی به جایی نرسیدیم، وداشتم آماده میشدیم پول درخواستی جناب دکتر را از زیر سنگ هم که شده پیدا کنیم !که یک رزیدنت با شرف حاضر شد با قبول مسئولیت بخیه های چشم بیمار رو بکشه،
آینو نوشتم تا بدانید در مقابل خیل عظیم پزشکانی که قسمشان آن را از یاد بردند هنوز هستند کسانی که به قسمشان پای بندند وهيچ کدام از چشم مردم و پنهان نمی مانند (2728895) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۰:۵۲:۱۳
طرف تازه مدرک پزشکی گرفته، به او می گویند اول برو در مناطق محروم و بی صاحب خدمت کن تا وقتی مهارت پیدا کردی و تعداد زیادی را در مناطق محروم و بی صاحب کور و کر ساختی، تشریف بیاوری شهرهای بزرگ و با خیال آسوده طبابت کنی! غیر از این است؟ مگر اجبار یک پزشک ناشی برای خدمت در مناطق محروم، پیامی غیر از این دارد؟ (2728200) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۷:۰۳:۱۳
مگه مردم مناطق محروم آدم نیستن؟!
اون زمانی که با پول همین مردم و مملکت درس میخوندی به این چیزا فکر نمی کردی؟
جالبه که پزشکا در دوره کارآموزی در مناطق محروم حقوق های چند میلیونی میگیرن.
واقعا شما پزشکا به سایر مردم چه نگاهی دارید؟!
یعنی اون سریاز که لب مرز داره از امنیت کشور دفاع میکنه با حقوق ماهی 50 هزار تومان به مردم خدمت نمیکنه و فقط شما داری به مردم خدمت میکنی. (2728732) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۹:۰۳:۱۶
پزشك هم در دوره سربازي يا طرح مثل يك سرباز ديده مي شه و مزايايي نداره. اگر نمي دوني لطفا اظهار نظر نكن. در ازاي پول همين مردم و مملكت دو سال توي بيمارستان انترن و دو سال هم طرح در مناطق محروم دارند. شما براي استفاده از پول مردم و مملكت چه فكري كردي؟
در ضمن هر وقت نصف شب وقتي تازه نيم ساعته خوابت برده با لگد زدن به در بيدارت كردن و بردنت بالاي سر بيمار يا اصلا نبردنت بالاي سر بيمار، فقط بيدارت كردند و بد و بيراه نگفتي بيا و خودت رو با پزشك مقايسه كن! (2728874) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۱۴:۰۶:۴۸
این صحبت بی انصافی است، من پزشک متخصص زنان می شناسم که در طرحی از سوی وزارت بهداشت با مبلغ ماهانه حدود 10 میلیون تومان برای سه ماه رفت مناطق بیش از حد محروم! تعریف می کرد که یک اتاق بود، یک پرستار و ایشان! (2729498) (alef-10)
 
آزاده
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۲:۲۶:۱۴
"وزیر بهداشت طی نامه‌ای از رئیس قوه‌ قضاییه درخواست کردند که اطبای خطاکار، دیگر زندانی نشوند."
فقط میتونم بگم متاسفم :(
جامعه پزشکی متاسفانه وضعیت وحشتناکی پیدا کرده و از اخلاقیات فاصله زیادی گرفته. انگار جون یه بیمار اونقدر کم اهمیته که گرفتنش ارزش یه شب بازداشت یه پزشک رو هم نداره!! (2728411) (alef-7)
 
فرزاد
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۳:۴۳:۱۲
خبر آسیب دیدن انسان هموطنی دردناک است ولی قضاوت بر اساس شواهد ناکافی هم بسیار تلخ است. بنده یک پزشک متخصص هستم و خوب می‌دانم عفونت بیمارستانی چه فاجعه بزرگ و چه معضل عظیمی است اما مگر پزشک در ایجاد عفونت بیمارستانی چه اندازه نقش دارد؟ هر بیمارستانی یک مسئول کنترل عفونت دارد که مرتبٱ همه جا را کنترل می‌کند و پزشکی که عمل جراحی را انجام می‌دهد یکی از ده ها عامل دخیل در ایجاد عفونت بیمارستانی است.متأسفانه عفونتهای بیمارستانی ناشی از میکروبهای مقاوم به آنتی‌بیوتیکها هستند.وظیفه پزشک در جلوگیری از وارد شدن عفونت به عضو تحت عمل بیمار روشن ایت اما بیشتر از همکاران پرستار و تکنسین اتاق عمل نیست. یکی از موارد مهم دستکش جراحی است که خود اینجانب تاکنون چندین مارک مختلف را که یا تولید داخلند یا از مالزی و هند و چین آمده‌اند را پوشیده‌ام و پس از پایان عمل متوجه سوراخ بودن آن ها شده‌ام. البته این سوراخها ریز است و اکثرٱ در موقع پوشیدن اسکال آنها مشخص نیست اما قطعٱ اجازه انتقال عوامل عفونی را می‌دهد. تقصیر پزشک این میان چیست؟ دستکشهای جراحی مرغوب آلمانی یا امریکایی را به علت تحریم و نیز تفاوت قیمتی که بیمه ها تقبل نمی‌کنند نمی‌توان استفاده کرد. بنده خودم را وجدانٱ موظف مب‌دانم که قبل از هر پروسجری روی بیمار اصول بهداشتی بخصوص شستشو و ضد عفونی کردن دستها را انجام دهم اما بارها شاهد آن بوده‌ام که همکاران پرستار یا تکنسین از شستن و ضد عفونی کردن دستها به دلایل مختلف از جمله آسیب به پوست خودداری می‌کنند.بنا بر بسیاری از تحقیقات یکی از منابع بسبار عفونت‌زا گوشی‌های موبایل است که گفته می‌شود از سنگ توالت هم عفونت زا تر است اما نه قانونی در مورد جلوگیری از آوردن دستگاه موبایل به بخشهای حساس بیمارستان نظیر اتاق عمل و وی‌سی‌یو ها است و نه حتی اطلاع‌رسانی درستی می‌شود.
نکته آخر، بدترین خصلت یک پزشک این است که به بیمار نه به چشم انسان دردمندی که نیاز به کمک دارد که به چشم اسکناس پول نگاه کند اما حتی چنین پزشک منفعت‌طلب و دور شده از فضائل انسانی راضی نیست بیمارش آسیب ببیند چون منبع درآمد او همین بیمار است.در ضمن در جامعه بیش از صدهزار نفری پزشکان چند درصدشان معامله‌گر و برج‌سازند؟ چند درصد از پورشه‌سواران پزسک یا فرزند پزشک هستند؟ در کنار این خطاهای ناخوشایند پزشکی که بایستی کم و کمتر شوند و به حداقل برسند و راه اصلی نظارت دقیق است، چند برابر خدمت و بهبودی حال بیمار وجود دارد؟ بی‌انصافی است که خطاهایی که در همه جای دنیا نا خواسته بوجود می‌آیند ملاک قضاوتهایی بدون اطلاع کافی قرار گیرند آنهم توسط افرادی که صلاحیت لازم را برای قضاوت ندارند. وقتی تصادف جزیی دو خودرو که صدمه انسانی هم نداشته و منجر به کج شدن سپر خودرویی شده نیاز به کارشناس دارد لطفٱ از راه دور و بر اساس شنیده های ناقص قضاوتی چنین قاطع نفرمایید. (2728564) (alef-10)
 
رهگذر
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۱:۵۱:۰۵
خوب یطرفه به قاضی رفتینا!!!
بالاخره خطای پزشکی بوده یا نبود امکانات در مناطق محروم؟
ای کاش صحبتهای پزشک یا وکیلش هم بود تا بهتر میشد نظر داد. (2728681) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۶:۰۷:۳۵
اين پرونده را مستقيما ببريد پيش وزير بهداشت (2728717) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۷:۱۰:۰۱
بسیار متاسفم تا کی باید اشتباه دکتر ها را خاک بپوشاند و یا نادیده گرفته شود (2728738) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۲۲:۴۶:۵۱
عوارض عمل در همه جای دنیا از شایعترین عوارض هر عملیست حتی در پیشرفته ترین کشورها حالا در داخل ایران با این امکانات جای خود دارد ! (2730429) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
این دختر، بخاطر اشتباه پزشکی نابینا شد