نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 353397
تحقق پیشنهاد ایران دراجلاس مبارزه با فساد در چین
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۰
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت که پیشنهاد ایران در اجلاس سالیانه انجمن بین‌المللی مبارزه با فساد در کشور چین مبنی بر «تسریع در بازگرداندن اموال نامشروع ناشی از فساد» تحقق یافت و این موضوع به عنوان یکی از بندهای مهم در بیانیه پایانی اجلاس گنجانده شد.

به گزارش ایرنا، «ناصر سراج» که نماینده کشورمان در نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد (IAACA) در شهر تیانجین چین بود، خاطرنشان کرد: طرح این موضوع از اجلاس هشتم در روسیه در دستور کار سازمان بازرسی کل کشور قرار داشت و خوشبختانه در اجلاس نهم این پیشنهاد به بار نشست و کشورهای شرکت کننده پذیرفتند که باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.

وی اظهار داشت: گنجانده شدن درخواست ایران در بیانیه ۲۳ ماده ای پایانی این اجلاس گویای اهمیت این موضوع برای کشورهایی است که قصد دارند برای مبارزه با فساد تلاشهای خود را بیشتر کرده و جدی‌تر با این پدیده برخورد کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشورمان گفت: در نشست قبلی که در کشور روسیه برگزار شد، طرح مبارزه با «افراد فاسد و فراهم شدن زمینه های بازگشت آنان به کشور» در دستور کار این سازمان قرار گرفت و «جلوگیری از تابعیت مضاعف افراد فاسد در کشورهای مقصد»، موضوع جدید مطرح شده از سوی ایران در این اجلاس بود که با استقبال شرکت کنندگان مواجه گردید.

سراج افزود: قرار است بیانیه پایانی نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد (IAACA) که پیشنهاد ایران نیز در آن گنجانده شده به سازمان ملل ارائه شود تا پس از بررسی و تصویب آن توسط این سازمان، روند بازگرداندن افراد فاسد مالی و اموال به یغما رفته کشورها محقق شود.

او اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران نیز قصد دارد با پیگیری و گسترش همکاری با کشورهای مختلف اموالی که از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی از کشور خارج و عمدتا به کشورهای غربی منتقل شده را مسترد کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه هدف اصلی این اجلاس مبارزه با فساد، تقویت قانون و نیز اجرای کنوانسیون های مربوط به فساد است، اظهار داشت: در این نشست سه روزه از برخی کشورها که به این موضوع تا به امروز بی توجهی کرده و کنوانسیون های ضد فساد را اجرایی نکردند، خواسته شد هر چه سریعتر نسبت به اهتمام آن اقدام کرده و کشورهای عضو نیز قوانین مربوط به مبارزه با فساد و پولشویی خود را روزآمد کنند تا بلکه بتوان دنیایی عاری از فساد داشت.

سراج گفت که اجلاس نهم نسبت به دوه های قبلی یک امتیاز و ویژگی منحصر به فرد داشت و آن تاکید و پافشاری بیشتر کشورهای شرکت کننده بر بازگرداندن اموال نامشروع بدست آمده از راههای غیرقانونی توسط مفسدان مالی بود.

وی تصریح کرد: نشست تیانجین نشان داد که بیشتر کشورها پذیرفته اند که برای رهایی از پدیده شوم فساد باید برخوردها را جدی تر و همکاریها را نیز بیشتر و گسترده تر کرد. این موضوع حتی در سخنرانی های نمایندگان بیشتر کشورهای شرکت کننده که پیش از این نسبت به این مسئله بی توجهی می کردند دیده می شد.

نماینده جمهوری اسلامی ایران در نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد همچنین گفت که در این نشست خوشبختانه بسیاری از کشورها به این دیدگاه مشترک رسیدند که باید با فساد مبارزه جدی تری داشت چرا که این پدیده برای دولت ها سمی مهلک و خطرناک است و می تواند ریشه حکومت ها را بخشکاند.

سراج یادآور شد که تنها در سایه تلاش و وحدت نظر همه کشورها در مبارزه جدی تر با فساد است که می توان امیدوار بود دامنه اینگونه فعالیت ها در آینده کمتر شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح موضوع کسب میزبانی آتی این اجلاس توسط جمهوری اسلامی ایران در نشست تیانجین اشاره کرد و گفت: خوشبختانه کمیته دیدی مثبت نسبت به این پیشنهاد داشت و قرار شد پس از بررسی این درخواست در کنار سایر درخواست های دریافت شده، نتیجه را به اطلاع سازمان بازرسی کل کشور برساند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشورمان همچنین گفت که نهمین اجلاس سالیانه و مجمع عمومی انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد فرصت مغتنمی دست داد تا ضمن دیدار با نمایندگان چند کشور حاضر، مذاکراتی خوبی نیز در راستای توسعه همکاریها در حوزه مبارزه با فساد صورت گیرد.

وی در این بین به دیدار خود با «کائو جیان مینگ» دادستان عالی و «هوانگ شو شیان» وزیر نظارت کشور چین اشاه کرد که در نشست های صورت گرفته، بر توسعه همکاریهای ایران و چین در زمینه مبارزه با فساد تاکید شده است.

سراج یادآور شد که همکاری ایران و چین در زمینه برخورد جدی‌تر با افراد فاسد و فراری و بازگرداندن اموال مسروقه ناشی از فساد بسیار حائز اهمیت است و دو کشور می توانند با تبادل اطلاعات و استفاده از تجربیات یکدیگر، به موفقیت های قابل توجهی دست یابند.

او همچنین گفت که در دیدار با وزیر نظارت چین، بر اجرای تفاهمنامه امضاء شده میان دو کشور در جریان سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به تهران تاکید کرده و از طرف چینی خواسته است تلاش خود را در اجرای مفاد این تفاهمنامه و تعامل و افزایش همکاری در خصوص استرداد مجرمین و بازگرداندن مفسدان مالی پناهنده شده به کشورهای دیگر در اسرع وقت انجام دهد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: قرار است در همین زمینه به زودی هیاتی تحت نظارت همین وزارتخانه عازم ایران شود تا در خصوص اجرایی شدن مفاد تفاهمنامه مورد اشاره، هماهنگی های لازم صورت بگیرد.

گفتنی است، انجمن بین المللی مسئولین دستگاه‌های مبارزه با فساد در سال ۲۰۰۶ تاسیس شد که ماهیت آن غیرسیاسی و در راستای مبارزه با فساد بوده و به‌ طور مستقل فعالیت می‌کند.

اجلاس‌های سالیانه و مجمع عمومی این انجمن به ترتیب در چین، اندونزی، اوکراین، ماکائو، مالزی، قطر، پاناما، روسیه برگزار شد که شهر تیانجین چین میزبان نهمین دوره آن به مدت سه روز بود.
«سراج» یکی از سخنرانان اصلی در آیین گشایش این اجلاس بود که سخنان خود را با تاکید بر جلوگیری از تابعیت مضاعف مفسدان اقتصادی فراری توسط کشورهای مختلف به عنوان یک تدبیر موثر و روشی کارآمد در مقابله فراملی با پدیده فساد بیان کرد.

اجلاس سالیانه و مجمع عمومی مبارزه با فساد که بیش از یکصد عضو دارد، هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود و در نشست شهر تیانجین چین نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور، منطقه و جهان حضور داشتند.
 
بابک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۲۶ ۱۳:۴۵:۲۴
واقعا آدم باید چی بگه
فساد تو مملکت فوران داره میکنه
هیچ شکایتی همه از فساد علنی بهش رسیدگی نمیشه
اونوقت رفتین اونور دنیا نسخه میدید!!!!!! (3706129) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.