نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 250995
لاریجانی: مشکلات اقتصادی 100 ساله است، تحریم ها در آن دخیل نیست
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۳
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدگاه‌های شهید مدرس درباره مشکلات اقتصادی آن زمان ایران، پابرجا بودن این مشکلات پس از صد سال را نشانه آن دانست که مشکلات اقتصادی کشور سابقه‌ای صدساله دارد و تحریم‌ها در آن دخیل نیست.

به گزارش تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی مجلس در سخنانی ضمن گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله مدرس و دهم آذر، روز مجلس گفت: سالروز شهادت قهرمان آزادی شهید مدرس را گرامی می‌داریم و روز مجلس را به نمایندگان و ملت عزیز تبریک و تهنیت می‌گویم.

لاریجانی با اشاره به تاریخ ادوار مختلف مجلس اظهار داشت: در تمام این ادوار شخصیت مدرس در بین رجال سیاسی و دینی پارلمانی بی همتا بود، افزود: او انسانی دردمند، فکور، شجاع، ملا و متواضع بود. او شاگرد ممتاز آخوند خراسانی بود که نقش مهمی در نهضت مشروطه ایفا کرد.

وی با تأکید براینکه شهید مدرس خود را نوکر مردم معرفی می‌کرد، اذعان داشت وجود شخصیت هایی نظیر مدرس که صاحب فکر بلند و عمیق بودند باعث افتخار در تفکر سیاسی ملت ایران است که کمتر نظیر دارد. مخصوصا از آن جهت که شهید مدرس واقعا عامل به این مفاهیم بود.

وی خطاب به نمایندگان مجلس تأکید کرد: مسئله مهمی که از تامل در مجموع آرای مدرس بدست می‌آید این است که امهات مسائلی که او برای ایران و بعضا عالم اسلام مورد توجه قرار داد و معتقد بود از اهم مشکلات موجود است و باید حل شود، پس از حدود یک صد سال امروز هم اغلب جزو مشکلات کشور باقی است که این از عجایب روزگار است و باید کالبدشکافی شود که آیا ایرانیان نمی‌خواستند این مشکلات حل شود و یا استبداد و عقب افتادگی عامل آن بوده و یا اراده خارجی مانع حل آنها می‌شد؟

لاریجانی با اشاره به اینکه شهید مدرس هم به دنبال تشکیل حزب وطنی بود گفت: هنوز بعد از یک صدسال هنوز در ایران یک یا چند حزب قوی و به تعبیر مدرس با اسم و رسم دیده نمی‌شود، تصریح کرد: عدم حضور حزب در زمان دیکتاتوری شاه توجیه دارد اما در این ۳۶ سال پس از پیروزی انقلاب چه توجیهی دارد؟ جالب تر این است که گاه عدم حضور احزاب را افتخار تلقی می‌کنیم اما پاسخ نمی‌دهیم که چگونه باید دموکراسی در کشور با ثبات گردد.

وی به نمونه دیگری از اظهارات و عقاید شهید مدرس درباره مسائل جاری کشور اشاره کرد و اظهار داشت: وی در پاسخ به سوالی در خصوص اولویت های اصلاحات و نقایص کشور و مجلس، به لزوم اصلاحات و اقدام دولت نسبت به اقتصاد عمومی اشاره می کند. که در همه مواردی که مرحوم مدرس به عنوان مشکلات آن زمان یاد کرده است، امروز هم تقریبا در سطح وسیع‌تری مشکل باقی است. معادن در مسیر استخراج قرار ندارد، معادن توسط دولت احتکار شده است. وضع راه آهن را ملاحظه می‌کنید که چقدر عقب افتاده است. در آن زمان مرحوم مدرس به درستی بر کمک موثر در امر زراعت تأکید داشت و هنوز هم کشاورزی سامان درستی ندارد. و امروز وضع ساختار دولت و استخدام‌ها بدتر از گذشته است.

وی با تأکید براینکه ملاحظه می‌شود که بعد از یک صد سال هنوز سنخ مشکلات اقتصادی ما همان است که مدرس می‌گفت افزود: مشکلات امروز ما تسلط بیش از حد دولت بر امور اقتصادی کشور است.

لاریجانی در ادامه به مشی شهید مدرس در مخالفت با ولخرجی و خرج تراشی بی جهت برای کشور و همچنین اهتمام وی به ایجاد امنیت مالکیت اشاره کرد و گفت این امر موجب رغبت افراد به آبادانی می شود.

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه اکثر غریب به اتفاق این مشکلات امروز هم در کشور ما وجود دارد گفت: فاصله صادرات و واردات، مشکل امنیت مالکیت، خرج تراشی‌های بیجا، عدم حمایت از تولید هنوز هم در کشور ما وجود دارد. عجیب است که مرحوم مدرس در آن زمان می‌گوید اگر کسی برای تأسیس کارخانه کمک خواست دولت قرض کند ولی به کارخانه دار کمک کنند تا کار در کشور ایجاد شود. امروز مشکل اصلی تولید کشور همچنان سرمایه در گردش و کمک بانک‌ها برای سرمایه گذاری است. پس این مشکلات ربطی به تحریم ندارد بلکه ریشه یکصد ساله دارد.

لاریجانی در ادامه به نمونه دیگری از سخنان شهید مدرس در خصوص لزوم وضع و بازنویسی قوانین اقتصاد اسلامی از سوی علمای بزرگ اشاره کرد و افزود: هنگامی که شهید مطهری درسال ۵۸ ترور شد و به شهادت رسید، در کیف ایشان مطالعه بر روی اقتصاد اسلامی و برنامه دولت بود و همینطور تا امروز این مسئله نظری ادامه دارد به طوری که امروز بحث از تحول در علوم انسانی می‌شود. معنای دیگر این امر این است که مشکل نظری یک صد سال پیش، همچنان باقی است؛ البته در این زمینه مانند بخش اقتصاد کارهای مختصری انجام پذیرفته، اما اصل موضوع که فقدان یک نظام اقتصادی اسلامی است، همچنان باقی است.

رئیس مجلس همچنین ادامه داد: این نکات نشان می‌دهد چه در ایران وچه در جهان اسلام، به دلایل مختلف داخلی و خارجی و برخی ویژگی‌های تربیتی و بعضی از مشکلات دیگری که ممکن است از مسائل دیکتاتوری‌های منطقه باشد، این مشکلات اساسی حالت ایستا و یا تشدید شونده دارد.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه شخصیت‌های مدرس گونه امروز کسانی هستند که کشور را از چنین مشکلاتی عبور دهند، تأکید کرد: شجاعت، کیاست و تدبیر مدرس گونه امروز ملاحظه کاری در مواجهه با این مشکلات نیست. باید با قدم راسخی این مشکلات صد ساله را برداشت. ظاهرا صد سال برای ملاحظه مشکل کافی باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: اگر محور اقتصاد کشور تولید در وجوهی برای ما مقدور است، باشد باید تلاش کنیم که صادرات، تولید افزایش پیدا کند و به ملزومات آن نیز پایبند باشیم یعنی اقتصاد مردمی با رقابت جدی و حمایت دولت از این بخش.

رئیس مجلس با تأکید براینکه عمده مشکلات یک صدساله اقتصاد ایران از طریق اقتصاد مردمی و حمایت دولت از این بخش حل می‌شود خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصاد کشور با فربه کردن بودجه جاری کشور حل نمی‌شود.

لاریجانی در پایان به دو نکته از شهید مدرس اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از آنها درباره عدم حسن ظن نسبت به سازمان ملل است که در آن زمان به نام جامعه ملل مطرح بود. شهید مدرس می‌گوید«گرچه من حسن ظنی نسبت به جامعه ملل ندارم، لکن تنها نمی‌توانم استقامت کنم به اینکه حالا عضویت را بهم بزنیم. می‌گویم من می‌میرم و شما می‌مانید. همینقدر می‌دانم که حسن ظنی نسبت به جامعه ملل ندارم، اما چه وقت نتیجه می‌بخشد بعد معلوم می‌شود. این حدس، حدس آخوندی است».

رئیس مجلس ادامه داد: چقدر این حدس، حدس درستی است. سازمان ملل نه تنها مشکلات جهانی را حل نکرد، بلکه عامل تسلط بیشتر قدرت ها برای مشکل سازی‌های جدید شده است که نمونه این بدگمانی نسبت به سازمان ملل را در رفتار این سازمان در موضوع فلسطین، عراق، افغانستان و مسئله ایران و سوریه و نمونه‌های بسیار دیگر می‌توان مشاهده کرد. نکته جالب دیگر نظر مدرس در ناکارآمدی دولت‌ها است به طوری که او می‌گوید«این وزارتخانه‌ها علم می‌خواهد، ولی از آنجا که در مملکت رسم است که هر شغلی را به هر کسی تکلیف می‌کنند، می‌گویند بلد نیستیم، غیر از شغل وزارت چون تا به حال اتفاق نیفتاده است که به کسی تکلیف وزارت کنند و بگوید بلد نیستیم. به همین دلیل وزرایی روی کار آمدند که آشنایی به قانون نداشتند و در نتیجه کارآیی پیدا نکردند.»
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۱۱:۳۶:۴۴
اندکی اشنایی با تاریخ هم مناسبه ...........مجلسی که مرحوم مصدق منحل کرد بزرگترین مخالفان دولت مصدق بودند و با تقلب انتخاباتی بر سر کار اومده بودند (2520999) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۱۲:۱۲:۰۴
با توجه به گفته های آقای لاریجانی ما در این صد سال نه تنها پیشرفتی نکردیم بلکه عقب مانده تر هم شدیم .بهتر نیست به علل این عدم پیشرفت توجه شود ؟ (2521082) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۱۳:۱۱:۴۸
ببخشید جناب لاریجانی ! حرف شما را ما به عنوان رئیس مجلس صحیح فرض می کنیم که بیشتر از ما از مسائل سر در میاورید! با این حساب چرا دولت اقای احمدی نژاد از کار بر کنار نشد ؟ با این که این حق قانونی وکلای ملت است که دولتی که چنین اشوبی در اقتصاد به پا می کند و توان نگه داشتن ندارد باید بر کنار شود. ( بی قانونی ها و سایر مسائل را هم ما نادیده می گیریم )
اگر اینطور است خیانت مجلس به مردم کاملا اشکار است. (2521272) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۱۳:۲۹:۰۰
ما 100سال است که گرفتار الگوهای اقتصادی بازار ازادی مدرن و وارداتی شده ایم اما اگر برای مردم اب ندارد برای مدافعینش نان که دارد (2521347) (alef-17)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۹-۱۰ ۱۴:۲۰:۱۴
زمان قبل از انقلاب بسیاری از محصولات خارجی ازجمله لوازم خانگی ودارو وغیره
که تحت لیسانس درایران ساخته میشد به کشورهای دیگر هم صادر میشد کمونیستها این صنایع راوابسته میدانستند بازاریهای مسلمان هم که عاشق واردات بودند.
همین صنعت مونتاژ بسیاری از کشورها ازجمله ترکیه وکره جنوبی ومالزی وغیره را به نوایی رساند وکشور ماهم اگر صنایع خودروسازی دارد از ایران ناسیونال وسایپا به ارث برده است.
(2521577) (alef-17)