نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403698
اسناد رشوه توتال در نفت ایران؛
دریافت ۶۰ میلیون رشوه شرکت توتال توسط یکی از مدیران شرکت ملی نفت برای سود ۱۵۰ میلیون دلاری شرکت فرانسوی
بخش اقتصادی الف، ۲۷ مهر ۹۵
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۲
سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت با انتشار اسناد رشوه توتال به بعضی مقامات نفتی ایران در سال‌های گذشته نوشت: چرا بجای معرفی و مجازات رشوه گیرنده از توتال، برای این شرکت فاسد فرش قرمز پهن می‌کنند؟

برطبق این خبر توتال به یک مقام ایرانی طی سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ بالغ بر ۶۰ میلیون دلار رشوه داده است.

به گزارش الف، توتال فرانسه برای ورود به صنعت نفت ایران طی سال‌های 1995 تا 2004 با اعمال نفوذ مقام نفتی ایران توانست مبلغ 150 میلیون سود خالص اضافی به دست آورد. به‌عبارت دیگر، با احتساب 60 میلیون رشوه پرداختی، حداقل 210 میلیون دلار از منابع ملت مظلوم ایران به‌نفع یک مقام دولتی فاسد ایرانی و یک شرکت فاسد فرانسوی به یغما رفت.

اطلاعات مربوط به این فساد در بیانیه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در سال 2013 منتشر شد. البته در آن اسناد اشاره صریحی به نام مقام ایرانی رشوه گیرنده نشده است، هرچند در آن بیانیه مشخصات کلی وی مطرح شده است.

برطبق اظهارات رئیس سازمان دیده بان شفافیت و عدالت  این مقام ایرانی در طی سالهای دریافت رشوه، یعنی از 1374تا 1383  رئیس یک شرکت دولتی بود. در ادامه نیز ریاست شرکت دولتی دیگری از شرکت‌های تابع شرکت ملی نفت ایران را بدست می‌آورد. این فرد مدتی نیز به‌عنوان مشاور دولت، به مقام بلندپایه‌ای مشاوره داده است.


متن گزارش سازمان مردم‌نهاد دیده بان شفافیت و عدالت در این خصوص به شرح زیر است:

به دنبال انتقادات جمعی از فرزندان متخصص وطن از الگوی جدید قرارداهای نفتی، دولت با استقبال از منتقدان، الگوی قراردادهای نفتی را سه بار در هیئت وزیران اصلاح کرد که جای تقدیر دارد؛ اما بسیاری از منتقدان اصرار دارند هنوز اشکالات مهمی باقی است، از جمله:

 1- نقض حاکمیت ملی بر منابع نفتی به دلیل عدم تعیین مکانیزم حل اختلاف در کارگروه مشترک مدیریت (JMC)

2- عدم رعایت سیاست‌های کلی اصل 44 در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز کشور

3- پیش‌بینی نشدن سازوکار رفتار در صورت بازگشت احتمالی تحریم‌ها

4- عدم تضمین انتقال فناوری

5 –فقدان سازوکار جریمه طرف خارجی در صورت عدم ایفای تعهدات

مهم‌تر از اشکالات باقی مانده در متن مصوبه آخر، عملکرد غیرقابل توجیه وزارت نفت است. یکی از آنها، اصرار وزارت نفت بر ضرورت جذاب ساختن قراردادها جهت جلب شرکت‌های نفتی بین‌المللی و اهمیت قائل نشدن برای ظرفیت‌های داخلی است. ما نیز مانند این برادران جلب سرمایه‌های خارجی، به ویژه در شکل فناوری را برای صنعت نفت لازم میدانیم ولی با رعایت سه نکته: نخست آن که بخش اعظم نیاز به فناوری یا در داخل قابل تأمین است یا از شرکت‌های کوچک خارجی به شکل خرید خدمت یا مشاوره دست یافتنی است؛ دوم آن که این جلب سرمایه فنی باید چنان باشد که بخش قابل تأمین فناوری در داخل را فزونی بخشد نه آن که به اسم انتقال تکنولوژی، ظرفیت‌های داخلی را به انحطاط سوق دهد و بالاخره در میادین و مخازنی باید امتیاز داد که ما تقریباً فاقد تجربه و فناوری هستیم، مانند استخراج در عمق زیاد خزر و دریای عمان. وزارت نفت علاوه بر اصرار جهت جلب چندملیتی‌ها، به شکل سؤال برانگیزی برای واگذاری میدان نفتی آزادگان به شرکت دولتی توتال فرانسه پافشاری می‌کند. در این باره توجه ملت بزرگوار و مسئولان محترم را به نکات زیر جلب می‌کنیم:

میدان آزادگان چیست؟

میدان نفتی آزادگان در 70 کیلومتری جنوب غرب سوسنگرد و 30 کیلومتری غرب میدان جفیر، در مجاورت مرز ایران و عراق قرار دارد و دارای ابعاد 60 کیلومتر طول و بین 11 تا 20 کیلومتر عرض می‌باشد. این میدان در سال 1356 با کمک عملیات اکتشافی و توسط شرکت OSCO کشف شد. اولین چاه به نام نیر کبیر-1 در سال 1359 به دلیل شروع جنگ تحمیلی در عمق 881 متری متروکه شد. در سال 1374 عملیات لرزه نگاری تکمیلی انجام و چاه شماره-1 آزادگان در سال 1378 حفاری شد که وجود نفت در سازندهای مختلف به اثبات رسید. ارزیابی‌ها حاکی از وجود حدود 35 میلیارد بشکه نفت درجا، در این میدان است و بر این اساس، آزادگان بزرگ‌ترین میدان نفتی توسعه نیافته در کشور است.

یک سال پس از کشف این میدان نفتی، در سال 1380، کنسرسیومی ژاپنی به راهبری شرکت اینپکس، عملیات لرزه نگاری در این میدان را آغاز نمود و به دنبال آن توسعه میدان نیز به طور مشترک به این شرکت و شرکت ایرانی نیکو (تابع شرکت ملی نفت) واگذار شد. ژاپنی‌ها به شکل فرسایشی از آغاز عملیات جدی توسعه، خودداری نموده و هر بار با ارائه دلایلی واهی از عمل به تعهدات خود سر باز زدند. در مهر ماه 1385 وزارت نفت با طرف ژاپنی اتمام حجت نموده و به منظور حفظ منافع کشور و جبران تأخیرهای به وجود آمده، سهم اینپکس را به 10 درصد تقلیل داده و توسعه این میدان عظیم نفتی را به شرکت‌های داخلی سپرد. در این زمان مسئولیت توسعه و تولید زود هنگام و افزایش تولید تا 50 هزار بشکه به شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب (تابع شرکت ملی نفت) واگذار شد. این شرکت توانمند ایرانی توانست تولید از این میدان را ظرف مدت 15 ماه به بیش از 50 هزار بشکه در روز برساند. پس از این عملکرد موفق و در سال 1388، شرکت مناطق نفت خیز جنوب برنامه‌ای برای افزایش تولید در فاز اول به 100 هزار بشکه و در فاز دوم به 170 هزار بشکه ارائه داد که متأسفانه موافقت نشد. در همین زمان میدان آزادگان به چهار بخش تقسیم شد که عبارتند از آزادگان شمالی و جنوبی، یاران شمالی و جنوبی.

توسعه آزادگان شمالی و جنوبی که بخش‌های اصلی بودند
توتال فرانسه برای ورود به صنعت نفت ایران طی سال‌های 1995 تا 2004 با اعمال نفوذ مقام نفتی ایران توانست مبلغ 150 میلیون سود خالص اضافی به دست آورد. به‌عبارت دیگر، با احتساب 60 میلیون رشوه پرداختی، حداقل 210 میلیون دلار از منابع ملت مظلوم ایران به‌نفع یک مقام دولتی فاسد ایرانی و یک شرکت فاسد فرانسوی به یغما رفت.
در قالب بیع متقابل به چینی‌ها واگذار شد و توسعه‌ی یاران شمالی و جنوبی را ایرانی‌ها بر عهده گرفتند. در آزادگان جنوبی چینی‌ها حدود 4 سال تعلل کردند و در نهایت در سال 1393، وزارت نفت پیمانکار چینی را خلع ید کرد و دوباره توسعه میدان به یک شرکت ایرانی (تابع شرکت ملی نفت) رسید. طبق زمان‌بندی تا پاییز امسال 60 هزار بشکه دیگر نیز این بخش محقق می‌شود. چینی‌ها از ترس اینکه داستان آزادگان جنوبی در شمالی تکرار شود، با جدیت بیشتری کار کردند و فاز اول آزادگان در حال حاضر آماده تحویل است.

توسعه‌یاران شمالی هم به شرکت ایرانی پرشیا وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در قالب بیع متقابل سپرده شد و این شرکت توانست در موعد مقرر و طبق زمان بندی عمل کرده و جالب آن که پروژه با هزینه‌ای کمتر از بودجه مصوب در حال اتمام است. توسعه‌یاران شمالی اولین تجربه موفق یک شرکت ایرانی غیر دولتی است که توانسته توسعه‌یک میدان نفتی را در قالب بیع متقابل (تأمین مالی با پیمانکار) و در مدت مقرر به اتمام برساند.

به رغم توفیقات حاصل شده توسط شرکت‌های دولتی و غیر دولتی ایرانی در این میدان، شرکت ملی نفت در آذر ماه 1393 رسماً آزادگان جنوبی (بزرگترین بخش میدان نفتی آزادگان) را در فهرست واگذاری‌های خود در قالب قراردادهای جدید نفتی گنجاند. این قالب قراردادی دارای ایرادات اساسی بوده و طی یک سال گذشته مصوبه نخست دو بار در هیأت دولت اصلاح شد. همچنین در فروردین 1395 قرارداد محرمانگی مطالعه این میدان در قالب قرارداد جدید نفتی رسماً با توتال امضا شد (در حالی که انتقادهای الگوی قراردادها به شدت در جریان بود و دولت مرتباً قول اصلاح می‌داد که به قولش نسبتاً خوب عمل کرد.) در صورت انعقاد قرارداد، توسعه و بهره‌برداری از میدان نفتی آزادگان جنوبی به مدت حداقل 20 سال در اختیار شرکت فرانسوی توتال قرار می‌گیرد. در حالی که 100 حلقه چاه حفرشده از مرحله قبلی وجود دارد که با اندک تکمیل و تجهیزی به تولید می‌رسد؛ و بدین ترتیب حاصل تمام زحمات شرکت‌های ایرانی، نصیب توتال می‌گردد! در نتیجه در مدت نسبتاً کوتاهی توتال به سود و دستمزد هنگفتی می‌رسد و در عین حال به عنوان نماد کارایی و موفقیت بر سر شرکت‌های داخلی کوبیده خواهد شد. با توجه به آن سابقه رشوه دادن توتال، وزیر محترم نفت هیچ احتمال بدی نسبت به کسانی که اصرار به واگذاری به توتال دارند، به ذهنش خطور نمی‌کند؟ رؤسای محترم سه قوه چطور؟

توتال کیست؟

1- توتال شرکت بین‌المللی متعلق به دولت فرانسه است که برای ورود به صنعت نفت ایران طی سال‌های 1995 تا 2004(ده ساله 1374 تا 1383) 60 میلیون دلار به یک مقام دولتی ایران رشوه داد و با اعمال نفوذ آن مقام توانست مبلغ 150 میلیون سود خالص اضافی به چنگ آورد؛ به عبارت دیگر، با احتساب 60 میلیون رشوه پرداختی، حداقل 210 میلیون دلار از منابع ملت مظلوم ایران به نفع یک مقام دولتی فاسد ایرانی و یک شرکت فاسد فرانسوی به یغما رفت. شرح این فساد در بیانیه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا منتشر شده در 29 ماه مه 2013 آمده است. این کمیسیون به فساد تمام شرکت‌هایی که سهامشان در بورس نیویورک معامله می‌شود، هرچند خارجی باشند، رسیدگی می‌کند. خلاصه بیانیه 11 صفحه‌ای این است: توتال در آغاز سال 1995(دی ماه 1373) برای توسعه میدان سیری با شرکت ملی نفت ایران وارد مذاکره شد. در 10 جولای 1995، سه روز قبل از امضای قرارداد، توتال با یک مقام دولتی ایران ملاقات می‌کند و با او توافق می‌کند و به اسم مشاوره به واسطه‌ای که آن رشوه خوار معلوم می‌کند مبالغی پرداخت کند تا در قبال این رشوه، آن مقام از نفوذ خود در شرکت ملی نفت ایران، برای امضای قرارداد سیری استفاده کند. پرداخت‌ها با نیم میلیون دلار در جولای 1995 آغاز شد و طی 5 مرحله در دو سال و نیم به حدود 16 میلیون دلار رسید.

همین فرایند برای فاز 2 و 3 پارس جنوبی تکرار شد. در سپتامبر 1997(اول پائیز 1376) قرارداد این دو فاز بین شرکت ملی نفت ایران و توتال امضاء شد. از سپتامبر 1997 تا نوامبر 2004(7 ساله 1376 تا 1383) لااقل در 12 مرحله، بیش از 44 میلیون دلار به همان مقام دولتی داده شد. این مبلغ پرداخت شد تا «مقام ایرانی از نفوذ خود استفاده کند و مصوبه شرکت ملی نفت ایران را در ارتباط با پارس جنوبی برای توتال به دست آورد»، مصوبه‌ای که قرارداد ناشی از آن «سود 40 درصدی را برای توتال تضمین کرد». به یاد داشته باشید که این عدد بیش از دو برابر بالاترین نرخ بازدهی سرمایه در چنین قراردادهایی است.

2- همین سند مقام خائن رشوه خوار را این طور معرفی می‌کند:

 

 «بین سال‌های 1995 و 2004(1374 تا 1383) این مقام ایرانی ابتدا رئیس شرکتی کاملاً دولتی و تابع شرکت ملی ایران بود که بعداً ریاست شرکت کاملاً دولتی دیگری از شرکت‌های تابع شرکت ملی نفت ایران را عهده‌دار شد. وی همچنین به عنوان مشاور دولت، به مقام بلند پایه‌ای مشاوره می‌داد»

 



3- توتال باید طبق «قانون اقدامات فساد آمیز خارجی» (FCPA) در دادگاه آمریکا محاکمه می‌شد. ولی توتال ترجیح داد برای فرار از مشکلاتی که محاکمه برای او در پی داشت، با دادگستری آمریکا توافق کند. در سند توافقنامه پیگرد قانونی مدت‌دار (تعلیقی) که بین توتال و حوزه قضایی ویرجینیای شرقی به نمایندگی از دولت آمریکا منعقد شد، توتال پذیرفت مبلغ 398 میلیون دلار جریمه بپردازد و با هزینه خود یک شرکت مورد تأیید آمریکا را سه سال به خدمت بگیرد و موافقت کند این شرکت تمام اطلاعات، اسناد، مدارک و تجهیزات مربوط به تمام سیستم حسابداری توتال را بازبینی کند تا اطمینان حاصل شود که توتال پس از آن نخواهد توانست چنین پرداخت‌هایی را پنهان سازد. در صورت انجام موفقیت آمیز این کار سه ساله، مبلغ 153 میلیون دلار از جریمه تقریباً 400 میلیون دلاری پرداخت شده به دولت آمریکا، به توتال عودت داده خواهد شد.

سربرگ سند 45 برگی «توافق پیگرد مدت‌­دار» DEFERRED PROSECUTION AGREEMENT بین دادگستری آمریکا و توتال

 

http://www.millerchevalier.com/portalresource/FCPASummer2013_DPA

4- سند فوق، توافقنامه پیگرد قانونی مدت‌دار (تعلیقی)، نشانی مقام ایرانی خائن را دقیق‌تر ارائه می‌کند:«مقام ایرانی از اوایل 2001 رئیس یک سازمان کاملاً دولتی تابع شرکت ملی نفت ایران مربوط به مصرف سوخت بود» (صفحه 2 از پیوست A):



5- وزارت دادگستری آمریکا در همان تاریخ 29 مه 2013 با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید موارد سابق الذکر اضافه می‌کند که مقامات ذیربط فرانسه در همان تاریخ مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره توتال و دو فرد دیگر از این شرکت را به اتهام نقض قوانین از جمله قانون رشوه خارجی فرانسه، به دادگاه کیفری فراخواندند.

 

Total, S.A. a French oil and gas company that trades on the New York Stock Exchange, has agreed to pay a $245.2 million monetary penalty to resolve charges related to violations of the Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) in connection with illegal payments made through third parties to a government official in Iran
اطلاعات مربوط به این فساد در بیانیه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در سال 2013 منتشر شد. البته در آن اسناد اشاره صریحی به نام مقام ایرانی رشوه گیرنده نشده است، هرچند در آن بیانیه مشخصات کلی وی مطرح شده است.
to obtain valuable oil and gas concessions, announced Acting Assistant Attorney General Mythili Raman of the Justice Department’s Criminal Division, and U.S. Attorney Neil H. MacBride for the Eastern of Virginia.

 Total also agreed to cooperate with the department and foreign law enforcement to retain an independent corporate compliance monitor for a period of three years and to continue to implement an enhanced compliance program and internal controls designed to prevent and detect FCPA violations. 

Also today, the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) entered into a cease-and-desist order against Total in which the company agreed to pay an additional $153 million in disgorgement and prejudgment interest.  Total also agreed with the SEC to comply with certain undertakings regarding its FCPA compliance program, including the retention of a compliance consultant.

In addition, French enforcement authorities announced earlier today that they had requested that Total, Total’s Chairman and Chief Executive Officer, and two additional individuals be referred to the Criminal Court for violations of French law, including France’s foreign bribery law. (https://www.justice.gov/opa/pr/french-oil-and-gas-company-total-sa-charged-united-states-and-france-connection-internationa)

این برخورد غربیان؛ ما چه کردیم؟

6- آیا این وضعیت برای ما اسباب شرمندگی نیست که ایالات متحده آمریکا و فرانسه که ادعای خدا و پیامبر ندارند، در مبارزه با فساد، رشوه دهنده به مقام دولتی کشور ثالث را به دادگاه کیفری بکشانند و قریب به 400 میلیون دلار جریمه از او بگیرند و ما حتی نسبت به شناسایی مقام رشوه گیرنده کشور خودمان اقدامی نکنیم! آیا برای وزارت اطلاعات این فرد ناشناخته بود؟ قطعاً چنین نبوده است. آیا جناب مهندس زنگنه که این خیانت در زمان صدارت قبلی وی در وزارت نفت رخ داده و از سال 2013 تاکنون وزیر بوده است، از این همه اطلاعات و اخبار منتشر شده در سایت‌های معروف تجاری نفتی بی­خبر بوده است؟ آیا برای دادن امتیازی به بزرگی واگذاری میدان آزادگان به توتال، نباید لااقل یکبار در گوگل توتال را جستجو می‌کرد؟ اگر این حقایق را نمی‌داند، واویلا! و اگر می‌داند و اصرار می‌کند باید انگیزه خویش را شفاف سازد.

چه باید کرد؟

7- در تاریخ 12 مهر ماه وزارت نفت اعلام کرد که در روزهای 13 مهر ماه و 14 مهر ماه نخستین و دومین قرارداد بر اساس IPC به ترتیب با ستاد اجرایی فرمان امام و سپاه امضاء خواهد شد. در این باره چند نکته مهم وجود دارد:

آنچه شرکت پرشیا با شرکت ملی نفت امضاء کرد HOA (Head of Agreement) نوعی تفاهم‌نامه است نه قرارداد. همین تفاهم‌نامه را هم قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء حاضر نشد امضاء کند.

طبق قانون این کار باید به طور شفاف از طریق مناقصه برگزار می‌شد نه به این صورت غیرقانونی. وزارت نفت 11 شرکت (از جمله پرشیا و قرارگاه خاتم) را دارای ظرفیت E & P (اکتشاف و تولید) اعلام کرده است. چرا 9 شرکت دیگر باید از صحنه حذف شوند؟

دو میدان از سه میدان پیشنهادی به پرشیا و هردو میدان پیشنهادی وزارت نفت به قرارگاه خاتم از میدان‌های سخت است که اگر موفق هم می‌شدند دچار تأخیر و افزایش هزینه بودند. این هم چماقی دیگر بر سر شرکت‌های داخلی: دیدید شما نتوانستید و توتال به آن خوبی از پس کار برآمد! شاید نیت این نبوده باشد ولی نتیجه همین می‌شد.

ظاهراً به همین دلایل پرشیا تنها بر یاران تأکید کرد و قرارگاه خاتم‌الانبیاء اساساً حاضر به امضاء تفاهم‌نامه هم نشد. در عین حال هر دو خواهان آزادگان شده‌اند.

آیا مجموعه این فرایند و ادبیات بکار رفته (استفاده از عنوان ستاد اجرای فرمان امام بجای شرکت پرشیا و لفظ سپاه بجای قرارگاه خاتم در مصاحبه مدیرعامل شرکت ملی نفت) همه، زمینه‌سازی جهت توجیه ترک مناقصه آزادگان برای توتال نبوده است؟

ظاهراً این دو نهاد متوجه هستند که نباید ابزار چنین اغراض محتملی شوند.

طبق اطلاعات موثقی که به دیده‌بان شفافیت و عدالت رسیده است، وزیر محترم نفت چند ماه به قرارگاه و ستاد وقت داده تا شریک خارجی بگیرند و پیشنهاد کتبی‌شان را برای آزادگان بدهند. قانون نه به وزیر چنین حقی می‌دهد و نه به قرارگاه و ستاد. برای واگذاری باید مناقصه برگزار گردد و ترک مناقصه نیز تشریفات قانونی دارد. تا اینجا که سپاه و ستاد اجرایی از آبرو و نفوذشان استفاده کردند تا توتال فاسد با تحقیر شرکت‌های توانمند داخلی آزادگان را به چنگ نیاورد، باید به آنان دست مریزاد گفت و از وزیر نفت هم باید تشکر کرد که وقتی قانع شد داخلی‌ها ولو با گرفتن شریک خارجی از پس کار برمیایند، راه را گشود.

حالا نوبت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ستاد اجرای فرمان امام است تا نشان دهند سپاه و ستاد به همه مردم ایران تعلق دارند، کاسب‌کار نیستند، بلکه خادمانی‌اند که قدرت و مهارت خویش را در خدمت رشد همه شرکت‌های خصوصی و عمومی ایرانی از جمله خودشان قرار می‌دهند. از این برادران درخواست می‌کنیم بر مناقصه که خواسته قانون است پافشاری کنند و با تشکیل کنسرسیوم‌های مناسب همه شرکت‌های توانای ایرانی را در این مجاهدت شریک سازند. زنگنه نیز وقتی قانع شود همراه است.

درخواست از سران سه قوه

رئیس‌جمهور محترم!

از اینکه با منتقدان در اصلاح الگوی قراردادهای نفتی همراهی کردید، باز هم تقدیر می‌کنیم. اصلاح موارد باقیمانده در مصوبه و نظارت جدی بر اجرا لازم به نظر می‌رسد. از جنابعالی انتظار است که در دستیابی غیرانحصاری شرکت‌های ایرانی به میدان مهم آزادگان حمایت جدی به عمل آورید؛ و در مخالفت با رشوه­خواری پیشین، وزارت اطلاعات را فعال سازید. گر چه شناخت رشوه گیرنده از توتال زحمت زیادی ندارد ولی وزارت اطلاعات باید به وظیفه ذاتی خود رسماً عمل کند.

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی!

جنابعالی که کوشش زیادی به خرج دادید تا الگوی موسوم به IPC اصلاح و تصویب گردد، سعی خود را به سرانجام برسانید و نظارت بر اجرای آن را جدی‌تر بگیرید. شما به دلیل جایگاهتان باید با چشم مردم به امور بنگرید. هر چرخشی از ظرفیت‌های داخل به سمت خارج به معنای بیکار شدن یا بیکار ماندن جمع بیشتری از موکلان شماست. از رشد و اعتلای داخلی‌ها بیشتر حمایت کنید.

 رئیس محترم قوه قضائیه!

حضور فعال جنابعالی و دستگاه بسیار مهم قضا در امر مبارزه با مفاسد بیش از سایر عوامل به برخورد سریع و قاطع دادستان‌های محترم بستگی وثیق دارد. فساد در قرارداد نفتی جرم عمومی است و در همان سال‌ها باید دادستانی وقت رشوه خوار را شناسایی و تعقیب می‌کرد. جا دارد شما به دادستان محترم تهران تذکر بدهید که هرچه زودتر آن مقام خائن رشوه خوار را شناسایی و برای پیگرد وی اقدام کند و خائنان را نزد مردم رسوا سازد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به بخش انتهایی فایل ضمیمه شده مراجعه فرمایید.
۱۳۹۶/۰۴/۲۳ ۱۳:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۴ ۱۴:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۹:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۳/۳۰ ۱۶:۴۷
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۳ ۱۸:۲۵
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۹ ۱۵:۳۸
 
۱۳۹۵/۰۹/۰۳ ۱۵:۳۲
 
۱۳۹۵/۰۸/۰۴ ۱۴:۳۵
 
۱۳۹۵/۰۷/۳۰ ۱۶:۵۹
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۸ ۱۴:۱۹
 
 
کلمات کلیدی : سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت+رشوه توتال
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۷:۴۲:۴۲
قابل توجه سینه چاکان زنگنه..... (3978031) (alef-13)
 
واقع بین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۹:۵۴:۱۲
همیننه که آقایون عاشق ipc‌ هستند
خدا بده برکت ِ‌۶۰ میلیون دلار رشوه خودتون حساب کنید چند تومن میشه
بعد حساب کنید این خونه و ماشینا از کجا میاد
بعد حساب کنید چرا آقایون عشق قراردادهای جدید نفتی هستند (3978197) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۹:۵۸:۰۲
موضوع ربطی به زنگنه ندارد بلکه عوامل فاسد رشوه گرفته اند که باید کل وزارت نفت و همه نهادها و ارگانها و شرکتها، وزارت خانه ها و سازمانهای دولتی شدیدا با فساد سازمان یافته مبارزه کنند و هر کسی در هر مقامی که فساد کرده و یا در فساد مشارکت داشته باید به شدت با او برخورد شود.
فساد زیبنده این ملت و شهدای عزیز نیست. (3978199) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۹:۵۸:۱۵
نکته اینجاست که داستان توتال و رشوه دادن و حتی افشای رشوه و روند توافق و دادگاه همش برای چندین سال قبله... حتی اون سیبیلو هم کلی داستان پیدا کرد تو فرانسه...
اما در ایران که محل وقوع بوده اب از اب تکون نخورده طی همه این سالها.... (3978200) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۹:۵۸:۲۱
این داستان در قرارداد های خودرو سازی هم به وفور اتفاق افتاده (3978201) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۰:۴۸:۱۷
آقای روحانی دولت شما پاکدست ترین دولته!!! (3978249) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۸:۱۷:۳۷
توتال در دولت قبل این رشوه رو داده در دولت مردمی احمدی نژاد ! (3978656) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۴:۳۸
دولت قبل؟ عمرا اگر از قضیه خبر داشته باشی (3978910) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۰:۲۵:۴۸
در دولت قبل؟یکی از عوامل م ه است که الان زندانه (3978915) (alef-1)
 
محمد
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۱:۴۰:۵۲
آقای زنگنه مگه در دولت احمدی نژاد وزیر نفت بود ؟. این بابا در دوران اصلاحات همه کاره نفت بود . از کرسنت گرفته تا این موضوعی که گفته شد اون موقع اتفاق افتاده . خواهشا اول یه مطالعه ای بکن بعد مطلب بنویس (3979045) (alef-1)
 
حساب!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۳۰ ۰۲:۵۴:۰۴
حساب کتاب بلد نیستی عزیز دل! دولت دوست جناب آقای روحانی، صفدر حسینی و ... یعنی جناب آقای خاتمی در سال های 1995 الی 2004 روی کار بوده، که البته این هم مقصرش احمدی نژاد بوده! چون زودتر نیامد رئیس جمهور بشه؟! (3981250) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۲:۲۱:۲۰
تقصیر دولت قبله !!! (3978506) (alef-3)
 
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۶:۰۲:۰۱
متاسفانه برخی مثل کبک سر خود را در برف گذاشته اند.گزارش را بخوان.گفته بین سالهای 1995 الی 2004 میلادی(یعنی حدوداً 1374 تا 1383) چه ارتباطی با دولت احمدی نژاد دارد؟!!!! (3979402) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۸:۰۵:۲۱
لابد به روحانی ربط داره (3979608) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۷:۵۷:۴۴
الف جان لطفا کن و از ذخایر نظام انتقاد نکن!!!
مگر نمیدانی نفت و حقوقهای نفتی به مدیران واقازاده ها تعلق دارد؟؟ (3978051) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۱:۴۹:۴۳
نظر ما که منتشر نمیشه
لطفا به الف بگید این اسناد رو بفرسته برای قوه قضائیه (3978314) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۸:۳۶:۲۹
چه می کنند ژنرال ها ! همین رشوه بگیران کارگزارانی " امروز شده اند مدعی مبارزه با فساد ! (3978101) (alef-13)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۸:۳۶:۴۷
اقا این مسئول ایرانی کی یا کیا بودن؟؟؟ (3978102) (alef-13)
 
حسینی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۰:۱۲:۳۰
بر حسب شواهد و ظواهر موجود ؛ فقط 2 % مدیران ایرانی سالم کار میکنند و این مایه تاسف شدید است (3978222) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۱:۵۵:۳۰
جونیور!!
کی بود که پسر یکی از استوانه های نظام بود و هست و چندتا سکه طلا توجیبش بود برای کمک به تامین جهیزیه دختر زندانی های هم بند!!!! (3978324) (alef-13)
 
کارمند رسمی پتروشیمی ...در عسلویه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۱۹:۵۸:۵۶
آقا کجای کارید!!!من یه نفتی ام وقتی شرکتها رو خصوصی و خصودولتی کردند دست دزدها و غارتگران را بازگذاشتند.الان اینها به بازرسی نفت جواب نمی دهندبه بازرسی کل کشور جواب نمیدهند به هیچ کس جواب نمی دهند و می گویند خصوصی است مال خودمونه!
الان همه مدیران ماهی یک هفته خارجه هستند.پاداش الا ماشالا و کارمند رسمی بیچاره هم دیگه حق انتقال از جنوب رو نداره و...
به اینها اضافه کنید بخور بخور واحد فروش و رانت و کادوهای نقدی و غیر نقدی که الان حقشونه!!!اصلا مدیران سرو دست میشکنند بیایند شرکتهای خصوصی چون دیگه تحت نظارت جایی مثل بازرگانی پتروشیمی نیستند. (3978202) (alef-13)
 
شهریار
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۱:۴۳:۳۵
داداش...همه حرفاتو قبول دارم جز کارمندای بیچاره شرکت نفت که گفتی!
کارمندای شرکت نفت:
1- درمان کاملا رایگان در بیمارستان های مخصوص شرکت نفت
2- خدمات رفاهی خفن از استخر گرفته تا چکاپ سالیانه
3- کادو 20 گرفتن بچه شون تا جشن تولد نوزاد
....
داداش، الان برای من بگو اگه قانون کار داریم، این کارمند بیچاره که گفتی کجای خونش رنگینتر از از کارگر کارخونه کاشی پارس، یا کارخونه های خصوصی دیگه هست
پول نفت مال همس، رفتن با پول نفت برای خودشون بیمارستات ساختن، خدمات رفاهی ساختن
تو هر شهری تعاونی مصرف ساختن و .... هرچی ته اش میمونه واریز میکنن به خزانه
اینا حق همه مردم ایرانه! (3978304) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۲:۱۲:۱۴
اینطور نیست برادر (3978498) (alef-11)
 
همون کارمند نفتی عسلویه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۷:۰۲:۲۰
حاضری ۱/۵برابر یه مهندس تهرانی توی عسلویه حقوق بگیری و تا ۶۰سالگی توی گرما باخانواده یادشرایط ۲هفته کار و یک هفته استراحت در شهر خودت٬کار کنی در عسلویه؟حرفش راحته در عمل وقتی کارت به طلاق و فساد خانواده کشید٬یا وقتی مریض شدی و سکته کردی و هیچ دکتری که مفت هم هست بالاسرت نبود که بیاد و بچه هاتم از نظر درسی بالاسرشون نبودی یا توی عسلویه درس خوندند و هیچی نشدند!؟اونوقتمی فهمی زندگی رو باختی توی گرما.و یکبار بدنیا میای اما ۱۰۰روز پدرو مادرتو ندیدی!چون حق انتقالی هم ازت گرفتند و خصوصی هستی (3978570) (alef-11)
 
رضا
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۵:۲۹:۰۰
برادر! من 8 ساله کارمند رسمی وزارت نفت در بدترین مکان آب و هوایی کشور در وسط خلیج فارسم. پس این چیزایی که شما می گی را چرا تا به حال نه به من و نه به بقیه همکارام ندادند؟! شما که اطلاعاتت زیاده بگو باید بریم از کی و کجا شکایت کنیم ؟!
فقط بهداشت و درمانمون رایگان بود که اونم به لطف زنگنه پولی شد. (3979362) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۸:۱۱:۲۳
حداقل توتال فاز 1 و 2 عسلویه سر مدت زمان تعیین شده ساخته و تحویل داده!
این گازی مردم تو دهات و شهرستانها دارند مصرف می کنند از همون پالایشگاه های با کیفیت توتال می باشد! (3978641) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۸:۱۱:۰۴
معلم هستم با مدرک فوق لیسانس شیمی و سابقه18 سال
حکمم 2400
عدالت کجاست؟؟
الان تازه دارم در شهر ی کوچک(10هزار نفری) خونه میسازم!!
دزدها چرا محاکمه نمیشند؟؟؟
جواب : چون تعداد دزدها بسیار زیاده وبقول معروف
گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر آنکه هست گیرند
الف لطفا منتشر کن لطفا (3979616) (alef-13)
 
کاظم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۰:۲۲:۰۹
یکی بگه توی مملکت چه خبره.؟!
بیت المال را بیت الحال خودشون کردن . انقلابی ها کجایند؟! (3978231) (alef-13)
 
مازندرانی
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۹:۲۸:۳۹
کاظم جان انقلابیها دارند تماشا میکنند.باید دید از نظر شما انقلابی به چه کسی گفته میشود.بعضیها که دین وایمان را بظاهر مردم کشیدند وبا ریش ویقه گرد و... اختلاسگر وفراری شدند.بعضیها هم که دارند با قدرت نمائی وگرفتن منسبهای مختلف برای خود واقوام خود دارند به مملکت خدمت میکنند.بعضی ها هم که الحق والانصاف برای این نظام ومملکت چه در گذشته وحال دارند خدمت میکنند .که متاسفانه این دسته سوم گرفتارناهنجاریهای دودسته اول شده اند.یکی مثل آقای توکلی که داره میبینه ومیگه وراه حل میده ولی کو گوش شنوا یکی مثل سردارسلیمانی در جبهه نظامی که باید الگو باشه ول بعضی بیخردان واز خدا نترسان دارند تیشه به ریشه این انقلاب میزنند.یعنی نتیجه انقلاب این بود که آقای لاریجانی رئیس قوه قضا صحبت از وجود ده ها میلیون پرونده در قوه قضائیه میشه و....امروزه اصل 44 قانون اساسی شده مستمسک یک سری افراد سود جو الان مدیران شرکتهای خصوص مدیران شرکتهای دولتی را برای سیاحت به خارج میبرند. یعنی شما نتیجه خصوصی سازی رو روببین دوست عزیز (3978811) (alef-1)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۱:۳۸:۲۶
متاسفانه بحث رشوه در قراردادهای نفتی به عملی کاملاطبیعی تبدیل شده و این فقط بخاطر اقتصاد دولتی در کشورهای نفت خیز است.البته بحث رشوه فقط نختص ایران نیست و در اکثرقراردادهای نفتی دردنیا وجوددارد (3978293) (alef-13)
 
جوان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۲:۵۳:۴۰
میگی مختص ایران نیست در کجای دنیا هست میتونی فقط یک نمومه بگی!? (3978511) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۷ ۲۳:۳۶:۳۷
اگر حكم اختلاس كننده رو در اين شرايط انقلاب ، مفسد في الارض تشخيص بدهند
و گردن صد نفر از انها زده شود
اين كشور روي ارامش را دوباره تجربه خواهد كرد (3978411) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۷:۴۵:۱۵
البته پولها رو بگیرن ازشون با سودش (3978607) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۰:۰۶:۳۳
تا وقتی رشوه گیرنده را اعدام نکنند مملکت درست نمیشه (3978431) (alef-1)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۰:۳۵:۰۶
قابل توجه آنهایی که دولت اصلاحات را از فساد مبرا میدانند. (3978454) (alef-1)
 
علي وارنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۳:۱۲:۲۳
اولا ربطي به هر دوره و هر دولتي كه باشد الان نام فرد مشخص شده و حتما هم هنوز در كشور هست خب چرا دستگيرش نميكنند؟؟؟؟! دوم ، حالا متوجه ميشويم كه چرا دانشجويان عزيز كشور جلوي وزارت نفت در خصوص قراردادهاي جديد نفتي تجمع كردند و خواستار لغو ان شدند، و همچنين گروهي از نمايندگان مجلس كه هنوز هم خودشان رو مديون راي مردم ميدانند، مثل نماينده محترم قم كه بيان داشتند حكومت سر سپرده تمام غربي پهلوي هم چنين امتيازاتي رو به غربيها در قراردادهايش نداده است!؟ كم كم دارد مشخص ميشود چرا عده اي مصر و اصرار دارند بايد قرارداد هاي نفتي تغيير كند و انهم با شركتهاي غربي توتال و شل و چند مليتي!!!!!!؟؟؟؟ و اجازه كار به شركتهاي داخلي نميدهند!!!!!؟؟؟؟ به نقل از دوستان مجلس مثل دكتر توكلي عزيز، وقتي خانوادگي صنعت پتروشيمي رو در دست بگيرند !!!! و كسي هم معترض نباشد همين شده كه امروز دست اويز به رسانه هاي غربي داده شده كه فساد در ايران بيداد ميكند، خب چرا نبايد براي بخش خصوصي داخلي امكان رقابت و حضور باشد؟؟؟؟ چرا فقط بايد يكسري افراد مشخص هميشه مدير ، جاهاي مشخص بشوند؟؟؟؟ اگر اين بازنشستگان كنار بروند وقانون در موردشان مثل باقي كارمندان دولتي عمل شود، جوانان انقلابي و نخبه در حوزه مديريت نفت و صنعت و كشاورزي و غيره كه پيرو ولايت هستند وجود دارند كه ميتوانند در تمام اين بخش ها انقلابي به پا كنند كه اين مديران بازنشسته نتوانسته اند و يا نخواسته اند؟؟؟؟! همانطور كه در بخش نظامي و موشكي انجام دادند، حالا بگذريم امروز ديگر با افشاي اين سند فرد خيانتكار مشخص شده و بايد قوه قضاييه و سربازان زحمت كش و گمنام امام زمان فرصت فرار رو از او بگيرند و دستگيرش كنند ، واقعا اينجا بايد از سربازان گمنام امام زمان و سازمان اطلاعات نهايت تشكر رو كرد كه خالصانه براي امنيت كشور و اسايش ملت شب و روز فعاليت ميكنند، جناب دكتر توكلي عزيز همانطور كه در مجلس مانع رانت خواري و سوء استفاده بعضي بوديد و افشاگري ميكرديد ، امروز هم تشكر ميكنيم كه ادامه همان راه رو داريد ميرويد و حامي نظام و مردم هستيد و منتظر نتيجه پيگيريهاي شما و نتيجه عملكرد قانوني مسوولين در اين خصوص، از طريق سايت الف هستيم، (3978520) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۴:۵۲:۵۳
با 60 میلیون چقدر به منافع ملت ضرر زده؟! 6 میلیارد؟! دستگاه های نظارتی خواب بودن؟ (3978534) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۸:۲۰:۲۰
چرا نمیگزارید این خدمتگزاران صدیق سهمشان را از سفره انقلاب بردارند مگر اینها براب من وشما انقلاب کردند مملکت مال اینهاست وکالت ووزارت وریاست وحقوق های آنچنانی مبارکشان باد ما مانند افغانیها مهاجریم همینکه لقمه نانی میخوریم از دولتی سر همین هاست (3978662) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۸:۲۱:۲۹
به خدا قسم این همه اهمال و قصور در مقابله با امثال زنگنه که به عنوان پایه گذاران فسادسیستمی هستند نتیجه ای جز کم فروغ شدن چراغ اعتماد مردم نداره . خواهشا رسیدگی کنید (3978667) (alef-1)
 
Indonesia
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۹:۲۹:۰۸
کجایند آنانی که شبانه روز از فساد دولت سابق می گفتند بدون اینکه نشانی از ثروت و رانت خواری در میان خود ایشان و نزدیکانشان باشد اما چشم بر تردستی فرزندان برخی دیگر فرو بسته اند راستی عدالت و انصاف را با کدام حرف می نویسند؟؟؟ (3978813) (alef-1)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۰۹:۴۱:۱۰
ارث باباشونه بزارببرن ماهم خدایی داریم ،ولی مسله اینه کاش یه کم بیشتررشوه میگرفت ادم دلش نمیسوخت که واسه 60 میلیون دلار اینقدرسود به طرف خارجی برسه لااقل 100 تا میگرفت (3978840) (alef-1)
 
علی ضد دزد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۲:۰۰:۵۰
اقا من نمی دونم اینایی که الان مسئول هستند چه نسبتی با انهایی که پولها رو دزدیدن دارن که پولهای ملت روپس نمی گیرن یه جو غیرت یه جو انصاف هم خوب چیزیه بخخدا (3979076) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۲:۳۵:۲۰
این کشور دیگه ناامنه (3979127) (alef-1)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۱۲:۵۷:۰۷
مملکت مملکت امام زمان است من کارمند بانک هستم صورت حساب کارکنان شرکت نفت را به دوستان و آشنایان که نشان می دهم باورشان نمی شود میگن فتوشاپ است ولی واقعیت دارد تفاوت و تبعیض در جامعه آخر تا کجا؟؟؟؟؟؟؟ (3979167) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۲۸ ۲۰:۵۴:۴۹
پس تا حالا چرا این رشوه دادن رو مطرح نکرده بودید؟ (3979825) (alef-11)
 
یک ایرانی
۱۳۹۵-۰۷-۲۹ ۱۵:۰۵:۰۸
من یک متن با دلایل محکم در رد نظر آقای توکلی نوشتم اما متاسفانه ایشان که ادعای رهبری سازمان دیدبان مبازه با فساد را دارند منتشر نکرده اند.
ایا یکی از دلایل فساد عدم شفافیت نیست.
البته بعضی جاها دوستان شفافیت را قبول دارند جای که بخواهند رقیب را بکوبند.سریع مستند می کند به گزارشات امریکا و حتی اسرائیل.
اما جای که شفافیت باعث رسوایی می شود مانع تراشی میکند
امیدوارم منتشر شود و دلیل عدم انشتار مطلب قبلی هم اعلام شود (3980662) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۲ ۰۸:۱۴:۱۶
توكلي براي حرفش سند منتشر كرده ، چه چيزي را رد ميكني . (3983513) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.