نظر منتشر شده
۵۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242291
آمارهای کشاورزی از گوگل ارث گرفته می شود
بخش اقتصادی الف، 29 شهریور 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۲
به گزارش الف، محمدرضا فرزین، معاون وزیر اقتصاد و دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها در دولت احمدی نژاد، گرچه در جریان بایکوت آماری گذشته مخالفت آشکاری از وی دیده نشده بود، با انتشار مطلبی، ضمن تشکیک دقیق در این آمارها به ویژه آمارهای نرخ رشد،‌ ادعاهای جالب و قابل تامل دیگری نیز، همانند؛ اخذ آمارهای تولید گندم از گوگل ارث، مطرح کرده که در صورت صحّت، تاسف برانگیز است. گرچه از انتقادات هرصاحب نظری باید استقبال کرد به ویژه آنکه برخی از شواهد حاکی از تلاش دکتر فرزین در معاونت اقتصادی برای ارائه اطلاعات به موقع بوده است، البته این تلاش چیزی از بار مسئولیت وی و همکارانش در کمک با عمل یا سکوت به بایکوت آمارهای متغیرهای اقتصادی در دولت تحت مسئولیت شان و تخریب نهادی انجام گرفته در این دوره در حوزه تهیه آمارهای رسمی نمی کاهد.

فرزین، در مقاله ای که در دنیای اقتصاد منتشر کرده، پس از ذکر ضروریات در دست داشتن آمارهای به روز و دقیق نوشته است:
در حوزه صنایع و فعالیت‌های تولیدی به‌دلیل عدم برخورداری از اطلاعات صحیح، کمتر می‌توانیم حمایت هدفمند از یک صنعت خاص داشته باشیم (البته مشکل عدم برخورداری از استراتژی صنعتی نیز از دیگر مشکلات این حوزه است.) برای مثال در حالی که ۵۴درصد اقتصاد متعلق به فعالیت‌های اقتصادی در حوزه خدمات است و درصورتی‌که خدمات عمومی دولتی و احتماعی را کنار بگذاریم، این سهم ۲۶ درصد GDP کشور است که به آن مشاغل می‌گوییم، این بخش‌ها در سال گذشته ۲۴۰۰میلیارد تومان مالیات دادند.
در حوزه فعالیت‌های تولیدی بخش کشاورزی از آمار دقیق بسیاری از موضوعات اساسی‌ بی‌بهره‌ایم. برای مثال درخصوص میزان گندم تولیدی کشور در بسیاری از سال‌ها برآوردهای متفاوتی ارائه می‌شود یا درخصوص سطح زیرکشت محصولات متفاوت درقالب یک نظام شناسایی دقیق از اطلاعات دقیق کمتری برخورداریم (ظاهرا در بسیاری از سال‌ها اطلاعات تولید گندم ایران از سایت Google earth کسب شده است).
در صنعت گردشگری نه‌تنها هنوز نمی‌دانیم که سهم این بخش در اقتصاد کشورمان (در تولید ناخالص ملی، در اشتغال) چقدر است، حتی آمار دقیقی از تعداد گردشگران ورودی خارجی و گردشگران داخلی در کشور نداریم.
در حوزه بازرگانی و نظام توزیع نیز هنوز عدد دقیقی درخصوص تعداد واحدهای صنفی نداریم و از حیاتی‌ترین آمارهای این بخش‌ بی‌اطلاعیم یا حداقل آمار ناقصی داریم.

بانک مرکزی و مرکز آمار ایران دو نهاد رسمی متولی تولید حساب‌های ملی در کشورمان هستند که طی سال‌های گذشته، نسبت به تولید آمارهای کلان اقتصادی اقدام کرده‌اند؛ البته به‌دلایل فنی، عموما بین شاخص‌های اعلامی آنها درخصوص تولید ناخالص ملی، رشد اقتصادی و تورم مغایرت‌های زیادی وجود داشته که نیاز به حل این مشکلات فنی و ارائه آمارهای سازگارتر و به‌روزتری دارد؛ اما متاسفانه در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود که این دو نهاد تغییرات فاحشی در آمارهای اعلامی گذشته بدون ارائه هیچ‌گونه دلیل کارشناسی به افکار عمومی و کارشناسان این حوزه‌ها داشته اند.

برای مثال در گزارش «مروری بر آخرین تحولات اقتصاد کلان کشور» که توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۲ منتشر شد، رشد تولید ناخالص داخلی برحسب فعالیت‌های اقتصادی سال‌های ۹۰-۱۳۸۸ به‌شرح جدول ذیل ارائه شد و در گزارش دیگری عملکرد ۹ ماهه سال ۱۳۹۱ به‌شرح ستون پنجم جدول ارائه شده است:


توجه به این نکته ضروری است که آمار این جدول که متعلق به سال‌های ۹۰-۸۸ است در سال ۱۳۹۲ منتشر شده است.

در گزارش دیگری مرکز آمار رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه سال ۹۰ برای سال ۹۱ در بخش‌های فوق‌الذکر را به این گونه اعلام می‌کند:

کشاورزی (۵.۲+)، صنعت و معدن (۱۷.۵-)، خدمات (۱.۶-)، تولید ناخالص داخلی با نفت (۵.۴-) و بدون نفت (۱/۳-).
در گزارش خلاصه تحولات اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۱ (منتشره توسط بانک مرکزی)، شاخص‌های رشد سال ۱۳۹۱ به‌شرح جدول ذیل منتشر می‌شود:


گروه کشاورزی (۶.۳+)، گروه نفت (۳۴.۱-)، گروه صنایع و معادن (۱۲.۴-)، گروه خدمات (۰.۴-)، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (۵.۸-) و تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه بدون نفت (۳.۱-).

در گزارش شماره ۷۵ منتشره توسط بانک مرکزی ارقام نرخ رشد اعلامی به‌شرح جدول ذیل است:
در گزارش جدید بانک مرکزی، آمار نرخ رشد براساس سال پایه جدید ۱۳۸۳ انتشار یافته و بدیهی است تغییر سال پایه می‌تواند منجر به تغییراتی در نرخ‌های محاسباتی قبلی شود؛ اما ظاهرا علاوه بر تغییر سال پایه، بازنگری‌هایی در نرخ‌های جاری سال‌های مورد بررسی صورت پذیرفته است؛ چرا‌که ارقام تولید ناخالص ملی به قیمت جاری در گزارش جدید با ارقام تولید ناخالص ملی به قیمت جاری در گزارش قبلی متفاوت است. ازطرف دیگر حتی ارقام جاری سرمایه‌گذاری سال‌های گذشته نیز تغییر کرده است و این عملا منجر به ارائه جدول جدیدی از نرخ‌های رشد و سرمایه‌گذاری برای کشور شده است که تمام تحلیل‌های قبلی را زیرسوال می‌برد. در گزارش جدید انتشار‌یافته نکات ذیل قابل توجه است:

۱- تغییر سال پایه از سال ۷۶ به ۸۳ پذیرفتنی است و ما باید در شرایط کنونی تغییرات سال پایه را از ۱۰ سال به پنج سال تغییر دهیم تا بتوانیم تصویر دقیق‌تری از شرایط تولید کشور به‌دست آوریم و این کار به‌طور مستمر در سال‌های بعد صورت پذیرد؛ اما تغییر در ارقام جاری سال‌های مورد بررسی هیچ ارتباطی با تغییر سال پایه ندارد و پذیرفتنی نیست که ارقام جاری ۵ سال گذشته تغییر کند.

۲- تغییر فاحش در ارقام (حتی درصورت وجود دلایل مستدل کارشناسی) قابل پذیرش نیست و این کار اعتماد جامعه اقتصادی کشور و افکار عمومی را نسبت به اعتبار نرخ‌های رشد و بالطبع کاربردهای آن زیر سوال می‌برد. بالاخص آن هم در زمانی که همزمان با تغییر دولت شده و قاعدتا گروه‌های سیاسی و بسیاری از محافل کارشناسی به آن با دیده شک نگاه خواهند کرد.

۳- در یک سال گذشته برای سال ۱۳۹۱، ۳ نرخ رشد توسط مراجع رسمی اعلام شده است که در جداول به آن اشاره شده است (نرخ‌های ۵.۴- ، ۵.۸- و ۶.۸-) و متاسفانه آمار نرخ رشد این سال به یک سال مرجع برای ارائه کلیه گزارش‌های عملکردی اقتصادی کشور تبدیل شده است.

۴- در اولین آمار رسمی منتشره برای سال ۱۳۹۰ که سال اجرای گام اول قانون هدفمندسازی یارانه‌ها بود، نرخ رشد با نفت عدد ۳ درصد و بدون نفت عدد ۳.۲ درصد اعلام شده بود. همچنین همان‌طور که در جدول (۱) مشاهده می‌شود نرخ رشد گروه صنایع و معادن معادل ۳.۳ و خدمات ۲.۴ درصد اعلام شده بود. در سال ۱۳۹۱ تحلیل‌های زیادی درخصوص آثار هدفمندسازی یارانه‌ها بر تولید کشور با اتکا به این آمار ارائه شد. گروهی معتقد بودند کاهش نرخ رشد بدون نفت از ۶.۱ به ۳.۲ درصد در سال ۱۳۹۰ ناشی از آثار رکودی هدفمندسازی یارانه‌ها بوده است و در این خصوص گزارش‌هایی نیز توسط اتاق بازرگانی منتشر شد که گویای تعطیلی تعداد زیادی از بنگاه‌های تولیدی در آن سال بود. اما آمار جدول(۲)‌ نشان می‌دهد که نرخ رشد گروه صنایع و معادن در این سال معادل ۵ درصد، گروه خدمات ۵.۸ درصد و رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه بدون نفت معادل ۵.۴ درصد بوده است (با وجود نرخ رشد منفی بخش کشاورزی که متاثر از خشکسالی معادل۰.۱- (منفی یک‌دهم) بوده). یعنی نرخی بسیار بالاتر از متوسط نرخ رشد کشور در سال‌های گذشته آن هم در سالی که نرخ رشد سال قبل آن ۷ درصد بوده است و طبیعی است نرخ رشد بالای سال بعد آن سخت‌تر باشد. اگرچه اطلاع داشتن در سال ۱۳۹۳ از این واقعیات بخش عمده‌ای از کارکرد خود را از دست داده است. اما سوال اساسی این است که اگر این آمارها در سال ۱۳۹۱ منتشر شده بود تا چه میزان در اتخاذ سیاست‌های کلان و ارزیابی‌ها و قضاوت‌های سیاست‌گذاران و کارشناسان اقتصادی درخصوص این طرح موثر بود؟

۵- نکته بعد نرخ جدید اعلامی نرخ رشد بدون نفت سال ۱۳۹۱ است که برابر ۰.۹- (منفی نه‌دهم) اعلام شده است (اگرچه امروزه عموما نرخ رشد ۶.۸- با نفت عنوان می‌شود و پایه تحلیل‌ها قرار می‌گیرد درحالی که شوک برونزای نفت به‌عنوان یک متغیر سیاسی در سال ۱۳۹۱ که ناشی از تحریم نفت در این سال بود باعث کاهش صادرات نفت به یک‌سوم سال قبل و درنتیجه کاهش تولید آن شد). این نرخ برای سال ۱۳۹۲ برابر ۱.۱- درصد اعلام شده است. اگرچه در این نوشتار قصد تحلیل این تغییرات را ندارم اما اینکه در سال ۹۲ باوجود سیاست پولی و مالی انبساطی دولت در سال ۱۳۹۲ و گاه افزایش فروش نفت، نرخ رشد بدون نفت منفی‌تر شده است قابل بررسی و تحلیل دقیق‌تری است و حداقل مسوولان اقتصادی در تحلیل‌های خود تا قبل از انتشار این گزارش وضعیت نرخ رشد سال ۹۲ را بهتر از سال ۹۱ اعلام و بسیاری از تحلیل‌های خود را متکی بر آن ارائه می‌کردند.

۶- توجه به این نکته ضروری است که در آستانه تغییر یک دولت و شروع به کار دولت جدید، آمار رشد ۵ سال گذشته کشور دستخوش تغییرات اساسی شده است و این کار می‌تواند اعتماد فعالان سیاسی کشور به آمار حساب‌های ملی را زیر سوال ببرد. امیدوارم بدعت جدیدی برای دولت‌های آینده گذاشته نشود.

بدیهی است این آمار ناقص، کم‌دقت و با تاخیر قابل استفاده در سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی کشور برای مقابله با ادوار تجاری نیستند و ازطرف دیگر در هر طرح جدیدی دولتمردان را دچار چالش‌های اساسی می‌کند. در نظام آماری حساب‌های ملی سایر کشورها متداول است که عموما یک پیش‌بینی از نرخ رشد، تورم و اشتغال برای سال بعد ارائه می‌شود و پس از ورود به فصل بعدی، آمار فصل قبل به‌صورت تخمینی ارائه شده و سپس در سال بعد آمار قطعی ارائه می‌شود.

عموما بین هر سه این آمارها یعنی پیش‌بینی، تخمین و آمار نهایی اختلاف اندکی وجود دارد. با اتکا به این آمار سیاست‌گذاران اقتصادی کشور نسبت به اتخاذ سیاست‌های لازم پولی، مالی اقدام می‌کنند.

در کشور آمریکا سازمان‌های اعلام‌کننده آمار موظفند زمان اطلاع‌رسانی، فرمت و تاریخ به‌روزرسانی را رعایت کنند و در کشور هندوستان تا قبل از اعلام آمار رسمی توسط سازمان مسوول، هیچ سازمان یا فردی اجازه انتشار یا اعلام آن آمار را ندارد و این کار با جریمه سنگینی همراه است.

هدف من از این نوشتار تنها بررسی مشکلات نظام آماری کشور بود که سال‌ها است با آن دست به گریبانیم و اینکه واقعا مسوولان اقتصادی کشور در خلأ اطلاعاتی برای کشور تصمیمات اساسی اتخاذ می‌کنند و همچنان در خلأ آمارهای رسمی به‌روز و قابل اعتماد و مبتنی بر مبانی آماری و شاخص‌سازی علمی در کشور ناچاریم به احساس عمومی و تحلیل‌های حزبی و رسانه‌ای و گاه گروهی و سازمانی در ارزیابی سیاست‌های اقتصادی کشور اکتفا کنیم. فرآیندی که موجب رضایت هیچ فرد منصفی در کشور نیست و همه را ناراضی کرده است.

اکنون در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه کشور هستیم، پرداختن به طراحی یک نظام کاملا علمی و منطقی آماری و اعلام و انتشار آنها برای تمامی بخش‌های کشور از اهمیت وافری برخوردار است.
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۱۳:۰۴
هیچکدام از آمارهای که در ایران تولید میشن دقیق نیست، مثلأ آنها که در آمریکا و کانادا زندگی‌ کردند می‌دانند که شما هزاران کیلومتر رانندگی‌ می‌کنید و تمام دو طرف جدهها پوشیده از مزارع گندم، و ذرت است که هر مزرعه به راحتی‌ به اندازه یکی‌ از روستاهای ایران وسعت زمینهای زیر کشت آن هست، ولی‌ در آمار رسمی‌ گفته میشود که مثلأ ایران تقریبا ۱۴ میلیون تن گندم تولید کرده و کانادا ۱۶ میلیون تن، ولی‌ واردات ایران ۷ میلیون تن است!!!!!! (2382790) (alef-1)
 
شاگرد مکانیک
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۰۶:۴۹
آمار مسئولین هر دوره دولت ها معمولاً در بستن ..... واشر ندارد چک می کن ، کنتر هم ندارد که کلیومتر بیاندازد (2382871) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۳:۱۷
و عجیبه که هنوز هم وزرای اقتصادی دولت جدید علاقه شدید به استفاده از همان مدیران ارائه دهنده آمار کاذب دارند!!!!! (2383007) (alef-1)
 
سلام
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۱۲:۰۲
ظاهرا شما یم جریان خاص هستید که با مدیرای میانی وزارت اقتصاد مشکل داری همیشه هم با ربط و بی ربط کامنت میدی

خسته نشدی از این باندبازی

مثلا مدیرای جدید چه گلی به سر ما زدند؟ (2383516) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۱۴:۴۱:۳۴
برای اینکه اون مدیران همه جزو برترین مدیران این حوزه بوده اند. شما از عادل اذر در بحث امار ملا تر سراغ دارید؟ کسی هست که کتاب امار عادل اذر را نخوانده باشد؟؟؟؟؟
اینها همه اش شانتاژ رسانه ای بود که در دولت قبل می شد. شما باور نکن (2386626) (alef-13)
 
مینا
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۳:۵۷:۲۷
قابل ملاحظه دوستان
پايش ماهواره اي محصولات کشاورزي کليد خورد
سامانه اطلاعاتي اندازه گيري، مديريت و پايش اطلاعات سطح زير کشت محصولات استراتژيک با استفاده از ماهواره هاي سنجش از دور سازمان فضايي ايران روز گذشته افتتاح شد.

اين پروژه توسط سازمان فضايي ايران از سال 90 طراحي شد و با همکاري جهاد کشاورزي به مرحله بهره برداري رسيد.

اين پروژه با هدف بهبود آمار توليدات کشاورزي در کشور و ايجاد سيستم اطلاعاتي براي اندازه گيري سطح زير کشت و توليد محصولات راه اندازي شده است که در مرحله نخست براي محصولات برنج استان هاي گلستان، مازندران و گيلان به اجرا در آمد و در سال هاي آينده، محصولات استراتژيک ديگري مانند چاي و گندم نيز به فهرست محصولات مورد پايش اين سامانه افزوده مي شود.

سامانه اندازه گيري اطلاعات سطح زير کشت محصولات استراتژيک بر اساس تلفيقي از فناوري هاي نوين ماهواره اي سنجش از دور، توسعه سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي، فناوري انتقال اطلاعات و امور مربوط به شناخت و مدل سازي فرآيند توليد محصولات کشاورزي طراحي شده است.

به گزارش مهر، با توجه به اهميت محصول برنج، مطابق برنامه پيش بيني شده در مرحله نخست اين پروژه سطح زير کشت محصول برنج اندازه گيري مي شود و رشد و توليد اين محصول از ابتدا تا انتهاي فصل مورد پايش قرار مي گيرد و نقشه هاي 10 روزه مربوط به شاخص هاي توليد محصول برنج توليد مي شود.

در اين راستا تضمين توليد برنج و پيش بيني ارزيابي خسارات در مزارع برنج و کنترل آفات با استفاده از فناوري ماهواره هاي سنجش از دور به راحتي امکان پذير خواهد بود.

قائم مقام سازمان فضايي ايران، در مراسم افتتاحيه اين سامانه که در پژوهشگاه فضايي ايران برگزار شد گفت: مطابق برنامه پيش بيني شده در مرحله اول يک سيستم آزمايشي براي محصول برنج در استان هاي گلستان، مازندران و گيلان ايجاد شده است که بايد در مرحله بعدي ضمن توسعه علمي و فني سيستم و اجراي مجدد آن براي محصول برنج هر سال يک محصول استراتژيک ديگر به فهرست محصولات مورد پايش سامانه افزوده شود.

به گزارش ايرنا، وي افزود: اکنون مرحله اول اين پروژه با موفقيت به پايان رسيده و نتايج پايش فرآيند توليد محصول برنج در استان هاي شمالي کشور در يک سامانه اطلاعاتي سازمان دهي و آماده بهره برداري آزمايشي در بخش هاي مختلف ستادي و اجرايي کشاورزي شده است.

قائم مقام سازمان فضايي ايران گفت: خروجي اين سامانه شامل 1800 لايه اطلاعاتي در دو گروه اصلي و فرعي با قابليت تفکيک به استان، شهرستان و دهستان است.

خروجي هاي اصلي اين سامانه شامل نقشه سطح زير کشت برنج و نقشه عملکرد و توليد برنج است.

وي درباره خروجي هاي فرعي اين سامانه نيز به نقشه هاي دوره اي (10روزه) مربوط به مصرف آب، نقشه هاي دوره اي مقدار زيست توده، نقشه هاي طول دوره رشد، نقشه هاي دوره اي تنش هاي محيطي، نقشه شاخص هاي موثر در رشد و نقشه هاي روزانه شاخص هاي هواشناسي اشاره کرد.

همچنين براساس گزارش ايسنا، فاضلي خاطرنشان کرد: هم اکنون مرحله اول اين پروژه با موفقيت به پايان رسيده و نتايج کاهش فرآيند توليد محصول برنج در استان هاي شمالي کشور به صورت نقشه ايجاد و در يک سامانه اطلاعاتي سازماندهي و آماده بهره برداري آزمايشي به وسيله مديران و کارشناسان در بخش هاي مختلف ستادي و اجرايي و کشاورزي شده است.

قائم مقام سازمان فضايي ايران تصريح کرد: گاهي تلقي مي شود که بيشتر تلاش هاي اين سازمان صرف دستيابي به فضا و ساخت و پرتاب ماهواره شده است، اما هدف اصلي ما از پرتاب ماهواره ايجاد پهناي باند است.

وي افزود: به عنوان نمونه براي اين که ما اطلاعات پايش توليد برنج را به دست آوريم اين اطلاعات به سختي و با واسطه و قيمت هاي بالا از کشورهاي خارجي به ما ارائه مي شد که در اين راستا بايد تلاش کنيم به مدار دست يابيم و خود اطلاعات را دريافت کنيم.

به گفته فاضلي سازمان فضايي ايران مي تواند با استفاده از اطلاعات سنجش از دور به مديريت بحران کشور کمک کند و در حال حاضر يک سامانه اطلاعات برف سنجي ايجاد شده است که مي تواند ميزان برف را پيش بيني کند.

قائم مقام سازمان فضايي ايران خاطرنشان کرد: ما آمادگي داريم که در بحث استفاده از ماهواره هاي سنجش از راه دور دانش خود را ترويج دهيم و در اين حوزه قراردادهايي با ديگر حوزه ها منعقد شده است تا آنها بتوانند از خدمات فضايي استفاده کنند.


عضویت در خبرنامه
Bookmark and Share X Share Stumble Upon Delicious Cloob Digg (2384388) (alef-13)
 
مهندس کشاورزی
۱۳۹۳-۰۶-۳۰ ۲۲:۰۳:۱۷
تا جاییکه من به عنوان یک فرد که سال ها در جهاد کار کردم می دانم جهاد برای ارایه آمار هرگز از گوگل ارث استفاده نمی کند این یک دروغ بزرگ است جهاد بر اساس یک سیستم کاملا پیشرفته عمل می کند این سیستم بدین صورت است که سطح کشت سال قبل برای کلیه محصولات باید افزایش یابد وهمزمان عملکرد در واحد سطح هم افزایش یابد بدین ترتیب از ضرب آمارهای سال قبل در ضریب 1.1 آمار سال جدید بدست می آید لذا اگر شما حوصله کنید می توانید هم اکنون با گرفتن آمار امسال آمار سال 1404 را هم بدست آوردید. (2385808) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۱۷:۰۹
آقا من موندم این آقایون با این همه سواد چرا تو 8 سال خودشون کاری نکردن؟!!!! بابا یکی به اینا بگه شما جوابتونو پس دادین بزارین این دولت جدید کارشو بکنه (2382891) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۰۶:۰۴
ما در انتقادهایی که دوستان به اظهارات روحانی کرده بودند عرض کردیم که یک عده هستند 8 سال ساکت بودند الان امده اند مدعی شده اند.باید الان این سوال را از اقای فرزین کرد که چرا قبلا چیزی نمیگفتید؟ الان یهو توی این یکساله همه این مشکلات پدیده امده؟
ایشان دقیقا انتقادی کرده اند که خودشان را زیر سوال میبرند نه دولت کنونی را
واقعا برای من عجیبه
همین دوستان رشد منفی 6 درصدی یا به عبارت دقیقتر عقب گرد -6 درصدی را به جا گذاشته اند و الان هم مدعی هستند و از اینکه رشد به یک درصد رسیده هراسان و نگران هستند.
باید گفت که شما در 8 سال واقعا اقتصاد را خراب کرده بودید و الان دولتی امده که حداقل کار اشتباه نمیکند نمیگوییم بسیار عالی هستند ولی حداقل تصمیمات غیر عقلانی نیست (2382990) (alef-1)
 
asa
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۳:۵۵:۰۵
ای کاش یادبگیریم متن را بدون حاشیه بخوانیم
بپیش بینی خسارت به مزارع برنج با ماهواره/ سامانه پایش محصولات کشاورزی راه اندازی شد
سامانه اطلاعاتی اندازه گیری، مدیریت و پایش اطلاعات سطح زیر کشت محصولات استراتژیک با استفاده از ماهواره های سنجش از دور توسط سازمان فضایی ایران راه اندازی شد.
ه گزارش خبرنگار مهر، این پروژه توسط سازمان فضایی ایران از سال 90 طراحی و با همکاری جهاد کشاورزی امروز به مرحله بهره برداری رسید.

در این پروژه که با هدف بهبود آمارهای تولیدات کشاورزی در کشور و ایجاد سیستم اطلاعاتی برای اندازه گیری سطح زیر کشت و تولید محصولات راه اندازی شده در مرحله نخست برای محصولات برنج استان های گلستان، مازندران و گیلان به اجرا در آمد و قرار است برای سال های آینده محصولات استراتژیک دیگری مانند چای و گندم نیز به فهرست محصولات مورد پایش این سامانه افزوده شود.

سامانه اندازه گیری اطلاعات سطح زیر کشت محصولات استراتژیک بر اساس تلفیقی از فناوری های نوین ماهواره ای سنجش از دور، توسعه سیستم های اطلاعات جغرافیایی، فناوری انتقال اطلاعات و امور مربوط به شناخت و مدل سازی فرآیند تولید محصولات کشاورزی طراحی شده است.

با اجرای این پروژه سطح زیر کشت محصول برنج اندازه گیری شده و رشد و تولید این محصول از ابتدا تا انتهای فصل مورد پایش قرار می گیرد و نقشه های 10 روزه ای مربوط به شاخص های تولید محصول برنج تولید می شود.

در این راستا تضمین تولید برنج و پیش بینی ارزیابی خسارات در مزارع برنج و کنترل آفات با استفاده از فناوری ماهواره های سنجش از دور به راحتی امکان پذیر خواهد بود. (2384377) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۲۰:۴۷
این بود قله های علمی که احمدی نژاد وعده آن را میداد (2382800) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۱۱:۱۵
او دروغ را درکشور مباح کرد و ریشه آمار متناقض و حبابی، در دروغ نهفته است.
اما تا 2000 سال دیگه که نمیشه گفت همه چیز تقصیر احمدی نژاده. باید در حرکتی با جهاد اقتصادی، اثرات 8 سال گذشته از اقتصاد کشور حذف شوند. (2382880) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۰۵:۰۲
اقتصاد جهشی و پرشی و..نیست وقت میبره شما ببین از سال 84 که اقتصا را با رشد بالای 5 درصد تحویل گرفت چند سال طول کشید که با خرابکاری وضعیت ما به اینجا رسید؟ عکسش هم درسته اگر قرار باشه با یه تصمیم همه چیز درست بشه افریقایی ها هم اون تصمم را میگرفغتند یک شبه همه چی عوض میشد یا امریکا بعد بحران 2009 سریع خودش رو جمع میکرد چند سال کار میبره حالا چه روحانی سرکار باشه چه یه فرد دیگه حداقل با این وضعیت رکود تورمی که دوستان بوجود اورده اند 3 سال وقت میبره .امریکا تورم نداشت فقط رکود بود چند سال طول کشیدالان ما هر دو تا بیماری رو داریم. اگر سیساستهای انقباضی در پیش بگیریم تورم حل میشه رکود تشدید میشه اگر سیاستهای انبساطی در پیش بگیریم توم تشدید میشه به نظر من کار سختیه (2383132) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۲۰:۰۲:۵۳
عزیز
بفرمایش مقام رهبری، شیشه کثیف، با دستمال کثیف، تمیز نمی شود. وقتی مدیران ارشد زیادی بخصوص در سازمانهای اقتصادی، از دوران «آن مرد رفته» به جا مانده اند، چطور توقع دارید اقتصاد بهبود یابد؟ (2383994) (alef-13)
 
ایران دوست
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۳۳:۵۷
من الان بیشتر درک می کنم که چرا مملکت طی 8 سال دوره خدمتگزاری آقایان به قهقرا رفت!! برادر عزیزمان آقای فرزین هنوز نمی دانند که سایت گوگل ارث برای ارائه آمار تولید گندم و ... نیست بلکه اولا گوگل ارث سایت نیست و یک نرم افزار است و برخی خدمات آن در گوگل مپ هم ارائه می شود ثانیا این نرم افزار فقط برای ارائه خدمات نقشه جهان است نه آمار تولید گندم و ...!!! شاید منظور جنابشان سایت CIA/The World Fact Book بوده است که بعید می دانم ایشان تا حالا اسم این سایت را شنیده باشند!! (2382816) (alef-1)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۰۴:۰۸
با استفاده از تصاویر ماهواره ای google earthمی توان به طور تقریبی مقدار سطح زیر کشت را حساب کرد (2382985) (alef-1)
 
ایران دوست
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۴:۲۰:۱۸
اول اینکه از کجا معلوم اون سطح زیر کشت برای چه محصولیه؟!
دوم تصاویر گوگل ارث همواره بروز نیست و ممکن است برای چند سال گذشته باشد
در نتیجه استفاده از این ابزار کاملا بی فایده است (2383425) (alef-10)
 
آریا
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۳۵:۴۳
در ناسای آمریکا هم برای سنجش های خاصی از همین تصاویر گوگل ارت استفاده میکنند تا سطوح زیر کشت را تشخیص دهند. (2386180) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۹:۱۲
نه برادر ، ایشان شاید راست میگه!
در دوران احمدینژاد احتمالا خط کش میگذاشتن روی نقاط سبز(سبز علفی) نقشه و بعد مساحت را ضربدر هکتاری 10تن میکرده اند تولید واقعی گندم کشور بدست می آمده ! (2383029) (alef-1)
 
آماري
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۲۴:۱۳
آقا به فرض اينكه ما بلد نيستيم!
مگه گندم يعني كشاورزي؟؟؟ بخش كشاورزي كه رشدش مطرح زراعت داره باغداري داره
دامداري( صنعتي، سنتي، براي دام و طيور)، پرورش گل و گياه و زنبور عسل و شكار و ماهيگيري و جنگل هم توش هست
حالا هر چقدر سهم تك تك اينا كم، سهم همشون باهم چي؟
شما رو به خدا دقتمون رو بيشتر كنيم. (2387425) (alef-10)
 
شهروند درجه ي 2
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۳۸:۳۶
حرف هاي درست اگر به موقع بيان شوند فايده دارند وگرنه.... (2382819) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۵۵:۵۹
افرادی که کشور رو به نابودی کشیده اند شده اند مدافع مصالح مردم و کشور؟!؟!؟!؟!؟؟! (2382956) (alef-1)
 
مرادی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۳۹:۳۶
تعجب من یکساله همچنان باقی است که چرا کسانی که به همین راحتی اقتصاد مملکتو ویران کردند راست راست راه می روند و در روزنامه ها و مجله ها مطلب می نویسند. شما هم مثل من تعجب می کنید ؟ (2382820) (alef-1)
 
عزتی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۰۷:۵۵
تعجب نمی کنیم.حرص می خوریم.چه خانواده هایی که بنیانشون در این اقتصاد ریشه کن نشد. چه دعواهایی در خانواده بر سر بی پولی بر پا نمی شه.
خدا باعث و بانی ویرانی اقتصاد رو.... کنه. (الف جان! اینجا خودم سانسور کردم که تو سانسور نکنی) (2382875) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۶:۴۷
احسن بر تو (2383022) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۷:۳۸
خدا لعنت کند باعث و بانشو (2383025) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۶:۳۵
جوابت روتوانتخابات آینده میدم.شب درازاست وقلندربیدار (2383021) (alef-1)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۴۰:۲۴
گوگل ارث تحول عظیمی در دانش های مبتنی بر نقشه ایجاد کرده، الان که فکر میکنم، 13 سال پیش که روی پایان نامه فوق لیسانسم کار میکردم، اگه گول ارث وجود داشت کارم بسیار بسیار بهتر انجام میشد. در کل اگه داده های گوگل ارث به درستی تفسیر بشه، بسیار دقیق تر از آمارهای رسمی، که عمدتاً بر اساس پرسشنامه و ... تهیه میشه، خواهد بود. (2382823) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۵:۰۷:۰۳
به هیچ وجه این طور نیست. (2383509) (alef-10)
 
naser
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۴۴:۳۳
جناب فرزين آن زمان كه آمارهاي لازم و مستند را كه بايد ارايه ميكردند سكوت پيشه كرده يا در نهايت آمارسازي كردند! جاي دور نرويم كافي است رزومه علمي ايشان با سطح علمي معاونان كنوني وزارت اقتصاد مقايسه گردد آن وقت خيلي از مسايل روشن خواهد شد. (2382827) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۵۸:۲۰
این رزومه ها اعتبار زیادی ندارند که البته شامل هر دو گروه میشود
خانم میرزاخانی برند یکی از برترین جوایز ریاضی دنیا در طول عمر فقط 10 مقاله نوشته!!!!
اکنون رزومه سازی که تبدیل به یکی از تخصص های ویژه شده است (2382962) (alef-1)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۰۹:۴۴:۴۹
لبه دوم قیچی تخریب نهادهای رسمی وارد عمل شد:

تیتر درستی نمی باشد. هر چند که خود من نیز از دولت قبل دل خوشی ندارم ولی اگر صحبت صحیحی از طرف شخصی عنوان شود، فارغ از اردوگاه سیاسی آن، باید در نظر گرفته شود. اگر صحبت هم صحیح نمی باشد نستدل به آن پاسخ داد نه انکه از ابتدا و با یک تیتر ژورنالیستی آن را محکوم کرد.
انشاالله خداوند همه ما را از شر شیطان حفظ کند. (2382829) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۰۲:۲۵
یه جوری حرف می زنید که انگار اگه آمار داشته باشید چکار می خواید بکنید، مملکت روزانه اداره می شه و برنامه بلند مدتی برای هیچ بخشی وجود نداره به عنوان مثال به بخش مسکن نگاه کنید با انواع و اقسام طرحهای مختلف مثل مسکن 99 ساله، مسکن مهر، مسکن اجتماعی، واه 85 تومنی آخرش هم هیچکدوم موثر نبوده، به صنایع خودرو سازی نگاه کنید، به صنایع نساجی نگاه کنید به کشاورزی نگاه کنید یه سال خود کفایی گندم داریم سالای بعد دوباره وارد کننده گندم می شیم مخلص کلام "آمار می خوای چکار همین جوری دور همی خوبه" (2382865) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۱۹:۰۶
استاد فرزین میتونند توضیح بدن که از طریق گوگل ارث چطوری میشه آمار گندم در آورد تا کمی از دغدغه ذهنی ما التیام پیدا کند؟ (2382894) (alef-1)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۲۹:۰۳
الف چرا نظرات و تصویر مسئولین دولت قبل را منتشر میکنی؟ اینها اصلا با کاری که کردند چه حقی دارند در جراید و رسانه ها ظاهر شوند؟ (2382902) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۲۹:۱۲
گوگل ارث?!!!!
یعنی نرم افزار شده سایت !!!!
اینکه مسئولان میتوانند از نرم افزار مربوط به نقشه آمار تولید گندم استخراج کنند نشان دانش فوق فوق بالای آنها دارد ، باریکلا!باریکلا به فرزین ، باریکلا به اون و ... (2382903) (alef-1)
 
سلمانی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۳۲:۰۷
ظاهرا دوستان مطلب را درست نخواندهاند و تحت تاثیر برخورد سیاسی الف در پیشداوری ابتدای مقاله قرار گزفته اند.ایشان با امار رسمی منتشره در سالهای دولت کنونی نشان داده که این دولت تمام امار 5 سال گذشته کشور را تغییر داده است .اگر این امر واقعیت دارد باید فاتحه امار دولت کنونی راخواند. (2382909) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۹:۴۷
میدونیم عشق احمدی نژاد در دلت موج میزند انشالا با او محشور خواهی شد (2383031) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۳۷:۲۷
در سایت google earthامار رزمینهای کشاورزی و دیم وبارندگی وجود دارد واز طریق ان میتوان میزان محصول گندم را پیش بینی نمود (2382918) (alef-1)
 
ارش
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۵۰:۴۱
سلام بدون قضاوت در خصوص ساير مطالب بايد عرض کنم که بنده به خاطر کارم با گوگل ارث دقيقا مشاهده نموده ام که تصاوير مناطق غير مسکوني و عمدتا کشاورزي چند سال يک بار اپديت ميشود. ، و تصاوير بسياري از بلوکها در تاريخ هاي متفاوت برداشت شده است فلذا استخراج امار کشت سالانه اساسا. ممکن نيست . (2382945) (alef-1)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۰:۵۵:۱۶
با سلام . آقای فرزین قبل از اینکه بخوان دولت فعلی رو زیر سوال ببرن خودشون رو زیر سوال بردن . قطعا این مباحث شامل خودشون و تیم اقتصادیه دولت قبل هم میشه . البته باید دید مسئولین فعلیه اقتصادی و آماری چه عکس العملی نشان می دهند . ولی باید واقعیت رو قبول کنیم که سیستم آماری در کشور ما خیلی ضعیفه و ریشه در خیلی عوامل داره . یکی از دلایلی که فعالیتهای اقتصادی و مالیاتی در کشور شفاف نیست عدم وجود آمار صحیح و قابل استناده.سوال اینجاست که چرا هنوز بعد از اینهمه سال که از عمر انقلاب میگذره این مشکل وجود داره و چاره ای اندیشیده نمیشه؟قشر کارمند و کارگر که حقوقشون رو از دولت میگیرن باید مالیات پرداخت کنند یعنی مستقیما از حسابشون کسر میشه ولی هستند کسانی که میلیارد میلیارد درامد دارند و یک قرون مالیات نمیدن ولی بخش اعظم درآمدهای کشور در دست همین قشر اندکه.فکر میکنید چند درصد مردم ایران میلیاردر هستند؟.نکنه تعمدی وجود داره که اراده ای برای بازسازیه اصولیه امار در هر حوضه ای دیده نمیشه و سازوکار استخراج آمار خیلی ضعیف و باری به هر جهت و بر پایه حدسیات و غیره است؟البته انگار این سبک استخراج آمار موقعی که ایشون و همکارانشون مسئول بودند پسندیده بوده و اشکالی نداشته ولی حالا اشکال پیدا کرده..؟!!!میشه درک کرد چرا کشور به لبه پرتگاه چه از نظر اقتصادی و چه از نظر کشاورزی و زیست محیطی و.....رسیده خدا به مردم رحم کنه. (2382954) (alef-1)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۲:۱۳
اقای فرزین باور نمیکنی وقتی اسم شما میامد چگونه مور مور میشدیم شما باآن تز های صد تا یک غاز و آن معادلات عجیب غریب با قیافه های حق به جانب واقعا کاری کردید که هیچ مغولی نکرد وضع مالی ما مردم در مقایسه با 8یا 9 سال قبل اگر معرفت داشتید حد اقل از مردم بابت ندانم کاری هاتان پوزش میخواستید (2383003) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۴۱:۱۷
اقا فرهاد این بنده خدا تقصیری نداره
دانششون در همین حده اما تاسف انگیز اینه که در کشورما کم دانشی با انبوهی از مقالات و مناصب و سوابق ساختگی و رزومه لاپوشانی میشود (2383075) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۱۴:۳۶
بابا این جور آدما از رو نمی رن ! تحفه دولت قبله دیگه !!!! تازه اگه ازش بپرسی می گه: والا من لیاقت رئیس جمهور شدن رو دارم حق منو خوردن !!!!!! (2383150) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۳۱ ۰۹:۴۸:۵۹
لطفا دوستان به دکتر فرزین حسادت نکنن (2386201) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۱۳:۵۲
آمار از گوگل ارث(؟). سرویس جدیده گوگله؟؟ عجب.(چقدر معلومات خارجی داره) (2383010) (alef-1)
 
asa
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۹:۲۵:۰۳
مثال هايي از كاربرد GISو RS دركشاورزي براي درك اهميت آن :

مثال (1): خريداران بزرگ محصولات كشاورزي براي تصميم گيري در مورد اينكه چه هنگام نسبت به خريد كالا اقدام نمايد، تا اندازه اي از دادههاي ماهوارهاي براي پيش بيني وضعيت محصولات استفاده مي كنند. دانستن اين مسئله كه مقدار محصول، بيشتر يا كمتر از حد معمول خواهد بود، در صورتي كه به موقع مشخص شود بسيار با ارزش است حتي اگر سطح دقت موجود در اطلاعات بسيار كم و كلي باشد. بعضي كمپاني ها مانند ( Earth Satellite Corporation) اين نوع گزارش هاي مربوط به وضعيت محصولات را به طور تجاري در اختيار مي گذارد مثلا كمپاني ((Agriculture Canada از تصاوير ماهواره اي براي تعيين وضعيت محصول گندم در كانادا استفاده مي كند(6). بعنوان مثال هنگام خشكسالي چمنزارها در سال 1988 ، اين سيستم به طور هفتگي گزارشهاي مربوط به ارزيابي محصولات را ارائه نمود و پس از آن داده هاي فوق براي نمايش شدت خشكسالي بكار رفتند. دپارتمان منابع آب كاليفرنيا به منظور پيش بيني آب مورد نياز جهت آبياري، با استفاده از تصاوير ماهوارهاي مساحت زمينهاي زراعي را تخمين زده است.اين دپارتمان از اين تخمين ها براي تعيين ميزان آب مخازن و نيز ميزان آب مورد نياز در شبكه آبياري استفاده مي كند. دقت مورد درخواست از تصاوير ماهواره اي، مانند ساير منابع داده هاي جغرافيايي، بستگي به كاربرد مورد نظر دارد. مسئله اساسي سطح دقت مورد نياز براي اخذ تصميمات صحيح مي باشد (2389737) (alef-10)
 
asa
۱۳۹۳-۰۷-۰۲ ۱۹:۳۳:۲۵
پیش بینی با روشهای معقول و استفاده از فناوری امکان بالقوه ای است که می بایست بدرستی از ان استفاده کرد نه کورکورانه و مطابق میل سیاسیون
طبق پیش‌بینی بیزنس مونیتور تولید گندم ایران تا سال 2018-2017 برابر با سال 1396 به میزان 11.1 درصد رشد کرده و به 15.3 میلیون تن خواهد رسید.
سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز پیش‌بینی کرده میزان تولید گندم ایران در سال 2014 با 3.5 درصد کاهش نسبت به سال گذشته، به 13.5 میلیون تن خواهد رسید. ایران 14 میلیون تن گندم در سال 2013 تولید کرده بود. (2389747) (alef-10)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۲۱:۱۱
بازم شروع کردید به عقده گشایی به احمدی نزاد ولی اینو بدونید احمدی نزاد اکنون محبوبترین فرد در بین قشر مستصعف هست ودر صورت شرمت در انتخابات با سی میلیون رار رییس جمهور خواهد شد مردم از روحانی بیزارند (2383038) (alef-1)
 
مدافع روحانی عزیز
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۵۲:۳۴
مطمئن باش خوابت تعبیر نخواهد شد انشائ الله (2383101) (alef-10)
 
جلیل
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۶:۱۶:۰۷
روحانی عزیز شما با 263هزار رای رئیس چمهور شده که کافیه این 263 هزار نفر پشیمان شوند که شدنددراین صورت روحانی خواهد رفت
الان یک میلیون معلم به دلیل وزیر ضد معلمی که روحانی انتخاب کرده از رایشون به روحانی پشیمانند کاگران هم بیزارند
دانشجوان دانشگاه آزاد هم از افزایش شهریه ها ناراحتند
اصلا دلیلی نداره که کسی از روحانی راضی باشه همه از روحانی ناراضی اند (2383631) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۲۲:۱۵
اینقدر ایشان را زیر سوال نبرید. احتمالا فرد دیگری این مقاله را برای ایشان نوشته و شخصا از مفاد آن بی اطلاع هستند!!!! (2383039) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۱۷:۳۱
اون شخص دیگه خودت نباشی ناقلا بنویسی قالب کنی ؟ مگه جراید کاراژ ترمیناله هر کی به اسم دیگه گزارش بنویسه تحویل بده و کسی ندونه ؟ (2383158) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۵۲:۵۰
عکسهای گوگل به روز نیست . یعنی ممکنه از 6 ماه تا دو سال از تاریخشون گذشته باشه . نیاز نیست کسی که از این عکسها استفاده میکنه زیر سوال برد چون آنقدر روش مضحک و غیر علمی هست که دیگه جایی برای حرف نمیگذاره (2383102) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۱:۵۲:۵۸
من خودم کشاورزم، جهاد کشاورزی هیچ کار مفیدی نمی کنه تعطیلش کنن بهتره لااقل بودجه حروم نمیشه!!!
مراکز خدمات کشاورزی که کلا تعطیلن، نکه واقعا تعطیل باشن کاری نمی کنن!! 2 سال هیچ کس برا اندازه گیری مساحت کشت ما یا ارزیابی وضعیت کشت نیومده در حالی که 7 تا کارمند دارن هر وقت گذرت به اونجا میوفته دارن با پی سی بازی می کنن یا خوابن!!! (2383103) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۲:۱۴:۲۴
خرجش فقط چند تا صفر بی هزینه است چقدر گیر می دهید ولالله (2383148) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۴:۱۰:۰۳
یک دفعه بنویسید گوگل ارس خیالمان راحت شود. اخیرا مدشده که در نوشتن اسامی انگلیسی به فارسی رویه فارسی نویسی کنار گذاشته شده و عربی می نویسند! مثلا همه ما Smith را اسمیت می شناسیم و نه مد جدید آن اسمیث! سیم ارت را که قبلا همه می شناسیم می خواهید از این به بعد بگوئیم سیم ارث؟؟ تازه خواننده ایرانی هم چون ث عربی را س تلفظ می کند می شود سیم ارس و گوگل ارس! (2383402) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۷:۳۴:۳۶
جالبه که هیچ کدوم از کامنتا ربطی به مطلب نداره
شرط می بندم یکی دو درصد بیشتر مطلب رو کامل نخوندن! (2383793) (alef-1)
 
آماري
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۰۸:۴۷
قابل توجه جناب آقاي فرزين و عموم مردم فهيم و گول نخور
لازم به ذكر است در مورد آمار مركز آمار در گزارش حاضر قيد شده "رشد توليد ناخالص داخلي به سال پايه 90 براي سال 91" اين موضوع رو يا اشتباه به عرضشون رسوندن يا اشتباه به عرضمون رسيده حالا يا اشتباه تايپ شده.
چون آمار مركز آمار به قيت‌هاي سال پايه 1376 است قرار بعدا نود بشه اما هنوز نشده.
لطفا از مركز آمار هم مستند گزارش بدين. سايت داره اطلاعاتش هم روي سايتش هست (2387403) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.